![]() |
#91 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Z serii jak faceci z nami wytrzymują...
Cytat:
![]() Po za tym najciekawsze jest to, że jestem mężatką od przeszło 7 lat, moje fochy mąż musi znosić na co dzień, ale tak na prawdę to my się prawie nigdy nie kłócimy. Takie nieco poważniejsze kłótnie mogłabym policzyć na palcach jednej ręki. Takiej po której zastanawialibyśmy się czy nasz związek ma sens albo poddałoby w wątpliwość naszą miłość nie mieliśmy nigdy. Jakby tak wszyscy byli grzeczni i poukładani, bez żadnych własnych dziwactw i fochów (tak, faceci też je mają!), to by w związkach dało się z nudów zdechnąć ![]()
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Ktoś odpisał że byłe są moimi byłymi (dziewczynami nie żonami zaznaczam) bo nie mogły być w pełni soba przy mnie
![]() ![]() Tak-rzucanie fochów bez powodu i wprowadzanie chaosu to rozwijanie siebie w pełni ![]() Słuchajcie ja nie oceniam negatywnie. Wszystko jest do zaakceptowania gdy 2 strony sie na to godzą. Ja po prostu miałem i mam takie szczęście że albo nie trafiłem na takie albo co ktoś zauważył byc może słusznie- nie zauważałem/nie przejmowałem się jakimiś fochami bez powodu. Tak czy siak jestem szczęśliwym mężem i nawet gdyby moja żopna miała jakies akcje-pewnie bym to potraktował z uśmiechem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Oczywiście masz rację. Może po prostu niestety pare razy byłem świadkiem związków gdzie kobieta z nudów? z przyzwyczajenia? przewrotności? dla samej kłótni, emocji, draki robiła facetowi akcje, wyrzuty, kłótnie, jakieś wpędzanie w poczucie winy a to wrażliwe chłopaki były , nie potrafili powiedzieć stop! - stąd chyba zawsze byłem przeczulony na takie rzeczy bo od razu kojarzy mi sie to z tym co u kogoś kiedys widziałem jako mimowolny swiadek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Pingwineczko, Twój drugi podpis idealnie to obrazuje
![]() ![]()
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy wie, że nie zrobimy facetowi prawdziwej awantury o to, że nam się przyśniło, że nas z kimś zdradził albo o to, że stwierdził "Ładnie dziś wyglądasz". To są tylko takie... bo ja wiem, przekomarzanki? Mój TŻ zwyczajnie ma rozrywkę z takich moich humorków, ja zresztą też, bo po minucie mi przechodzi ![]() Nie są to prawdziwe kłótnie czy awantury, nie sprawiają przykrości partnerowi. Więc dobrze by było, gdybyś to rozgraniczył ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Przecież większość takich akcji powoduje tylko u mnie i u TŻ-ta atak śmiechu, tudzież wielkie rozczulenie i buziak w czoło "Ty mój głuptasie". I tak pewnie jest u większości kobiet wypowiadających się w tym wątku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak związek ma mocne podstawy to drobne fochy o batonika itp na pewno go nie zepsują. Jak gdzieś się źle dzieje, owszem taka pierdoła może przelać czarę goryczy. Po za tym co innego takie przekomarzanie się a co innego brak szacunku do drugiej osoby. Ja tam bez względu na to jakie głupoty bym nie wymyślała kocham mojego męża, szanuję i uważam za mojego najlepszego przyjaciela (gdyby tak nie było to już dawno byśmy się pożegnali). A jak faceci umieją odpowiednio zareagować na takie"zaczepki" czyli jak tu dziewczyny piszą: roześmiać się, przytulić, pogłaskać po główce itp to my same jak głupie się rozklejamy i kochamy tych naszych drani jeszcze bardziej. A to już na pewno związkowi dobrze robi ![]()
![]() |
![]() |
#99 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Taka mała powtórka z endokrynologii dla kolegi od infantylnej kobietki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
po drugiej stronie szafy
|
Zrobiłam wywiad wśród moich eksów - żaden nie był w stanie przypomnieć sobie takiej mojej akcji.
Nie jestem kobietą najwyraźniej. Albo, w najlepszym wypadku, mam niski wskaźnik kobiecości ![]() Idę się pociąć ![]() (wątek subskrybuję, dobry jest ![]()
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chociaż... okres mi się zbliża więc pewnie zaraz nadrobię ![]()
![]() |
![]() |
#102 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() Ja tam się cieszę że mój TŻ nie uzależnia "bycia uśmiechniętym facetem" od tego że jestem grzeczna, cicha i w ogóle. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]() Z tego co piszecie wniosek jest taki, że skoro nie mam takich mini jazd, to nie jestem kobietą ![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Mnie tam się wydaje, że to jest trochę tak, że facet dla ukochanej kobiety jest o wiele bardziej tolerancyjny, dla innych bab nie koniecznie. Wiem po moim mężu, ja się mogę foszyć, szykować 5 godzin, usiłować w podróż zabrać pół domu itp i jest dobrze. ale jak coś takiego usiłuje robić z nim jego któraś siostra, to on od razu ja ustawia do pionu. W końcu to ja jestem jego ukochane maleństwo a nie one
![]() ![]() Cytat:
![]()
Jak kobieta w nocy nie jęczy to w dzień warczy. Małżeństwo to związek dwojga ludzi,w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ![]() Edytowane przez Pingwineczka Czas edycji: 2011-09-13 o 10:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Pokazałam wczoraj TŻtowi ten wątek w ramach pocieszenia go, że nie tylko on tak ma ze mną
![]() Ja nie pamiętam konkretnych sytuacji, ale trochę tego jest ![]() Np. wysiadamy z samochodu, mamy sporo rzeczy do zabrania TŻ: poczekaj kochanie, zaraz Ci pomogę tylko schowam telefon Ja: wymowna cisza, biorę jakieś rzeczy, siatki TŻ: no przecież mówiłem, ze Ci pomogę Ja: teraz to już nie trzeba! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
po drugiej stronie szafy
|
Pocieszyłyście mnie
![]()
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Przypomniała mi się pewna historia jeszcze z liceum. Mieliśmy klasową parę i przy okazji jakiejś luźniej lekcji:
ON: Kochanie, idę do sklepu, kupic Ci coś? ONA: Coś słodkiego Po chwili kolega przynosi jej cukier (taki w małej saszetce) ONA: Ty jesteś jakiś nienormalny! ON: No przecież chciałaś żebym Ci coś słodkiego przyniósł! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A w ogóle subskrybuję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
O i jeszcze:
Ja: mam ochotę na kebaba TŻ: no to jedziemy Ja: ale kebab jest tuczący, a ja jestem na diecie, miałam się odchudzać, mam taką wielką dupę, w ogóle jestem taka gruba, okropnie wyglądam *lament* a Ty jeszcze chcesz mnie na kebaba zabrać! TŻ: ok, no to nie jedziemy. Ja: No ale jak nie jedziemy, skoro ja mam ochotę?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie raczej nie ma az takich dialogów, za to są takie : JA - powiedz mi coś miłego... ON- to bez sensu takie mówienie na siłę JA- ale ty mi tak rzadko mówisz coś miłego.. ON- MISIO. ![]() JA-... Albo analogiczne "powiedz mi coś słodkiego"- Snikers. ![]() albo on zmęczony , po pracy, zasypia na kanapie, ja: - Podrap mnie po plecach ON- No dobra(drapie) <drap drap drap> - usnął dziobnięcie łokciem przeze mnie, on drapie dalej <drap drap> znowu zasypia znowu dziobie go łokciem by nie spał, tylko drapał, po kolejnym jego zaśnieciu, ja, dykretnie przypominam: - Drapiemy... No i co zrobić, drapiemy dalej. ![]() Albo mój luby idzie spać i mamy dwie poduszki, ja zawsze śpie na większej, standardowe "Obudź się i oddaj moją poduszkę", gdy znowu próbował zasnąć na mojej. ![]() Dodam, że czasem też skarżę do jego rodziców na niego. Bo źle się odżywia (naprawdę źle), albo za lekko ubiera, efekt poprawy murowany. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja; powiedz mi cos milego on: cos milego ja; ale sie wysililes ;/ no powiedz on: takie wymuszone to nie bedzie mile ja: powiedz bo nie dam ci spokoju on: kocham cie skarbie ja: eee takie wymuszone to sie nie liczy on: ![]()
![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja: No tak znowu chodzisz porozpinany, chcesz się przeziębić. Zobaczysz, zachorujesz i umrzesz. No tak, wiedziałam, że mnie nie kochasz i chcesz żebym została wdową. Ja nie chcę być wdową. Umrzesz i będę musiała szukać nowego męża. A to tyle roboty, trzeba się starać i na randki chodzić! A mi się nie chce! ![]()
![]() |
![]() |
#115 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez pelnia Czas edycji: 2015-02-28 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Konto usunięte
|
Ale ktoś tak powiedział?
![]() Post o tym był mój więc przytoczę. Pisałam o ESTROGENIE że jest esencją kobiecości. Jeśli nie zdarzają Ci się zmienne nastroje, nie masz PMSu i wiecznie wszystko jest okejka, to zazdroszczę nieziemsko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To, że facet którego kocham potraktuje mnie czasem jak słodkiego głuptaska, pocałuje w czółko nie uwłacza mojej godności, nie zdusza mojej wewnętrznej bestii i nie przeszkodzi mi w przejęciu władzy nad światem ![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
Ja: Kochanie obejrzymy dzisiaj jakiś film razem? Bo nigdy nie mamy na to czasu...
On: Dobrze Gdy już kładziemy się do łóżka, włączamy film i choćby nie wiem jaki interesujący był po 5 minutach śpię... On: Nie śpij tylko oglądaj. Ja: Ale ja nie potrafię na leżąco oglądać bo spać mi się od razu chcę. Innym razem obejrzymy... Kocham Cie Dobranoc... I tak zawsze... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.