|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
zabawa była SUUUUPPPERRRRRRRRRRRR!!!
kilka osób już się umawia na kolejny czwartek ![]() niestety jako początkująca kilka razy upadłam na zadek i dziś mam ogromnego sińca i smaruję kremem z arniką
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
oj tam, oj tam Kofii..... nie bądź taka zasadnicza
Cytat:
![]() Pogoda nie rozpieszcza, znowu jakoś dziwnie w powietrzu, w domu się nei chce siedzieć bo ... pustość przygniata, chciałoby się choćby do tesco na zakupy pojechac byle tylko wyjsc z tych 4 scian.... Teraz w dodatku leje.....
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
Olaaaaa co ty znowu tak narzekasz
wkend sie zaczal trza sie cieszyc ![]() moja recepta na dobry wieczór :sex: :dobry film: wszystko w tej kolejnosci good luck aaa ps.ja zasiadam wlasnie do filmu hahahhaha
Mad about Mad Men “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2011-09-16 o 20:52 |
|
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. drinki sie piją 3. dobrego filmu brak na wizji, ostatnio oglądaliśmy RED, fajny był a teraz patrze Druhny i się ciągnie.... a poza tym..... hmmm... ciężkie czasy.. zostałam nazwana przez pewne bliskie mi (jak dotad myślałąm) osoby (nie rodzina) AVATAREM... Jak na moj gust niebieska nie jestem , a to że mam inne, rozwiniete i nieograniczajace poglady.. no coz... Adopcja dzieci to przeciez cos dobrego nie??
Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2011-09-16 o 21:19 |
|
|
|
|
#4025 |
|
Zadomowienie
|
Weekend
![]() Ale mi sie ten tydzien dluzyl. Ale koniec 5dniowych tygodni na wrzesien ![]() A ja bede ogladac zaraz Contagion z Mattem Damonem, Jude Law, Kate Winslet and Gwyneth Paltrow. Milego wieczorka zycze.
|
#4026 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Co to za praca ze nie mozesz jej realizowac w Polsce ? Cytat:
. Tylko ten film i film ![]() .Nie balas sie sama w lesie stac Cytat:
. Wiecej nie pisze bo mnie znowu reka boli . Jakos tak dziwnym trafem po fizjoterapi .
|
|||
|
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lori AVATAR- osoba "urwana" z innej planety, z innego środowiska.... Długa historia ale... TZ'ta kuzynki z którymi chodzilismy na imprezy itp, raczej bliskie mi osoby, stwierdziły że ... jestem avatarem, bo na wszystko mam inne poglądy, inne zainteresowania, wolę kupić książki niż trzeci komplet szklanek do domu etc. Nie chce popadać w stereotypy ale one ze wsi, po zawodówkach, na stwierdzenie że chciałabym adoptować dziecko nie pomyślą że mogę mieć problem żeby mieć swoje i mówią że adoptowane dzieck to nigdy nie swoje i zawsze będzie obce i one nie mogłyby go zaakceptować i lepiej swoje zrobic..... ta adopcja to tylko taki przyklad był... ![]() Nie rozumiem tylko czemu to ja jestem avatarem, a nie one....
Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2011-09-17 o 00:24 |
|
|
|
|
#4028 |
|
Zadomowienie
|
Ola a co ty sie tak nimi przejmujesz?
. Nie ma co sie ogladac na innych, szczegolnie jesli macie inne priorytety, poglady i wrazliwosc. Ja tam nie mam nic przeciwko adopcji, nie wykluczam tez takej opcji. Ale jesli sie na 100 % zdecydujemy i do tego dojdzie, nie bede tego omawiac raczej z nikim. No oprocz TZa oczywiscie . Ale ja tak juz mam, jak se zaplanuje to sie tego trzymami ciezko mnie od tego odciagnac .Jak ciebie TZ bedzie wspieral w tej decyzji to chyba juz nie potrzebujesz blogoslawienstwa dalszej rodziny i znajomych, nie? Rodzice znajomego prowadza tu dom zastepczy dla 5 dzieci i fajnie to wyglada . A ze avatar cie nazwali to raczej komplement z tego co pamietam avatary walczyly o lepszy swiat i stawaly sie lepszymi 'ludzmi' Sentymentalna sie cos ostatnio robisz Ola .A pisalam to lewa reka .
Edytowane przez lorelei Czas edycji: 2011-09-17 o 01:03 |
|
|
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony nie ma co się przejmować. W takim wypadku to bycie avatarem to komplement ![]() Ważne by robić swoje.
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
bry
ola to dzis tym bardziej powinnas powtorzyc to co uczylas sie wczoraj, lepiej zapadnie w pamiec i za kilka dni znowu zrobic powtorke (na takiej zasadzie dzialaja te wszystkie supermemo) lori ladne wypracowanie jak na lewizne ![]() jakie plany na weekend? postanowilam w koncu spakowac szpitalna torbe i zabrac sie za birth plan, joy oh joy
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eeeee tam Olka !!! ja to bym sie cieszyla jak by mi ktos tak powiedzial ![]() poza tym wg. mnie to nic obrazliwego, po prostu one widza, ze sie od nich roznisz i juz! Kiedys mialam wielki ale to wielki kompleks pochodzenia ze wsi tak teraz sie z tego smieje.... odkad przyjechalam do UK zupelnie sie tego uczucia wyzbylam..... staram sie .... staram (czasem mi to nie wychodzi i z gory zakladam, ze nie bede tej czy tamtej osby lubiec i juz ) ale staram sie nie oceniac ludzi, nie pytam jakie maja wyksztalcenie, skad pochodza ..... zyje tak jak mi sie podoba, jesli ktos tego nie akceptuje t trudno, jesli ktos mnie ocenia to trudno, znaczy to tyle, ze nie powinnam poswiecac temu czlowiekowi wiecej czasu ..... jesli one mysla, ze jestes "inna" i beda cie na kazdym kroku krytykowac.. to po co zawracac sobie nimi glowe ![]() *** wstalam to lało żabami ![]() teraz słoneczko świeci ta pogoda mnie rozstraja ...... oki lece wziac prysznic i zmykamy z tz do miasta .... warzywka, owoce....kurczaczek .... moze cos jeszcze musze zaplanowac sobie lunch na caly tydzien .... bo ta codzienna niepwnoc juz mnie wykancza
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4032 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze jest to że ja to rozumiem, po polsku śpiewająco bym wytłumaczyła, ale po ang mi nie idzie dużo nowych słów których nie jestem w stanie pojąć... No i druga sprawa że ot co dla mnie wydaje się być niepotrzebne widzę że o tym piszą przy przykładowych odpowiedziach do testów. Cytat:
Cytat:
ta adopcja wyszła kiedyś przypadkiem w rozmowie, nie było to powiedziane stwierdzająco: Bedziemy adoptowac dziecko, niemniej jednak jak się poskłada wszystko do kupy, inne rzeczy wypowiedziane to ja (niepotrzebnie w moim odczuciu) właśnie staje się ta inna.... Kofii bynajmniej nie był to komplement, zwłaszcza po tym jak zostało powiedziane (pijany prawdę Ci powie ) że jestem zupełnie inna niż one, takim avatarem z innego świata i jestem żoną kuzyna i trzeba mnie tolerować, a gdyby miały ze mną się kolegować na co dzień to nic by z tego nie było bo by ze mną nie wytrzymały... nie pomyślą, że to one są inne i to raczej ja z nimi nie mogłabym się z nim przyjaźnić na co dzień bo nie mają o niczym zdania, nie czytają książek etc. przecież to nei moja wina że mam większą wiedzę, że wiem ile to jest 12 do kwadratu, z czego robi sie szafran etc. Nawet ostatnia złotówkę one wydałyby na cień do powiek a ja na ksiazke czy dobra kawe.....Ale fajnie jest do mnie napisać kiedy cos potrzebuja... Oj wtedy tak... Boze bron nie wywyższam się ze ja jestem z miasta a one ze wsi, ale mowimy tu o zupelnie roznym poziomie intelektualnym, inne srodowiska, inne wychowanie i inne wartosci w zyciu.... Bozeeee jaka ja glupia jestem..... ![]() ****** Garnitur chcielismy dzisiaj TZtowi kupic na slub, byl fajny, niesamowicie skrojony, wprawdzie inny kolor niz chcielismy ale .... kosztowal 350 f!!!!! Czy oni oszaleli??? Ja mam problem ze znalezieniem butow na slub, welonu dlugiego (boje sie troche zamawiac z ebaya ), nikt nie ma pozyczyc kozuszka.... normalnie z palcem w nocniku jestem...
Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2011-09-17 o 14:33 |
|||
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
olcia to ty sie ciesz ze cie za inna uznaly a nie za swoja skoro macie takie roznice pogladowe
rosolek na kurakach mi sie gotuje
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
olalalaaaa
wyluzuj kochana ludzie różne rzeczy gadają jak się napiją - fakt !!! wg. mnie nie znaczy to jednak, że trzeba zawsze wszytsko brac do siebie wiesz ludzie dziwni sa - czasem mowia cos bo chca kogos urazic.... swiadomie ...... jak tak mam po paru lamkach wina .... lepiej abysmy z tz nie poruszali powaznych tematow.... bo moge byc nieprzyjemna *** wrocilismy z zakupów sypialnia nam sie zmienia jest komoda i new TV aaaaaaaa juz sobie wyobrazam, te zimowe wieczory... albo poranki kawka w lozku i jakis dobry film albo x-factor albo..... cokolwiek fajnego ok zabieram sie za porzadki a pozniej kurczak po marokansku i xfactor udanego wieczoru
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Olka, kuzynki zauwazaja Twoja "innosc", ale czy to znaczy, ze traktuja ja jako zlo?
Kofi, co to za kurczak?? Przepis prosze, bo nie mam pomyslow czym jutrzejszych gosci poczestowac. Ostatnio jakos mi czasu na wszystko brak, podczytuje Was, chwilami jestem nawet na biezaco (tak tak, ) ale na komentarze czasu/sily juz brak. Mam jakos oficjalnie zglosic urlop od pisania? Pewnie najpierw podanie do wodza Ps. Gdzies cos kiedys napisalam, ze Frankie mi sie podobal w xfactor? Ooopst, osoby mi sie pokickaly, wtedy mi sie Ishma spodobal, nie F.!
Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2011-09-17 o 19:09 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4036 |
|
Zadomowienie
|
No troche mi zajelo, a teraz musze znowu sie wtracic
. Ty mnie wykonczysz Ola .To one dopiero teraz pokazaly prawdziwa twarz? Bo nie rozumiem dlaczego ci zalezy zeby byc akceptowana przez osoby o ktorych najwyrazniej nie masz dobrego zdania? Kazdy jest inny w oczach drugiej osoby. Inny nie znaczy gorszy czy mniej normalny. Ja tam lubie jak mowia ze jestem inna, zawsze chcialam odstawac od tlumu . A ostatnia zlotowke bym wydala na jedzenie . I teraz bedzie ze swiadkowaniem? ![]() A tak czepiajac sie, to powinny cie ufoludek nazwac jak juz cos, a nie avatar |
|
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie rewelacja proste w przygotowaniu i zapewniam ze smakuje wysmienicie dzis zamiast kuskus jest ryz
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz sie przyzwyczailam do tego ze jestem inna w swoim dawnym otoczeniu, nawet future in-law stwierdzila ze jestem nienormalna i zawsze bede odstawac i zyc we wlasnym swiecie i doskonale mi to pasuje. Bo to jest MOJ swiat i nie mam zamiaru podporzadkowywac sie tylko dlatego ze moje zdanie rozni sie od pozostalych.
Ola szkoda nerwow i czasu na takie glupoty. zwlaszcza ze nei musisz z nimi przebywac na codzien. Nastepnym razem usmiechnij sie i powiedz "dzieki za komplement" kofik dzieki z aprzepis wlasnie dumalam co tu na obiad zrobic
|
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolqn coś w tym jest co napisałaś o wielokrotnym czytaniu... Wczoraj je zastosowałam i nieco więcej zostało w głowie....
Nie jestem dobra w ciętych ripostach więc dziękuję za podrzucenie pomysł u ![]() Kofi gdzie końcem końców kupiliście komodę? U mnie jest natłok mebli w Tikeju, wszystkie świetne Kurczak wygląda wyśmienicie ale kumin mnie odrzuca.... ![]() Lori na szczęście dowiedziałam się że moja siostra moze byc swiadkiem. Od poczatku chcialam ja ale nie do konca wiedzielismy czy moze byc choć nie ma 18 lat. (moze bo to nie jest slub konkordatowy) ***** dzisiaj małe zakupy (mam nadzieję) widziałam ładny płaszcz e H&M i mam nadzieję go dzisiaj przymierzyc i nabyc
Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2011-09-18 o 10:31 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
w tesco online jest 10f off na zakupy ciuchowe powyzej 40f, wczoraj kupilismy sobie plaszczyki z tz (zwlaszcza ze na meskie jest dodatkowe 10f off). kod AW-LFW dziala za kazdym razem wiec w przypadku wiekszych zakupow warto podzielic na kilka
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
wiolqn proszę bardzo, napisz jak wam smakowało
![]() ola coś mi się nie chce wierzyc, że ty cietych ripost nie masz Co do komody to zwyczjnie poszliśmy do lokalnego sklepu może nie jest to mebel fantastycznej jakości, ale jak się chce co na "wczoraj" i w miarę tanio to ..... Myślę ze zakup się udał ]** Ja nadal w łóżku tz śniadanie robi ![]() Zapowiada się leniwa niedziela ola udanych zakupów, pochwał się później
Mad about Mad Men “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2011-09-18 o 13:00 |
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
kofi a robilas dokladnie jak w przepisie? bo w komentach ponizej pisza ze wychodzi za rzadkie
jakos nigdy nie przepadalam za Willem Youngiem ale podoba mi sie jego nowa plyta. i troche jestem zawiedziona nowym Jonathanem Rossem. Jedyni goscie to ci ktorzy akurat cos promuja. Ciekawe ile mu placa za wystep w jego programie?
|
|
|
#4043 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazwyczaj skladniki dobieram "na oko" albo "tyle ile mam" ![]() przygotowywalam to juz 3 albo 4 razy i nigdy nie wyszlo rzadkie Cytat:
Cytat:
co nowego, co ewent warto zobaczyc etc etc ![]() ** wiem, ze juz to tu bylo poruszane setki razy ale jak ktoras moze to prosze podajcie sprawdzone strony na ktorych mozna zarezerwowac bilet lotniczy albo wynajac pokoj lub jakis apartament omijajac te wszytskie agencje turystyczne ![]() oczywiscie booking com znam ![]() dzieki
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
gosci jednak nie mamy, wiec bedzie jutrzejsza zupa z dyni pizmowej, ale kurczaka na pewno w tygodniu wybrobuje, dzieki Kofi
![]() komoda swietna! Young to nie moja herbata ![]() pol dnia spedzilismy na farmie znowu, 6kg fasolki szparagowej powinno nam wystarczyc na tydzien, skoro TZ jej nie jada jablek zebralismy wiecej, bo pozeramy je wszyscy lubie takie zakupy
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() Cytat:
![]() musze poszperac za takimi farmami w okolicy *** aaaaa jednak zmieniłam zdanie zabookowalam bilety na Majorke w pazdzierniku (jako prezent na urodziny) easyjet ma jakas znizke i zaplacilam 204F za 2jke ok .... czas porzadnie zabrac sie za swoja opnke i przygotowac cialo na goracy piasek ![]() yyyy mam nadzieje, ze na plazy sie posmaze chyba nie bedzie zimno
|
|
#4046 |
|
Zadomowienie
|
Kofika to prezent dla TZta czy Ciebie
![]() A tak na powaznie to fajny prezent.
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
Kofi fajna komoda
![]() plaza i Majorka brzmią super szperrku też bym na farmę pojechała jakoś nigdy nie mogę się zebrać i pojechać...Ola jak zakupy? a tak mi się jeszcze przypomniało co do adopcji pochodzenia ze wsi Ja pochodzę z dość dużego miasta. Sąśiadka adoptowała chłopca. Po jakimś czasie zaszła w ciążę. Inne sąsiadki łaziły doradzały, że skoro już zaciążyła to powinna syna adoptowanego oddać U mnie weekend leniwy i rozlazły... prócz sobotniej wycieczki na Uniwersytet ![]() Tego mi było trzeba, spokój, książka, film, jakiś drin wieczorem ![]() a jutro poniedziałek... niech to
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba bardziej dla niego ... bo mnie to wypad na zakupy wystarczy i juz zrelaksowana jestem ![]() jemu potrzeba natury ... i wybycia w zupelnie "inne" miejsce aby sie "oderwac od rzeczywistosci" a ze troche ostatnio narzekal, na te 4 sciany, na to, ze prawdziwych wakacji nie mielismy... wiec pomyslalam sobie, nalezy mu sie dobry z niego chlopak .... no i z taka kreatura jak ja nawet jemu czasem ciezko wytrzymac wiec ..... ![]() mam nadzieje, ze fajnie bedzie wszyscy te Majorke tak chwala... chyba sie nie rozczarujemy
Mad about Mad Men “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2011-09-18 o 17:02 |
|
|
|
|
#4049 |
|
Zadomowienie
|
No to jak tak to prezent bedzie mu sie podobal. Kiedy mu powiesz?
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa nie nie niespodzianki nie bedzie :| musialam zapytac ile ma jeszcze urlopu i czy w te dni bedzie mogl wziac ...... ale i tak zadowolony
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.

za to jutro jadę zarejestrować się na Uni

.
?
. Tylko ten film i film 

) ale na komentarze czasu/sily juz brak. Mam jakos oficjalnie zglosic urlop od pisania?