|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
A ja myślę i myślę już od kilku tygodniu co to ze sobą zrobić..
bo mam wrażenie, że jakos tak dni mi przelatują, a ja się nie rozwiajam.. Oczywiście jest super, bo opiekuję się Antonusiem i mogę się nim cieszyć przez cały czas, patrzeć jak rośnie, jak uczy się nowych rzeczy itd. ..ale zawsze, zawsze "coś" ze soba robiłam co dawało mi poczucie, że idę do przodu.. a ostatnio tak nie bardzo się posuwam. I podejęłam decyzję, że pójdę sobie na kursy językowy.. .. z męzulą już wczoraj w nocy rozmawiałam, a że on ma taka pracę, że ma nienormowany czas i godziny w pracy, to będzie zostawał z Antkiem z kiedy będę mieć zajęcia.. Cieszę się na samą myśl chcę chodzić na jakieś przedpopołudniowe zajęcia.. tylko jeszcez nie wiem co wolę - angielski czy niemiecki - tu i tu raczej dobrze stoję, ale chcę jeszcze lepiej.. Muszę pomysleć
|
|
|
|
#1532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno bede ogromnie tesknic za mała i martwic sie czy odciagnietego mleczka wystarczy,ale jest okazja do zadbania o siebie
|
|
#1533 |
|
Rozeznanie
|
grazin no tak, ja jakas ślepawa jestem
![]() dziekuje za zyczenia zdrowka ,tabletki biore i dzis troszke lepiej, sraczka tez juz mi przeszła,ale za to mały zrobił dzis juz 3 kupki, a zwykle robi jedna myślałąm ze cos zeżarłam a to pewnie z powietrza teraz spioszka sobie mam nadzieje ze juz nie bedzie niespodzianki w pampku jak wstanie amarcia ja tez chyba sie wstydze spotkac z takimi lachonami ![]() ![]() ![]() moze zrobimy spotkanie mam z nadwaga (no chyba ze sie odchudzimy
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka, też się tak czuję
i bardzo zazdroszczę kursu, bo też bym chętnie coś ze sobą zrobiła. Jednakże jak pomyślę o tych nockach Tymka i moim niewyspaniu to nie wyobrażam sobie, abym dała radę z nauką. Na dodatek Tymi w dzień śpi jak zając i bardzo rzadko
|
#1535 |
|
Zadomowienie
|
Matal jak juz doczytasz do tej strony, to czy ja mogę prosić o przesłanie plakietki
, przynajmniej mała namiastkę wczorajszego zjazdu będę miała w domu ![]() jak się zgodzisz dobra duszyczko, to poproszę numer konta i sumkę jaką mam tam wpłacić
|
#1536 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny błagam o pomoc!
Moja Polka od jakiegoś tygodnia dwóch, budzi się w nocy co 2 godziny, półtorej, jestem nieprzytomna, nie wiem czy to kwestia tego że za mało je (ja ciągle ją tylko UU karmię) czy co? Myslicie że spróbowac kaszki jakiejś wieczorem, andziot co ty na to? A jak tak to jakiej?
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
zaktualizowalam album
![]() pokazalam Wam jak moj syn cwiczy rano zeby byc w formie i imponowac Hance zeby innych nie szukała
|
#1538 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Paulizia przytulam mocno
![]() Ewesko zazdroszczę szkolenia i wyrwania się z domu....do ludzi Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze tez odstawie kawke mowisz, ze spokojniej Wikus sypia?Lolka Super, ze chcesz sie na kurs wybrac ![]() Ja czekam az Nadia podrosnie i moze zaczne moje praktyki. Poki co czekam bo niunia wytrzyma w dzien gora 2,5 godziny bez syca Dzis lece do miasta (sama) Znow bede latac jak "z motorkiem w pupce" zeby sie wyrobic w 2 h
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-16 o 11:27 |
|
|
|
|
#1541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę że to dobry pomysł Cytat:
|
||
|
|
|
#1542 |
|
Zadomowienie
|
JanuszAgnieszka a z czego będziesz dr robić? Ja obroniłam się półtora roku temu, ale miałam przewód na własną rekę.. a ty na studai 4 letnie się zapisałaś, tak?
MoniaK masz to samo? A nawet dobrze mi to słyszec, bo czasem jakaś myśl mi przeszła przez głowę, że cuduję.. a jak się ma małe dziecko to powinno się w domu siedzieć i nie kombinować.. Gusiagatko a na miasto z Nadią w wózeczku nie da rady wyjść? Może nie musiałabys tak pędem.. Praktyki to z pracą związane? Atiz ja jestrem zwoleniczką UU, ale ie tak dawno właśnie miałam podobne schizki, że maly się nienajada itd. i moja pediatra powiedziała mi, że tego oznaką są badzo częste pobudki w nocy (a wcześniej ich nie było).. i że wtedy MM podać lub właśnie coś z jedzeniem pokombinować.. Ale specjalistą nie jestem, nie wiem, mówię co usłyszałam.. |
|
|
|
#1543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Moja Daria ma katarek od 2 m-cy... codziennie psikam Sterimar i odciagamy glutki, ale to nic nie daje...Sa takie ciagnace...szczegolnie zatyka ja w nocy i nad ranem
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
i bede robic dr z pedagogiki mam nadzieje ze sobie poradze
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Andziot
Cytat:
Po drugie musze kupic jej bodziaki i pajace bo znow z wiekszosci wyrosla a ona strasznie nerwowa w duzych sklepach, wiec jej tego oszczedzic chce.Po trzecie piatek jest moim dniem i to maz zajmuje sie niunia (oczywiscie karmie ja) ![]() A praktyki to z praca zwiazane. Musze odbebnic rok praktyk aby moc w zawodzie pracowac. Poki co nie moge |
|
|
|
|
#1545 |
|
Rozeznanie
|
Kurde muszę coś z tym zrobić, bo powiem Wam że chodze nieprzytomna, próbowałam już wszytskiego: reagować, nie reagować, usypiać ze smoczkiem, karmić, nie karmić, i dupa dupa dupa, nic sie nie udawało
Dziś próbuje z ta kaszką, zobaczymy efekty, a teraz ide na siłę uśpić małą i może sama tez się kimnę troszkę. Acha, z tego wszystkiego bym zapomniałą Ciesze się że zjazd się udał, co do zjazdu wrocławskiego to ja jestem jak najbardziej ZA i wogóle to mogę się zająć organizacją tylko dajcie znać co i kiedy
|
#1546 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
UWAGA UWAGA ORGANIZUJEMY Z MONIĄ ZLOT CZAROWNIC 70KG+... kto się pisze??? ![]() Cytat:
|
|
#1547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1548 |
|
Wtajemniczenie
|
ehh dziewczyny jaki zlot, wiekszosc z was nie poznalam. Fajny mialyscie wczoraj dzien, szkoda, ze mnie tam nie bylo.
Nikolka zasnela, a ja mam chwile czasu dla siebie
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() weszłam w moije spodnie co sie przed ciaza nie miesciłam rozmiar 38!!!!!!!!! zosta ły mi tylko dziwne boczki na brzuchu
|
|
#1550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() doskonale rozumiem co czujesz, bo sama tak mam przed ciążą biegałam na hiszpański, prowadziłam dość aktywne życie zawodowe, jeżdziłam dużo a teraz marzy mi się podyplomówka z projektowania odziezy, studia wnętrzarskie jakieś, kurs fotograficzny etc ![]() tak mi się wydaje, po urodzeniu nie piłam, zaczęłam jak miał mc, ale ostatnio zrobił się jakiś niespokojny, nerwowy, rzucał się strasznie podczas leżenia i tak myslałam co wprowadziłam nowego do diety co może powodować taki stan i cóż jako kawomaniaczka wypijałam ok 3 małych kaw dziennie, bo stwierdziłam, że skoro mu nie szkodzi to czemu nie, odstawiłam i dziecko spokojniejsze dużo; ale być może ja tak fakty pokojarzyłam a niekoniecznie jest to przyczyna jego coraz dłuższego snu ![]() grazin zagłosowane za 3pkt
|
|
|
#1551 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#1552 |
|
Rozeznanie
|
anarcia ja mam duzo wiecej niż + 70
chyba nie pasuje do tego wątku ![]() no ale lepsze to niz ten wczorajszy zlot lachonów ![]() razin Ty szczypiorku ![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- AMARCIA a czemu w albumie nie ma Twojej foty??? hmmm???
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
U nas odstawienie kawy w ogóle nie działa, bo nie pijam w ogóle
no może raz na miesiąc jak jestem w gościach i ktoś ma ekspres w domu Na co dzień tylko zbożówka. Modlę się aby rozszerzenie diety pomogło ![]() Mieliśmy iść na spacer a moje dziecię już prawie 2 godziny śpi
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-09-16 o 12:15 |
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
też się piszę na zlot ale muszę przytyć ciut
![]() Wrocławski tym bardziej - jutro już mogę jechać ![]() wiecie co, mój mężul wymyślił zasypianie u Gabi "na nindżę" najpierw w wózku miała taką technikę, żeby nie ssała paluchów a teraz właśnie usnęła "na nindżę" w łóżeczku bez kciuków |
|
|
|
#1555 |
|
Rozeznanie
|
andziot ciut
![]() : confused:![]() jakies 30 kilo
|
|
#1557 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zazdroszczę i gratuluję ![]() ![]() Cytat:
![]() Wiktor generalnie spokojny był, to ja sobie pofolgowałam i stwierdziłam, że skoro kawa mu nie szkodzi to i więcej niż jedna filiżanka też będzie ok, ale jak się okazało nie do końca, bo różnica była mocno zauważalna w jego zachowaniu, teraz też piję zbożówkę ![]() a teraz prośba z innej kategorii polećcie proszę jakąś dobrą sokowirówkę, bo coś muszę zakupić a nie chciałabym jak z robotem kuchennym znów na bubla trafić
|
|
|
#1559 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja tu jestem tajnym agentem... mnie nie można fejs pokazywać
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem na 30 stronie
![]() A już kilka za mną! Usypiałam Edzika 1,5h Na bieżąco będę za 3 lata
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

chcę chodzić na jakieś przedpopołudniowe zajęcia..

i bardzo zazdroszczę kursu, bo też bym chętnie coś ze sobą zrobiła. Jednakże jak pomyślę o tych nockach Tymka i moim niewyspaniu to nie wyobrażam sobie, abym dała radę z nauką. Na dodatek Tymi w dzień śpi jak zając i bardzo rzadko
, przynajmniej mała namiastkę wczorajszego zjazdu będę miała w domu 

Czekamy na Ciebie fasolko
co coraz dłuższe fazy snu Nadeńki 

mam nadzieje ze sobie poradze

klask i: