mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-13, 21:37   #4891
ggoraa
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez misiula_88 Pokaż wiadomość
to usztywnienie się wyjmuje tzn nie wiem, czy we wszystkich, ale tak mi się wydaje, bo przecież z usztywnieniem do pralki też nie włożysz

dziewczyny mam pytanie - zastanawiam się cały czas nad koszulami do szpitala i znalazłam takie na ramiączka http://moda.allegro.pl/koszula-koszu...798371265.html i myślę, czy to będzie praktyczne? Bo przecież na porodówkach jest bardzo ciepło, to może by mi wygodniej było
Ja mam usztywnienie z gabki, wiec to tez piore- caly rozek jest jakby z podwojnego fajnego materialu- taki cieply.

Co do koszuli to juz sie chwalilam, ze w sklepie osiedlowym ( pod szyldem lewiatan czy jakos tak), kupilam zwykla koszule na ramiaczka o rozmiarze M za 16 zl. Nie ma sensu pakowac sie w jakies cieple koszule z ramionami, bo przy tym wysilku pot sie leje strumieniami i najchetniej to widzialabym siebi w bikini z trylionem wachlarzy

Co do swiat, to ja mam problem z glowy- rodzice 2 tys km stad, tesciowa robi zawsze rodzinne swieta- zazwyczaj jest okolo 20 osob i mam do niej 10 minut.

Chyba idzie zmiana pogody bo tak mnie rwie prawa noga, ze szok.... wogole padlam dzis ofiara stada komarow- jak pojechalam na dzialke po warzywka to sie hieny rzucily na nas- podjadlam troszke malin z krzaczka i spieprzalam do samochodu az sie za mna kurzylo.
Stary 2011-09-13, 22:23   #4892
witaminkaccc
Zadomowienie

co do świat... nawet nie myśle... ale o tym w klubie, bo TŻet "odnalazł" mnie tu ....

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 22:38   #4893
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Tinciu super ten biustonosz ale niestety mojego rozmiaru nie ma
Mojego na all tez nie bylo, ale zagladalam i sie pojawil co prawda czarny ale w sumie ja głównie czarne nosze

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 23:30   #4894
lalka27
Raczkowanie

Darusia, to nie chodzi o to, że ja będę żądać cc, po prostu zdziwiła mnie informacja uzyskana od mojej gin i chciałam was spytać czy coś podobnego obiło się wam o uszy.
lalka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 00:35   #4895
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lalka27 Pokaż wiadomość
Darusia, to nie chodzi o to, że ja będę żądać cc, po prostu zdziwiła mnie informacja uzyskana od mojej gin i chciałam was spytać czy coś podobnego obiło się wam o uszy.
Ja slyszalam, ze jesli pierwszy porod byl cc to gin wystawia skierowanie na cc przy 2 ciazy ( rowniez moja znajoma tak miala)
Stary 2011-09-14, 07:29   #4896
dygotka8
Zakorzenienie

dzień dobry

Chawa
-a te proszki to kupiłas w zwykłym sklepie osiedlowym czy w jakimś większym??no i po ile jest ten proszek???

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-14 o 07:36
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 07:40   #4897
glamourous
Zakorzenienie

hej dziewczynki ide was nadrobic

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

o hurrra udalo mi sie zlicytowac wiaderko do kapania maluszkow
Stary 2011-09-14, 07:52   #4898
goldika
Zakorzenienie

