Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-15, 14:46   #3391
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
megi czas najwyzszy!!!!
moj tz jak wyszlismy w piatek ze szpitala to w poniedzialk zostal prawie caly dzien sam, bez zadnej pomocy bo ja musialam porzadnie wlosy w koncu zrobic i doprowadzic sie do porzadku, to oczywiscie nie caly weekend ale jednak dosc szybko byl rzucony na glebsza wode i moze dlatego nie ma problemu teraz zeby zajmowac sie mala.
mówisz o poniedziałku po narodzinach Oliwki?czy teraz?
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 14:49   #3392
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
to jak cos to daj znac co powiedzial lekarz, ja nie ide bo sama mam nie razi nie dwa tak ze spiaca jestem jak cholera a sie przewalam z boku na bok

Co do spinek musisz walczyc moja sciagala wszystko, gumki, spinki no wszystko bylo be a teraz nawet w opasce chodzi
sama z siebie raczej noszenia czegos na wloskach nie polubi
Ok, jak pójde to powiem. Ja tez czasem tak mam ale nie 5 dni pod rząd albo dłużej

Co do spinek to juz nie raz walczyłam i bez rezultatu. Podejmę oczywiście jeszcze próby

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Daniel mi wchodzi zawsze do skrzyni na pościel w łóżku przy składaniu i sobie siedzi jakiś czas
Moja robi to samo... tylko czeka aż podniosę

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 14:50   #3393
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Zapomniałam Wam napisać ale dzisiaj pani w aptece zapakowała nam szczepionkę do woreczka termicznego. Powiedziała że taki mają teraz obowiązek. Podoba mi się to
Stary 2011-09-15, 14:50   #3394
blistex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Moja też kilka razy była już przeziębiona a nigdy nie dostała antybiotyku u mojego pediatry to też ostateczność...

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

drcron- nie wiem czy doczytalas mojego posta w sprawie smaku syropu, jesli nie to podkreślę MÓJ SYROP MA SMAK BARDZO SLODKI, BEZ ANI GRAMA GORYCZY CZY KWASU. Więc może nie ryzykuj z tym syropem
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
ja mam na zimę dokładnie takiehttp://moda.allegro.pl/buty-trekking...773519083.html
są trochę cięższe od adidasów ale bardzo wygodne i wytrzymałe mam je już 2 lata i po wypraniu wyglądają jak nowe

ja biegam za wioską ale rano (przed południem) po południu mi trochę nie pasuje bo to starszy ze szkoły wraca zanim lekcje zanim obiad mu dam to już wieczór i za późno , ale jak zimą tż będzie w domu to chyba się na popołudnie przerzucę
zimą to biegam po polach po zaspach jak jest snieg specjalnie żeby wysiłek zwiększyć
ciekawe jaka w tym roku zima będzie, mówią że ostra

Asiulek , Sidorcia dziewczynki cudne są

Bao no faktycznie jak Ci cycki chlastają

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Ja jak ostatnio byłam na zakupach to tż poszedł z małym w kulki , też 8 zł -30minut strasznie drogo moim zdaniem co to jest 30 minut dla dziecka i jeszcze każą przy wyjściu paragon pokazać czy czasami się dłużej nie było
Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Podobno Elofen, to to samo co Pulneo - ja taką informację dostałam w aptece, jak po pokazaniu recepty na Elofen, dostałam Pulneo. A Pulneo jest cholernie gorzkie w smaku
Cytat:
Pulneo też miałam ale spróbuję jak mała się obudzi bo większośc leków mam u niej w pokoju. Tylko nie wiem czy go nie wyrzucałam bo to był pierwszy syrop jaki jej kupowalam i coś mi swita, że wyrzucałam :/
ale aż sprobowalam raz jeszcze większy lyk tego elofenu i jak dla mnie to sam cukier, no może ciut tam goryczki przez momencik poczulam ale to jak juz się zaczęłam doszukiwać. Ogólnie jak dla mnie słodzizna
Dzięki dziewczyny ja swój zaniosę dzisiaj do apteki i pokażę go farmaceucie i niehc mi powie dlaczego on jest cierpko kwaśny napisałam tez meila do producenta, ze trafił mi się taki egzemplaż i co mam z nim zrobić . teraz czekam na odpowiedź

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Tak na przyszłość to nie pozwalaj na zamianę leku w aptece zwłaszcza jak dziecko ma problem z nerkami. Ja jestem upierdliwa w tym temacie i zawsze mówię że chcę to co jest napisane albo to o co proszę nawet jak zamiennik jest tańszy.
ale te dwa i jeszcze EURESPAL to są te same syropy tylko wystepujące pod inną nazwą inny producent je produkuje a mają taki sam skład i kosztuja tyle samo tak mi tłumaczyła lekarka

a pamietacie jak kiedyś trafiłam na bakusia z pleśnią w środku ? wysłałam wtedy meila do producenta ze zdjęciami tego serka i dostałam wczorajk wieczorem odpiowiedź z przeprosinami i kazali podać mi adres do korespondencji, by mogli wysłać słodki upominek dla dziecka oczywiście odpisałąm im, że bardzo dziękuję, ale moje dziecko nie może jeść nabiału więc same przeprosiny wystarczą
Stary 2011-09-15, 14:51   #3395
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Mała pewnie zaraz sie obudzi bo juz spi ponad 3 godziny. Spadam wiec trzeć ziemniaki bo dziś placki ziemniaczane po cygańsku Sosik z mięskiem juz gotowy mniammmmm...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 14:51   #3396
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Zapomniałam Wam napisać ale dzisiaj pani w aptece zapakowała nam szczepionkę do woreczka termicznego. Powiedziała że taki mają teraz obowiązek. Podoba mi się to
mnie tak raz w jednej aptece też zapakowali, ale to był jeden jedyny raz i więcej w żadnej innej się nie powtórzyłna co dziś szczepiłaś??

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 14:55   #3397
blistex
Rozeznanie

ale słodziaki na tych zdjęciach
Stary 2011-09-15, 15:01   #3398
sidorcia
Rozeznanie

Asiulek nauczyłam ją otwierać buźkę kiedy mówię 'pokaż ząbki'. Otwiera troszeczkę ale udaje mi się zerknąć do paszczki My mamy tyle gumek, spinek i opasek że mała ma cały koszyczek tego. Uwielbia się stroić, chodzi do lusterka i ogląda.

Drcron ja kupiłam małej w tamtym tygodniu 3 bakusie, z czego otwierając 2 po kolei oba miały pleśń na dole. Dopiero 3 trafił się czysty.

My dzisiaj byłyśmy zbierać kasztany. Ale mała miała radochę. Przed samym blokiem mamy wielkiego kasztanowca.
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 15:02   #3399
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

moja 2 juz spi, lekko ponad
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 15:05   #3400
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
ale te dwa i jeszcze EURESPAL to są te same syropy tylko wystepujące pod inną nazwą inny producent je produkuje a mają taki sam skład i kosztuja tyle samo tak mi tłumaczyła lekarka

a pamietacie jak kiedyś trafiłam na bakusia z pleśnią w środku ? wysłałam wtedy meila do producenta ze zdjęciami tego serka i dostałam wczorajk wieczorem odpiowiedź z przeprosinami i kazali podać mi adres do korespondencji, by mogli wysłać słodki upominek dla dziecka oczywiście odpisałąm im, że bardzo dziękuję, ale moje dziecko nie może jeść nabiału więc same przeprosiny wystarczą
Substancja czynna owszem moze i taka sama ale skład nie do końca. Jedne producent dodaje więcej na subst. słodzących inny mniej, jeden ma barwnik taki drugi inny, czyli wypełniacze moga być inne. Niestety mogą np. uczulać albo szkodzić (zwłaszcza dzieciom chorym).

Fajnie że przeprosili. To jednak zawsze jakaś reakcja jest.

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
mnie tak raz w jednej aptece też zapakowali, ale to był jeden jedyny raz i więcej w żadnej innej się nie powtórzyłna co dziś szczepiłaś??
6w1
Stary 2011-09-15, 15:20   #3401
blistex
Rozeznanie

Sidorcia nie kupuj juz w tym sklepie mi napisali, że te bakusie miały pleśń ponieważ były źle przechowywane często sprzedawcy przechowują jogurty serki itp poza lodówką zwłaszcza w takich małych sklepikach.

piszemy o tym, że drogo jest w tych placykach a co ja miaąłm zrobic, jak moje dziecko ubzduralo sobei w poprzednia sobotę na dożynkach skakanie w dmuchanych zamkach i zjezdzalniach a tam 5 minut 8 złotych dobrze, że nie byłyśmy od rana tylko wieczorkiem poszłyśmy bo bym zbankrutowała

Izazula to teraz będę już zwracała na to uwagę i nie dam sobie wcisnąć zamiennika
Stary 2011-09-15, 15:24   #3402
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u nas tylko wielki dmuchany zamek wiec nawet by na gore nie wlazła
subwayem pojzdzilam, wczesniej okazji nie mialam, z checia bym sobie kupila, szkoda ze np za okruszki po ciastkach nie sprzedaja
A.Camus
Stary 2011-09-15, 15:36   #3403
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

Własnie sie poświęciłam i spróbowałam... mój jest taki.... syropowaty bardzo słodki, sam cukier. Nie czuję nic a nic cierpkości ani goryczy. Nic z tych rzeczy

Moj to już zaprawiony w boju. Ja czasem pracowałam nawet cały weekend (sobota i niedziela po 12 i 10 godzin) wiec mój tż umie wszystko przy małej zrobić. I u nas jest tak, ze ona raczej nie faworyzuje żadnego z nas... jakoś nie widać, że na ktoreś z nas bardziej się cieszy... moze i lepiej??
drcron elofen jest obrzydliwyjezu jak można robić takie obrzydliwe syropy dla dzieciA jak przeczytałam Asia co o nim napisałaś to dobrą datę masz?albo dobry syrop sobie zapodałaś?przecież on gorzki i fuj wstrętny jest.Chyba,że są jakieś 2 rodzaje

Co do tż to moje dziecko ma dwie matki.Mogę spokojna sobie na miesiąc wyjechać i ich zostawić.Czasami mam wrażenie,że tż jest lepszą matką niż ja
Cytat:
my też czasem chodzimy do kulkolandii u nas czasem bo koszty są strasznie wysokie ostatnio jak bylismy to 8 złotych za 30 minut nas skasowali ale jak jestesmy na bielanach we Wrocku to ja Julę wysyłam do centrum bielańczyka i albo Tż stoi przy drzwiach, albo mój ojciec a ja sobie chodzę po sklepach tam można zostawiać dzieci powyżej 3 roku zycia, a że Jula duża jest to nawet nas nikt o wiek nie pyta
jezu maria,ale jełop ze mnie-ja czytam i czytam"kuKOlandia"i się zastanwiam o co chodzi,gdzie wy z tymi dziecmi chodziciedopier o przy którymś poście przeczytałam prawdłowo
Cytat:
drcron- nie wiem czy doczytalas mojego posta w sprawie smaku syropu, jesli nie to podkreślę MÓJ SYROP MA SMAK BARDZO SLODKI, BEZ ANI GRAMA GORYCZY CZY KWASU. Więc może nie ryzykuj z tym syropem
wyżej napisałam o "swoim"elofenie

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Podobno Elofen, to to samo co Pulneo - ja taką informację dostałam w aptece, jak po pokazaniu recepty na Elofen, dostałam Pulneo. A Pulneo jest cholernie gorzkie w smaku
Pulneo też ochydny
Cytat:
Wercia ma dlugą tą grzywę a nie daje sobie jej podpiąc, w zaden sposób- nie ma opcji nie chce jej ścinać grzywki bo chce by jej rosly długie... nie chce zeby miała grzywkę jakoś musimy się przemęczyc i mam nadzieje, że z dnia na dzień zechce sobie wpinać spinki na dluzej niz sekundę
Nina też ma już długą grzywkę,obcinać jej nie chcę,a spinać sobie nie daje i już
Cytat:
Fajnie że przeprosili. To jednak zawsze jakaś reakcja jest.

6w1
Łaski żadnej nie zrobili,że przeprosili,bo wystarczy nagłosnić to i sprzedaż serków leci na łeb,na szyję

Madziwnia dzięki za przepis na buraczki.Poświęce się i jutro je zrobię

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 15:56   #3404
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Łaski żadnej nie zrobili,że przeprosili,bo wystarczy nagłosnić to i sprzedaż serków leci na łeb,na szyję

No niby tak ale mogli też napisać że nalezy się do sklepu zwrócić bo to efekt złego przechowywania i tyle.
Dobrze wiedza ze czegoś takiego nie mogą zrobić i pewnie i tak jakąś wewnętrzną kontrolę zrobili
Stary 2011-09-15, 16:46   #3405
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
A swoją drogą to spotykam prawie codziennie młodziutką dziewczynę z wielkimi cyckami i one to jej dopiero latają. U niej to kwestia złego stanika, on nic nie trzyma. Już nie raz chciałam jej powiedziec że sobie krzywde robi.
Ja mam taki rozmiar C a i tak zawsze biegam w specjalnym staniku. Jest on bardzo ciasny i zabudowany, nic mi nawet nie drgną jakbym nawet na trampolinie skakała. Ale jak bym bez tego biegałą to bym już cycki po pępek miała
Cytat:
Niestety ostatnio mamy problem ze spaniem małej. Są dni, że śpi całą noc a są dni, że sie budzi ze 2-3 razy. No i najdłuzej dosypia (tłukac się po łózku- wiec ja nie śpię) do 5-5.30, na maxa do 6 Niestety kiedyś wystarczyło że jej dałam smoka i spała dalej a teraz lezy z 5 minut, kotluje się i znów wstaje. Nawet jak się z nią połoze to od 4-tej tylko się rzuca, steka, wstaje- niby śpi ale nie do konca. Męczy się bidulka. Widać, że chce spać a nie moze... nie wiem o co chodzi. jak taki stan będzie się dalej utrzymywal to idę do lekarza bo to chyba nie jest norlane, ze dziecko spać nie może mimo, że spiące... męczy sie ona, męczę się ja...
Dzieci nie mogą zasnąć w dwóch przypadkach, jak są wyspane, albo za bardzo zmęczone. Musisz coś przed spaniem zmienić, albo potrzebuje większego wyciszenia(czytanie książeczek, jakiś masaż), albo większego jak to u mnie wysiłku i dotlenienia, u nas codziennie godzinny spacer przed spaniem.
Cytat:
Wercia ma dlugą tą grzywę a nie daje sobie jej podpiąc, w zaden sposób- nie ma opcji nie chce jej ścinać grzywki bo chce by jej rosly długie... nie chce zeby miała grzywkę jakoś musimy się przemęczyc i mam nadzieje, że z dnia na dzień zechce sobie wpinać spinki na dluzej niz sekundę
Szwagierka swojej córki takiego kręcioła fajnego z grzywki robiła, tak zwijała i wtedy spineczką z tyłu, to mała jakoś znosiła, a i bardzo fajnie wyglądało
Cytat:

Eurespal to kupowałam jak Eryk był mały, jakieś 4 lata temu ostatnio. Teraz już kupuję ten pulneo i mają taki sam wg mnie smak słodko-gorzki, aż język cierpnie

Libra reklamowałaś to zapięcie od fotelika? ja sobie dzisiaj o tym przypomniałam, i szybko zaczelam sprawdzać do kiedy mam gwarancje, to dokładnie do 21 września, więc wkońcu zebrałam się i zdjęcia wysłałamLepiej późno niż wcale. Na ostatnie dni gwarancji trafiłam, a zapięcie uszkodzone prawie od początku, tylko się do tego przyzwyczaiłam. Ale jak będę chciala sprzedać np za rok fotelik to wypadałoby żeby nie był uszkodzony

Wystawiłam na all w zeszłym tyg kilka rzeczy po Erwinie, i jeszcze tylko kombinezon zostałJuż dzisiaj powysyłałam.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 21:04   #3406
libra777
Zakorzenienie

Nie reklamowałam tego też się jakoś przyzwyczaiłam ale chyba muszę tez sprawdzić gdzie ja w ogóle mam kartę gwarancyjną
a może już po ptokach
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 21:13   #3407
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
hej dzieuszki ale się zimno robi

Zosi i Lenusi katar pracz

Dzięki Madziwnia i Libra za przepisy
jak po piątkowej imprezie nie będę chorowała to w sobotę się zabieram za słiczki

Ania właśnie czytałam dzisiaj w metro,ze opłaty jednak zmalały za te płatne godziny w przedszkolu w Wawie

:
BYło w TV obniżyli z 3.50 do 2.50

Cytat:
nie dobija mnie
co do kulkolandii to u nas jest tak, że matka na sam placyk, który jest siatką ogrodzony wejść nie może, są stoliki wokół i można tylko dziecka pilnować przez siatkę, a tak to bawią się tam same. Opiekunka jest tylko po to, że pilnuje, żeby dzieci się nie utopiły w tych kulkach, ale nie zajmie się takim dzieckiem, żeby też tam wejść i się z nim bawić, czy coś. Dzieci tam idą sporo większe, takie 3-4 latki, któe bez problemu wspinają się po tych linach, skaczą itd. Szkoda, ze tak to jest urządzone
ale lipa te kulki . ja chodziłam do ZT w wawie tam dzieci do 2 lat właziły za darmo ale nie każdy o tym wiedział bo nie każdemu się chciało regulamin czytać więc jak ktoś łoś i się ustawił do kasy to płacił . jak ktoś powiedział że dziecko nie ma dwóch to właził

Cytat:
Do tego plamy z niego nie zejdą z ubrania

Cytat:
Farmaceuta zawsze znajdzie jakiś sposób. Nie zaprzeczam mogli wycofać. Ciekawe czy producent ten sam
wycofali . eurespalu tez już nie ma tylko własnie jest pulneo

Cytat:
Dzięki dziewczyny ja swój zaniosę dzisiaj do apteki i pokażę go farmaceucie i niehc mi powie dlaczego on jest cierpko kwaśny napisałam tez meila do producenta, ze trafił mi się taki egzemplaż i co mam z nim zrobić . teraz czekam na odpowiedź

nie ma już eurespalu .
Co do bakusiów to ja je kupowałam bepśrednio z bakomy bo jest blisko nas i nigdy nic nie było także to wina sklepu a nie bakomy

Megi baw się dobrze
Stary 2011-09-15, 21:21   #3408
mloda1989
Zakorzenienie

ktora kupowala kombinezon w wojciku juz??
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 21:39   #3409
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
JA ostatnio kupiłam dade bo nie było zadnego promo na pampki a nie dam 56 zeta . I niezłe są. i teraz na dzień ma te dada a na noc pampka bo jeszcze mi troszkę zostało . lepsze niż te co były kiedyś . przy pampkach się chowa ale nie są złe
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
u nas te z lidla się nie sprawdziły, Zosia miała odparzoną pupę po nich. Czasami używamy babydream i są ok.

Kupiłam ten tusz zielony z rosmana, też super, ale mi bardziej odpowiada ta szczoteczka, która jest w tym różowym
takż widzicie, jednak co zadek to inne upodobania

sara, jeszcze zamierzam wypróbować podkręcający (turkusowe opakowanie) z rosmanowskiego lovely-ponoć też daje radę

Cytat:
ludzie jak na wariata na mnie patrzą, bo w niektórych miejscach jest dość ciemno a ja mam latarkę na głowie
to nawet lepiej sobie ciebie wyobrażam niż bao chlastaną po buźce cycuchami . Ja czasem takiej używam w pokoju jak młoda śpi,a ja czegoś szukam czy cóś....

Cytat:
tylko widzisz, ona ci płacze, ale jakoś jej te kropelki do brzuszka trafią, a kubuś mi na koniec i tak rzygnie Co do tych pieluch, to z kaflanda jakoś nie próbowałam ale toujours są dla nas za grube
no włansie lenucha tez rzygała, dlatego sposób na nią był taki żeby dawać jej tą strzykawą naprawdę po kropelce-trwało o dość długo, ale jakoś poszło.

Superancko, że już kubulkowi lepiej , i wsumie jak przechodzi to dobrze ze bez anty się obyło

Cytat:
j
dzisiaj rano wyslal gosc sofke dla malej, 60km od Sieradza to dzisiaj po poludniu albo jutro moze bedzie
to ja czekam na info o sofce, bo być może też nas tego typu rozwiązanie czeka

ja też planuję co jakiś czas na sale zabaw lenkę zabierać zimą, u nas są tańsze i droższe, ale do tych tańszych mam dalej i jak sie bilet doliczy to podobnie wyjdzie

Cytat:
Moja ostatnio zasypia między 11 a 12 i śpi 2,5-3,5 godziny. A ia tak cięzko jej wytrzymać do 19-tej do kąpieli. Łazi i mówi "aaaa".

Niestety ostatnio mamy problem ze spaniem małej. Są dni, że śpi całą noc a są dni, że sie budzi ze 2-3 razy. No i najdłuzej dosypia (tłukac się po łózku- wiec ja nie śpię) do 5-5.30, na maxa do 6 Niestety kiedyś wystarczyło że jej dałam smoka i spała dalej a teraz lezy z 5 minut, kotluje się i znów wstaje. Nawet jak się z nią połoze to od 4-tej tylko się rzuca, steka, wstaje- niby śpi ale nie do konca. Męczy się bidulka. Widać, że chce spać a nie moze... nie wiem o co chodzi. jak taki stan będzie się dalej utrzymywal to idę do lekarza bo to chyba nie jest norlane, ze dziecko spać nie może mimo, że spiące... męczy sie ona, męczę się ja...
Zęby to raczej nie są bo w dzień nie marudzi, jest kochana. Poza tym ma wszystkie 16 zębów a na 5-tki chyba jeszcze czas
asiulek, a może ona sie po prostu wysypia? w sensie że jak podliczysz ile w ciągu doby przesypia to się okaże ze to dla niej wystarczająco...no nie wiem..mówisz że się męczy, ale może już dłużej po prostu nie może spać nawet akby chciała, bo już organizmowi wystarczy [nie wiem czy wiesz co mam na myśli]. Bo jak pośpi 3,5h w dzień to nie dziwota chyba że się tak wcześnie budzi....

ale ona się zmienia-normalniecoraz bardziej blondi

Cytat:
moja też sobie nie dawała, i tez chciałam zapuścić, ale spasowałam-wchodziły jej do oczu włoski i w końcu podcięłam
---
i jeszcze się znów pochwalę-młoda już powtarza niemal wszystko (czasem bardziej po swojemu, czasem już całkiem czysto) i fajnie sobie można z nią czasem "pogadać"
-a gdzie byłyśmy?"
-plać
-a kto był?
-ciocia
-a jaka ciocia?
-madzia, opaopa (ciotka ją podrzuca i wygibasy różne z nią robi)
-i jaka jeszcze ciocia?
-asia miko / makoła/ makojła (jej synek mikołaj)
-a kacper był?
-pa pa, aaaa, ciiiiii (jak się pożegnała z kacperkiem to on dostał butlę i poszedł w wózku spać)
-zrobiłaś mu papa?
-tak
- i co jeszcze?
-tulu

normalnie opowiada ojcu swój dzień

i ostatnio ze śmiesznych sytuacji-w naszym parku podeszła do kłódki w bramie i zamka takim jakby słupku i mówi "kluć, y ma, y ma", i poszła klucza poszukać na trawę. Przynosi patyczek i próbuje kłódkę otwierać-o dziwo () "klucz" nie pasuje, więc wraca zaraz z kilkoma patyczkami i próbuje wszystkie po kolei . A kacperek z kolei rzeczony słupek próbował podnosić wydając fajne dźwięki "yyyyyymmmmm"
Oni w ogóle razem fajni są-chodzą po placyku i patrzą kto co je, co można wysępić, a jak nikt akurat nic nie je, to robią risercz wózkowy-czasem coś wystaje, to też sępić idą -ostatnio wypatrzyli bułki u babki w koszyku pod wózkiem i widzę jak mlodao cos tam pokazuje i mówi "buła, buła", słyszę z daleka jak babka do leki mówi "tak, tam buła jest", a zaraz z kacperkiem wrócili i patrzyli czy jednak się na ową bułę nie załapią...

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 21:41   #3410
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Nie reklamowałam tego też się jakoś przyzwyczaiłam ale chyba muszę tez sprawdzić gdzie ja w ogóle mam kartę gwarancyjną
a może już po ptokach
Ty chyba kupowałaś szybciej odemnie, mi zostało 6 dni gwarancji
Tylko różnie jest z tą gwarancją, ja niby mam 12 mc, choć niby na wszystkie towary jest gwarancja 24 mc, ale jest jakiś myk że te 24 mc to tylko na towary zakupione na podstawie paragonu bo na fakture to 12 mc. Więc ja już całkiem głupieję. Ale jak kupowałam było info że jest 12 mc gwarancji.Namotałam.

Stary 2011-09-15, 22:06   #3411
libra777
Zakorzenienie

No trochę namotałaś ja nie mam pojęcia ile gwarancji mam(miałam)

A mój dzisiaj pawia puścił po kolacji chciałam mu dać syrop i chyba się zakrztusił czy co w każdym razie i po syropie i po kolacji , cała kuchnia do sprzatania, krzesełko do mycia , piżama do prania masakra skończyło się na inhalacji tylko bo coś znowu jakies katarzysko ma i zaczął kaszlać dzisiaj tak sucho , zobaczę jutro jak się będzie zachowywał w razie co to do lekarza pojedziemy
Stary 2011-09-15, 22:16   #3412
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

madzia ja tez zawsze do ćwiczeń używałam/uzywam wyłącznie takich ścisłych sportowych staników i do tego ciasna koszulka. Nie ma opcji zeby cycki mi się ruszyły a są porządne D a nawet w kierunku F

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
i ostatnio ze śmiesznych sytuacji-w naszym parku podeszła do kłódki w bramie i zamka takim jakby słupku i mówi "kluć, y ma, y ma", i poszła klucza poszukać na trawę. Przynosi patyczek i próbuje kłódkę otwierać-o dziwo () "klucz" nie pasuje, więc wraca zaraz z kilkoma patyczkami i próbuje wszystkie po kolei . A kacperek z kolei rzeczony słupek próbował podnosić wydając fajne dźwięki "yyyyyymmmmm"
Oni w ogóle razem fajni są-chodzą po placyku i patrzą kto co je, co można wysępić, a jak nikt akurat nic nie je, to robią risercz wózkowy-czasem coś wystaje, to też sępić idą -ostatnio wypatrzyli bułki u babki w koszyku pod wózkiem i widzę jak mlodao cos tam pokazuje i mówi "buła, buła", słyszę z daleka jak babka do leki mówi "tak, tam buła jest", a zaraz z kacperkiem wrócili i patrzyli czy jednak się na ową bułę nie załapią...
Stary 2011-09-15, 22:24   #3413
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
takż widzicie, jednak co zadek to inne upodobania

sara, jeszcze zamierzam wypróbować podkręcający (turkusowe opakowanie) z rosmanowskiego lovely-ponoć też daje radę

to nawet lepiej sobie ciebie wyobrażam niż bao chlastaną po buźce cycuchami . Ja czasem takiej używam w pokoju jak młoda śpi,a ja czegoś szukam czy cóś....

no włansie lenucha tez rzygała, dlatego sposób na nią był taki żeby dawać jej tą strzykawą naprawdę po kropelce-trwało o dość długo, ale jakoś poszło.

Superancko, że już kubulkowi lepiej , i wsumie jak przechodzi to dobrze ze bez anty się obyło

i jeszcze się znów pochwalę-młoda już powtarza niemal wszystko (czasem bardziej po swojemu, czasem już całkiem czysto) i fajnie sobie można z nią czasem "pogadać"
-a gdzie byłyśmy?"
-plać
-a kto był?
-ciocia
-a jaka ciocia?
-madzia, opaopa (ciotka ją podrzuca i wygibasy różne z nią robi)
-i jaka jeszcze ciocia?
-asia miko / makoła/ makojła (jej synek mikołaj)
-a kacper był?
-pa pa, aaaa, ciiiiii (jak się pożegnała z kacperkiem to on dostał butlę i poszedł w wózku spać)
-zrobiłaś mu papa?
-tak
- i co jeszcze?
-tulu

normalnie opowiada ojcu swój dzień

musze wypróbować ten tusz, ale to jak skończy mi się ten zielony

Zosia też zaczyna tak mówić. Tż jej się pyta to też mu wszystko powie

najbardziej mi się podoba jak woła ogórka ( gólka),a jak chce iśc na góre do pokoju to wóla podobnie ( góla, góla)

Natalka i Wercia- przesliczne

ja nie zapuszczam włosów na razie Zosi, wczoraj mój kuzyn- fryzjer obciął ją na krótko. Jak często ją obcinam, to już takie grubsze włoski jej się robią.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 22:35   #3414
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Fajna Lenusia

a u nas dzisiaj ze śmiesznych:byliśmy na takim placyku zabaw w galerii gdzie jest karuzela na monety(te słoniki,samochodziki itd)są 3 na jednej,tz był sam z Danielem wrzucil kilka monet i wszystkie dzieci zaraz siadają,już się skończyło i dziewczynka jakaś się pyta
-będzie pan jeszcze wrzucał?
-nie,bo nie mam już drobnych
-a nie moze pan rozmienić?
-nie,bo muszę pilnować Danielka
-to my go popilnujemy

dzieci sa the best
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 22:47   #3415
Darusiaaaa
Zakorzenienie

hehehe dobre

a Oliwia jeszcze nie opowiada tak, tylko mowi co chce albo raczej drze sie daj mi to daj mi to
ale tak zeby mowic tak jak np Lenka to nie
A.Camus
Stary 2011-09-15, 23:19   #3416
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Fajna Lenusia

a u nas dzisiaj ze śmiesznych:byliśmy na takim placyku zabaw w galerii gdzie jest karuzela na monety(te słoniki,samochodziki itd)są 3 na jednej,tz był sam z Danielem wrzucil kilka monet i wszystkie dzieci zaraz siadają,już się skończyło i dziewczynka jakaś się pyta
-będzie pan jeszcze wrzucał?
-nie,bo nie mam już drobnych
-a nie moze pan rozmienić?
-nie,bo muszę pilnować Danielka
-to my go popilnujemy

dzieci sa the best
Małe spryciarze
Stary 2011-09-16, 06:47   #3417
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

evitka no mała ślicznie mówi
Mó jak idziemy na spacer to pół drogi wrzeszczy ide dada, dada, a ajk przechodzimy obik jakiegoś samochodu to w każdym musi pokazać i powiedzieć gdzie jest lampa, i że to auto
Jak się go spytam ile lat ma to drze się eden i pokazuje w dwóch rękach po palcu wskazującym

Stary 2011-09-16, 07:49   #3418
libra777
Zakorzenienie

No nie wierzę nikogo nie ma, to chyba jakaś zmowa jak ja nie mam czasu siedzieć to 5 stron nastukacie
Stary 2011-09-16, 08:36   #3419
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nie nikogo

no ja z mala do dzieciakow wychodze codziennie , takze bez problemu , kontakt z dzieciakami ma super fajny.
Wczoraj sofka nie dotarla wiec moze dotrze dzisiaj, miejsce zrobione jest
A.Camus
Stary 2011-09-16, 09:03   #3420
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
ktora kupowala kombinezon w wojciku juz??
ja i dusiaka (o ile kojarze dobrze) obie z kolekcji pociągiem przez świat

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości