|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Kurcze, dopiero widzę , że zdjęć jest więcej
![]() Wrzucam resztę. Ale urocze mineczki |
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u mnie niestety cisza
|
|
|
|
|
#2344 | ||||||||
|
kosmitka
|
Ja mam, chociaż po cc, bałam się napinać, ale jakoś daję radę. Z czasem gorzej, dzisiaj się rozsiadłam a mały w ryk, pędziłam z łazienki jak opętana
.I brawa dla Stasia, grzeczny synek Cytat:
już po?? My dzisiaj mieliśmy debiut pod czujnym okiem teściowej , ale chyba zdaliśmy, bo nie było komentarzy.Cytat:
Cytat:
I zaśnij kochana, śpij dużo, sen się przyda na potem .Rabarbar dzięki za informacje o tym uspokojeniu, u mnie suszarka działa, na ręce kłaść nie próbowałam, ale w tej książce co mam jest zdjęcie jak to zrobić. A zawinąć w kokonik też nie próbowałam. Wklejaj wszystko, co znajdziesz, na pewno się przyda Cytat:
Gratuluję rodzicom przyst0jniaka!! Cytat:
I gratuluję debiutu, my kąpiemy we dwójkę, mąż trzyma, ja mydlę .Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Benek jest kapitalny, a jakie ma pucki!!!
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
haha
![]() druga minka wymiata ![]() podział obowiązków musi być tak samo widzę to u nas ![]() mam dziś cały dzień wrażenie mokrości....prawie jakbym się zsikała w majty... chodzę do łazienki co chwilę i sprawdzam
|
#2346 |
|
kosmitka
|
Moonik wspominam te mokrości i inne dolegliwości z rozrzewnieniem
![]() A podział obowiązków mamy nawet nocą - mąż wstaje, przewija, odbija, usypia- ja karmię. ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Dobra ide spać, bo jutro znów oczy na rzęsach ![]() kolorowych!!
|
|
#2347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
O tak, to wrażenie mokrości to daje mi ciągle nadzieję
|
|
|
|
#2349 |
|
KWC
|
|
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Benka minki wymiatają Słodziak Ma Agnyska małą pocieszkę!!Zmykam spać, kolorowych |
|
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
Ale masz skierowanie czy ginek powiedział że masz iść i tyle?
Agnyska mnie rozwaliła, pisze, że poród jes serio super, ale już po |
|
|
|
#2352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak jedna z babć się zjawiła ![]() Gdyby to było takie proste ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2353 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cierpliwości Ci życzę ![]() Cytat:
za jutrzejszą wizytę Agnyś, Benek czadowy golasek Zrobił minki miesiąca ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Naoglądałam się Słodziaków, to mogę iść spać. Dobrej nocy Mamusie
|
|
#2354 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to czekamy na wieści co Ci lekarze powiedzieliCytat:
dla Stasia, że daje dziś Mamuśce trochę odsapnąćNatka to super waga, szybko Ci zeszła Cytat:
zaciśnięte i czekamy na czerwone wieści
|
|
|
#2356 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ZDRÓWKA DLA SYNKA I CIEBIE DOBRZE, ŻE LEKARZE PRZYTOMNI I MAŁEGO W PORĘ WYCIĄGNĘLI CZEKAMY NA OPIS PORODU I ZDJĘCIE BENKACytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
i trzymaj się super że Sara taka grzeczniutka i nie daje rodzicom popalić. czekamy na fotki i opis porodu![]() Cytat:
kolorowych Mamuśki ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- no właśnie miała z nami popisać
|
|
|
#2357 |
|
Zadomowienie
|
przedstawiam Wam Sarę
- na pierwszej fotce ma 6godzin,a druga fotka z dzisiaj
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, sprobuje od poczatku ale uprzedzam ze bedzie mini referat niestety (to do cotki
):z soboty na niedziele zaczely mi sie masakryczne skurcze, gdzies od 1 w nocy, bolalo jak nie wiem, meczylam sie, Ł poszedl zrobic mi goraca kapiel i przyszedl po mnie bo nie bylam w stanie w ogole sie podniesc, nie wspominajac o chodzeniu; wsadzil mnie do tej wanny i siedzialam tak dobre pol godz, kochany Ł dolweal mi goracej wody i siedzial caly czas przy mnie, skurcze nie przechodzily, wyszlam z wanny (tzn Ł mnie wyniosl), poszlismy sie jeszcze polozyc na moje zyczenie bo stwierdzilam ze jeszcze poczekamy bo byc moze to falszywy alarm; skurcze zaczely sie nasilac i byly co 5 min i to trwalo jakas godz, wtedy Ł pow ze koniec, jedziemy do szpitala, wzielam torby, spakowalismy sie do auta i pojechalismy; na miejscu weszlam do izby przyjec a ze byla 3:45 okazalo sie ze bylam jedyna pacjentka od popoludnia wiec nie musialam czekac ani nic, przyjeli mnie od razu, oczywiscie wypelnianie formalnosci itd i przyszedl jakis lekarz gbur, wygladal tak ze do teraz przechidza mnie dreszcze jak o nim pomysle..wyprosil Ł zeby mnie zbadac, babeczka ogolila mi krocze a ten mnie pyta co ile byly skurcze, wiec mowie ze co 5 min ale pozniej co 4-5, co 10 a pozniej znowu co 5 i tak juz caly czas, na to on ze to nieregularne, super zbadal mnie dowcipnie tak mocno ze jak sobie przypomne to czuje bol nadal; pytal czy mialam jakies badania w ost tyg wiec powiedzialam ze mialam badanie na GBS i wynik wyszedl ujemny, zapytal skad znam takie fachowe slownictwo..cycki mi opadly. wzieli mnie na sale porodowa i podlaczyli do ktg, bylo po 4, Ł pojechal do domu a ja lezalam pod tym dziadostwem godz, w miedzyczasie jakas babka rodzila wiec same wiecie..po godz odlaczyli mi kt, przyszla pielegniarka ktora tez zbadala mnie dowcipnie po czym stwierdzila ze faceci maja chyba jednak dluzsze palce i ona nie wie czy jest rozwarcie czy nie, heh, przyjechal jakis kolejny lekarz ktory rowniez mnie zbadal w taki sam sposob i powiedzial ze wszystko jest gotowe do porodu tylko rozwarcia brak i mam je rozchodzic, wiec chodzilam sobie godzinke, pozniej podlaczyli mnie znowu na godz pod ktg, po odlaczeniu od ktg przyjechal kolejny lekarz ktory zaczynal zmiane i ktory rowniez mnie zbadal w ten sam sposob(nie dam sie juz nigdy tam dotknac, przysiegam. No poza moja gin) stwierdzil ze moge wyjsc ale na wlasna odpowiedzialnosc bo on chce mnie zostawic na obserwacji no i ok, czekalam na lozko na oddziale jakas niecala godz, w koncu poszlam, znowu podpieli mnie pod ktg, skonczyli po godz, przyjechalo moje kochanie, poszlismy na dwor pochodzic, pojechal po 2 godz bo biedny tez byl niewyspany no i stwierdzilam ze ide chwile pospac. Pospalam moze 2 godz bo mialam kolejne ktg ktore tym razem wykrylo skurcze i to dosyc duze i ok, mialam nadz ze sie rozkreci i byc moze Miki bedzie juz z nami za niedlugo, ale nie. Po ktg kolacja(jesli to mozna nazwac kolacja ) i pogadalam troche z dziewczynami z pokoju i sprobowalam zasnac bo dwie nocki prawie nieprzespane; w ciagu nocy co godz przychodzila pielegniarka sprawdzac serduszko malenstwa, mierzyla temp wiec co godz czlowiek sie budzil, do tego krzyki rodzacych kobiet i rylam sobie banie..wczoraj rano obchod, ja cala szczesliwa ze wyjde w koncu do domu bo nienawidze szpitali (trauma i nie bede opisywac teraz) a lek mi mowi ze w zyciu mnie nie wypusci bo na ktg cos zlego wyszlo z serduszkiem i tetnem dziecka i ze w ogole to ludzie chyba nie zdaja sobie sprawy po co przychodza do spzitala..poplakalm sie tztowi ptzestrasznie i juz w ogole bylam przerazona kolejnym badaniem; wrocilam do pokoju, kolejne ktg, serce mi latalo jak glupie bo bylam strasznie zdenerwowana, lezalam z bezruchu zeby tylko tetno bylo caly czas wykrywalne i scierplam przestrasznie, ale to nic; w nocy dopadly mnie bardzo bolesne skurcze ale sie dowiedzialam ze to:"przepowiadacze i to ma praw bolec i nic niestety nie zrobimy jesli akcja porodowa sama sie nie zacznie) w nocy znowu co godz sprawdzanie serduszka ta echosonda czy jak to tam sie nazywa, pozniej jakos ok 6 ktg; jak rano byl obchod odrynator wzial moje badania i wrocil po 10 min z tekstem ze trzeba zrobic dalsze badania bo cos jest nie tak u dziecka, wiec mi juz sie nogi ugiely, oczy jak spodki, ale pytam-co dalej? jakie badania? wyslala mnie w koncu na us, poszlam na to us, a koles mnie pyta od kiedy jestem wiec mowie ze z soboty na niedziele w sumie od 4 rano, a ten mnie pyta ze rozumie ze mialam juz usg, na to ja ze nie, ze mam praktycznie tylko ktg caly czas, gosc sie zdziwil i pow ze ok, to zrobimy pozniej jeszcze pomiarowe; badal mnie i badal bez emocji na twarzy wiec ja przerazona ze cos jest nie halo, a on tylko pow ze badamy przeplyw tetna w korze mozgowej maluszka i przeplyw tetna w pepowinie. Zdenerwowana czekam i czekam i po jakims czasie gosciu mowi ze wszystko wyglada na to ze jest w porzadku..ulga jak cholera wiec od razu zadzwonilam do Ł zeby po mnie przyjechal bo mnie pewnie wypisza, przyszedl ordynator i pow ze wszystko jest w porzadku, wiec zapytalam jak to sie ma do badania ktg i czy ktg jest w takim ukladzie niemiarodajne skoro wyszlo zle a koles mi mowi ze w sumie mogliby zrobic takie badania polowie kobiet w ciazy i ze byc moze ta polowa kobiet ciezarnych mialaby takie anomalia z dzieckiem, no cycki mi opadly. to mniej wiecej w skrocie, ogolnie jestem cholernie niewyspana, zmeczona tymi ktg bo bylo ich naprawde bardzo duzo a kazde trwa godz, w niedziele od 4 rano mialam ogolnie 6-7 razy(juz nawet z tego wszystkiego dokladnie nie pamietam), w poniedzialek 4 no i dzisiaj tez mialam i dzidzi sie prawie nie ruszalo; za to gdzies od 3 godz widze ze zaczyna wierzgac stopkami i sie bardzo wybrzuszac, wreszcie wraca do siebie, jak mogli tak "przetargac" maluszka
|
|
#2359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe co u Miss.. nic się nie odzywa na razie
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
I wszystkim mamusiom gratuluje maluszkow! Stokrotko w koncu sie doczekalas! Agnyska kochana, gratuluje slicznego Benia!
![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Aaaaaaa zapomnialam chyba dopisac ze ktg wykazalo w koncu moje za✂✂✂iaszcze skurcze, ale lekarze i pielegniarki stwierdzily ze przeciez weszlam dopiero w 38 tydz i to za wczesnie na porod i wiecie co? wyjde teraz moze na kretona, ale jadac do szpitala o tej 3 rano jechalam z mysla ze zobaczymy naszego synka. Plakac mi sie chcialo jak pomyslalam sobie, jakie to rozczarowanie ze to jesczze nie teraz a yteraz kiedy mnie tak zechizowali to tym bardziej chcialalbym miec juz cudenko przy sobie.
|
|
#2361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chybba pływa w ciuszkach co ?Zazdroszczę A ten mój Filip dalej uparcie siedzi ![]() Lulla, weź, na ten referat akurat czekałam Ja już Ci pisałam, że ty to biedna jesteś, jak nie przespane noce to bolesne skurcze. Jak skurcze nie to lekarze... ![]() A jedno ktg chętnie bym wzięła od ciebie bo właśnie kombinuję co by tu zrobić żeby gdzieś się na jakieś wbić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
strasznie Ci współczuję, tego wszystkiego co tam przeszłaś , że Cię tak dupki straszyli ciągle tym serduszkiem Małego, nie mają po prostu sumienia. cały czas myślami byłyśmy z Tobą i czekałyśmy na wieści czy wszystko w porządku. Życzę Ci kochana aby poród przebiegł bezproblemowo i nie musiałaś już tyle cierpieć bo Ty biedna to chyba za nas wszystkie się wycierpiałaś![]() A co do Łukasza to wielki szacun, masz super Faceta jest przekochany---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- to ja już się odmelduję kolorowych snów
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie cotka, ja naprawde nie chce i nie robie z siebie jakiejs bohaterki bo kazda kobietka gdzies tam ma albo skurcze, albo doskwiera jej cokolwiek innego dyskomfortowego zwiazanego z ciaza-ja naprawde ogarniam te slurcze bo kwestia juz chyba przyzwyczajenia, bezsennse noce sie zdarzaja ale moge je odespac w ciagu dnia i nie jest tak zle, po prostu nie czaje w ogole jak trzech lekarzy moze miec trzy inne teorie bo np ordynator ktoremu powiedzialam ze jeden lekarz kazal mi rozchodzic rozwarcie powiedzial ze to jest totalna bzdura i badz tu madry? i te traumatyczne krzyki tych kobiet..masakra. a z tymi skurczami to rzeczywiscie dziwna sprawa bo byly przez pare godz regularne i pozniej przestaly, nie wiem juz o co chodzi, czy ja mam tak bolesne przepowiadacze czy jak..a ktg to jest taki shit ze koniec, naprawde, z jednej strony pokazuje serduszko malenstwa ale z druhgiej strony babeczka ktora mnie wczoraj podpinala powiedziala ze nie ma reguly i ze to jest tylko sprzet
---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Pestka z mała sa w szpitalu-mała ma żółtaczke =prosi o kciuki biedne sa i na pewno Pestunia sie martwi mam nadzieje ze długo tam nioe bedą.... Agnyska duże gratulacje Benek jest cudny
|
|
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej, trzymam mocniutko kciuki za Pestusie i malutka Lenke ![]() ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- Dziewczynki ja ide nyny, mysle ze dzisiaj padne naprawde na twarz, za duzo wrazen, dobranoc wszystkim i jescze raz dziekuje ze jestescie i przepraszam jesli czasami nie odpisywalam ale nie mialam momentami takiej mozliwosci
|
|
|
#2366 |
|
Zadomowienie
|
jej..wkońcu jestem na bieżąco
madzialena-lublin : Co do prezentów od tatusiów dla mamuś to ja włąśnie dzisiaj pytałam co mój mi kupi jak urodzę... a on się zaczął drapać po głowie i wielkie oczy zrobił... ![]() swoją drogą termin mam na 21.09 a 22.09 będziemy obchodzić 4 rocznicę ślubu to chyba coś mi się należy :P tak naprawdę to prezentów z okazji wydania dziecka na świat nie oczekuję – no może chociaż jeden kwiatek – byłoby mi baardzo miło :P ale na rocznicę to nie odpuszczę ![]() KarlaM : co do chust to ja słyszałam że mogą przyduszać dziecko... nie wiem ile w tym prawdy..nie znam się Ancia: Ja mam ”pierwszy rok życia dziecka” z wyd Buchmann i przyznam się bez bicia że przeczytałam jak narazie kilka stron :P z tego wydawnictwa Murkoff Heidi, Mazel Sharon mam „ o oczekiwaniu na dziecko” i też jeszcze nie dobrnęłam do końca? ![]() Ciśnienie spoczynkowe mam w normie Cotka: a mój tz nie chce mi masować ani cycków ani łydek ;( bo powiedział że mam donieść albo chociaż jeszcze troszkę się wstrzymać na co ja „ ile?” a on „no nie wiem, jeszcze troszkę” :Pco do tego Dlaczego chce mi się płakać? Może to przez hormony, może z bezsilności, że nic nie mogę zrobić w żadnym kierunku...porodu się boję a te odzywki innych ludzi czasami doprowadzają mnie do szału a za tą Twoją UWAGĘ powinnaś dostać... już myśłałam że przeczytam „UWAGA odeszły mi owdy”.. natka: dostałaś pierścionek moj by mi chyba powiedział jakbym mu coś o pierścionku wspomniała „a za co?” bo tyle mamy teraz opłat związanych z mieszkaniem że aż mi głupio o cokolwiek prosić... zresztą dla mnie wyjątkowym prezentem byłaby obecnośc tż przy poodzie i jego pomoc... oraz widok tż z naszym maleństwem na rękach <3 pestka: dobrze to to tylko małe draśnięcie na pupci... kurczę a jkaby tak dziecko się ruszało bardzo np machało rączkami to co mogą mu uciąć paluszek lub rączkę? Brrr.. aż strach pomyślec... 3mma kciuki żeby pobyt w szpitalu nie trwał długo ... aa2: ja na patologię nie brałam suszarki do włosów i żałowałam bo w mokrych paradowałam... na porodówkę już chyba będę mądrzejsza i spakuję suszarę ![]() malamutka: a czym się „trzepie”piersi przy nadmiarze pokarmu?? packą? ![]() ![]() Anetika: kciukaski , żeby jutro gładko poszło ![]() archinta: dziękuję że pytasz moje spoczynkowe ciśnienie jest w normie, ale zauważyłam że jak tylko o godzinkę spóźnię się z przyjmowaniem leków to już ciśnienie idzie w górę...ale czuję się o niebo lepiej na lekach ![]() Agnyska: dobrze że wszystko się dobrze skończyło i jakiego słodziutkiego masz synka AgnesD: kciuki za skurcze!! Stokrotka: Sara - piękna panienka lulla: u mnie w szpitalu mówili że jak akcja serca jak jest ok 110 lub 180 to jest ok... dziwne mi się zawsze wydawało że 110 to trochę za mało a 180 to za dużo... i najlepsze ..skurcze... w zeszłym tyg miałam kilka po 60-80% i czułam je a babka do mnie że to nic nie znaczy, że sprzęt się też myli ... a my z L. zaczęłiśmy wczoraj 39 t.c kolorowych
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#2367 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
czekamy na relację porodową ![]() Cytat:
no masz jakie piękności śliczny golasek a te minki Cytat:
śliczna jest! Cytat:
![]() dobrze, że z maluszkiem wszystko ok, ale co Cię namęczyli - masakra... odpoczywaj sobie teraz o ile się da...
|
|
#2368 | ||||
|
Zadomowienie
|
jaki słodziak i te minki
Cytat:
![]() mam nadzieje ze u kazdej bedzie tak ze porod to super sprawa ![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieje ze nastepna akcja skonczy sie juz z synkiem na rekach Cytat:
|
|
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
AGNYSKO GRATULACJE WIELKIE!!!!!! ![]() k laski:![]() Witamy na świecie kolejnego przystojniaka Stokrotko ![]() lullaby Ja już myślałam, że może po wczorajszej łazience się coś i u mnie rozkręci.... pobolało z godzinkę i cisza . Mój tż się cieszy, bo na razie zakazał mi się rozpakowywać....przynajmn iej do piątku, bo w czwartek w tv liga europy i 3 mecze, które chce obejrzeć...ciekawe co na to jego syn...chyba posłucha tatusia![]() A u nas dziś jeden z terminów z usg
|
|
|
|
#2370 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj była dobra noc- przespałam 8 h Co prawda, wiadomo że nie na raz, ale po 4 h przedzielone karmieniem. Wstałam o 6, poćwiczyłam wzięłam prysznic i czuję się jak nowo narodzona. W ogóle po wczorajszym dniu widzę, że trzeba leżec i odpoczywać ile się da. Nawet jak się spać nie chce to samo leżenie poprawia samopoczucie i nastrójlullaby Ależ miałaś przeżycia ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:11.

już po?? My dzisiaj mieliśmy debiut pod czujnym okiem teściowej 

za jutrzejszą wizytę
to go przegonię za takie "miłe" niespodzianki a teraz ...tylko nie dać się sprowokować uffff
klask i:
a yteraz kiedy mnie tak zechizowali to tym bardziej chcialalbym miec juz cudenko przy sobie.
, że Cię tak dupki straszyli ciągle tym serduszkiem Małego, nie mają po prostu sumienia. cały czas myślami byłyśmy z Tobą i czekałyśmy na wieści czy wszystko w porządku. Życzę Ci kochana aby poród przebiegł bezproblemowo i nie musiałaś już tyle cierpieć