|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Tak robie ta manne dla dziecka i stwierdizlam, ze sama sobie zjem z mlekiem i dzemem truskawkowym mniam mniam
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() klaski :Cytat:
Tez czasami mialam takie dni, ze tlyko liczylam sekundy do przyjscia Tzta:P. Dzis kupiilam takie miekkie gumkie do wlosow dla Leny, bo juz jej wloski do oczu wchodza, tzn grzywa, bo na okolo ma nowe krotkie wloski. Lepiej chyba gumka niz twarda spinka... w domu nie bd zakladac tylko na wode na boczek:P ale co jakis czas na wyjscie tak:P Za chwilke napuszcze wode do wanny i bedziemy razem ´´plywac´´ :d
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-15 o 19:59 |
||
|
|
|
#1802 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla Krystianka, piękny prezent Wam zrobił
|
|
#1803 |
|
Wtajemniczenie
|
izunia,szymelka,tajka,pru nelle
szymelka nic szczególnego piernik zrobiłam,bo Tż bardzo lubi,a drugi ciasto(z prawdziwego zdarzenia)robni teściowa,bo uznała,ze na pewno nie będę miała czasu przy Lilce.Dobrze myśli-mądra ta moja teściowa ![]() Tak poza tym to kochana jest!Byłam dzis na szczepieniu i rozmawiałam z pediatra o wprowadzaniu nowych pokarmów i kazała dawac Lilce juz obiadki i deserki,więc kupiłam marchewę z Hippa i jej dałam.Miłością to ona do niej nie zapałała Nie wiedziała o co to chodzi z tym nowym jedzeniem,jak sie to połyka itd.Jutro powtórkatajka ja sobie dzisiaj kupiłam kaszke manne(taka gotową jak serek)i wcinałam,aż mi sie uszy trzęsły ![]() Sunnygirl jak w pracy?Jak godzisz życie zawodowe z wychowaniem dziecka?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-09-15 o 20:40 |
|
|
|
#1804 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My mamy dzisiaj męczący dzień. Mały marudny i płaczliwy a ja padam na ryjek Odwiedziła nas też koleżanka ze swoją 1,5 miesięczną córeczką. Ale ona jest malusia Do tego zraża się do spania w łóżeczku po kąpaniu wieczorem mimo że zawsze zasypiał wieczorem sam bez problemu.
|
|||
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj mieliśmy ciężkie zasypianie,
całkowicie rozregulowało nam się pory jedzenia ![]() dzisiaj jadła tylko 4 razy 4:30 10:05 14:45 18:25 o tej 18 to się tak strasznie rozpłakała, że nie wiedzieliśmy co się dzieje, myśleliśmy że coś ją strasznie boli a ona głodna była, nie pamiętam kiedy moje dziecko płakało z głodu, nie podoba mi się to karmienie na żądnie potem dopiero była kąpiel, mała jadła przed, i przez to godzinę usypiała i płakała
|
#1806 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój mały zaczął raczkować bo chciał na rączki a mama była daleko więc jakos musiał sie do niej dostać![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1807 |
|
Wtajemniczenie
|
izunia teraz dopiero doczytałam jaką miałaś "przygodę"-bardzo współczuje-ja to najbardziej boje sie takich właśnie sytuacji
iza kurcze to kicha z tym jedzenie,moze wróc do poprzedniego grafiku Może on Idalce pasował?Dlaczego postanowiłas karmić na żadanie?Pewnie pisałaś,ale przeoczyłam chyba
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1808 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam wrażenie, że te nasze dzieci ciągle nam pokazują, że co chwilę nas zaskakują - nam już się wydaje, że złapałyśmy rytm i wiemy o co chodzi, a tu niespodzianka - zmiana i od nowa docieranie się, no i tak wkółko - też tak macie???
|
|
#1809 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko że w łyżeczce takiej kaszki jest bardzo mała czystej manny, żeby mieć te 2-3g to trzeba by łyżkę stołową wsypać i mały je ci z tego smoczka z krzyżykiem TT? Cytat:
Cytat:
ale moja na razie mało je wszystkiego więc jakoś mnie nie ciągnie do zakupów Cytat:
cora bo małej się coś pozmieniało, zaczęła coraz częściej pluć smokiem i wydziwiać przy jedzeniu, i w końcu wczoraj jak zwykle chciałam jej dać mleczko przed 10, bo jadała o 4, a ona zaczęła mi pluć smokiem i za nic nie chciała, pierwszy raz się tak mi zdarzyło, w końcu wypiła to mleko dopiero o 11 ![]() o 14 wypiła kolejne mleko i do 19 nie chciała jeść pluła ![]() więc stwierdziłam że coś może jej się zmienia, dorasta i chce mieć większe przerwy między posiłkami, i że pokarmię ją na żądanie, żeby się zorientować jak ona by chciała żeby to wyglądało i dzisiaj kiepsko się to skończyło ![]() oto mój przydługi referat ale nie wiedziałam jak to w skrócie napisać, jeśli doczytałaś do końca to dla ciebie ...
|
|
#1810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas podobnie(bo malo zjadla), chociaz niby bylo duzo karmien ![]() o 7 zjadla 70ml 010.30 75ml obiadku 11.30 120ml mleka 15.15 140ml 17.40 150ml 19.30 plucie bananem, wiec duzo tego nie bylo 21 100ml kaszki Zrobilam dzis 180ml kaszki bo wczoraj chciala wiecej to zjadla 100 Cofnela sie z jedzeniem sloiczkow, pcha jezor do gory i wypycha Cytat:
Ciekawa jestem ile razy sie dzis potworek obudzi... Zwazylismy dzis mala w pampku i ubranku i bniby bylo 8060g ale znowu sie wiercila i moze nasza reka byla na wadze nie wiem. Tak czy saik mysle, ze wazy jakos 7700-7750
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-15 o 21:30 |
||
|
|
|
#1811 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
jak w najbliższych dniach zęba nie będzie to ja się poddaje ![]() mała jest okropna, padam ze zmeczenia moja mała znowu dziś z nami spała od którejś tam. w łóżeczku płacze, budz sie co rusz ,wezmę ją do nas - spi do rana ![]() cora brawo dla Lilki, dzielna dziewczynka ![]() izabela tak pomyślałam, że Idalka może na zęby straciła apetyt ![]() niektóre dzieci ponoć tak mają. moja też miała okres że jadła może ze trzy razy na dzień ![]() gosikk super że juz idziecie na swoje. jakoś ci później streścimy co się działo ![]() izunia współczuję przeżyc
|
|
|
|
#1812 | ||
|
Zakorzenienie
|
aha i o tej 14 dałam jej mleko z 1 łyżeczką kleiku
nie szło jej picie przez ten smoczek z x przez 5 minut piła, ja patrze a tam ubyło tylko 30ml ![]() za to przez ten smoczek do mleka 6+ szybko jej poszło Cytat:
zważcie się razem, a potem zważ się ty ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
możliwe, może się ureguluje ona rzadko teraz je ale zjada wtedy 180ml ehhhh sama nie wiem, wolałabym żeby o ten jeden posiłek było więcej ale za to mniejsze porcje, bo potem ulewa
|
|
#1813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki za wyjaśnienie Kurcze to ja nie wiem,może to rzeczywiście pzrez zęby Szczerze mówiąc ja już na zęby wszystko zwalam,bo wczesniej to winowajcą był skok rozwojowy Chociaz dziś pediatra stwierdził,ze zębów nie widaćNie chciałam sie chwalić,bo boje się wypowiadać te słowa na głos...ale wczorajsza noc był super,co ja bym dała żeby choc częśc taka była Obudziła sie o 23;30 na jedzenia,a później dopiero za 5h co sie juz daaaawno nie zdarzyło,a potem o 7 dałam cyca i spała z nami do 9-ej
|
|
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Dałam dzisiaj Leonkowi obiadek po 6 miesiącu i jest taki nie końca rozdrobniony. No i reakcja Leosia po pierwszej łyżeczce.....
|
|
|
|
#1815 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie dziś Krzysiek też wykończył... Cytat:
|
||||
|
|
|
#1816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-09-15 o 22:06 |
|
|
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zębów ja nie widzę, ale może się mylę fajnie, że pospałyście ![]() moja niby na jedzenie sie budzi dopiero ok 4-5, ale ostatnio płacze przez sen i muszę wstawać zoabczyc czy wszystko u niej ok, i dać smoka
|
|
#1818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Szymelka
w Anglii już mają takie podejście...wspominałam,ż e ma katar,ale odpowiedź brzmiała:' skoro nie ma gorączki,to można bez problemu szczepić' kłocic się nie będę,lekarzem nie jestem Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez 87czarna Czas edycji: 2011-09-15 o 22:19 |
||
|
|
|
#1819 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobitki!
Ostatnio pogoda sie u nas poprawila, wiec czesto nie ma nas w domu i wizaz zarasta kurzem ![]() Gratulacje i dla wszystkich maluszkow, ktore zdobywaja nowe umiejetnosci i zabki![]() My dajemy Adriano mm z Holle, maly wtranzala az milo I uzywamy smoczka TT z krzyzykiem, Nino ciagnie bez problemow. Dzis w ruch poszlo mango - alez mu smakowalo ![]() Dzis po silowni poszlismy z synkiem do parku i tam go nakarmilam. Zasnal w trakcie jedzenia... i tak patrzylam na niego i delikatnie buzke mu wycieralam z mleczka i az mi sie plakac zachcialo, bo tak mnie to rozczulilo, on taki jeszcze malenki, bezbronny i kochany... I ta swiadomosc, ze go kocham ponad zycie... ech... moje malenstwo![]() Rozmawialam ostatnio z TZem na temat powrotu do pracy, ze ciezko mi myslec, ze to juz w styczniu i ze Nino bedzie mial dopiero 8 miesiecy, a on spojrzal na mnie, przytulil i mowi - Ania, jak chcesz to zostan z Nino w domu, nie musisz pracowac jesli nie chcesz, a ja wole, jak ty bedziesz sie zajmowac naszym synkiem a nie obcy ludzie. decyzja nalezy do ciebie ![]() No i jak szefowa nie padnie na zawal, to przedluzam moj macierzynski do pelnego roku Pracowac chce ale Nino wazniejszyBuziaki kochane, ide spac, bo nie wiem jak zawsze co mnie czeka w nocy - zreszta jak kazda z nas
|
#1820 |
|
Wtajemniczenie
|
czarna , prunelle ciesze sie ze nie jestem sama
![]() tity moja bratanica jadła tez po 6mc jakiś 'złocisty rosołek z czymś tam" dałam łyżeczkę Malwince i reakcja była podobna ![]() tam są już takie grudki. ja jeszcze ich nie kupuję. musimy sie nauczyć porzadnie jeść papki. ładnie nam idzie może za miesiac kupie cos po tym 6 |
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
CAstia ja Mai daje juz od kilku dni słoiczki po 6 miesiącu. Zjada wszystko!
Zresztą w tej kwestii nie miałam z nią nigdy problemów ![]() Tylko...nadal nie wiem,co i jak z tym dodawaniem kaszki! ![]() ![]() ![]()
|
|
#1822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czarna moja juz 2 razy szczepili jak miala katar i wsio ok..a tez mowilam ze ma katar a oni ze jak nie goraczkuje to jest ok ![]() a co do kaszki to ja zaczne tak jak aja od wieczornego podawania i bede dawac po 4 m-cu z bobowity a zaczne jak moja mala skonczy gdzies 6.5 m-ca podawac...... aco do dodawania kaszy manny zeby dziecko mialo gluten to jezeli w sloiczku podawanym przezemnie bedzie gluten to juz kaszki manny dodawac nie bede
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
trzyrazyi a jaką kupujesz kaszkę manną w UK?
|
|
#1824 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zebym zawalu dostala ??A przybiera Idalka ladnie, czy nie? bo jesli tak to nie ma sie co martwic( i kto to mowi:P) Cytat:
zycze zeby sie powtorzylo ... i to nie raz![]() Cytat:
My tez robimy -album:PChyba bedziemy osssssssssssssstro myslec o wlasnym biznesie, jutro spytamy sie o cene za wynajem lokalu... ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- jelsi masz w okolicy jakis polski sklep to na bank tam bedzie... przynajmniej taka zwykla...
|
|
#1825 |
|
Wtajemniczenie
|
haha, nic tak nie cieszy jak świadomość, że się nie jest samym w nieszczęściu
![]() tajka, widziałam właśnie, super fryzurka ![]() Tity, ojej, nie zasmakowało Leosiowi
|
|
|
|
#1826 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() piękna waga- ładnie Lenka przybiera, więc nie musisz się martwić, że mało jeCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1827 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadłam tylko zapytać czy i kiedy obracacie materace w łóżeczkach? tzn te z kokosu na gryke?
Powiedzcie mi też wyparzacie dalej dzieciaczkom butelki, łyżeczki, miski itp? Bo nie wiem kiedy skończyć z tym |
|
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dalej wyparzam wszystko w elektrycznym sterilizatorze, ale czasami uzywam tej samej butli 2 razy, tlyko umyje i tyle. codziennie wieczorem sterylizuje 5 butli... czasami zapominam. Tak do roczku bede sterylizowala, ale co jakis czas...
|
|
#1829 | ||
|
Wtajemniczenie
|
czarna gratki dla Mai za pół roczku
![]() olusia gratki dla Zosi za 5 m-cy ![]() Cytat:
iza a dajesz jej jesc cos oprócz mleka, bo wbrew pozorom np zupką czy obiadkiem, to sie dziecko najada, moj np jak zje obiad i popije soczkiem to nie je mleka przez 3 h Cytat:
spróbuj jej dawać posilki odpowiednie do pory czyli na śniadanie kaszkę, na obiad jakis sloiczek, na podwieczorek jakis deserek i na kolację mleko z kaszką np dzieci w tym wieku nie powinny mieć tak dużo posiłkow, wiem, że Lenka malo je i to dlatego, ale może uda Ci sie ją jakoś przestawić ja juz od jakis 2 m-cy nie wyparzam |
||
|
|
|
#1830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No tak,moja córcia kończy dzisiaj 6 miesięcy!!! łezka staje w oku,kiedy pomyśle,że to juz pół roku od jej przyjścia na świat...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

klaski :
brawo!

Do tego zraża się do spania w łóżeczku po kąpaniu wieczorem mimo że zawsze zasypiał wieczorem sam bez problemu.

i płakała