|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
I ja sie oddalam.
Dobrej nocy ![]()
#2642 |
Zakorzenienie
|
Małgosia, serio?
No nie widziałam, ale fajnie że taki wózek na topie mamy ![]() Łydki pomasowane haha ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
kosmitka
|
Aha przypomniałam sobie - Cotka Ty sobie normalnie wykrakałaś to przeterminowanie. A z ktg się nie przejmuj (tak myślę), jak powiedziałam w szpitalu, że mam to 1 raz w życiu, to też się pytali, gdzie ja się uchowałam.
Jak jest dobrze, to widocznie nie ma potrzeby go zlecać. O i wszystko teraz już. Kolorowych.
![]() |
#2644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | |||||
Wtajemniczenie
|
hejka melduję się
![]() ![]() Mały ładnie się rozwija, waży podobno 3060g choć jakoś mi się nie chce wierzyć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() to teraz idę Was ponadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Anetika super, że już masz małego przy sobie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Rozeznanie
|
spa82, Agnyska, miss hot, Anetika, Spray - ogromne gratulacje i zazdraszczam, ze macie juz swoje cuda przy sobie.
Chyba ta pelnia jednak dziala, niestety nie na mnie. ![]() Ja tez bym juz chciala miec moja niunie przy sobie, zwlaszcza jak sie napatrze na Wasze cuednka, ale Nadia uparta chyba tak jak Sarcia stokrotki - dobrze jej w brzuszku i nie spieszy jej sie, czasem sie powypina na nas wszystkich, czasem troche pokopie i nic poza tym. Jutro ostatnia wizyta, potem to juz skierowanie do szpitala dostane chyba. Probuje "wychodzic" skurcze, ale poza ogromnym zmeczeniem, bolem krzyza i stop nic wiecej nie osiagnelam ![]() Lullaby - wspolczuje przezyc szpitalnych, rzeczywiscie mogli Cie lepiej informowac, a nie jedynie stresowac, eh, biedactwo Agnes i lausanne - trzymam kciuki za szybki i bezbolesny porod NAdrobilam, ale teraz na biezaco juz raczej nie bede - musze sie zajac mama, zeby sie nie wynudzila nie znajac jezyka, troche naprostowac meza, bo owszem w domu mi pomaga, ale chyba nie dociera do niego, ze potrzebuje jego obecnosci, a nie jego wychodzenia z dawno niewidzianymi kumplami. ![]() ![]() Dobrze, ze w byl dzisiaj ze mna w SR i slyszala jak polozna mowila, ze mamusiom wystarczy wysilku jak musza dbac o siebie i dziecko i ze kazda pomoc jest potrzebna, w razie czego przypomne mu to ![]() Buziaczki dla wszystkich mamus tych w dwupaku i tych z cudenkami juz na swiecie. W miare mozliwosci bede sie odzywac, a jakbym rodzila to mam numer do aa2, wiec dam znac ![]()
#2648 |
Zakorzenienie
|
Stokrotka urodziła, Monia urodziła, więc nocna warta ma wartę przy malych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() chyba już nikogo nie ma to też zmykam, kolorowych snów ![]()
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-09-14 o 23:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Zakorzenienie
|
A ja się zapatrzyłam na all i jeszcze tż pomasował brzuch
![]() ![]() ![]() kolorowych i skurczowych ( dla tych co już mogą i chcą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Zadomowienie
|
p { margin-bottom: 0.21cm; } Anetika, miss_hot gratuluję Wam
![]() ![]() a spray co? Ona miała termin dzień przede mną ![]() ![]() przyznam że ja od tego czytania mam też głupie mysli jeśli chodzi o te obkręcania się dzieci pepowiną... aż strach się bać :P mi robi się smutno jak leżalam na patologii to jedna Pani przyjechała na umowioną cesarkę... miała wyznacozny konretny dzień i godz 17:15.. i wiecie co nie wiem co się stało ale dziecko nie zyło … przecież robili jej ktg przed... sama słyszałam bo leżałam na sali obok... płakac mi się chcciało razem z tą dziewczyną.. martunia_199: cudo no normalnie cudo ![]() ![]() Małgosia1983:moj tż też uzywa takiego bia łego balsamu po goleniu z nivei, do skóry wrażliwej :P może się nie skuma że podbieram ![]() moonik: bo są dwa rodzeje tego balsamu z nivea, jeden ma bialą nakrętke a drugi granatową... tej biały jest chyba łagodniejszy. Tż wczoraj zakupił ten z granatową ale głupio mi tak z nowego opakowania podbierać ![]() archinta: ja mam rozmiar kołderkę 120/90. Moja się wietrzy teraz i trzymam ją w łózeczku złozoną na poł.. jeśli będzie kiepsko się układała to będe chyba kocykiem przykrywała i już... a zresztą moja teściowa wszyła do powłoczki na kołderke na dole takie sznureczki dzięki ktorym mogę ją przywiązać do bierierek i mały kołderką się już nie nakryje... ja jak na razie wszystko wietrzę – czyli pościel , ale jak zrobię tzn czy nakryję kołderką czy kocykiem czy może mały będzie spał tylko w rożku to już w praniu samo wyjdzie ![]() swoją drogą – spiworek z 5-10-15 ładny ![]() gerda: to naprawdę po porodzie opuchlizna ze stóp od razu schodzi?? bo ja nie mogę nosić zadnych butów...pogoda się zmienia , robi się chłodno i deszczowo a ja nogo jedynie z sandały lub w japonki wsadzę ![]() taaa... nawet w trampki męża rozmiar 42 ledwo co wsunę stopy... ;( kasiulakuleczka: dokładnie rozumiem o co chodzi gdy telefon dzwoni a wszyscy się pytają „ i co? Jak tam? To już?” dzastaW: witaj znowu ![]() golgie: śliczna Julcia ![]() madzialena-lublin: gratki za 33 tydzień ![]() lau: kciuki i ![]() a ja znowu dzisiaj po nocy Was nadrabiam :P
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2652 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestes niemozliwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje za klocuszka! ![]()
![]() |
#2654 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() dz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas było wiele rozmiarów- ja też kupiłam 62-najmniejszy A nad większym tez się zaczęłam zastanawiać- ale najpierw wypiorę ten i zobaczę jak będzie wyglądał ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spoko spoko- wysyp miał być kilka dni po pełni , a nie w sama pełnię ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- całonocna straż ![]() Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-15 o 06:20 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Zadomowienie
|
Lu: zgadzam sie z tym ze ktg jest do doopy... Nie dość tego oszukuje i nie pokazuje wszystkich skurczy
![]() ja mialam wprawdzie 3xdziennie robione podczas mojego tyg pobytu jak has to mówię w sanatorium ![]() Ale wymeczyc ciezarna i dzidzie to to na bank moze ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- [QUOTE=archinta;2941017 No patrz- takie banalne a takie mądre[/QUOTE] nooo.. Chociaż raz wpadła ta kobieta na cos mądrego ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() BordAna i inne spuchnięte mamy...współczuje wam ![]() ale za to zapinam się tylko w jednej kurtce, takiej starej wiatrówce, którą zawsze brałam w góry bo mi pod nią wchodziły 3 swetry i polar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2659 |
Zadomowienie
|
![]() Ależ mgliście dzisiaj u nas. Zrobiłam sobie kawkę zbożową i będę poczytywać co tam u Was ![]() Dziewczyny wychodzicie z dzieciaczkami na spacer jak wieje i jest ok. 10 stopni?
#2660 | ||
kosmitka
|
Golgie cudna córunia
![]() Cytat:
![]() Cotka już weź urodź proszę ![]() Maartusia : 1. Po pierwsze gratuluję udanej wizyty i ładnej wagi, dzieciątko tyje to i mamcia też ![]() 2, Karmię na leżąco, odbijam, nie wiem, czy nie trzeba ![]() 3. A o drętwieniu mówiłam, że poród na to pomaga ![]() ![]() Cytat:
![]() Też nie lubiłam ![]() Witam porannie i znikam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Może podpowiecie mi co mi się wczoraj działo- wieczorem, jak już leżałam w łóżku to czułam jak się Młoda wierci, ale przede wszystkim czułam taki ucisk na cipkę od środka, jakby coś próbowało mi tamtędy się przecisnąć. I tak trzymało kilka sekund, chwila przerwy i znowu. Czy to szyjka tak się skraca, czy rozwarcie się już robi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
kosmitka
|
Kaileight wychodziłam nawet w deszcz.
![]() |
#2663 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Te maleństwa są tak słodkie, że już bym chciała mieć przy sobie Michałka... się pochwalę - dzisiaj skończyliśmy 35 tygodni ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A właśnie mam pytanie, głównie do tych mam z późniejszym terminem- macie jakieś ciążowe kurtki na jesień? Bo wiem, ze w swoje to się raczej nie dopnę, a chyba nie ma sensu kupować czegoś większego na miesiąc? Chyba przyjdzie w domu siedzieć dopóki brzuch nie spadnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() Spray Ty łobuzie ![]() ![]() ![]() ![]() Stokrotka Twoja malutka jest taka śliczna że napatrzeć się nie mogę ![]() ![]() ![]() Ale dziś zimno i brzydko :/ a tak mi się marzyły spacerki z wózeczkiem, ciekawe czy jesień będzie łaskawa dla październikowych maluszków ![]() To która dziś będzie czerwona?? ![]() ![]()
#2666 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Mam do Was pytanie... może nie na nasze forum ale nie wiem gdzie szukać... w necie różne opinie i info. znajduję... może któraś z Was się orientuje - wie... otóż chodzi i o to czy tatusiowi należy się jakiś urlop okolicznościowy za urodzenie dziecka lub też opieka nad dzieckiem czy matką? wyczytałam o 2dniach okolicznościowych i 14dniach nad opieką nad dzieckiem - matką (100%) ale czy to prawda??? i czy każdemu przysługuje? Dodam, że ja nie pracuję, nie wiem czy to ma znaczenie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2668 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A. I widac, że roan ma rewelacyjną amortyzację i stabilność bo jej w parku ze schodów niechcący zjeżdza - ładnie się stoczył ![]() Cytat:
![]() Pewnie, że nie skuma - to facet ![]() Cytat:
![]() Pomyslałam, że drugi też by się przydał , jakby małemy "coś" przeciekło ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Mam plan na dziś. Ugotuję fasolkę po bretońsku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() Kasiul Może Tusi zapytaj. Ona chyba ma coś wspólnego z księgowością, ale nie wiem, czy z kadrami ![]()
![]() |
#2669 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.