|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 107
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
uffff to dopsz
a jakie¶ inne leki? a robi³a¶ próby w±trobowe? mo¿e zrób
|
#3992 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 339
|
Cytat:
Prób w±trobowych te¿ nie robi³am. |
|
|
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zreszt±, nie wym±drzam siê ju¿
|
|
#3994 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 377
|
B6 krwiotworczy? ok... zelazo tez... jak jest duzo zelaza, to sie hemoglobiny ma pod dostatkiem - bynajmniej w normalnym przypadku (niech mnie ktos poprawi jak by co). mam nadzieje, ze derma miala powody, zeby ci te zastrzyki zapisac... ale z takim zelazem to nie wydaje mi sie, zebys potrzebowala krwiotworczosci
|
|
|
|
#3996 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Przesz³am wczoraj chyba z 10 aptek i tylko w 2 by³ Revalid 90 tabletek
Dzi¶ idê odebraæ swoje opakowanie, najtañsze które znalaz³am to za 57 z³...
|
#3997 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 763
|
Inverso, a jak wysokie masz TSH?
Czy ten Revalid naprawdê ró¿ni siê od innych witamin? Bo jego cena mnie przera¿a... Ile razy dziennie siê go bierze? |
|
|
|
#3998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odno¶nie Revalidu, to mo¿esz poczytaæ na jego stronie, a tu masz takie info: Kapsu³ki Revalid® w porównaniu z innymi tego typu preparatami zawieraj± bardzo du¿o aminokwasów siarkowych (bêd±cych g³ównym budulcem keratyny, bia³ka w³osów i paznokci): a¿ 100 mg DL-metioniny i 50 mg L-cystyny w jednej kapsu³ce. Intensyfikacja syntezy keratyny sprawia, ¿e w³osy staj± siê bujniejsze i grubsze. Proces ten mo¿e wspomagaæ witamina B, a tak¿e D-pantenol, który uszczelnia p³aszcz zewnêtrzny w³osa i zwiêksza jego sprê¿ysto¶æ. Oligoelementy równie¿ pozytywnie oddzia³uj± na w³osy:, ¿elazo zmniejsza ³amliwo¶æ, mied¼ o¿ywia kolor, a cynk zwiêksza ich elastyczno¶æ. Oligoelementy wystêpuj± w Revalidzie® w formie chelatów, co wp³ywa na ich przyswajalno¶æ. Linia Revalid® dzia³a kompleksowo zarówno z zewn±trz jak i od wewn±trz, zapewniaj±c paznokciom i w³osom zdrowie oraz urodê. Kapsu³ki Revalidu® zosta³y zarejestrowane jako lek. Wybrali¶my formê kapsu³ek, poniewa¿ dzia³aj± one lepiej ni¿ tabletki – te ostatnie maj± wiêcej zbêdnych substancji, jak wype³niacze czy antyzbrylacze. Kapsu³ki, zawieraj±ce naturalne ¼ród³a cennych sk³adników, s± te¿ lepiej przyswajane przez organizm. |
|
|
|
|
#3999 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 852
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4000 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 804
|
A do mnie chyba powróci³ ten ³upie¿ t³usty ze zdwojon± si³a!
To chyba sprawka tego szamponu aloesowego. W³a¶nie przed chwilk± umy³±m nim w³osy, i nie do¶æ, ¿e ³upie¿ t³usty wystêpuje obficie, to jeszcze jest taki zbity i gumowaty. Tak¿e chyba skoñczê ten Selsun Blue i nie wiem czy nie kupiê go jeszcze raz. Ewentualnie inny ale te¿ taki chemiczny. Sama nie wiem no... |
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nadal walczê z t³ustymi w³osami, myjê w³osy codziennie... Mam szampon CeCe myjê nim ju¿ 3 tygodnie i poprawy nie ma. W³osy mi lec± najbardziej gdy nie umyjê w³osów codziennie. Nie zauwa¿y³am tego nalotu o którym piszecie przy ³upie¿u t³ustym. Mo¿e powinnam spróbowaæ jednak jakiego¶ szamponu na ten ³upie¿?
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
|
|
#4002 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
DarkNoir spróbuj szamponu dla dzieciBAMBI. W³osy mia³am w okropnym stanie kilka miesiêcy temu, budzi³am siê z t³ustymi w³osami i to by³ jedyny szampon, który nie wysusza³ skóry g³owy a dobrze my³. W³osy po jakim¶ czasie mog³am myæ co 2 dni i co najwa¿niejsze nie przyzwyczai³y siê do niego i stosuje go nadal. Teraz od tych aptecznych chemikaliów znowu paskudnie przet³uszczja mi siê w³osy...
|
#4003 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 300
|
Jutro mija 4 tygodnie odk±d stosujê Loxon 2%.
W³osy lec± mi jeszcze gorzej! Najwiêcej oczywi¶cie po myciu, po czê¶ciowym wyschniêciu (naturalnie, nie u¿ywam suszarki) wyci±gam ca³± gar¶æ. W ci±gu dnia, kiedy w³osów nie myjê, wypada mi ok 20 w³osów. Kiedy¶, zanim zaczê³am u¿ywaæ Loxon, po myciu wypada³o mi max. 150 w³osów, teraz my¶lê, ¿e jest co¶ ko³o 250, mo¿e nawet wiêcej! Czyta³am ulotkê wiêc wiem, ¿e wypadanie mo¿e byæ wzmo¿one, ale to mnie dobija W³osów jest ju¿ zdecydowanie mniej. Mo¿e polecicie jakie¶ wcierki/maski ? I ponawiam pytanie: Gdzie mo¿na kupiæ hennê? W drogerii czy w aptece?
"(...) i poznacie Prawdê, a Prawda was wyzwoli." (J 8:32) 27.10.2006r. 9.09.2014r. 2016r.
|
|
|
|
#4004 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 395
|
Cytat:
http://www.khadi.pl/ ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4005 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 250
|
Cytat:
kazdemu komu mogê odradzam go - u mnie nie pomóg³, a lnienie oczywiscie bylo, i to porz±dne |
|
|
|
|
#4006 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mam pojêcia dlaczego, ju¿ pewnie pó³ roku lec±. Mia³am d³ugie, do pasa, zawsze trochê wypada³o. Jak tylko odczu³am, ¿e wypadanie siê nasili³o, postanowi³am ¶ci±æ w³osy do ³opatek. Odstawi³am suszarkê i prostownicê (której i tak u¿ywa³am sporadycznie). W³osy od 3 lat malujê na ciemny br±z, teraz zaprzesta³am i chce spróbowaæ henny. U dermatologa by³am ju¿ 2 lub 3 razy, mia³am robion± krew, wszystko wysz³o ok. Dermatolog najpierw przepisa³ mi Biotebal 5, nie podzia³a³. Potem przepisa³ ten Loxon 2% + Vitapil. Kaza³ mi zu¿yæ 3 opakowania Loxonu i je¶li nie pomo¿e, zg³osiæ siê kolejny raz. Jutro koñczê pierwsze, wypadanie siê strasznie nasili³o (tak jak napisane w ulotce informacyjnej). Ju¿ kiedy¶, pewnie z 10 lat temu te¿ mia³am straszny problem z w³osami (wtedy by³y jeszcze niemalowane) pamiêtam, ¿e dermatolog przepisa³a mi jakie¶ tabletki z dyni i pomog³o. Jak tak dalej pójdzie, to za kolejne pó³ roku nie zostanie mi na g³owie zupe³nie nic.
"(...) i poznacie Prawdê, a Prawda was wyzwoli." (J 8:32) 27.10.2006r. 9.09.2014r. 2016r.
|
|
|
|
|
#4007 |
|
Zadomowienie
|
Zrób sobie kompleksowe badania krwi pewnie najszybciej to bêdzie prywatnie, ale trudno. Pewnie lekarz zleci³ tylko podstawowe badania.
|
|
|
|
#4008 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A je¶li chodzi o te kompleksowe, to tak to siê nazywa? Po prostu kompleksowe badanie krwi? I jaki mo¿e byæ ich koszt?
|
|
|
|
|
#4009 |
|
Rozeznanie
|
No mi niestety Loxon 2 % te¿ nie pomóg³, wiêc odstawi³am, gdy¿ równie¿ wypadanie w³osów bardzo siê nasili³o.
No ale mnie do tej pory , jeszcze nic nie pomog³o. |
|
|
|
#4010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedno jest pewne: kosztowaæ Ciê to mo¿e nawet kilkaset z³otych ale wg mnie warto. |
|
|
|
|
#4011 |
|
Raczkowanie
|
Malgorzatka21, znam mniej wiêcej Twoj± sytuacjê, bo podczytuje w±tek. Stosowa³a¶ ju¿ sporo specyfików i czy zauwa¿y³a¶ po jakim¶ choæby cieñ poprawy?
KONICZYNKA47, no niestety, jako studentki nie staæ mnie na takie badania. Jest mo¿liwo¶æ uzyskania choæby kilku skierowañ na jakie¶ szczegó³owe badania?
|
|
|
|
#4012 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystkie wcierki, które stosowa³am jeszcze pogorszy³y sprawê. Te¿ nie by³am wytrwa³a w stosowaniu tego, ale no psychicznie nie da³am rady tak swobodnie ogladac setek wypadaj±cych w³osów dziennie. Jedyne co mi tak naprawde pomaga, to nie ruszanie tych w³osów ( wyj±tek stanowi mycie). Swego czasu, jak stosowa³am szampon zio³owy, to ju¿ tych wypadaj±cych w³osów by³o mniej, jednak szampon ten powodowa³ u mnie wzrost ³upie¿u t³ustego, tak wiêc zmieni³am szampon na chemiczny leczniczy. |
|
|
|
|
#4013 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
A jakie wcierki stosowa³a¶? |
||
|
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
warto te¿ zbadaæ ferrytynê (anemia), ale to ju¿ p³atne ...
|
|
#4015 |
|
Rozeznanie
|
Tak naprawdê nie jestem na 100 % pewna przyczyny wypadania w³osów.
Jedynie obstawiam ten ³upie¿ t³usty, który mam, ale te¿ nie jest go niewiadomo jak du¿o ( tak my¶lê). A zrobi³am naprawde wiele badañ: morfologiê, ¿elazo, wapñ, magnez, cynk, bilirubinê, trójglicerydy, glukoze, TSH, FT4,testosteron, prolaktynê, DHS, LH, estradiol, FSH. ( I jeszcze inne, ale ju¿ nie pamiêtam. ) Oprócz tego wykona³am pierwiastkow± analizê w³osa a tak¿e pokusi³am siê o wykonanie badañ w kierunku grzybów dro¿dzopodobnych. No i wszystko w porz±dku - i to jak najlepszym. Tak¿e nie mam siê za co z³apaæ. |
|
|
|
#4016 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 763
|
Mocno przesadzasz... Je¶li wypada Ci dziennie 150/250 w³osów to musia³yby tak non stop wypadaæ przez pewnie 10 lat ¿eby Ci ich bardzo ma³o zosta³o... Zreszt± z autopsji wiem, ¿e wypadanie ok. 250 w³osów dziennie( w dzieñ mycia z 350) przez 8 lat, z ma³ymi przerwami nie czyni pustosz±cych zmian. Owszem, kucyk jest cieñszy o kilka centymetrów, ale do ³ysiny sporo brakuje...
|
|
|
|
#4017 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- No i masê szamponów... |
|
|
|
|
#4018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko wiadomo , ¿e efektu z dnia na dzieñ nie bêdzie...trzeba systematyczno¶ci i czasu. |
|
|
|
|
#4019 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4020 |
|
Zadomowienie
|
A ³ykasz jakies suplementy? Stosujesz retinoidy czy antybiotyki na tr±dzik np?
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.

a jakie¶ inne leki?