![]() |
#3151 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
Cytat:
![]() masz rację, upewnię się przed wizytą, jeśli chodzi o nadwrażliwość zębów. Ja jej nie odczuwam, ale różnie może z tym być. Od wybielania do ślubu niby minie ponad 2 tyg. to myślę, że dojdę do siebie w razie co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Właśnie powiem Ci, że ja na co dzień też nie mam problemów z nadwrażliwością zębów, jem normalnie zimne i ciepłe i nic mnie nie boli, ale po tym wybielaniu (którego nie dokończyłam) to jakaś masakra, mówiąc kolokwialnie. Dla swojego dobra podpytaj dentystę co do nadwrażliwości po wybielaniu, może to jakoś sprawdzi. Powodzenia życzę ![]()
![]() |
![]() |
#3153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3155 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Też życzę olśniewajacych efektów i szerokiego uśmiechu po wszystkim. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3156 |
Zadomowienie
|
ja juz sie umowilam na wybielanie w gabinecie. 22 sierpnia robie lampa beyond, nie moge sie doczekac, mam nadzieje, ze beda jakies efekty
![]()
![]() |
![]() |
#3157 |
Przyczajenie
|
Ja polecam pasty BlanX, zęby wybielałam metodą nakładkową jakieś dwa lata temu i żeby podtrzymać jak najdłużej efekt wybielonych zębów zaczęłam używać past Blanx (najlepsza w mojej ocenie jest Blanx Anty - Osad). Do tej pory mam nadal białe zęby, wydaje mi się, że lekko pożółkły względem efektu po wybielaniu ale każdy mi mówi, że mam bardzo białe zęby.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3159 |
Zakorzenienie
|
Podobno piaskowanie bardzo drobnym piaskiem też daje fajne efekty, słyszałyście o tym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3160 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny !
Osobiście polecam wybielenie zębów paskami Crest Whitstrips Advanced Seal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3161 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wybielanie zębów we Wrocławiu
Dziewczyny, ostatnio wybielalam zeby. efekt dosyc zadowalajacy. najpierw w gabinecie takim super mocnym zelem, a potem w domu jeszcze przez okolo tydzien nakladkami... troche zeby byly nadwrazliwe, ale co najwazniejsze juz nie zolte, a biale jak perelki. gabinet we wroclawiu, podaje numer bo nazwy nie pamietam. ul opolska, 602837837. aha kosz to 600zl za wybielanie w gabinecie i 600 za nakladki. efekt ponoc najlepszy jak sie te dwa zabiegi laczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3162 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Whitesrips. Kto z Was używał?
Dentysta mi mówił,że to normalny objaw, a nadwrażliwość powinna zniknąć po kuracji. W tym czasie dobrze jest stosować pasty do zębów z tymi problemami.
![]() |
#3163 |
Zakorzenienie
|
Ale wydaje mi się, że czym innym jest nadwrażliwość, np. podczas spożywania zimnych czy ciepłych pokarmów a czym innym ból zębów przez całą dobę i tak kilka dni. Ale to wszystko jest sprawą indywidualną.
![]() |
#3164 |
Przyczajenie
|
Hejjj mam zamiar wybielic zęby w gabinecie powiedzcie mi, a raczej poradzcie czy się opłaca
->"Wybielanie- 2 łuki zębowe (zestaw 1) 499 zł Cena obejmuje nakładkę indywidualną na górny i dolny łuk zębowy, opakowanie ochronne oraz zestaw 4 strzykawek z aktywnym żelem Opalescence. Do wyboru żel o stęzeniu 10%, 15%,20% lub 35%składnika wybielającego." .... Jeżeli ktoś już wybielał , niech powie czy wystarcza te 4 strzykawki i jakie stężenie najlepiej wybrać i czy to naprawde działa hehe; p. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3165 |
Wtajemniczenie
|
Siemka
![]() Ja osobiście 4 lata temu pierwszy raz użyłam pasków blend-a-med... < tych pierwszych classic o najniższym stęż.> I efekt był wręcz zniewalający !! Niektórzy mówili że zęby mam aż niebieskie... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3166 |
Przyczajenie
|
Jeśli masz taką możliwość poproś dwie strzykawki z żelem o mniejszym stężeniu i dwie o większym. Ten żel naprawdę uwrażliwia zęby i po co masz od razu się zniechęcić do wybielania
![]() PS. Na pewno ząbki będą białe a ewentualną nadwrażliwość pokonasz, jak będziesz miała tzw. "kryzys" pamiętaj, że większość z nas to przeszła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3167 |
Zadomowienie
|
i już po wszystkim
![]() Dzis wybieliłam zęby lampą beyond i efekt jest super ![]() Edytowane przez malina885 Czas edycji: 2011-08-11 o 17:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3168 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, powiedzcie mi, czy warto skorzystac z tej promocji??
Nie orientuje sie w cenach wybielania zebow, ani w rodzajach lamp... ![]() ![]() ![]() 379 zł zamiast 1000 zł za wybielanie zębów metodą Beyond w Centrum Stomatologicznym Zakopianka http://www.groupon.pl/oferty/krakow Pozdrawiam ![]()
![]() Edytowane przez truskawaa Czas edycji: 2011-08-15 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3169 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pomocy!!! Ja z kolei kupiłam tą ofertę dziś:
http://www.groupon.pl/deals/wroclaw?..._fsk=530361242 ale ktoś mi powiedział, ze to nie działa!! Póki trwa oferta jest szansa się wycofać. Doradźcie mi proszę czy warto spróbować czy lepiej zrezygnować (tym bardziej, ze w tym mies. mam ograniczone fundusze). bardzo mi zależy na Waszej pomocy!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3170 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3171 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wybielanie zębów - Opalescence Treswhite / Tres White
Mam pytanko jak rezultaty ? Jak przebieg całej kuracji ? Jak poradziłaś sobie z bólem ? No i czy nakładki były wykonane przez dentystę czy kupowałaś w aptece ? Jestem umówiona na wybielenie nakładowe na początku września i mam mieszane uczucia .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3172 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Ja wybielałam 4 lata temu zęby żelami OPALESCENCE. I byłam bardzo zadowolona. Dentysta zrobił mi nakładki i zakładałam je z żelem na noc. Po tygodniu już miałam ładny efekt i do tej pory mam jeszcze ładne. Troche się juz zabarwiły ale ostatnio ktoś mnie zapytał czy wybielała ostatnio zęby ![]() ![]() Od razu zaczęłam od 20% i mnie akurat nic się nie działo widocznie może ty isis1masz wrażliwe dziąsła. Wydaje mi się ze powinnaś iść albo chociaż zadzwonić do twojego dentysty i mu o tym powiedzieć, tak bedzie najlepiej nie podejmuj sama żadnych kroków. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3173 |
Przyczajenie
|
Jaki efekt dadzą 4 strzykawki 10%? Nie chcę świecić zębami tylko delikatnie je wybielić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3174 |
Raczkowanie
|
Witam, mam pytanko, czy któraś z was orientuje się jak długo trzeba czekać z wybieleniem po ściągnięciu aparatu ortodontycznego??
![]() ![]() Widzę, że parę osób rozmyśla nad wybielaniem zębów z Gruponem. Też się nad tym zastanawiam, dlatego bardzo proszę osoby które korzystały z tej promocji o powiedzenie paru słów, najbardziej interesuje mnie czy byłyście traktowane na równi z "regularnymi" klientami? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3176 |
Przyczajenie
|
witam, mam do zaoferowania GROUPON na wybielanie zębów w Krakowie
299 zł zamiast 900 zł w Primadentica link do oferty: https://www.groupon.pl/oferty/krakow/primodentica-krakow/541673 super oferta tylko ja niestety nie będe mogła z niej skorzystać, bo mam założone lekarstwo na zębie i nie mogę niestety.... ![]() ale może któraś z Was będzie chętna ![]() wrazie pytań proszę o kontakt: springflower@onet.pl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3177 |
Przyczajenie
|
Dot.: Najlepsza pasta wybielająca
hm, chciałabym wznowić ten temat i polecić wam pastę, która naprawdę bardzo mi pomogła. długo doszukiwałam się takiej która spełni, że z większą chęcią bd się uśmiechać, gdyż zawsze miałam problem z różnego rodzaju przebarwieniami i po prostu żółtym "osadem" na zębach. aż w końcu znalazłam. jest to niemiecka firma THERA MED która doskonale radzi sobie z takimi problemami, już po tygodniu zauważyłam znaczną różnice i na prawde jestem z niej bardzo zadowolona. osobiście nie wiem gdzie można ją kupić, ale domyślam się że w polsce jest bardzo dużo takich sklepów, gdzie sprzedają niemieckie kosmetyki. może akurat tam natkniecie się na tą pastę. powiem tylko, że nigdy nie spr bo zawsze sprowadzalam je z niemiec osobiście, zarówno jak i inne niemieckie kosmetyki które naprawdę się sprawdzają i są godne polecenia. jeśli macie jakieś dodatkowe pytania chętnie odpowiem. Pozdrawiam, Julka ; )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3178 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Kupiłam ten sam zestaw i zastanawiam się teraz, czy dobrze tego używam, bo nie kontaktowałam się z lekarzem, raczej próbuję się dowiedzieć wszystkiego z forów. Nakładki sa dziwne, nie wiem czemu byłam przekonana, że żel się wstrzykuje do ich środka, a tak naprawdę to trzeba go rozsmarować wewnątrz? (dobrze myślę? bo jakoś tak dziwnie się tym babrać) Poza tym, że nie wiem czy dobrze użyłam żelu, nie bardzo mogę przełykać ślinę, cieszę się, że wybrałam 35% bo jakbym miała całą noc z tym w buzi leżeć... Jeśli ktoś jest na tyle dobry, to proszę o jakieś poinstruowanie, bo w tej z zestawu nie ma tego co chcę wiedzieć ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3179 |
Raczkowanie
|
Za nim zabierzecie sie za wybielanie musicie wybrac sie do dentysty na porzadny scaling i przeglad. obojetnie jaka metode wybielania wybierzecie,zabki musza byc absolutnie czyste,bez kamienia i prochnicy. Jezeli mialyscie kiedys leczenie kanalowe i zab jest martwy to musicie wiedziec ze nie zmieni on koloru, jezeli macie wypelnienia na przednich zebach bedziecie musialy je zmienic po wybielaniu bo kompozyt rowniez nie zmienia koloru. Wszelkiego rodzaju biale plamki na zebach ktore odznaczaja sie od naturalnego koloru kosci poglebia swoj bialy kolor,czyli po wybielaniu beda bardziej widoczne. Po wybielaniu przez co najmniej 5dni nie mozna jesc zadnych kolorowych pokarmow, a przez caly miesiac trzeba ich unikac gdyz zab jest wytrawiony i szybciej lapie kolor. Co do produktow sprzedawanych na allegro to sa one malo warte. Placicie za nie 80zl nie otrzymujecie odpowiednich nakladek , pozniej dziwicie sie ze macie poparzone dziasla . Nakladki musza byc wykonane u stomatologa, sa dokladnie dopasowane do zebow, tak ze zel dziala tylko na zeby i nie drazni dziasel. pozniej takie nakladki mozecie stosowac w nocy jezeli zgrzytacie zebami. Tak wiec nie jest prawda ze zeby bedziecie miec wybielone za 80zl, bo do tego przychodza nakladki ok250zl, przeglad,scaling 200zl + leczenie prochnicy lub wymiana wypelnien. Bez tego bedziecie mogly sobie tylko i wylacznie zaszkodzic. Co do zelu opalescence to mozecie spac w nakladkach bo zel dziala tylko przez 4godz, po tym czasie traci swoja aktywnosc i nie odzialowywuje na zeba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3180 |
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsza pasta wybielająca
pasty tzw "wybielajace" nie wybielaja zebow tylko dzieki zawartowsci wiekszej ilosci granulek sciernych, scieraja osad lub nalot nazebny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.