witam

glam gratuluje wylicytowania
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 07:53   #4899
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
A nie ma możliwości żeby zrobić np wigilię u jednych rodziców a drudzy żeby też na nią przyjechali? Moja koleżanka tak robi i jest dobrze, sama się zastanawiam czy w tym roku tak nie zrobić żeby można sobie spokojnie z rodzinką posiedzieć jak maluch już pójdzie spać, ale jeszcze zobaczymy
Marejta, tez sie nad tym zastanawialam, ale nie wiem czy ktorys rodzice chcieliby zrezygnowac z wigilii we wlasnym domu. i u mnie i TZ zawsze byla wigilia w malym gronie. NO i u TZ maja wczesna wigilie, a u mnie w domu jest pozno. Zreszta to chyba ktorzys rodzice musieliby z taka propozycja wyjsc. Jest to jakis kompromis, ale nie wiem czy nie na tej zasadzie, ze nikt by nie byl zadowolony - oprocz nas
Pisalam wczoraj ze mam 34 cm w pasie na plusie, a ja mam tylko 24 talii osy to ja nigdy nie mialam. Matematyka w ciazy szwankuje
Zmykam do pracy, dzis bedzie stresujacy dzien.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 08:13   #4900
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Wrocilam!!! I nogi z tylka mi odpadaja....

Dzieki dziewczynki za komplementy .Tez sie czuje lepiej w krotkich wlosach, bo i roboty z nimi mniej, no ale narazie zapuszczam i jak sie wkurze to znow zamkne sie w lazience na pare godzinek z nozyczkami sesese

Udalo mi sie kupic kurtke za 12 zl- dla siebie taka jesionke w moim stylu- czyli pasujaca do bojowek, no i kupilam kombinezon misiowy dla noworodka za cale 10 zl!!! zaszalalam hehehe. Ale nie mialam dzis nastroju by biegac p sklepach, wiec glownie spacerowalam z moim ksieciuniem w wozku.
Teraz probuje usnac,ale marnie to widze, bo slysze smiechy i wyglupy.
Pozniej jedziemy do tesciowej i na dzialke.

Co do przyczepianych rzes- ja swoje jak umaluje to mam geste i dlugie- najwiekszy problem, ze sa wywiniete ku gorze jak u zaby, wiec musze je obciazac tuszem od gory. Ale dziewczyna mojego szwagra w te wakacje sobie doczepila rzesy- za 250 zl- no i bylam pod wrazeniem efektu!

Mi to sie zawsze marzylo zrobic pernamentnie kreski na oczy, ale koszty i do tego moja choroba ( blizniawiec), wiec niestety odpada.
gratuluje zakupow
kochana nie zapuszczaj wlosow, malo komu tak pieknie w krotkich jak Tobie- odslaniaja ci buzie, podkreslaja oczy i masz taki ladny ksztalt glowki...troche mi przypominasz ta aktorke z Amelii
a co do permanentnych kresek- moja szefowa sobie zrobila, mowila ze bil taki ze w ogole po 1 oku to z drugiego chciala zrezygnowac

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
temat mi sie zmieniał juz pare razy... najpierw myślałam o : "rola pracownika, a rozwój firmy"... ale pozniej znalazlam sporo ksiazek o pracowniku ogolnie, wiec zmieniłam na " Pracownik jako podstawowa jednostka w firmie"... okazalo sie ze zbyt ogolnie... wiec teraz zmieniłam na cos o motywacji ... wersja robocza to: " Zmotywowany pracownikdobry pracownik"

ogolnie o motywacji chce pisac ale jest tego tyyyyle, ze nie wiem jak sie ograniczyc :P
ja pracowalam w agencji rekrutacyjnej, mielismy kiedys taki trening dotyczacy motywacji
i pamietam wlasnie- prowadzacy zadal pytanie czy chcielibyscie prace za 15 tys miesiecznie. kazdy ze zalezy jaka to praca
no nic nielegalnego ani obrzydliwego praca w biurze. no to wiadomo wszyscy na tak
a na to prowadzacy- a jakby praca miala polegac na siedzeniu 8 godzin dziennie w pustym pokoju i nie robieniu absolutnie niczego tylko gapieniu sie w sciany
no i wtedy zaczelo wychodzic ze wlasnie dla ludzi wcale nie zaawsze kasa jest najbardziej motywujaca ale to zeby praca byla ciekawa, wyzwania, mozliwosci rozwoju itd

powodzenia przy pisaniu twojej pracy

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Jeśli któraś była by ciekawa jak duże jest wycięcie w pieluszkach Huggis
o jeeny jakie malusie te pieluszki
jak nie ma wyciecia to sie po prostu odwija ten brzezek i tez jakos sie daje rade

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Kochane mamuski jak ja Wam zazdroszcze, ze mozecie normalnie funkcjonowac mam taka nieodparta chec kupienia czegos dla juniora i nawet wyjsc do sklepu nie moge
Za to moja tesciowa zrobila nam prezent niespodzianke, kupila kilka bodziaków, jakies spodenki, sweterek i mega fajny kombinezon zimowy.
Jutro dodam zdjecia nowych zdobyczy
zawsze zostaja polowania na allegro -wiesz ile to emocji ?

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
.
no to sie rozpisalas

Cytat:
Napisane przez misiula_88 Pokaż wiadomość

dziewczyny mam pytanie - zastanawiam się cały czas nad koszulami do szpitala i znalazłam takie na ramiączka http://moda.allegro.pl/koszula-koszu...798371265.html i myślę, czy to będzie praktyczne? Bo przecież na porodówkach jest bardzo ciepło, to może by mi wygodniej było
ja tylko po raz kolejny napisze ze ze swoic koszul NIE jestem zadowolona
mam takie
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...735530441.html

nie dosc ze numeracja zanizona i ledwo sie mieszcze juz teraz to te dziury do karmienia sie odsuwaja i co chwila mam mleczarnie na wierzchu
Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Mi szczerze mówiąc, podoba się, ale cena chyba trochę za wysoka. Chociaż sama nie wiem Zastanawiam się czy lepiej kupić używany markowy za np 800zł czy mniej znaną firmę nowy za 1000zł... Jakie jest Wasze zdanie?
moim zdaniem ten espiro za 800 zl to jednak troszke drogo

ale ogolnie to bylabym za markowym uzywanym jednak, takie porzadne wozki to konstrukcje maja taka ze niejednemu dziecku posluza
sama tez kupilam swoj uzywany w takiej cenie ze spokojnie moglabym kupic nowy nieznanej firmy- ale jakos bardziej ufam wyprobowanym markom

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Ale chciałam się o jedno Was spytać a właściwie zadać Wam zagadkę. Od nocy pobolewało mnie troszkę tak jakby w stawie biodrowym. Jak jechałam na szkołe, to też czułam, ale już jak czekaliśmy przed salą, to nagle zaczęło mnie tak boleć, że promieniowało mnie do krzyża i do połowy uda. To jest jakies przeciążenie stawów, czy to może być ta cała rwa kulszowa?
hmm moze maluch tak sie ulozyl ze ci na nerw kulszowy uciska. potem jak sie przekreci to bol lzeje

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Ja slyszalam, ze jesli pierwszy porod byl cc to gin wystawia skierowanie na cc przy 2 ciazy ( rowniez moja znajoma tak miala)
tak bylo na pewno kiedys jak ciecie cc robilo sie wzdluz brzucha- macica byla tak oslabiona ze nie dawalo rady inaczej

na pewno po jednym cc mozna drugie dziecko rodzic SN- moja kolezanka tak miala, i to w odstepie mniejszym niz 2 lata miedzy porodami

a nie jest to tak ze w zaleznosci od tego co jest wskazaniem do pierwszego cc potem drugie sie robi albo nie?
bo np kolezanka normalnie rodzila SN ale malemu zaczelo tetno spadac i musieli go szybko wyjac wiec zrobili cc

no bo wiadomo ze jak pierwsze cc jest z powodu jakis tam uwarunkowan ze tak powiem medycznych- typu ta wada wzroku, wady miednicy, po operacjach itd
a jak powodem cesarki byly zaburzenia tetna czy niewlasciwe ulozenie to moze przy drugim niekoniecznie trzeba?
Stary 2011-09-14, 08:15   #4901
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

