Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-14, 17:24   #2581
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
bedzie dobrze wszystko zobaczysz
normale obawy przed porodem kazda mama chyba takie ma ja bym własnie dlatego chciała juz urodzic i miec pewnosc ze z mała wszystko dobrze
a ty juz donoszona jestes wiec mozesz rodzic spokojnie
Też tak sobie myślę... chcę mieć małą przy sobie, by wiedzieć, że wszystko ok ale z drugiej strony tak myślę, że już do końca życia będziemy martwić się o nasze brzdące... Filip skończy 3lata a ja wciąż drżę nad nim i myślę o jego przyszłości...

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Nawet o tym nie myśl!!! A czasem szpital na "wiosce" lepiej potrafi się zająć pacjentem niż ten "miastowy"
Trzymam
Rozmawiałam z ginką (i mama też tak mówi) że szpital musi mnie przyjąć jak będę rodziła... jak nie to do NFZ zadzwonię...

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
spokojnie Kasiu, na pewno wszystkiego się dowiesz na wizycie i będzie oki tego Ci życzę
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Kasia, kciuki za wizytę i za nic nie daj się spławić
Na brak męża nie pomogę , ale skoro w sklepie nie dostałaś, to może zobacz TU
Po wizycie jestem mniej mądra niż przed Ostatnio położna mówiła, że mam 2-3cm rozwarcia, skróconą szyjkę 1/2 i mówiła, że dotyka główki. Dziś ginka zrobiła mi usg sprawdziła łożysko, ilość wód, przepływy i MALUTKA waży 3kg no ale powiedziała, że mam 1,5cm rozwarcia i szyjkę skróconą 1/3 że mała jeszcze wysoko (ale w drugiej ciąży tak może być, że obniży się w trakcie porodu???) oraz że tak mogę jeszcze co najmniej 2tyg pochodzić nim urodzę no chyba że wody odejdą...
Dostałam skierowanie do szpitala na 8października, mam nadzieję, że się już dawno do tego czasu rozpakuję

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Hej Wam =))) ciekawe czy Mnie jeszcze pamiętacie =)))
ale już sporo urodziło, aż Mi się łezka zakręciła w oku gdy zobaczyłam ile już rozpakowanych
nie było Mnie tak długo bo nie miałam czasu wogóle pisać: ślub, przeprowadzka, przygotowania i w dodatku mega przeziębienie

Ja wczoraj o Tobie myślałam... w prawdzie sama za wiele się nie udzielam ale zastanawiałam się gdzie Ty tak nagle zaginęłaś...

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Ani mi nie gadaj. Calusieńką ciąże cisza, a pod koniec np.siostra Tż zaczęła się mega zamartwiać, że jej się już drugi raz śnilo, że urodziłam...szkoda gadac Odpisałam jej, że ma się nie martwić i, że jak każdego poinformujemy i ją jak już będzie po wszystkim Wkurzające jest takie zachowanie.... Ale co zrobić..
Ja też każdemu mówię, że ich powiadomię ale oni swoje...

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 17:27   #2582
thelilah
Zadomowienie

cotka, aga 25.09
niby po badaniu powiedziała, że nie doczekam, ale ja już im nie wierzę
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 17:30   #2583
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
cotka, aga 25.09
nie przejmuj się
ja niby w następnym tyg dostanę skierwanie do szpitala na kroplówkę, ale czy ja po niej urodzę Bo to niby ma być jakaś "mała" dawka

kasiu ocena długości szyjki i rozwarcia jest subiektywną oceną osoby, która nas bada. Więc nic dziwnego, ze położna powiedziała Ci inaczej niż gin. Przecież nie mają takich samych paluchów

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-09-14 o 17:32
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 17:32   #2584
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
cotka, aga 25.09
Co ty gadasz
A nie możesz w innym szpitalu? Przecież to nawet ponad dwa tygodnie
A w większości po 7 dniach już...

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
To może coś co trudno zweryfikowac np. że chlusnęło Ci wodami Nie sprawdzą, czy tak było no bo nie ma jak i do tego dziecko zaczęło się mega nerowo poruszać...
Do piątku Ci coś wymyslimy
Dobra uciekam
super

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 17:39   #2585
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
nie przejmuj się
ja niby w następnym tyg dostanę skierwanie do szpitala na kroplówkę, ale czy ja po niej urodzę Bo to niby ma być jakaś "mała" dawka

kasiu ocena długości szyjki i rozwarcia jest subiektywną oceną osoby, która nas bada. Więc nic dziwnego, ze położna powiedziała Ci inaczej niż gin. Przecież nie mają takich samych paluchów
staram się nie przejmować aguś, ale no...
sama wiesz jak to jest...
już się robię niecierpliwa...
źle zrobiłam, że nastawiłam się na termin wyliczony przez polskiego ginka i tyle

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Co ty gadasz
A nie możesz w innym szpitalu? Przecież to nawet ponad dwa tygodnie
A w większości po 7 dniach już...

cotka, ja tutaj mam termin wpisany w teczkę na 14.o9 więc wg nich wszystko ok. 10dni po terminie
ehh... az szkoda gadać...
Stary 2011-09-14, 17:45   #2586
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
staram się nie przejmować aguś, ale no...
sama wiesz jak to jest...
już się robię niecierpliwa...
źle zrobiłam, że nastawiłam się na termin wyliczony przez polskiego ginka i tyle

cotka, ja tutaj mam termin wpisany w teczkę na 14.o9 więc wg nich wszystko ok. 10dni po terminie
ehh... az szkoda gadać...
Aaa, chyba że tak Szkoda że nie biorą terminu z usg, to już bym była chociaż po

Wymianka.
Stary 2011-09-14, 17:55   #2587
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Aaa, chyba że tak Szkoda że nie biorą terminu z usg, to już bym była chociaż po
terminu z usg to nawet nie pamiętam

pozostaje czekanie...
szkoda tylko, że 1odni muszę czekać, ale chciała lekarka szybciej tylko jakiś nawał i nie ma wolnych terminów... szkoda... 10dni to teraz dla mnie jak wieczność

ehh... już nie smęcę... idę po jakieś lody jakoś muszę sobie humor poprawić....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-14, 18:00   #2588
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
terminu z usg to nawet nie pamiętam

pozostaje czekanie...
szkoda tylko, że 1odni muszę czekać, ale chciała lekarka szybciej tylko jakiś nawał i nie ma wolnych terminów... szkoda... 10dni to teraz dla mnie jak wieczność

ehh... już nie smęcę... idę po jakieś lody jakoś muszę sobie humor poprawić....
Ja tam Cię rozumiem. Dopiero dzień się przeterminowałam a już mi tak jakoś przykro i ciężko się czeka

Wymianka.
Stary 2011-09-14, 18:08   #2589
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Gratuluję nowym mamusiom! A zdjęcia maluszków są prześliczne!

Luluś Kochana nawet nie wiesz jak Ci współczuję tego wszystkiego I szczerze Ci powiem, ze to jak Cie potraktowali w szpitalu sprawiło, ze jestem jeszcze bardziej przerażona jak to będzie u mnie W szpitalu, w którym chcę rodzić nie chodziłam do żądnego gina, po drugie jest to mały szpital i wiadomo różne plotki się słyszało o porodówce... No ale zobaczymy. Dziś idę do gina, który jest tam ordynatorem i zajmuje się cc może w końcu dowiem się na czym stoję. trzymajcie kciuki zeby to się wyjaśniło, bo się cholernie denerwuję

Dzasta
myślałyśmy, ze już urodziłaś, bo coś tam miałaś ryzyko przedwczesnego porodu nie? opowiadaj co u Ciebie.
Slonce ale ja tez tam nie mam swojego gina ani poloznej, moja ginekolog mi po prostu poradzila zeby tam rodzic bo jest bardziej kameralnie niz na polnej w P-ń, ale ja tam jako takich znajomosci nie mam tez; biedna, nie mysl o tym, nie przejmuj sie, nie denerwuj przede wszystkim, wszystko bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Nie wstawiałam jeszcze zdjęć Juleńki, oto kilka:
Ale cudo

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Witam.....
Weszlam tylko na chwile aby sie z Wami pozegnac na jakis czas....moze wpadne co jakis czas podczytac co u Was....i to chyba tyle.....

Trzymam kciuki za wszystkie, ktore jeszcze sa przed.....zeby Wasze porody byly lekkie i szybkie, a Wasze maluchy byly zdrowe....
Monia co sie dzieje? o co kaman?

Cytat:
Dlaczego tak?

to całe wywoływanie Filipa chyba mi nie idzie. Byliśmy na spacerze , porobiłam zdjęcia na allegro, posprzątałam i powiem wam że jestem obolała jak babulinka. Już nie mam sił na nic. Pacwhiny mnie bolą, cały kręgosłup - tak jakbym z pola wróciła a Filip sobie w środku w najlepsze hasa i chyba chce mnie wkurzyć

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

O proszę, to ta kobitka której się tak na świat spieszyło

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Agnes biedna dalej czeka na postępy- mówi że po tym żelu rozwierającym leżała pod ktg 5,5h i niby jakieś tam skurczyki są ale małe. I traci nadzieję że w ogóle urodzi ...

Biedna.
Cotus, ja sie nasprzata;am ja glupek ostatnio przed pojsciem do spzitala i jedyne co mam to skurcze, nie ma reguly chyba matko kochana, 5,5 h pod ktg!!!!?????? ja pierdziele... napisz Agnes ze ja lezalam z laska ktora byla w 42 tyg i nie miala zadnych skurczy, nie chcieli wywolac jej porodu i w druga noc dostala plamienia i skurczy i poszla rodzic i wysciskaj ja od nas

Cytat:

Melduję, że ja nadal 2 w 1. Przeleciałam dziś pół miasta i nadal nic a nic.
Śmigam czytać co u Was
A Ty kochana jeszcze w dwupaku?

Cytat:
Napisane przez danika;29398497
[B
Lula[/B] masakra z tym szpitalem...ładnie nerwów zjadłaś bez potrzeby. Współczuje

200 zł za 3 staniki to spoko... ja na razie tylko jeden nabyłam i bedzie musiał na chwile starczyć
Filipek i tam wyskoczy kiedy sam uzna za stosowne jak Filip z konopi

Biedna Agnes...oby sie rozkręciło
ja też proszę o kciuki, dziś wizyta o 19.15....
Trzymam mocno

Cytat:

Yyyy Stefkowa jest taka jak Twoja 100x135. Pani w sklepie stwierdziła, że to do łóżeczka 60x120, takie też było przescieradło w komplecie.
Z tym, że ja tak jak dziewczyny dopiero później będę go kładla pod kołderką. Póki co, rożek, spiworek i/lub kocyk

Ani mi nie gadaj. Calusieńką ciąże cisza, a pod koniec np.siostra Tż zaczęła się mega zamartwiać, że jej się już drugi raz śnilo, że urodziłam...szkoda gadac Odpisałam jej, że ma się nie martwić i, że jak każdego poinformujemy i ją jak już będzie po wszystkim Wkurzające jest takie zachowanie.... Ale co zrobić..
A my po Ktg... Skurczy brak, tętno okej. Czekamy.
Jak slysze slowo KTG to pogrzebacz mi sie otwiera w kieszeni

Cytat:
OOO a myślałam że nie poczekałaś na mnie i rodzisz
Poczekaj, poczekaj, skonczy sie na tym ze ja urodze w polowie pazdziernika bo przenosze Mikiego wiec lajty, bedziesz za niedlugo szczesliwa mamuska
Stary 2011-09-14, 18:16   #2590
cotynato
Zakorzenienie

Co ty lulla twój to ewidentnie się pcha na świat
Mówisz, ze sprzątanie o rozbić?
Ja sobie leżę teraz i tak myślę że tym to na pewno nie pobudzam do wyjścia

Wymianka.
Stary 2011-09-14, 18:21   #2591
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Nieźle, to ja ściskam kciukasy jeszcze mocniej i wysyłam pozytywne fluidki żeby się biedna przestała męczyć a zaczęła tulić swój skarb

A ja dorzucę jeszcze: ile staników do karmienia do szpitala wziąć???

Na brodawki chyba bepanten ( nie wiem jak się pisze prawidłowo)
A ja sobie spakowalam do torby nie tyle nawet stanik co taki czarny top bez ramiczek co by sie latwiej karmilo, do karmienia w domku mam taki zamowiony na all top z odpinanymi ramiaczkami i nie zamierzam chyba wiecej kupowac

Cytat:
dzieki dziewczyny
malamutka-jakoś daję radę, choć niewyspana jestem,a moje doły chyba znów wracają
Co sie dzieje kochana?

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za kciuki Kochane jesteście

Jestem już po i w sumie wiem, ze nic nie wiem... Tzn. najpierw wchodzę i mówię, ze chciałabym porozmawiać o porodzie bo mam wskazanie do cc. Doktorek się roześmiał i mówi, ze przyjął iles tam tysięcy porodów i nigdy nic takiego nie miało miejsca i dodał: "A nasz guru na oddziale to zawsze się śmieje z takich zaświadczeń" O kogo mu chodziło nie mam pojęcia. Myślałam, ze to on jest guru skoro jest ordynatorem? No ale z drugiej strony powiedział, ze nie mogą takich zaświadczeń lekceważyć. I z tego wszystkiego wnioskuję, że jednak zrobią mi tą cc. Kazał mi się zgłosić 22.09 (za tydzień w czwartek!) na oddział i mówi, ze zrobimy KTG i zależy jak wyjdzie badanie to się umówimy na cięcie. Prawdopodobnie albo na 29 września albo na 3 października. Zajrzał w moją kartę ciąży i na 21.09 mam umówioną jeszcze wizytę to mówił, ze mam sobie już ja odpuścić, bo badania mam porobione. I teraz nie wiem muszę z TŻ pogadać. Ale skoro mi kazał 22 na KTG na oddział przyjść to chyba faktycznie nie ma sensu. Pogadał, zbadał mnie na fotelu (myślałam, ze mi całą rękę do środka wsadzi!), skasował 70 zł i tyle...
Lekarze sa... czyli stanie pewnie na cc jesli masz wskazania, a co do guru-odrynator jest szefem ale tylko oddzialu a decyzje naleza do krzysztofa jarzyny ze szczecina(smieje sie ) czyli szefa wszystkich ordynatorow na oddzialach, pewnie dlatego pow o guru.

Cytat:
to czekanie jest naprawdę męczące i jeszcze te zdjęcia maluszków, że aż łezka się ciśnie do oczu. Wczoraj jak pokazałam mężowi Benka aż mu się oczy zaświeciły. Spojrzał na brzuszek i uwierzyć nie mógł, że ja też noszę takiego szkraba. Bardzo chciałby mieć już małą przy sobie... No a ja to już wogóle.
Wiesz co, ja juz tez zaczybam swirowac, wszytsko bylo fajnie do momentu kiedy ten lek mi powiedzial to co powiedzial i mam teraz parcie na to zeby szybko urodzic i zeby miec pewnosc ze wsyztsko jest w porzadku. I plakac mi sie chce ze nie urodzilam jeszcze. I wkurza mnie to.

Cytat:
Pomalowałam paznokcie ufff, co to za gimnastyka.
Mama się śmiała, że pewnie Filip myśli że to koniec świata nic dziwnego jak takie figury trzeba robić żeby do własnej stopy dotrzeć
Ty nie maluj bo jak na porodowke pojedziesz z pomalowanymi pazurami?

Cytat:
gratulacje dla nowych mam

i za agnes

i za spray, bo doczytałam że bierze nas z zaskoczenia

jeju śliczna

mam to samo już...
patrzę na te śliczne buźki i już się nie mogę doczekać aż swoją zobaczę...
a ten golasek agnyski to już mnie tak rozczulił

a ja mogę napisać, że od dzisiaj jestem oficjalnie przeterminowana....
ustalili datę na wywołanie i trochę czekania jeszcze przede mną niestety. chcieli szybciej, ale póki co na porodówkę walą drzwiami i oknami i muszę czekać... no chyba, że sama się akcja rozwinie, tylko tyle się naczekałam więc już wątpię, że samo się potoczy

dołączam więc do wyczekujących i tych już zniecierpliwionych
Jej, biedna
Stary 2011-09-14, 18:23   #2592
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość

A Ty kochana jeszcze w dwupaku?

i Ty przeciwko mnie?? Co to za pytanie??
A tak na serio Kotuś współczuje "przygody" ze szpitalem i lekarzami

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-09-14 o 18:24
Stary 2011-09-14, 18:28   #2593
archinta
Zakorzenienie

No i mamy kolejnego dzieciaczka :

Spray napisała :

Urodziłam o 12.21, jest śliczny (skromnisia ), 10 apgar. Eryk waży 2700g.

Spray pisała, że martwi się hipotrofią. Ale piałam jej już, ze takie dzieci szybciutko nadrabiają i niczym nie różnią się od rówieśników. Mam nadzieję,ze jest w miarę spokojna i cieszy się maleństwem

Pytałam jej o te masaże- napisała, że wczoraj wieczorem masowała brzuch chwilę

I jeszcze mam wieści od Anetiki:
Nasze kciuki ewidentnie się przydały bo napisała,że Sebek jest już ze mną na sali, usg wyszło dobrze, nie musi być już podpięty pod tlen. Ale zabierają Go jeszcze co 2h na badania kontrolne, żeby monitorować parametry.

Kazała podziękować Wam za kciuki- no bo one na pewno pomogły

No i załącza nam fotkę swojego zmęczonego skarba:

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Sebek.jpg (19,6 KB, 61 załadowań)
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 18:46   #2594
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Spray napisała :

Ale jej szybko poszło Gratulacje Spray!!!!

Cytat:
Nasze kciuki ewidentnie się przydały bo napisała,że Sebek jest już ze mną na sali, usg wyszło dobrze, nie musi być już podpięty pod tlen. Ale zabierają Go jeszcze co 2h na badania kontrolne, żeby monitorować parametry.

ale kochany, super, że już go ma przy sobie

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 18:47   #2595
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

Spray napisała :

Spray pisała, że martwi się hipotrofią. Ale piałam jej już, ze takie dzieci szybciutko nadrabiają i niczym nie różnią się od rówieśników. Mam nadzieję,ze jest w miarę spokojna i cieszy się maleństwem

To mi tż masuje co wieczór brzuch przez rozstępy i nic
Kurde a spray ostanio pisała że już jej się chce rodzić i proszę od razu. Co za grzeczny synek

GRATULACJE!!!
A maluszek śliczny

Wymianka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-14, 18:48   #2596
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Ale Sebuś duuuży i jaka śliczna buzia wow!!]

A Spray szybciutko się uwinęła i wzięła nas całkowicie z zaskoczenia. GRATULACJE!!

I jestem okropna, bo wszytkim mamuśkom zazdroszcze, że mają już przy sobie swoje maluszki

Stary 2011-09-14, 18:50   #2597
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Aguś mądrze to napisałaś

Cytat:

Spray napisała :

GRATULACJE!!!! ja tam zaraz się kładę i będę ugniatała cycki, łydki i podszczypywała brzusio

[/CENTER]

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 18:51   #2598
cotynato
Zakorzenienie

Aga to obie jesteśmy okropne bo i ja zazdroszczę. Oh jak ja zazdroszczę
Idę chyba po schodach pochodzę

Wymianka.
Stary 2011-09-14, 18:55   #2599
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja też proszę o kciuki, dziś wizyta o 19.15....

Cytat:
Jestem już po i w sumie wiem, ze nic nie wiem... Tzn. najpierw wchodzę i mówię, ze chciałabym porozmawiać o porodzie bo mam wskazanie do cc. Doktorek się roześmiał i mówi, ze przyjął iles tam tysięcy porodów i nigdy nic takiego nie miało miejsca i dodał: "A nasz guru na oddziale to zawsze się śmieje z takich zaświadczeń" O kogo mu chodziło nie mam pojęcia. Myślałam, ze to on jest guru skoro jest ordynatorem? No ale z drugiej strony powiedział, ze nie mogą takich zaświadczeń lekceważyć. I z tego wszystkiego wnioskuję, że jednak zrobią mi tą cc. Kazał mi się zgłosić 22.09 (za tydzień w czwartek!) na oddział i mówi, ze zrobimy KTG i zależy jak wyjdzie badanie to się umówimy na cięcie. Prawdopodobnie albo na 29 września albo na 3 października. Zajrzał w moją kartę ciąży i na 21.09 mam umówioną jeszcze wizytę to mówił, ze mam sobie już ja odpuścić, bo badania mam porobione. I teraz nie wiem muszę z TŻ pogadać. Ale skoro mi kazał 22 na KTG na oddział przyjść to chyba faktycznie nie ma sensu. Pogadał, zbadał mnie na fotelu (myślałam, ze mi całą rękę do środka wsadzi!), skasował 70 zł i tyle...
No jakiś dziwny dr... nie wiadomo o co kaman. Człowiek się nastawia na jedno , a on jakiś mętlik robi!
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
A ja sobie spakowalam do torby nie tyle nawet stanik co taki czarny top bez ramiczek co by sie latwiej karmilo,
sis- tez taki spakowałam
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Jak masz ciepło to na pewno wystarczy.
no właśnie u nas nie będzie zbyt ciepło
Cytat:
Yyyy Stefkowa jest taka jak Twoja 100x135. Pani w sklepie stwierdziła, że to do łóżeczka 60x120, takie też było przescieradło w komplecie.
Z tym, że ja tak jak dziewczyny dopiero później będę go kładla pod kołderką. Póki co, rożek, spiworek i/lub kocyk
dz za odp
Cytat:
ja też mam ten rozmiar. Jest duża, to prawda, ale jakoś będe podwijać i mała przykrywać , bo na kocyk już chyba za zimno wg mnie.
Ja jak władowałam tę kołdrę do łóżeczka to stwierdziłam,ze dziecka w niej nie odnajdę
Dlatego dziś kupiłam takie cuś co na zdjęciu jest W sumie podobał mi się taki gadżet i koleżanki chwaliły. Zobaczymy Ogólnie jest śliczniusi (musicie to przyznać!!! - w końcu to aż 3 zakup da naszego synka- nie licząc łóżeczka i materacyka) i przyjemniusi i kosztował tylko 24,90zł w 5-10-15, podczas gdy w takich zwykłych sklepach dziecięcych jakieś brzydactwa widziałam za 30-40 zł!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg śpiworek.jpg (26,2 KB, 52 załadowań)
Stary 2011-09-14, 18:58   #2600
cotynato
Zakorzenienie

Archi, serio śliczny i faktycznie tani to na all sobie drożej liczą za używane

Wymianka.
Stary 2011-09-14, 19:01   #2601
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
I jestem okropna, bo wszytkim mamuśkom zazdroszcze, że mają już przy sobie swoje maluszki
Cytat:
Idę chyba po schodach pochodzę
Zaraz okropne. Normalnie zazdrosne- żadna się nie dziwi a pewnie tez nas weźmiecie w najmniej oczekiwanym momencie

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Archi, serio śliczny i faktycznie tani to na all sobie drożej liczą za używane
dz
Bo ja ost. obładowana jestem tymi używkami i aż miałam wyrzuty, ze wyrodna matka i żałuję na dziecko Jak zobaczyłam cenę to myślałam, ze pomyłka bo chwile wcześniej oglądałam jakąś bluzę za 50 zł w tym sklepie.Także serio polecam.
Była też wersja dla dziewczynek- różowiutka
Stary 2011-09-14, 19:02   #2602
cotynato
Zakorzenienie

Ja już co prawda mam 2 spiworki, ale chyba pokażę tż- bo w końcu 3 jest mi tak kosmicznie potrzebny

kurde serio śliczny on

Wymianka.
Stary 2011-09-14, 19:06   #2603
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Aguś mądrze to napisałaś
tak na logikę wzięłam nic się nie martw, będzie dobrze!

Cytat:
dwie najmłodsze i jeszcze jakie zazdrośnice ach ta młodzież!!

Cytat:
Zaraz okropne. Normalnie zazdrosne- żadna się nie dziwi a pewnie tez nas weźmiecie w najmniej oczekiwanym momencie
taaa.... cotka termin miała wczoraj, ja mam jutro. Z zaskoczenia już Was nie weźmiemy raczej
A co do śpiworka śliczny - mam podobny i też mam ambitny plan go używać Podobno przydatny gadżet

Stary 2011-09-14, 19:08   #2604
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Co ty lulla twój to ewidentnie się pcha na świat
Mówisz, ze sprzątanie o rozbić?
Ja sobie leżę teraz i tak myślę że tym to na pewno nie pobudzam do wyjścia
Oj cos Ty, i ciocia lau i nasi znajomi mowia ze moge sie przetermiowac wlasnie dlatego ze maluszek sie tak szybko juz pchal a ja bralam tabsy na chamowanie tego calego procesu i na skurcze i teraz moze sobie po prostu siedziec w brzuszku bo tak mu wygodnie
cotus ale Ty sie nie przemeczaj bo to tez nie dobrze, sprobuj sexiku
Stary 2011-09-14, 19:08   #2605
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wstawiałam jeszcze zdjęć Juleńki, oto kilka:
jaka śliczna! i jakie ma długie włoski!

Cytat:

Agnes biedna dalej czeka na postępy- mówi że po tym żelu rozwierającym leżała pod ktg 5,5h i niby jakieś tam skurczyki są ale małe. I traci nadzieję że w ogóle urodzi ...
.
5,5h raaany ja nie mogłam 20min wytrzymać a co to mówić o godzinach
biedna, mam nadzieję, że w końcu coś ruszy u niej

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Mi niestety nie, dopiero ok tydzień po zeszła opuchlizna, wgapiałam się w kostki jak oczarowana ..
hihi, za chwilę się okaże, że mamuśki po porodzie zamiast wpatrywać się w dzieciaczki to z zachwytem oglądają swoje kostki i stopy

Cytat:
A my po Ktg... Skurczy brak, tętno okej. Czekamy.
czekamy razem u mnie to samiutko

Cytat:

Aga weź, bo ja taka sama zazdrosna jestem, aż mi głupio
a jeszcze za chwilę i Ty pójdziesz rodzić to jeszcze i Tobie będę zazdrościć

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 19:09   #2606
stokrotka_
Zadomowienie

no i dotarłam

powiem Wam,że nie umiem się napatrzeć na tą naszą księżniczkę.. czas mija. a ja tak siedzę i się gapię na nią jak jakaś głupia w sumie jest przekochana.. je-śpi-je i robi kupi.. a ja karmię i się gapię na nią.. a mąż przebiera i się gapi tak razem ze mną
Ja już dochodzę do siebie. Małej (odpukać) się dzień z nocą nie poprzestawiał po porodzie.. więc w nocy daje mi pospać. dziś wstawałam do niej na karmienie 2 razy.. po 1 koło 2.. akcja niezdecydowania była-czy się najadłam czy nie.. potem koło 5 i spałyśmy do 8 prawie w szpitalu w sumie podobnie było..z tym,że One Mnie budziły...i kazały mi małą na karmienie budzić jakby nie wystarczyły poboczne atrakcje budzikowe
co do diety karmiącej...to w szoku jestem.w szpitalu wyżerka taka,że się śmiałam do tż-ta,że widzą,że cały dzień jest u Nas i dają podwójne porcje a pierwsze co zaczęłam pić na drugi dzień po porodzie..to 7up i sok jakbłowy.. a na obiad frytki nawet były.
mała na szczęście póki co mamy objadanie się wszystkim dzielnie znosi staram się oszczędzać trochę..i takie całkiem zwyczajne rzeczy tak co dzień jedną-by sprawdzić jakby co.

a co do porodu...no to moja dłuuga historia.. mam nadzieję,że Was nie zanudzę :P

wstałam rano po 9.. i zaraz jak zeszłam z łóżka poczułam,że coś mi poleciało... pomyślałam,że może popuściłam.. no nic ,poszlam do toalety..wyszłam i to samo.. i tak ok pół godzinki. przypomniało mi się ,że Katii wody w domu odchodziły..więc zadzwoniłam .. i już prawie byłam pewna,że to wody..bo się lało godzinę i końca nie widać . Zadzwoniłam do męża do pracy.. on do szpitala. i powiedzieli,że w moim terminie (czyli po terminie)mam nie czekać na bóle..tylko jechać.. no się chłop zwinął z pracy i przyjechał po mnie. wykąpałam się. zjedliśmy śniadanio-obiad, dopakowałam manele..
podłożyłam zakoszonego od małej pampa na podpaski (same długo nie dawały rady) i pojechaliśmy. na miejscu niewiele mnie jeszcze bolało.. kazali mi wejść na patolgię. dali próbki.. i okazało się,że to wody,więc od razu poszlam na łóżko i pod ktg..
mała spała, skurcze dopiero się zaczynały.. ze mnie się lało..w sumie oni nie robili nic praktycznie jeszcze.
koło 2 zaczełam już czuć skurcze wyraźniej...podpieli mnie znów pod ktg. w między czasie wypiłam chyba z litr lucozada..a mała dalej spała. potem zbadali mnie ginekologicznie... szyjka długa,a rowarcie.. chyba na nic nawet nie było... ryczeć mi się chciało-nie z bólu jeszcze..ale z tego jak powiedziała,że moooooże w nocy albo jutro urodzę.i jak nie będzie postępować nic to jutro (pon) zaczną wywoływać.. no ale już stwierdzili,że urodzić już muszę-bo wody..więc podali mi pierwszą kroplówą na paciora..
przyszedł jakiś lekarzyna..i jak się zaczął wkłówać,to myślałam,że zejdę..po dwóch próbach..pościel musiała być wymieniona bo była w krwi..a on się nie mógł wkłóć.. odesłałam go w cholere.. powiedziałam,żeby mnie nie dotykał..zdziwił się..ale co miał zrobić. położna zrobiła wkłócie.i było ok
wysłała mnie pod prysznic.. (wtedy moje telefony były :P ) weszłam po wodę ..i się zaczęły krzyżowe skurcze... myslałam,że padnę momentami. no ale posiedziałam tam ile dałam radę,pogadałam i poszłam na sale.. i się zaczęły bóle co 3-4 min..ja juz zaczęłam ryczeć z bólu koło 18.. mała zaczęła szaleć..a oni stwierdzili,że cooś się zaczyna dziać.
po 18 odeslali mnie na porodówkę..chyba nie chcieli bym się darla na pół patologii (ale to Kellyss mnie namawiała by nie udawać twardej..bo będą męczyć. więc robiłam wszystko-by pokazać ze nie daje rady.. i wogóle się nie kryłam z tym.) zaczełam już się drzeć na nich,że chce cesarkę,że nie urodzę...i inne takie. na górze przyjeli koło 18.30.. dali mi gaz.. myslałam,że pogryzę tą rurkę z bólu.. ciągnęłam go tak,że byłam pół przytomna.. zbadali i rozwacie na 1,5 cm... skurcze b.silne.... i decyzja,że podają epidural..
ulgaa po 19.30.. normalnie jak ręką ból by mi ktoś zaczął odejmować.. dostałam drugą kroplówę na paciora..i tak leżałam.. po 20.30 przyszła przemila położna.. i się całkiem miło tam zrobiło ..byliśmy już tylko z tż i z nią.
zbadała mnie.. i mówi,że rozwarcie na 9cm.. i że za jakąś godzinę,dwie urodze..
w szoku byłam. powiedziala,że sama w szoku,że to tak poszło.. 2,5h.. odłączyla mi ktg na trochę.. to tż dał mi tel.widziałam sms-ka od Kasi..to jeszcze zadzwoniłam do niej.. pogadałyśmy trochę..ale kazała mi kończyć. o 21.35.. rozwarcie pełne.. i się zaczęło parcie.. a o 21.53 Sara już była z Nami... i już tylko wielka radość,,,mimo bólu

gdyby nie znieczulenie..to bym chyba tam umarła z bólu..ale okazało się ono zbawienne i sam poród to była bajka w porównaniu do bólu przed. ale w bajki pt. bólu się nie pamięta... nie wierzę dalej

dobra..ale się rozpisałam... nagroda za doczytanie do końca.. w załączniku

DZIĘKUJEMY ZA ŻYCZENIA I GRATULACJE WSZTSTKIE.KOCHANE JESTEŚCIE
BUZIACZKI OD SARY DLA WSZYSTKICH CIOĆ WIZAŻOWYCH
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03150.jpg (66,7 KB, 84 załadowań)

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 19:16   #2607
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
i Ty przeciwko mnie?? Co to za pytanie??
A tak na serio Kotuś współczuje "przygody" ze szpitalem i lekarzami
Przepraszam, wiem, to wnerwiajace jak kazdy tak pyta po prostu trzymalam caly czas kciuki w spzitalu i czekalam az mi dziewczynki napisza ze urodzilas Amelcie

Cytat:

Spray napisała :

Gratulacje dla dziewczyn!!!!!!! klask i:

Cytat:

No jakiś dziwny dr... nie wiadomo o co kaman. Człowiek się nastawia na jedno , a on jakiś mętlik robi!

sis- tez taki spakowałam

no właśnie u nas nie będzie zbyt ciepło

dz za odp

Ja jak władowałam tę kołdrę do łóżeczka to stwierdziłam,ze dziecka w niej nie odnajdę
Dlatego dziś kupiłam takie cuś co na zdjęciu jest W sumie podobał mi się taki gadżet i koleżanki chwaliły. Zobaczymy Ogólnie jest śliczniusi (musicie to przyznać!!! - w końcu to aż 3 zakup da naszego synka- nie licząc łóżeczka i materacyka) i przyjemniusi i kosztował tylko 24,90zł w 5-10-15, podczas gdy w takich zwykłych sklepach dziecięcych jakieś brzydactwa widziałam za 30-40 zł!
Śliczny spiworek!:lov e:
Stary 2011-09-14, 19:16   #2608
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:

Spray napisała :

Ale tempo dziewczyny narzuciły

Spray- gratulacje!!

Anetika- super, że z Sebciem już wszystko dobrze Całuski dla Was

Cytat:

super zakup. A cena jak nie z tego sklepu
Stary 2011-09-14, 19:17   #2609
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
dobra..ale się rozpisałam... nagroda za doczytanie do końca.. w załączniku
ależ się wzruszyłam.... Namęczyłaś się kochana... Silna kobieta z Ciebie!

a załącznik PRZEŚLICZNY pokazałam mężowi to i on się zakochał

Stary 2011-09-14, 19:20   #2610
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już co prawda mam 2 spiworki, ale chyba pokażę tż- bo w końcu 3 jest mi tak kosmicznie potrzebny

kurde serio śliczny on
tak mi mów tak mi dobrze
Cytat:
A co do śpiworka śliczny - mam podobny i też mam ambitny plan go używać Podobno przydatny gadżet
normlanie urosłam przez jeden zakup dziewczyny zawsze tyle tu pokazywały, a ja takie halo z 1 śpiworka
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
super zakup. A cena jak nie z tego sklepu
dz
I to nie była promocja
Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
no i dotarłam

powiem Wam,że nie umiem się napatrzeć na tą naszą księżniczkę.. czas mija. a ja tak siedzę i się gapię na nią jak jakaś głupia w sumie jest przekochana.. je-śpi-je i robi kupi.. a ja karmię i się gapię na nią.. a mąż przebiera i się gapi tak razem ze mną
No co za sielanka
A te Twoje telefony z WC -
Córeczka przesłodka!!!!!

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-09-14 o 19:21
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości