Żonki 2009 cz.XXIX - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-13, 13:05   #4651
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żonki 2009 cz.XXIX

Teraz jest Żabcia kolejna na liście

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 13:07   #4652
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 13:16   #4653
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
a ten matolek, swoja droga ojciec, ktory juz widzial testy ciazowe pyta co znacza 2 kreski i literki C i T na tescie

ale ucieszyl sie i to bardziej niz myslalam, a ja sobie oczywiscie poryczalam, a on pozniej chodzil i powtarzal, ze dobrze ze mala roznica wieku i ze pozniej sobie dopiero pozyjemy, jak sie dzieci odchowaja
no i super to wymyśliłaś ochłonięcie a na imprezie będzie wielkie świętowanie

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 14:47   #4654
śliweńka
Zakorzenienie

w k. zostawię wiadomość wróciłam od lekarza

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2011-09-13 o 14:52
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 16:01   #4655
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny za Wasza rada mezus juz wie o dzidziolku

przyszedl z pracy i zapytalam czy napije sie ze mna winka, a on ze chetnie nalalam w kieliszki, postawilam na stole, a na talerzyku dalam mu jedna fasolke i powiedzialam, ze to gwozdz programu na dzis (swoja droga dobrze, ze nam mama dala fasolke po bretonsku bo skad bym ja wytrzasnela ), tz oczywiscie nic nie zalapal, wiec mu mowie, jak nie chcesz dania glownego to masz deser i dalam mu prostokatne pudelko z kokardka (kiedys dostalam w nim zegarek), a w nim 2 testy, a pod nimi na karteczce napisany ten wierszyk ktory mam w podpisie a ten matolek, swoja droga ojciec, ktory juz widzial testy ciazowe pyta co znacza 2 kreski i literki C i T na tescie

ale ucieszyl sie i to bardziej niz myslalam, a ja sobie oczywiscie poryczalam, a on pozniej chodzil i owtarzal, ze dobrze ze mala roznica wieku i ze pozniej sobie dopiero pozyjemy, jak sie dzieci odchowaja
o jaa ale supcio
a ten wierszyk w twoim podpisie jest piekny

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Teraz jest Żabcia kolejna na liście
Przyjdzie i na mnie czas

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 16:03   #4656
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

przyjdzie i na mnie czas :d
:d

Stary 2011-09-13, 16:15   #4657
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
bolało przed wizytą u dentysty Potem dostałam znieczulenie i było cacy. Najgorszy jednak posmak wypełnienia tymczasowego- jakiegoś leku, który ma oczyścić czy otworzyć kanał, nie wiem dokładnie, ale miałam to jakiś tydzień potem wypełniła mi ząb czymś innym i już tego posmaku obrzydliwego nie było.
ciekawe ile raz można leczyć tego samego zęba kanałowo... czytałam, że to dużo trudniejsze

Cytat:

przyszedl z pracy i zapytalam czy napije sie ze mna winka, a on ze chetnie nalalam w kieliszki, postawilam na stole, a na talerzyku dalam mu jedna fasolke i powiedzialam, ze to gwozdz programu na dzis (swoja droga dobrze, ze nam mama dala fasolke po bretonsku bo skad bym ja wytrzasnela ), tz oczywiscie nic nie zalapal, wiec mu mowie, jak nie chcesz dania glownego to masz deser i dalam mu prostokatne pudelko z kokardka (kiedys dostalam w nim zegarek), a w nim 2 testy, a pod nimi na karteczce napisany ten wierszyk ktory mam w podpisie a ten matolek, swoja droga ojciec, ktory juz widzial testy ciazowe pyta co znacza 2 kreski i literki C i T na tescie

ale ucieszyl sie i to bardziej niz myslalam, a ja sobie oczywiscie poryczalam, a on pozniej chodzil i owtarzal, ze dobrze ze mala roznica wieku i ze pozniej sobie dopiero pozyjemy, jak sie dzieci odchowaja
super hiper

Laski relacja w k.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 17:29   #4658
india83
Zakorzenienie

[
Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
to ja Ci proponuję cos niesamowicie pysznego na kolację https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=1666 robiłam to z wykorzystaniem formy muffinkowej i wychodzi palce lizać i fajnie wyglada nie pamietam tylko czy dawałam ser pleśniowy czy zwykły.

kciuki

Wczoraj prosiłam Was o kciuki i tak... krzesła widziałam, są nawet ok. Mogę kupić jedno krzesło za 20 zł ale jest wzmocnione wkrętami bo podobno cały czas się rozwalały na pewno bym je malowała i szyła pokrowce, liczę 50 zł za materiał na pokrowiec czyli krzesło za 70 nie wiem co robić....
Cytat:

gold biorac pod uwage cene ostateczna to szczerze kupiłabym nowe

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Laski znacie jakas firme kurierska co tanio mozna przesłac paczke zagranice?

dzwoniłam do DHL i tam zaspiewali 2700 samolotem i 897zł droga ladowa Pan musiał mi powtarzac bo myslałam, że cos zle przez tel usłysząłam
india83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 17:31   #4659
martucha84
Zakorzenienie

SAMBA ciesze się że wypad udany!!!

Maggie kochan moja GRATULACJE!!! cudnowna wiadomość !!!!!!!!

byłam zapisac Pata do dentysty,
na jego pierwszą wizyte adaptacyjną, znalazłam dentyste dziecięcego i mówię że chce zapisac syna na wizytę i że ma 13 mce, a ta mi weszła w zdanie i mówi ooo a to co się dzieje, a ja że nic że chcemy go zaadaptować, że wszystko jest ok myjemy ząbki codziennie no ale chcemy żeby pani pooglądała no i żeby on bez ingerencji się przyzwyczaił, a ona do mnie WOW nareszcie rozsądni rodzice, rzadko tacy przychodzą
to sie śmieje że ja się paskudnie boje ale mam nadzieję że syn nie będzie, no i Pat 29 będzie szedł do dentysty

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-09-13 o 17:34
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 17:33   #4660
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Marta bardzo fajny pomysł, faktycznie chyba nie wiele osób tak robi. A potem pierwsza wizyta nie zawsze jest dla dziecka przyjemna

Stary 2011-09-13, 17:40   #4661
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Marta bardzo fajny pomysł, faktycznie chyba nie wiele osób tak robi. A potem pierwsza wizyta nie zawsze jest dla dziecka przyjemna
no ona mi mowila ze tylko posiedzimy na fotelu pojedziemy gora dol dostanie zabawki do zabawy jakims lusterkiem popatrzy jesli otworzy buzie jesli nie to spoko.. co 3 mce tak bezplatnie. a jak zacznie kumac to co pół roku
Stary 2011-09-13, 19:45   #4662
ktosia86
Zakorzenienie

Hej laseczki

Jakiś taki dziwny dzień dzisiaj miałam. Jeszcze do tego pokłóciłam się z tż, ale już jest ok.
Mały "ruch" coś u nas ostatnio
Stary 2011-09-13, 19:53   #4663
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Laski znacie jakas firme kurierska co tanio mozna przesłac paczke zagranice?

dzwoniłam do DHL i tam zaspiewali 2700 samolotem i 897zł droga ladowa Pan musiał mi powtarzac bo myslałam, że cos zle przez tel usłysząłam
kurcze to niestety we wszystkich firmach kurierskich tak masakrycznie kosztuje...chyba ze wysyla sie z firmy i ma sie gdzies znizki, ale to sa i tak duze koszty... ja jak jeszcze pracowalam w hotelu to jeden gosc zapomnial identyfikator i chcial zeby mu przeslac na jego koszt to jak mi zaspiewali chyba 600 czy 700 zl za to to tez mi musieli 3 razy powtarzac...

India moze jesli to nie jest nic pilnego to wyslij kurierem poczty polskiej? ja robilam kiedys symulacje i tez drogo to wychodzi ale nie az tak... zalezy czy cos malego chcesz wyslac czy to jakas grubsza sprawa

Cytat:
kurcze ja nigdy o czyms takim nie slyszalam

kurcze co tak malo piszecie??nudze sie i nie mam co nadrabiac :P dzis bylam z kumpela ze studiow na miescie... chora jestem ale nie po to mam urlop i nie po to przyjechalam do bb zeby w lozku lezec wiec laze troszke poplotkowalysmy i fajnie bylo
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 19:58   #4664
kliwia
Zakorzenienie

marta szybko do tego dentysty chcesz pata zaprowadzic
Ja zuzke tez na taka wizyte chce zabrac, ale chyba pozniej to zorbie jak bedzie bardziej kumata
fajna sprawa takie wizyty, do tego jak dziecko jest kumate to lekarz moze tlumaczyc do czego sluza przyzady w gabinecie, ponaciskac tym powietrzem co psika po zebach i jest fajna zabawa
Moja siostrzenica teraz miala taka wizyte - tak 4 - w zasadzie to poszla na pierwsza kontrole do dentysty, ale w bazie byla. a tam wiaodmo inne standardy. i zanim usiadla i rozdziabila buzie, to wlasnie lekarz wszytsko pokazywal, nazywal, i mowil co bedzie robil po kolei. fajnie przynajmniej dziecko sie nie boi etc. i na koniec chyba nawet dostalo jakis znaczek dzielnego pacjenta

czytam najglupszego aniola - mam nadzieje ze sie skonczy inaczej niz mysle - zostalo mi mniej niz polowa [zaczela sie impreza bozonarodzeniowa] noooooo masakra. a tytulowy boh. na serio jest glupi i fakt rosi - malo sie go przeiwja.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 19:58   #4665
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

witam kobitki

ooo jakie nowiiny - Maggie serdeczne gratulacje

przejrzałam na szybkiego i tylko to najbardziej rzuciło mi sie woczy, więc przepraszam z góry jak jeszcze jakieś nowiny przegapiłam....

ja dalej zdycham, na szczęście żebra mam całe, ale mam przeciążenie i stąd te moje bóle... czasem to ani usiąć ani się ruszyć, ani nic... muszę odpocząć, a nie mam jak, bo sama z mała jestem... no i za✂✂✂istą anemię mam i ogólnie dośc wszystkiego, łeb mnie boli od 2 tygodni, już nawet ketonal nie pomaga... chyba jesiennego doła zaczynam łapać

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 20:04   #4666
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
kurcze to niestety we wszystkich firmach kurierskich tak masakrycznie kosztuje...chyba ze wysyla sie z firmy i ma sie gdzies znizki, ale to sa i tak duze koszty... ja jak jeszcze pracowalam w hotelu to jeden gosc zapomnial identyfikator i chcial zeby mu przeslac na jego koszt to jak mi zaspiewali chyba 600 czy 700 zl za to to tez mi musieli 3 razy powtarzac...

India moze jesli to nie jest nic pilnego to wyslij kurierem poczty polskiej? ja robilam kiedys symulacje i tez drogo to wychodzi ale nie az tak... zalezy czy cos malego chcesz wyslac czy to jakas grubsza sprawa

kurcze ja nigdy o czyms takim nie slyszalam

kurcze co tak malo piszecie??nudze sie i nie mam co nadrabiac :P dzis bylam z kumpela ze studiow na miescie... chora jestem ale nie po to mam urlop i nie po to przyjechalam do bb zeby w lozku lezec wiec laze troszke poplotkowalysmy i fajnie bylo
Samba paczka nie taka mała bo 20kg po prstu TZa brat spoznil sie na odprawe i na pokład samolotu mogł wziasc (oprócz synka) tylko wozek dzieciecy i bagaz podreczny, a walizke kazli zostawic. no i teraz trzeba mu przesłac te rzeczy
Stary 2011-09-13, 20:06   #4667
kliwia
Zakorzenienie

india hahaha wyszlo znowu super odpowiedzialne zachowanie szwagra
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 20:09   #4668
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
india hahaha wyszlo znowu super odpowiedzialne zachowanie szwagra
no dokładnie, to juz norma...
on ma zawsze takie przygody... tym razem zasiedziła się...................... ..... w mc donaldzie
Stary 2011-09-13, 20:10   #4669
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Samba paczka nie taka mała bo 20kg po prstu TZa brat spoznil sie na odprawe i na pokład samolotu mogł wziasc (oprócz synka) tylko wozek dzieciecy i bagaz podreczny, a walizke kazli zostawic. no i teraz trzeba mu przesłac te rzeczy
no niezle... no to jak taki odpowiedzialny to niech placi za swoje grzechy wyslij mu na jego koszt
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 20:12   #4670
india83
Zakorzenienie

misQa muszisz bardziej o siebie zdbać

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
no niezle... no to jak taki odpowiedzialny to niech placi za swoje grzechy wyslij mu na jego koszt
to już tesc bedzie sie tym zajmował i pozniej z nim rozliczał, mnie tylko przyszedł poprosic abym posprawdzała jaki koszt. ja się nie bawie w nadskawiwanie P. bo cierpliwosc mi sie dawno skonczyła
Stary 2011-09-13, 20:42   #4671
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

czesc

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
SAMBA ciesze się że wypad udany!!!

Maggie kochan moja GRATULACJE!!! cudnowna wiadomość !!!!!!!!

byłam zapisac Pata do dentysty,
na jego pierwszą wizyte adaptacyjną, znalazłam dentyste dziecięcego i mówię że chce zapisac syna na wizytę i że ma 13 mce, a ta mi weszła w zdanie i mówi ooo a to co się dzieje, a ja że nic że chcemy go zaadaptować, że wszystko jest ok myjemy ząbki codziennie no ale chcemy żeby pani pooglądała no i żeby on bez ingerencji się przyzwyczaił, a ona do mnie WOW nareszcie rozsądni rodzice, rzadko tacy przychodzą
to sie śmieje że ja się paskudnie boje ale mam nadzieję że syn nie będzie, no i Pat 29 będzie szedł do dentysty
super ze z patem idziecie na taka wizyte-mam nadzije ze nie bedzie sie bac w przyszlosci dentysty tak jak ja

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
super!!!!

nie miałam pojęcia

ja mam z jerseyu... ale leży jeszcze w szafie wygląda porządnie

A mnie od kilku dni boli ząb... ten sam co pół roku temu... brałam wtedy antybiotyk, przestał i znowu... byłam dzisiaj u dentysty i na rtg... i ponowię walkę antybiotykiem, a jak nie to musi być otwierany jeszcze raz... bo on już dawno był leczony kanałowo

Dziewczyny zadam głupie pytanie? ale czy któraś z Was usuwała już jakieś swoje ząbki?
ja mialam usyuwane juz 3 zeby!
2 przez chirurga stomatologa i nic nie bolalo, jeden przez zwyklego stomatologa i po usuwaniu zemdlalam.... gryyy

Bylam dzis w pracy i jutro tez ide bo na zastepsto kolezanka mnie prosila, jutro z Tomciem, zobacze jak sobie bedzie teraz razic bo maluch juz sam chodzi
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 22:10   #4672
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
właśnie pół roku temu coś takiego sugerowała mi stomatolog, ale teraz nic o tym nie wspomniała powiedziała jedynie o otwieraniu jeszcze raz kanałów, włożenia tam jakiegoś leku... wszystko miałoby trwac jakieś 4 miesiące nie cierpię takiego przewlekłego leczenia...

To bolało czy nie, że trzymali? oni wtedy dziąsło rozcinają? ale to chyba nie dentystka tylko chirurg?

No i jakie miałaś objawy??
mnie ząb boli przy jedzeniu, a konkretnie pod wpływem nacisku górnego zęba na niego no i na rtg widać takie dwa cienie/plamki w zasadzie już pod korzeniem... tak jakby przedłużony korzeń i podobno to jest stan zapalny

odp. Ci w k.
tzn tob byl staly zab 5
no i mialam go kilka razy plombowanego, a ze za kazdym razem plomba wylatywala to sie za zrobil slabiutki i zaczal kruszec
no i tak wyszlo, ze skruszyl sie za jednym razem do korzenia
trzymaly, bo musiala dzwignią go wyciągac
dostalam znieczulenie, babki mnie trzymalty, by ze spokojem mogla go podniesc od spodu dzwignia i wyrwala
wiem, ze to strasznie brzmi, ale nie bolalo nic a nic

nawet pozniej po zejsciu znieczulenie tez nie bolalo

to byla normalna dentystka
Stary 2011-09-13, 23:38   #4673
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
witam kobitki

ooo jakie nowiiny - Maggie serdeczne gratulacje

przejrzałam na szybkiego i tylko to najbardziej rzuciło mi sie woczy, więc przepraszam z góry jak jeszcze jakieś nowiny przegapiłam....

ja dalej zdycham, na szczęście żebra mam całe, ale mam przeciążenie i stąd te moje bóle... czasem to ani usiąć ani się ruszyć, ani nic... muszę odpocząć, a nie mam jak, bo sama z mała jestem... no i za✂✂✂istą anemię mam i ogólnie dośc wszystkiego, łeb mnie boli od 2 tygodni, już nawet ketonal nie pomaga... chyba jesiennego doła zaczynam łapać
dbaj o siebie kochana

Dzieciaki spia a mi jeszcze zostalo 4,5h ..

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 04:51   #4674
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Stary 2011-09-14, 05:53   #4675
kolanka
Zadomowienie

Cześć!
Madzialenka, ale z Ciebie jest dzisiaj ranny ptaszek .

kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 07:30   #4676
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-09-14, 08:19   #4677
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

nie ma nikogo...??

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 08:28   #4678
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-09-14, 08:50   #4679
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

no ja własnie przyszłam

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 09:01   #4680
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
no dokładnie, to juz norma...
on ma zawsze takie przygody... tym razem zasiedziła się...................... ..... w mc donaldzie
Witki mi opadły Ja bym się bała dziecko z nim puścić, jeszcze o nim zapomni

Dzień dobry wszystkim U mnie piękna pogoda, jest wietrznie, ale słoneczko świeci.
Ambitny plan na dzisiaj zakłada pisanie pracy, zobaczymy co z tego wyjdzie. Obiadu dziś nie muszę robić, bo mąż przywiezie chińczyka Mniamm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości