Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać cz.X - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-15, 20:32   #4741
Gregorynka
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Kto wyciąga pierwszy rękę do przywitania, pożegnania? Kto pierwszy się przedstawia? W sytuacji gdy spotyka się młodsza kobieta ze starszym mężczyzną.

Gregorynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 20:33   #4742
lily0
Raczkowanie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Cytat:
Napisane przez Reme Pokaż wiadomość
Ja myślę, że zależy od przypadku. Bo niestety znam takiego, który będąc zakochanym w jednej dziewczynie pukał sobie inną i stawał mu bez problemu. Jakoś wydaje mi się, że u mężczyzn jest to bardziej biologiczne i niewiele im trzeba do stawania niestety, jeśli nie mają "przeciwwskazań"...
właśnie też tak myślałam że staje im na prawo i lewo ale czytam taką książkę na podstawie której piszę ankietę i tam własnie jest opisany gość zupełnie zdrowy, przystojny który ma dzieci, żonę i właśnie kochankę, z którą spełnia się fantazjami dotyczącymi zabaw ale do seks prawdziwego niestety nie może dojść bo nie staje nie wiem czy jest sens pisać taką pracę jeśli nie ma takich przypadków więc pytam....
lily0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 20:41   #4743
Reme
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lily0 Pokaż wiadomość
właśnie też tak myślałam że staje im na prawo i lewo ale czytam taką książkę na podstawie której piszę ankietę i tam własnie jest opisany gość zupełnie zdrowy, przystojny który ma dzieci, żonę i właśnie kochankę, z którą spełnia się fantazjami dotyczącymi zabaw ale do seks prawdziwego niestety nie może dojść bo nie staje nie wiem czy jest sens pisać taką pracę jeśli nie ma takich przypadków więc pytam....
Te przeciwwskazania, to miałam na myśli nie tylko zdrowotne, ale też moralne, może wynikające z wychowania. Może tamten facet przy normalnym seksie ma wyrzuty sumienia lub jeszcze coś innego a zabawy tego nie wzbudzają. Ale akurat wątpię, że jego zahamowanie i niestawanie członka jest wynikiem jedynie tego, że jest zakochany/kocha inną. Prędzej bym w coś takiego uwierzyła, jeśli chodziłoby o kobietę, która nie może się podniecić.
Stary 2011-09-15, 20:44   #4744
lily0
Raczkowanie

Cytat:
Te przeciwwskazania, to miałam na myśli nie tylko zdrowotne, ale też moralne, może wynikające z wychowania. Może tamten facet przy normalnym seksie ma wyrzuty sumienia lub jeszcze coś innego a zabawy tego nie wzbudzają. Ale akurat wątpię, że jego zahamowanie i niestawanie członka jest wynikiem jedynie tego, że jest zakochany/kocha inną. Prędzej bym w coś takiego uwierzyła, jeśli chodziłoby o kobietę, która nie może się podniecić.
Tu by chciał, ale wyrzuty go jedzą - w sumie w ten sposób tego nie brałam, może to być nawet ciekawe, mało kto pisze o tym.
Stary 2011-09-15, 20:49   #4745
Reme
Zadomowienie

Cytat:
Tu by chciał, ale wyrzuty go jedzą - w sumie w ten sposób tego nie brałam, może to być nawet ciekawe, mało kto pisze o tym.
Myślę, że takich, co by chcieli, ale "nie mogą", bo siedzą w nich wtłoczone w podświadomość zasady moralne znalazłoby się dużo Przecież gdyby nie moralność, kultura, wychowanie itd to kierowalibyśmy się popędami bez skrupułów, jak zwierzęta (w sumie człowiek to też zwierzę przecież).
Stary 2011-09-15, 20:56   #4746
lily0
Raczkowanie

Cytat:
Myślę, że takich, co by chcieli, ale "nie mogą", bo siedzą w nich wtłoczone w podświadomość zasady moralne znalazłoby się dużo Przecież gdyby nie moralność, kultura, wychowanie itd to kierowalibyśmy się popędami bez skrupułów, jak zwierzęta (w sumie człowiek to też zwierzę przecież).
tak, ale po co się decyduje w takim razie? moda na zdradę czy ciekawość?
Stary 2011-09-15, 21:04   #4747
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anettka Pokaż wiadomość
na leżąco sie zmieści jeśli tylna półka się wyciąga. Można tak transportować kuchenkę. kurierem się nie opłaca jesli nie masz/ nie znasz nikogo kto ma umowę, bo zapłacisz dużo. Zmierz kuchenkę i zmierz w aucie miejsce po rozlożeniu foteli, żebyś wiedziała jak zaplanować wkładanie.
dobra, to czekam aż auto wróci od lekarza i będę mierzyć
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 21:04   #4748
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Gregorynka Pokaż wiadomość
Kto wyciąga pierwszy rękę do przywitania, pożegnania? Kto pierwszy się przedstawia? W sytuacji gdy spotyka się młodsza kobieta ze starszym mężczyzną.
generalnie-kobieta pierwsza, starszy-pierwszy. w tej sytuacji zalezy-jakie maja relacje (czy np. sluzbowe czy prywatne, ew. roznica wieku)

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 21:07   #4749
Reme
Zadomowienie

Cytat:
tak, ale po co się decyduje w takim razie? moda na zdradę czy ciekawość?
Powodów jest mnóstwo, trzeba by rozpatrywać pod kątem konkretnego przypadku. Np. taki facet z Twojej książki - może mu brakuje czegoś, chce sobie pofiglować a żona się nie zgadza. Może być i ciekawość. A zdrada - istnieje od zawsze a przynajmniej odkąd ludzie tym słowem zdefiniowali skakanie do czyjegoś łoża, podczas związku.
Stary 2011-09-15, 21:12   #4750
lily0
Raczkowanie

Cytat:
Powodów jest mnóstwo, trzeba by rozpatrywać pod kątem konkretnego przypadku. Np. taki facet z Twojej książki - może mu brakuje czegoś, chce sobie pofiglować a żona się nie zgadza. Może być i ciekawość. A zdrada - istnieje od zawsze a przynajmniej odkąd ludzie tym słowem zdefiniowali skakanie do czyjegoś łoża, podczas związku.
A jak to wygląda, jeśli chciałabym przeprowadzić z kimś wywiad na taki temat, czy muszę ukryć jego dane? jak sądzisz to dobry pomysł na pracę?
Stary 2011-09-15, 21:30   #4751
Reme
Zadomowienie

Cytat:
A jak to wygląda, jeśli chciałabym przeprowadzić z kimś wywiad na taki temat, czy muszę ukryć jego dane? jak sądzisz to dobry pomysł na pracę?
Jeśli temat Cię interesuje, masz ochotę go zgłębiać, to czemu nie Choć na pewno już wiele o tym napisano i mówiono. A co to za praca, jeśli mogę spytać? Ja tutaj napisałam jakieś tam moje przemyślenia, może wnioski wyjdą Ci zupełnie inne, kto wie
A czy ukrywać dane... na pewno nie pisać imienia i nazwiska, bo nikogo to nie interesuje Metryczka respondenta na pewno jest konieczna, profil tej osoby. Jeśli chcesz analizować zjawisko a nie jedynie przeprowadzić wywiad z jedną osobą, to trzeba dobrać ileś osób i jednak jakoś je porównać, wyciągnąć wnioski, które zawrzesz w pracy.
Stary 2011-09-15, 21:38   #4752
lily0
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli temat Cię interesuje, masz ochotę go zgłębiać, to czemu nie Choć na pewno już wiele o tym napisano i mówiono. A co to za praca, jeśli mogę spytać? Ja tutaj napisałam jakieś tam moje przemyślenia, może wnioski wyjdą Ci zupełnie inne, kto wie
A czy ukrywać dane... na pewno nie pisać imienia i nazwiska, bo nikogo to nie interesuje Metryczka respondenta na pewno jest konieczna, profil tej osoby. Jeśli chcesz analizować zjawisko a nie jedynie przeprowadzić wywiad z jedną osobą, to trzeba dobrać ileś osób i jednak jakoś je porównać, wyciągnąć wnioski, które zawrzesz w pracy.

praca na studia oczywiście

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Mam jedno pytanie w końcu jak w temacie-wstydliwe

Czu uważacie za prawdę powiedzenie, że mężczyźnie nie zakochanemu gorzej (albo wogóle nie) staje?? chodzi mi to że blokuje się przed inna kobietą (może być kochanka, koleżanka itp) czy ona mu się raczej nie podoba. Jak sądzicie? Znacie takie przypadki?

czy ktoś ewentualnie jeszcze pomoże
Stary 2011-09-15, 21:44   #4753
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
czy ktoś ewentualnie jeszcze pomoże
Nie znam takiego przypadku i nigdy o czymś takim nie słyszałam Jak nie ma erekcji to albo nie ma pożądania albo wpływa na to stres/zmęczenie/choroba.
Stary 2011-09-15, 23:38   #4754
Lavi92
Zakorzenienie

Dorwałam w końcu upragnione rybki Dermogal i... jestem załamana ich zapachem One mi tak strasznie śmierdzą, że nie daje rady ich używać. Czasem aż chcę mi się wymiotować jak czuje je na mojej twarzy. Czy da się z czymś pomieszać żeby zneutralizować zapach? Działają na razie fajnie ale ten zaapach
Stary 2011-09-15, 23:51   #4755
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
Dorwałam w końcu upragnione rybki Dermogal i... jestem załamana ich zapachem One mi tak strasznie śmierdzą, że nie daje rady ich używać. Czasem aż chcę mi się wymiotować jak czuje je na mojej twarzy. Czy da się z czymś pomieszać żeby zneutralizować zapach? Działają na razie fajnie ale ten zaapach
Ja mieszałam z kremem Ziaji HerbikaPlant, było nieco lepiej, ale nie rewelacyjnie.
Na pocieszenie Ci powiem, że później się przyzwyczaisz. Nie byłam w stanie znieść zapachu rybek a gdy zamówiłam olej tamanu to myślałam że... Po kilku tygodniach ani pierwszy ani drugi zapach nie robi już na mnie wrażenia.

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 08:16   #4756
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Ja mieszałam z kremem Ziaji HerbikaPlant, było nieco lepiej, ale nie rewelacyjnie.
Na pocieszenie Ci powiem, że później się przyzwyczaisz. Nie byłam w stanie znieść zapachu rybek a gdy zamówiłam olej tamanu to myślałam że... Po kilku tygodniach ani pierwszy ani drugi zapach nie robi już na mnie wrażenia.
Kurcze oby bo naprawdę nie idzie nieść tego zapachu. Próbowałam z kokosem ale też z marnym skutkiem. Myślałam, żeby wykorzystać je na włosy ale jak pomyślałam o tym, że zapach by się mógł utrzymywać to od razu zrezygnowałam. A wykorzystać trzeba.
Stary 2011-09-16, 09:02   #4757
Ciacho25
Raczkowanie

Mam zamiar ściągąć kilka książek do ang w pdf, znałam kiedyś taką stronę na której była masa takich książek,tylko nie pamiętam jak się nazywała...english, elearning...coś w tym stylu, miała również i rosyjską wersję strony. Można tam było rozwiązywać jakieś testy,po prawej stronie był shoutbox. Jeśli znacie to proszę napiszcie, bo za nic nie mogę sobie przypomnieć
Ciacho25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 09:05   #4758
201607111050
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
kropelka do każdej gumy,plastiku,bo ona ma działania rozpuszczania gumy.
budapren to do skórzanych materiałów.

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

najlepiej rozmawiac z konsultantem,zawsze moz esz poprosić o jakies gratisy.czasem warto zapytać,co mogą ci jeszcze zaoferować poza normalna opcją.ja wytargałam 30 min do wszystkich i lepszy tel.

po takiej rozmowie i akceptowaniu warunków (rozmowa nagrywana) przychodzi do domu kurierem umowa z tel.musisz ją przeczytać,podać dane z dowodu i odebrać osobiście.ponoś jest możliwość odstąpienia od umowy w ciągu 7 dni,ale musisz zwrócić umowę i tel w punkcie obsługi orange

na początek przygotuj sobie p[ytania,które trzeba zadać.pytaj o okresy promocji,bo niektóre sa tylko okresowe i którsze niż umowa.
-pakiet internetowy
-minuty do wszystkich i w swojej sieci
-sekundowe naliczanie
-faktury on line(bez papierowej faktury dają minuty)
-cena abonamentu z vatem ,oraz rozliczanie abonamentu-czy minutowe naliczanie,czy złotówkowe(różnice w cenie)
-wartość tel w danym abonamecie.im wyższy tym tańszy tel
-wybór marki
10 dni - zwrot przez kuriera na adres podany na druku rozwiązania umowy który przynosi nam kurier
e-faktura to dodatkowe minuty, ekofaktura nie, więc trzeba zaznaczyć o co nam chodzi

bardzo ważne pytanie!
-jakie rozmowy/sms wliczają się w kwote abonamentu. w Delfinach/Pelikanach/Pantarach dodatkowo płatne (pow kwoty abonamentu) jest transmisja danych, rozmowy z *200, *500, *100, nr. miedzynarodowe i roamingowe, nr. specjalne.
-jak bezpłatnie sprawdzić stan konta
201607111050 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 09:55   #4759
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ciacho25, englishtips?
Stary 2011-09-16, 10:00   #4760
Ciacho25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Ciacho25, englishtips?
TAK Kochana jesteś!!
Ciacho25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:22   #4761
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gregorynka Pokaż wiadomość
zawsze kobieta wyciąga pierwsza rękę- To ona decyduje czy chce być "dotknięta" czy nie
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 12:43   #4762
koszyk
Wtajemniczenie

Mam konto w mbanku. Chciałabym co miesiąc odkładać sobie pewną sumę pieniędzy (nie jakieś tysiące), tak żeby to nie było razem z tymi pieniędzmi z konta. Tak odkładać o mieć gdzieś je osobno na czarną godzinę. Jak coś takiego zrobić? Chodzi o ten rachunek oszczędnościowy eMax? Zupełnie się na tym nie znam. Aha chciałabym żeby mnie to nic nie kosztowało, na żadnych procentach mi nie zależy bo to będą dość małe kwoty.

Kurde nie wiem czy wiecie o co mi chodzi

Edytowane przez koszyk
Czas edycji: 2011-09-16 o 12:50
koszyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 13:05   #4763
Parvanti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koszyk Pokaż wiadomość
Mam konto w mbanku. Chciałabym co miesiąc odkładać sobie pewną sumę pieniędzy (nie jakieś tysiące), tak żeby to nie było razem z tymi pieniędzmi z konta. Tak odkładać o mieć gdzieś je osobno na czarną godzinę. Jak coś takiego zrobić? Chodzi o ten rachunek oszczędnościowy eMax? Zupełnie się na tym nie znam. Aha chciałabym żeby mnie to nic nie kosztowało, na żadnych procentach mi nie zależy bo to będą dość małe kwoty.

Wchodzisz na stronę mBanku, klikasz w zakładkę mRachunki, są tam rachunki osobiste, a pod nimi rachunki oszczędnościowe i możesz sobie poczytać. Po wejściu w konkretny będziesz miała wszystkie dane, o ewentualnych opłatach itd. Nie chce mi się teraz tego studiować, ale z tego co pamiętam to po prostu można powiązać rachunek oszczędnościowy ze swoim ekontem, nadać mu jakąś konkretną nazwę , np. "na wakacje" i tam przelewać kasę z konta. Wtedy jak o tym czytałam nic to nie kosztowało, a procent jakiś nikły też był. Otwierasz taki rachunek poprzez złożenie wniosku przez internet albo telefon na infolinię.

Edytowane przez Parvanti
Czas edycji: 2011-09-16 o 13:06
Parvanti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:05   #4764
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez koszyk Pokaż wiadomość

Ja dokładnie w tym celu mam rachunek eMax plus. Procenty są, nieduże, jeżeli chodzi o opłaty - brak. Haczyk: za pierwszy przelew "zwrotny" się nie płaci, za kolejny już 5zł - limit na miesiąc. Tj. tylko jeden darmowy przelew w miesiącu. Mnie nie przeszkadza, bo jak mówię - oszczędzam tam, rzadko wypłacam.

Założenie - zadzwonić na mLinię, podać swoje identyfikatory, poprosić o założenie i po 30 sekundach jest
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:55   #4765
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Ja dokładnie w tym celu mam rachunek eMax plus. Procenty są, nieduże, jeżeli chodzi o opłaty - brak. Haczyk: za pierwszy przelew "zwrotny" się nie płaci, za kolejny już 5zł - limit na miesiąc. Tj. tylko jeden darmowy przelew w miesiącu. Mnie nie przeszkadza, bo jak mówię - oszczędzam tam, rzadko wypłacam.

Założenie - zadzwonić na mLinię, podać swoje identyfikatory, poprosić o założenie i po 30 sekundach jest
Ale to jest to samo konto? tzn że żeby stamtąd wypłacić trzeba najpierw przelać na ten zwykły rachunek, a nie można od razu stamtąd w bankomacie ??
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 16:42   #4766
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Ale to jest to samo konto? tzn że żeby stamtąd wypłacić trzeba najpierw przelać na ten zwykły rachunek, a nie można od razu stamtąd w bankomacie ??
Nie można wypłacać kartą z tego oszczędnościowego. Nie ma do niego w ogóle wydawanej karty, a karta zwykła obsługuje zwykły rachunek, wiadomo.

Więc tak, żeby wypłacić trzeba najpierw przelać na zwykłe konto
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 19:02   #4767
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Czy ktoras z was probowala zainstalowac xp na sony vaio?
Bo mam problem ze sterownikami

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 20:26   #4768
gabi1989
Rozeznanie

o co chodzi z rozdaniami na blogach kosmetycznych? na czym to polega i po co w ogóle jest :P?
gabi1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 20:28   #4769
Vivienne
... choć nie Westwood

Weźcie pomóżcie, bo nie czaję Ktoś kupił ode mnie przedmiot na Allegro, zapłacił przez Płacę z Allegro. I jak mam "wyciągnąć" te pieniądze na moje konto?

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 20:36   #4770
matyldaaaa
Zakorzenienie

Jak smakuje kuskus? tzn jest podobny smakiem do czegoś czy nie da się go z niczym porównać ?
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości