|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Podczas spacerku dostałam smska od Agnyski - JEST JUŻ NA PORODÓWCE
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wlasnie dzisiaj TZ ma mi kupic po pracy ...wybralam elektr z Tommee Tippee....myslisz ze to dobry wybor....?
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
natka z Szymka rośnie coraz większe ciacho
Agnyska będzie miała Benka |
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z resztą jeszcze nawet nie kupiliśmy dla niego, bo jakoś tak czasu nie było ![]() Pamiętaj o jakiś klapkach pod prysznic. Ja wzięłam tez 2 wody, biszkopty i czekoladę Zastanawiałam się nad pepsi, ale chyba by mnie z tej porodówki pogonili aaaaaaaaaaaaaa Wielkie kciuki ![]() Natka- Szymuś jest serio słodki- czy ona ma ciemne oczka po Tobie?? Cześć Agnieszka w końcu razem o jednej porze, nie musimy czekać na siebie z niecierpliwością ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Ej - a jak to jest z tym materacem kokos- pianka- gryka, która stroną do góry najpierw??? Bo gdzieś w zakamarkach pamięć odgrzebuję jakieś takie spostrzeżenia ale za bardzo nie pamiętam
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-13 o 14:02 |
|
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
a własnei klapek nie schowałam heheh no i jeszcze paputki musze kupic bo mam tylko takie domowe a one sie nei nadaja
|
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kotuś - najpierw kładziesz maluszka na kokosie. A jak zaczyna wstawać w łóżeczku to zmieniasz na gryke. |
|
|
|
|
#2197 | |
|
Zadomowienie
|
jaki okruszek kochany
Cytat:
|
|
|
#2198 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dasz radę Cytat:
Narazie nie noszę bo jeszcze mam opuchnięte paluchy![]() Cytat:
![]() Agnyska
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-09-13 o 14:12 |
|||||||
|
|
|
#2199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja to zrobie popołudniu - dzis juz napewno
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
a ja to bym się chętnie rozpakowała
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-09-13 o 14:33 |
|
|
|
#2201 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A skoro w Twoim przypadku jest odwrotnie... Chyba laktator w niczym nie zaszkodzi, a może rzeczywiście produkcja ruszy
|
|
|
|
|
#2202 |
|
Wtajemniczenie
|
Postanowilam Wam napisac moj przebieg porodu......
Moglabym napisac ze zaczelo sie we wtorek po poludniu....bo juz wtedy dostalam skurczy i to bolesnych bo szly z krzyza.....Najpierw bylo to co 20 min,....z czasem sie nasilaly i byly juz co 10 min. A o 22 byly juz co 7...zadzwonilam do szpitala powiedzialam co i jak i kazali mi przyjechac zaznaczajac ze moga mnie odeslac z powrotem. Podpieli mnie pod KTG...i polozna stwierdzila ze faktycznie sa czeste te skurcze....po 2 godz lekarz stwierdzil ze dobrze byloby zostac na noc w szpitalu bo moze sie rozkreci.....a tu doopa ....bo potem mialam skurcze co 15 min...a o 10 rano to juz byly chyba co 40.....wiec wrocilam do domku. Po poludniu znowu to samo.....cala noc nie przespana....Czwartek rano maskra....wyslalam TZa do szpitala zeby wypozyczyl TENS....ale tez nic nie pomagalo...dzwonilam do szpitala 2 razy a oni mi mowi ze i tak mnie odesla ..Ale po 15 -tej wkurzona mowie do TZa ze jedziemy i jak beda chcieli mnie odeslac to chyba sila.... Dobra pojechalismy....znowu KTG....skurcze silne ....nie dalam rady chodzic ani siedziec.....i wkoncu uslyszalam ze zostaje....i zaczynam rodzic.... Dostalam gaz.....ale ulga....mialam go wdychac wtedy kiedy czulam ze idzie skurcz....a ja go wdychalam caly czas....normalnie bylam na takim haju ze nie wiedzialam kiedy mam skurcze,....az polozna mowi zebym tylko wdychala kiedy jest skurcz....a ja jej na to ze wlasnie mam ...a ona mowi " nie klam, widze ze nie masz".TZ tez tez caly czasmi pomagal....ale skurcze byly tak bolesne ze nie kontaktowalam. Pytalam kiedy dostane epidural...a byla juz 21.....polozna mowi ze jak rozwarcie bedzie na 4 cm...po pol godz dostalam znieczulenie ....ale ulga...nic nie czulam....Polozna sie martwila tetnem malej bo bylo zbyt wysokie i nie chcialo sie unormowac....zastanawiali sie nad cesarka....o 23 zdecydowali sie ze wezma probke krwi z glowki malej....ale tak uciekala glowka ze nie dalo rady.Po 24 zaczelam czuc male skurcze wiec prosilam polozna zeby mi dala wiecej epiduralu, dala ale znowu je czulam i byly coraz mocniejsze ....przyszedl anestezjolog dal mocniejsze znieczulenie....dalej je czulam...Zaczelam sie juz drzec bo nie moglam wytrzymac....okazalo sie ze cewnik sie wypial z kregoslupa i dlatego wszystko poszlo na poduszke....o rany jak ja sie darlam . Caly szpital obudzilam... ..... TZ mial lzy w oczach bo nie wiedzial jak mi pomoc.Trzymal mnie caly czas reke....a ju mu paznokcie wbijalam z tego bolu. Mowil mi tylko zeby jeszcze troszke wytrzymala, ze juz niedlugo bedzie po wszystkim.......Wkoncu zdecydowali sie na cesarke....szybko mnie przygotowywali...inna polozna zaczela mi czytac co sie stanie podczas tej cesarki i jakie moga byc skutki ....ja nic nie kontaktowalam tylko sie darlam wiec zrezygnowala z czytania ...dala mi podpisac zgode i biegiem na sale.....Ciekawe jak sie podpisalam .....Na sali dostalam juz znieczulenie...ale ulga....Za 5 minut uslyszelismy najpiekniejszy placz na swiecie....o 1.33 Olivia juz byla z nami....Tz mi ja przyniosl....ona slodko spala....Przewiezli nas na sale poporodowa.....Juz nic nie bolalo....Jedno tylko wiem ze warto bylo krzyczec podczas tych skurczy.... ![]() Ale naprodukowalam..... .... Mam nadzieje ze da sie to jakos przeczytac....
|
#2203 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeżeli chodzi o sprawy z tatąa na zakupy tez sie chciałam wybrać- bo nie mam ciuchów na po porodzie- znaczy sie koszulek z dostępem do biustu- Ancia pisała,ze jej bardzo brakuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nastraszę go koleżankami ciężarówkami, albo co gorsze- matkami już z nawałem pokarmu i po nieprzespanych nocach Mam nadzieję,że w szpit mowy mi nie odejmie i dopytam o odpowiednie rzeczy- na SR mówili nam właśnie by dużo pytać, bo babki często same z siebie nie tłumaczą, ale jak sie człowiek zapyta to bardzo chętnie Pierścionek - piękny!!!!!!!!!!!! Postarał się Cotka- nie gratulowałam jeszcze 41 tyg. widać zrobiłaś takie super gniazdko Filipkowi, ze się nie spieszy, ale jak już wyjdzie to zobaczysz ten swój wyczekany cud
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-13 o 14:28 |
||||
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Namęczyłaś się, ale dobrze, że Olivia jest już z Tobą |
|
|
|
|
#2205 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Od cholernego pokrowca na przewijak Cytat:
Można okno otworzyć??? A jak Natalkę ubierasz w taką pogodę w domu i na spacer?? Mooonik .Cytat:
![]() ![]() Kciukasy za Lullę nieustające i Agnes. Żal mi naszej Lu, musi się biedna tyle stresować .Pestka pięknie się to czyta, Mamusiu My już po spacerku.
|
|
|
#2206 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana, tak się bałaś cesarki, a Lenka i Tż Ci wszystko wynagrodzili po porodzie aż się wzruszyłamCytat:
![]() Cytat:
za AgnesCytat:
Cytat:
ale z drugiej strony dobrze, że są takie osoby, które uświadamiają tych naszych Tż-tów![]() Cytat:
![]() Cytat:
już 3 kg no to jeszcze troszkę i będzie Piotruś z Wami
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Nastka sliczny pierścień
![]() sie zestresowałam tym pakowaniem normalnie zeby sie odstresować własnei kroje sobie na sałatke warzywna hehee
|
|
|
|
#2208 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzięki za wszystkie rady odnośnie zimna
Pestuś ![]() To co napisałaś o prezencie... poplakałam się ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam jeszcze: maść do brodawek, kapturki, wkładki laktacyjne, ręcznik papierowy, żel do dezynfekcji rąk, tantum rosa, kosmetyki pod prysznic.... Lista rzeczy w mojej torbie jest naprawdę dłuuuuga Cytat:
popieram!!!Oj tak, myślę, że z powodzeniem zadowolę się takim prezentem ![]() Ładnie Natka, Szymek cudny Pierścionek: fiu, fiu |
|||||
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
natka pierścień pierwsz klasa
|
|
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam ciemnobrązowe, tż niebieskie - a Szymek ma takie bardzo ciemno niebieskie aż granatowe![]() Materac mam kokosem do góry ![]() ![]() ![]() ![]() już wkleiłam w poprzedni post
|
|
|
|
|
#2211 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytęjejku jaki on słodki i jaki przystojniakśliczny Cytat:
dobrze, że w końcu tą cesarkę zrobili
|
|
|
#2212 |
|
Zadomowienie
|
Każdy sposób na przyspieszenie dobry
![]() ![]() [QUOTE=anciaahk;29374107]Jeszcze nie znam dostępnych opcji, zdecyduję po rozmowie z pediatrą. A coś polecasz? Od cholernego pokrowca na przewijak QUOTE] Nie, ale chętnie się dowiem, bo oglądałam program o dzieciach zakażonych pneumokokami i jestem przerażona. Czyli to jednak nie fikuśne czerwone stringi?
|
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
rozpakowała w sensie urodziła
![]() torba na porodówkę już czeka w samochodzie |
|
|
|
#2214 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój tż nie płakał, ale ten zachwyt w oczach Cytat:
![]() Cytat:
no i dostawiać, próbować i nie denerwować się trzymam kciuki ![]() a tommy tippe ja mam ręczny i daje rade ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak dalej będzie nie spokojna to migłabyś spróbować raz dokarmić sztucznym i wtedy zobaczyć czy będzie spała dłużej jeśli tak to pewnie się nie najada.Fajnie że będziesz miała towarzystwo, ja też cąłymi dniami sama zwariować można ![]() Cytat:
![]() ale przystojny i słodki !!! rośnie mi zięć ![]() Monia, ale się namęczyłaś bidulko, ale dałaś rade i taka piękna nagroda teraz w ramionach
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-09-13 o 15:05 |
|||||||
|
|
|
#2215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się namęczyłaś nieźleCytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
Nie stresuj się![]() Dziękuję |
|||
|
|
|
#2216 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Martunia doskonale Cię rozumiem. Też jestem sama od rana do nocy. Próbowałaś smoczka? Albo herbatkę jak Acelinka? Cytat:
Cytat:
Archi = duży chłopak z Piotrusia ![]() Cytat:
Będzie i u Ciebie Cytat:
. I za Agnyskę nieustające!!Natka super pierścionek, brawa dla tż . A Szymuś cudny---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Monia Twój opis porodu wycisną mi łzy , piękny!!!!!!!
|
|
|
#2217 |
|
Zadomowienie
|
no mogłabys sie rozpakowac było by czerwono na forum
trzymam kciuki zeby szybko ci te rozpakowywanie poszlo
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dla takiego cudu warto przejsc tyle
|
|
|
#2220 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dzisiaj już normlanie. Tylko kości cipne bolą. ![]() Ciekawa jestem co ci lekarz powie Chyba, że masz takie skurcze których się nie czuje Mi ktg niby zarejstrowało cały jeden skurcz, ktorego nie czułam...Tak czy inaczej będzie dobrze - tu trzeba być cierpliwym Cytat:
A znieczulenie dają?Ale masz przystojnego syna Mistrz celnej riposty.Dostałam taki od koleżanki, odważyłam się przystawiać do cycka i nie jest to takie straszne jak mi się wydawało Łatwo i szybko się go składa. I chyba dobrze będzie zasysał. Pamiętam jak leżałam w szpitalu, to moja koleżanka, która urodziła w tym czasie miała jakiś ręczny (nie pamiętam nazwy) i strasznie się męczyła ze składaniem go, a potem miała kłopot bo nie chciał jej zaciągać. Myślę, że ten z Aventu będzie okej. ![]() Moniadziewczyny kiedyś pisały, że jak nie ma się dużego nawału pokarmu to wystarczy ręczny. Namęczyłaś się Kochana podczas porodu. Tyle czekałaś ze skurczami... Dzielna byłaś Asiauznali Ci reklamacje w play?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

. A potem do szkoły... po młodą - średnią. A starsza ma temat na konkurs plastyczny : przemoc w rodzinie. Cholernie trudny i niewdzięczny. Opowiadanie, nie ma sprawy, ale rysunek

. Miłego dnia

mysle ze to najważniejsze co nie
Z resztą jeszcze nawet nie kupiliśmy dla niego, bo jakoś tak czasu nie było 
w końcu razem o jednej porze, nie musimy czekać na siebie z niecierpliwością 

- i gościu powiedział,że jak nie urodzę do 26 to mam się zgłosić... kurde , a niby mam wtedy jeszcze 4 dni czasu do 30, a w ogóle to ja myślałam ,ze bardziej październikowa będę
. No zobaczymy co na to moja gineska w pią powie. 
ost. (na rocznicę) zagrał jak Twój to moze i teraz od niego "zgapi" 

jeżeli chodzi o sprawy z tatą
......a tak bardzo bym chciala.....mala sie strasznie przy tym denerwuje a u mnie w cycach wydaje mi sie ze nie ma nic....chociaz jak ponaciskam je to pojawiaja sie kropelki.....ale to ku....tylko kropelki.....I co mam zrobic?????
popieram!!!