nie mam pojecia, moja ciotka u nas jedno rodzila cc a drugie sn ( a moze nie powinna?)
a teraz lezala laska pierwszy porod miala sn drugi cc i teraz tez bardzo by chciala cc.....
nie mam pojecia jak to jest

lalka ja bym tak zrobila jak napisalam ci wyzej, dowiedzialabym sie w szpitalu, chyba ze twoja gin tam gdzie rodzisz pracuje no to ona wie chyba najlepiej.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 08:27   #4902
glamourous
Zakorzenienie

mi ta kolezanka mowila ze bez porownania lepiej sie czula po SN i ze jakby jeszcze kiedys miala rodzic to przez sn tylko...
Stary 2011-09-14, 08:36   #4903
mol_aa
Zadomowienie

Mojego tza kuzynka pierwszego smoka urodzila przez SN (Oliwek byl mega wielki 5,2kg i 68cm długi) a drugiego przez CC (Marcel 4,7kg i 63cm dlugi) i stwierdzila, ze jesli mialaby jeszcze raz rodzic to tylko SN, bo szybciej dochodzila do siebie
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 08:43   #4904
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

no wlasnie ta babeczka w szpitalu tez mi tak mowila!

i napisalam sie posta i zjadlo wiec napisze skrot

co do pracy wazne zeby lubic co sie robi ja dostalam propozycje zostania na etacie w sądzie rejonowym u nas, ale odmówilam prawie wszyscy sie dziwili ale to nie dla mnie taka praca...

jeszcze pisalam kurcze i nie wiem co

na pewno o wozkach ze tez mamy uzywany i zdecydownie wolalam wybrac lepsza firme i wozek uzywany niz jakas firme krzak i targanie i sie męczenie nie sprawdzonych wozkow.

no i DZIEN DOBRY MAMUSIE

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

no czyli cos w tym jest skoro tyle kobiet mowi o sn, ale taka prawda, ze co najwyzej trudno usiasc i to tez nie wszystkim, ja nie mialam tego problemu, dziecko ma sie ze soba , no i samo to ze dluzej sie lezy

ja takze po pierwszym sn drugiego cc z wyboru bym nie chciala.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 08:47   #4905
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Witam
Glam gratki za aukcję
A ja się zastanawiam nad wanienką czy kupić na początek taką standardową gdzie mogę włożyć fotelik do kąpieli http://allegro.pl/wanienka-prima-bab...817199813.html
http://allegro.pl/lezaczek-do-kapiel...773456684.html
http://allegro.pl/lezaczek-do-wanien...799370381.html
a potem jak Olivcia będzie już siedziała kupić taką co będę mogła wstawić pod prysznic myślę tu o wanience z Ikei
http://allegro.pl/ikea-wanienka-latt...817029941.html

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 08:49   #4906
mol_aa
Zadomowienie

Podgladam wrzesni0owe mamuski i prawie codziennie, ktoras sie "rozpakowuje"
Na naszym watku bedzie tak za dwa miesiace szal rozpakowywania
Stary 2011-09-14, 08:49   #4907
elf27
Zadomowienie

Cytat:
.
Cytat:
.
Cytat:
.)
rano nadrabiałam zaległosći i zauważyłam, że edytujesz tak wszystkie swoje posty - ja bym uważała, mogą za coś takiego konto zablokować

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Wesela są dwa pt/sob ( w ten weekend co nadchodzi). Na pt mam różową sukienkę z happy mum (tylko nie zawiąże sobie takiej wyje... kokardy Mam czarna różyczke broszkę,żeby chwycic szarfy razem, a na sobote mam niebieską sukienkę z moich poprawin (penny black)- jest bombkowato szyta, więc wchodzę w nią, tylko troszku krotsza się zrobila i chyba legginsy za kolano ubiore do niej.
Na niedzielne śnaidanko w hotelu mam tunike- ale nie mam fotki-kolezanka mi pozyczyla, niebieska z zielonymi wstaweczkami (na mnie jest dluga w sumie jak sukienka)

basiula, rojku- dziękuję

boska sukienka

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Moze ktoras bedzie zainteresowana. Zestaw 25 pieluszek 5 roznych producentow do sprawdzenia ktore sie najlepiej sprawdza
http://allegro.pl/pieluszki-pampers-...800735536.html

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Rojku mi sie z wygladu nie podobaja te beciki a jak wiadomo to rzecz gustu chociaz i tak lepsze niz te w okropne zyrafki i misie na drabinkach
Ja mam w żyrafki i nie uważam by były okropne, zresztą co to za różnica

Cytat:
Napisane przez lalka27 Pokaż wiadomość
też tak słyszałam

Cytat:
Mojego tza kuzynka pierwszego smoka urodzila przez SN (Oliwek byl mega wielki 5,2kg i 68cm długi) a drugiego przez CC (Marcel 4,7kg i 63cm dlugi) i stwierdzila, ze jesli mialaby jeszcze raz rodzic to tylko SN, bo szybciej dochodzila do siebie
Wśród moich znajomych, które mają po kilkoro dzieci i rodziły zarówno sn jak i cc również panuje opinia, że sn jest zdecydowanie lepiej, dlatego zaczynam bać się cesarki. Ale w moim przypadku nie ma innej opcji.
Natomiast jak jest się zdrowym to myślę lepiej rodzić tak jak natura nas stworzyła
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 08:53   #4908
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie moooodle o porod SN
piekne przezycie...no i podobno u nas w szpitalu przy cc nie wpuszczaja partnera

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Podgladam wrzesni0owe mamuski i prawie codziennie, ktoras sie "rozpakowuje"
Na naszym watku bedzie tak za dwa miesiace szal rozpakowywania
no tak teraz to sie tak ekscytujemy a jak wszystkie naraz zaczna rodzic to to normalnie rutyna bedzie...skurcze, opisy porodow, wyprawy do szpitala az do znudzenia
Stary 2011-09-14, 08:54   #4909
mol_aa
Zadomowienie

elf27 a czemu masz z gory przypisana cesarke?? Jak to stwierdzila kuzynka CC nie boli, ale pozniej boli jak przez miesiac nic robic nie mozesz, bo poszarpane miesnie ciagna do dolu
Stary 2011-09-14, 08:56   #4910
domi7ks
Zakorzenienie

Cześć Mamusie

Poczytałam Was mniej więcej i widzę, że wszystkie w dwupaku Ale muszę przyznać, że super się trzymacie, bo jak pisałam 2 lata temu z mamusiami listop-grudn, to więcej miało probelmy czy przygotowywało się do porodu Ja też sama mam nadzieje, że nie trafię 2 miesiące przed do szpitala

A ja wczoraj byłam na glukozie a, że mi się 2 godziny siedzieć nie chciało to wstapiłam do ciucholandu i kupiłam pare ciuszków takich malutkich chłopiecych i dla córci 3 bluzy i spodenki. Wszystko za 36 zł a rzeczy jak nowiutkie, aż Tz się zdziwił

Ja ostatnio wygrałam dla niemowlaków zestaw kosmetyków Floslek- podobno są fajne te kosmetyki ;D więc zawsze coś do wyprawki

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 08:57   #4911
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Jak dzisiaj ponuro na dworze i chłodno A wczoraj tak pięknie grzało słoneczko... Ja już po śniadanku, tż walczy z rzeczami - robimy przy okazji (nareszcie) ostrą selekcję tego co mamy - niepotrzebne duperele, jakieś komplety pościeli stare, no i przede wszystkim zrobiliśmy porządek z moimi ciuchami - matko ile ja tego miałam - spakowaliśmy dwa wory do oddania potrzebującym Ja i tak co raz coś kupuję, a tamte stare rzeczy tylko leżały przez sentyment hihi Łezka w oku mi się zakręciła jak patrzyłam na rzeczy sprzed ciąży - jakoś przesadnie dużo nie przytyłam (10kg), ale mogę narazie pomarzyć o moich krótkich spodenkach A i oczywiście miliardowy raz tż stwierdził, że jestem zakupocholiczką - przyznaję się bez bicia
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 08:59   #4912
elf27
Zadomowienie

Cytat:
elf27 a czemu masz z gory przypisana cesarke?? Jak to stwierdzila kuzynka CC nie boli, ale pozniej boli jak przez miesiac nic robic nie mozesz, bo poszarpane miesnie ciagna do dolu

[COLOR="Wheat"]pisałam już na forum o tym kiedyś i nie chcę powtarzać[COLOR="White"]

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-09-14 o 09:48
Stary 2011-09-14, 09:01   #4913
dygotka8
Zakorzenienie

elf27-wysłałąm ci pw

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-14 o 09:02
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 09:03   #4914
princessskaa
Wtajemniczenie

Dziewczyny jak tak czytam co piszecie o cc to zaczynam się stresować eh Rozmawiałam kilka dni temu z koleżanką, co miała cc, to mówiła, że najgorsza była druga doba, bo ledwo sie ruszała, a jak szła to zgięta pół Ale mówiła, że da się przeżyć... Rzeczywiście większość mam twierdzi, że kobieta szybciej dochodzi do siebie po porodzie naturalnym, ale ja myślę, że to kwestia indywidualna, bo nigdy nic nie wiadomo.. Ja to się pocieszam myślą, że córeczka wynagrodzi mi te katorgi i będzie działać na mnie jak środek znieczulający
Stary 2011-09-14, 09:05   #4915
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
hej dziewczynki ide was nadrobic

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

o hurrra udalo mi sie zlicytowac wiaderko do kapania maluszkow

tummy tub ????

witam, lece doczytywać

30t 1d - ?
Stary 2011-09-14, 09:07   #4916
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
tummy tub ????

witam, lece doczytywać
tak, to bedziemy obie maluchy wiaderku kapac bo ty juz masz nie?
Stary 2011-09-14, 09:07   #4917
goldika
Zakorzenienie

Princessko a kiecy sie przeprowadzacie?
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 09:09   #4918
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Princessko a kiecy sie przeprowadzacie?
Jutro wielka przeprowadzka
Już się doczekać nie mogę hihi Ale stresik jest, bo to duża zmiana, a tutaj mieszkaliśmy 4lata i wiadomo, człowiek się przyzwyczaja
Stary 2011-09-14, 09:10   #4919
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak tak czytam co piszecie o cc to zaczynam się stresować eh Rozmawiałam kilka dni temu z koleżanką, co miała cc, to mówiła, że najgorsza była druga doba, bo ledwo sie ruszała, a jak szła to zgięta pół Ale mówiła, że da się przeżyć... Rzeczywiście większość mam twierdzi, że kobieta szybciej dochodzi do siebie po porodzie naturalnym, ale ja myślę, że to kwestia indywidualna, bo nigdy nic nie wiadomo.. Ja to się pocieszam myślą, że córeczka wynagrodzi mi te katorgi i będzie działać na mnie jak środek znieczulający
mnie najbardziej dobija właśnie ta niemoc po CC kiedy chciałoby się normalnie zająć bobasem, a tu Tobą się muszą zajmować, podkłady wymieniać itp., ale tak jak piszesz - dla dziecka wszystko
tłumaczę sobie, żę nie ma co się nastawiać - każda kobieta jest inna, można mieć super błyskawiczny poród SN a ciężkie CC, ale równie dobrze odwrotnie - grunt żeby nasze szkraby urodziły się zdrowe

DYGOTKA Już sprawdzam.
Stary 2011-09-14, 09:11   #4920
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:

5,2kg i SN ????? jeeejku...z tego co słyszałam to jak dziecko pow 4 kg to od razu raczej cc każą... podziwiam ogromnie ze udalo jej sie bez szwanku urodzic smoka

30t 1d - ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości