|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
za to mam faze w nocy i spimy przy zapalonym swietle na przedpokoju, żebym mogła go widzieć od razu jak otworzę oczy ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- dziekujemy ![]() Aniu np jak go przebieram a on marudzi albo zbiera mu sie na płacz kładę ją obok i się uspokaja, albo gdy wybudza się ze snu czy wogóle gdy robi się niespokojny np czekając na mleczko wczoraj sama przy niej przysnęłam leżeliśmy sobie razem na łóżku, co prawda byłam trochę zmęczona ale mimo to ten odgłos robi klimat |
|
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Mały śpi wymęczony a ja ładuję kom - bo mam tylko kabel usb, więc napiszę jak to u mnie było
![]() Zaczęło się od listy- jak już każdy wie. Co prawda miała małe udogodnienia typu masaż łydek ( dorwałam tż przy meczu jak siedział bezczynnie ) i masaż brzucha, ale dla mnie to norma bo masowany miałam codziennie.Dodatkowo bardzo jestem teraz zadowolona z pomalowanych paznokci bo nie wstyd przed ludźmi i poszłam za ciosem i jak wyprostowałam włosy to stwierdziłam, ze szkoda zeby się zmarnowało i kazałam sobie zdjęcia z brzuszkiem robić .- jak się okazuje ostatnie. Kij z tym że wyszłam strasznie, ale są ![]() W każdym razie jak obudziłam się w nocy i zobaczyłam, że jestem cała to siedząc na klopku klnęłam sobie pod nosem i obiecywałam, ze nie tknę już liści malin i w tyłku mam te wszystkie cuda. Położyłam się i po chwili zaczęło się... Bóle lędźwi, przechodzące na brzuch, regularnie co 7 a później 5 min. Nie słabły jak się ruszałam, w każdej pozycji masakra. Więc stwierdziliśmy z tż że jedziemy bo jak to nie TO, to będziemy mieli w końcu ktg. Oczywiście nic do jedzenia "na drogę" w domu, więc jedliśmy w aucie bułki maczane w serku topionym Babka na IP miła, zrobiła wywiad, średnio wierzyła chyba że mam skurcze, zaczęła badać tętno na tym takim... i nie mogła znaleźć serduszka! Matko co ja tam przeszłam. Jeszcze spytała mnie czy ruchy czułam dzisiaj . Ja łzy w oczach, automatycznie skurcze ustały... a okazało się że maszyna zepsuta. Wysłała mnie na KTG, oczywiście nic, ale już zbadajmy jak jestem i niby mam te skurcze... Tu oczywiście też perypetie, bo miałam wrażenie "pełności" tylniej i nie umiałam się rozluźnić jak mi wziernik wsadzała. Opieprzyła mnie i kazała mi podwinąć nogi- dżizasss co za ból. I oczywiście polała się krew, okazało się że odszedł czysty czop i niby rozwarcie na pół cm. Więc zostawmy panią na patologi ciąży, jak znajdzie się miejsce- miejsce się znalazło. I w skrócie bo już się rozpisałam jak durna. Nikt chyba nie wierzył że mnie boli, każdy patrzył i mówił że to tylko przepowiadacze. Ktg nic nie pokazało. A robili je z 3 razy. Wieczorem ból się nasilił. Ani usiąść na klopie. A czyściło mnie konkretnie. Ani siedzieć na łóżku, chodzenie trochę pomagało. Poszłam na wywiad lekarski, patrzę na jej notatki a tam rozpoznanie to poród fałszywy hahah. A już mnie wtedy brało konkretnie. Później ktg, myślałam że nie dam rady. Ona mówi że nic a ja się trzęsłam, duszno mi było. Już nie dawałam rady- a była już 21.30 okolo. Więc powiedziała, że się zbadamy. A tam 3cm rozwarcia. Patrzy na mnie zdziwiona. Ja na nią. Ona pyta mnie o lewatywę, dzwonienie po bliskich- nie spodziewałam się że to już... O 22.30 byłam na porodówce. Już ledwo dawałam radę na skurczach. Były częste i cholernie mocne- trzymały po minucie . Babka nie chciała puścić mnie pod prysznic bo jeszcze KTG musi. Po 2 minutach podeszła, mówi że zbada ginekologicznie a tam 8cm. Nie dałam rady dojść pod prysznic bo jak powiedziałam że muszę dwójeczkę to powiedziała że parte idą. Przy 10cm odeszły wody... Bolało, ale jak dowiedziałam się jak blisko jes główka to się zmobilizowałam i jakoś poszło. Mogłam wziąć gaz rozweselający, ale nie miałam sił go używać. Pamiętam jak krzyczałam ze śmierdzę i że przepraszam jak mnie skurcze brały to niechcący łózko przestawiałam bo ono takie na przyciski było hahah i zła byłam że jak mi mogą przestawiać że mi niewygodnie. Pamiętam że nie krzyczałam, ale wydawałam jakieś przerażliwe dźwięki i co to za ulga parte w porównaniu do skurczu. A najlepszy moment to moment kiedy spytala czy może mnie naciąć bo wiedziałam że jak mnie natnie to już zaraz koniec. Nacięcie czuć jako szczypanie a zszywanie prawie nie bolało dzisiaj przyszły babki na obchód i nie mogły się dopatrzeć gdzie mnie nacinano.Położną miałam niesamowitą ( swoją drogą prowadziła zajęcia u nas na szkole rodzenia i miałam chwilę zastanowienia czy nie opłacać jej a tu proszę- teraz mam dylemat jak jej podziękować). Bardzo mi pomogła, wyciszała mnie, fajnie tłumaczyła... Ah, miło teraz to wspominam. Jedynie co źle to te kurcze pod koniec na porodówce. |
|
|
|
#3094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kochany kruszek cotka ale opis ![]() humor mi poprawiłaś
|
|
#3095 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale najwazniejsze ze masz juz filipka przy sobie, zazdroszcze
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
cotka przeczytałam z zapartym tchem Twój opis i mam tylko jeden wniosek: JA CHCĘ RODZIĆ
|
|
|
|
#3097 | |
|
Zadomowienie
|
heloł
jestem Siostrunia pojechała i jesteśmy z Agatką same. moje dziecko spało dzis od 10:40 do 15:40, z 20 minutowa przerwą na posiłek. werandowałyśmy się na balkoniku i znowu śpi![]() Cytat:
rozkłada mnie, ze ty to ze szpitala piszesz ![]() poza tym gratulacje wielkie świeżo upieczone mamy GRATULUJĘ ale nam się te porody sypnęły w miarę ponadrabiałam co piszecie, ale za dużo cytowania by było więc pisze co pamiętam ![]() - na brodawki wymęczone przez młoda stosowałam ten krem z lanoliną i bephanten maść - REWELACJA - rzeczywiście najgorzej jest na początku, po tygodniu już nie ma śladu po bólu brodawek - moja mała smoka nie chce, naciąga ją na wymioty więc nic jej nie daję. - jest za to z raz dziennie dokarmiana, bo nie mam nawału pokarmu. jak w nocy wyciągnie ze mnie dużo, to rano słabo z ilością i trzeba dokarmić. mam butelkę tommee tippee i mała spoko ciągnie i cysia, i butelkę. - ja póki co śpię z mała w pokoju, a lampkę zapalam na karmienie. w dzień mała jak spi to jest sama i często zaglądam.
|
|
#3098 |
|
kosmitka
|
No dziewczyny, Cotka opis daje a wy gdzie?
Cotka, ja się powtórzę, Ty jesteś niemożliwa , tak jak Twój opis . Uwielbiam Cię normalnie.Aguś oby prośba podziałała tak szybko jak na Cotkę ![]() Mmadzia chyba warto zainwestować w to cudo!
|
|
#3099 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jak napisałas ze to chyba to a jak nie to bedziesz przynajmniej ktg miała zrobione to buchnełam smiechem jestes dobra podziwiam ja pewnie bede spanikowana a ty to tak sobie wszystko luzacko wziełas ![]() gratuluje jeszcze raz
|
|
|
#3100 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopóki nie kupimy niani to go na dłużej nie zostawię.Cytat:
Ale teraz się elegancko wyciągnęły i bolą tylko jak mały zassie Trening czyni mistrza![]() Ja nie jadłam nic innego niż szpitalne jedzenie, ale wiem, że jabłka i banany akurat wolno jak najbardziej Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Kolejna ślicznotka Cytat:
![]() ![]() klask i:Takiego opisu porodu jeszcze nie czytałam
|
|||||
|
|
|
#3101 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój do mycia okien bardzo chętny, tylko co z tego jak po jego myciu sa takie same brudne jak wcześniej, tylko brud bardziej rozmazany ![]() Cytat:
Cytat:
a Franuś duży chłopczyk ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurczaczek Eryczek jest śliczny Cytat:
![]() teraz pora na jakąś dzeiwczynkę - Aguś, do roboty ![]() Cotka Opis porodu super też chcę tak szybko ![]() Anciu i Natko - dzieki za info odnośnie smarowania pupencji małej kupiłam linomag zielony - bo jest kilka i ten mi pani w aptece poradziła i mam jeszcze próbkę kremu nivea ze szkoły rodzeniaAguś ty miałaś chyba kupować ten monitor oddechu Angelcare? kupiłaś go? Edytowane przez danika Czas edycji: 2011-09-16 o 18:07 |
||||||
|
|
|
#3102 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak czuwa i ma oczka otwarte to ja patrze w te oczka hihi jakoś nie potrafie go wtedy zostawić ![]() Cytat:
![]() dasz radę karmić, później już nie czuć nawet jak zasyssa , tylko słychać słodkie "głośne" połukanie pokarmu przez dziecko ![]() w szpitalu jadłam co dali, ale zresztą dają lekkostrawne wszsytko, a dodatkowo drożdzówki, jabłka, herbatniki, biszkopty no i woda w hektolitrach ![]() Cytat:
ale już się przyzwyczaiłam do niewyspania ![]() jej jaki duży ten Twój Franek! i cały czas przybiera dalej Cytat:
![]() ja bym się nie bała, jak ciepło na dworze, zresztą jak mały jest na dworze to potem taki spokojnieszy jest Cytat:
Cytat:
fajnie się czytało , tak bezbolesnie ![]() co do położnej to dałam jej bombonierkę jak wychodziłam, przyjeła też miałam chęć na tą zabawkę z bijącym serduszkiem, bo pamiętam jak byłam w szpitalu , jak miałam ktg i słyszałam bicie serca usypiałam odrazu ![]() 3 rzeczy które musze kupić : - zabawkę z bijacym sedrduszkiem - karuzelę na zaś - bujaczek /leżaczek
|
|
|
#3103 | |
|
KWC
|
Cytat:
No to teraz ja napiszę jak to było u nas. We wtorek położyłam się bardzo późno. Czułam się dobrze, nic się nie zapowadało i tak dla picu zaczęłam sobie masować brzuch okrężnymi ruchami. Tak z kwadrans. Znudziło mi się i poszłam w kimę. O drugiej w nocy obudził mnie ból podbrzusza, taki jak na okres. Po chwili przeszedł więc zaczęłam przysypiać. A tu znowu. Myślę sobie - o cholera, skurcze przepowiadające Nawet nie liczyłam częstotliwości, bo wydawało mi się to bez sensu, przecież kilka godzin wcześniej ginka powiedziała mi, że szyjka zamknęta i mogę sobie jeszcze poczekać. Tylko, że te 'przepowiadające' jakoś wściekle często i boli jak diabli. Zaczęłam łazić po pokoju i liczyć. Zgroza, wychodzi mi, że co 6 minut. Zaczynam panikować i wymyślać setki powodów dla których jeszcze nie chcę rodzić. Na przykład, że mam rano do wysłania paczkę z allegro i książkę z biblioteki do oddania.Pełznę pod prysznic, ale ciepła woda nic nie daje. TŻ się budzi więc mu ściemniam, że skurcze mam co 12 minut i nieregularne, ale ciężko oszukiwać jak ból przyciśnie. bo mi aż łzy idą i małż się zaraz łapie, że kłamię. Skurczybyki mam teraz jak w zegarku co 5 minut po 45 sekund. Poddaję się. O szóstej rano jedziemy na IP. Tam bada mnie lekarz i stwierdza rozwarcie na 2 palce i odejście czopa. Kieruje mnie od razu na porodówkę. Dostajemy przytulny pokoik, robią mi KTG, a małż 'dogaduje się' z położną odziałową, która po tym pojawia się od razu i nie odstępuje nas na dłużej niż 2 minuty. Lekarz znów mnie bada i okazuje się, że rozwarcie postępuje i mam 5 cm. Pyta o ZZO więc się radośnie zgadzam, bo napiernicza mnie już masakrycznie. Dostaję kłucie w kręgosłup i ból rzeczywiście robi się znośny. Kolejne badanie i rozwarcie na 7 cm. Przekłuwają mi pęcherz. Dziwne uczucie, jakbym miala kran z ciepłą wodą w kroczu. TŻ trzyma się dzielnie, chociaż jest bielszy od ściany. Łażę z nim pod rękę po całej porodówce, robię przysiady i nawet tańczymy jakieś nerwowe pogo, bo mnie to odprężą. O 11.30 moja położna zaprasza mnie do kolejnego badania i okazuje się, że mogę rodzić, bo jest full rozwarcie. Złażą się ludzie, w sumie jest nas w pokoju 7 osób, w tym ja i TŻ. Każą mi przeć więc prę, boli strasznie, wyję jak potępieniec, a mojego małża asekurują dwie osoby, bo się aż chwieje z tych emocji. Eryk się rodzi i dostaje 10 apgar, ale od razu słyszę, że jest tyci tyci. W każdym razie nawet mnie nie porozrywało, szyjkę mam całą a na piśce tylko JEDEN szew. Kładą mi dziecko na brzuchu, taki gorący serdelek Potem się okazuje, że Eryk jednak jest hipotrofikiem, a ja nie mam zupełnie pokarmu. Trochę siary na początku, a potem nic. Wióry a nie cycki. Masaże nie pomagają, Eryk przy cycku też nie. Ciągnie i dostaje szału, bo nie idzie nawet kropla. Musimy karmić go butelką co mnie potwornie przygnębia. Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-09-16 o 18:41 |
|
|
|
|
#3104 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też musze Wam mój opisać ![]() Cytat:
karuzela i bujaczek |
||
|
|
|
#3105 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój synek chce spać nawet dłużej- nie zawsze budzi się na karmienia, muszę go wybudzać. Raz ze zmęczenie przynęłam to przespał 5,5 h Także muszę pilnować żeby jadł ile trzeba.PO smoczku nie chciał piersi? dziwne. ja mojemu często smoczek daje bo ma duży odruch ssania i cały czas "szuka " mimo że nie jest głodny. Pytałam położnej i mówiła, że jak najbardziej można smoczek podać.Z owoców jadłam jabłka, banany i maliny. Oczywiście wszystkie rozprażone ![]() Cytat:
Cytat:
Ja to w ogóle spię przy zapalonej lampce, żeby synka widzieć to raz, a dwa żebym jak wstaje nie zabiła się o coś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
Wielkie gratulacje dla męża Co do pokarmu, czasem pojawia się później niż byśmy chciały. Ja też pierwsze 3 dni dokarmiałam mieszankami a potem się rozkręciło. Położna mi pomogła przystawić, doradziła jak i co i teraz karmię małego piersią. Głowa do gory! Może jakaś konsultacja u doradcy laktacyjnego? Cytat:
Dopada mnie trochę zmęczenie mimo że Ignaś wzorcowo śpi. Dosypiam w dzień ale jestem wymęczona tak ogólnie. Wiadomo, tyle się dzieje, ciągłe skupienie uwagi itd. Nawet jak Mąż czuwa i kładę się w sąsiednim pokoju to najmniejszy ruch dziecka mnie budzi ![]() Ja muszę dokupić jakąś karuzelę na łóżeczko i matę na podłogę, choć ta przyda się pewnie dopiero za jakiś czas
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2011-09-16 o 18:48 |
|||||
|
|
|
#3106 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanko, czy moj opis ze szpitala widać czy coś zwaliłam pisząc z komórki?
Spray,jeszcze masz czas na napłynięcie mleka. a nawet jak butla to co? Eryk będzie najedzony,a to najważniejsze. Cotka-piękny opis porodu. Mną wczoraj zajmowała się anioł, a nie położna. bardzo bym ją chciała przy porodzie. Buziaki mamusie, dzieciusie i brzusie.
|
#3107 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciachożyczę udanej imprezy ![]() Cytat:
chyba rozruszane a więc za rozkręcenie hmmm może już po...![]() Cytat:
Małgosia uwielbiam Cię wiesz ![]() niestety: 1) łopata gdzieś schowana 2) z moim brzuchem nie da rady kopać 3) mąż na wiosnę planuje przygotować ziemię pod ładną trawę i będzie głęboko orał sąsiad ciężkim sprzętem więc... ![]() 4) no i pozostaje mój kochany małżonek ...raczej naszych relacji by to nie wzmocniło Cytat:
eee tam kilka spacerków i kondycja będzie
|
|
|
#3108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzielna byłaś i Tż też![]() A z karmieniem to może faktycznie doradca laktacyjny by pomógł? |
||
|
|
|
#3109 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie mogę zapraszam do siebie...możesz przekopać działkę 40 arów i poród gwarantowany Cytat:
![]() no to ładnie Cytat:
kurczaczek malusiCytat:
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy już w domu, dziś o 16 nas wypisali, póki co niezły bałagan po powrocie, tym bardziej, że Grześ odmówił drzemki i marudził, dopiero na spacerze na huśtawce padł i śpi przyniesiony przez męża, a Tomcio powoli się aklimatyzuje, też zasnął niedawno
Ja się czuję jako tako Nawet nie próbuję nadrobić i na pewno nie będę teraz na bieżąco - zresztą jakoś się przyzwyczaiłam do braku kompa ![]() No i gratulacje dla mamuś, które w międzyczasie urodziły agnyska81 ![]() anetika ![]() spray ![]() lausanne ![]() cotynato ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Jeszcze chciałam dodać, że po porodzie spotkałam na szpitalnym korytarzu mamę naszych bliźniaczków egwene6 - urodziła w poniedziałek 12.09 dziewczynkę i chłopca, jeszcze zostali w szpitalu ![]() ![]() klask i:Niestety nic więcej nie wiem
|
#3111 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziś miałam wizytę- jestem pozamykana na wszystkie spusty, także jak widać nie wpycham się w kolejkę
![]() Jedyne co mnie dziwi, że mały 3 tyg. temu ważył pod 3kg i teraz też... nie wiem czy ost. za dużo mu naliczyła??? Bo wtedy wychodziło, że od poprzedniej wizyty przybrał cały 1kg i mnie przeraziło. No nic staram się tym nie szczypać- w końcu wiadomo jak to jest z tym usg. Właśnie wypiłam pierwszy napar z liści malin. I wzięłam Arnica Montana 15ch (homeopatyk) w szkole rodzenia nam polecano by ssać od 38tyg. niby ma jakoś pomóc przy porodzie. Ma jakiś wpływ na krzepliwość czy coś. Ogólnie polecana przy wysiłkach- równiez dla sportowców. Po porodzie mam się przerzucić na wersję 9ch Cytat:
za pępuszekI jakie to krzepiące co podkreśliłam To cóż to za pałac z tyloma oknami ![]() Cytat:
fiu fiu ![]() i to jest prawidłowe nastawienie Cytat:
nie ma za co i jakie kolejne cudne dzieciątko! One naprawdę w nas siedzą czy bocian podrzuca jednak przez okno??? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz co- to chyba najlepszy, jak dla mnie opis porodu dotychczas. Dzięki Z tym pokarmem to jak dziewczyny piszą - różnie się rozkręca. 3mam kciuki by było wszystko ok
|
||||||
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I gratki dla egwene- szkoda , ze do nas już praktycznie nie zagląda
|
|
|
|
|
#3113 | |||
|
Rozeznanie
|
No nie badz taka, podziel sie z nami
![]() Cytat:
To podobnie jak u mnie, cisza i spokoj, licze na to ze wezmie mnie wszystko rach ciach z zaskoczenia... ![]() Cytat:
opis rewelacjaSpray - brawa dla Ciebie i tz byliscie dzielniCytat:
![]()
|
|
|
#3114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pozżerało mi cytaty
Nie pamiętam które- na pewno te 2 poniżej:Cytat:
No ale - mimo wszystko myślę,że tam opieka lepsza i wszystko będzie dobrze Co do teściowej- no brak słów! Cytat:
widać umościłaś mu super domek A lek. coś mówił czy masz się zgłaszać po terminie i kiedy? U nas jest, ze po 7 dniach bezwzględnie do szpit. |
||
|
|
|
#3115 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje nowym mamusiom =)))
Nie było Mnie dwa dni i już kolejne mamy =) dzisiaj byłam na wizycie, od początku przytyłam 16 kg., szyjka idealnie przygotowana do porodu, główka dobrze ułożona. Ginka powiedziała że nie powinnam urodzić po terminie, więc w ciągu dwóch tygodni zostane mamą =) we wtorek mam usg by dowiedzieć się ile waży młody =) |
|
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
cotka i spray...Porody widze w sumie udane... Tzn..najwazniejsze ze bylo w miare szybko
dzieciaczki macie cudowne.. Az sie chce przytulac Misska ..witaj z powrotem i pisz jak bylo ![]() Madziaa... Niunka cudna Ciekawe kiedy egwen ,nasza blizniakowa mama , wyjdzie ze szpitala... ![]() i ciekawe czy wpadnie do nas sie pochwalic dzieciaczkami ![]() Swoja droga to tez cieplutko gratuluje Mamusie przeterminowane... Wiem jak Wam ciezko i dlatego przytulam i (przerabialam przeterminowanie w pierwszej ciazy+ nastawienie ze urodze miesiac przed terminem i naprawde popadalam w depresje juz pod sam koniec....Trzymajcie sie kobietki... Naprawde to juz niedlugo... i radze wlasnie nie wyszukiwac znakow na ziemi i niebie czy porod sie zbliza tylko po prostu dac se spokoj Jak zaczniecie rodzic to naprawde zaboli Was z grubej rury... |
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie ten mój Filip rozwala ze smoczkiem. trzyma go jakby to był skarb narodowy
![]() Zastanawiam się czy jak dzisiaj moje dziecko wypiłoby mleka sztucznego czy to by było bardzo podłe? Staram się od 2 godzin przekonać samą siebie do nakarmienia piersią i na samą myśl mnie boli. ![]() Gratuluje mamuśkom nowym |
|
|
|
#3118 |
|
Rozeznanie
|
Żaden pałac - domek 117 m2, tyle tylko że pełno okien ma (pojedyncze skrzydła)
No i już nawet nie liczę piwnicznych okienek Spray Eryk cudny Cotka słowa "śmierdzę przepraszam" - bezcenne |
|
|
|
#3119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() cotka czemu podłe? ja mojego karmię butlą ... jak nie chcesz/boisz się karmić to się nie zmuszaj, ja wyszłam z takiego założenia i jestem bardzo zadowolona a mój mysio pysio najedzony
|
|
|
|
|
#3120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Archi super, że wszystko ok
co do wagi to moja tez od 2 tyg jakby stała w miejscu...teraz to te pomiary o kant d... rozbićmoże obie urodzimy w terminie skoro i u ciebie i u mnie wszystko pozamykane jeszcze, a zostało prawie 2 tygodnie Cytat:
i GRATULACJE dla Egwene Cytat:
![]() ja myśle, ze jak chcesz karmić i masz pokarm to trza sie przełamać, a jak ci nie zależy to młodemu od modyfikowanego nic nie bedzie na pewno jedyne ryzyko, to że sie rozleniwi i nie bedzie mu sie chciało ciągnąć z piersi ![]() zmykam do wyrka dobranoc |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

.

. Ja łzy w oczach, automatycznie skurcze ustały... a okazało się że maszyna zepsuta.

a marzę by się już ogolić bo zarosłam jak dzicz ... 
Trening czyni mistrza
klask i:

ciacho
Małgosia uwielbiam Cię wiesz 
40 arów i poród gwarantowany
Przecież już niedługo musimy urodzić ...
Nie pamiętam które- na pewno te 2 poniżej: