Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-13, 17:40   #211
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cześć Mamusie!
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Nawojka jeśli moge zapytac bo nie było mnie na bierząco przez dwa tygodnie i pewnie przegapiłam ale pamietam ze jak jechałas do Pl to miałas zrobic usg i sprawdzi co z tą cystą u maleństwa......trzymałam za Ciebie kciuki a teraz nie wiem czy wiesz coś wiecej??
Kasikzaki dziękuje, miło, że pamiętałaś. Robiłam usg w Pl, powiedziałam doktorce o mojej sytuacji, ona stwierdziła, że jej sprzęt może tego nie wykryć, bo tu w UK mają napewno lepszą aparaturę niż ona ma, ale niestety i u niej to dziadostwo wyszło i nawet wiekszych rozmiarów niż było poprzednio. Odległość czasowa pomiędzy jednym usg a drugim tylko półtora tygodnia. Powiedziała mi to samo czego tutaj się dowiedziałam, czyli, że narazie nie da się nic więcej z tym zrobić tylko czekać i monitorować. Mam tutaj kolejne usg w czwartek robione już przez lekarza, a nie przez osobę przeszkoloną do jego wykonywania. Także ciągle jestem cała w nerwach i nadal nie wiem co się dzieje. Jeszcze raz dziękuję Ci za troskę.

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
czesc mamusie

Od paru tygodni zastanawiałam sie nad imieniem i podjęłam decyzje, ze niunia będzie miała na imie Lenka TZowi tez sie podoba Własciwie ja jestem Magdalena, a moja corcia bedzie Lena Jak dobrze pamiętam to Haniula tez bedzie miala Lenke, czyli juz sa dwie

Musze sie pochwalic, ze wczoraj kupilam samochów oczywiscie z mysla o mojej niuni i zapewnieniu jej bezpieczenstwa, bo mamusia lubi dupke wozic i bedzie teraz z corcia jezdzila
Poza tym byłam dzis z mama na zakupach dla Lenki i robilam przeglad wszystkiego co juz mam. Tak wiec lista jest spora i za duzo by wymieniac najwazniejsze czego jeszcze nie mam to czapeczki pilotki na noworodka, jakis kombinezonik na zime, kołdre do wozka, poszewki na posciel do łózeczka, no i smoczek przede wszystkim
Mam juz laktator, sterylizatora i podgrzewacza nie kupuje, niani tez, bo mieszkam w bloku z dwoma pokojami, wiec nie jest to dla mnie potrzebne dla siebie brakuje mi jeszcze koszulki do szpitala. Ja kupuje z krotkim rekawem badz na ramiaczkach, bo w szpitalach zima jest naprawde ciepło, zreszta nie lubie sie "parzyc"

Pozostalo mi tylko czekac
Magda super imię, bardzo mi się podoba. Gratuluje kupna samochodu i rzeczy dla Lenki.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Blagam dodajcie mi sil bo nie daje rady juz pracowac a musze do 1. grudnia zeby dostac macierzynski (6 miesiecy przepracowane) . Mam problemy z oddychaniem, mecze sie strasznie szybko i najchetniej by nie wstawala z lozka a tu codziennie o 7 rano pobudka a w domu jestem dopiero o 15.00 . Do tego mam mnostwo roboty i jeszcze trenuje nowa dziewczyne ktora mnie zastapi a z cierpliwoscia ostatnio u mnie cienko a to moja kolezanka wiec staram sie jak najwiecej pomoc. Chetnie bym juz odeszla a tu jeszcze tyyyyle czasu i nic nie zrobie .
Oj doskonale wiem o czym piszesz. Ja codziennie zwlekam się z łóżka o 5.30 i wracam do domu po 16. I tak do końca listopada
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 17:48   #212
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Monika tak, ten lezaczek kosztuje ponad 200zł, dlatego poluje na używany
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 17:52   #213
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Idę sobie zrobić kawusię na dobry początek dnia i rozpakowac cukieraski i ciastka bo mam dziś urodzinki i przyniosłam do pracy trochę słodkiego a po pracy idę do lekarza prowadzącego z mężem a potem idziemy na jakąś pyszną kolację urodzinową. Wczoraj też wybrałam sobie prezent - SESJĘ BRZUSZKOWĄ Jeszcze nie wiem ile kosztuje bo dopiero będę się orientować.
MissZuzia wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa
Stary 2011-09-13, 17:57   #214
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
tez mam jutro usg i jeśli maleństwo sie dobrze ułoży to poznam płeć
Ja też jutro mam usg ,ale połówkowe i z tego co pamietam Inutil też ,wiec jest nas 4
Co do oznaczenia tej morfologii to nie wiem co to może znaczyć,w necie nic nie ma?
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 18:04   #215
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!

Kasikzaki dziękuje, miło, że pamiętałaś. Robiłam usg w Pl, powiedziałam doktorce o mojej sytuacji, ona stwierdziła, że jej sprzęt może tego nie wykryć, bo tu w UK mają napewno lepszą aparaturę niż ona ma, ale niestety i u niej to dziadostwo wyszło i nawet wiekszych rozmiarów niż było poprzednio. Odległość czasowa pomiędzy jednym usg a drugim tylko półtora tygodnia. Powiedziała mi to samo czego tutaj się dowiedziałam, czyli, że narazie nie da się nic więcej z tym zrobić tylko czekać i monitorować. Mam tutaj kolejne usg w czwartek robione już przez lekarza, a nie przez osobę przeszkoloną do jego wykonywania. Także ciągle jestem cała w nerwach i nadal nie wiem co się dzieje. Jeszcze raz dziękuję Ci za troskę.

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Magda super imię, bardzo mi się podoba. Gratuluje kupna samochodu i rzeczy dla Lenki.[COLOR="Silver"]
Nawojka dziękuję A Ty nie płacz kochana, będzie dobrze,przytulam, zeby Cie wesprzec nie denerwuj sie, bo dzidzia to czuje, ja trzymam mocno kciuki, zeby wszystko bylo dobrze

Cytat:
tez mam jutro usg i jeśli maleństwo sie dobrze ułoży to poznam płeć
za jutrzejsze USG czubasek a jakies przeczucia co do płci?

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
A ja chciałam się pochwalić swoimi krzyżykowymi dziełami dla dzidziusia Właśnie wróciłam z miasta - zakupiłam ramki do biedronek.
Myszka Miki będzie naszyta na jasieczka, a biedronki zawisną na ścianie
Anabellita WOW! super!!! to Twoje dzieło? Artystyczna dusza

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
a ja wlasnie sobie uświadomiłam, ze jutro zaczynam 6 miesiąc ciąży...
gratuluję poczatku 6 miesiaca

[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;29379224]Czesc mamusia, odebrałam dziś wynikimorfologii i cytologii. W cytologii mam napisane cytogram II - znaczna cytoliza. Natomiast w morfologii - znaczna anizocytoza. Czy któraś z Was się orientuje i potrafi wyjaśnić po polsku?W czwartek idę do lekarza. Ale zanim pójdę chciałabym wiedzieć o co chodzi...:/[/QUOTE]

ilianka a w google szukalas cos na ten temat? Nie wiem czy tak wszedzie jest, ale u mnie, gdy odbieram wyniki i cos jest nie tak, to od razu mowia, zeby bez kolejki leciec do gina, wiec moze tez dali by Ci znac, gdyby cos sie dzialo nie martw sie na zapas

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Ja też jutro mam usg ,ale połówkowe i z tego co pamietam Inutil też ,wiec jest nas 4
Co do oznaczenia tej morfologii to nie wiem co to może znaczyć,w necie nic nie ma?
Elizka za jutrzejsze Twoje i wszystkich innych dziewczyn trzymam mocno

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

uciekam robic przeglad rzeczy dla Lenki, ktore jakis czas temu dostalam od kolezanki, papa

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 18:04   #216
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
dobry

muszę się Wam pochwalić
TZ własnie był na rozmowie kwal. (pisałam Wam, ze chce zmienić pracę i poszedłna zwolnienie) i prawdopodobnie ma pracę nic szczególnego bo praca na wózkach widłowych (szał nie ma to jak skończyc studia i na wózkach jezdzic) ale kasa większa niz teraz miał także trzymajcie kciuki od poniedziałku chyba zaczyna
Naska trzymamy mocno kciuki za Twojego TZ.
Stary 2011-09-13, 18:12   #217
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Naska trzymamy mocno kciuki za Twojego TZ.
no oferty dzisiaj się posypaly...zobaczymy jeszcze jutro po rozmowie i trzeba będzie cos zdecydowac....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 18:14   #218
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
nie przeszłam glukozy wypiłam w 3 ratach w ciągu 2 minut, zeszłam na dół, bo czułam, że malcowi nie podpasuje, a bidak głodny był 5 minut i rzyg do zlewu fajny miałam poranek....
Oj współczuje
Stary 2011-09-13, 18:15   #219
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
A ja chciałam się pochwalić swoimi krzyżykowymi dziełami dla dzidziusia Właśnie wróciłam z miasta - zakupiłam ramki do biedronek.
piękne
ale się napaliłam na te biedronki chyba będę chodzić i szukać teraz

jak się fachowo nazywa te płutno do haftowania??? i jeszcze to kółko do naciągania materiału?

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2011-09-13 o 18:17
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 18:17   #220
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Widzę, ze tu same talenty na wątku super

a ja się cieszę bo jutro po ponad miesiącu wracają moi rodzice z niemiec i przywiozą mi słodycze i kosmetyki dla juniora....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 18:21   #221
Oluska1988
Raczkowanie

Dzień dobry mamusie
anankee dzięki za info
MissZuzia 100lat
mala_stopka śliczna Majeczka
Mój synuś dziś też miał lenia i zaczełam sie z niego śmiać to wtedy zafundował mi serię kopniaków no i już jestem spokojna
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 18:29   #222
staraupa
Raczkowanie

Cytat:
Staraupa hmmm... zalezy co ma, a czego nie ma, to co lubi... klasyczne:
1) jakas ksiazkje- w ksiegarniach jest ich mnostwo- widzialam np. dla chlopcow ksiazke pt. co musisz zrobic zanim dorosniesz, sa tam zadania i pomysly co mozna zrobic- tratwe, latawce, łuk itp. Dla dziewczynki tez by sie cos znalazlo.
2) zestaw do malowania- farby, kredki
3) kolorowanki
4) klocki
5) teraz w sprzedazy jest taka piaskolina- super sprawa, cos jak kiedys modelina, ale ulepszona
6) gry planszowe
7) cos do ubrania
8) jesli jest modnisia- torebke, albo plecaczek dla dziewczynki

Hmmm.... jeszcze?
Kochana dziękuję za pomysł, wybieram PIASKOLINĘ, super, myślę że to będzie to
sciskam
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 18:29   #223
dph
Rozeznanie

Witam Was Mamuśki w kolejnej części Ostatnio nie miałam czasu tu zaglądać ale już sporo nadrobiłam U mnie wszystko ok mam nadzieję bo do lekarza idę dopiero 20.09. Od poniedziałku jestem już na L4 takim do końca ciąży już mi się nie chciało pracować i teraz się lenię w domu. Pozdrawiam Was serdecznie
Stary 2011-09-13, 18:32   #224
*Agatek*
Zakorzenienie

Pospałam 1,5 h, zjadłam śledzie w śmietanie z ziemniaczkami i malec zadowolony jak ta lala!

mala_stopka
piekna Majka!!

bambusek nie martw się, mi też ciacho ostatnimi czasy nie wychodzi tylko wiesz... u mnie w domu to chłopaki nawet i zakalce jedzą

Magda1804
to se ugotowałaś jajca spoko, ja tak kiedyś popcorn robiłam i spaliłam garnek....

nawojka

Neska trzymam kciuki za mężulka!!!
Cytat:
przeczytałam: NA JAJECZKA mi tylko jajeczka w głowie ojj gdzie ten mąż...

ładne, ładne, masz talenta
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Agatek a to trzeba jak? takim jednym chaustem wypić czy co? Nie przeszłas dlatego ze rzyganko było? ja sie na tym kompletnie nie znam a tez mnie czeka niedługo !
Ile u was sie czeka na wyniki?
mi powiedziała babeczka, że mam w przeciągu 3 minut wypić, ale nie mówiła jak... najlepiej chyba duże łyki, albo wszystko od razu... No nie przeszłam, bo rzyganko było i z badań nici U mnie wynik jest na drugi dzień

Cytat:
Oj Agatku wyobrażam sobie tą poranna sytuacje i padam ze smiechu wez, wez ta cytryne nastepnym razem, bo po co masz sie znowu meczyc
ja to zawsze bojowa dziewucha byłam, to sądzę, że bym ich pojechała
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
A Wy pijecie glukoze przy wszystkich czy idziecie do łazienki pić w razie WU ?
Wodę i kubek można dostać na miejscu, czy to zależy od laboratorium , a i jeszcze jedno tą cytrynę mozna wcisnąć czy nie mozna? Bo rózne opinie na ten temat słyszałam.
usiadłam na osobnym krześle i kazała mi tam pić, a ona w międzyczasie obsługiwała innych pacjentów
Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Agatek ależ miałas przezycie to nas teraz wszystkie nastraszyłas, każda pojdzie teraz z cytryna na badanie
nie chciałam weźcie cytrynę, weźcie CHYBA, ŻE WASZE DZIECI NIE SĄ TAK WYBREDNE JAK MOJE

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 18:34   #225
NataliaM1103
Rozeznanie

Dziewczyny bylam w biedronce i skusiłam się na tą bagietkę czosnkową co niektóre z Was tak polecały
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 18:49   #226
*Agatek*
Zakorzenienie

Mówię A. że nogawy przykrótkie od tych legginsów co sobie zamówiłam i mam nogi za długie- a on: "to ty masz takie nogi jak żyrafa??? " tak! a jak chcę się napić, to staję w rozkroku

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 19:37   #227
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
w piatek byłam na połowkowym i wszystko jest ok
i przedstawiam Wam Maję
Super Maja j jutro idę na połówkowe 4d i już nie mogę się doczekać

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość

dziewczyny załapałam się do http://projekt9m.pl/ strasznie się cieszę zdjęcia mnie strasznie zachwyciły są przepięknie zrobione sesje prawdopodobnie będe mieć pod koniec listopada mam nadzieję ze zdrowie mi dopisze i że będe mieć siły i że synek nie będzie zbytnio rojbrować
woww, super szkoda, że warszawa ;/ no i styczeń dla mnie za późno jakby co

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
anabelita jaki talent
a ja wlasnie licytuje
http://allegro.pl/show_item.php?item=1795662317
to walcz o ten leżaczek, ja dostałam właśnie taki (w innych kolorach) od znajomej. Jej mała go uwielbiała, szczególnie wibracje. W hurtowni widziałam za 300zł

Cytat:
Także ciągle jestem cała w nerwach i nadal nie wiem co się dzieje. Jeszcze raz dziękuję Ci za troskę.
mam nadzieję że to cholerstwo pójdzie precz i mała będzie zdrowiutka

Cytat:
Ja też jutro mam usg ,ale połówkowe i z tego co pamietam Inutil też ,wiec jest nas
dokładnie, ja mam i już nie mogę się doczekać

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Witam Was Mamuśki w kolejnej części Ostatnio nie miałam czasu tu zaglądać ale już sporo nadrobiłam U mnie wszystko ok mam nadzieję bo do lekarza idę dopiero 20.09. Od poniedziałku jestem już na L4 takim do końca ciąży już mi się nie chciało pracować i teraz się lenię w domu. Pozdrawiam Was serdecznie
hej

Cytat:
Mówię A. że nogawy przykrótkie od tych legginsów co sobie zamówiłam i mam nogi za długie- a on: "to ty masz takie nogi jak żyrafa??? " tak! a jak chcę się napić, to staję w rozkroku
Stary 2011-09-13, 19:44   #228
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Jak to zakupy potrafia poprawić humor,ale ja jakos perfum nie mogę uzywać bo mnie mdli i odkąd jestem w ciaży jedynie antyperspirant,a,perfum zadnych.Jeszcze muszą trochę postać .Mam nadzieję ,że się nie zepsuja bo mam 3 flakony
Ja tez nie moge uzywac perfum bo od razu mnie mdli
Cytat:
i przedstawiam Wam Maję

Cytat:
Agatek ja i moj partner nie jestesmy małżenstwem i nie wiem czy w ogole bedziemy. Czasami zastanawiam sie czy nie byloby nam latwiej rozstac sie i ulozyc zycie na nowo. Ale ja go tak bardzo kocham, ze nie potrafie.... Jestem w ciazy, to fakt, ale nie nie skazuje mnie to przeciez na zycie w ciaglym stresie i smutku z tym czlowiekiem. Baaardzo chcialam miec z nim dziecko, zresztą on tez tego bardzo chcial. Jednak wiedzac, ze niebawem zostanie ojcem zachowuje sie bardzo nieodpowiedzialnie... Ciagle ma do mnie zal, ze nie pozwalam mu spotykac sie z kolegami itp.. To nie tak, przeciez kolegow mozna miec,ale tez trzeba znac umiar w tych spotkaniach. Skoro on wychodzi poznym wieczorem i wraca w nocy, to chyba jest cos nie tak... czuje sie w takim momencie odsunieta i niepotrzebna, bo koledzy sa wazniejsi...
No to niedobrze, moze porozmawiaj z nim szczerze. Moj maz odkad wzielismy slub tylko kilka razy wyszedl z kolegami i to jak jechalismy to Polski i odwiedzalismy znajomych i rodzine. Powiedz ze Ci to nie odpowiada i koniec

Cytat:
Boshe dziewczyny co ja przed chwila zrobilam!!! Chcialam ugotowac jajka do barszczu bialego, wstawilam do garnuszka i wrocilam do laptopa. Tak sie zasiedzialam na wizazu,ze po jakims czasie slysze jakies ciche strzelanie albo pukanie. Zdziwiona co to, udalam sie do kuchni a tam... mojej jajka!!! ugotowane na twardoooo-pół godziny az garnek sie przypalil
Ja to bym takich jajek juz nie jadla, czytalam ze jak za dlugo sie gotuje jajka i robia sie w srodku takie czarne otoczki to znaczy ze wytworzyl sie jakis rakotworczy czynnik.
Cytat:
ś
ło matko
a ja czytając Ciebie ujawniłam swoją głupotę przeczytałam, że gotowałąs jaja do barszczu CZERWONEGO hehe i się dziwiłam, ze jesz barszcz czerwony z jajkami
Ja zawsze jem barszcz z czerwony z jajkiem. Ty nie? U nas to zupelnie normalne, nic nadzwyczajnego
Cytat:

Cytat:

Oj doskonale wiem o czym piszesz. Ja codziennie zwlekam się z łóżka o 5.30 i wracam do domu po 16. I tak do końca listopada
Trzymam kciuki za kolejna wizyte, trzeba byc dobrej mysli skoro lekarze mowia ze nic nie da sie zrobic i moze sie wchlonie to na pewno sie wchlonie

Uciekam na m jak milosc
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 19:46   #229
agawoo
Zakorzenienie

Dziewczyny, oszalałyście ...Tyle do nadrobienia za jeden dzień?
Jak ja mam to teraz zrobic? Jeszcze muszę głowę umyć, wysuszyć i po TZta do pracy pojechać ...

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
i ostatnie ulozone juz rozmiarami a w skrzyni sa skarpetki, rajstopki,czapeczki,bucik i,

Monia
, ale arsenał

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku
Jestem zupełnie wyłączona z życia, cały czas czuwam przy kici która przeszła dziś zabieg sterylizacji Straszna z niej bidulka! Ubrana w ciuszek który chroni ją przed wylizaniem rany i nie bardzo jej się to podoba! Widać, że ją boli i cierpi
Biedna kicia, mam nadzieję, że już coś lepiej?

Cytat:
Natalia gratuluje synka
Pearl trzymam kciuki za poprawe wynikow
Agatek i Psotnika gratulacje z okazji rocznicy
Monika ale masz arselanl to juz chyba cala ubrankowa wyprawka?
No i melduje sie w nowym watku
Ja mialam rocznice (4.) 6.09 ale obchodzilismy ja w piatek, zostawilismy Mili na noc u dziadkow, a sami pojechalismy na kolacje, potem wspolna kapiel i mily wieczor

Blagam dodajcie mi sil bo nie daje rady juz pracowac a musze do 1. grudnia zeby dostac macierzynski (6 miesiecy przepracowane) . Mam problemy z oddychaniem, mecze sie strasznie szybko i najchetniej by nie wstawala z lozka a tu codziennie o 7 rano pobudka a w domu jestem dopiero o 15.00 . Do tego mam mnostwo roboty i jeszcze trenuje nowa dziewczyne ktora mnie zastapi a z cierpliwoscia ostatnio u mnie cienko a to moja kolezanka wiec staram sie jak najwiecej pomoc. Chetnie bym juz odeszla a tu jeszcze tyyyyle czasu i nic nie zrobie .
AgaMili, uszy do góry, na pewno jest ciężko, ale dasz radę.. Zawsze to jakaś dodatkowa kasa będzie Nie znam się na tych zasadach w UK, jak byśteraz poszła na zwolnienie, to nie dostaniesz później kasy?

Cytat:
czesc mamusie
Ja miałam ostatnio cięzkie dni... z dzidzia ok, tylko z moim TZ ahhh szkoda gadać- po prostu czasami mam dosyc wszystkiego ale stwierdziłam, ze nie ma sensu, a przede wszystkim nie moge sie denerwowac, bo dzidzia na tym cierpi, a ona jest dla mnie teraz najwazniejsza

Od paru tygodni zastanawiałam sie nad imieniem i podjęłam decyzje, ze niunia będzie miała na imie Lenka TZowi tez sie podoba Własciwie ja jestem Magdalena, a moja corcia bedzie Lena Jak dobrze pamiętam to Haniula tez bedzie miala Lenke, czyli juz sa dwie

Musze sie pochwalic, ze wczoraj kupilam samochów oczywiscie z mysla o mojej niuni i zapewnieniu jej bezpieczenstwa, bo mamusia lubi dupke wozic i bedzie teraz z corcia jezdzila
Poza tym byłam dzis z mama na zakupach dla Lenki i robilam przeglad wszystkiego co juz mam. Tak wiec lista jest spora i za duzo by wymieniac najwazniejsze czego jeszcze nie mam to czapeczki pilotki na noworodka, jakis kombinezonik na zime, kołdre do wozka, poszewki na posciel do łózeczka, no i smoczek przede wszystkim
Mam juz laktator, sterylizatora i podgrzewacza nie kupuje, niani tez, bo mieszkam w bloku z dwoma pokojami, wiec nie jest to dla mnie potrzebne dla siebie brakuje mi jeszcze koszulki do szpitala. Ja kupuje z krotkim rekawem badz na ramiaczkach, bo w szpitalach zima jest naprawde ciepło, zreszta nie lubie sie "parzyc"

Pozostalo mi tylko czekac
Magda, gratuluję wyboru imienia i zakupów A kłótniami z TZtem się nie przejmuj, zdarzają sie w każdym związku ... grunt, żebyśćie się szybko godzili

Uff... nadrabiam dalej ..

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-09-13 o 19:49
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 19:48   #230
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Eliza za jutrzejszą wizytę dla Ciebie i pozostałych dziewczyn.
Stary 2011-09-13, 19:49   #231
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Idę sobie zrobić kawusię na dobry początek dnia i rozpakowac cukieraski i ciastka bo mam dziś urodzinki i przyniosłam do pracy trochę słodkiego a po pracy idę do lekarza prowadzącego z mężem a potem idziemy na jakąś pyszną kolację urodzinową. Wczoraj też wybrałam sobie prezent - SESJĘ BRZUSZKOWĄ Jeszcze nie wiem ile kosztuje bo dopiero będę się orientować.
Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Hejka Melduje sie ze swoją kruszynką na nowym wątku, a co najważniejsze tytuł i do nas zaczął się odnosić gdyż wczoraj moje dziecie dało mi 3 kopniaki ze az brzuch falował co prawda były bardzo delikatne takie pukanie ale to był dzidziol na stówe w nocy tez baraszkował taki prezent zrobił wczoraj Mamuśce na urodziny
Wszystkiego najlepszego Dziewczyny : roza:

Cytat:
dobry

muszę się Wam pochwalić
TZ własnie był na rozmowie kwal. (pisałam Wam, ze chce zmienić pracę i poszedłna zwolnienie) i prawdopodobnie ma pracę nic szczególnego bo praca na wózkach widłowych (szał nie ma to jak skończyc studia i na wózkach jezdzic) ale kasa większa niz teraz miał także trzymajcie kciuki od poniedziałku chyba zaczyna
Gratulacje dla Tzta

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Ja jestem teraz na etapie kupowania kombinezonu i butów na zimę dla Emi. Zaczyna mi chodzić mała bestia, ma 9,5 miesiąca, raczkować nie potrafi a po meblach się wspina i chodzi jak szalona wzdłuż łóżka i idzie nam pierwszy ząb
Anankee, gratuluję ząbka i spacerków Emi
Ja już też chodziłam jak miałam 9 miesięcy Nie raczkowałam w ogóle, a jak miałam 7 m-cy to chodziłam już trzymając się za jeden palec Ażmama ze mna po lekarzach biegała, czy aby na pewno wszystko w porządku, bo nie chciałam siedzieć tylko stać albo chodzić

Stary 2011-09-13, 19:50   #232
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Nawojka dziękuję A Ty nie płacz kochana, będzie dobrze,przytulam, zeby Cie wesprzec nie denerwuj sie, bo dzidzia to czuje, ja trzymam mocno kciuki, zeby wszystko bylo dobrze
Dzięki Madziu, ale wiesz jak to jest...nie chce, ale myślę.
Stary 2011-09-13, 19:53   #233
AgaMili
BAN stały

agawoo juz pisalam o tym wczesniej, w UK nie daja zwolnien w ciazy. Daja zwolnienia tylko w chorobach a ciaza to nie choroba i trzeba pracowac do 7. miesiaca, potem mozna isc na macierzynski. Durne zasady ale coz zrobic, przynajmniej ciazy nie mam zagrozonej bo slyszalam o dziewczynie ktora krwawila, pracowala na kuchni i nie dostala zwolnienia tylko nakaz "uwazania na siebie".
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-13, 19:57   #234
MissZuzia
Zadomowienie

Ale miałam fajny dzień, po pracy byliśmy razem z mężem u lekarza, i na małym USG - kasik pliz o zamalowanie mnie na niebiesko.
Potwierdzone po raz trzeci

Potem byliśmy na obiadku w greckiej knajpce a jeszcze potem dostałam bukiet kwiatów. Cenę za sesję brzuszkową też mąż przełknął więc

Cytat:
Wstawiłam foto do klubu, śmiało, śmiejcie się dowoli!
lecę oglądać

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
MissZuzia najlepszego
dziękuję

Cytat:
MissZuzia 100 lat! 100 lat!:dziek uje-kwiatek:
dzięki
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Wszystkiego naj
dziękuję
Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
dziewczyny POMOCY macie jakieś pomysły może na prezent dla 6 letniej dziewczynki?? to moja chrześnica a nie wiem co jest teraz na czasie zupełnie?? PLIZ!!
dziękuje!!
ja kupowałam najczęściej lalki Barbie, ciuchy dla Barbie, torebki z jakimś Pony, kucyki Pony, czy gadżety z Hello Kity itp.
Cytat:
MissZuzia wszystkiego najlepszego
dziękuję

Cytat:
MissZuzia wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa
dziękuję
Cytat:

a ja się cieszę bo jutro po ponad miesiącu wracają moi rodzice z niemiec i przywiozą mi słodycze i kosmetyki dla juniora....
ale ci fajnie

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
MissZuzia 100lat
dziękuję

Cytat:

Uciekam na m jak milosc
ja też oglądam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 19:59   #235
nawojka8583
Zadomowienie

Inutil, Agatek, AgaMili dzięki za pocieszenie. Ciężko mi z tym, nikomu się nie mogę wygadać bo zachowaliśmy to z mężem dla siebie. No ale mam Was
Stary 2011-09-13, 20:05   #236
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też uwielbiam krzyżyki, zrobiłam już kilkadziesiąt obrazów
I dla bobo też będę robić, tylko muszę wreszcie wzór wydrukować

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
jak się fachowo nazywa te płutno do haftowania??? i jeszcze to kółko do naciągania materiału?
Materiał to kanwa, a kółko to tamborek

Cytat:
bambusek nie martw się, mi też ciacho ostatnimi czasy nie wychodzi tylko wiesz... u mnie w domu to chłopaki nawet i zakalce jedzą
To dzisiejsze chyba wyszło, bo pięknie pachnie i wygląda tylko się ciut przypaliło chyba
No, ale robiłam w piekarniku bez szybki, bez termometru i regulacji temp. więc co się dziwić
Zaraz idę robić polewę
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 20:09   #237
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Ale miałam fajny dzień, po pracy byliśmy razem z mężem u lekarza, i na małym USG - kasik pliz o zamalowanie mnie na niebiesko.
Potwierdzone po raz trzeci

Potem byliśmy na obiadku w greckiej knajpce a jeszcze potem dostałam bukiet kwiatów. Cenę za sesję brzuszkową też mąż przełknął więc
kolejny chłopak

Cytat:
Inutil, Agatek, AgaMili dzięki za pocieszenie. Ciężko mi z tym, nikomu się nie mogę wygadać bo zachowaliśmy to z mężem dla siebie. No ale mam Was
Stary 2011-09-13, 20:20   #238
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
nie przeszłam glukozy wypiłam w 3 ratach w ciągu 2 minut, zeszłam na dół, bo czułam, że malcowi nie podpasuje, a bidak głodny był 5 minut i rzyg do zlewu fajny miałam poranek....
Agatek, współczuję

Cytat:
witam i ja na nowym wątku
ja znowu nie na bieżąco, tyle naskrobałyście, ze nie jestem w stanie nadrobić...
przeczytalam tylko ostatnią stronę....

a mi córcia jakąś zarazę przyniosła z przedszkola... u niej skonczylo sie na malym katarku i kaszelku, a mnie gardlo pali, glowa pęka i cos od wczoraj mnie kłuje z lewej strony brzucha i boli brzucho, no-spa średnio dziala,
dzisiaj caly dzien leze, w domu syf, obiad z mrożonki i jako wyrodna matka pojadę odebrać corcię później z przedszkola, bo nie mam sily się z nią bawić, a mężus wróci dopiero ok 18...

np. puzzle ok 40 częsci, książeczke z naklejkami, w h&m są fajne zestawy koralików z gumkami do włosów, albo jakieś opaski do włosów, torebeczka z hello kitty czy jakaś księżniczką, piżamka, fajna bluzeczka z postacia z bajki, którą lubi, karty Piotruś
lalki pewnie ma, moze jakies ubranko dla lali?

MissZuzia STO LAT!!!!

i przedstawiam Wam Maję

Stopka
, mam nadzieję, że ci szybko przejdzie

Gratuluję córci

Cytat:
Boshe dziewczyny co ja przed chwila zrobilam!!! Chcialam ugotowac jajka do barszczu bialego, wstawilam do garnuszka i wrocilam do laptopa. Tak sie zasiedzialam na wizazu,ze po jakims czasie slysze jakies ciche strzelanie albo pukanie. Zdziwiona co to, udalam sie do kuchni a tam... mojej jajka!!! ugotowane na twardoooo-pół godziny az garnek sie przypalil

Magda
, dobrze, że się na suficie nie znalazły

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość

Dzisiaj mamy smutny dzien w pracy
moj szef sie wlasnie dowiedziła ze jedna jego bratnica w sobote chciała popenic samobojstwo a druga dzisiaj sie dowiedzial ze ma raka piersi
obydwie niewiele ponad 20 lat
Rzeczywiscie smutne wieści

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Anabellita, cudne Gratuluję zdolności
Ja też chcę taką biedronkę Niestety, nie mam takich talentów

Cytat:
Nawojka, ja 2-3 razy w tygodniu wstaję przed 5, a wracam przed 18 ....

Cytat:
agawoo juz pisalam o tym wczesniej, w UK nie daja zwolnien w ciazy. Daja zwolnienia tylko w chorobach a ciaza to nie choroba i trzeba pracowac do 7. miesiaca, potem mozna isc na macierzynski. Durne zasady ale coz zrobic, przynajmniej ciazy nie mam zagrozonej bo slyszalam o dziewczynie ktora krwawila, pracowala na kuchni i nie dostala zwolnienia tylko nakaz "uwazania na siebie".
Aga, no wlaśnie doczytałam jak nadrabiałam
Masakra Ale dobrze, że przynajmniej czujesz się na siłach pracować i ciąża jest zdrowa
Dasz radę

Stary 2011-09-13, 20:26   #239
Anabellita
Zadomowienie

Dziękuję Wam za uznanie odkąd jestem na L-4 to sobie tak właśnie dziergam.
Cytat:
...Anabellita WOW! super!!! to Twoje dzieło? Artystyczna dusza...
A moje moje
Cytat:
przeczytałam: NA JAJECZKA mi tylko jajeczka w głowie ojj gdzie ten mąż...

ładne, ładne, masz talenta
Agatek na jajeczka też dam radę wydziergać tylko musisz mi rozmiar podać
Cytat:
piękne
ale się napaliłam na te biedronki chyba będę chodzić i szukać teraz

Agacia jak chcesz to mogę Ci przesłać wzór biedroneczek RICO na maila. Ja wzory do wyszywania ściągam z chomika, jest ich tam naprawdę mnóstwo, a dla dzieci są postacie z większości bajek (w sklepie wzory są drogie).
Materiał do haftu krzyżykowego to kanwa. Są różne rodzaje kanwy, w zależności od wielkości oczek. Wyszywa się muliną (ja dzielę nitkę muliny i wyszywam trzema nitkami, ale to zależy od ilości oczek na kanwie) Zajrzyj do linka to będziesz wiedziała o czym piszę http://www.haftix.pl/faq_pl/006/haft...kowy_006.shtml
Kółka nie używam, do tego haftu nie jest ono potrzebne.
Jak będziesz potrzebowała wzoru lub rady to pisz śmiało

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Ja też uwielbiam krzyżyki, zrobiłam już kilkadziesiąt obrazów
I dla bobo też będę robić, tylko muszę wreszcie wzór wydrukować

Materiał to kanwa, a kółko to tamborek...
Jak wyszywam to wpadam w trans i nie mogę przestać, ciąglę mówię sobie: a jeszcze jeden rządek krzyżyków i koniec na dzisiaj, ale nie mogę przestać
Masz wybrane wzory dla dzidziusia???
Ja jeszcze coś będę wyszywać ale najpierw muszę poznać płeć mojej fasolki

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 20:30   #240
uska000
Zadomowienie

nadrobilam.. uff

Monia ciesze sie ze jestes jzu z nami

Gratuluje udanych wizyt plci itd

bylam dzis po skierowanie na glukoze bo czemu mam placic jak dzownilam do nfz i powiedzieli ze ma byc za darmo ;/ a ginekolodzy oszczedzaja;/
ale nie dostalam;/
i nie robie tych badaniach drugi raz!;/

a teraz ide sie polozyc bo padam..buzka

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości