|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
ada no niby wzmaga, ale jak cycek boli to każą odciągać. Może się tak szybciej oczyszczają gruczoły, nie wiem
![]() izunia ja głosuję codziennie jak widzę link Trochę już widzę nazbierałaś punktów ![]() izabela no w końcu córeczka tatusia U mnie jest synek mamusi i ja jestem ratownikiem , a mąż jest z tych, co mówią "niech się stuknie, to zobaczy, że tak nie można robić...." No, ale takie małe dziecko chyba nie rozumie, że nie można nawet jak się stuknie...chociaż nie wiem![]() Leoś śpi, a ja siedzę znowu z kapuchą w staniku...
|
|
|
|
#1682 |
|
Wtajemniczenie
|
a kupujecie dla dzieci warzywa w sklepach ekologicznych?
|
|
|
|
#1683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() są dzieci które zjedzą wszystko i są takie, które niczym nie zadowolisz... a moja chyba się trochę przez tę chorobę popsuła z jedzeniem...
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki, czy mogę Was prosić o głosy w konkursie?
Bardzo baaardzo prosimy http://www.bobovita.pl/galeria_przebojowe_lato/985
|
#1685 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..zwiała mi pod łozko i sie gdzies schowałapewnie że nie kładę go teraz na podłodze.. mały nawet w tym pokoju teraz nie zostaje sam ani na trochę.. ![]() chyba jednak muszę nastawic łapkę trudno .. przeciez nie będę mogła spac jak mi ta mysz zacznie łazic...Cytat:
![]() Twój synek urodził się w moje urodziny Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2011-09-14 o 13:10 |
||
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
...
|
#1687 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jeszcze nic małemu nie daję ale jak już zaczne to pewnie własne warzywka będę gotowac.. z pola
( od przyszłych teściów )ale te sklepy ekologiczne to fajna sprawa tyle że przesadzają czasem z ceną .. no ale reklama zdrowej żywności robi swoje![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- ![]() ![]() .. rybki wrażliwe romantyczne ale silne i niezależne.. samowystarczalne .. zawsze do celu i bez większych problemów..
|
|
|
|
#1688 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewuszki, mogę po znajomości wkręcić Wam tu linka z allegro?
![]() ciuszki, w bdb stanie, firmowe ![]() http://allegro.pl/paka-dziewczynka-55szt-0-3-6-9-12-18-24-msc-next-i1811988756.html
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#1689 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1690 | ||||
|
Rozeznanie
|
no nie co za bydło
współczuję Cytat:
Dzisiaj 4 pobudki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1691 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super i gratulacjeCytat:
mojej siostrze też nie chciał wydać zaświadczenia, bo jej nie widzi w kościele i nic nie dało tłumaczenie, że mieszka teraz w innym mieście i tam do koscioła chodzi w końcu sprawdził, że sprawy finansowe są przez rodziców uregulowane, więc tylko dlatego wydał zaświadczenie ![]() dobry ten Twój tż ciekawe jak szybko by mu się znudziło to popychanie Idalki po podłodze ![]() to najprawdopodobniej gówniarz jakiś z podstawówki, bo parking jest koło placu zabaw i pełno ich się tam kręci, a rysy są takie jakby dziecko kredką mazało i na takiej wysokości maski, że dorosły musiałby się przychylać ![]() Cytat:
wcześniej brałam małego do nas po ostatnim karmieniu nocnym, ale od mniej więcej miesiaca zawsze go odkładam do łóżeczka, bo nie jest mi wygodnie, mąż i mały się rozwalą a ja wiszę na jednym boku i ledwo śpię, bo jestem zdrętwiałaa odnośnie siadania to mój Dawid sam nie siada i jeszcze chyba lata świetlne do tego, ale jak trzymam go na kolanach to się rwie do przodu, więc czasem trochę pozwalam, wolałabym go nie trzymać na siedząco, ale on w innej pozycji strasznie się wkurza i marudzi Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-09-14 o 14:28 |
||||||
|
|
|
#1692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kasiuni_a to z tym siedzeniem właśnie mam to samo. a ja tak jeszcze o jedzeniu, dajecie coś z własnego talerza próbować? Bo ja dałam już zjeść zwykły "niedzielny" rosołek, koktajl, bułke sobie mamlała i baardzo jej smakowało aż się trzęsła, a jak dałam jej delicje do ręki by polizała biszkopt to jak poczuła smak razem z czekoladą to myślałam że pochłonie całą ją. Mieliśmy ubaw po pachy Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-09-14 o 14:36 |
|
|
|
|
#1693 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wklejam linka z przepisami dla niemowlaków. Może którejś się przyda
![]() http://dziecko-info.rodzice.pl/showthread.php?t=195346
|
#1694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytałam już dużo w horoskopach i głównie piszą o wrażliwości właśnie![]() Dziękuję ![]() Cytat:
|
|
#1695 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
masz małego leniuszka ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
Agaa zagłosowane, o już 60 głos
U nas dzis dziwnie, nic sie od rana nie układa. Wczoraj czytałam któras miała fatalny dzień, a dzis my. Od rana kocioł, przyszła zamówiona sukienka na chrzciny - piekna - i za mała ! Nie mogłam jej z małej zciągnąć! Trzeba wystawic na all. My 25 chrzciny ( dobrze kojarzę że Marta ma też chrzciny wtedy? ) i dziecko bez sukienki. Bylismy u lekarza, dała skierowanie do alergologa, znowu trzeba jeździć po mieście i szukać, za tydz. mam przyjść z tą wirusówką z którą dzisiaj byłam zobaczymy czy sie poprawia. I dostalismy receptę na 4 puszki Nutramigenu 2 który małej starczy na kilka dni, bez sensu. Po za tym zgubiły mi sie klucze od mieszkania, mam zawalone mieszkanie przez stos gratów i ciągle niesprzątnięte, a moje dziecko odmówiło zjedzenia objadku który wreszcie dla niej przyrządziłam! Wybaczcie ale musiałam się wyżalić. Teraz mogę zostać mistrzem Zen
|
|
|
|
#1697 | |
|
Wtajemniczenie
|
hejj
![]() a ns nocki już były w miarę ok po skoku a tu dziś znowu płacz, niespokojny sen no i spąła z nami nie wiem sama od której grrrr ![]() marzę o przespaniu 8 h ciągiem!!! ![]() Cytat:
mała się nie najada, dobrze że mamy już inną alternatywę tylko że ona tak lgnie do cycusia dostawiam ją czesto może coś się ruszy w koncu ![]() ręce uciąć to mało!!!! ![]() moja mała dziś strasznie absorbująca, marudzi strasznie. poszła właśnie na spacer z siostrą mam nadzieję że uśnie bo mam dość.agaga głosik ode mnie ![]() żurawinka co za dzień, współczuję. jutro będzie lepiej eirene zapomniałam gratuluję ząbków i to dwóch łałłłłll
|
|
|
|
|
#1698 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jutro już będzie lepiej, zobaczysz
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojeje, to zamieszanie teraz pewnie z wdziankiem na chrzciny ale nie martw się, to pewnie sprzedacie raz dwa i znajdzie się coś jeszcze ładniejszego Faktycznie mało tego Nutramigenu dostałaś, u nas zawsze na 6 puszek dostajemy receptę ![]() Dziękujemy ![]() Eirene, dopiero teraz doczytałam, musiałam pominąć, gratulacje zęboli!!! Jak już w końcu wylazły to wszystkie naraz!
|
|
#1701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i cala rodzinka tzta marudzi, ze dziecko sie patrzy a ja sprobowac nie dam:P. Dam powachac:P. Na razie probowala owockow:P jak jedlismy, polizala sobie kilka razy chleb(uwielbia lizac chleb:P, ale nie daje bo mi sie zakrztusi) raz jogurt polizala... Sa w PL jogurty od 6 miesiaca na mm?? tutaj sa i sie zastanawiam czy dac, czy nie ma sensu... jakos nie widze potrzeby... to samo sis tzta mowi, ze sa biszkopty od 4czy 6 miesiaca... ale ja nie bd dawac, chyba ze mi cos odwali. Poszlismy do sis tzta i dostalismy od sasiadki kojec dla Leny, taki starej daty, ale jak Lena zacznie raczkowac i bd chciala do kibelka isc albo ugotowac cos to ja tam wpakuje i tyle, chociaz srednio mi sie podoba pomysl kojca... Widzieliscie moja mala chinke w albumie ?
|
|
#1702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój lizał kabanosa, ale ja mu trzymałam i odrobinkę loda waniliowego na koniuszek łyżki |
|
|
|
|
#1703 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
na szczęście wszelkie nieszczęścia mijają i zostają tylko te dobre rzeczy i przyjemne chwile ![]() A my po wizycie u lekarza. Wyniki moczu ok. Po badaniu lekarka potwierdziła trzydniówkę, bo wysypka jest wszędzie. Na szczęście gorączka już nie wraca od wczoraj, a wysypka podobno może się utrzymać od 1 do 3 dni, ale wychodzić z małą już mogę, byle nie wystawiać na słońce i nie przegrzewać. Zaliczyłyśmy już więc spacer i za chwilę idziemy znowu
|
|
#1704 |
|
Zadomowienie
|
Szymelka jakie dobre nowiny
w końcu odpoczniecie i przestaniecie się denerwować ![]() Mam pytanie - chciałabym zrobić samodzielnie słoiczki z owocami tylko nie wiem czy po ugotowaniu np jabłuszka z marchewką mam włożyć to do słoiczka i zapasteryzować czy zagotować cały słoik? Tylko proszę się nie śmiać
|
#1705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() odważna jesteś.. też kiedyś taka byłam .. naście lat temu.. teraz boję się zadławienia wolę trochę jeszcze poczekac az mały będzie dojrzalszy ![]() szymelka no i ze wyniki dobre
|
|
|
|
|
#1707 |
|
Zadomowienie
|
![]() i jeszcze jedna dosyć ciekawa stronka http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka.html Wiedziałyście o czymś takim? Podając dziecku pokarm łyżeczką, zawsze wkładamy ją poziomo do ust i lekko dociskamy nią środek języka, by następnie powoli wysunąć ją z buzi, ta czynność sprawia, że dziecko zaczyna aktywizować swoje wargi, samodzielnie ściąga pokarm z łyżki i go połyka. Wyciągając łyżeczkę z buzi dziecka możemy delikatnie przycisnąć górną wargę dziecka do łyżki, jednak nigdy nie można jej unosić tak, że wycieramy ją o górną wargę. Jest to bardzo częsty błąd popełniamy przez rodziców. Musimy pamiętać, że dziecko w trakcie karmienia łyżeczką ma być aktywne, nie możemy wlewać w niego jedzenia. Wprowadzanie i trzymanie łyżki w linii poziomej ułatwia jedzenie, dziecko się mniej brudzi, a co najważniejsze w ten sposób uaktywniamy domknięcie ust i ograniczamy ślinienie się.
04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] Edytowane przez izunia233 Czas edycji: 2011-09-14 o 18:56 |
|
|
|
#1708 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tzn wczesniej jadla, ale jej jakos sie odwidzialo i pluje wszystkim Lenka przez 30-40min byla marudna i placzliwa, nie wiem czy to przez nowy sloiczek, zeby czy to ze zaczynam mieszac mleka(bebilon z nan, bo zmieniam). Dzis zrobila twarda kupke to moze przez to ze wczoraj nie pila nic.. dzis wypila moze 90-100ml Dalam Calpol i sie uspokoila
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-14 o 19:25 |
|
|
|
|
#1710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a o tym sposobie karmienia już gdzieś czytałam... moja leniucha przez tę chorobę rozpuściła się bardzo, nie chce się sama pobawić, jak mnie widzi to jęczy i na rączki, niewiele jej pasuje, o leżeniu i przekręcaniu się samodzielnym nie wspomnę
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.

Trochę już widzę nazbierałaś punktów
U mnie jest synek mamusi i ja jestem ratownikiem
, a mąż jest z tych, co mówią "niech się stuknie, to zobaczy, że tak nie można robić...." No, ale takie małe dziecko chyba nie rozumie, że nie można nawet jak się stuknie...chociaż nie wiem

Bardzo baaardzo prosimy 

..zwiała mi pod łozko i sie gdzies schowała
trudno .. przeciez nie będę mogła spac jak mi ta mysz zacznie łazic...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

mała się nie najada, dobrze że mamy już inną alternatywę tylko że ona tak lgnie do cycusia dostawiam ją czesto może coś się ruszy w koncu