|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | ||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dostałam skierowanie do szpitala na 8października, mam nadzieję, że się już dawno do tego czasu rozpakuję ![]() Cytat:
Ja wczoraj o Tobie myślałam... w prawdzie sama za wiele się nie udzielam ale zastanawiałam się gdzie Ty tak nagle zaginęłaś... ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Zadomowienie
|
cotka, aga 25.09
![]() niby po badaniu powiedziała, że nie doczekam, ale ja już im nie wierzę ![]()
#2583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja niby w następnym tyg dostanę skierwanie do szpitala na kroplówkę, ale czy ja po niej urodzę ![]() kasiu ocena długości szyjki i rozwarcia jest subiektywną oceną osoby, która nas bada. Więc nic dziwnego, ze położna powiedziała Ci inaczej niż gin. Przecież nie mają takich samych paluchów ![]() Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-09-14 o 17:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2584 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie możesz w innym szpitalu? Przecież to nawet ponad dwa tygodnie ![]() A w większości po 7 dniach już... ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2585 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
sama wiesz jak to jest... już się robię niecierpliwa... źle zrobiłam, że nastawiłam się na termin wyliczony przez polskiego ginka i tyle ![]() Cytat:
![]() ehh... az szkoda gadać...
![]() |
#2586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pozostaje czekanie... szkoda tylko, że 1odni muszę czekać, ale chciała lekarka szybciej tylko jakiś nawał i nie ma wolnych terminów... szkoda... 10dni to teraz dla mnie jak wieczność ![]() ehh... już nie smęcę... idę po jakieś lody jakoś muszę sobie humor poprawić....
![]() |
#2588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale cudo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poczekaj, poczekaj, skonczy sie na tym ze ja urodze w polowie pazdziernika bo przenosze Mikiego ![]() ![]()
![]() |
#2590 |
Zakorzenienie
|
Co ty lulla twój to ewidentnie się pcha na świat
![]() Mówisz, ze sprzątanie o ![]() ![]() Ja sobie leżę teraz i tak myślę że tym to na pewno nie pobudzam do wyjścia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2592 |
Zakorzenienie
|
i Ty przeciwko mnie?? ![]() ![]() ![]() ![]() A tak na serio Kotuś współczuje "przygody" ze szpitalem i lekarzami ![]() Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-09-14 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Zakorzenienie
|
No i mamy kolejnego dzieciaczka
![]() Spray napisała : Urodziłam o 12.21, jest śliczny (skromnisia ![]() Spray pisała, że martwi się hipotrofią. Ale piałam jej już, ze takie dzieci szybciutko nadrabiają i niczym nie różnią się od rówieśników. Mam nadzieję,ze jest w miarę spokojna i cieszy się maleństwem Pytałam jej o te masaże- napisała, że wczoraj wieczorem masowała brzuch chwilę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze mam wieści od Anetiki: Nasze kciuki ewidentnie się przydały bo napisała,że Sebek jest już ze mną na sali, usg wyszło dobrze, nie musi być już podpięty pod tlen. Ale zabierają Go jeszcze co 2h na badania kontrolne, żeby monitorować parametry. Kazała podziękować Wam za kciuki- no bo one na pewno pomogły ![]() No i załącza nam fotkę swojego zmęczonego skarba: |
![]() ![]() |
![]() |
#2594 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jej szybko poszło ![]() ![]() ![]() Cytat:
ale kochany, super, że już go ma przy sobie ![]()
![]() |
#2595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde a spray ostanio pisała że już jej się chce rodzić i proszę od razu. Co za grzeczny synek ![]() GRATULACJE!!! A maluszek śliczny ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2596 |
Zakorzenienie
|
Ale Sebuś duuuży
![]() A Spray szybciutko się uwinęła i wzięła nas całkowicie z zaskoczenia. GRATULACJE!! ![]() I jestem okropna, bo wszytkim mamuśkom zazdroszcze, że mają już przy sobie swoje maluszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Zakorzenienie
|
Aga to obie jesteśmy okropne bo i ja zazdroszczę. Oh jak ja zazdroszczę
![]() Idę chyba po schodach pochodzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2599 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() no właśnie u nas nie będzie zbyt ciepło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dlatego dziś kupiłam takie cuś co na zdjęciu jest ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2600 |
Zakorzenienie
|
Archi, serio śliczny i faktycznie tani
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2601 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() Bo ja ost. obładowana jestem tymi używkami i aż miałam wyrzuty, ze wyrodna matka i żałuję na dziecko ![]() Była też wersja dla dziewczynek- różowiutka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Zakorzenienie
|
Ja już co prawda mam 2 spiworki, ale chyba pokażę tż- bo w końcu 3 jest mi tak kosmicznie potrzebny
![]() kurde serio śliczny on |
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | ||
Zakorzenienie
|
tak na logikę wzięłam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do śpiworka ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cotus ale Ty sie nie przemeczaj bo to tez nie dobrze, sprobuj sexiku ![]()
![]() |
#2605 | |||
Zakorzenienie
|
jaka śliczna! i jakie ma długie włoski!
![]() Cytat:
![]() ![]() biedna, mam nadzieję, że w końcu coś ruszy u niej ![]() Cytat:
![]() czekamy razem ![]() ![]() Cytat:
Aga weź, bo ja taka sama zazdrosna jestem, aż mi głupio ![]() ![]()
![]() |
#2606 |
Zadomowienie
|
no i dotarłam
![]() powiem Wam,że nie umiem się napatrzeć na tą naszą księżniczkę.. czas mija. a ja tak siedzę i się gapię na nią jak jakaś głupia ![]() ![]() Ja już dochodzę do siebie. Małej (odpukać) się dzień z nocą nie poprzestawiał po porodzie.. więc w nocy daje mi pospać. dziś wstawałam do niej na karmienie 2 razy.. po 1 koło 2.. akcja niezdecydowania była-czy się najadłam czy nie.. potem koło 5 i spałyśmy do 8 prawie w szpitalu w sumie podobnie było..z tym,że One Mnie budziły...i kazały mi małą na karmienie budzić ![]() ![]() co do diety karmiącej...to w szoku jestem.w szpitalu wyżerka taka,że się śmiałam do tż-ta,że widzą,że cały dzień jest u Nas i dają podwójne porcje ![]() mała na szczęście póki co mamy objadanie się wszystkim dzielnie znosi ![]() a co do porodu...no to moja dłuuga historia.. mam nadzieję,że Was nie zanudzę :P wstałam rano po 9.. i zaraz jak zeszłam z łóżka poczułam,że coś mi poleciało... pomyślałam,że może popuściłam.. no nic ,poszlam do toalety..wyszłam i to samo.. i tak ok pół godzinki. przypomniało mi się ,że Katii wody w domu odchodziły..więc zadzwoniłam .. i już prawie byłam pewna,że to wody..bo się lało godzinę i końca nie widać . Zadzwoniłam do męża do pracy.. on do szpitala. i powiedzieli,że w moim terminie (czyli po terminie)mam nie czekać na bóle..tylko jechać.. no się chłop zwinął z pracy i przyjechał po mnie. wykąpałam się. zjedliśmy śniadanio-obiad, dopakowałam manele.. podłożyłam zakoszonego od małej pampa na podpaski (same długo nie dawały rady) i pojechaliśmy. na miejscu niewiele mnie jeszcze bolało.. kazali mi wejść na patolgię. dali próbki.. i okazało się,że to wody,więc od razu poszlam na łóżko i pod ktg.. mała spała, skurcze dopiero się zaczynały.. ze mnie się lało..w sumie oni nie robili nic praktycznie jeszcze. koło 2 zaczełam już czuć skurcze wyraźniej...podpieli mnie znów pod ktg. w między czasie wypiłam chyba z litr lucozada..a mała dalej spała. potem zbadali mnie ginekologicznie... szyjka długa,a rowarcie.. chyba na nic nawet nie było... ryczeć mi się chciało-nie z bólu jeszcze..ale z tego jak powiedziała,że moooooże w nocy albo jutro urodzę.i jak nie będzie postępować nic to jutro (pon) zaczną wywoływać.. no ale już stwierdzili,że urodzić już muszę-bo wody..więc podali mi pierwszą kroplówą na paciora.. przyszedł jakiś lekarzyna..i jak się zaczął wkłówać,to myślałam,że zejdę..po dwóch próbach..pościel musiała być wymieniona bo była w krwi..a on się nie mógł wkłóć.. odesłałam go w cholere.. powiedziałam,żeby mnie nie dotykał..zdziwił się..ale co miał zrobić. położna zrobiła wkłócie.i było ok wysłała mnie pod prysznic.. (wtedy moje telefony były :P ) weszłam po wodę ..i się zaczęły krzyżowe skurcze... myslałam,że padnę momentami. no ale posiedziałam tam ile dałam radę,pogadałam i poszłam na sale.. i się zaczęły bóle co 3-4 min..ja juz zaczęłam ryczeć z bólu koło 18.. mała zaczęła szaleć..a oni stwierdzili,że cooś się zaczyna dziać. po 18 odeslali mnie na porodówkę..chyba nie chcieli bym się darla na pół patologii ![]() ulgaa po 19.30.. normalnie jak ręką ból by mi ktoś zaczął odejmować.. dostałam drugą kroplówę na paciora..i tak leżałam.. po 20.30 przyszła przemila położna.. i się całkiem miło tam zrobiło ..byliśmy już tylko z tż i z nią. zbadała mnie.. i mówi,że rozwarcie na 9cm.. i że za jakąś godzinę,dwie urodze.. w szoku byłam. powiedziala,że sama w szoku,że to tak poszło.. 2,5h.. odłączyla mi ktg na trochę.. to tż dał mi tel.widziałam sms-ka od Kasi..to jeszcze zadzwoniłam do niej.. pogadałyśmy trochę..ale kazała mi kończyć. o 21.35.. rozwarcie pełne.. i się zaczęło parcie.. a o 21.53 Sara już była z Nami... ![]() gdyby nie znieczulenie..to bym chyba tam umarła z bólu..ale okazało się ono zbawienne i sam poród to była bajka w porównaniu do bólu przed. ale w bajki pt. bólu się nie pamięta... nie wierzę dalej ![]() dobra..ale się rozpisałam... nagroda za doczytanie do końca.. w załączniku ![]() DZIĘKUJEMY ZA ŻYCZENIA I GRATULACJE WSZTSTKIE.KOCHANE JESTEŚCIE ![]() BUZIACZKI OD SARY DLA WSZYSTKICH CIOĆ WIZAŻOWYCH ![]()
#2607 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2608 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Spray- gratulacje!! ![]() ![]() ![]() ![]() Anetika- super, że z Sebciem już wszystko dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a załącznik PRZEŚLICZNY ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2610 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() dz ![]() I to nie była promocja ![]() Cytat:
![]() A te Twoje telefony z WC - ![]() Córeczka przesłodka!!!!! Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-14 o 19:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.