|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
ja myslałam ze na poczatku w rożku dziecko sie kładzie i tylko pod materacyk sie cos podkłada zeby wyzej był z jednej strony...
bo słyszałam ze na poduszcze na poczatku nie można.... ale ja juz nic nie wiem ![]() mamusie jak spia wasze pociechy??
|
|
#2492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też mam kołderkę 120/90 , 2rożki i 3kocyki - 1rożek i 2kocyki w spadku Amelcia po bracholku będzie miała |
|
|
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
We czw. ost zajęcia - muszę dokładnie dowiedzieć się w czym ma spać ten maluch i w co dokładnie ubrać go na wyjście |
|
|
|
|
#2494 |
|
Rozeznanie
|
Kurczę jak mnie smsy i telefony od rodziny i znajomych wkurzają...
co chwila ktoś pyta, czy rodzę a nie daj Bóg od razu nie odpiszę to już świrują i jeszcze bardziej atakują... termin mam za 16dni więc niech dadzą mi spokój, bo przez nich i ja się nakręcam...
|
|
|
|
#2495 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytęCytat:
![]() ja już drugie pranie powiesiłam, zakupiłam drobne pierdółki na all, zapakowałam hokery w końcu do reklamacji i chyba umyję okno a później trzeba się ogarnąć, ogolić tu i tam na wizytę wieczorną
|
|
|
#2496 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2497 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
że się pępowina owinie małej wokół szyjki że mnie do tej wiochy odeślą i nie będę z mamą w naszym szpitalu rodzić Po wizycie może się trochę uspokoję, bo dawno usg nie miałam, myślę co z łożyskiem przy mojej cukrzycy... ile mała waży... jak mnie gin. nie obada porządnie to będę krzyczeć i płakać ze złości i nie wyjdę z gabinetu |
|
|
|
|
#2498 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na poczatku kołderki i poduszki nie chciałam wyciagac dopiero jak mala troszke podrosnie bo własnie taka kołdra duza to bałabym sie ze sie nia nakryje, myslałam o rożku albo o śpiworku na poczatek Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
normale obawy przed porodem kazda mama chyba takie ma ja bym własnie dlatego chciała juz urodzic i miec pewnosc ze z mała wszystko dobrze ![]() a ty juz donoszona jestes wiec mozesz rodzic spokojnie
|
|
|
#2499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój gin też stwierdził że mogę rodzić a mam termin na 1 października. A jak chodzisz do gin prywatnie to w czym problem z usg?? Przecież płacisz za wizytę ![]() Aha skleroza... dzięki za polecenie biustonoszy do karmienia wybrałam te Alles, znalazłam sklep na miejscu który je sprzedaje i nabyłam 3 sztuki wydałam 2 stówki to chyba nie dużo ![]() Ja kołderki i podusi narazie nawet nie kupuję, mam rożek z którego można kołderkę zrobić w razie potrzeby i mam 2 koce - cienki i grubaśny. Chyba wystarczy.
Martusieńka 11.10.2011 ![]() Szymon16.07.2013 Magdalenka 5.11.2014 i wystarczy nam tego miodu ![]() Edytowane przez irmith Czas edycji: 2011-09-14 o 13:22 Powód: skleroza |
|
|
|
|
#2500 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
ojej jak czerwono się zrobiło , a to może być nie koniec na dziś
![]() Gratulacje dla nowych mamuś i ich pociech, a na zdjęciach dziaciaczki to takie słodziaczki Udało mi sie was nadrobić i umyć głowę, i jem bo zaraz Stanisław wyda okrzyk i migiem mnie tu nie będzie Żeby on tak pięknie spał w nocy jak w dzień no w nocy otorzył oczy o 2 a zamknął koło 5 już go mąż przytulał, cichał hi hi Cotka aj kiedy ty urodzisz , mam nadzieję ze dziś i weźmiesz nas z zaskoczenia ![]() Lula wpólczuje orgromnie
|
|
#2502 |
|
Zadomowienie
|
No proszę....
ANETIKA I MISS GRATULACJE DLA WAS I WASZYCH DZIECIACZKÓW!!!!!!!!! kl aski:![]() :j upi:spray ![]() ![]() . ... żeby szybko poszło!!!Ja 5 godzin bez prądu i wody . Nie dość, że tu takie emocjonujące sytuacje... wysyp maluszków... mamusie na porodówkach... to ja jeszcze nie wymyta!!! (ale nadrobiłam wiadomości )Ok znikam do łazienki, bo jeszcze obiad trzeba upichcić. ![]() ![]() z a wszystkie dzisiejsze wizyty!!!!!!!
|
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosiu no właśnie was proszę o instrukcję co robiłyście dzien przed porodem
![]() i co stosowałyście na wywołanie ![]() bo własnie jestem w trakcie sprzątanka, teraz idę zejdę po schodach, spacer i jak wrócę to chętnie uzupełnię listę o kolejne rzeczy
|
|
|
|
#2504 |
|
Wtajemniczenie
|
Na początku były chyba pierogi
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe sexu nie było, sprzatania nie było, sok malinowy w dużej dawce tylko ![]() męża pamiętam goniłam po łóżeczko, a on powiedział że ma jeszcze dużo czasu ![]() Z czego najbardziej mi się chce śmiac jak już w nocy (noc przed) miałam nieregularne skurcze, ból jak na okres , ja sobie wstałam o 3 w nocy , wziełam nospę, siadłam na kompa i robiłam przelewy, bo jak stwierdziłam że ma mnie kilka dni nie być w domu to chociaż porządek będzie jak to człowiek podświadomie coś czuł ![]() Cotka może ty skorzystaj, najedz się pierogów , kotletów jak ja bym zeżarła pizze albo kebaba hahhaa tak zacznijmy od początku
|
|
|
#2506 |
|
Rozeznanie
|
Ja doszłam do wniosku, że mimo iż bardzo bym chciała już urodzić, to nie mogę, bo nadal wózek nie przyszedł
Jak już Cotka wszystko wypróbujesz, to zastanów się czy wszystko już na Filipka przygotowane i wtedy wypowiedz magiczne Abrakadabra
|
|
|
|
#2507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2508 |
|
Rozeznanie
|
Ja to się ostatnio zastanawiam, czy to co czuję to skurcze czy mała tak napiera na dolne partie ciała. Bo czuję tak jakby przechodzącą falę bólu z dreszczykiem od pępka w dół i takie napięcie. Ale może to mała tak napiera i się pręży
Może stara sie w kanał rodny w końcu trafić
|
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Bo to taki mój mały ssaczek, jak się przyssie to końca nie widać
![]() Cytat:
A teraz sobie smacznie śpi z tatusiem na brzuszku. Tak słodko wyglądają że się napatrzeć nie mogę na nich Szkoda że Zuzia nie jest taka grzeczna jak taty nie ma. Jak mąż wraca z pracy to robi się z niej aniołek. Tylko wieczorem daje troszkę popalić nawet tacie swojemu kochanemu ![]() |
|
|
|
|
#2510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tego Ci życzęa nam na SR mówili, że na płasko się kładzie, ewent. jakaś poszewka a w środku cienki kocyk czy coś
|
|
|
#2511 |
|
Zadomowienie
|
Hej Wam =))) ciekawe czy Mnie jeszcze pamiętacie =)))
ale już sporo urodziło, aż Mi się łezka zakręciła w oku gdy zobaczyłam ile już rozpakowanych ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- nie było Mnie tak długo bo nie miałam czasu wogóle pisać: ślub, przeprowadzka, przygotowania i w dodatku mega przeziębienie |
|
|
|
#2512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
opowiadaj co u Ciebie, jak tam po ślubie?? i gdzie ta przeprowadzka?? jak tam relacje z teściową?? a Ty jak się czujesz, z dzidzią wszystko oki??
|
|
|
#2513 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
|
|
#2514 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nawet jakiś czas temu któraś z dziewczyn się pytała co z Tobą ale okazało się, że przeprowadzkę miałaś mieć, więc wszystkie cierpliwie na Ciebie czekałyśmy A teraz możesz nam się pochwalić ślubem, przeprowadzką, przygotowaniami ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]() No ale nic - ciąża to dobry okres nauki cierpliwości, by potem dla dziecka być cierpliwym i wyrozumiałym
|
|||
|
|
|
#2515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja z dzidzia bo ty tez juz koncówke masz
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję nowym mamusiom! A zdjęcia maluszków są prześliczne!
![]() Luluś Kochana nawet nie wiesz jak Ci współczuję tego wszystkiego I szczerze Ci powiem, ze to jak Cie potraktowali w szpitalu sprawiło, ze jestem jeszcze bardziej przerażona jak to będzie u mnie W szpitalu, w którym chcę rodzić nie chodziłam do żądnego gina, po drugie jest to mały szpital i wiadomo różne plotki się słyszało o porodówce... No ale zobaczymy. Dziś idę do gina, który jest tam ordynatorem i zajmuje się cc może w końcu dowiem się na czym stoję. trzymajcie kciuki zeby to się wyjaśniło, bo się cholernie denerwuję ![]() ![]() ![]() Dzasta myślałyśmy, ze już urodziłaś, bo coś tam miałaś ryzyko przedwczesnego porodu nie? opowiadaj co u Ciebie.
|
|
#2517 |
|
Zadomowienie
|
Całe przyjęcie weselne przespałam (od paru dni wcześniej męczyły Mnie bóle), ale nikt nie miał Mi tego za złe (no prawie nikt: teściowa podobno komentowała). Zostaliśmy wyeksmitowani z poprzedniego mieszkania, mieszkamy w tej samej okolicy, ale mieszkanie malutkie. Z teściową nie mam kontaktu zabardzo, bo nadal jest obrażona na Nas. Dzidzi ma się chyba dobrze, daje znać o Sobie wypychając się pod żebrami (najczęściej gdy leże na tej stronie) =)))
W końcu zaczęłam się zabierać za przygotowywanie pokoju dla małego oraz wyprawki (wieczorem zaczyna Mnie rozpierać energia i nie mogę usiedzieć w miejscu) =))) ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- brakowało Mi wizażu i pogaduszek =) |
|
|
|
#2518 | ||
|
Rozeznanie
|
Ale czerwono się zrobiło!
Miss.hot, Anetika - gratulacje! ![]() Spray- powodzenia i trzymamy kciuki Cytat:
Gdzie ty te obiady gotujesz? ![]() Cytat:
![]() Na brak męża nie pomogę , ale skoro w sklepie nie dostałaś, to może zobacz TU Ale pięęęęęęęęękna Księżniczka |
||
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wstawiałam jeszcze zdjęć Juleńki, oto kilka:
|
|
|
|
#2520 |
|
Zadomowienie
|
golgie śliczna jest =)))
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.

co chwila ktoś pyta, czy rodzę a nie daj Bóg od razu nie odpiszę to już świrują i jeszcze bardziej atakują... termin mam za 16dni więc niech dadzą mi spokój, bo przez nich i ja się nakręcam... 
mam zamiar walczyć o usg 
a później trzeba się ogarnąć, ogolić tu i tam na wizytę wieczorną
że mnie do tej wiochy odeślą i nie będę z mamą w naszym szpitalu rodzić 

mój gin też stwierdził że mogę rodzić a mam termin na 1 października. A jak chodzisz do gin prywatnie to w czym problem z usg?? Przecież płacisz za wizytę 

kl aski: