2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-16, 20:48   #1171
karolca
Zakorzenienie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

Aguśka, Babicum jest znacznie smaczniejszy i skuteczniejszy niż Pyrosal Mój brat jak był jeszcze takim maluchem to nic innego na niego nie działało (antybiotyków nie mógł dostawać), kilka dni i było po przeziębieniu. Nasza pediatra zawsze zalecała jeść także dużo jogurtów, aby nie wyjałowić całkowicie organizmu. No i witamina C (w kroplach, nie pamiętam jak się one nazywają ). Ale to było najskuteczniejsze (no a na gorączkę wiadomo - paracetamol).

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
Dzisiaj miałam wizytę lekarską- wszystko w porządku to taka standardowa wizyta bez usg. Nie mogę uwierzyć, że już jestem w 19 tygodniu Przyrost wagi od początku ciąży to 3 kilosy- mniej niż w poprzedniej ciąży, co mnie cieszy Nie oszczędzam się z jedzeniem, ale mój mały szkrab daje mi codziennie wycisk, nie mogę sobie pozwolić na leżenie i pachnienie, chociaż bardzo bym czasem chciała Brzuszek już ładnie widać- nie mogę pooglądać Waszych, bo nie mam dostępu do klubu jeszcze- dlatego proszę założycielkę wątku o zaproszenie
Nie będzie mnie przez jakiś czas na wątku, bo wyjeżdżamy do mojej siostry do uk. Pozdrawiam Was serdecznie wszystkie, rośnijcie zdrowo i duuuużo odpoczywajcie
Chodzi Ci o dostęp do maila Bo klub to co innego i tutaj może zaprosić założycielka klubu. Gdzieś na pierwszych stronach tej części było pisane na ten temat

Zariah, ja nie mam nic przeciwko pracującym ciężarnym. Jeśli mają warunki, siłę i zdrowie to jest ok Oby jak najdłużej dały radę pracować, bo jednak łatwiej jest wrócić po krótkiej przerwie.
Na drugi trymestr bym wróciła (i początek trzeciego), ale jak pomyślę, że w biurze jest zimno bo piec ustawiony jest na 30 stopni, musiałabym wychodzić do nieogrzewanej toalety przez nieogrzewaną halę... a do tego w pokoju, aby nie było zbyt zimno - stoi piecyk gazowy z promiennikiem :/ Tak więc warunki na ciążę wspaniałe

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 20:55   #1172
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Aguśka, Babicum jest znacznie smaczniejszy i skuteczniejszy niż Pyrosal Mój brat jak był jeszcze takim maluchem to nic innego na niego nie działało (antybiotyków nie mógł dostawać), kilka dni i było po przeziębieniu. Nasza pediatra zawsze zalecała jeść także dużo jogurtów, aby nie wyjałowić całkowicie organizmu. No i witamina C (w kroplach, nie pamiętam jak się one nazywają ). Ale to było najskuteczniejsze (no a na gorączkę wiadomo - paracetamol).
musze kiedys sprobowac z tym syropkiem

no pobuszowalam i ide lulu bo noc moze byc rozna...dobranoc dziewczynki
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 20:56   #1173
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
musze kiedys sprobowac z tym syropkiem

no pobuszowalam i ide lulu bo noc moze byc rozna...dobranoc dziewczynki
Dobranoc i zdrowia Filipkowi życzę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-16, 21:05   #1174
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Zariah, ja nie mam nic przeciwko pracującym ciężarnym. Jeśli mają warunki, siłę i zdrowie to jest ok Oby jak najdłużej dały radę pracować, bo jednak łatwiej jest wrócić po krótkiej przerwie.
Na drugi trymestr bym wróciła (i początek trzeciego), ale jak pomyślę, że w biurze jest zimno bo piec ustawiony jest na 30 stopni, musiałabym wychodzić do nieogrzewanej toalety przez nieogrzewaną halę... a do tego w pokoju, aby nie było zbyt zimno - stoi piecyk gazowy z promiennikiem :/ Tak więc warunki na ciążę wspaniałe
u to faktycznie nie ciekawie.
u mnie w biurze też zimno niestety ale ogrzewanie (jest elektryczne) jak chodzi od rana to jest znośnie i już się przyzwyczaiłam przez te 4 lata, w kibelku mam ciepło

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 21:38   #1175
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
uhmmm, ehmmm, 72 Ja z tych mocno zbudowanych, grube kosci
Poki co waga ani drgnie, co mnie nie martwi.

ja mam 174cm i na chwilę obecną mam 64,8kg na dzień dzisiejszy ;/

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

przez ponad 4h kroiłam ogórki i troszkę papryki

robimy z mamą sałatki mniam

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
a mam fotkę oczywiście jutro wstawie, obiecuje
dzisiaj już marzę tylko o łóżku
od 22.09 idę na zwolnienie lekarskie tak więc przede mną tylko jedna dniówka, jedna nocka i będę mogła w końcu odpocząć i się wysypiać

a ile dostałaś zwolnienia?? ja od 5września do 22września jestem na zwolnieniu, ciekawe czy dostanę jeszcze

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
ja mam

to ile ważysz?

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 21:50   #1176
kumkura
Rozeznanie

Dziękuję za maila

Zdrowia dla Filipka, nie ma nic bardziej stresującego niż chory maluszek Aguska, Twój brzuszek naprawdę pokaźny i śliczny
Stary 2011-09-16, 22:06   #1177
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
rozumiem
ja mam trochę inne, łatwiejsze warunki.
moja praca raczej stresująca nie jest zazwyczaj. Serio. Latem mi się dosłownie czasem nudzi ale jesienią wszystko rusza z kopyta i teraz jestem bardziej zajęta co nie znaczy że się wyjątkowo stresuję. Wstawać mogę ile chcę i kiedy chcę (w granicach rozsądku) i np. pospacerować dwie minuty żeby rozprostować kości.

Ja nie krytykuję dziewczyn które idą na zwolnenie tylko że ja też nie lubię być krytykowana za to że pracuję. A moja przyjaciółka to mnie wpieniła naprawdę tekstem że szkodzę dziecku

a ta dziewczyna która pracowała 3 razy w tygodniu po 3 godz. (jako lektor angielskiego) to jak dla mnie po prostu jej się nie chciało i już.
Całą ciąże przeszła świetnie i nie potrafię tego pojąć. Sama kiedyś byłam lektorem i ani to stresujące ani cięzkie nie było.
Hehe wiedziałam ,że kiedyś odpiszesz
W Bootsie mówisz? To w Bootsie mi ten cholerny tusz do rzęs wcisnęli W ogóle się asertywnością nie wykazałam.

Ja już pisałam, że ja nie mam wyboru. Muszę pracować. Stresu jest dużo, dyżury po 31 godzin.
Ale ja nie mam wyboru i tyle. I też nienawidzę, jak mi mówią, że no chyba teraz to zwolnię tempa.. Bo ja bym chciała, a nie mogę. I nie będę się z tego powodu biczować. Po prostu odpoczywam ile się da. Jak mam chwilę wolną w pracy to nawet się kładę do łóżka w pokoju dyżurnym.
I po prostu MUSI być dobrze!
Czyli Ty do końca stycznia. Ja jeszcze miesiąc po Tobie.. Urlop uda mi się najwcześniej od drugiego tygodnia marca. Mam tylko nadzieję,że dzidzia w terminie będzie bo od ostatniego tyg. marca już macierzyńskie mi będzie leciało.

Spadam , bo rano wstać trzeba
Do niedzieli panie,panny i panienki
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-16, 22:31   #1178
karolca
Zakorzenienie

hmm.. zjadłabym coś słodkiego albo jakieś chipsy czy coś TERAZ (ale wszystko już zamknięte jest)
A przed chwilą zjadłam duże, słodkie, soczyste jabłko

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-16, 22:38   #1179
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

ja zjadłam dwa mentosy różowe i pół paczki chrupków orzechowych

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-09-16, 22:40   #1180
karolca
Zakorzenienie

teraz mam ochotę na cokolwiek to nie jest śmieszne, bo teoretycznie nie jestem głodna
Chcę kanapek z serem i sałatą!! (sera i sałaty brak)
Zachciało mi się wczorajszej zachcianki w postaci hamburgera i frytek
i to o tej porze jak już nie ma gdzie kupić (a byłabym gotowa pojechać do centrum... w Berlinie bym kupiła ale u mnie )

Muszę coś wykombinować, bo głód mi się załącza

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-16, 22:42   #1181
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

a ja już mam pomysł na jutrzejsze śniadanie

kanapki z serem i szynką do tego sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka i szczypior oraz troszkę majonezu

MICHAŁEK

WYMIANA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-16, 22:46   #1182
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
a ja już mam pomysł na jutrzejsze śniadanie

kanapki z serem i szynką do tego sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka i szczypior oraz troszkę majonezu
mniam mniam
właśnie zjadłam 3 kromki chleba z majonezem
JESTEM NADAL GŁODNA

Ej
dawno nie miałam takie napadu głodu pomimo najedzenia
Może uda mi się nadrobić stracone i zaległe kilogramy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-16, 22:48   #1183
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
mniam mniam
właśnie zjadłam 3 kromki chleba z majonezem
JESTEM NADAL GŁODNA

Ej
dawno nie miałam takie napadu głodu pomimo najedzenia
Może uda mi się nadrobić stracone i zaległe kilogramy
oj gdybym ja mogła tak jeść było by cudownie i sama zjadłabym teraz jakieś kanapeczki czy coś...ale niestety muszę sobie odmówić

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-09-16, 22:50   #1184
karolca
Zakorzenienie

na szczęście - póki co nie muszę sobie odmawiać
tycie jest nawet wskazane
idę przyspieszyć rozmrażanie chleba
(i pomyśleć, że od początku ciąży majonez mógł dla mnie nie istnieć)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-17, 05:51   #1185
rumiankowa
Zadomowienie

nie nadrabiam ostatnich sześciu stron, bo nie dam rady :P
karolca, dzięki
aguśka, zdrowia dla Ciebie i Filipa

co do USG, chodzę prywatnie i nie na każdej wizycie mam USG. ja też nie należę do zwolenniczek USG. w poprzedniej ciąży wszystko było w porządku i idealnie, a córka urodziła się z wadą serca, niewidoczną (bądź niezauważoną przez lekarza) podczas USG.
mi osobiście wystarcza, że lekarz sprawdza tętno płodu. usłyszenie tego dźwięku mnie od razu uspokaja

co do wagi przed i w ciąży: w poprzedniej ciążę zaczęłam od 82 kg. skończyłam na 112,5 (mam 170 cm).
obecną ciążę zaczęłam od 88 kg, i mam w 17 tygodniu 90 kg, więc wg kalkulatorów internetowych jest idealnie
(edit: ja używam tego kalkulatora: http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/
nie bardzo wyobrażam sobie, że miałabym ważyć w 40 tc 97 kg, bo oznaczałoby że mogę przytyć jedynie 9 kg. a moja córka ważyła 4,685kg jak się urodziła. plus łożysko, plus płyn owodniowy, plus macica (w sumie do 6,5 kg wg tej strony http://dzidziusiowo.pl/rodzina/ciaza...z-w-ciazy.html). więc siłą rzeczy daje to około 11 kg )
a co do pracy w ciąży - mam pracę umysłową, siedzącą, stresującą jak większość w poprzedniej ciąży poszłam na zwolnienie lekarskie dokładnie 1 miesiąc i 18 dni przed porodem. potwornie puchły mi nogi i brzuch przeszkadzał w siedzeniu (przypominam, że ważyłam ponad 100kg ). mam nadzieję, że teraz też wytrzymam jak najdłużej, przynajmniej do końca stycznia (mam termin na 1 marca)
ale oczywiście okaże się w praktyce

Edytowane przez rumiankowa
Czas edycji: 2011-09-17 o 09:17
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-17, 07:21   #1186
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

pasuje dzisiaj sprzątać domek ale tak mi się nie chce
najchętniej bym się gdzieś wybrała...

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

a ile dostałaś zwolnienia?? ja od 5września do 22września jestem na zwolnieniu, ciekawe czy dostanę jeszcze
zwolnienie dopiero dostane i myślę, że już do końca... a zwolnienie dostaje przede wszystkim dlatego, że moja praca mi szkodzi .... 12 godzin siedzenia na tyłku przed komputerem, zmiany nocne + godzinny dojazd busem do pracy...

w załączniku moje szczęście
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1111.jpg (23,6 KB, 44 załadowań)
Stary 2011-09-17, 08:01   #1187
alamig
Zakorzenienie

Cytat:

zwolnienie dopiero dostane i myślę, że już do końca... a zwolnienie dostaje przede wszystkim dlatego, że moja praca mi szkodzi .... 12 godzin siedzenia na tyłku przed komputerem, zmiany nocne + godzinny dojazd busem do pracy...

Piękny Maluszek

Ja dziś się muszę zmobilizować do posprzątania mieszkania, bo już strasznie się zrobiło
Miłego dnia Dziewczynki!
Stary 2011-09-17, 08:08   #1188
Capsta
Raczkowanie

Cytat:

Ja też mam dylemat posprzątać czy na spacer na łono natury
Porządek w sumie jako taki jest, pranie zrobiłam wczoraj... a drzewa w parkach i w lesie zaczynają już się rumienić i tak pięknie pachną!
Chyba jednak żądza dotlenienia się i obcowania z przyrodą jest silniejsza. Muszę tylko zjeść i wysuszyć włosy.
Eh, a dziś miał być dzień poszukiwania drzwi do mieszkania, bo w tygodniu nie mam kiedy...
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 09:34   #1189
MoniaHan
Wtajemniczenie

Witajcie Mamusie
troche mnie nie bylo, brak internetu, a pozniej brak checi zagladania do kompa wieczorem, po calym dniu w pracy. tak troche ''przelecialam'' watek - bardzo mi przykro z powodu Dziewczyn ktorym sie nie udalo, trzymam kciuki aby im sie poszczescilo kolejnym razem i abysmy wszystkie szczesliwie donosily nasze ciaze.
widzialam swoje malenstwo w poniedzialek - skakalo jak szalone - podobnie jak Zariah kiedys pisala - musialm sie przekrecac na lozku w rozne strony, pani byla bardzo mila - TZ byl nia zachwycony....hmmm ze taka mila mam nadzieje ja plakalam, on oczy jak 5 zl jak zobaczyl dziecko, ktore cale szczescie dobrze sie w koncu ulozylo...jak poszlam i zrobilam siku. wszystko jest ok, kupilismy 5 zdjec

a od wtorku, skoro wszystko ok - w pracy zajelam sie troche ogrodem - mam prace troche siedzacej a troche w ruchu - co jest dla mnie dobrym polaczeniem.
i od wtorku zauwazylam male uklucia w pachwinach, co jakis czas - chwilowe + bialawe male uplawy. wczoraj uklucia byly coraz czestsze i mocniejsze - wiec zadzwonilam i sie umowilam do lekarza - z nadzieja - o jak glupia naiwna - ze sprawdzi mnie ginekologicznie. no ale to czego sie spodziewalam - nikt mnie nie sprawdzil - przepisala mi pani doktor ''Canesten Combi'' kaspule i masc, bez sprawdzania, wiec jeszcze jej nie bralam.taki byl plus jedyny z tej wizyty ze uslyszalam malenstwo - oczywiscie sie poryczalam. doktorka powiedziala ze te klucia skoro nie sa silne to normalne bo sie wszystko rozrasta, uplawy bialawe normalne - bo jesli nie krew to wszystko inne normalne jest - pieczenie i swedzenie - normalne w ciazy - od tego jest masc. wrocilam i przeryczalam wieczor bo tak sie wnerwilam, jak to mozliwe aby kobieta w ciazy nie miala wizyty z ginekologiem - niepojete to dla mnie - dlatego zadzwonilam dzisiak rano i sie umowilam do polskiego ginekologa w Londynie. bede sie nim wspomagac.
przepraszam za powiesc Pozdrowionka i milego dnia, bede sie czesciej udzielac = pisac krotsze posty

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 09:38   #1190
emigra
Zakorzenienie

dzien dobry

ja sie dzisiaj niemozliwie wyspalam, mezus podal sniadanko i herbatke z miodkiem do lozeczka a teraz biore sie powoli za male sprzatanko, w sumie wczoraj duzo porobilam wiec dzisiaj tylko kilka rzeczy mi zostalo

Adaikaka, piekny maluszek
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 09:39   #1191
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Ja dziś się muszę zmobilizować do posprzątania mieszkania, bo już strasznie się zrobiło
Miłego dnia Dziewczynki!
Ja tez sie musze zabrac za porzadki bo mam juz brud po prostu. Najgorzej w kuchni

Wczoraj dowiedzialam sie ze znajomi ujrzeli wlasnie dwie krechy na tescie. Sa szczesliwi bardzo ale i pelni obaw chyba bo to ciaza z in vitro, bardzo wyczekana i upragniona. Trzymajcie prosze ze mna kciuki za nich!!! Moje wszystkie mysli sa teraz z nimi z ich malenstwem (malenstwami ). Ja z natury jestem optymistka i od poczatku wierze ze z naszym bobasem wszystko bedzie dobrze. Tak samo chce wierzyc i dopingowac kolezance, uwazam ze po tylu staraniach, nerwach po prostu nie moze sie im nie udac!:kci uki::kciu ki::kciuk i:
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 09:42   #1192
cziqua
Zadomowienie

a ja się wzięłam za sprzątanie mąż oczywiście ewakuacja z domku jakoś wolę sprzątac kiedy go nie ma przynajmniej się nie sprzeczamy
Papugom klatkę już prawie wyczyściłam zastanawiam się od pewnego czasu tylko jak ten cholerny gril na dole klatki wyczyścic z Qp bo wyjac się go nie da

Muliło mnie z rana niesamowicie ale rogalik z nutellą i kakaem dał radę
Na obiadek rybka z surówką kartofelkami i .... szwagrem ( zaprosiłam na obiad ) a potem słodkie lenistwo

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 09:46   #1193
joanaros
Zakorzenienie

Zia kciuki za znajomych

Też pewnie wezmę się za sprzątanie ale najpierw słaba kawka, bo ostatnio ciągle jestem śpiąca i bez energii. Zaczęłam smarować brzuś kremami na rozstępy, ciekawe czy cos pomogą

Na obiadek chyba ruskie zjem .....

Edytowane przez joanaros
Czas edycji: 2011-09-17 o 09:48
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-17, 09:47   #1194
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez sie musze zabrac za porzadki bo mam juz brud po prostu. Najgorzej w kuchni

Wczoraj dowiedzialam sie ze znajomi ujrzeli wlasnie dwie krechy na tescie. Sa szczesliwi bardzo ale i pelni obaw chyba bo to ciaza z in vitro, bardzo wyczekana i upragniona. Trzymajcie prosze ze mna kciuki za nich!!! Moje wszystkie mysli sa teraz z nimi z ich malenstwem (malenstwami ). Ja z natury jestem optymistka i od poczatku wierze ze z naszym bobasem wszystko bedzie dobrze. Tak samo chce wierzyc i dopingowac kolezance, uwazam ze po tylu staraniach, nerwach po prostu nie moze sie im nie udac!:kci uki::kciu ki::kciuk i:
Trzymam mocno kciuki za nich Pewnie przeszli bardzo długą drogę do tych dwóch upragnionych kreseczek...
Stary 2011-09-17, 09:58   #1195
Mała!
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny... miałam dziś miły poranek wstałam i zobaczyłam bukiet pięknych róż, kubusia i moje ulubione czekoladki Małż pojechał po nocce na zakupy... a jutro mamy I rocznicę ślubu jej jak to zleciało!

u mnie dziś chyba też obiadek i słodkie lenistwo...wczoraj byłam na urodzinach przyjaciółki w klubie...kurcze dziwnie się czułam... ciężarówka w dyskotece i przy soczku bananowym wróciłam późno i spałam dziś do 9 i teraz net nic nie zrobione w domu ...a małż miał nocke i nadal śpi...

Na obiad dziś mielone mamusi ( najlepsze na świecie ) mame mam za rogiem

muszę lekko ogarnąc mieszkanko...zrobic zakupy bo w lodówce pusto...i zaplanować jutrzejszy wielki dzień... a Wam kochane i Waszym fasolkom życzę miłego weekendu

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 10:02   #1196
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Zia kciuki za znajomych

Też pewnie wezmę się za sprzątanie ale najpierw słaba kawka, bo ostatnio ciągle jestem śpiąca i bez energii. Zaczęłam smarować brzuś kremami na rozstępy, ciekawe czy cos pomogą

Na obiadek chyba ruskie zjem .....
o rany ruskie...mniammmm....mam ale ze sklepu
wczoraj tez zaczelam smarowac sie olejkiem na rozstepy...piersi, brzuch, posladki i uda, jeszcze nie mam nowych poki co, ale na wszelki wypadek.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 10:45   #1197
karolca
Zakorzenienie

Hej
Po wyjściu męża do pracy nie mogłam znaleźć sobie miejsca i było po spaniu. Okna otwierać nie chciałam bo na zewnątrz było zaledwie 5 stopni :/ a o 6 nie mam zamiaru wstawać
Strasznego mam dziś lenia, jak zawsze.
Na szczęście wczoraj sobie trochę posprzątałam, więc dziś tylko ugotowanie obiadku zostało

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-17, 10:55   #1198
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

trzymam mocno za nich kciuki

U nas tez beda mielone dzisiaj na obiadek, tyle ze mojej roboty hihi do tego ziemniaczki i podsmazana marchewka z groszkiem na maselku ewentualnie ogorek kiszony
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 11:04   #1199
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
o rany ruskie...mniammmm....mam ale ze sklepu
wczoraj tez zaczelam smarowac sie olejkiem na rozstepy...piersi, brzuch, posladki i uda, jeszcze nie mam nowych poki co, ale na wszelki wypadek.
Ja mam od teściowej. Zawsze nam robi w dużej ilości, mrożę i potem tylko wyciągam

Mam niestety skłonność do rozstępów. Na pośladkach, udach i pod kolanami zrobił mi się już dawno, przed ciążą. Chyba taka słaba ta moja skóra. Chciałabym chociaż brzuch uchronić

karolca zazdroszczę
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 11:09   #1200
Zariah
Rozeznanie

Dzień dobry!

MoniaHan dobrze zrobiłaś.

fajnie że z maluchem wszystko ok.
upławy w ciąży często się zdarzają. canesten powinien pomóc bo to clotrimazole więc bezpiecznie można go stosować w ciąży ale nie jestem przekonana co do pigułki. Bo combi to taki duet tabletka + krem lub tabletka + globulka. O kremie to wiem że jest bezpieczny. Ale o tabletkę lub globulkę to bym zapytała farmaceutę (najlepiej kobietę). A Anglii farmaceuci wiedzą więcej o lekach niż GP.

Ale fajnie że ginekolog Cię zbada. Ja się wspomagam polskim ginekologiem i to mi daje dużo spokoju.

Cytat:

śliczniusie

Zia kciuki za Twoich znajomych oczywiście. In vitro to na pewno dla nich duży stres (procedura i oczekiwanie na kreseczki) więc kciuki tym mocniej zaciśnięte. A może bedzie więcej niż jedno maleństwo

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości