Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać cz.X - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-13, 22:53   #4591
bajeczka000
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Zawsze mnie to zastanawiało ale jakoś głupio było mi się pytać znajomych - dziewczyny, czy nosząc soczewki kontaktowe malujecie sobie linię wodną? Bo ja jakiś czas temu odkryłam, że biała albo cielista kreska na lini wodnej świetnie otwiera oko ale nie moge jej malować kiedy mam soczewki, bo w tempie ekspresowym sie spłukuje, przez co mam "zamglony" obraz. Jak to jest u was?
Jeśli mam ochotę to maluję i nic się nie dzieje. Raz tylko miałam mega miękką czarną kredkę i rzeczywiście doznałam 'zamglenia'. Ale biała mi nigdy krzywdy nie zrobiła

Cytat:
Napisane przez marrellic
Jeżeli Wizaż jest bezradny, to nic tylko skakać z mostu

bajeczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 02:24   #4592
Ceatearyl
Przyczajenie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Witam. Delikatnie mówiąc nie ogarniam tego forum, co jest dozwolone lub co jest zakazane. Mianowicie chodzi o wymiany - czy można wymieniać ubrania na np. kosmetyki czy wyłącznie na ubrania? Czy jeśli mam na oddanie kosmetyki, ubrania i książki, napisać o tym w jednym miejscu czy muszę założyć trzy oddzielne wątki w odpowiednich pod-forach? Proszę o pomoc.
Ceatearyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 07:28   #4593
platekrozy
Zakorzenienie

Mam pytanie wpisywałam w w gogle,ale pokazuje mi wątki z 2008/2009 ,a myślę,że trochę się zmieniło.
Ile idzie polecony,a ile ekonomiczny?
Widziałam(na stronie poczty),że jeśli w ciągu 4 dni nie dojdzie list można się odwołać,więc domyślam się,że do 4 dni,ale tak ogólnie to ile 1-2 dni?
Widziałam również na jakimś świeższym forum,że ekonomiczny idzie 5 dni prawda to?

Cytat:
Napisane przez Ceatearyl Pokaż wiadomość
Witam. Delikatnie mówiąc nie ogarniam tego forum, co jest dozwolone lub co jest zakazane. Mianowicie chodzi o wymiany - czy można wymieniać ubrania na np. kosmetyki czy wyłącznie na ubrania?
Można.
Cytat:
Napisane przez Ceatearyl Pokaż wiadomość
Czy jeśli mam na oddanie kosmetyki, ubrania i książki, napisać o tym w jednym miejscu czy muszę założyć trzy oddzielne wątki w odpowiednich pod-forach? Proszę o pomoc.
Możesz włożyć wszystko do jednego wątku albo rozdzielić wątki(ale tylko raz w miesiącu),potem możesz tylko w wątkach robić dokładki(wtedy zostaw sobie miejsce).

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 08:41   #4594
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez platekrozy Pokaż wiadomość
Mam pytanie wpisywałam w w gogle,ale pokazuje mi wątki z 2008/2009 ,a myślę,że trochę się zmieniło.
Ile idzie polecony,a ile ekonomiczny?
Widziałam(na stronie poczty),że jeśli w ciągu 4 dni nie dojdzie list można się odwołać,więc domyślam się,że do 4 dni,ale tak ogólnie to ile 1-2 dni?
Widziałam również na jakimś świeższym forum,że ekonomiczny idzie 5 dni prawda to?
a więc tak (mówię z własnego doświadczenia):
polecony ekonomiczny - 3 dni
polecony priorytet - 2
ekonomiczny - nie wysyłam, bo po 2 i pół miesiąca jeszcze nie trafił ani do adresata, ani z powrotem do nadawcy. a wysłałam 2 takie listy.
priorytetowy - ogólnie 3 dni, czasem 4, ale jeden jedyny raz zdarzyło mi się, że koperta zniknęła. jeśli zawartość jest wartościowa, to radzę nie wysyłać, bo kiedyś zniknął mi w ten sposób list z zawartością za 40zł

od pewnego czasu wysyłam tylko polecone, bo wiem, że na pewno dotrą na miejsce.
Stary 2011-09-14, 08:45   #4595
platekrozy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
a więc tak (mówię z własnego doświadczenia):
polecony ekonomiczny - 3 dni
polecony priorytet - 2

ekonomiczny - nie wysyłam, bo po 2 i pół miesiąca jeszcze nie trafił ani do adresata, ani z powrotem do nadawcy. a wysłałam 2 takie listy.
priorytetowy - ogólnie 3 dni, czasem 4, ale jeden jedyny raz zdarzyło mi się, że koperta zniknęła. jeśli zawartość jest wartościowa, to radzę nie wysyłać, bo kiedyś zniknął mi w ten sposób list z zawartością za 40zł

od pewnego czasu wysyłam tylko polecone, bo wiem, że na pewno dotrą na miejsce.
Ooo dziękuję,te pogrubione właśnie wysyłam Tylko źle określiłam
Super informacja,bardzo dziękuję

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 08:47   #4596
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Mam kilka pytań z kwestii mieszkaniowo-prawnej.
1. Mieszkam w wojewdztwie A. Planuję wyprowadzkę do woj. B. Zamierzam podjąć tam pracę- kserokopię umowy przesyłam do mojego UP, ale co w sytuacji gdybym zmieniła pracę? Nadal kserokopię + swiadectwo pracy mam przesłać do mojego UP? Czy skoro zamieszkuję już województwo B to do wlaciwego UP w woj. B? I czy w takim razie też przesyłać mam kserokopie umów do mojego UP?

2. Jak się ma kwestia zameldowania w takim wypadku? Jestem zameldowana na stałe tu, w woj. A. Po wyprowadzce zanim wynajmę mieszkanie samodzielne będę u kogos pomieszkiwać, wynajmować pokoik. Jesli chodzi o przesyłki np z Allegro, mogę sobie podawać ot tak (bez żadnego zameldowywania tymczasowego) adres osób, u których będę mieszkać ?

Jednym zdaniem- proszę o łopatologiczne wyjasnienie

+ =

Edytowane przez nieznajoma0
Czas edycji: 2011-09-14 o 08:48
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 09:31   #4597
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
1. Mieszkam w wojewdztwie A. Planuję wyprowadzkę do woj. B. Zamierzam podjąć tam pracę- kserokopię umowy przesyłam do mojego UP, ale co w sytuacji gdybym zmieniła pracę? Nadal kserokopię + swiadectwo pracy mam przesłać do mojego UP? Czy skoro zamieszkuję już województwo B to do wlaciwego UP w woj. B? I czy w takim razie też przesyłać mam kserokopie umów do mojego UP?

2. Jak się ma kwestia zameldowania w takim wypadku? Jestem zameldowana na stałe tu, w woj. A. Po wyprowadzce zanim wynajmę mieszkanie samodzielne będę u kogos pomieszkiwać, wynajmować pokoik. Jesli chodzi o przesyłki np z Allegro, mogę sobie podawać ot tak (bez żadnego zameldowywania tymczasowego) adres osób, u których będę mieszkać ?

Jednym zdaniem- proszę o łopatologiczne wyjasnienie
Jeśli chodzi o przesyłki, to podajesz taki adres jak chcesz, nie ma tu nic do rzeczy adres zameldowania. Możesz mieszkać w Gdańsku, a podać adres do wysyłki w Krakowie, ba! Nawet możesz poprosić żeby nie na swoje nazwisko coś wysłali (przecież to moze być prezent)
Co do pierwszego pytania to nie wiem.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 09:46   #4598
sandrina
Zadomowienie

Cytat:
Jesteś zarejestrowana w UP tam gdzie teraz mieszkasz - jak dostaniesz pracę dokumenty zanosisz do tego UP.
Przeprowadzasz się i np tracisz pracę - jw.

Przeprowadzasz się i zmieniasz jednocześnie miejsce zameldowania - wszystkie sprawy załatwiasz w UP nowego miejsca zameldowania

Podsumowując - podlegasz zawsze pod UP w mieście, w którym jesteś zameldowana (zamieszkanie nie ma tu nic do rzeczy - liczy się tylko meldunek).
Jeżeli zmieniasz miejsce(miasto, województwo) zameldowania jako osoba bezrobotna musisz wyrejestrować się ze starego UP i zarejestrować w nowym.

Edytowane przez sandrina
Czas edycji: 2011-09-14 o 09:48
sandrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 09:57   #4599
Delli
Zakorzenienie

Jak się korzysta z wpłatomatu? (ING) chcę wpłacić pieniążki na swoje konto ale nie chciałabym stać jak tuman przed wpłatomatem i kombinować jak koń pod góre
Stary 2011-09-14, 10:47   #4600
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delli Pokaż wiadomość
Jak się korzysta z wpłatomatu? (ING) chcę wpłacić pieniążki na swoje konto ale nie chciałabym stać jak tuman przed wpłatomatem i kombinować jak koń pod góre
mam co prawda wpłatomat z mbanku. ale podejrzewam, że mniej więcej w kązdym banku jest podobnie.

na ekranie wpłatumatu wszystko pisze jedno.

na początku wkładasz kartę, później naciskasz jaką kwotę chcesz wpłacić (postaraj się aby pieniądze były gladkie i rowne bo czasem nie chcę przyjąć pogniecionych), wkładasz pieniądze, na ekranie po chwili pojawia się ile pieniędzy wpłciłaś i jakimi nominałami,
np: wpłaciłaś 150 złotych (100 i 50)
nominał 50zł * 1
nominał 100 zł *1
nominał 200 zł * 0
potwierdzasz to. możesz w tym momencie jeszcze jakieś pieniądze dopłacić jak zapomniałaś albo zakończyć. dostaniesz potwierdzenie transakcji. i na koniec wyjdzie karta.

nic skomplikowanego. naprawdę

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 11:09   #4601
Flossy15
Rozeznanie

Mam pytanie, bo pierwszy raz jestem w takiej sytuacji i nie wiem. Sprzedałam pewną rzecz na allegro i pani dzisiaj mi wysłała wiadomość, że jej się nie podoba (widziały gały, co brały, ale przemilczę to) i chce zwrotu części lub całej kasy. Oczywiście ja jej tak tanio nie sprzedam owego przedmiotu, więc zwracam pieniądze i czekam na odesłanie go. Mam tutaj pytanie: czy pieniądze za wysyłkę też się w takich przypadkach zwraca? Jednak przedmiot został wysłany zgodnie z umową, w terminie.
Flossy15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 11:22   #4602
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flossy15 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, bo pierwszy raz jestem w takiej sytuacji i nie wiem. Sprzedałam pewną rzecz na allegro i pani dzisiaj mi wysłała wiadomość, że jej się nie podoba (widziały gały, co brały, ale przemilczę to) i chce zwrotu części lub całej kasy. Oczywiście ja jej tak tanio nie sprzedam owego przedmiotu, więc zwracam pieniądze i czekam na odesłanie go. Mam tutaj pytanie: czy pieniądze za wysyłkę też się w takich przypadkach zwraca? Jednak przedmiot został wysłany zgodnie z umową, w terminie.
Raczej nie
Stary 2011-09-14, 11:36   #4603
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
jesli towar byl zgodny z opisem/zdjeciem to ja bym w ogole nie zgodzila sie na zwrot.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 11:37   #4604
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o przesyłki, to podajesz taki adres jak chcesz, nie ma tu nic do rzeczy adres zameldowania. Możesz mieszkać w Gdańsku, a podać adres do wysyłki w Krakowie, ba! Nawet możesz poprosić żeby nie na swoje nazwisko coś wysłali (przecież to moze być prezent)
Co do pierwszego pytania to nie wiem.
Cytat:
Napisane przez sandrina Pokaż wiadomość
Jesteś zarejestrowana w UP tam gdzie teraz mieszkasz - jak dostaniesz pracę dokumenty zanosisz do tego UP.
Przeprowadzasz się i np tracisz pracę - jw.

Przeprowadzasz się i zmieniasz jednocześnie miejsce zameldowania - wszystkie sprawy załatwiasz w UP nowego miejsca zameldowania

Podsumowując - podlegasz zawsze pod UP w mieście, w którym jesteś zameldowana (zamieszkanie nie ma tu nic do rzeczy - liczy się tylko meldunek).
Jeżeli zmieniasz miejsce(miasto, województwo) zameldowania jako osoba bezrobotna musisz wyrejestrować się ze starego UP i zarejestrować w nowym.
Dziękuję .
Może na razie nie będę się wymeldowywać... A nikt się nie będzie czepiał (czyt. jacys urzędnicy), że jestem zameldowana w woj. A, a mieszkam i pracuję (niezameldowana jako tako) w woj. B? (nie chcę mieć żadnych kłopotów, do tej pory nigdzie się nie wyprowadzałam )

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 11:40   #4605
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Ja bym nie godziła się na zwrot. Jeśli zdjęcia były i opis był zgodny z prawdą to sorry ale "widziały gały, co brały"
Stary 2011-09-14, 11:45   #4606
enamour
Zakorzenienie

Cytat:
Według mnie trzeba zwrócić za wysyłkę.
Co do zwrotów, to nie wiem dlaczego się zgodziłaś, jeśli przedmiot był zgodny z opisem i zdjęciem.
Baba założyła, za małe czy za duże i zwrócić chce wymyślając głupie powody i żąda zwrotu kasy, cwana.
Ja na odwoływanie ofert nawet się nie zgadzam, bo przecież opisy i zdjęcia robię dokładnie. I nie ma rezygnacji, bo tak mi się zachciało.
No ale dobra, przecież to nie moja sprawa
Stary 2011-09-14, 11:49   #4607
Flossy15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
Ja bym nie godziła się na zwrot. Jeśli zdjęcia były i opis był zgodny z prawdą to sorry ale "widziały gały, co brały"
Tak, ale pani mnie straszy "takim negatywem, że już nikt nic ode mnie nie kupi", a ja nie mam ochoty się sprzeczać, bo jest bardzo niekulturalna, a wiem, że i tak ten przedmiot sprzedam. Usterki były zaznaczone, stąd niska cena (do tego 'real photos'. Najlepiej to dostać na wpół darmo, obwiązane kokardką w różowym pudełeczku (ogólnie pani by wzięła, ale jakbym z ceny zeszła , kupiła, a teraz stwierdziła, że za drogo ). Sama miałam różne nieprzyjemnie sytuacje na allegro jako kupujący, (dostałam ciążową sukienkę, zamiast normalnej ), ale zawsze potrafiłam dogadać się ze Sprzedającymi. Najlepiej to od razu na kogoś naskoczyć.
Stary 2011-09-14, 11:53   #4608
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Cytat:
tak jak już pisały Dziewczyny, ja rownież nie zgodziłabym się na zwrot. Nie ma czegoś takiego, że "nie podoba mi się" i zwracam. Swoją drogą jeśli to była rzecz używana skąd masz pewność, że sobie pani w niej nie poszła gdzieś, a później stwierdziła, że jednak odda i jest w zysku (jeśli to odzież lub obuwie). Jeśli opisałaś przedmiot zgodnie ze stanem faktycznym, dodałaś zdjęcia a pani chce zwrotu "bo jej się nie podoba" a nie "bo ma wadę, którą sprzedawca przemilczał", to nie zgodziłabym się nigdy. Allegro jest wiążące.

Jeśli jednak chcesz na to iść, to nie zwraca się żadnych kosztów przesyłki. Ani tych poniesionych przy pierwszym wysłaniu ani tych poniesionych przy odsyłaniu przedmiotu. Nie ma to znaczenia czy przesyłkę nadałaś w terminie. Jeśli ją nadałaś poniosłaś koszty z tym związane, nie schowałaś tej kasy do kieszeni (tzn praktycznie kupujący poniósł )

Umów się jeszcze na to, że zwrot pieniędzy otrzyma po otrzymaniu przez Ciebie przedmiotu. Wtedy ocenisz, czy możesz w ogóle przyjąć przedmiot, bo może mieć jakieś ślady użytkowania przez tę osobę

PS: i co z tego, że straszy Cię negatywem? Negatyw to nie koniec świata. Poza tym ciekawa jestem jak miałby wyglądać taki negatyw, bo ja się z takim nie spotkałam Sprzedawcy mają dziesiątki negatywów i jakoś dalej ludzie u nich kupują. Ludzie zazwyczaj wnikliwie czytają negatywne komentarze. Jak dla mnie w ogóle bardziej wiarygodna jest osoba z jakimś negatywem (nie całą masą), bo to znaczy, że podchodzi do transakcji jak czlowiek, wymagając, a nie potakując byleby nie dostać negatywa. Trzeba bronić swoich spraw. I nie bójmy się tych niesłusznych negatywów!!

Edytowane przez taka_sobie_jedna
Czas edycji: 2011-09-14 o 11:58
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 12:13   #4609
Dotka90
Zakorzenienie

enamour - ale dlaczego ma komuś zwracać za przesyłkę? Wtedy będzie w plecy te np. 9zł, a dlaczego? Bo pani stwierdziła, że 'jej się nie podoba'?

Podam przykład: kupowałam przez internet kaganiec fizjologiczny dla psa. Okazał się w złym rozmiarze. Odesłałam go (na mój koszt), przysłali mi drugi, znów nie ten rozmiar, znów odesłałam (na mój koszt), a oni mi przysłali trzeci, już dobry. Nikt mi kasy za przesyłkę nie oddawał, bo niby dlaczego.
Stary 2011-09-14, 12:16   #4610
enamour
Zakorzenienie

Dotka90 przecież napisałam według mnie. A nie, że musi
Stary 2011-09-14, 12:18   #4611
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Tak, ale pani mnie straszy "takim negatywem, że już nikt nic ode mnie nie kupi", a ja nie mam ochoty się sprzeczać, bo jest bardzo niekulturalna, a wiem, że i tak ten przedmiot sprzedam. Usterki były zaznaczone, stąd niska cena (do tego 'real photos'. Najlepiej to dostać na wpół darmo, obwiązane kokardką w różowym pudełeczku (ogólnie pani by wzięła, ale jakbym z ceny zeszła , kupiła, a teraz stwierdziła, że za drogo ). Sama miałam różne nieprzyjemnie sytuacje na allegro jako kupujący, (dostałam ciążową sukienkę, zamiast normalnej ), ale zawsze potrafiłam dogadać się ze Sprzedającymi. Najlepiej to od razu na kogoś naskoczyć.
dostaniesz negatywa - trudno, sama tez mozesz jej wystawic, a do tego masz mozliwosc odpowiedzi na tego negatywa. wiec mozesz dodac, ze to pazerna oszustka.

Stary 2011-09-14, 12:18   #4612
Flossy15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez taka_sobie_jedna Pokaż wiadomość
tak jak już pisały Dziewczyny, ja rownież nie zgodziłabym się na zwrot. Nie ma czegoś takiego, że "nie podoba mi się" i zwracam. Swoją drogą jeśli to była rzecz używana skąd masz pewność, że sobie pani w niej nie poszła gdzieś, a później stwierdziła, że jednak odda i jest w zysku (jeśli to odzież lub obuwie). Jeśli opisałaś przedmiot zgodnie ze stanem faktycznym, dodałaś zdjęcia a pani chce zwrotu "bo jej się nie podoba" a nie "bo ma wadę, którą sprzedawca przemilczał", to nie zgodziłabym się nigdy. Allegro jest wiążące.

Jeśli jednak chcesz na to iść, to nie zwraca się żadnych kosztów przesyłki. Ani tych poniesionych przy pierwszym wysłaniu ani tych poniesionych przy odsyłaniu przedmiotu. Nie ma to znaczenia czy przesyłkę nadałaś w terminie. Jeśli ją nadałaś poniosłaś koszty z tym związane, nie schowałaś tej kasy do kieszeni (tzn praktycznie kupujący poniósł )

Umów się jeszcze na to, że zwrot pieniędzy otrzyma po otrzymaniu przez Ciebie przedmiotu. Wtedy ocenisz, czy możesz w ogóle przyjąć przedmiot, bo może mieć jakieś ślady użytkowania przez tę osobę

PS: i co z tego, że straszy Cię negatywem? Negatyw to nie koniec świata. Poza tym ciekawa jestem jak miałby wyglądać taki negatyw, bo ja się z takim nie spotkałam Sprzedawcy mają dziesiątki negatywów i jakoś dalej ludzie u nich kupują. Ludzie zazwyczaj wnikliwie czytają negatywne komentarze. Jak dla mnie w ogóle bardziej wiarygodna jest osoba z jakimś negatywem (nie całą masą), bo to znaczy, że podchodzi do transakcji jak czlowiek, wymagając, a nie potakując byleby nie dostać negatywa. Trzeba bronić swoich spraw. I nie bójmy się tych niesłusznych negatywów!!
Dziękuję za odpowiedź. Oczywiście, za przesyłkę pieniążków nie zwrócę, bo wywiązałam się ze swojej roli, rzecz była porządnie zapakowana i dotarła na drugi dzień po wpłacie (tak samo z opisem aukcji- był kompletny). Jestem pewna, że sprzedam tę rzecz , bo było dużo chętnych, niestety trafiła mi się akurat ta pani, z tego, co widziałam, to ma sporo negatywów. Niestety nie mam wpływu na wybieranie sobie kupujących. Jej argumenty są śmieszne (za dużo zapłaciła, jakbym jej odesłała część pieniędzy to by rzecz wzięła - widziała cenę i co kupuje), ale nie chce mi się bawić w pisanie negatywów,tym bardziej, że mam świadomość, że zwróconą rzecz sprzedam . Oczywiście najpierw czekam na zwrot rzeczy, potem przesyłam pieniądze. Szczerze powiedziawszy pierwszy raz jestem w takiej sytuacji (jako sprzedający) i nie wiem, co robić, dlatego pytałam. Dzięki za odpowiedzi.

Edytowane przez Flossy15
Czas edycji: 2011-09-14 o 12:23
Stary 2011-09-14, 12:20   #4613
sandrina
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję .
Może na razie nie będę się wymeldowywać... A nikt się nie będzie czepiał (czyt. jacys urzędnicy), że jestem zameldowana w woj. A, a mieszkam i pracuję (niezameldowana jako tako) w woj. B? (nie chcę mieć żadnych kłopotów, do tej pory nigdzie się nie wyprowadzałam )
to twoja sprawa czy jestes zameldowana tam gdzie mieszkasz

sandrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 12:25   #4614
Reme
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
Dotka90 przecież napisałam według mnie. A nie, że musi
A Dotka tylko zapytała, dlaczego wg Ciebie koszty przesyłki powinny być zwrócone. Mnie też ciekawi, czym Ty osobiście byś się kierowała, płacąc za przesyłkę przez czyjeś widzimisie
Stary 2011-09-14, 12:30   #4615
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
Według mnie trzeba zwrócić za wysyłkę.
Co do zwrotów, to nie wiem dlaczego się zgodziłaś, jeśli przedmiot był zgodny z opisem i zdjęciem.
Baba założyła, za małe czy za duże i zwrócić chce wymyślając głupie powody i żąda zwrotu kasy, cwana.
Ja na odwoływanie ofert nawet się nie zgadzam, bo przecież opisy i zdjęcia robię dokładnie. I nie ma rezygnacji, bo tak mi się zachciało.
No ale dobra, przecież to nie moja sprawa
no coz - bez sensu bylby zwrot za przesylke, bo autorka musialaby jeszcze dokladac z wlasnej kieszeni.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź. Oczywiście, za przesyłkę pieniążków nie zwrócę, bo wywiązałam się ze swojej roli, rzecz była porządnie zapakowana i dotarła na drugi dzień po wpłacie (tak samo z opisem aukcji- był kompletny). Jestem pewna, że sprzedam tę rzecz , bo było dużo chętnych, niestety trafiła mi się akurat ta pani, z tego, co widziałam, to ma sporo negatywów. Niestety nie mam wpływu na wybieranie sobie kupujących. Jej argumenty są śmieszne (za dużo zapłaciła, jakbym jej odesłała część pieniędzy to by rzecz wzięła - widziała cenę i co kupuje), ale nie chce mi się bawić w pisanie negatywów,tym bardziej, że mam świadomość, że zwróconą rzecz sprzedam . Oczywiście najpierw czekam na zwrot rzeczy, potem przesyłam pieniądze. Szczerze powiedziawszy pierwszy raz jestem w takiej sytuacji (jako sprzedający) i nie wiem, co robić, dlatego pytałam. Dzięki za odpowiedzi.
przynajmniej jej wystaw negatywa na koniec. jak ona oczywiscie ci juz wystawi komentarz

Stary 2011-09-14, 12:30   #4616
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Reme Pokaż wiadomość
A Dotka tylko zapytała, dlaczego wg Ciebie koszty przesyłki powinny być zwrócone. Mnie też ciekawi, czym Ty osobiście byś się kierowała, płacąc za przesyłkę przez czyjeś widzimisie
Stary 2011-09-14, 12:33   #4617
enamour
Zakorzenienie

Tak mi się wydawało, że trzeba zapłacić. Bo słyszałam, że trzeba, jeśli sprzedający np. ukrył wadę towaru, no ale w tym przypadku tak nie jest, to może i nie trzeba. Nie wiem

Znacie jakieś domowe sposoby na przeziębienie? Bo boli mnie gardło, głowa, mam katar i zdycham
Stary 2011-09-14, 12:36   #4618
semantique
Zadomowienie

Dziewczyny, czym doczyścić niesamowicie brudny piekarnik? Chodzi głownie o zaschnięty tłuszcz po grillowaniu mięsa. Są jakieś spraye do tego, ktoś zna coś skutecznego?
Stary 2011-09-14, 12:36   #4619
skazana_na_bluesa
.

kompleks witamin, czosnek, cebula, herbata z cytyna i miodem, herbata z sokiem malinowym. mozesz wziac cos na przeziebienie. a ja na straszny katar biore tabletki na alergie

Stary 2011-09-14, 12:37   #4620
Dotka90
Zakorzenienie

enamour - ale tutaj zwrot jest spowodowany 'widzimisię' kupującego, więc sprzedający nie ma obowiązku zwracać za przesyłkę i być w plecy, bo komuś się odwidziało kupno.

Na przeziębienie, to wyleżeć, wygrzać się. Herbata z miodem i cytryną. Mleko z czosnkiem i miodem. Świetny na gardło jest spray - Tymsal, kosztuje jakieś 8zł, a jest bardzo skuteczny.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości