etorebki szybko nie kupię, bo etorebka ma klientki w... nosie! cz..30 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-16, 21:47   #4801
Dominiique
BAN stały

Dot.: etorebki szybko nie kupię, bo etorebka ma klientki w... nosie! cz..30

Cytat:
Napisane przez Danula Pokaż wiadomość
Aaa zapomniałam wam powiedzieć, że zamieszkał ze mną mały trolik (wygląda jak pies ale to przebranie)Oto Tofi:
Słodziak! Przygarnęłaś bezdomnego psiaczka? Dobra Danula
Dominiique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-16, 21:47   #4802
NIKaP-n
BAN stały

Danula piękny głasknij za uszkiem od cioci M
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-16, 21:52   #4803
Danula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dominiique Pokaż wiadomość
Słodziak! Przygarnęłaś bezdomnego psiaczka? Dobra Danula
Prawie bezdomny Przybłąkał się do takiej pani ale u niej już był 6 psem i nie dała by rady, także udało jej się(psince znaczy)

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Danula piękny głasknij za uszkiem od cioci M
To ona jest Głasnę

"Tak, jestem szczęśliwa,
i brak mi tylko dzwoneczka u szyi, który by brzęczał nad tobą, gdy śpisz."
Szymborska
Danula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-16, 22:14   #4804
hanusia505
Zakorzenienie

Dobry wieczor
Wrocilismy wlasnie z Chorwacji

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-16, 22:14   #4805
Iduś
Zakorzenienie

A ja mam problem ... chcę przemalować pokój i nie wiem na jaki kolor. Mój pokój nie jest duży, zaledwie 10 m kw. (prostokątny). Jak na razie mam alpejską łąkę duluxa i tak mnie już dobija ten jaskrawy zielony . Chciałam coś beżowego. Tak się zastanawiałam nad połączeniem Białej Czekolady Duluxa z Orzechem Włoskim ... co o tym myślicie ? ... możecie polecić jakieś fajne połączenia beżowych kolorów. Koniecznie zależy mi na tym, aby w pokoju w końcu nie było ciemno.

Moje Smakowidło!
- Miodowiec. new!

Iduś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-16, 22:18   #4806
Dominiique
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Iduś Pokaż wiadomość
A ja mam problem ... chcę przemalować pokój i nie wiem na jaki kolor. Mój pokój nie jest duży, zaledwie 10 m kw. (prostokątny). Jak na razie mam alpejską łąkę duluxa i tak mnie już dobija ten jaskrawy zielony . Chciałam coś beżowego. Tak się zastanawiałam nad połączeniem Białej Czekolady Duluxa z Orzechem Włoskim ... co o tym myślicie ? ... możecie polecić jakieś fajne połączenia beżowych kolorów. Koniecznie zależy mi na tym, aby w pokoju w końcu nie było ciemno.
Wpisz sobie te nazwy kolorów w wyszukiwarkę grafiki, można znaleźć zdjęcia pokoi pomalowane nimi. Wydaje mi się, że orzech włoski wypada dość ciemno, choć bardzo ładny jest. Jeśli masz mały pokój to malowałabym jednolicie dla optycznego powiększenia przestrzeni, biała czekolada będzie ok!
Stary 2011-09-16, 22:19   #4807
hanusia505
Zakorzenienie

Kto mi stresci ostatnie 30 stron?

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-16, 22:25   #4808
reniabg
Wtajemniczenie

Dobry wieczór czy kogos jeszcze tak boli głowa jak mnie?

Cytat:
Napisane przez charal Pokaż wiadomość
Oczywiście że na Pradze i oczywiście że zaproszę Was wszystkie i zrobimy wtedy zlocik czarownic, a Iduś będzie serwowała pyszne ciacha

Przed chwilą się dowiedziałam że moja przyjaciółka robiła USG i okazało się że jej dzidziuś, no że płód obumarł
Super, ja mam 2 lewe ręce do szycia i wszelakich robótek ręcznych ale chętnie zjem ciacho

Przykre to....

Cytat:
Dobrze, jutro z nią pochodzę, zobaczę jak to będzie z otwieraniem, zamykaniem itd,
spadam dziewczynki bo jakaś podłamana jestem, miłego weekendu Wam życzę, i miłego klikania
Trzymaj sie Charalku

Cytat:
Napisane przez dor1kaaaa Pokaż wiadomość
wróciłam i kupiłam sobie kozaki
O masz, a ja w japonkach jeszcze śmigam muszę dać nura do piwnicy - trochę mi zimno było dzis na cmentarzu czas odnaleźć jakieś trzewiki

Cytat:
Napisane przez maggie82 Pokaż wiadomość
Hej

Witam się ze wszystkimi i zaczynam nadrabiać

Wczoraj miałam fatalny dzień - jakieś problemy z żołądkiem mnie dopadły _ temperatura, może to grypa żołądkowa Ogólnie siły nie miałam na nic ...
Dziś już jadłam, ale osłabiona jeszcze jestem. Co za paskudne wirusy
Maggie
Stary 2011-09-16, 22:25   #4809
dor1kaaaa
Zakorzenienie

nadrabiam jakiś zakręcony dzisiaj dzień miałam
Cytat:
Ja na szczęście wiele rzeczy potrafię zrobić sama, troszkę wiem na temat restaurowania starych mebli, poza tym lubię to po prostu, zbieram stare puszki i młynki, odnawiam je, uwielbiam szperać na targach staroci i wynajdywać takie przedmiociki z duszą, ostatnio np od babci ze strychu przywiozłam sobie starą drewnianą małą kołyskę dla lalki którą robił mój dziadek, odnowię ją, zdecoupageuję ją i będzie służyła jako skrzyneczka na kwiatki
kurcze ale fajnie jak tylko ukonczysz swoje dzieło wstaw zdjęcia

Cytat:
Napisane przez farfalla Pokaż wiadomość
Katalog uzupełniony, mam nadzieję że niczego nie pokręciłam (szczególnie evy z elsą )
Dorka prześlicznie dziękuję Ci za PW

Cytat:
Super!!! Bardzo mi się taka twórczość podoba, pstryknij fotkę swojej kuchni, koniecznie.
Dla mnie takie właśnie miejsca mają duszę, serce, są pełne dobrej energii i ciepła. Nie lubię totalnej nowoczesności.
My mamy dwa starreee kredensy, w tamtym domu w piwnicy i chcemy je odnowić- postarzyć. Niestety, chwilowo brak kasy na takie "fanaberie", no i czasu

Kuchnię, którą sobie wymarzyłam przez całe życie- pech chciał, że nagle najmodniejsza się stała- wyceniono mi na 17 tyś zł. Na początek, plus bajery, to razem jakieś 30...
ojej jaka cena

Cytat:
Eee, moja kuchnia to jest całkiem zwyczajna, nie to co Wasze, tyle że staram sie jej nadać własną "dusze" właśnie tymi drobiazgami, ja tęż mam poskładowane u babci dwa stare białe kredensy, które kiedyś odnowię i jeszcze kilka rzeczy, piekna toaletka, i stara szafa apteczna nie wiadomo skąd się nawet wzięła, mnóstwo fajnych rzeczy, to jest stary poniemiecki dom, i pełno tam skarbów pochowanych, a tylko ja z rodziny lubię takie rzeczy, może to i dobrze
taki dom to faktycznie jak skarbnica a tym bardziej że ty to jeszcze lubisz
Cytat:
Mam dwa podobne, już nie mam gdzie tego wszystkiego wieszać
Ja mam fisia po prostu, nawet w pracy muszę mieć choć jakiś rustykalny akcent
śliczne
Cytat:
Napisane przez losek78 Pokaż wiadomość
My na szczęście swój pokoik już mamy urządzony , skromny ale wygodny i funkcjonalny , korytarz duży i tylko zostało szafę z lustrem dokupić i gotowe , z kuchni i łazienki da się korzystać ale jest po prostu brzydka i stara , w kuchni jest nawet stary piec do rozbiórki , dom duży i pomieszczenia duże i zanim cokolwiek się zrobi to schodzi , ściany były zawilgocone i nie da się tak po prostu pomalować

a jakie farby polecasz do kuchni ? nie wiem czy nam się uda w zimie malować ? wiadomo że nie da się tak wywietrzyć pomieszczenia a my po prostu musimy dać radę zrobić to w zimie

my też sami , kupuje śnieżkę zawsze i nie robi smug i dobrze się maluje

świetny wybór i kolory całkiem - do mojej garderoby szaro- buro -czarnej pasowała by jakaś żywa kolorystyka

jestem pod wrażeniem

też tak myślę , ja 1 pokój pomalaowałam sama ale to taki do przechowywania gratów więc nie wyszło rewelacyjnie

moja obecna kuchnia z piecem to jest dopiero wiejska że aż strach

ja na razie też muszę sie pocieszyć dodatkami - bo tyle mogę sama zrobić : wymienić firanki , karnisze czy żyrandol ale zawsze to cieszy jak by nic nie było zrobione

wróciłam z poczty i oczywiście wstąpiłam do sh po drodze , nie mieszczę się już w szafie
dacie radę i wy z remoncikiem a ty ten piec używasz?

Cytat:
Napisane przez dodeczka84 Pokaż wiadomość
Ja studio wizażu mam w planach.. tylko muszę się z jakąś wspólniczką zwąchać, która by była pasjonatką fryzjerstwa narazie w mieszkaniu będę urządzać kącik wizażowy..

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Ajjjjj , mam to mam to ajjjjj
trzymam kciuki za mieszkanko i ten koncik wizazowy

Cytat:
No to my mamy w planach otwarcie kawiarenki krawieckiej, lokal byłby podzielony na dwie części, jedna typowo kawiarniana, kawa ciacho itd a druga sala k której stałyby stanowiska z maszynami do wynajęcia na godziny, oczywiście na miejscu bylaby krawcowa udzielająca porad, w perspektywie mamy organizowanie kursów krawieckich, jakieś tematyczne spotkania, np spotkanie z projektantem ( Gosia Baczyńska jest niemal moją sasiadką) itp. Dziewczyny mogłyby wpadać i w miłym towarzystwie i atmosferze uszyć coś, pogadać, napić się dobrej kawy. Jest mnóstwo kreatywnych dziewczyn które myslę będą chętne skorzystać z takiego miejsca. A, no i co najważniejsze wtedy zatrudnię Iduś do pieczenia ciast i obsługi częsci kawiarnianej
No i co myslicie????
ja jestem jak najbardziej za jak już się wszystko rozkręci podasz adres a na pewno jak będę w warszawie znajdę te cudeńko

dor1kaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-16, 22:26   #4810
Iduś
Zakorzenienie

Cytat:
Wpisz sobie te nazwy kolorów w wyszukiwarkę grafiki, można znaleźć zdjęcia pokoi pomalowane nimi. Wydaje mi się, że orzech włoski wypada dość ciemno, choć bardzo ładny jest. Jeśli masz mały pokój to malowałabym jednolicie dla optycznego powiększenia przestrzeni, biała czekolada będzie ok!
Aaa no właśnie to fakt nie chce go też zmniejszyć.... kurcze, a tak mi się podobają te kombinacje dwóch kolorów .

Moje Smakowidło!
- Miodowiec. new!

Stary 2011-09-16, 22:29   #4811
dor1kaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Bo takiego miejsca w Polsce jeszcze nie ma, są w niemczech ale tam to takie sterylne sale gdzie wchodzisz, szyjesz i wychodzisz, a nam zależy na miejscu z klimatem, mamy duże szanse na kasę z unii, bo mamy dobrze napisany projekt, no zobaczymy jak to wyjdzie
to ja mocno trzymam kciuki żeby się udało
Cytat:
Napisane przez nomeolvidess Pokaż wiadomość
Kliknęłam Elsę i beżową Kristy z kodem Charal
mam nadzieję, że mi się nie odwidzą jak przyjdą
jak tylko przyjda wstaw zdjęcia

Stary 2011-09-16, 22:38   #4812
Iduś
Zakorzenienie

a jak myślicie jak by to wyglądało: biała czekolada + 1 ściana biała czekolada z brokatem alpina crystal ?

Moje Smakowidło!
- Miodowiec. new!

Stary 2011-09-16, 22:43   #4813
dor1kaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FrostyAngel Pokaż wiadomość
Zdjecia Nelly:

Załącznik 4227454
Załącznik 4227455
Załącznik 4227456
Załącznik 4227457
Załącznik 4227458
Załącznik 4227459
Załącznik 4227460
Skopiowałamtez recenzje, może komuś się przyda

RECENZJA NELLY:

+ w środku 2 kieszonki i 2 zapinane na zamek, nareszcie się zorientowali,ze im więcej kieszonek w środku tym lepiej
+ torba nie ma zamka ale ma sile zapinane zzatrzaski, ponadto jest tak skonstruowana, ze nie ma szans, zeby ktos się do niej dobrał
+ kieszonka na przedzie super, nie odstaje za bardzo ( uważajcie na zamek w niej)
+ 2! paski, w tym ten odpinany jest na tyle szeroki, ze nie powinien się wbijać w ramie: ma jeden na stale przyczepiony, normalne raczki i jeden jest taki dopinane długi
+ torba trzyma fason bo wewnątrz są takie zapinane 2 paseczki które ja "zwierają" w sobie
+ pierwszy raz spotkałam się z tak delikatna skorka
+ podszewka ma czarny, prawdziwy czarny kolor, nie wypłowiały

- troche smierdzi, ale nie ma tragedii - nie ryba
podszewka troche szelesci ale nie az tak jak we flavi

Cytat:
Acha, już wiem jaka Pasuje do reszty mieszkania w stylu retro-rustykalnym. Ładne są
Mój skandynawski styl jest taki trochę na pół gwizdka, bo część rzeczy mam po starych właścicielach: panele w rudym brązie (wolałabym jaśniutkie), meble w aneksie waniliowo-ciemnobrązowe (chcę białe w połysku), drzwi na szczęście białe, ale mogłyby być trochę bardziej nowoczesne. Jeszcze wiele rzeczy mamy niedorobionych, ale za jakiś czas wstawię Wam fotki Ale żadnych cudów na kiju nie mamy, realizuję swoje wizje tak, jak pozwala budżet...
to ja poczekam na jakieś foteczki strasznie lubię podglądać mieszkanka
Cytat:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! !!!!!!!!!!!!!!

Cudna jest, taka, jak chciałam! Warto było czekać na te zdjęcia, dziękuję

Jak to dobrze, że jednak nic jeszcze nie zamówiłam
dobre przepraszam
Cytat:
REWELACJA a ja nie mam czarnej tytki, też miałam na nią chrapkę, wiedziałam, że nie może być taka- sobie jak na fotach na etytce

I powiem więcej, kusi mnie zielona

Kochana, chyba każdy z nas teraz tak robi, że drobiazgami aranżuje wnętrze na jakiś styl, nie sposób wszystkiego wyrzucić i zacząć życie od nowa Fakt, jest wiele fajnych rzeczy, właściwie, wszystko jest. Ale skąd pieniążki na to brać

Ważne są detale, to one nadają charakter

Z naszym budżetem też kruchutko, zostaliśmy wycykani przez kogoś na 30tyś zł i wciąż nam tyle brakuje, żeby skończyć ( a co dopiero urządzić )... Także cieszmy sięmałymi kroczkami, to dodaje smaczka

Ja też, ja też

Ja też, ja też
o kurcze a co się stało
zawsze tak jest że jak się komuś pożyczy albo coś to tych pieniędzy akurat brakuje do zrealizowania wyznaczonego celu
trzymam kciuki żeby problem szybko się rozwiązał

Cytat:
Napisane przez monica80c Pokaż wiadomość
też poczekam przynajmniej z 2 tygodnie właśnie dostałam przelew na który czekałam, ale wczoraj................:d rzwi-strach:byłam tak spłukana- ale tak...., że nie miałam na toaletę w galerii:h ahaha:dobrzę, że teżetomąż mi dał to se mogłam jednak pójść
jeszcze pomyślę- może mi przejdziena razie nic nie wydaję i oglądam pieniążki

cześć kali

ja jutro mam iść na Almodovara nowego- ale już mam mieszane uczucia i nie wiem czy polecać

http://www.filmweb.pl/film/Sk%C3%B3r...99-2011-485620

a ja mam czarne torebki ale ta mi się podoba

wolałabym jak tróllik czerwoną- zielona sama nie wiem to fason idealny w czerni swoją drogą chyba

co kupiła ryba??????????????????
rybka nas nie poinformowała co kupiła chyba że ja o czymś nie wiem

ach ten Tż mąż jak rycerz wybawił ciebie z opresji

Stary 2011-09-16, 22:48   #4814
NIKaP-n
BAN stały

Danulek śliczna Łyna skąd? Ile ma latek? jak się miewa i jaki był dotąd Jej los?

Mam zwarcie klawiatury i szalejące o, więc nie jestem Was w stanie cytować

Hanulchen
jak było?

Iduś, w prawach dobierania barw, urządzania mieszkania etc. etc, to radź się koniecznie Domi
Ten orzech... dałabym na najmniejszą ścianę, jeśli być musi. A może ta biała czekolada i inny kolor na jakąś ścianę, ale w pobonym odcieniu, nie wiem, beż?

charal strasznie mi przykro... odkąd mam swojego synka, reaguję podwójną dawką bólu na wieści jakimkolwiek przykrym zdarzeniu dot. dzieci, także nienarodzonych to przyjaciółka będzie teraz potrzebować ogromu wsparcia

Monia, martini. ma nowego przyjaciela, stąd Jej brak resztę zdradzi (bądź nie) sama

Reniulku mnie, ale od niejedzenia

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

dor1 kochaniutka dalej doczytasz
Stary 2011-09-16, 22:50   #4815
dor1kaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monica80c Pokaż wiadomość
moim zdaniem w tej opowieści nie to jest najgorsze
można spokojnie nie zapłacić ale napisane, że "uprzejmie proszą" o 50gr to raczej każdy zostawia 1zł - to w Galerii łódzkiej, bo w Manufakturze spoko i luzik bezgotówkowy

w Port Łódź zaś widziałam ogłoszenie, że jak się pokaże rachunek na 80zł w biurze obsługi to dadzą dwa 30 minutowe bilety, żeby znowu przyjechać:hahaha :

ja bardziej w bordo podążałam z wizualizacją
nie to porażka
Cytat:
Napisane przez Yasia Pokaż wiadomość
Witam!
Moje najnowsze nabytki Aida, Elsa, Fei, Madara Vivi
to ja zamówiła 3 czarne
ale bardzo ładne torebusie
Cytat:
a druga? jaka? Bella?

A straszna historia, ogólnie- spłaciliśmy komornika teściów...

No pamiętam, pamiętam, że byłyście

doczytałam przykre
Cytat:
Napisane przez harajuku-fish Pokaż wiadomość

no właśnie

koleżanka kupiła zieloną sigrid-aż się zdziwiłam że ona taka mała wychodzi
ale aż mi się zachciało fioletowej
ooo to widzę że Rybeńka zamówiła marti

a ja tez nabrałam ochoty na sigrid fioletową

Stary 2011-09-16, 22:50   #4816
Dominiique
BAN stały

Cytat:
a jak myślicie jak by to wyglądało: biała czekolada + 1 ściana biała czekolada z brokatem alpina crystal ?
Masz jakieś zdjęcie tego brokatu? Nie lubię brokatu, ale może by pasowało. Zależy co masz jeszcze w pokoju, jakie kolory mebli, co na oknie?
Stary 2011-09-16, 22:51   #4817
Iduś
Zakorzenienie

Cytat:
Iduś, w prawach dobierania barw, urządzania mieszkania etc. etc, to radź się koniecznie Domi
Ten orzech... dałabym na najmniejszą ścianę, jeśli być musi. A może ta biała czekolada i inny kolor na jakąś ścianę, ale w pobonym odcieniu, nie wiem, beż?
Nie musi być . Ja bym chciała przede wszystkim odświeżyć i rozjaśnić pokój . Jeszcze wyczytałam o tym brokacie Alpiny, ale nie wiem jak by to wyglądało, czy lepiej malować całość na brokat czy jedną ściane .

Domi tu znalazłam niby połączenie białej czekolady i tego brokatu http://images44.fotosik.pl/253/2c5827101639d0e4.jpg
http://images45.fotosik.pl/254/93c471cc7c8d7d0e.jpg
jak uważasz ? mi się podoba tylko teraz pytanie czy to będzie ładnie wyglądać jak się cały pokój wymaluje

Moje Smakowidło!
- Miodowiec. new!

Edytowane przez Iduś
Czas edycji: 2011-09-16 o 22:53
Stary 2011-09-16, 22:59   #4818
Dominiique
BAN stały

Cytat:
Danulek śliczna Łyna skąd? Ile ma latek? jak się miewa i jaki był dotąd Jej los?

Hanulchen
jak było?

charal strasznie mi przykro... odkąd mam swojego synka, reaguję podwójną dawką bólu na wieści jakimkolwiek przykrym zdarzeniu dot. dzieci, także nienarodzonych to przyjaciółka będzie teraz potrzebować ogromu wsparcia

Monia, martini. ma nowego przyjaciela, stąd Jej brak resztę zdradzi (bądź nie) sama

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Beż się zleje z białą czekoladą, bo oba kolorki jasne są.

Nikomu się nie podobają moje dywany

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Nie musi być . Ja bym chciała przede wszystkim odświeżyć i rozjaśnić pokój . Jeszcze wyczytałam o tym brokacie Alpiny, ale nie wiem jak by to wyglądało, czy lepiej malować całość na brokat czy jedną ściane .

Domi tu znalazłam niby połączenie białej czekolady i tego brokatu http://images44.fotosik.pl/253/2c5827101639d0e4.jpg
jak uważasz ? mi się podoba tylko teraz pytanie czy to będzie ładnie wyglądać jak się cały pokój wymaluje
Nie maluj brokatem całego pokoju, będzie się świecił jak bombka choinkowa. A inne ozdoby na pewno też masz, będzie jak przysłowiowe dwa grzyby w barszcz. Jeśli już, to jedną ścianę bym tym zrobiła, i to taką, na której się najmniej dzieje, czyli raczej bez wystawki zdjęć, obrazków, etc. Np. ściana, na której są drzwi, ale to zależy jakie te drzwi są...

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Albo jeszcze inaczej: pomaluj tą białą czekoladą całość, ocenisz po kilku dniach jak to wygląda. gdy uznasz, że chcesz coś dodać, to możesz kupić takie szablony (różne kształty: kwiatowe, drzewka, inne jakieś), wewnątrz nich pomalować tym brokatem i masz na ścianie ozdobę-wzór brokatową farbą. Są też takie Tikkurilli farby świetliste, połyskujące, ale nie brokatowe, do robienia właśnie takich efektów.
Stary 2011-09-16, 23:01   #4819
Iduś
Zakorzenienie

Cytat:
Beż się zleje z białą czekoladą, bo oba kolorki jasne są.

Nie maluj brokatem całego pokoju, będzie się świecił jak bombka choinkowa. A inne ozdoby na pewno też masz, będzie jak przysłowiowe dwa grzyby w barszcz. Jeśli już, to jedną ścianę bym tym zrobiła, i to taką, na której się najmniej dzieje, czyli raczej bez wystawki zdjęć, obrazków, etc. Np. ściana, na której są drzwi, ale to zależy jakie te drzwi są...
No to chyba w ogóle zrezygnuje z brokatu bo właściwie na wszystkich ścianach coś się dzieje... mam dużo półek... naliczyłam 8 , więc odpada. Drzwi są straszne, ale będą wymieniane. W takim razie zdecyduje się na tą białą czekoladę. Nie wiem tylko jak to malowanie zaplanować bo chciałabym to zrobić jeszcze przed pójściem do szkoły czyli tylko 2 tygodnie zostały

Moje Smakowidło!
- Miodowiec. new!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-16, 23:01   #4820
Dominiique
BAN stały

Cytat:

http://www.google.pl/search?q=tikuri...w=1024&bih=638

Link z grafikami
Stary 2011-09-16, 23:02   #4821
Iduś
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Albo jeszcze inaczej: pomaluj tą białą czekoladą całość, ocenisz po kilku dniach jak to wygląda. gdy uznasz, że chcesz coś dodać, to możesz kupić takie szablony (różne kształty: kwiatowe, drzewka, inne jakieś), wewnątrz nich pomalować tym brokatem i masz na ścianie ozdobę-wzór brokatową farbą. Są też takie Tikkurilli farby świetliste, połyskujące, ale nie brokatowe, do robienia właśnie takich efektów.
Niezły pomysł ... może TŻ-ta zatrudnie do namalowania jakiegoś fajnego wzoru ? ... on tak pięknie rysuje

Moje Smakowidło!
- Miodowiec. new!

Stary 2011-09-16, 23:06   #4822
Dominiique
BAN stały

Cytat:
No to chyba w ogóle zrezygnuje z brokatu bo właściwie na wszystkich ścianach coś się dzieje... mam dużo półek... naliczyłam 8 , więc odpada. Drzwi są straszne, ale będą wymieniane. W takim razie zdecyduje się na tą białą czekoladę. Nie wiem tylko jak to malowanie zaplanować bo chciałabym to zrobić jeszcze przed pójściem do szkoły czyli tylko 2 tygodnie zostały
Jak masz jaskrawozielony pokój to chyba najpierw powinnaś zamalować to na biało, a dopiero potem wybranym kolorem, by stary nie przebijał. Czyli gdzieś 2-3 dni roboty, zależy ile sił masz Półki (kanty), framugi okna i drzwi, listwy przypodłogowe zabezpiecz taśmą malarską (można bez, ale łatwiej tak, bo nie pomalujesz przypadkiem czegoś), podłogi przykryj folią czy tam gazetami, odsuń meble od ścian, przykryj je czymś, żeby nie zachlapać i jedziesz Najpierw na biało, ze 3-4 godziny schnie, jak nie pokryje to drugi raz, znowu odczekasz i potem na tę białą czekoladę 2 warstwy. Ze 3 dni Ci zejdzie.
Stary 2011-09-16, 23:07   #4823
Danula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez reniabg Pokaż wiadomość
Dobry wieczór czy kogos jeszcze tak boli głowa jak mnie?

O masz, a ja w japonkach jeszcze śmigam muszę dać nura do piwnicy - trochę mi zimno było dzis na cmentarzu czas odnaleźć jakieś trzewiki
Renia Chyba na prawdę cię boli głowa żeby w japonkach jeszcze poginać

Cytat:

Hanulchen
jak było?

Trudno powiedzieć...na kartce od szczepienia którą dostałam jest napisane 1 rok ale nie wiem czy to tak weterynarz osądził czy jak Wygląda raczej młodo w każdym razie

"Tak, jestem szczęśliwa,
Szymborska
Stary 2011-09-16, 23:07   #4824
reniabg
Wtajemniczenie

Domi śliczne kupiłaś dywany wydawało mi sie, ze cytowałam

Mnie się wydaje, zeby nie mieszać dwóch jasnych kolorów na ścianie. Albo wszystkie jednolite albo jedną wyróżnić na ciemniejszy nie znam się w sumie (sama niebawem będę wybierać kolory - a juz z miesiąc łażę z katalogiem dekorala i duluxa ).
Stary 2011-09-16, 23:09   #4825
Dominiique
BAN stały

Cytat:
Domi śliczne kupiłaś dywany wydawało mi sie, ze cytowałam

Mnie się wydaje, zeby nie mieszać dwóch jasnych kolorów na ścianie. Albo wszystkie jednolite albo jedną wyróżnić na ciemniejszy nie znam się w sumie (sama niebawem będę wybierać kolory - a juz z miesiąc łażę z katalogiem dekorala i duluxa ).
Dziękuję

Masz rację, dwa jasne podobne to bez sensu
Stary 2011-09-16, 23:12   #4826
Iduś
Zakorzenienie

Cytat:
Jak masz jaskrawozielony pokój to chyba najpierw powinnaś zamalować to na biało, a dopiero potem wybranym kolorem, by stary nie przebijał. Czyli gdzieś 2-3 dni roboty, zależy ile sił masz Półki (kanty), framugi okna i drzwi, listwy przypodłogowe zabezpiecz taśmą malarską (można bez, ale łatwiej tak, bo nie pomalujesz przypadkiem czegoś), podłogi przykryj folią czy tam gazetami, odsuń meble od ścian, przykryj je czymś, żeby nie zachlapać i jedziesz Najpierw na biało, ze 3-4 godziny schnie, jak nie pokryje to drugi raz, znowu odczekasz i potem na tę białą czekoladę 2 warstwy. Ze 3 dni Ci zejdzie.
Ojej najpierw na biało ? ... no to faktycznie trochę z tym roboty będzie . Najgorsze to będzie wynoszenie tych wszystkich gratów z pokoju

Moje Smakowidło!
- Miodowiec. new!

Stary 2011-09-16, 23:19   #4827
NIKaP-n
BAN stały

A ja się z Wami nie zgodzę :P

Widziałam nie raz w gazetach i tylko raz co prawda- na żywo- pokój wymalowany różnymi odcieniami tego samego koloru i taki był mój plan... Chciałam różne odcienie bieli, co daje niesamowity efekt. Niby jest biało, ale jakoś tak 3wymiarowo o taki zabieg mi chodziło w pokoju Iduś, żeby nie był płasko
Może się źle wyraziłam

Domi śliczne te dywany, ale ja nie lubię dywanów całe życie miałam cuś pd nogami i teraz chcę tylko goło, boso, nago, yeah
Do Waszych bieli będą wyglądały obłędnie, już czekam na foto
No i zaczęły mnie kusić Twoje tytki gdyby tylko madara właziła na ramię...

Reniulek ja tysz naginam jeszcze w japońcach z tego samego powodu, nie wiem nawet, gdzie są moje trzewiki jakiekolwiek, a mam pewnie z kilka par

Danulka a Ona ze schroniska? Młody pyszczek ma
Stary 2011-09-16, 23:19   #4828
reniabg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Danula Pokaż wiadomość
Renia Chyba na prawdę cię boli głowa żeby w japonkach jeszcze poginać
No boli ale u mnie jeszcze dużo osób chodzi w krótkich spodenkach a kilka osób widziałam w kurtce mi aż tak w sumie zimno nie jest

Cytat:
Dziękuję

Masz rację, dwa jasne podobne to bez sensu
Nie ma za co zamawiane z neta? Dywan też kiedyś będę potrzebować ale to potrwa zanim się zdecyduje na kolor a i zanim na niego nazbieram

Znajomi pomalowali na 2 prawie identyczne kolory niewiem w jakim celu, bo różnicy żadnej praktycznie a tylko dodatkowa robota z obklejaniem zeby nie wyjechać na sąsiednią ścianę postawili ogromną meblościankę i mierny efekt i tak zaniknął
Stary 2011-09-16, 23:22   #4829
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Ojej najpierw na biało ? ... no to faktycznie trochę z tym roboty będzie . Najgorsze to będzie wynoszenie tych wszystkich gratów z pokoju

Zgadza się
A nie trza też unigruntem walnąć?

Kochana ja odradzam brokat... Ja chciałam dać na mojego górskiego krokusa ze Śnieżki (swoją drogą polecam też śnieżkę barwy czy kolory natury) dać poświatę księżycową... ale trza naprawdę sporo tego położyć, bo brokat chwyta nierównomiernie i dobry efekt wymaga sporego nakładu finansowego...
Stary 2011-09-16, 23:26   #4830
Danula
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się z Wami nie zgodzę :P

Widziałam nie raz w gazetach i tylko raz co prawda- na żywo- pokój wymalowany różnymi odcieniami tego samego koloru i taki był mój plan... Chciałam różne odcienie bieli, co daje niesamowity efekt. Niby jest biało, ale jakoś tak 3wymiarowo o taki zabieg mi chodziło w pokoju Iduś, żeby nie był płasko
Może się źle wyraziłam

Domi śliczne te dywany, ale ja nie lubię dywanów całe życie miałam cuś pd nogami i teraz chcę tylko goło, boso, nago, yeah
Do Waszych bieli będą wyglądały obłędnie, już czekam na foto
No i zaczęły mnie kusić Twoje tytki gdyby tylko madara właziła na ramię...

Reniulek ja tysz naginam jeszcze w japońcach z tego samego powodu, nie wiem nawet, gdzie są moje trzewiki jakiekolwiek, a mam pewnie z kilka par

Danulka a Ona ze schroniska? Młody pyszczek ma
Ale z domu wychodzisz? Dziś to chyba 10 stopni było

Pisałam wyżej

Cytat:
No boli ale u mnie jeszcze dużo osób chodzi w krótkich spodenkach a kilka osób widziałam w kurtce mi aż tak w sumie zimno nie jest

Nie ma za co zamawiane z neta? Dywan też kiedyś będę potrzebować ale to potrwa zanim się zdecyduje na kolor a i zanim na niego nazbieram

Znajomi pomalowali na 2 prawie identyczne kolory niewiem w jakim celu, bo różnicy żadnej praktycznie a tylko dodatkowa robota z obklejaniem zeby nie wyjechać na sąsiednią ścianę postawili ogromną meblościankę i mierny efekt i tak zaniknął
No cóż pominę to chwilą wymownego milczenia

"Tak, jestem szczęśliwa,
Szymborska
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości