|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X
Wrażenia pozytywne
Nie był to mój pierwszy raz ale znowu nie zdecydowałam się na depilacje brazylijską. Ja jestem zachwycona z efektów bo co najważniejsze nie robią mi się krostki jak po depilacji maszynką i przez co najmniej 3 tygodnie mam gładką skórę (te odrastające włoski są też cieńsze i jest ich mniej o ile się ich nie ogoli bo ja czasami muszę je potraktować maszynką więc znowu są mocniejsze), minusem są wrastające włoski no i sam zabieg - do najprzyjemniejszych nie należy ale czego nie robi się by pięknie wyglądać. Zrobiłam sobie też hennę na rzęsy i teraz mam spuchniętą jedną powiekę, która mnie cholernie swędzie tak że mogłabym sobie normalnie oko wydrapać. Jednak henna nie ważne czy domowa czy kosmetyczna nie jest już dla mnie, kiedyś robiłam i nic mi nie było a od jakiegoś roku nie ważne jaką sobie zrobię i tak mnie uczuli. |
|
|
|
#1232 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X
no widzisz bo jesli ktos daleko mieszka no to sie mówi trudno
|
|
|
|
#1233 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby mi perły pasowały do sukni (nie pasują więc nie ma tematu) to bym założyła a coś starego, nowego itp... przyjaciółka mi wczoraj zaproponowała że może mi pożyczyć podwiązkę i ponieważ to było bardzo miłe to chętnie pożyczę do reszty nie zamierzam przykładać wagi bo np w ogóle co to znaczy "coś starego", ile musi mieć miesięcy/lat? nowe to wiadomo ze będę mieć prawie wszystko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
poza tym mam bardzo delikatne stopy i wszystko mnie obciera. Dlatego będę szyć buty taneczne i stąd też pomysł żeby nie były białe, bo w innym kolorze mogłabym później na jakieś taneczne imprezki wykorzystywać a białe to od razu widać ze ślubne Cytat:
lepiej wcześniej niż za późno Cytat:
kurcze Kochana to musisz sie zacząć spieszyć z tymi przymiarkami bo szycie to nie takie hop-siup, a Ty prawie pierwsza z nas sukni potrzebujesz a no i zanim się wybierzesz mierzyć konkretne modele to koniecznie sobie zadzwoń czy mają w danym salonie na stanie ten model, bo bardzo jest często tak ze na stronie jest a w salonie nie ma
|
|||||
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
ja akurat mówię o wszystkich weselach nawet tych tu niedaleko bo większość rodziny mam z lubelskiego ale to już jak kto woli ![]() ja pocztą tylko do tych za granicą w Krakowie i nad morzem bo aż tak daleko to mi się jeździć nie chce
|
#1235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1236 |
|
Wtajemniczenie
|
My mamy taką sytuację, ze do domu mamy daleko i nie mamy samochodu, więc pojechać i rozwieźć wszystkie zaproszenia będzie nam bardzo trudno... chcemy jednak jak najwięcej zaproszeń roznieść osobiście, ale jeszcze nie wiem jak to logistycznie rozwiążemy.
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1238 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Czy zwykłe klipsy? Pierwszy raz słyszę o takim połączeniu, jestem ciekawa efektu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tylko w staniku to tak niewygodnie
|
|
|
#1239 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No, paskudnie. Pozamykałam wszystkie okna, a i tak zimno... a leżę pod kocem z lapkiem na kolanach. Cytat:
Szczególnie, że ciągle mam temperaturę i mózg zlasowany do niemożliwości...Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje Pilnowańsko ![]() U Ciebie tak samo ![]() Cytat:
I postaram się pocykać jak najwięcej fotek ![]() Cytat:
Mój mi nie sprawdzi, bo już se pojechał na urlop i wróci przed samą obroną... Ale wysłałam koleżance, która ma chłopa w chorwacji i zamierza się tam ulokować po studiach, może mi pomoże ![]() Co do kolorowych butów, to wiesz, co o nich myślę Uważam, że są super i siebie sobie w białych już jakoś nie wyobrażam Więc jak najbardziej na Cytat:
My będziemy się starać jak najwięcej osobiście rozwozić, a to, co się nie uda wyślemy i zadzwonimy, że zaproszenie zostało wysłane. Rodziców samych bym raczej nie wysyłała, dziwne to dla mnie, bo przecież ślub jest nasz, a nie Rodziców. Helloooooo, żadna mi nie pomoże? Emigracyjne światy Dubravki Ugresic? Na angielski? Ładnie proszę ![]() a, jeszcze przesądy. Coś niebieskiego będę miała na pewno, może buty A przynajmniej kwiaty Coś pożyczonego pewnie się znajdzie, może jakąś biżuterię sobie pożyczę od którejś z moich Dziewczyn? Nową będę miała suknię, buty, pewnie bieliznę... A coś starego, pewnie też się znajdzie, zobaczymy Ale żadnych pieniędzy do butów wkładać nie będę raczej, ani chleba w sukni zaszywać (słyszałam, że jest taki przesąd), podwiązki też nie planuję, jakoś tak nie wiem czemu mi się nie podoba.pończochy na 100% cieliste. W białych czułabym się jak dziecko
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-09-16 o 14:44 |
|||||||
|
|
|
#1240 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętacie moją sąsiadkę od jaj? tą, która chciała przekupić mój zespół jajami i robi afery, że biorę ślub wtedy, co jej córka? nasza wspólna sąsiadka powiedziała dziś mojej mamie, że ta kretynka już roznosi zaproszenia ślubne swojej córki. Chyba wczoraj kupiły i dziś roznoszą. Wszystko po to, by goście, którzy moga się powtarzać i u mnie i u niej, wybrali ją. Przypominam - obie bierzemy ślub 1 września ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1241 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny!
![]() U nas przygotowania do sobotniej imprezy idą pełną parą, dlatego nie miałam już wczoraj czasu do Was zajrzeć. Po kilkugodzinnej wycieczce z Malwus do salonów, pojechałam jeszcze ogarniać z TŻ domek przed imprezą i zeszło nam do 21.00... Wycieczka na salony - porażka, jak już Malwus pisała. Ani nic ciekawego nie było, ani zdjęć nie dało rady zrobić. Udało mi się jej cyknąć jedną fotkę i to rozmazaną w dodatku Muszę Wam powiedzieć, że jak Malwus znajdzie taką górę, jaka jej się spodoba, to będzie wyglądać naprawdę zjawiskowo! Księżniczki to zdecydowanie jej fason. A ja swojego do tej pory nie znalazłam Chyba pójdę w krótkiej kiecy do tego ślubu i już.Zmykam, bo dziś od rana robiliśmy zakupy na imprezę, teraz muszę kilka godzin popracować, a później zamieniam dom w cukiernię. Chcę jeszcze wyczarować dzisiaj tort, bajaderki i orzeszki. A jutro od rana znowu przygotowania, na 15.00 ślub koleżanki, a potem nasza poczwórna mega impreza parapetowa! Będzie ok. 25 osób i będzie się działo! Już się nie mogę doczekać! ![]() Zawitam do Was pewnie dopiero najwcześniej w poniedziałek, więc już teraz życzę Wam bardzo miłego i udanego weekendu!
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Tenebrosa, w tej ostatniej bardzo mi się podobasz!!!
|
|
|
|
#1243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widzisz, Ty masz skojarzenie z babcią i nie pasują do Twojej koncepcji ślubnego look'u i wg mnie to są powody dla których nie wybierasz pereł.
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiliana czy one oszalały a duzo macie takich gości
|
|
#1245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamusia też nie lepsza chyba za dużo oglądają brazylijskich seriali Cytat:
pochwal się swoimi wypiekami jak je zrobisz i udanej imprezy a suknie tak jak już napisałaś bez rewelacji trzeba szukać dalej
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
nie, nie dużo. Nie trzymamy się razem i nie mamy tego samego towarzystwa, raptem będą to może ze 3 osoby
Cytat:
mamusia gnała z zaproszeniami po ludziach. Prawie rok przed ślubem
|
|
|
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przesądy- hmm... nie za bardzo wierzę i szczerze mówiąc nie wiem, czy wg tradycji będę miała wszystko co potrzeba: niebieskigo, starego, pożyczonego itd. ![]() Tenebrosa zdecydowanie ta https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1316176552 buty- chyba będą białe albo jakieś jasne kremowe, żebym mogła je jeszcze później wykorzystać. |
|
|
|
|
#1248 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mogę teraz znaleźć strony, na której widziałam takie ładne przypinki/klipsy do butów, ale pokażę o co mi mniej więcej chodzi: http://greensheep.istore.pl/pl/klipsy-do-butow To tylko przykład bo filcowych ozdób to ja nie chcę ![]() Cytat:
Cytat:
Wypytuje się o te przesądy, ale sama ich nie zastosuję tzn. nie będę się spinać by na pewno się udało - jak samo wyjdzie, to płakać nie będę.
Edytowane przez jagata Czas edycji: 2011-09-16 o 15:04 |
|||
|
|
|
#1249 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas problemem nie jest dostarczenie tylko sama obecność Tż-ta, którego nie ma w Polsce i nie dostanie wolnego w styczniu lub lutym bo będzie na święta.. |
|
|
|
|
#1250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym chyba dała "Emigratory worlds of ....", ale złap jeszcze proszę Tenebroske na PW i skonsultuj z nią ![]() ![]() Co w ogóle masz na myśli mówiąc emigracyjne światy? Bez kontekstu też trudniej przetłumaczyć. To nie jest tytuł książki? Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1251 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie że masz kogoś kto Ci pomoże, mimo wszystko nawet po tych 5 latach człowiek nie jest pewny Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2 i 3 ładne tzn druga mogłaby nie mieć tego ramiączka tylko taki sam dekolt jak 3 ![]() W ogóle na tych przymiarkach w Madonnie mierzyłam pierwszy raz suknie z jednym ramiączkiem i mimo ze kiedyś się zaklinałam że koniecznie muszę mieć w sukni 1 lub 2 ramiączka (jak widać kupiłam bez ) to źle się w takich czułam, jakoś tak dziwnie
|
||||
|
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no dokładnie, ale one pewnie kierują się zasadą "decyduje data stempla pocztowego.. " Ciekawe te klipsy, pierwszy raz takie widzę |
||
|
|
|
#1254 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
Odpisali mi na ślubclicku (pomijam, że zrobiłam literówkę, mogli ją poprawić
Zaproponowali woalkę zamiast welonu - no już widzę minę TŻta jakby mnie w taki czymś zobaczył ![]() Poza tym zaproponowali buty w kolorze, ale rzymianki- jakoś nie jestem przekonana. Bukiet ze zdj 3 też nie moja bajka bo wolę takie równiutkie kule Ale ten ze zdjęcia nr 2 jest cudny!Za to podoba mi się biżuteria - myślę, że bogate kolczyki (jak tylko dostanę konwerter ) + bransoletka, bez naszyjnika to będzie dobre połączenie. No i fajny pomysł na fryzury- takie luźniejsze upięcie.
Edytowane przez niut0 Czas edycji: 2011-09-16 o 15:40 |
|
|
|
#1256 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak można być tak poddanym rodzicom? Mnie to przeraża...
W domu mam zapisaną tą stronę, gdzie są te klipsy - wieczorem Wam pokażę . Z tego co sie zorientowałam to wykonują indywidualne zamówienia tak by pasowały do reszty buta i stroju
|
|
#1257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tą woalka to lekkie przegięcie![]() bukiecik fajny ale buty wg mnie nie |
|
|
|
|
#1258 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Laski
Weekend mi sie zaczął Cytat:
musisz jeszcze troche wytrzymac i wszystko wroci do normy ja bym sie chyba bala, choc mi tez by sie przydalo... wiec podziewim Cytat:
no chyba, ze ktos naprawde ma uraz do bialych Cytat:
ale jak masz takie blade nogi, to te rajstopki tez musza byc w takim kolorze, zeby dziwnie nie wygladalo - noga opalona, a palce bladziochy ja bede miala cieliste ponczochy Cytat:
smialo rozdawajcie My tez z tego wzgledu, ze bedziemy na wielkanoc w PL bedziemy je wtedy rozdawac (slub w lipcu) , bo to jedyna okazja i bedzie hurtowo rozdane na zjezdzie u babi jak co roku Cytat:
![]() a Twojej sąsiadki nie da sie zapomniec hehe corazbardziej utwierdzam sie w przekonaniu, ze to chora baba. Ja bym moją mame zamknela w piwnicy jakby tak aczela robic:P Cytat:
to mowisz, ze masz pelno roboty ale jak smacznie bedzie Udanej imprezki Wogole przypomnialo mi sie, ze Chatka nie wstawila nam swojego looku jaki miala na slubie swojej kolezanki z Szwedem!!!!! Prosze o focie
|
||||||
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oprocz butow:P i bizu z pierwszego jest super
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

Nie był to mój pierwszy raz ale znowu nie zdecydowałam się na depilacje brazylijską. Ja jestem zachwycona z efektów bo co najważniejsze nie robią mi się krostki jak po depilacji maszynką i przez co najmniej 3 tygodnie mam gładką skórę (te odrastające włoski są też cieńsze i jest ich mniej o ile się ich nie ogoli bo ja czasami muszę je potraktować maszynką więc znowu są mocniejsze), minusem są wrastające włoski no i sam zabieg - do najprzyjemniejszych nie należy ale czego nie robi się by pięknie wyglądać. 
a coś starego, nowego itp... przyjaciółka mi wczoraj zaproponowała że może mi pożyczyć podwiązkę i ponieważ to było bardzo miłe to chętnie pożyczę
nowe to wiadomo ze będę mieć prawie wszystko 
poza tym mam bardzo delikatne stopy i wszystko mnie obciera. Dlatego będę szyć buty taneczne i stąd też pomysł żeby nie były białe, bo w innym kolorze mogłabym później na jakieś taneczne imprezki wykorzystywać a białe to od razu widać ze ślubne

Pilnowańsko 

mamusia też nie lepsza chyba za dużo oglądają brazylijskich seriali
pochwal się swoimi wypiekami jak je zrobisz 

) + bransoletka, bez naszyjnika to będzie dobre połączenie. No i fajny pomysł na fryzury- takie luźniejsze upięcie.
musisz jeszcze troche wytrzymac i wszystko wroci do normy