|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
Emilko, w tym drugim linku napisali, że seria NIKE jest w płóciennych twardych oprawach i strony są zszywane
|
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W antykwariatach i w internecie bez trudu kupi się te starsze wydania i w większości nie są drogie. |
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć...
|
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie sobie przypomniałam, że wciąż mam niedokończony zbiór opowiadań Tyrmanda
Muszę je odgrzebać.Podobno dziennie wydaje się w Polsce ok. 55 książek. ![]() A propos - jest fajna audycja na rmf classic - 5 z literatury. ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Można tam zaglądać w poszukiwaniu inspiracji czytelniczych, z braku innych
|
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
Kościół to bardziej zbiurokratyzowane miejsce niż urzędy. Dostałam wprawdzie zaświadczenie od księdza, że jestem po bierzmowaniu, ale ksiądz, który będzie chrzcił mojego przyszłego chrześniaka chce jakiegoś innego, że jestem praktykująca i że chodzę do kościoła (mogę mieć problem z takim zaświadczeniem, bo się przeprowadzałam i aktualnie nie należę do żadnej parafii)
|
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale spokojnie. Zazwyczaj wygląda to gorzej niż się okazuje (mieliśmy (nie) ciekawe doświadczenie okołoślubne, a potem się okazało, że wystarczy dobra wola, żeby przeskoczyć coś, co niby można ominąć na gruncie diecezji-biskupa). Rozmawiałaś z tym księdzem? |
|
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż, jak ostatnio TŻ został chrzestnym, miał problemy w kościele i musiał ściemniać...bo nie wpuszczamy kolędy...a to oczywiscie wielka przeszkoda, żeby zostać chrzestnym... |
|
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Może przy okazji kupię sobie taki egzemplarz do poczytania wszędzie, w każdych warunkach
![]() Nigdy Tyrmanda nie czytałam, choć u rodziców "Zły" stoi, stary, czytany milion razy głównie przez tatę ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
ja wczoraj też wzięłam się za jakąś książkę z biblioteki i zasnęłam.Lekko przynudza na początku, zobaczę jak akcja się rozwinie. Cytat:
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie w tym cały problem, ja nie jestem aktualnie nigdzie, bo od kilku lat nie przyjmuję kolędy |
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALE - na zaświadczeniu o chrzcie, komunii i bierzmowaniu powinno się poprzestać. Przecież takie zaświadczenie o "praktykowaniu" jest nic nie warte, nic o człowieku nie mówi (tylko o tym, czy wpuszcza księdza), a to chyba za mało ![]() Skoro rodzice wybierają jakichś ludzi na chrzestnych, to chyba ocenili, że są właściwi - to powinno wystarczyć. |
|
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na szczęście nie była konieczna kartka ze spowiedzi, jeszcze latać z kartkami, bo chcę być chrzestną
![]() Jak to jest, że w domu czas tak szybko leci, a w pracy jak guma
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3528 |
|
Wtajemniczenie
|
moja chrzestna, żeby być chrzestną (nie moją, kolejną) była egzaminowana z katechizmu
|
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
porażka |
|
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
rany ale problemy robią, żeby człowiek mógł zostać chrzestną. Za jakiś czas i my będziemy chcieli ochrzcić Synka i ciekawa jestem co w tej naszej parafii będą wymagać od chrzestnych.
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ta parafia to niby najbardziej liberalna jest, bo w 3 innych odmówili jej w ogóle chrztu (on protestant obcokrajowiec i rozwodnik, a ona po rozwodzie) |
|
|
|
|
#3532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3533 |
|
Wtajemniczenie
|
czasami w ogóle nie kumam polityki kościoła
|
|
|
|
#3534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj miałam wstać o 6.00 i biegać, ale jak zadzwonił budzik, to go przestawiłam na 7.00, a potem na 7.30 Za to biegałam zaraz po pracy, z pustym żołądkiem zdecydowanie lepiej niż po obiedzie, ale pod koniec myślałam już tylko o jedzeniu. Do biegania zmobilizowało mnie jeszcze to, że nie wiem jakim cudem, ale schudłam. W talii mam 62cm, a sukienka koleżanki, która jest chudzielcem, jest na mnie dobra.W temacie książek, najbardziej w moim nowym telefonie lubię to, że fajnie się czyta ebooki (i serfuje po necie). Wczoraj czekając w kolejce do lekarza skończyłam czytać Listy z Podróży. Dostałam skierowanie na rehabilitacje, nie bardzo mi pasuje dojeżdżanie przez 2tyg po 50km w jedną stronę, ale nie mam wyjścia, bo u mnie w mieście skutecznych ćwiczeń nikt mi nie pokaże. Zresztą nie wiadomo, na jakim poziomie będzie realizowana tam ta rehabilitacja, ale sądząc po kolejce, to chyba na bardzo wysokim. Zapisałam się na najbliższy możliwy termin, czyli na 24.04.2012
Edytowane przez xzora Czas edycji: 2011-09-15 o 20:58 |
||
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Xzora, zazdraszczam schudnięcia ![]() Dziś z Wami nie posiedzę, bo mam wolne, czyli zajmuję się młodą ![]() Idziemy dziś do innego neurologa na kontrolę, trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć piątkowo
![]() Cytat:
to jakieś wariactwo...Cytat:
![]() Dziś o 16:00 zaczyna się mój ostatni wolny, przedstudencki weekend ![]() Potem mam 3 weekendy pod rząd zajęć... A dziś mamy gości - musze hucznie świętować ostatnie wolne chwile hihihi...
|
||
|
|
|
#3538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Tydzień przeleciał mi jak pstryknięcie. Wczoraj spotkałam się z bardzo pozytywną koleżanką, której nie widziałam ponad pół roku. Lubię się z nią spotykać, zawsze mnie nastraja do optymistycznego spojrzenia na moją sytuację, nawet jak coś mi się nie podoba ![]() Cytat:
co za termin...Cytat:
---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Ja muszę sprawdzić kiedy zaczynam ten mój kurs... też październik i listopad będzie wyjęty z życia. |
||
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak tam u Ciebie z dietą, ćwiczeniami? Udało się jakoś wygospodarować odrobinę czasu? Warto jeszcze dodać, że na wizytę u lekarza umawiałam się w maju ![]() Najgorzej jest na początku, potem wiesz już, jakie są kolejki i zapisujesz się odpowiednio wcześniej. Czyli ja powinnam już dzisiaj zapisać się do lekarza na grudzień - styczeń, wtedy pierwszy wolny termin rehabilitacji byłby pewnie we wrześniu (czyli akurat po 4mcach od poprzedniej) itd... Póki co jednak nie będę kombinować z wizytami, myślę, że to kwietnia wytrzymam i zobaczę, czy taka rehabilitacja mi pomaga. emi_lka, biegałaś dzisiaj? ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- udanego ostatniego wolnego weekendu! ja pamiętam, że w pierwszym semestrze mieliśmy hardcore, miesiąc przed sesją zjazdy w każdy weekend, potem sesja, a po sesji od razu zjazd. |
|
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
![]() Butter korzystaj z ostatniego wolnego weekendu
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

to jakieś wariactwo...