Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-16, 10:27   #3001
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
taaaaaaaa powiedz to mojemu
wczoraj z całego wykładu zapamiętał tylko tyle, że mimo że od 37 tygodnia ciążę uważa się za donoszoną to nie należy próbować nic na siłę przyśpieszać bo dziecko samo zdecyduje kiedy jest gotowe na wyjście
a on jeszcze walczy z okładziną kominka i mówi że mała wyjdzie jak tatuś skończy bo na pewno w mamusię się nie wdała z przekorą ....hehe niech się łudzi a teściowa to tu za strażnika chyba robi k...no mam już dość chętnie bym jej wygarnęła wszystko i na rok bym miała spokój z jej towarzystwem a tak to się muszę męczyć
Różnie różni faceci do tego podchodzą...mój nie ma wogóle z tym problemu bo Gin mu powiedział, że można, a tym bardziej jak mu powiedział, że dziecko lubi to "kołysanie" To codziennie wieczorem słyszę "to co ukołyszemy Stefanka do snu"
Bardziej wyrozumiały jest, że mnie kości cipne bolą

A teściowa sięokresliła na ile zostaje? Kiedy przyjeżdza Twój tata? Powiem Ci, że ja bym chyba nie wytrzymała. Co jak co, ale nie można tak komuś na głowie siedzieć...
Stary 2011-09-16, 10:28   #3002
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Oj to niedobrze. Przepraszam, bo chyba sama wypowiadałam sie na temat smoczka, ale u nas nie było takich problemów.

Anciu, koniecznie napisz, czego dowiedzialaś się o tych szczepieniach i szczepionkach. Co polecają (czy te skojarzone, czy zwykłe) i może powiedzą coś o pneumokokach.
Dzisiaj przepłakałam pół ranka nad własną głupotą , tak mi go żal, pręży się, ciągnie cyca, wszystko wylatuje, denerwuje się. Nie wiem ile teraz dni będę potrzebować, by go na nowo do normalnego ssania piersi przyzwyczaić. Do tego je dużo krócej, masakra.

Na pewno dopytam o szczepionki, te pneumokoki podobno są potrzebne jak dziecko dużo po lekarzach/szpitalach musi chodzić, więc o ile to prawda to się zdecyduję.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:31   #3003
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
działaj działaj bo juz czekamy na Leosia

u mnie :
pkt. 3 wykonany wczoraj ale mnie nic nie rusza jeszcze

Tusiu, bo Ciebie jeszcze nie może ruszać. Patrz jaka kolejka

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
U nas pkt. 3 w tym tygodniu 3 razy z jedniową przerwą i też nic Ściema jakaś
Ej, nie dołujcie mnie.

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
A w ogole to dzien dobry mamiszcza kurcze coraz mniej sie nas tu robi, heh

Mnie jest więcej
Ej, Lula, źle mówisz, popatrz: mamy wracają z dzieciaczkami, czyli niedługo nasza liczba się podwoi

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Gratulacje pięknego zdrowego synka! Zazdrościmy....
Ha, zazdrośnico, Ty.
Aneczko, a gzie Ty rodzisz w Katowicach? Pytam, bo moja bratanico-chrześnica bierze Katowice pod uwagę, a wiadomo, wybór macie niemały. Możesz coś polecić?
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:33   #3004
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
my też wczoraj próbowalismy pkt 3 zrealizować, ale mnie bolało...chyba przez tą głowe młodej wstawioną w kanał sie normalnie nie dało w żadnej pozycji... poczułam sie beznadziejnie a TZ biedny sobie robił wyrzuty, że mi krzywdę robi
także chyba u nas pkt 3 odpada
Jak się masakrycznie czuję, to nie ma bata nic mnie nie ruszy
Nie ma co na siłę bo coś tam. Można się poprzytulać w inny sposób i też jest fajnie. U nas dłuuuuugo dłuuugo było nic bo ja się bałam. I radziliśmy sobie w inny sposób. Takie rzeczy jak moc czy nie moc też powinny bardzo zbliżać. My dużo rozmawiamy.
Stary 2011-09-16, 10:36   #3005
anciaahk
kosmitka

Cytat:
U nas pkt. 3 w tym tygodniu 3 razy z jedniową przerwą i też nic Ściema jakaś
Mój gin mówił, że po terminie to on zaleca 3 razy dziennie, a nie tygodniowo.
Cytat:
My dużo rozmawiamy.
Małgosia, nie gniewaj się, ale od razu wyobrażam sobie mego tż, gdy mu proponuję "w zamian" - może porozmawiamy?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:37   #3006
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

Skąd wiesz ile to jest "nadmiar"? Bo mi to sobie ciężko wyobrazic...
widze jak leci do laktatora jak pompuje, na początku taki strumyczek a potem już tylko kapie
Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Ancelinka podobno pokarm z cycorków może być przechowywany w temp. pokojowej nawet do 48h, ale nam położna mówiła by trzymać do 24h - wtedy na pewno nic nie traci na wartości. A w lodówce żeby stał do 48h. A jak zamrażarka oddzielnie od lodówki i głębokie mrożenie, to nawet do 6miesięcy
wiem wiem kochana ja w lodówce trzymam do 24 godzin tak jakoś pewniej się wtedy czuje dając je Niuni
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Czesc mamuśki!!!!!!!!!!

Pamietacie mnie jeszcze???
Ja juz na nowym domku, ale bylo ciezko, dwa tygodnie bez internetu masakra

A jak ja za wami teskniłam!!!!!!!!!!:prosi :

Ale juz jestem, teraz musze tylko wszystko nadrobic

Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamuskom!!!!!!!!
jesteś tęskniłyśmy
Cytat:
Ale ja nie chce byc upierdliwa, uprzykrzajaca zycie maruda na forum, nie bylam nigdy taka, przynajmniej tak mi sie wydaje a czuje sie psychicznie jak.....zle mi na maxa i nawet sama nie potrafie sobie odpowiedziec dlaczego
hormony, hormony
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
O kurcze, ja ubieram lżej, bez skarpetek i tylko jedną warstwę - albo body z długim, albo z krótkim i pajac, ale skoro mu ciepło, to chyba ok?
A do spania mamy temp 23-24 stopnie, dość ciepło więc jest.
Czapeczkę nakładam tylko po kąpieli, nie wiem czy potrzeba, mówili coś?/
Na spacer w sumie podobnie, kaftanik zwykle plus albo bluza z kapturem, albo kombinezonik z misia.
I w -10 stopni będziemy wychodzić, przecież wtedy maluszki będą już starsze, więc niech się uodparniają .
.
ja też lżej ubieram, natalce jest ciepło więc chyba ok
Cytat:

Już nie wiem jak mam siedzieć, jak leżeć, jak spać. Czuję się jak słoń i w dodatku z bolącym kręgosłupem
Żeby to jeszcze bóle krzyżowe były.... ale nie, po prostu kręgosłup
Do tego jeszcze jakieś dziwne myśli i dołki mnie dopadają i ogólnie wszystko do Ja chcę normalności !!!!!!!
jeszcze troszke kochana
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
no to rzeczywiście szybko zaczynają Wam te zajęcia, ale dzielna Mamuśka jesteś i dasz radę
No dam rade bo musze, nie mam innego wyjścia Mam nadzieje że tż dostanie wolne w sobote i będzie mógł zostać z Natalką bo jak nie to teściowa a jakoś nie będe się czuła pewnie jak niunia z nią zostanie
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Moja mała żaba Niestety nie mam lepszego, a to robione bokiem w tym takim szklanym czymś
jaki okruszek kochany!

Kochana gratuluję wspaniałego synka !!!
Cytat:

A teraz lecę nadrabiać.

Pochwalę się może tylko, że wczoraj przeszłam do defensywy:

1. staram się chodzić jeszcze więcej (na ile pozwalają mi puchnące i trochę już obolałe nogi)

2. zaopatrzyłam sie w herbatke z liści malin; wczoraj wypiłam jedną szklankę, ale mam wrażenie, że to właśnie przez nią moja noc była koszmarna. Ona działa przeczyszczająco! Nie dość, że w ogóle spanie już mam marne, to jeszcze do tego musiałam odwiedzać WC w wiadomym celu trzy razy

3. no i, jak to było za bardziej ponętnych czasów, uwiodłam małża. Dał się wykorzystać bez problemu, nawet całkiem ochoczo, choć powiem szczerze, że z fizjonomią kaszalota, namiętne zrywy nie są możliwe.

Dziś działań ciąg dalszy
no proszę jaka mobilizacja
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Pytanie do mamusiek: w czym kąpiecie swoje dzieci? w sensie w jakich kosmetykach? Bo Szymek ma jeszcze bardzo suchą skórę i łatwo się podrażnia i nie wiem czy warto w jakieś Oliatum inwestować czy przeczekać?
ja mam płyn do kąpieli z hippa i w tym kąpie codziennie, a oprócz tego tak raz w tygodniu kąpie w jakimś oilanum albo balneum bo mam mnóstwo próbek z gazet, sr i szpitala oprócz tego jak na początku mi się wydawała skóra sucha to co 2 dzień smarowałam kremem do ciała i twarzy z hippa, chyba z 2 raz oliwki użyłam może spróbuj jakiegoś kremiku do ciała?

Lau gratulacje ! cieszę się ze Malgosia jest już z Tobą i że tym razem było łatwiej
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:39   #3007
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Tusiu droga, to Ty też z 15 września? Wszystkiego, naj..., naj..., naj... z okazji urodzin. Spełnienia marzeń, zdrowia, lekkiego porodu w terminie i oczywiście pełne garście miłości
Przyłączam się do życzonek Tusia wszystkiego naj, naj
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:39   #3008
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ekhem to chyba raczej OFENSYWNE działania

my też wczoraj próbowalismy pkt 3 zrealizować, ale mnie bolało...chyba przez tą głowe młodej wstawioną w kanał sie normalnie nie dało w żadnej pozycji... poczułam sie beznadziejnie a TZ biedny sobie robił wyrzuty, że mi krzywdę robi

także chyba u nas pkt 3 odpada
No patrz, a tak głęboko przemyślałam sprawy defensywno-ofensywne zanim wybralam to (nie)właściwe słowo. Ciąża jednak rzucila się na mózg mocniej, niż podejrzewałam

już niedługo; byle do porodu, potem jeszcze z 6 tyg. żeby sie wszystko zaleczyło i będzie można wracać do normy sprzed ciąży

Ja też się zastanawiałam czy Leoś się cieszy, że go tatuś klepie po główce.
Powiem Wam, że PO tak się młody rozszalał, że ciężko było zasnąć mojemu malżowi (kazałam mu trzymać ręce na moim brzuszku). Dziś mi opowiadał, że w tym ferworze nasz synek dostał czkawki, aż wreszcie zasnął. Ja oczywiście całe zajście przespalam

Cytat:
Dzisiaj przepłakałam pół ranka nad własną głupotą , tak mi go żal, pręży się, ciągnie cyca, wszystko wylatuje, denerwuje się. Nie wiem ile teraz dni będę potrzebować, by go na nowo do normalnego ssania piersi przyzwyczaić. Do tego je dużo krócej, masakra.

Na pewno dopytam o szczepionki, te pneumokoki podobno są potrzebne jak dziecko dużo po lekarzach/szpitalach musi chodzić, więc o ile to prawda to się zdecyduję.
A może szybciej się najada? Myślę, że lekarz powie coś mądrego
Stary 2011-09-16, 10:42   #3009
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Różnie różni faceci do tego podchodzą...mój nie ma wogóle z tym problemu bo Gin mu powiedział, że można, a tym bardziej jak mu powiedział, że dziecko lubi to "kołysanie" To codziennie wieczorem słyszę "to co ukołyszemy Stefanka do snu"
Bardziej wyrozumiały jest, że mnie kości cipne bolą

A teściowa sięokresliła na ile zostaje? Kiedy przyjeżdza Twój tata? Powiem Ci, że ja bym chyba nie wytrzymała. Co jak co, ale nie można tak komuś na głowie siedzieć...
co do pogrubionego
co do siedzenia na głowie Ty to rozumiesz, ja to rozumiem, wszyscy to rozumieją oprócz mojego tż i jego mamusi

zaraz dzwonię do taty i chyba zacznę mu ryczeć i błagać żeby się pakował jak może i przyjeżdżał bo to jedyny sposób żeby wykurzyć teściową do domu .... tylko jak się dowie że ona tu jest znowu to pewno mu nie śpieszno będzie do nas co by na nią nie trafił w drzwiach
kilka razy się spotkali i chyba o kilka za dużo dla mojego taty
Stary 2011-09-16, 10:45   #3010
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Małgosia urodziła się o 17.20, waży 3180 i ma 53 cm.

Poród lau miała o niebo lepszy

gratuluję

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:49   #3011
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Cotynato urodziła!!!!

"Rozdwoiłam się o 00.10. Filipek urodził się sn w 1,5h, 3750g, 55cm, 10/10 pkt

Co prawda teraz średnio się leży na trzyosobowej sali z gołym tyłkiem i mały zmasakrował mi już sutka ale warto było"

o jaaaaaaaaaaa superrr

cotka gratulacje
a jaki słodki na zdjeciu

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Pytanie do mamusiek: w czym kąpiecie swoje dzieci? w sensie w jakich kosmetykach? Bo Szymek ma jeszcze bardzo suchą skórę i łatwo się podrażnia i nie wiem czy warto w jakieś Oliatum inwestować czy przeczekać?
mój maluch łuszczył sie kilka dni, smarowałam próbkami, bo tez mam ich mnóstwo i w sumie teraz jest ok, raczki i nózki jeszcze szczególnie nawilzam
Cytat:
A to jeszcze na żadnym spacerku nie byłaś? My codziennie łazimy nawet w wiatr - tak 1,5 godziny mniej więcej.
my tez

mała głodzilla moja non stop chce jesc w nocy dał mamie pospac i co dwie godziny sie budził sukces bo ostatnimi dniami to co godzine potrafił

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:51   #3012
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hejka mamuśki
Cytat:
A by dobrze zacząć dzień - bez marudzenia - dzień dobry Dziś piątek, 16-tego września, imieniny Cypriana, Edyty, Kamila. Dzień zapowiada nam się pełen wrażeń i emocji związanych ze szpitalnymi pobytami naszych forumowych koleżanek, a pewnie i jakaś z zaskoczenia nas też weźmie AgnesD, Cotka, Ulcia
za pozytywne nastawienie
Cytat:
Cotynato urodziła!!!!

Co prawda teraz średnio się leży na trzyosobowej sali z gołym tyłkiem i mały zmasakrował mi już sutka ale warto było"
GRATULACJE KOCHANA W KOŃCU SIĘ DOCZEKAŁAŚ ZDRÓWKA DLA WAS OBOJGA I OPOWIADAJ JAK BYŁO?? TATUŚ SIĘ SPISAŁ??
Cytat:
W małym jestem zakochana, ale powiem wam, że boję się go brać z noworodków ( ja jestem na patologii więc muszę specjalnie po niego iść) . Nie wiem co z nim robić . Taki malutki, kruchy awanturnik coś popłakuje, jak cycka nie łapie to się wkurza, dziewczyny obok lepiej się nim posługują ha ha

Muszę popędzić tż, bo chyba z nim mi łatwiej będzie o ogarniać
na pewno z czasem będzie lepiej i mniejszy niepokój, że się coś zrobi takiej kruszynce. Dzielna Mamuśka jesteś
Cytat:
Moja mała żaba Niestety nie mam lepszego, a to robione bokiem w tym takim szklanym czymś
jaki słodziak
Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
dobra, ja sie zbieram na tą IP. zobaczymy czego się dowiem ciekawego...
i czekamy na wieści
Cytat:

Martusiu, wszystkiego najlepsiejszego z okazji urodzin. Zdrówka przede wszystkim, duuużo miłości i jeszcze pociechy z Maleńtasa

.
dziękuję bardzo
Cytat:
Coś przegapiłam - Tusia i Martusia - 100 lat dziewczynki, leciutkich porodów i szybkiego spotkania z pociechami!!
dziękuję bardzo
Cytat:

Eeee, ja tez nie moge narzekac, cala ciaze przeszlam swietnie, a skurcze zaczely sie w sumie od 27 tyg dopiero tak licze ze moze te bole krzyzowe od wczoraj ktore caly czas mam cos znacza i moze ja sie dzosiaj rozpakuje
aby życzenie się spełniło
Cytat:
wczoraj z całego wykładu zapamiętał tylko tyle, że mimo że od 37 tygodnia ciążę uważa się za donoszoną to nie należy próbować nic na siłę przyśpieszać bo dziecko samo zdecyduje kiedy jest gotowe na wyjście
a on jeszcze walczy z okładziną kominka i mówi że mała wyjdzie jak tatuś skończy bo na pewno w mamusię się nie wdała z przekorą ....hehe niech się łudzi a teściowa to tu za strażnika chyba robi k...no mam już dość chętnie bym jej wygarnęła wszystko i na rok bym miała spokój z jej towarzystwem a tak to się muszę męczyć
co za baba

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:51   #3013
tusia872
Zadomowienie

Cytat:

czekam czekam ale juz zaczynam dziłac bo miejsce w kolejce musze utrzymac i nie dac sie wyprzedzic

Dziekuje za życzenia dziewczyny

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:53   #3014
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Mój gin mówił, że po terminie to on zaleca 3 razy dziennie, a nie tygodniowo.

Małgosia, nie gniewaj się, ale od razu wyobrażam sobie mego tż, gdy mu proponuję "w zamian" - może porozmawiamy?

idę się przetoczyć po działce z psem...trochę dotlenię maluszka i sama od "big brother" odpocznę ...chyba że za mną wyleci z tekstem że wieje, zimno, pies na mnie będzie skakał krzywdę sobie zrobisz a może poleż trochę a bądź rozsądna .... i takie tam złote myśli

jestem piep....kwiatem lotosu na spokojnej tafli wody....ommmmmm

do miłego
Stary 2011-09-16, 10:55   #3015
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
A to jeszcze na żadnym spacerku nie byłaś? My codziennie łazimy nawet w wiatr - tak 1,5 godziny mniej więcej.

Właśnie nie bo mi mama marudzi, że za wcześnie ale dzisiaj nie ma zmiłuj

W wodzie samej, czasem wleję płyn do kąpieli hippa, myję mydłem i nawilżam oliwką po każdej kąpieli. A schodzi mu skóra taka sucha? u mnie oliwkowanie codzienne pomogło.

Dzięki Trochę mu schodzi jeszcze Muszę w oliwkę zainwestować w takim razie

U nas smoczek zawiódł na całej linii, chyba przez niego Franio nie chce ssać cyca , od wczoraj jest dramat. Zaraz śmigamy na wizytę do pediatry - taką pierwszą, z ustaleniem szczepień itp, mam nadzieję, że coś podpowie.
Kurcze u nas nie ma takiego problemu Ale pewnie da się to "naprostować" jeszcze

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ja mam płyn do kąpieli z hippa i w tym kąpie codziennie, a oprócz tego tak raz w tygodniu kąpie w jakimś oilanum albo balneum bo mam mnóstwo próbek z gazet, sr i szpitala oprócz tego jak na początku mi się wydawała skóra sucha to co 2 dzień smarowałam kremem do ciała i twarzy z hippa, chyba z 2 raz oliwki użyłam może spróbuj jakiegoś kremiku do ciała?
Dziękuję Ja mam mydło z Nivea, krem z Babydream, zobaczymy jak po dzisiejszej kąpieli

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:56   #3016
Caltea
Zadomowienie

Muli mnie i muli w tym brzuchu, normalnie jakbym miala @ dostać. Aż mi niedobrze i cała się pocę (ale żeby nie było, mam tak falami od kilku dni). Braxtony męczą...
Dzisiejszy dzień to mój typ na poród. Małż obstawia jutro. Pozostała rodzinka typowała poprzednie dni, więc jak się do soboty nie rozkręcę, to będzie obstawiania ciąg dalszy (przynajmniej dadzą mi spokój z tekstami: kiedy rodzisz? Typują i czekają).

Pójdę na chwilkę do łóżka...

A co z plamieniami Agi? Nie odzywala się do nikogo?
Stary 2011-09-16, 10:57   #3017
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
dobra, ja sie zbieram na tą IP. zobaczymy czego się dowiem ciekawego...

Cytat:
Ty czekaj grzecznie w kolejce
Nie śmiałabym się wepchnąć! Ja po prawie 9 m-cach ciąży jestem nie gotowa
Cytat:
Boszszsz, kiedy ja dojdę do Cotki. Nie ma jej na 1 stronie, to juz sama nie wiem, co myśleć.
hihihih- ja zawsze nadrabiam od tyłu- co by niusy zgarnąć

Cytat:
eee noooo proszę mnie nie drażnić dziś
będą się tu licytowały która ile.... a ja to już nawet nie wiem o czym mowa
No właśnie!!!!!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
dziekuje za zyczenia
i ja tez przegapiłam Twoje ur
Kochana wszystkiego najlepszego
Cytat:
A z tą minusową temperaturą to dotyczyło jakich dzieci? Nawet już większych?
O karczku słyszałam, ale żeby rękawkow nie podwijać to nie wiedziałam, dzięki Archi !
O tych -10 stopniach chodziło o dzieci do 6 m-ca życia.
Cytat:
A co to, jakieś święto mamy i się nie chwalimy?
święto pt "wczorajszy foch i dół "
Cytat:

Cytat:
Powiem Wam, że PO tak się młody rozszalał, że ciężko było zasnąć mojemu malżowi (kazałam mu trzymać ręce na moim brzuszku). Dziś mi opowiadał, że w tym ferworze nasz synek dostał czkawki, aż wreszcie zasnął. Ja oczywiście całe zajście przespalam
No Ty to jesteś udana!!!
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:59   #3018
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Muli mnie i muli w tym brzuchu, normalnie jakbym miala @ dostać. Aż mi niedobrze i cała się pocę (ale żeby nie było, mam tak falami od kilku dni). Braxtony męczą...
Dzisiejszy dzień to mój typ na poród. Małż obstawia jutro. Pozostała rodzinka typowała poprzednie dni, więc jak się do soboty nie rozkręcę, to będzie obstawiania ciąg dalszy (przynajmniej dadzą mi spokój z tekstami: kiedy rodzisz? Typują i czekają).

Pójdę na chwilkę do łóżka...

A co z plamieniami Agi? Nie odzywala się do nikogo?
no to może to już tuż tuż kochana to trzymam za spełnienie Twojego życzenia

a ja zmykam do kuchni piec ciasta, bo jutro parapetówkawięc trzeba co nieco uszykować

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-09-16, 11:01   #3019
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Ej, nie dołujcie mnie.

Mnie jest więcej
Ej, Lula, źle mówisz, popatrz: mamy wracają z dzieciaczkami, czyli niedługo nasza liczba się podwoi

Ha, zazdrośnico, Ty.
Aneczko, a gzie Ty rodzisz w Katowicach? Pytam, bo moja bratanico-chrześnica bierze Katowice pod uwagę, a wiadomo, wybór macie niemały. Możesz coś polecić?
No racja Celtus, racja

Cytat:
No patrz, a tak głęboko przemyślałam sprawy defensywno-ofensywne zanim wybralam to (nie)właściwe słowo. Ciąża jednak rzucila się na mózg mocniej, niż podejrzewałam

już niedługo; byle do porodu, potem jeszcze z 6 tyg. żeby sie wszystko zaleczyło i będzie można wracać do normy sprzed ciąży

A może szybciej się najada? Myślę, że lekarz powie coś mądrego
Wy przynajmniej macie to "kolysanie", moj tż sie boi
Stary 2011-09-16, 11:02   #3020
archinta
Zakorzenienie

Wieści z ostatniej chwili

MAGiALENA:

Zostaje w szpitalu na przedporodowej. Jeszcze nie rodzę ale trzymajcie kciuki. Pozdrowienia.

No to dziewczyny do dzieła
Ależ my się ostatnio napracujemy
Stary 2011-09-16, 11:03   #3021
thelilah
Zadomowienie

taki news z samego rana

Cytat:
Cotynato urodziła!!!!

gratulacje kochana, doczekałaś się

no i gratki dla lausanne oczywiście też
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 11:05   #3022
bruma
Rozeznanie

Cytat:
no to może to już tuż tuż kochana to trzymam za spełnienie Twojego życzenia

a ja zmykam do kuchni piec ciasta, bo jutro parapetówkawięc trzeba co nieco uszykować
Idziesz piec ciasta mówisz .... matko podziwiam, ja jeszcze nigdy w życiu nie upiekłam ciasta Ciasta to dla mnie wielki potwór, którego boję się tknąć
Stary 2011-09-16, 11:05   #3023
archinta
Zakorzenienie

Sisku- hał ar ju ???????????????
Stary 2011-09-16, 11:08   #3024
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

MAGiALENA:

Zostaje w szpitalu na przedporodowej. Jeszcze nie rodzę ale trzymajcie kciuki. Pozdrowienia.

no to trzymamy oby szybko się coś wyjaśniło

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Idziesz piec ciasta mówisz .... matko podziwiam, ja jeszcze nigdy w życiu nie upiekłam ciasta Ciasta to dla mnie wielki potwór, którego boję się tknąć
chyba bardziej wolę upiec ciasta niż coś gotować, ale to mnie też czekawrobiłam równiez kumpele, żeby mi jakieś sałatki zrobiły, żebym się za bardzo nie przemęczyła

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-09-16, 11:11   #3025
bruma
Rozeznanie

Cytat:

MAGiALENA:

No, no, no ... ale pędzimy z tymi porodami W takim razie trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiązanie

Aaaaa...nie pochwaliłam się wczoraj, że w końcu przyszły szczebelki i złożyliśmy łóżeczko i udało mi się wczoraj wyprasować wszystkie ubranka Tak więc, teraz mi pozostało spakowanie torby do szpitala

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
chyba bardziej wolę upiec ciasta niż coś gotować, ale to mnie też czekawrobiłam równiez kumpele, żeby mi jakieś sałatki zrobiły, żebym się za bardzo nie przemęczyła
No to możemy robić tak...ja gotuję a Ty pieczesz Może być???
Stary 2011-09-16, 11:15   #3026
thelilah
Zadomowienie

Cytat:

MAGiALENA:

mocno mocno
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 11:16   #3027
agnieszka 0605
Zakorzenienie

COTKA
ALEŻ SIĘ CIESZĘ WOW!!

gratulacje!!

I poszło jej tak szybciutko!!! Cała Ciotka Cotka A zdjecia dała??

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 11:18   #3028
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
i ja tez przegapiłam Twoje ur
Kochana wszystkiego najlepszego
dziekuje

kochana jestes gotowa tylko nie wiesz o tym jeszcze

Cytat:

MAGiALENA:

trzymam mocne kciuki

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 11:19   #3029
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
mocno mocno
A u Ciebie jak tam???

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
COTKA
ALEŻ SIĘ CIESZĘ WOW!!

gratulacje!!

I poszło jej tak szybciutko!!! Cała Ciotka Cotka A zdjecia dała??
dała
Stary 2011-09-16, 11:21   #3030
agnieszka 0605
Zakorzenienie

A tak wogóle to Dzień Dobry

Ja nadal 2 w 1 Cisza. Cholerna cisza i mam się świetnie. Od dziś jestem przetermin Zostałam jak taka sierotka z theli, Sharifą, bo Magialena już w szpitalu No i nasza Lula. I tak jak bardzo cieszę się z porodów naszych maluszów, tak łapie ogromnego doła, że u mnie nic a nic.... Dobrze, ze się wczoraj zbytnio nie nakręciłam, bo dziś chyba bym się popłakała, że nic się nie rozkręciło. Aczkolwiek za wszytskie kciuki dziękuje Jesteście kochane

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
dała

to się muszę dokopać

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości