|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólne odchudzanie! Razem na pewno sobie poradzimy!
Cytat:
![]() Ania widzę, że znowu kiszone rządzą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() ![]() ![]() ja dziś wszamałam: I - owsianka z rodzynkami II - nektarynka III - pierś z kurczaka + surówka IV - kanapka z ciemnego pieczywa z wędliną V - to samo tylko 2 i z wędliną i pomidorem a no i nieszczęsny michałek ![]() Nie najgorzej, ale czy coś ruszy... no i 1,5 h ćwiczeń. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Jestem
![]() ![]() ![]() ![]() Do tego 30min. steppera, 20 twistera i ósemki ![]() Anulko, czerwona herbata nigdy sama nie odchudzała ![]() ![]() Indios Bravos, witaj! Aniu, dżemikiem chwalę się nie tylko tu ale i na blg ![]() Idę spać laski. Po pierwsze: padam na ryj. Po drugie: jestem głodna ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#395 |
Raczkowanie
|
Hej kobietki , ja zielonej herbaty nie lubiłam i nigdy nie polubię , ale czerwona - rewelacja jak dla mnie. Wiem po sobie że sporo ta herbatka mi daje : przede wszystkim sporą dawkę energii , oczyszcza mój organizm ze złogów i wspomaga odchudzanie ... Na każdego może działa inaczej ... Jak to wytłumaczyć ?
Nie mam wyprysków - co zdarzało mi się częściej , czoło mam gładkie / zawsze miałam kaszkę / , być może wszystko ma na to wpływ ----> krem Bandi z kwasami który używam do twarzy tylko na noc , przemywanie twarzy naparem z zielonej herbaty , krem z białą herbatą na dzień ZIAJA , do tego stosowanie diety [ posiłki co 3h ] , picie ok. 1,5L napojów , i oczywiście sport (choćby w moim przypadku rower i jazda po parku) w celu dotlenienia organizmu - a mam pracę siedzącą więc trochę ruchu poza krzątaniną w domu musi być ... Ja w tą herbatkę wierzę , więc to jest moje zdanie na ten temat i nikomu nic nie chcę narzucać ani zarzucać , po prostu w moim przypadku to działa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W połączeniu jednak ze zmianą sposobu odżywiania i ruchem może przynieść wiele ![]() A kremów Ziaja nie lubię, bo na drugim miejscu w skąłdzie zazwyczaj mają parafinę, która mnie potwornie zatyka :/
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
ostatnio praktycznie codziennie jem kiszone ogórki, bardzo lubię
![]() Cytat:
![]() ![]() co do herbat to ja piję i zieloną i czerwoną, bo je lubię po prostu, ale szczerze to jakoś nie zauważyłam, żeby w jakikolwiek sposób na mnie wpływały ![]() i jak tam dziewczyny dzisiaj? ![]() ja od rana byłam poza domem, spotkałam się z koleżanką i poszłyśmy do Ogrodu Botanicznego, potem jeszcze trochę po mieście połaziłyśmy, niedawno wróciłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Kumat, podzielam Twoje zachwyty nad czerwoną herbatką
![]() ![]() Indios Bravos, nawet te 'lekkie formuły' mają tę parafinę? Ja uwielbiam Ziaję lekka formuła opuncja figowa. Chociaż ostatnio kupiłam Nivea Soft i też jest rewelacyjny. Ale to może dlatego, że nigdy nie miałam problemów z cerą ![]() Asia, a dziś dżemik tak fajnie zgęstniał, że nawet się nie przelewa w słoiczku. Jeju już nie mogę doczekać się kiedy go otworzę. Pewnie w weekend dopiero ![]() ![]() Ja też dziś miałam trochę zabiegany dzień. Rano przepisywałam resztę rozdziału który nabazgroliłam przez ostatnie dni. Później byłam na dwóch uczelniach, na jednej miałam zebranie koła, na drugiej spotkanie z promotor (wszystko jej się w pracy podobało ![]() ![]() 9 - owsianka - 200kcal 12 - kanapka gyros - pewnie z 400kcal 15.30 - 4 pierogi ruskie + łyżeczka śmietany - 350kcal 18 - 3 garści winogron - 150kcal 20 - budyń waniliowy - nie wiem jak policzyć budyń z 2 łyżeczek proszku i mleka z wodą, ale w 200kcal powinnam się zamknąć. Na wadze 48,4kg ![]() ![]()
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-09-13 o 15:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Przyczajenie
|
rany dziewczyny!!! sorki za tą przerwe ale teraz w ogóle nie mam czasu na internet!. nie byłam pare ładnych dni. dieta w liczeniu nie wiem bo nie liczyłem ale powinnam się zamykać w okolicach 1100 kalorii. dzisiaj to połowy nawet chyba nie zjadłam. a jaki macie pomysł na dietetyczny weekend? moja weekendowa sytuacja to TŻ który nie lubi wychodzic na spacery itp. przynoszone słodycze i okropnie kaloryczne chipsy i gazowańce i oczywiście brak silnej woli i chęć odetchnięcia po całym tygodniu. a może na weekeny dać sobie spokój z dietą. oczywiście nie na cały dzień ale na te wieczory...:/ sama nie wiem...i do tego ciągle ktoś coś ode mnie coś chce. :/:/:/
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
agusia1030 no w weekendy ciężej jest trzymać dietę, bo a to jakaś impreza, a to to a tamto
![]() mi często zdarzają się jakieś grzeszki w weekendy ale wszystko z umiarem ![]() dieta nie może być katorgą, więc co jakiś czas można sobie pozwolić na coś "zakazanego" byelby nie przesadzić ja jak już coś takiego jem, to zazwyczaj jest to coś niedużego i tylko w jednym posiłku, a resztę posiłków staram się, żeby były dietetyczne trzeba podejść do tego z umiarem, no ale czasem też trzeba sobie czegoś odmówić ![]() Trzeba się nauczyć asertywności ![]() ja dzisiaj tak: I grahamka z sałatą, serem, pomidorem, papryką i ogórkiem kiszonym II barszcz biały + 1jajko+2 cienkie białe kiełbaski z musztardą III miseczka sałatki (makaron-taki jak w zupkach chiński, pomidor, ogórek, szczypiorek, majonez, przyprawy) IV jogurt biszkoptowy + 3łyżki musli +1łyżka otrębów +1łyżka słonecznika 50min na orbitreku; brzuszki Edytowane przez Aniaa_89 Czas edycji: 2011-09-13 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie dziś tak: Śniadanie- koreczki śledziowe po giżycku, dwie kromki małego wieloziarnistego chleba z margaryną W pracy (przez ok. 6 godzin)- dwie kanapki z margaryną, sałatą i pomidorem, banan, 2 jabłka Obiad- zupa pomidorowa niezabielana z makaronem Kolacja- duży jogurt naturalny Ćwiczenia- ok. 1,5 h ostrej jazdy rowerem, ok. 1,5 godz. jazdy konnej i jeszcze ok. 30 min. siatkówki ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a ja dziś od rana biegam po mieście, 6 godzin ciągłego chodzenia, I - bułka ciemna wieloziarnista z polędwicą drobiową (ok. 3 plasterki) papryką i pomidorem II - znowu nektarynka ![]() III - spagetti bolognese... niby niedużo, ale nie umiem tego przeboleć no i tak praktycznie już nic więcej dziś, bo ten obiad był kolo 18, a jakoś te spagetti mnie dobiło i stwierdziłam, że już nic nie tknę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
Indios Bravos bardzo dużo ćwiczysz. Codziennie tak, czy akurat dziś tak wyszło?
![]() AnULka248 zjadłaś malutko! Za mało ![]() tym bardziej, że miałaś tak dużo ruchu, to łażenie po mieście do tego jeszcze ćwiczenia, więc jedzenia zdecydowanie za mało a spaghetti się nie przejmuj, zwłaszcza jak zjadłaś mała porcję ![]() ja na obiady zawsze jem to co w domu mam i raz jest dietetycznie, raz niekoniecznie, ale nic na to nie poradzę i wyrzutów sumienia z tego powodu nie mam nigdy, bo nie mam na to wpływu i tyle ![]() więc na prawdę się nie przejmuj i jedz więcej, zwłaszcza w takiej aktywne dni jak dziś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Niedługo jednak rower odpadnie przez pogodę i zostaną same kunie, więc już takich wyczynów nie będzie... ------------------------------------------------------------------ A u mnie dziś masakra...obudziłam się z gorączką :/ Cały dzień więc będę siedzieć na d...ie, jutro pójdę do pracy chyba tylko na umówione spotkanie i dalej będę siedzieć :/ Jestem tak osłabiona, że o ćwiczeniach jakichkolwiek dzisiaj mogę pomarzyć :/ W związku z tym jedzonka będzie dziś bardzo mało skoro nie ruszę się dzisiaj ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2011-09-14 o 07:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
![]() ![]() Później idę po zakupy na jutro - bo mamy rocznicę ![]() ![]() ![]() Niedawno się wypróżniłam i dziewczyny które mają z tym problem, naprawdę spróbujcie rozpuścić w letniej przegotowanej wodzie łyżkę miodu, ostawić na noc i rano na czczo wypić. Ja już trzy razy pod rząd tak zrobiłam i codziennie jestem "puściutka" jak to wypiję! Teraz siedzę z maseczką z olejka rycynowego, odżywki Naturii i miodu. Może przyjdzie dziś w końcu listonosz z tą moją spinką z Allegro, tylko żeby ten ładny nie przyszedł bo ja z takimi włosami ![]() ![]() A moje dzisiejsze menu to: 8: kawa i owsianka 11: pół grahamki z dżemem i herbata 14: 4 pierogi ruskie z łyżeczką śmietany (już mam ich dość, ale to już ostatnia porcja ![]() 17: 2 garści winogron 19: pół wieśniaka i pół grahamki
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Raczkowanie
|
hej
a ja nie mogę się przemóc aby zacząć ćwiczyć ... ![]() pomóżcie ----> jak się przemóc ? obiecuję sobie że od dziś, od jutra, od poniedziałku a to zawsze coś na głowie i ot,co - cisza w eterze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jedz dużo owoców, bo mają dużo witamin, to się wzmocnisz trochę ![]() Cytat:
![]() nie mam pojęcia, może jakąś sałatkę? grecką, gyros, cezar? jak nie chce eksperymentów to nie mam pojęcia co mogłabyś zrobić ![]() a jaka jest jego ulubiona potrawa? może po prostu to zrób ![]() Cytat:
![]() zacznij na początek delikatnie, poszukaj czegoś co Ci się podoba i w końcu się przekonasz do ćwiczeń ![]() ja niedawno zwlekłam się z łóżka ![]() ![]() ![]() ![]() śniadanko już zjedzone-znów grahamka z sałatą, serem, pomidorem, papryką i ogórkiem kiszonym ![]() muszę zacząć jakoś urozmaicać te śniadania, bo to już mnie powoli nudzi ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja tu Indios upominam, że za mało, a tu dla mnie też reprymenda ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Paula, ja popieram pomysł Ani, gyros ![]() ![]() Ja dziś na śniadanie miałam jajecznicę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Raczkowanie
|
Wiesz co... ja na przykład nie lubię ćwiczyć jak nie mam słuchawek na uszach
![]() ![]() Anulka , nie mam mp4 itp... cudeniek , ale znajdę coś na komp. / raczej skoczna muzyka dance na You Tube / i do tego spróbuję ![]() dziękuję za porady |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A masz w domu rowerek? Albo coś ze sprzętu? Bo czasem można też ćwiczyć i oglądać coś w tv, tak żeby jeszcze jakoś sobie uprzyjemnić te chwile... Aaa no i zapomniałabym. W sumie już wczoraj chciałam pisac, ale nie chciałam zapeszyć, bo wiadomo jak to z moją wagą jest - jak nie utrzymuje się przez co najmniej 2 dni to nic nie wiadomo :p otóż... waga wskazała 60kg! Czyli cel II osiągnięty. Teraz kolej na cel III ![]() Edytowane przez AnULka248 Czas edycji: 2011-09-14 o 13:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
Jejuu ale się nabiegałam. Ale kupiłam wszystko. Największy problem był ze znalezieniem twarogu sernikowego. Wiedziałam że dostanę go w Leclercu, ale było mi nie po drodze to pomyślałam, że może i w mniejszych marketach jest a tu d.u.p.a. Ale w końcu w małym sklepiku znalazłam.
Anulka, niestety nie przyszedł ani ładny ani brzydki ![]() ![]() Anulka, Ania, chyba zapominacie, że mówimy o facecie ![]() ![]() ![]() Ania, dziękuję ![]() No właśnie mój TŻ praktycznie wszystko lubi jeść. Kurde... ![]() ![]() Ja zgrzeszyłam bo zjadłam loda. Miał 150kcal. Ale...spaliłam na tych łażeniu bo chodziłam chyba tak non stop z 2h. Najwyżej jeszcze deseru nie zjem...
![]() |
![]() |
#412 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam @ więc na razie się nie ważę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() właśnie Paula, jak szaleć, to szaleć - w końcu taka okazja zdarza się raz do roku ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
Anulka, tak się przejęłam tymi moimi pierdołami że nie zauważyłam Twojej wiadomości o sukcesie. Gratuluję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co to tego gyrosa to w sumie dobry pomysł żeby z frytkami go zjeść. To wtedy wychodzi jak obiad przecież bo jest mięsko, warzywka no i zapychacz - frytki. Asia, Anulka, pewnie macie rację, że trzeba sobie dać trochę luzu w takie dni jak urodziny, rocznice, itp. Szczególnie gdy ja jestem na utrzymaniu ale często utrzymanie bywa gorsze niż redukcja. I strasznie się w bani ryje bo martwisz się o każdą dziesiątą kg ![]() ![]() Zrobiłam Chatkę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-09-14 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Przyczajenie
|
Dżaga też uważam że nie ma się czym martwić. nie zaszkodzi ci uczcić rocznicy...zwłaszcza że może ona bedzie jeszczę z dodatkiem zaręczyn. ja poecam zrobienie: pokrojone mięso z piersi z sosikiem,frytki i jakąś surówkę-sałatkę. czyli coś takiego co i ja robiłam na rocznice. mój TŻ był zachwycony.
a u mnie dziś: 2xparówka=267 rybki w pom.=276 wafle ryżowe=74 2xkromka chleba=100 kawałek czekolady ale mało bo weszłam na farum i odechciało mi się więc zoztawiłam (pomagacie!) więc jakieś 100 a przede mna kanapka czyli wafel ryżowy 37 i szynka drobiowa 40 gdzieś.= 894 kalorie a i jeczsze troche napoju ale nie gazowanego. wyrobiłam się w 1100-1200. a raczej nawet pod kreską. i biorę sie za ćwiczenia do póki mam czas.
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
Agusia, dzięki za radę. TŻ ostatecznie chce schabowego z ziemniakami i sałatką lub surówką
![]() Myślałam że może skoro jutro jest ta rocznica to będzie już TEN dzień. Ale mój TŻ jakiś ostatnio markotny się zrobił. W ogóle nie przejmuje się tą rocznicą. Wyć mi się chce jak widzę że tak naprawdę wszystko od A do Z organizuję. Ja wiem że faceci nie mają zbytnio głowy do takich pie.rdó.łek, ale tutaj to ja już widzę totalny brak zainteresowania. Tak jakby to był najzwyklejszy dzień... A taki markotny jest tylko przy mnie. Bo wczoraj dzwonił do niego kolega to zacieszali razem że szok. Dziś inny kumpel był u niego, stali pod klatką i widziałam że też z czegoś bardzo się cieszyli. Później znów ktoś dzwonił i TŻ był taki sympatyczny, wesoły. A dla mnie jest jakiś oschły...I ja głupia na zaręczyny liczyłam ![]() Myślałam że obejrzymy razem Transportera bo oboje uwielbiamy filmy ze Stathamem, ale TŻ poszedł spać. Także oglądam tv sama...Myślałam żeby przerzucić się na Tap Madl, bo Transportera już 3 raz oglądam, ale tam jak będą wytykać wychudzonym pannom boczki i fałdki to tylko się kompleksów nabawię ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do tap madl, ja się chyba skuszę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No...a z tym upominaniem mnie to ja nie skomentuję ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiem jak ja czekałam na zaręczyny... Ale nie możesz w kółko o tym myśleć i się zamartwiać. To tylko pogarsza sprawę... Mam nadzieję, że mu nie mówisz o tych zaręczynach? ![]() ![]() Jak będzie gotowy- oświadczy się ![]() ![]() Musisz być cierpliwa a w końcu doczekasz się ![]() Co do jego zachowania- porozmawiaj z nim ![]() ![]() Porozmawiajcie i będziesz wiedzieć wszystko a nie snuć przypuszczenia ![]() ![]() Ja nadrobię za wczoraj...Nic prawie nie mogłam przełknąć :/ Śniadanie- zaparzone wieczorem dnia poprzedniego otręby i siemię lniane Obiad- zapiekanka makaronowa, ok 250 g Kolacja- maślanka z kawałkami czekolady. I oczywiście multum Febrisanu, 1 herbta z miodem i cytryną oraz 300 ml grzanego piwa z miodem ![]()
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
Indios Bravos, pewnie masz rację
![]() ![]() Nie, skądże, nic mu nie mówię, od momentu kupienia pierścionka nawet na ten temat nic nie wspominam. A ja właśnie, znając mojego TŻ, pomyślałam sobie, że może właśnie wykorzysta tę rocznicę. Że wg niego gdy zbiegną się dwa święta to będzie mniej do zapamiętania, świętowania. Mam wrażenie że każde walentynki, urodziny, imieniny, rocznica to dla niego katorga ![]() ![]() No ale zobaczymy jak się sprawy potoczą. Jak wychodził rano do pracy to mocno mnie przytulił i życzył miłego dnia. Teraz muszę tylko zrobić mu te schaboszczaki, polać chatkę i może jakieś filmy przygotować ![]() Anulka, ja też w końcu przerzuciłam się na TM. A jak chciałam dać z powrotem na Transportera, to okazało się, że się skończył i leciał już Daredevill. Co do TŻ, ja nawet specjalnie na tą rocznicę nie naciskałam, nie obnosiłam się z tym świętem od tygodnia. Mówiłam mu tylko tydzień temu, że kochanie, wiesz że za tydzień mija 5 lat od kiedy jesteśmy ze sobą, jak chcesz to uczcić? A może chcesz sam coś zorganizować. W odpowiedzi uzyskałam: nie wiem ![]() Ja dzisiaj oczywiście grzeszę jeśli chodzi o jedzonko, bo i tą chatkę zjem i może jeszcze jakieś smakołyki dokupię, a może akurat TŻ mnie też czymś zaskoczy, bo gdyby nic nie kupił/zrobił/zaproponował to jego udział w tej rocznicy byłby zerowy ![]() ![]() A listonosza dalej nie ma ![]()
![]() |
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tej obojętności- zawsze tak traktował Wasze święta? Czy od jakiegoś czasu tak się zmienił? Rozmawialiście o tym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.