Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-13, 11:48   #3241
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Madzia tez własnie miałam pisac o opasce tylko musisz zmierzyc kolano bo to są różne rozmiary albo spróbuj opokan hot można wziąć 7 tabletek jedna na dobę
chyba przesadziłaś co , ja jutro robię odsapkę żebym też nie przegieła na poczatku
wczoraj i dzisiaj po 4 km przebiegłam
Darusia a czemu 51 płacisz orginalne pampki kupujesz? ja lecę na rossmanowych i biedronkowych jak był mniejszy to się odparzał a teraz nic sie nie dzieje a te dady tera takie fajne miękkie robią
Drcron przestań wymyslać to co opisujesz co Twoja Julka mówi czy robi to u nas może za pół roku będzie , to większość dzieci forumowych to tumany w takim razie
puzle? owszem pogryzione i wyrzute , klocki też owszem wysypane z pudełka a molowanie to po ścianie i podłodze o ,mówieniu już nic nie piszę
Ja to bym fridą już w życiu nie dała rady , raz że to trza ciągnąć a dwa potrzeba 2 osoby

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Młoda majątek to ja zostawię ,aż się boję iść nie dlatego że się boję bólu ale tego ile mi powie do zapłaty .
Tez mam kilka do robienia.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 11:55   #3242
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
PADAM NA RYJJJJ Kubuś zasnął o 21ej, po czym o 23ej obudził się z wrzaskiem, wił się, prężył, w końcu zwymiotował trochę, poryczał dalej i zasnął z nami, za to co kilka minut budząc się z jękiem - nos zatkany, oddycha przez buzię, kaszle mokrym kaszlem, cieplejszy czekam aż o 8ej przychodnię otworzą to pojedziemy pewnie mi zwolnienie dadzą super, wczoraj rada była, jutro zebrania z rodzicami a ja na L4 mam wyrzuty - ze względu na pracę, a z drugiej strony to moje dziecko jest ważniejsze niż obce w szkole, prawda??? nie powinnam mieć wyrzutów i obwiniać się?? on tylko raz był podziębiony w ubiegłym roku - też we wrześniu, nigdy antybiotyku nie miał mój biedulek płakać mi się chce
zdrówka dla Kubusia, Bao a dzieciakami w szkole się nie martw, one na pewno się ucieszą, że Pani nie ma nie pamiętasz jak to w szkole było (po tej drugiej stronie oczywiście )

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Witam
Dziękujemy za komplementy,
ledwo go doszorowałam , buzie to musiałam mu myć moim płynem do demakijażu , ale tak sie chłopak angażował w noszenie węgla ,ze nie miałam serca go gonić z tamtad, w przeciwieństwie do starszego który był bardzo niepocieszony po powrocie ze szkoły jak zobaczył węgiel.
Loczki to musielismy ściąć niestety bo zaczęły się kołtuny robić bo to były jeszcze te pierwsze włoski , ale to nic urosną nowe.

Miko już po porannej drzemce , zaraz idziemy biegać , teraz przez to wczesne wstawanie to ma dwie drzemki w dzień, wieczorem na szczęście normalnie usypia.
Wiecie co nie wiem jak to u nas będzie z oduczaniem od pampka , on po nocy to tam ze 2 kilo ma nie wiem kiedy sika czy przez sen czy jak , u was też tak jest?
Może ograniczyć picie już pod wieczór bo jak tak dalej pójdzie to będzie spał na sienniku ze słomy

Ania a ograniczałaś picie dla Szymka czy on po prostu nie sikał w nocy?
Amela czasem ma lekko przesikany a czasem jest masakra, za to w ciągu dnia jak śpi to pielucha sucha
Miko zabójczy

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Daniel tez tak dużo sika,ostatnio nawet przesikuje teraz musze 5 kupić bo do tej pory na 4 jesteśmy.
tez nie wiem jak to będzie chyba na ceracie by musiał spać

wogóle mój się urwis robi ostatnio wziął i walnął małe dziecko tym bączkiem do kręcenia,przecież to metalowe i ciężkie,dostała w główkę dobrze,że nie w ciemiączko bo by dopiero było

Daniel też ma jakiś nosek zapchany a w otworkach czyściutko
ale rozbójnik

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
Darusia wiem, że ona jest bardzo mądra, kochany, grzeczna i w ogóle jest naj naj naj.... ale w porównaniu do niektórych dzieci to albo jest tak bardzo leniwa, albo sama juz nie wiem co
ja chyba przestanę się spotykać z dziećmi w jej wieku a zacznę z młodszymi
wczoraj byłyśmy u koleżanki to jej mała 3 miesiące młodsza od Juli pięknie dopasowywała puzle takie duże do siebie a moje dziecko tylko nimi rzucało mimo, że w dom u też ma takie to nie rusza ich najbardziej pasuje budowanie jej piramid z klocków potrafi tym nawet godzinę sie zająć
drcron ja to nie wiem skąd się te dzieci biorą, aż trudno mi uwierzyć, że tak dużo wokół ciebie nadzwyczaj rozwiniętych dzieci ja może dużo dzieciaków nie zna, ale żadnego takiego geniusza.
Daj jej się rozwijać w swoim tempie.
Amela żadnych "intelektualnych" zabaw nie lubi, czytam jej 5 minut (sorry opowiadam obrazki, bo jak jej czytam to się drze) i ona zaraz znajduje fajniejszą zabawę z książeczkami jak np. rzucanie nimi, gryzienie, rozdzieranie, puzzle to też rozwalić może, połamać, porozrzucać ale na bank nie będzie ich układała. Wyluzuj
Stary 2011-09-13, 11:59   #3243
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

drcron ty leki zmien te ci sieczke z mozgu robią ( żart) ;p

moja dostala puzzle i tak jak dostala raz otwarte byly i tyle. Zainteresownie zerowe, ona patrzy cos kopnąc uszczypnac popchnac popsuc :P zrobic na zlosc generalnie.

Tak ja popieram mloda w 100% PISZ O TYM CO ROBI a nie doszukuj sie tego czego nie robi, to tak jak z nami, mnie interesuje co innego i innych rowniez, dzieciaki tez tak przeciez maja, ja sie bawilam samochodami , kiedy moja przyjaciolka( chrzestna mlodej) wozila lale, chodzila w spodniczkach ja na drzewie siedzialami bazy robialam...hmmm a moze mama wtedy powinna mnie juz do psychologa zapisac??:P musze z nia o tym pogadac

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

no bo taka cena jest dokladnie 51,50 chyba ze sa gdzies w promocji bo takto normalnie kolo 56 kosztuja w supermarketach bez promocji a jest babka ma maly kiosk z chemicznymi rzeczami i jak nie ma promocji to ide do niej i taka ma cene za kazdy rodzaj pampersow.

My tez kupowalismy te rossmanowskie ale kurcze jak ja odparzyly strasznie to juz nigdy ich chyba nie kupie, ani zadnych innych. Francuski piesek...a co najlepsze ze na chusteczki pampersa ma uczulenie... i z pamkow tylko active baby albo te majtusie dla dziewczynek inne tez w gre nie wchodza
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 12:01   #3244
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Drcron przestań wymyslać to co opisujesz co Twoja Julka mówi czy robi to u nas może za pół roku będzie , to większość dzieci forumowych to tumany w takim razie
puzle? owszem pogryzione i wyrzute , klocki też owszem wysypane z pudełka a molowanie to po ścianie i podłodze o ,mówieniu już nic nie piszę
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
drcron ja to nie wiem skąd się te dzieci biorą, aż trudno mi uwierzyć, że tak dużo wokół ciebie nadzwyczaj rozwiniętych dzieci ja może dużo dzieciaków nie zna, ale żadnego takiego geniusza.
Amela żadnych "intelektualnych" zabaw nie lubi, czytam jej 5 minut (sorry opowiadam obrazki, bo jak jej czytam to się drze) i ona zaraz znajduje fajniejszą zabawę z książeczkami jak np. rzucanie nimi, gryzienie, rozdzieranie, puzzle to też rozwalić może, połamać, porozrzucać ale na bank nie będzie ich układała. Wyluzuj
Moje dziecko jest identyczne. Dzięki dziewczyny że to napisałyście bo już myślałam że tylko ja mam gamonia małego

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 12:09   #3245
libra777
Zakorzenienie

Minka ja też nie czytam bo się drze
Darusia u nas po każdej kupie musi byc musowo umyty wodą z mydłem bo jak czasem się zdarzy że zrobi do pampka i jestesmy poza domem i powycieram tylko chusteczką to tyłek cały czerwony masakra później 3 dni to schodzi także pewnie tez uczulony , także u nas tylko woda i szare mydło

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

P0P ja tam uważam że powinno rozwijac sie swoim tempem tak samo małe jak i starsze konia do wodopoju zaciągniesz ale napić się już go nie zmusisz , także ja się tam niczym nie przejmuję jak będzie miał 3 lata i nie będzie mówił to coś z tym będę robić a pisać to sie niech w przedszkolu uczy jak nie będzie chciał w domu
Mieliśmy sie uczyć języka niemieckiego ale Miko nie jest absolutnie zainteresowany zapamiętał tylko szwaine (umie pokazać ) to nie to nie
Stary 2011-09-13, 12:17   #3246
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Hej dziewczynki.
Znow godzinę was nadrabiałam a teraz już nie pamiętam co mialam komu odpisać... moja skleroza postępuje

no cóż, napiszę to co pamiętam

sara- pokoik bardzo mi się podoba i zazdroszczę... my dopiero za rak pewnie cos małej wykombinujemy...

ana- Twoja nauka nocnikowania powaliła mnie na łopatki hmmm... moze na moją to podziała. Spróbuję jak się obudzi

młoda- zazdroszczę wakacji... nie zazdroszczę wizyty u dentysty- ja też muszę iść

bao- zdrówka dla Kubulka

libra- fotki bombowe!! Śliczny brudasek

drcron- czy Ty "bawisz" się we mnie? toż ja jestem tu od martwienia się o dziecko i wynajdowania problemów a kysz!! a tak serio to Ty na prawde chyba na głowe upadłaś. Popieram darusie- zmień leki Julka tu w czołówce naszych mądrali jest!!

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

co do książeczek to moja je uwielbia. czytać oczywiście nie czytam- chyba, że jest po zdaniu na stronie, bo inaczej nie nadążam... tak szybko przekłada kartki ale wszystko muszę jej opowiadac, nazywac co jest w książeczce. Potrafiłaby tak póldnia- gdybym ja miała na to ochotę nawet już nie niszczy, kilka razy zdarzyło jej się coś podrzeć, czy popisać kartki ale zawsze miała tłumaczone, że tak nie wolno i teraz jak widzi podartą stronę lub popisaną to robi "nu nu". A jak pytam kto podarł książeczke- zawsze odpowiada "tata" - poradzi sobie w życiu

Teraz hitem do oglądania od jakiegoś tygodnia jest Avanti. Jak widzi buty to mówi "mama"- ciekawe dlaczego przecież mam ich tak malusio aaa... no i uwielbia gazetki z marketów- wszystko jest "ammm"

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 12:25   #3247
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki.
Znow godzinę was nadrabiałam a teraz już nie pamiętam co mialam komu odpisać... moja skleroza postępuje

sara- pokoik bardzo mi się podoba i zazdroszczę... my dopiero za rak pewnie cos małej wykombinujemy...

ana- Twoja nauka nocnikowania powaliła mnie na łopatki hmmm... moze na moją to podziała. Spróbuję jak się obudzi

młoda- zazdroszczę wakacji... nie zazdroszczę wizyty u dentysty- ja też muszę iść

bao- zdrówka dla Kubulka

drcron- czy Ty "bawisz" się we mnie? toż ja jestem tu od martwienia się o dziecko i wynajdowania problemów a kysz!! a tak serio to Ty na prawde chyba na głowe upadłaś. Popieram darusie- zmień leki Julka tu w czołówce naszych mądrali jest!!

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

co do książeczek to moja je uwielbia. czytać oczywiście nie czytam- chyba, że jest po zdaniu na stronie, bo inaczej nie nadążam... tak szybko przekłada kartki ale wszystko muszę jej opowiadac, nazywac co jest w książeczce. Potrafiłaby tak póldnia- gdybym ja miała na to ochotę nawet już nie niszczy, kilka razy zdarzyło jej się coś podrzeć, czy popisać kartki ale zawsze miała tłumaczone, że tak nie wolno i teraz jak widzi podartą stronę lub popisaną to robi "nu nu". A jak pytam kto podarł książeczke- zawsze odpowiada "tata" - poradzi sobie w życiu

Teraz hitem do oglądania od jakiegoś tygodnia jest Avanti. Jak widzi buty to mówi "mama"- ciekawe dlaczego przecież mam ich tak malusio aaa... no i uwielbia gazetki z marketów- wszystko jest "ammm"
moja tez lubi książeczki przez 5 minut, czasem szybko jej opowiadam, za to ładnie zapamiętuje, potrafi pokazać jak płakała Calineczka, jak się śmiały żaby, które ja porwały. Jej ulubiony jest Kopciuszek, pokazuje jak sprzątał (mówi melum melum), potaże jakie były siostry Kopciuszka (niu niu) i jak na balu tańczyli aha jeszcze jak na koniu jechali w 5 minut dużo informacji przyjmuje, a potem limit się kończy i dba o rozwój fizyczny

zganianie na tatę mnie powaliło

moja mówi, że baba
Stary 2011-09-13, 12:29   #3248
Darusiaaaa
Zakorzenienie

libra ja jak jestemw domu to tez zawsze mala do wanny wstawiam , chusteczki tylko u kogos i ewentualnie spacer.
A.Camus
Stary 2011-09-13, 12:36   #3249
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Moja też zapamiętuje wszystko. A najlepsza dla niej książka to takie staaaaaary elementarz. Ja się z niego uczylam w szkole. Z taką dziewczynka na pierwszej stronie- pamiętacie?? Tesciowa tą książkę wynalazła gdzies w swoich starociach a wercia ją uwielbia i np. na jednej ze stron tańcza górale wiec jak otworzy na ta stronę to śpiewa i tańczy jak zobaczy samolot to pokazuje jak wysoko leci. W ogóle na kazdej stronie jest coś co umie pokazać, nazwac po swojemu... mała zdolniacha

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
libra ja jak jestemw domu to tez zawsze mala do wanny wstawiam , chusteczki tylko u kogos i ewentualnie spacer.
podziwiam- mi by się nie chciało tym bardziej, ze mała potrafi i ze 3 kupsztale strzelić...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-09-13, 12:36   #3250
libra777
Zakorzenienie

Swoją drogą ciekawe co za szajs tam pakują w te chusteczki że tak się dzieci odparzają.
Asiulek też się uśmiałam z tego zganiania na tatę
ja tez po kazdej kupie myje , u nas po prostu to konieczność bo inaczej od razu odparzony

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2011-09-13 o 12:38
Stary 2011-09-13, 12:46   #3251
blistex
Rozeznanie

a my na spacerku mamy wodę rozrobioną z korą dębu i waciki i tym dupcię wycierami jak zdazy się wpadka i maść jest tak samo, ona nie da sobie pampka załozyć jak sisia < tak ją nazywa> nie jest posmarowana maścią

ej nie krzyczcie na mnie ja napisałam tylko, że już nie będę pisałą o tym czego nie robi a co powinna robić
z tego co chyba powinna to doprowadza koleżanki do parteru nie wiem czy jest z czego sie cieszyć jak tylko jakaś sie do niej tyłem odwróci to Jula ją ciach za koszulkę i na glebę kładzie a potem na niej siada < w domu sie z siostrzenica moja bawi tak, że ona na czworaka chodzi a Jula na niej jeździ > i na koleżankach to samo chce stosować nie rozumie, że one za małe by ja udźwignąć

a i moje dziecko ma bardzo dużo siły to po mamusi hehe
wczoraj uderzyła lekarkę dwa razy raz w rękę aż jej słuchawki wytraciła z ręki a drugi raz w twarz to miała strasznie czerwony policzek mi się śmiać chciało a Julka się darła be nu nu aua sio sio
lekarka była w szoku i nawet jej nie zmierzyła i kazała ważyć w sukience i ważymy 15,400
ale sio sio mnie powaliło potem jak babci opowiadała w aucie jak Jula krzyczała na lekarza to wołała sio sio i miała ubaw
do Tżta tez woła sio sio jak chce ją nakarmić :P i do babci też :P dzięki bogu do mnie tak nie woła
Stary 2011-09-13, 12:49   #3252
Darusiaaaa
Zakorzenienie

asiulek u nas juz 2 byly dzisiaj
A.Camus
Stary 2011-09-13, 12:50   #3253
libra777
Zakorzenienie

Drcron sio sio dobra jest a silna to może po tatusiu dzielnym strażaku
Stary 2011-09-13, 12:52   #3254
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
dzien dobry

mój urwis grasuje od 6, teraz wymusił na mnie i ogąda teletubisie

libra miko cudny i jakie piękne czarne rączki

bao
współczuje nocki, biedny Kubuś, ale Ty absolutnie nie miej wyrzutów sumienia!! Twoje dziecko jest najważniejsze, te w szkole są zdrowe i duze, dostaną zastepstwo i juz, a mały Ciebie teraz potrzebuje
powodzenia u lekarza oby sie obyło bez antybiotyku
ehhh no i właśnie się nie obyło bez antybiotyku zapalenie gardła i migdałków, do tego ma już wydzielinę na oskrzelach - stąd ten flegmowaty kaszel dostał antybiotyk, lipomal, syrop na kaszel, divoflor, vibovit. Dodam, że moje dziecko jest antylekowe i rzyga na sam widok cuuudem udało mi się to wszystko w niego wpakować darł się....a ja modliłam, żeby nie rzygnął ciekawe co potem będzie. Teraz zjadł obiadek i zasnął - dobrze, że apetyt chociaż ma a ja zaraz z piekarnika pizze dukanową wyciągam i będę się obżerać ahhh jak miło jeść i nie widzieć boczków

Cytat:
Bao zdrówka dla Kubusia oby mu szybko przeszło , my juz pierwszy katar jesienny można powiedzieć za sobą mamy
Nasivin soft polecam i ja smarowałam vikiem co by mu inhalowało , wiem że niby dla starszych dzieci jest ale nie miał żadnego uczulenia więc używałam

No i niezastąpiony KATAREK pokupujcie sobie dziewczyny za wczasu , w życiu bym nie dała rady z fridą nie ma szans , no i z katarkiem o tyle lepiej ze można na siedząco czy stojąco odciągać a z fridą tak się nie da bo trzeba trzymać dziecko.

Gusinek Tobie polecałam zioła na włosy a widzę ,że chyba sama tez muszę iść i kupić bo coś mi wyłazić zaczęły , może to tak pod jesień już

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

no właśnie u nas też pewnie bez ceraty się nie obejdzie , my też jeszcze na 4 wykończe te paczki co mam jeszcze dwie i chyba też 5 zawsze to więcej wejdzie bo rano też się zdarza że przesikane na wylot
Oj zadziora Ci rośnie
nasivin mamy i psikam - też u nas się sprawdza zawsze (do tej pory to jego 3 katar), co do odciągania to ja mam aspirator marimer, ale nie odciągam - nie da sobie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
zdrówka dla Kubusia, Bao a dzieciakami w szkole się nie martw, one na pewno się ucieszą, że Pani nie ma nie pamiętasz jak to w szkole było (po tej drugiej stronie oczywiście )

Amela czasem ma lekko przesikany a czasem jest masakra, za to w ciągu dnia jak śpi to pielucha sucha
Miko zabójczy

ale rozbójnik

ucieszyły się dzieciaki, a ja ciągle myślę, że powinnam też być w pracy

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 12:56   #3255
Darusiaaaa
Zakorzenienie

drcrpon twoje dziecko robi wszystko co powinno robic w tym wieku!!!!
zrozum babo w koncu, ze wyszukujesz sie w niej geniusza, a jak cie martwia takie zachowania to co wiekszosc z nas ma powiedziec???
skoro nasze dzieci 3/4 rzeczy tych co jula nie robia to dopiero sa chore....
ona jest nadwyraz rozwinieta i daj jej swiety spokoj, albo nie wiem, mamy sie zapytaj swojej czy ty ukladalas puzzle w jej wieku i tak dalej... przeciez to tez sa jakies uwarunkowania , ja bylam nie dobra tak jak moj srol, wszystko porozwalane, porozrzucane wiecznie bylo i moja robi to samo i to dokladnie to samo.
Nikt na Ciebie nie krzyczy przeciez tylko staramy ci sie wyjasnic ze jula robi 100 razy wiecej niz niektore dzieci z forum to co o nich powinnismy powiedziec? ( w to oczywiscie zalicza sie moje dziecko) niedorozwinieta zupelnie jak na swoj wiek jest w takim razie...

swoja droga te dzieciaki to na prawde jakies geniusze, dziecko roczne ukladajace puzzle i poltora roczne gadajace.. wypas.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

moja sio wola jak cos odgania bo ja tak zawsze robilam, jak cos do niej podlatywalo czy cos to zawsze sio sio i ona raczkami macha i tez sie drze na pol chodnika sio sio sio, nie raz nic nie leci a ona wola sio
A.Camus
Stary 2011-09-13, 13:02   #3256
ASIULEK_23
Zakorzenienie

hehehe... oj Jula to niezłe ziółko... i jakie mądre...

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Moja na pszczoły, muchy i inne obrzydlistwa woła "be" i macha rączkami żeby przetrącić (jak mamusia )

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-09-13, 13:03   #3257
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczynki.

bao- zdrówka dla Kubulka

a moja siostrzenica zawsze na pytanie mojej siostry "kto zrobił bałagan", "kto to rozwalił" itp. odpowiada : "ciocia mika" (czyli ja), albo "kujuś" (kubuś) i nie ważne że nie było nas u niej np. przez tydzień

Stary 2011-09-13, 13:04   #3258
libra777
Zakorzenienie

Bao dlatego powinnaś się zaopatrzyć w katarek bo to tylko chwilka włanczasz odkurzacz i zanim mały się rorientuje już po krzyku chyba że się odkurzacza boi , tak to mu te wszystkie smary do gardełka będą spływać nieodciągane
Biedny Kubuś , czasami lepiej jednak ten antybiotyk niżby infekcja miała się zaognić
Stary 2011-09-13, 13:04   #3259
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja z takim zapalem macha ze juz nie raz sie pierdykla w glowe i sama sobie sio zrobila
A.Camus
Stary 2011-09-13, 13:07   #3260
ASIULEK_23
Zakorzenienie

bao- biedny Kubuś. Ucałuj go od cioci szybkiego powrotu do zdrówka...
My mamy do odciągania glutów fridę ale ona też sobie nie pozwala. Robi taką histerię że szok!! we dwojkę nie dajemy rady... a o wkropleniu czegoś do nosa- nie ma mowy. jak myslicie, KATAREK by polubiła?? Bo mam ochotę go zakupić. Bo pewnie prędzej czy później się przyda... niestety...

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Heh a mi się przypomnialo jak moja zawsze biegnie do mnie jak tylko włączam suszarkę do włosów. Staje w drzwiach łazienki, lapie się za futrynę i trzęsie łepetyną tak, że prawie się przewraca bo jej sie zakreci w głowie naśladuje jak mama trzepie "herami"

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-09-13, 13:09   #3261
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u mnie mloda jak widzi fride kiwa nie nie nie ale jak ja zagadam na chwile to szybko jakos uda mi sie to bez placzu zrobic

najadla sie popila i padla, ufffff a ja spadam sprzatac i tez sie kimne chyba bo mam w planach nocne pisanie pracy RATUNKUUUUUUUUUUUUUUUUUUU UU

Nawet jeszcze nie wymyslilam jak sie za to zabrac;/ a jakby nie bylo mam tydzien zeby dokonczyc.
A.Camus
Stary 2011-09-13, 13:12   #3262
libra777
Zakorzenienie

Bao wiesz o tym ,że dukan jest bardzo szkodliwą dietą, kiedy jemy za dużo białka pojawia się kwasica metaboliczna .We krwi występują związki chemiczne zwane ketonami , które mogą być niebezpieczne dla organizmu, może doprowadzić do pogorszenia funkcjonowania nerek i wątroby a nawet do osteoporozy.
Ale się wymądrzyłam czytałam właśnie artykuł o tym niedawno.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Darusia plecy Ci nie dokuczają?
Stary 2011-09-13, 13:17   #3263
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mialam sprzatac a leze na wyrku....

libra ODPUKAC WE WSZYSTKO NA OKOLO CO NIEMALOWANE-nie doczuka mi nic, poszlo sobie poki co! i niech juz tak zostanie

szkoda ze brzuch wielki bo mi nie wygodnie juz ma maxa:P
A.Camus
Stary 2011-09-13, 13:23   #3264
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Bao wiesz o tym ,że dukan jest bardzo szkodliwą dietą, kiedy jemy za dużo białka pojawia się kwasica metaboliczna .We krwi występują związki chemiczne zwane ketonami , które mogą być niebezpieczne dla organizmu, może doprowadzić do pogorszenia funkcjonowania nerek i wątroby a nawet do osteoporozy.
Ale się wymądrzyłam czytałam właśnie artykuł o tym niedawno.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Darusia plecy Ci nie dokuczają?
wiem, libra, też się naczytałam...ale faktem jest, że absolutnie żadna dieta na mnie nie podziałała dopiero ta, a stosuję ją jakoś od połowy sierpnia, a już schudłam 11 kg, dodam, że nie trzymam sie tak ściśle reguł nie jem węglowodanów, jem raptem 2- góra 3 posiłki na dobę a nie jak zaleca że 5 minimum, po prostu głodna się nie czuję - i o to chodziło, teraz mam 5 dni z warzywami, to więcej zjem, a jak sam nabiał, to np. rano zjem serek homo, po południu kefir wypiję i pierś gotowaną zjem - i to mi starcza. Byle do listopada, potem już będę jeść w miarę normalnie, oczywiście bez chleba i ziemniaków nadal i smażone tylko od święta. Ja za wszelką cenę muszę wrócić do swojego rozmiaru (36), już niewiele mi zostało, boczki zgubiłam, ramiona szczuplejsze, brzuch mniejszy (ciążowy mi został), nogi sporo szczuplejsze...może mnie nie dopadną te skutki uboczne dukana

Stary 2011-09-13, 13:30   #3265
aneczkkaa
Zakorzenienie

Witajcie po 3 dniowej przerwie

Libra ja też polecam Katarek , na szybko napisze że nie zastanawiajcie się nad jego zakupem
Bao koniecznie musisz kupić Katarek szczególnie kiedy Kuba chory Dużo zdrówka
Asiulek nie zastanawiaj się nawet tylko już dzis zamawiaj ja nieumiałabym teraz bez niego żyć poważnie
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 13:30   #3266
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
wiem, libra, też się naczytałam...ale faktem jest, że absolutnie żadna dieta na mnie nie podziałała dopiero ta, a stosuję ją jakoś od połowy sierpnia, a już schudłam 11 kg, dodam, że nie trzymam sie tak ściśle reguł nie jem węglowodanów, jem raptem 2- góra 3 posiłki na dobę a nie jak zaleca że 5 minimum, po prostu głodna się nie czuję - i o to chodziło, teraz mam 5 dni z warzywami, to więcej zjem, a jak sam nabiał, to np. rano zjem serek homo, po południu kefir wypiję i pierś gotowaną zjem - i to mi starcza. Byle do listopada, potem już będę jeść w miarę normalnie, oczywiście bez chleba i ziemniaków nadal i smażone tylko od święta. Ja za wszelką cenę muszę wrócić do swojego rozmiaru (36), już niewiele mi zostało, boczki zgubiłam, ramiona szczuplejsze, brzuch mniejszy (ciążowy mi został), nogi sporo szczuplejsze...może mnie nie dopadną te skutki uboczne dukana
Matko i córko!! Ja po takiej ilości jedzenia umarłabym po dwóch dniach stosowania tej diety!! ja z tych co ciągle cos w buzi mielą

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-09-13, 13:37   #3267
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Matko i córko!! Ja po takiej ilości jedzenia umarłabym po dwóch dniach stosowania tej diety!! ja z tych co ciągle cos w buzi mielą
i z tych co wiecznie chudą du.pę mają ehhh, że też ja tak nie mam

Stary 2011-09-13, 13:43   #3268
Darusiaaaa
Zakorzenienie

bao a dlugo masz zamiar sie tak odzywiac?
bo pozniej jak zaczniesz normalnie jesc to waga moze wrocic z podwojona sila- niestety ale to nie dieta ale glodowka jest.
W normalnej diecie czy nawet przy rozmowie z lekarzem kazdy ci powie ze 5 posilkow jest podstawa zdrowej diety, musisz tez dostarczac do organizmu odpowienie skladniki, aby nie czuc sie po pewnym czasie zmeczoną, ospałą i zeby miec normalne sily witalne, bo jednak po jakims czasie to wszystko sie odbije.
Ja tez jestem, z tych co na zwyklych dietach niestety nie mogly zrzucic nawet 3 kg;/
wiec wiem o czym mowisz!
A.Camus
Stary 2011-09-13, 13:49   #3269
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
bao a dlugo masz zamiar sie tak odzywiac?
bo pozniej jak zaczniesz normalnie jesc to waga moze wrocic z podwojona sila- niestety ale to nie dieta ale glodowka jest.
W normalnej diecie czy nawet przy rozmowie z lekarzem kazdy ci powie ze 5 posilkow jest podstawa zdrowej diety, musisz tez dostarczac do organizmu odpowienie skladniki, aby nie czuc sie po pewnym czasie zmeczoną, ospałą i zeby miec normalne sily witalne, bo jednak po jakims czasie to wszystko sie odbije.
Ja tez jestem, z tych co na zwyklych dietach niestety nie mogly zrzucic nawet 3 kg;/
wiec wiem o czym mowisz!
do listopada. Ale ja nie jestem głodna, jakbym była, to zjadłabym coś z tych dozwolonych produktów. Ja nigdy gruba nie byłam, zawsze rozmiar 36, w porywach do 38 (zimą), a za to przez te ostatnie tygodniu ciąży i tuż po ja po prostu tyłam z minuty na minutę! I ledwo urodziłam, to tylko 10 kg zostało w szpitalu, a reszta nadal się mnie trzymała. Nie jestem obżartuchem, ale ziemniaki i chleb to uwielbiałam, teraz mi przeszło, bo widzę, że super się bez nich czuję, i chyba przez te węglowodany tak schudnąć nie mogłam, nic nie pomagało....dopiero dukan

Stary 2011-09-13, 13:58   #3270
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ale wiesz co tu nie chodzi o glod wlasnie, bo mozna zjesc jak to sie mowi 10gram czegos a akurat organizmowi jest to potrzebne do "normalnego" funkcjonowania
Ja jak bylam na diecie to dzwonilam do tej laski zeby mi zmniejszyla dawki bo to jest nie do przejedzenia to mi mowila ze w zadnym wypadku bo tu chodzi o wartosci dostarczane zeby potem nie bylo efektu jojo ani wlasnie pogorszenia sie zdrowia.
Na przyklad teraz nie jesz chleba a masz zamiar nie jesc go juz do konca zycia? chyba nie, ja bym nie wyrobila a ziemniaki tez lubie ale w tych zestawach żarciowych co mialam na diecie nie czulam potrzeby ich jedzenia wiecej niz bylo.
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości