Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-14, 22:22   #181
Tottie1984
Rozeznanie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mysle, ze troche przesadzacie. 80-100km to przeciez godzina jazdy!!!! Uwazacie, ze to dlugo? Kiektore babki z porodowki do domu maja dalej Wazne, zeby dziecko wygodnie siedzialo w dobrym foteliku i zeby kierowca nie wjezdzal do kazdej dziury na drodze.
Ja nie uważam żebym przesadzała. Dla mnie wyjazd na wieś wiązałby się z tym że 3/4 rodziny nagle zleciałoby się aby oglądać mojego miesięcznego szkraba, musiałabym tam nocować a nie mam tam ani wanienki ani łóżeczka ani przewijaka więc musiałabym kupić i jedno i drugie już teraz co oczywiście wiąże się dodatkowymi kosztami.
Na samą wigilie nie opłaca mi się jechać bo to zawsze są prawie 3g jazdy w dwie strony. Niby 80km ale przejaz jest przez kilka wsi które nie są odśnieżane więc czasami droga tam wiąże się z 1,5h jazdą w jedną stronę.
Stary 2011-09-14, 22:39   #182
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
no nie wiem czy się znajdą chętne na ten marzec
Dziewczyny ile kupujecie prześcieradeł i jakie bawełniane czy frotte??
ja moge spróbować zacisnąć nogi i zobaczymy,moze uda się do marca potrzymac Malutką
też jestem ciekawa ile prześcieradeł i jakie kupujecie/kupiłyście...

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-14 o 22:52
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 22:40   #183
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
\ prowadzę własną firmę i jestem zmuszona powrócić ....
Moja kuzynka w zeszłym roku rodziła. 3go października urodziła, a 3go listopada była już w pracy :/ Normalnie porażka, ale co zrobić jak się jest na swoim. Współczuje, że z maluszkiem będziesz miała ograniczony czas, ale z drugiej strony zazdroszczę własnego interesu. Wiesz, że robisz na siebie itd... No i mozesz przeanalizowac ilosc godzin pracy i pory itd.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 22:42   #184
dygotka8
Zakorzenienie

Witam nową mamusię

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 23:09   #185
asiol
Rozeznanie

Co do włochów na brzuchu to u mnie tez trochę urosło
a co do kreski to mi się już jakiś czas temu zrobiła, ale nietypowo bo od biustu do pępka w dół jeszcze nie mam, ale małż tweirdzi że zaczyna się pojawiać (ja nie widzę )
Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
nie umiem bez Was żyyyyyć pol dnia myslalam nad nowym loginem

moze do porodu uda mi się wytrwac bez szpiegostwa

lece nadrabiac....
Witamy nową mamuśkę , niech zgadnę spodziewasz się dziewczynki?

A ja dzisiaj miałam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia - nawet się strasznie nie wynudziłam, ale to takie organizacyjne spotkanie
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 23:14   #186
princessskaa
Wtajemniczenie

Witam nową mamusię

Goldika cieszę się, że wizyta udana - w sumie inaczej być nie mogło, bo kciuki mnie bolały - tak mocno trzymałam

Ja to się doczekać nie mogę mojego usg, aż córeczke zobaczę, a to dopiero 28go, więc jeszcze długie dwa tyg..

Tż już w drodze powrotnej z Wawy, ale się nie doczekam i pójdę zaraz spać. Jutro będę oglądać nowe mebelki

Dobrej nocki Mamuśki
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 23:42   #187
muffinka90
Zakorzenienie

o zesz, doczytalam klub i mi szczeka opadla jak tak mozna WITAMINKO jestesmy z toba

ZmyslKobiety ja mam zamiar posiedziec z malym do pazdziernika 2012, a potem jesli bedzie miejsce w zlobku isc na 3 rok juz normalnie, ale jak to wyjdzie, to sie okaze...

Seona mam nadzieje, ze to nic powaznego, trzymam mocno kciuki

Jagoda ja mam jedno frotte i trzy bawelniane, jak okaze sie za malo, to najwyzej dokupie.

ja_dalia

goldika to sie sprezaj w takim razie na 38tc, bo pieciokilowego kloca urodzisz

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-09-14 o 23:43
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 00:07   #188
truscafka
Zadomowienie

ja mam jedno prześcieradełko z gumką ale z zestawu pościelowego - nie frotte, jedno frotte dokupię jak będę brać łóżeczko. Jak będzie mało to drugie frotte dokupię później w razie potrzeby...., mam też kilka zwykłych ceratek pod przescieradełko i jedną ceratkę z obiciem flanelowym.

Nie mogę spaaaaaaać

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 00:19   #189
Tincia
Wtajemniczenie

Ja kupie 2 prześcieradełka na dobry początek, ale na pewno nie frote, bo sam nie przepadam za materiałami z fakturą. Na pewno będą bawełniane.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-09-15, 05:22   #190
rojku
Rozeznanie

No to ja dziś będę pierwsza.
Obudziłam się i zasnąć nie mogę a nie powiem, żebym wyspana była.
Prześcieradełek mam 3: 2 frote, 1 bawełniane.

Poczytam "Język niemowląt" zanim się ktoś tu zjawi.
Stary 2011-09-15, 06:56   #191
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Witam i ja i uciekam na pobranie krwi....
Ja prześcieradełka dostałam od siostry chyba z 10szt. frotka na gumce.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 07:24   #192
__Fallen Angel__
Zadomowienie

Dzień dobry:0
ja też miałam nie przespaną noc:/
pisałyście ostatnio o wadze, ze dużo przytyłyście w krótkim czasie.Słyszałam że w ostatnich miesiącach 7,8 to często najwięcej się tyje. Ja jestem w 6 miesiącu i już prawie 7 kg przytyłam, a od ostatniej wizyty czyli przez 3 tygodnie przybyło mi 1,5 kg doktor powiedziała wczoraj że to nie jest dużo,a ja przezywam że za dużo

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 07:30   #193
lina84
Rozeznanie

Witajcie mamusie
Tak się ostatnio rozpisałyście że nie mogę nadążyć za czytaniem.
Teraz przy śniadanku zaglądałam na jakieś cieplejsze okrycie - i znalzałam taki płaszczyk
http://moda.allegro.pl/ekstra-plaszc...811587023.html
i tak sie zastanawiam-ale musze najpierw przeszukac mamy szafe może znajde jakąś kurtkę -po z innej strony szkoda kasy na tak krótki okres .

Ja mam prześcieradło z frotki dla maluszka -i planuje jeszcze dokupić ze 2 zeby mieć na zmianę.
Idę przygotowac tż jakieś śniadanko -po nocce zaraz bedzie w domu ..
A ja ide na troche do pracy ...
buziaki
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 08:11   #194
mol_aa
Zadomowienie

Dzien dobry mamusie

My juz po sniadanku, maly buszuje, rozpycha sie w kazda strone chyba mu sniadanko smakowalo

Witamy nowa mamusie
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 08:12   #195
Tincia
Wtajemniczenie

Bry
A ja zaraz lecę do kosmetyczki, później na miasto
Słonko tak ładnie świeci i w ogóle jakoś tak mi fajnie.

Co do wagi: Ja mam 10+ (od założenia kart ciążowej 7+), przez siódmy miesiąc nic nie przytyłam, teraz w ósmym 1kg. Zobaczymy, co będzie dalej

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-09-15 o 08:13
Stary 2011-09-15, 08:21   #196
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie
Tak się ostatnio rozpisałyście że nie mogę nadążyć za czytaniem.
Teraz przy śniadanku zaglądałam na jakieś cieplejsze okrycie - i znalzałam taki płaszczyk
http://moda.allegro.pl/ekstra-plaszc...811587023.html
i tak sie zastanawiam-ale musze najpierw przeszukac mamy szafe może znajde jakąś kurtkę -po z innej strony szkoda kasy na tak krótki okres .

Ja mam prześcieradło z frotki dla maluszka -i planuje jeszcze dokupić ze 2 zeby mieć na zmianę.
Idę przygotowac tż jakieś śniadanko -po nocce zaraz bedzie w domu ..
A ja ide na troche do pracy ...
buziaki
hej dziewczynki, witam sie porannie

ja ten plaszczyk juz kiedys chyba wklejalam, wyglada super tylko zastanawiam sie czy za ta cene to nie bedzie jednak jakis szajs

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Poczytam "Język niemowląt" zanim się ktoś tu zjawi.
ta ksiazka sie bardzo do mojej pooporodowej depresji przyczynila
Stary 2011-09-15, 08:23   #197
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a tak zupełnie z innej bajki, ile planujecie siedziec z dzieckiem po urodzeniu? Kiedy wracacie do pracy? Kto bedzie pilnował malucha? Pytam gdyż dziś byłam z siostrą zapisać jej synka do żłobka i kobieta powiedziała mi, że jak chce mieć szanse na miejsce w przyszłym roku we wrzesniu (a tak wracam do pracy) to mam przyjść złożyć podanie jeszcze w grudniu, zaraz po tym jak urodze. Czy to jest normalne? Szczerze jestem w pewnego rodzaju szoku.
Hmm może uznacie mnie za zwyrodniałą matkę ale ja od razu po macierzyńskim będę chciała wrócić do pracy (jesli oczywiście w obecnej pracy przedłużą mi umowę). Myślę o niani - obie babcie pracują więc zostaje mi tylko niania lub żłobek. W żłobku przeraża mnie ta wymiana flory bakteryjnej wśród dzieci i to że przez to ciągle chorują... stąd pomysł na nianie. W moim mieście jest jeden publiczny żłobek i dwa prywatne - do publicznego raczej się nie dostanę a cena prywatnego to cena niani...
Stary 2011-09-15, 08:24   #198
ja_dalia
Wtajemniczenie

witajcie

Cytat:
Przysługuje 380 zł miesięcznie, prowadzę własną firmę i jestem zmuszona powrócić jak najszybciej ponieważ 10x tyle kosztuje utrzymanie mojej firmy miesięcznie. nie dam rady, inaczej pójdę z przysłowiowymi torbami. Bardzo mi przykro z tego powodu i już szkoda mi maluszka, ale co mam zrobić.....
a co z malenstwem ???? bedziesz miala z kim szkraba zostawic ????

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2011-09-15 o 08:28
ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 08:30   #199
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
A w ogóle z tymi chusteczkami to mam mętlik w głowie. Wiem, że już sporo o tym było. Najlepiej by było jakiś plebiscyt zrobić, żeby sie dowiedzieć które wg młodych mam są najmniej uczulające. Bo na wizażu, to jest na razie mało opinii o nich. Tutaj na forum przewijają się głównie z tego co zauważyłam chusteczki Huggies Pure i Pampers.
Dlatego ja kupiłam po jednym opakowaniu Huggies, Pampers i bodajeże Nivea. Dokupię jeszcze Bambino. Cena takich chusteczek nie jest wysoka więc najwyżej jak dziecko będzie miało na jeden tym alergie to otworzę nową paczkę a starą która uczula po prostu wykorzystam do czegoś innego
Stary 2011-09-15, 08:31   #200
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, witam sie porannie

ja ten plaszczyk juz kiedys chyba wklejalam, wyglada super tylko zastanawiam sie czy za ta cene to nie bedzie jednak jakis szajs

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

ta ksiazka sie bardzo do mojej pooporodowej depresji przyczynila
dlaczego

Witamy nową mamusię
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 08:34   #201
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Chyba wynajme jakas sprzataczake, bo mnie szlak trafia- zaczyna sie u mnie tzw wicie gniazda, czyli sprzatam wszystko co mam pod reka- co trwa zazwyczaj kilka godzin... a nie trzeba przeciez myc szafek w kuchni co 5 dni, albo podlog co 2 dzien? Dobrze, ze mam swiadomosc , ze mi odbija ...tylko, ze sil coraz mniej. Na prasowanie nawet nie patrze. Z obiadem tez dzis chyba odpuszcze i nalesnikow narobie. Pieczonka bedzie jutro.
U mnie też zaczął się etap wicia gniazdka... mam nagły przypływ energii i czuję że mogłabym góry przenosić. Mąż mnie hamuje i przypomina o obowiązkowym "leżakowaniu"
Stary 2011-09-15, 08:37   #202
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
U mnie też zaczął się etap wicia gniazdka... mam nagły przypływ energii i czuję że mogłabym góry przenosić. Mąż mnie hamuje i przypomina o obowiązkowym "leżakowaniu"
U mnie jest to samo, tyle rzeczy chcialabym zrobic, ale nie moge bo musze lezec, jedynie co moge to rozkazy wydawac tztowi co gdzie ma ustawic, jak przesunac
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 08:42   #203
truscafka
Zadomowienie

Dzień doberek!!

Cytat:
witajcie

a co z malenstwem ???? bedziesz miala z kim szkraba zostawic ????
Ja będę z synkiem rano. Później mój tż wraca z pracy więc on będzie zajmował się dzieckiem. Już to postanowiliśmy. Później około 14 przychodzi moja mama z pracy, a że z rodzicami na razie mieszkamy to odciąży troszkę męża. No i tak się to będzie kręciło...

Mój tata też jest cały czas w domu bo prowadzi wł. firmę i biuro ma w domu. Także w razie czego będzie jeszcze dziadziuś. Choć dziadzius sie już bardzo boi

Cytat:
Hmm może uznacie mnie za zwyrodniałą matkę ale ja od razu po macierzyńskim będę chciała wrócić do pracy (jesli oczywiście w obecnej pracy przedłużą mi umowę). Myślę o niani - obie babcie pracują więc zostaje mi tylko niania lub żłobek. W żłobku przeraża mnie ta wymiana flory bakteryjnej wśród dzieci i to że przez to ciągle chorują... stąd pomysł na nianie. W moim mieście jest jeden publiczny żłobek i dwa prywatne - do publicznego raczej się nie dostanę a cena prywatnego to cena niani...
Tottie a co ja mam powiedzieć? Wiesz ile bym dała żeby chociaż to macierzyńskie być z synkiem : nie przejmuj się dasz sobie na pewno radę!!! Podejrzewam że Tobei będzie trudniej pogodzić z tym niż synkowi

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 08:46   #204
elf27
Zadomowienie

Tottie ja też muszę wrócić po macierzyńskim i mam nadzieję, że będzie do czego, bo już teraz były zwolnienia i redukcje więc nie wiem jak sytuacja się będzie przedstawiać po moim powrocie. Jeśli będzie praca to pozostaje niania tylko... Troszkę obawiam się czy znajdę właściwą osobę, będziemy pewnie raczej z polecenia chcieli.
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 08:48   #205
ja_dalia
Wtajemniczenie

ja jestem b.ciekawa jak to bedzie.... do 18.01 mam mame w PL, chociaz pewnie na pare dni bedzie zmykać....

mam pytanie do Was, bo wiem ze kadrowo troche śmigacie.... umowe mam do ktoregos tam pazdziernika... musza przedluzyc do dnia porodu... a potem??? ktos mi placi macierzynski czy jak??? cos mi w ogole przysluguje czy jestem w d..... ???

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 08:54   #206
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Witajcie
Dziś już 27 tydzień w końcu czyli III trysmestr!!
Ja_dalia, z tego co sie orientuje idziesz do zuzu i oni ci płacą macierzyński. Mi niestety nie przysługuje

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 09:04   #207
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
dlaczego

Witamy nową mamusię

tez witam nowa mamusie i gratuluje na kiedy termin? rozumiem ze to synek bedzie tak?

ksiazka- czytalam jak mam jeden miesiac i sie okazalo ze popelniam wszystkie mozliwe bledy jakie tam opisali, mala usypiala przy cycu a powinna sama, uwielbila spac na rekach i w ogole wyszlo ze wszystko robie nie tak i jestem niezorganizowana i sterroryzowana przez noworodka
jak zadzwonilam z placzem do mojej mamy to mi kazala to dziadostwo wyrzucic i sie nie martwic. no i faktycznie wyrosla mala z tych zlych nawykow

Cytat:
ja wczoraj wyciagnelam wszystkie ciuszki, wyszlo i ze tyle tego mam ze do pol roku na bank nic nie musze dopupowac, a potem to jakies pojedyncze sztuki
zrobilam sobie liste ciuszkow ktore juz mam i wyszlo mi nawet ze tych calkiem malutkich- wczesniakowych (mniejsze niz 56 czylo 50 albo 46- nie wiem dokladnie ale maciupenkie jak dla laleczek) mam sporo...tak kupowalam po sztuce jak gdzies trafilam i wyszlo mi 6 body z dlugim rekawkiem, 12 z krotkim, 10 mini skarpetek, pajace 13 i 2 spodenki. a potem na 56 tez calkiem sporo sie nazbieralo. fotke wrzucam- ale kuurcze wszystko mam niebieskie, granatowe, biale jednobarwne albo w paski
a dla dziewczynek to kwiatki, ciapki, paseczki, groszki, motylki, krateczki, wzoreczki, wszystkie kolory teczy. a ja nie dosc ze podwojnie to jeszcze na niebiesko wszystko buuuuu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1333.jpg (140,6 KB, 43 załadowań)
Stary 2011-09-15, 09:05   #208
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie mamuśki

Zapomniałam się wczoraj pochwalić przyszedł list z naszej agencji mieszkaniowej przedłużają nam umowę jak chcemy na 6 miesięcy albo na rok byliśmy wczoraj u nich od razu ale mamy się zgłosić w poniedziałek bo nie było tej babki od podpisywania umów. Także problem mieszkaniowy mamy z głowy ale jestem happy
Myślałam że wczoraj coś załatwię bo się boję że nie dotrwam do poniedziałku no ale trzeba czekać (a ja muszę być przy podpisywaniu my oboje jesteśmy na umowie) w razie czego mamy czas do 7 października

rojku mi ginekolog nie robił wymazu nie wiem dlaczego

Co do owłosienia na brzuchu też mam ale mam jaśniutkie włosy ale za to na nogach to porażka czarne dosłownie aż po uda włącznie. A linie na brzuchu już mam od dawna od piersi do samego spojenia łonowego ciemno brązową.

Z małą będę siedzieć do połowy kwietnia(albo początku) później ma przyjechać teściowa ale na dalsze plany to nie mam zielonego pojęcia co będzie jeszcze się nie zastanawiałam
Stary 2011-09-15, 09:05   #209
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
Dzień dobry:0
ja też miałam nie przespaną noc:/
pisałyście ostatnio o wadze, ze dużo przytyłyście w krótkim czasie.Słyszałam że w ostatnich miesiącach 7,8 to często najwięcej się tyje. Ja jestem w 6 miesiącu i już prawie 7 kg przytyłam, a od ostatniej wizyty czyli przez 3 tygodnie przybyło mi 1,5 kg doktor powiedziała wczoraj że to nie jest dużo,a ja przezywam że za dużo
Ja od 24tc do 32tc nic nie przytyłam... miałam 2 dni przerwy podczas któych nie stałam na wadze... dzisiaj wchodzę a tu nagle +1,5kg chyba waga ponownie ruszyła to jest to o czym wspominała glam... że najpierw długo długo nic a potem kilka kg w górę mi pójdzie
Zrzucę po porodzie jak wróce na fitness

Cytat:
Tottie a co ja mam powiedzieć? Wiesz ile bym dała żeby chociaż to macierzyńskie być z synkiem : nie przejmuj się dasz sobie na pewno radę!!! Podejrzewam że Tobei będzie trudniej pogodzić z tym niż synkowi

Kilka postów wyżej czytałam że utrzymanie własnej firmy dużo Cię osztuje i szybko będziesz musiała wrócić do pracy. Naprawdę współczuję
Ja jeśli przedłużą mi umowę to po macierzyńskim wracam do pracy, jeśli mi nie przedłużą umowy to zostaję z Maleństwem w domu do ukończenia przez Niego roczku
Wolałabym wrócić do pracy bo jakby nie było zawsze w życiu jest lżej jak dwie osoby pracują nie jedna... takie czasy. O własnej firmie też myślę ale to za kilka lat... jak będę czuła się pewnie w jakimś konkretnym fachu

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Tottie ja też muszę wrócić po macierzyńskim i mam nadzieję, że będzie do czego, bo już teraz były zwolnienia i redukcje więc nie wiem jak sytuacja się będzie przedstawiać po moim powrocie. Jeśli będzie praca to pozostaje niania tylko... Troszkę obawiam się czy znajdę właściwą osobę, będziemy pewnie raczej z polecenia chcieli.
Mnie w czerwcu kierownik mówił że raczej umowy mi nie przedłużą, w poniedziałek dał mi do zrozumienia że jest szansa... ale nie myślę o tym... będę martwiła się pod koniec urlopu macierzyńskiego co z pracą jeśli okaże się że w grudniu nie przedłużą mi umowy.
O znalezienie właściwej osoby na nianie też się martwię.. nawet nie wiem gdzie szukać, jak szukać i w ogóle... trochę mnie to przeraża bo już słyszałam o tym jak zatrudniane nianie grzebały ludziom po szafach, biły dzieci lub w ogóle się nimi nie zajmowały i gnębiły psychicznie...

Cytat:
mam pytanie do Was, bo wiem ze kadrowo troche śmigacie.... umowe mam do ktoregos tam pazdziernika... musza przedluzyc do dnia porodu... a potem??? ktos mi placi macierzynski czy jak??? cos mi w ogole przysluguje czy jestem w d..... ???
Witaj nowa mamusiu
Jeśli przepracowałaś 6 miesięcy bez przerwy to przysługuje Ci urlop macierzyński za który płaci Ci ZUS.

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-09-15 o 09:22
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 09:10   #210
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem b.ciekawa jak to bedzie.... do 18.01 mam mame w PL, chociaz pewnie na pare dni bedzie zmykać....

to ja mam tak samo, niby umowa do konca grudnia- ale wygasnie automatycznie z dniem porodu. a potem przysluguje macierzynski zasilek z ZUSu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości