|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Dzien Dobry.
Ja z rana poprosiłam Medele do tańca Fotka Sarci jak zalega codziennie u tatusia |
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
pochwal się gdzie byłaś ![]() ![]() Brumek ja wolę mieć torbę pod wózkiem w koszu na rączce mnie denerwuje ![]() patik a jaką Sara ma normalne temp? bo mojego normalna jest 37,1-37,2 ![]() ja chyba dzisiaj pojadę straszemu kupić kombinezon na zimę żeby miał na sanki itd kurtek mamy chyba z 5 a kombinezon by się przydał.Więc kolejny spory wydatek carmela cudną ta Wasza Sarenka ![]() Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-09-17 o 08:46 |
|
|
|
|
#3153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawa za piękny sen ![]() Cytat:
![]() jaka zadowolona
|
|
|
#3154 | |||||
|
Zadomowienie
|
dobry mamuśki
Brida halo gdzieś ty? mój Cris Spi ma swoją codzienną drzemkę o tej porze ![]() ![]() ooo nie zauważyłam Żanetko pls zmienisz? Krzyś jest z 23.06 o to rodziłyśmy razemCytat:
Cytat:
ale na kąpiel mamusia przyjedzie![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak @ wróciła z za morza
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dziecko sie zepsulo. wisi na cycku co 15 minut i wcale nie je tylko wrecz pożera sutka - nie ssie tylko sie na niecho z doskoku rzuca, wierzga przy tym. smoka zasysa od dwoch dni jak nigdy. podejrzewam skok i czekam co za nowa umiejetnosc ujawni. niby mamy dopiero 7tydzien i trohe szybko ale poprzedni skok byl tez o tydzien szybciej (z powodu przenoszenia ciazy). i rzeczywiscoe potem sie uspokoila i byla zmiana w zachowaniu. dlatego wierze w skoki. marudzenie brzuskowo-kolkowe znam (syn) i nawet wtedy bylo widac roznice (marudzil jeszcze bardziej i jadl czesciej niz co 2h!) Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-09-17 o 09:16 |
|
|
|
|
#3156 |
|
Zadomowienie
|
a zapomniałam się pochwalić wczoraj upolowałam na ciuchach fajne szmatki dla młodego i dużego kubusia puchatka maskotkę za 25 zł jak wypiorę to pokaże moje zdobycze
dziś zamawiam torbę bo mam dość konkurs wygrała ta:http://allegro.pl/babylux-super-torb...034.html:cmok:
|
#3157 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Beatko pewnie, że tęskniłyśmy Kupiłam wczoraj sukienkę na chrzciny
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy bez niej uśnie![]() pokaż
|
|
|
#3159 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ja wpadam się tylko na szybko pożegnać za chwilę wyjeżdżamy do domu Dużo zdrówka dla wszystkich mamuś i dzieciaczkówBrida- kciuki za szybki poród ![]()
|
|
|
|
#3160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a my dzis po standardowej nocy z pobudką o 3 ale bez jedzenia wystarczy smoczek i spimy do 6 ![]() podoba mi się tak ![]() dzień dobry ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Brida gdzie jesteś ????!!!! coś się dzieje ??/ mam nadzieję że w kolejnym poście przedstawisz nam maleństwo |
||
|
|
|
#3161 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam tyle pokarmu że wkładek laktacyjnych nie nadążam zmieniać ale faktycznie Jaś zjada najczesciej z 2 piersi. Lekarz sie zdziwił że on taki już duży ![]() Cytat:
Kochane czy synek którejś z was ma wodniaki na jąderkach bo pediatra wczoraj na wizycie oznajmił ze Dżony na obu jąderkach ma ![]() kazał przed założeniem pieluchy podwijać bandażem do góry jajeczka ale on sie w ten sposób cały obsikuje, jest poprostu mokrutki bo wszystko z pieluszki wycieka macie jakies sposoby na to?
|
|
#3162 |
|
Zadomowienie
|
która ma takiego fajnego królika do przytulania ?
|
#3163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja.
Po wczorajszym sukcesie właśnie próbuję uśpić moje dziecię w leżaczku, ale na razie z marnym skutkiem Dominik zjadł po 9-tej i o tego czasu leży sobie w nim, a teraz zaczął ziewać więc myślę że czas na drzemkę Ja miałam w tym czasie pościerać kurze, ale "ku mojej wielkiej radości" wpadła teściowa na kawę. Tym samym mam znudzone dziecko i nieposprzątane mieszkanie. Jak nie zaśnie to zadzwonię po szanowną mamusię co by mi posprzątała Nocka nawet ładna, z małym krzykiem po 2-giej na jedzenie. No i niestety znowu nocne problemy z bąkami, ale do tego już przywykłam. A dziś były nawet trochę większe, bo mi się Dominik nie odbił po wieczornym jedzeniu. Był taki śpiący, że nie chciał współpracować i płakał a jak go położyłam to w minucie zasnął ![]() Carmela uwielbiam Twoją Sarenkę Cookie udanego odpoczynku u mamy Beatka ja tęskniłam ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() : jupi: Daję mu 20 minut. Jak wczoraj
|
|
#3164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Chyba Kajool |
|
|
|
|
#3165 |
|
Zadomowienie
|
Kajool ty masz podrzuciłabyś link na niego?
a mi sie wydawało że Szymek dziubka
|
#3166 | ||||
|
Zakorzenienie
|
z zaległych postów
Cytat:
![]() i aktualne Cytat:
A Sarcia przeuroczo śpi miło mi a byłam wczoraj w Rzeszowie na uczelni - przed 14 dotarłam do domu bo musiałam tm parę spraw załatwić - dziekanatowo-stypendialnych a potem jeszcze na mieście do Banku, na pocztę, do Rossa i tesco na zakupy tatus był z Julką.Cytat:
![]() fajna Tobra - Shirko - paczuszka poleciała wczoraj do Ciebie priorytetem ![]() Cytat:
super - pokaż jaką a ja mam sprawę sukienki na wesele październikowe rozwiązaną bo pożyczę sobie od mamy taką ładną - w sumie gdzieś była w niej raz i nie nosi a mnie ominie wydatek bo i tak bym pewnie w niej raz wystąpiła bo w sukienkach to tylko na wesela chodze więc zostanie mi tylko kupno bucików do niej bo nie mam.
|
|
|
#3167 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam wozek i torbe tako, dziewczyny narzekają ale mnie pasuje , albo dziwna jestem albo mam inna torbe ![]() Cytat:
jak go nosze na rekach to tak ale jak leży na brzuszku to tylko na chwilke Pokaż może się zainspiruję
|
|||
|
|
|
#3168 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka, Beatka - chwalić się sukienkami
|
#3169 |
|
Zadomowienie
|
Shira, ja nie Kajool, ale masz: http://allegro.pl/przytulanka-peppa-...775425435.html
Przyznam się, że też mam na niego ochotę i pewnie go kupię dla Kropki
|
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3171 |
|
Zadomowienie
|
Jak to przeczytałam to pomyślałam, przecież ty masz chłopaka, po co Ci dla niego sukienka?? Zaraz do mnie dotarło, że to dla Ciebie
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Miałam o to wcześniej pytać, ale zapomniałam, a jak Beata zacytowała to wróciło to do mnie. Czy ten Kuzyn jest zdrowy, normalnie się rozwija poza tym co napisałaś? |
|
|
|
#3172 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale od wczoraj lezy dluzej na brzuszku i sie tak nie wscieka. Ale ja juz tez schizowalam Cwicz na tych udach, na duzej pilce jak masz. Kladz na brzuszek co jakis czas ale nie zmuszaj do niczego. Kazde dziecko ma swoje tempo. Moj np. nadal sie nie odwraca na plecki ale dotyka zabawki, wiec spokojnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja chcialam sie pochwalic, ze chyba moj synek wrocil. I wiecie co uwielbia swoje raczki. Godzinami sie w nie wpatruje ![]() Wczoraj tez bylismy na zakupach i kupilam sobie spodnie oraz tunike ![]() Brumku mam do ciebie pytanie czy wiaderko uzywa sie tak normalnie,lejesz wode do tego zaznaczonego poziomu i wkladasz dziecko, podtrzymujesz brode czy jakos inaczej??? Patik jak Sara??
|
|
|
#3173 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
obszerne to one była nie za bardzoa,el wiesz,że możesz na mnie liczyć ![]() Aania- życze miłej zabawy na weselu my tez może dzis sie gdzieś ruszymy bez kurczaków- zostaną z teściową życzę wszystkim miłego weekendu ![]() pozdrawiam |
|
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Babonik a łatwo się montuje ten Recaro? bo np MC Tobi się montuje masakrycznie.Jak kupowałam Romer to się zast nad Tobim.
|
|
|
|
#3176 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomocy!?
Zafarbowały mi białe ciuszki Dominika od czerwonej koszuli i są teraz różowe (jakoś się zaplątała ). Jak je odbarwić? Mogę użyć vanishu trochę, czy wyprać w 60 stopniach? Są do uratowania? Tak mi szkoda
|
#3177 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za wsztstkie miłe słowa o Sarence
![]() My wlewamy wody troche ciut nad ta kreske i trzymamy pod brode, to naprawde proste! |
|
|
|
#3179 |
|
Wtajemniczenie
|
Proszę bardzo
![]() W gratisie torcik Szymonka ![]() ( zdjęcia tak na szybko zrobione telefonem )
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny widziałyście gdzieś zabawki LAMAZE w sklepie typu Tesco?
Albo na allegro sprzedawca który ma LAMAZE i zabawki z serii Pan Metka ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.

zębole

Ale jak biorę na udach to w górze non stop ma i pyszczek mu nawet nie opada. Na rękach jak go niosę to też trzyma sztywno głowę i rzadko mu poleci. A na brzuchu oczywiście dzisiaj już była próba to jak mu ułożyłam rączki to chwile podniósł pogadał i położył i ryk. I leży z głową na boku i nie chce podnosić. A w sumie wcześniej dźwigał do góry z płaczem, ale dźwigał. No, ale tak jak piszecie ma czas. Każde dziecko inaczej się rozwija. Prawda?
Fakt, że ja z nim nie ćwiczyłam tej głowiny no bo on najpierw niecierpiał leżenia na brzuszku, a potem zasypiał od razu i tak zostało do tej pory. Brzuszek jest najlepszy na świecie na sen.

są to przypadki rzadkie ale są.