|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
![]() co tam słychać? ostatnio jakoś nie mam siły i chęci na wizaz ani na nic... ![]() dziś na śniadanko zjadłam pyszną bułkę z serkiem topionym, a na to papryka pychaaa ![]() a wczoraj myślałam, że zdechnę...na obiad zjadłam ziemniaczki, schab pieczony do tego sosik i surówka to do późnego wieczora zdychałam nic zjeść nie mogłam tak mi było okrutnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Zakorzenienie
|
pytanie za 1000000punktow
co polecacie na zaparcie .. tylko zeby to nie byl ani kefir ani jogurt bo ja juz na nie patrzec nie moge |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Zadomowienie
|
Zariah witaj !!!
ja też jestem zdania, że dziecko trzeba przyzwyczajać do normalnych dźwięków codzienność. siostra od maleńkiego wychowywała swoje dzieci przy tv i muzyce i ie było problemu ze spaniem nawet jak za ścianą rodzice mieli gości.... Jolka ja właśnie też na nic nie mam ochoty..czasem mam wrażenie,ze jakaś mała deprecha mnie dopada...nie wiemmm... O właśnie ja tez bym chciała wiedzieć co na te zaparcia.....!!!!!!!
#755 |
Rozeznanie
|
to co zawsze śliwki, kapusta kiszona, morele suszone... i picie picie picie
|
![]() ![]() |
![]() |
#756 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie wcześniej mogłam cały czas coś robić itp. teraz sam TŻ czasem mnie nie poznaje ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
śliwki?? zjadłabym teraz sobie śliwkę ![]() na myśl o kapuście nie dobrze mi, a suszonych owoców nienawidzę... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Rozeznanie
|
ja tu w UK lykam laktuloze w plynie
To niejako pomaga i jest bezpieczne dla ciezarnych. Ale nie wiem czy to w PL tez jest? |
![]() ![]() |
![]() |
#758 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
podobno pomagają też wszelkiego rodzaju otręby, kasze, len, pełnoziarniste pieczywo a także orzechy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Rozeznanie
|
juz wiem, jest
![]() LACTULOSUM syrop Mnie powiedziano ze to jak najbardziej bezpieczne, pytalam lekarza, farmaceuty i midwife. Sicaga wode do jelit i ulatwia sprawe ![]() ale lepiej zapytajce swoich lekarzy jesli chcecie to brac. Mnie pomaga tylko trzeba lykac 4-6 razy dziennie i to slodkie jest bardzo edit: wlasnie doczytalam ze w Polsce to ma kategorie B, czyli nie przeprowadzano badan na ludziach. No ale mnie powiedzieli ze to bezpieczne i to 3 rozne osoby wiec juz nie wiem. Ja nie lykam co dzien. Tylko w te dni kiedy juz jest bardzo zle i bolesnie, i mam skrety jelit z bolu...i pomaga. Ale teraz sie zastanawiam czy jednak powinnam.... wrrrr ![]() Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-09-13 o 13:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wszyscy mnei juz pytaja kiedy ogorki z marmolada zaczne jesc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#762 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() uu a ja bym kapusty trochę zjadła tylko już mi się nie chce do sklepu lecieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() więc może jeszcze wszystko przed nami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Zadomowienie
|
a ja zaczynam odczuwac skutki gorochówki którą zjadłam mojemu TŻ no większośc zjadłam
![]() ![]() co do kiszonego to ogórki ogórki i jeszcze raz ogórki najlepiej babcine ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#766 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wtedy sobie nakupuje z 6 sloikow. Mialam 2 ale juz zjadlam w tydzien ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Zadomowienie
|
kiełbacha i dżemik ciekawe połączenie
![]() ja na chwilę obecna próbuję się czymś zapchac żeby mężowi całej grochówki nie wpierniczyc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#769 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ...kanapka z keilbasa i drzemem to jest cos co mi sie nie miesci w glowie co do grzybkow marynowanych z serkiem twarogowym (bo tka zrozumialam) to nooo od bidy jakos to sie koreluje ... ale ja nienawidze ![]() no chyba ze z braku laku na imprezce pieczarki marynwoane .. ale to mega rzadko ostatnio mam faze na serek kiri z pomidorem ![]() ![]() a nam dzis stuknęło 5 lat od poznania ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
na zimno wyjadałam z garnka .. bo mi tak pachniało, że łoj ![]() Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2011-09-13 o 13:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#770 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() gratuluje ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Zadomowienie
|
A wiesz Jolkaaaa u mnie też dziś się zaczął dokładnie 10 tydzień
![]() mam nadzieję,ze ja nie będę miała fazy na jakieś dziwne połączenie jedzonka ![]()
#772 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja tez sie tego boje, ale musimy myslec pozytywnie dziewczyny ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dziekuje ... ![]() ![]() Cytat:
![]() mnie lekarz bada na kazdej wizycie ginekologicznie i robi usg ![]() hej ![]() ![]()
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja narazie dziwnych połączeń chyba nie mam... ![]() często nie wiem na co mam ochotę albo myślę co zrobić na obiad i po chwili już nie mam wogóle na to ochoty... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Zakorzenienie
|
te dziwne połaczenia to chyba jeszcze przed nami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
to tylko chwilowy przypływ energii teraz zjadłam obiad i ide sie położyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Zadomowienie
|
U mnie jutro zaczyna sie 10 tydzień
![]() Od soboty mdłości męczą mnie tylko wieczorami. Jestem jak nowonarodzona ![]() ![]() Na zaparcia mi pomaga jedzenie zup.. I ruch. Im więcej więcej się ruszam, tym mniej mnie dręczą. Co do badania ginekologicznego w ciąży. W Irlandii nie robi się go w ogóle. W sumie zgadzam sie, bo nic w zasadzie nie wnosi do sprawy, a wprowadza się infekcje. I zdecydowanie jest tu mniej infekcji jatrogennych. Co do USG robionego co 2 tygodnie. Fajnie jest widzieć dziecko , nie? Ale znowu, co to wnosi do prawidłowego przebiegu ciąży>? W tej chwili USG jest uważane za bezpieczne narzędzie. Prowadzone są jednak badania nad długoterminowymi efektami ubocznymi usg. Za 30 lat mogą odkryć, że częste USG w ciąży zwiększa ryzyko depresji lub problemów z nauką.. blebleble.. Kto wie? Ciekawe jak nasze mamy przetrwały swoje ciąże BEZ ultradźwięków, nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Zakorzenienie
|
Anagat, promieniowanie podczas ugs jest tak slabe ze nie zaszkodzi dziecku, tym bardziej ze sa coraz to nowsze i lepsze sprzety, nie to co 30 lat temu.
A badanie ginekologiczne odpowiednio przeprowadzone nie wprowadza zadnych infekcji, a pomaga lekarzowi ocenic stan szyjki macicy (chociazby czy zbyt wczsnie nie robi sie rozwarcie, co jest bardzo wazne) oraz np polozenie macicy. Mamy wyniki PAPPa - nasze dziecko jest zdrowe jak rybka, a ryzykow wystapienia choroby genetycznej jest nizsze niz normalnie u kobiet w moim wieku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- A jeszcze co do wnoszenia badz nie czegos przez usg do prawidlowego przebiegu ciazy to owszem usg nie sprawi ze ciaza bedzie ok, ale wychwyci nieprawidlowosci, a to jest bardzo wazne i to nas rozni od naszych matek/babc, ze mamy szanse leczyc niektore wady dziecka jeszcze podczas ciazy
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Zadomowienie
|
Emigra gratuluje zdrowego maluszka. Jak ja bym chciała wiedzieć czy z moim jest wszystko ok
![]() A wiecie co jutro idę do gina, ale innego bo dwa razy byłam u jednej lecz nie chce u niej prowadzić ciąży, wiec wybrałam sobie drugiego. jak myślicie powiedzieć mu,ze już u kogoś byłam i mam kartę ciąży ![]()
#779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Zadomowienie
|
Emigra, mówisz, że wiesz wszystko o promieniowaniu? Przenika tkanki, ale na 100% jest bezpieczne? Ja nie mówię, że nie jest, ale nie jestem też przekonana , że jest
![]() ![]() A co do badania gin. z tym się absolutnie nie zgadzam. Na USG widać pięknie szyjkę, więc po co jeszcze lekarz ma pchać tam łapy? Zresztą nie szukasz rozwarcia od początku ciąży. Jeśli są jakiekolwiek wskazania, należy zbadać. Jeśli wszystko idzie ładnie. Nie ma takiej potrzeby. Rozmawiałam niedawno z lekarką, która zrobiła 2 lata specjalizacji z ginekologii w Polsce, potem przyjechała do Irlandii i kolejne 3 lata pracowała jako gin-położnik. Mówi, że na początku cieżko było jej się przestawić. Ciąża prawidłowa własciwie prowadzona przez położne, żadnego badania gin. w czasie ciąży , jeżeli nie ma wskazań. Jeśli wszystko przebiega prawidłowo- 2 USG w ciązy. Po jakimś czasie stwierdziła, że ma to sens. Chciałabym zaznaczyć, że jeżeli coś się dzieje niedobrego, opieka jest bardzo dobra. A poza tym , za 2 tygodnie zostaję sama ![]() Nawet psa bierze ze sobą. Ale będzie mi smutno.. Na szczęście 12 listopada lecę do niego na 3 tygodnie, a potem on wraca przed Świętami i już będziemy razem. Nie cierpię być sama.. wracasz do domu i nie masz do kogo gęby otworzyć.. no i kto mi będzie jedzonko do łóżka podawał??? buu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.