|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Aguśka, Babicum jest znacznie smaczniejszy i skuteczniejszy niż Pyrosal
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zariah, ja nie mam nic przeciwko pracującym ciężarnym. Jeśli mają warunki, siłę i zdrowie to jest ok ![]() Na drugi trymestr bym wróciła (i początek trzeciego), ale jak pomyślę, że w biurze jest zimno bo piec ustawiony jest na 30 stopni, musiałabym wychodzić do nieogrzewanej toalety przez nieogrzewaną halę... a do tego w pokoju, aby nie było zbyt zimno - stoi piecyk gazowy z promiennikiem :/ Tak więc warunki na ciążę wspaniałe ![]()
![]() |
#1172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no pobuszowalam i ide lulu bo noc moze byc rozna...dobranoc dziewczynki ![]()
![]() |
#1173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1174 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie w biurze też zimno niestety ale ogrzewanie (jest elektryczne) jak chodzi od rana to jest znośnie i już się przyzwyczaiłam przez te 4 lata, w kibelku mam ciepło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam 174cm i na chwilę obecną mam 64,8kg na dzień dzisiejszy ;/ ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- przez ponad 4h kroiłam ogórki ![]() ![]() robimy z mamą sałatki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
a ile dostałaś zwolnienia?? ja od 5września do 22września jestem na zwolnieniu, ciekawe czy dostanę jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- to ile ważysz? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za maila
![]() ![]() Zdrowia dla Filipka, nie ma nic bardziej stresującego niż chory maluszek ![]() ![]()
![]() |
#1177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W Bootsie mówisz ![]() ![]() ![]() Ja już pisałam, że ja nie mam wyboru. Muszę pracować. Stresu jest dużo, dyżury po 31 godzin. Ale ja nie mam wyboru i tyle. I też nienawidzę, jak mi mówią, że no chyba teraz to zwolnię tempa.. Bo ja bym chciała, a nie mogę. I nie będę się z tego powodu biczować. Po prostu odpoczywam ile się da. Jak mam chwilę wolną w pracy to nawet się kładę do łóżka w pokoju dyżurnym. I po prostu MUSI być dobrze! Czyli Ty do końca stycznia. Ja jeszcze miesiąc po Tobie.. Urlop uda mi się najwcześniej od drugiego tygodnia marca. Mam tylko nadzieję,że dzidzia w terminie będzie bo od ostatniego tyg. marca już macierzyńskie mi będzie leciało. Spadam , bo rano wstać trzeba ![]() ![]() Do niedzieli panie,panny i panienki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
Zakorzenienie
|
hmm.. zjadłabym coś słodkiego albo jakieś chipsy czy coś
![]() A przed chwilą zjadłam duże, słodkie, soczyste jabłko ![]()
#1180 |
Zakorzenienie
|
teraz mam ochotę na cokolwiek
![]() Chcę kanapek z serem i sałatą!! (sera i sałaty brak) Zachciało mi się wczorajszej zachcianki w postaci hamburgera i frytek ![]() i to o tej porze jak już nie ma gdzie kupić (a byłabym gotowa pojechać do centrum... w Berlinie bym kupiła ale u mnie ![]() Muszę coś wykombinować, bo głód mi się załącza ![]()
#1181 |
Zakorzenienie
|
a ja już mam pomysł na jutrzejsze śniadanie
![]() kanapki z serem i szynką do tego sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka i szczypior oraz troszkę majonezu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie zjadłam 3 kromki chleba z majonezem JESTEM NADAL GŁODNA Ej dawno nie miałam takie napadu głodu pomimo najedzenia Może uda mi się nadrobić stracone i zaległe kilogramy ![]()
![]() |
#1183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Zakorzenienie
|
na szczęście - póki co nie muszę sobie odmawiać
tycie jest nawet wskazane ![]() idę przyspieszyć rozmrażanie chleba ![]() (i pomyśleć, że od początku ciąży majonez mógł dla mnie nie istnieć)
#1185 |
Zadomowienie
|
nie nadrabiam ostatnich sześciu stron, bo nie dam rady :P
karolca, dzięki ![]() aguśka, zdrowia dla Ciebie i Filipa ![]() co do USG, chodzę prywatnie i nie na każdej wizycie mam USG. ja też nie należę do zwolenniczek USG. w poprzedniej ciąży wszystko było w porządku i idealnie, a córka urodziła się z wadą serca, niewidoczną (bądź niezauważoną przez lekarza) podczas USG. mi osobiście wystarcza, że lekarz sprawdza tętno płodu. usłyszenie tego dźwięku mnie od razu uspokaja ![]() co do wagi przed i w ciąży: w poprzedniej ciążę zaczęłam od 82 kg. skończyłam na 112,5 ![]() obecną ciążę zaczęłam od 88 kg, i mam w 17 tygodniu 90 kg, więc wg kalkulatorów internetowych jest idealnie ![]() (edit: ja używam tego kalkulatora: http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/ nie bardzo wyobrażam sobie, że miałabym ważyć w 40 tc 97 kg, bo oznaczałoby że mogę przytyć jedynie 9 kg. a moja córka ważyła 4,685kg jak się urodziła. plus łożysko, plus płyn owodniowy, plus macica (w sumie do 6,5 kg wg tej strony http://dzidziusiowo.pl/rodzina/ciaza...z-w-ciazy.html). więc siłą rzeczy daje to około 11 kg ![]() a co do pracy w ciąży - mam pracę umysłową, siedzącą, stresującą jak większość ![]() ![]() ale oczywiście okaże się w praktyce ![]() Edytowane przez rumiankowa Czas edycji: 2011-09-17 o 09:17 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1186 | |
Zakorzenienie
|
![]() pasuje dzisiaj sprzątać domek ale tak mi się nie chce ![]() najchętniej bym się gdzieś wybrała... Cytat:
w załączniku moje szczęście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś się muszę zmobilizować do posprzątania mieszkania, bo już strasznie się zrobiło ![]() Miłego dnia Dziewczynki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Porządek w sumie jako taki jest, pranie zrobiłam wczoraj... a drzewa w parkach i w lesie zaczynają już się rumienić i tak pięknie pachną! ![]() Chyba jednak żądza dotlenienia się i obcowania z przyrodą jest silniejsza. Muszę tylko zjeść i wysuszyć włosy. Eh, a dziś miał być dzień poszukiwania drzwi do mieszkania, bo w tygodniu nie mam kiedy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Mamusie
![]() troche mnie nie bylo, brak internetu, a pozniej brak checi zagladania do kompa wieczorem, po calym dniu w pracy. tak troche ''przelecialam'' watek - bardzo mi przykro z powodu Dziewczyn ktorym sie nie udalo, trzymam kciuki aby im sie poszczescilo kolejnym razem i abysmy wszystkie szczesliwie donosily nasze ciaze. widzialam swoje malenstwo w poniedzialek - skakalo jak szalone - podobnie jak Zariah kiedys pisala - musialm sie przekrecac na lozku w rozne strony, pani byla bardzo mila - TZ byl nia zachwycony....hmmm ze taka mila mam nadzieje ![]() ![]() a od wtorku, skoro wszystko ok - w pracy zajelam sie troche ogrodem - mam prace troche siedzacej a troche w ruchu - co jest dla mnie dobrym polaczeniem. i od wtorku zauwazylam male uklucia w pachwinach, co jakis czas - chwilowe + bialawe male uplawy. wczoraj uklucia byly coraz czestsze i mocniejsze - wiec zadzwonilam i sie umowilam do lekarza - z nadzieja - o jak glupia naiwna - ze sprawdzi mnie ginekologicznie. no ale to czego sie spodziewalam - nikt mnie nie sprawdzil - przepisala mi pani doktor ''Canesten Combi'' kaspule i masc, bez sprawdzania, wiec jeszcze jej nie bralam.taki byl plus jedyny z tej wizyty ze uslyszalam malenstwo - oczywiscie sie poryczalam. doktorka powiedziala ze te klucia skoro nie sa silne to normalne bo sie wszystko rozrasta, uplawy bialawe normalne - bo jesli nie krew to wszystko inne normalne jest - pieczenie i swedzenie - normalne w ciazy - od tego jest masc. wrocilam i przeryczalam wieczor bo tak sie wnerwilam, jak to mozliwe aby kobieta w ciazy nie miala wizyty z ginekologiem - niepojete to dla mnie - dlatego zadzwonilam dzisiak rano i sie umowilam do polskiego ginekologa w Londynie. bede sie nim wspomagac. przepraszam za powiesc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1190 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() ja sie dzisiaj niemozliwie wyspalam, mezus podal sniadanko i herbatke z miodkiem do lozeczka ![]() ![]() Adaikaka, piekny maluszek ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj dowiedzialam sie ze znajomi ujrzeli wlasnie dwie krechy na tescie. Sa szczesliwi bardzo ale i pelni obaw chyba bo to ciaza z in vitro, bardzo wyczekana i upragniona. Trzymajcie prosze ze mna kciuki za nich!!! Moje wszystkie mysli sa teraz z nimi z ich malenstwem (malenstwami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Zadomowienie
|
a ja się wzięłam za sprzątanie mąż oczywiście ewakuacja z domku
![]() ![]() ![]() ![]() Papugom klatkę już prawie wyczyściłam zastanawiam się od pewnego czasu tylko jak ten cholerny gril na dole klatki wyczyścic z Qp ![]() ![]() ![]() Muliło mnie z rana niesamowicie ale rogalik z nutellą i kakaem dał radę ![]() Na obiadek rybka z surówką kartofelkami i .... szwagrem ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Zakorzenienie
|
Zia kciuki za znajomych
![]() Też pewnie wezmę się za sprzątanie ale najpierw słaba kawka, bo ostatnio ciągle jestem śpiąca i bez energii. Zaczęłam smarować brzuś kremami na rozstępy, ciekawe czy cos pomogą ![]() Na obiadek chyba ruskie zjem ..... Edytowane przez joanaros Czas edycji: 2011-09-17 o 09:48 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny... miałam dziś miły poranek wstałam i zobaczyłam bukiet pięknych róż, kubusia i moje ulubione czekoladki
![]() ![]() ![]() u mnie dziś chyba też obiadek i słodkie lenistwo...wczoraj byłam na urodzinach przyjaciółki w klubie...kurcze dziwnie się czułam... ciężarówka w dyskotece i przy soczku bananowym ![]() Na obiad dziś mielone mamusi ( najlepsze na świecie ) mame mam za rogiem ![]() muszę lekko ogarnąc mieszkanko...zrobic zakupy bo w lodówce pusto...i zaplanować jutrzejszy wielki dzień ![]()
#1196 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wczoraj tez zaczelam smarowac sie olejkiem na rozstepy...piersi, brzuch, posladki i uda, jeszcze nie mam nowych poki co, ale na wszelki wypadek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Po wyjściu męża do pracy nie mogłam znaleźć sobie miejsca i było po spaniu. Okna otwierać nie chciałam bo na zewnątrz było zaledwie 5 stopni :/ a o 6 nie mam zamiaru wstawać ![]() Strasznego mam dziś lenia, jak zawsze. Na szczęście wczoraj sobie trochę posprzątałam, więc dziś tylko ugotowanie obiadku zostało ![]()
#1198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tez beda mielone dzisiaj na obiadek, tyle ze mojej roboty hihi do tego ziemniaczki i podsmazana marchewka z groszkiem na maselku ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam niestety skłonność do rozstępów. Na pośladkach, udach i pod kolanami zrobił mi się już dawno, przed ciążą. Chyba taka słaba ta moja skóra. Chciałabym chociaż brzuch uchronić ![]() karolca zazdroszczę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
MoniaHan dobrze zrobiłaś. ![]() fajnie że z maluchem wszystko ok. ![]() upławy w ciąży często się zdarzają. canesten powinien pomóc bo to clotrimazole więc bezpiecznie można go stosować w ciąży ale nie jestem przekonana co do pigułki. Bo combi to taki duet tabletka + krem lub tabletka + globulka. O kremie to wiem że jest bezpieczny. Ale o tabletkę lub globulkę to bym zapytała farmaceutę (najlepiej kobietę). A Anglii farmaceuci wiedzą więcej o lekach niż GP. Ale fajnie że ginekolog Cię zbada. Ja się wspomagam polskim ginekologiem i to mi daje dużo spokoju. ![]() śliczniusie ![]() Zia kciuki za Twoich znajomych oczywiście. In vitro to na pewno dla nich duży stres (procedura i oczekiwanie na kreseczki) więc kciuki tym mocniej zaciśnięte. A może bedzie więcej niż jedno maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.