|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Darusia biudlo... znów Cię dopadło
![]() Co o majtek ja kupiłam Hartmana o takie coś: http://allegro.pl/hartmann-wielorazo...801895798.html Kojec o spania mam, ale go nie uzywam. Bardziej mi pasuje taka poduszka duża (taki prostopadłościan), co kiedyś do kanap Beddinge były w Ikei. OlusiaS daj znać jak sie czujesz Oolong już znalazłam ten termometr
Edytowane przez rojku Czas edycji: 2011-09-17 o 09:59 |
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
ale ilosc tej spermy musialaby byc jednorazowo z 10 razy wieksza.....
ja rogala pod tylek nie mialam ale nie potrzebowalam, oby sie obylo bez cc i mam nadzieje ze tez nie bede potrzebowala, chyba ze na prawde to cc bedzie konieczne to sie zgodze ....
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia przykro mi z powodu kregoslupa :/ mam nadzieje, ze jednak dasz rade sn skoro na tym Ci zalezy
|
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
no chcialabym bardzo, ale jak sie okaze ze nie no to nic nie poradze...z bolem serducha jakos przezyje...
|
|
#635 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Mamuśki
Goldika doskonale Cię rozumiem w kwestii babci, też mamy w rodzinie taką specyficzną babcię tż-ta... Do wszystkiego się wtrąca, chce rządzić, a jak mi chciała narzucić swoje zdanie, a ja się nie dałam, wielce się na mnie obraziła.. Ale po jakimś czasie tż musiał do niej jechać i ja postanowiłam też ją odwiedzić. Nie przepraszałam, ona też normalnie się zachowywała i jakoś przeżyłam tą wizytę. Pomimo tego, że nie zapomniałam, że powiedziała o mnie kilka przykrych słów do teścia... Zrobisz oczywiście jak uważasz, ale pamiętaj, że dla czystego sumienia lepiej sobie odpuścić i do niej pojechać... Kto wie, czy my na stare lata nie będziemy wredne? ![]() Nie martw się U nas nareszcie zgoda w kwestii imienia. Nasza córeczka będzie miałą na imię Roksanka A i tak będzie dziewczynka raczej (do tej pory każde usg tak twierdziło) ![]() Ten wózeczek, który Wam pokazałam jedziemy obejrzeć w poniedziałek To może wkońcu zakupimy pojazd dla księżniczki ![]() Miłego dnia
Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2011-09-17 o 10:10 |
|
|
|
#636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Slonce, przyszlo mi do glowy teraz co molgoby przyniesc ci jakas ulge na bol plecow- w uk bardzo popularna sprawa. Chodzi o masazery TENS. Wkleje ci to co znalazlam na necie o nich: Skrót TENS pochodzi od angielskiego określenia Transcutaneous Electrical Nervous Stimulation, co oznacza przezskórną, elektryczną stymulację nerwów. W Polsce metoda TENS jest mało popularna, jednak na świecie robi furorę. Polega na łagodzeniu bólu poprzez stymulację nerwów prądem o niskiej częstotliwości, który jest wytwarzany w malutkim urządzeniu. Do niego podłączone są cztery elektrody, które położna lub inna osoba przykleja na twoich plecach. Przewodzą one przez skórę impulsy elektryczne, które zmniejszają napięcie mięśni i łagodzą ból. Sama regulujesz siłę impulsów w zależności od nasilenia bólu. Metoda ta jest w pełni naturalna i bezpieczna dla ciebie oraz dziecka. Możesz z niej skorzystać jeszcze w domu, gdy poród dopiero się zacznie. Jednak musisz kupić aparat (kosztuje ok. 200-300 zł), informacje na ten temat znajdziesz na: www.babycaretens.pl albo go wypożyczyć - szczegóły na stronie rehababy.com.pl. Metoda TENS jest też stosowana w niektórych szpitalach w Polsce. Jeśli chcesz z niej skorzystać, wcześniej zorientuj się, czy tam, gdzie będziesz rodzić, jest ona dostępna.
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Princessko moze to glupie ale ja jakbym nie czula sie gotowa do pojscia do babci
z jednej strony bardzo bym chciala, a z drugiej mam dosyc bycia pomiatana przez niektorych czlonkow rodziny. Odkad przestalam przepraszac matke bez powodu i sie jej postawilam to nasze stosunki sie polepszyly. Zrozumiala, ze nie moze sie na mnie wyzywac. Super, ze macie imie wybrane Mam pytanko... na co zwracacie uwage kupujac materace do lozeczek?? Myslicie, ze gryka wszyta w pokrowiec to porazka? czy jezeli bedzie sie dbalo o materac to niekoniecznie trzeba prac czesto pokrowiec? |
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Basiula, a gdzie Ty będziesz rodzić? Nie w Profamilii skoro stamtąd masz lekarza? Tam dają podkłady z tego co słyszałam.
Ja majty miałam takie jak Rojku i też te fizelinowe, ale wzięłam te największe L, bo mniejsze faktycznie miały ściskającą gumkę |
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Materac jest: gryczano - kokosowy, antyalergiczny, antypotny, zdrowy dla kręgosłupa ![]() Grubość standardowa. |
|
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Baha a gryke ma w pokrowcu wszysta czy gdzie?
jest jakiejs konkretnej firmy?
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też słyszałam, że tam dają ale lepiej w razie czego mieć swoje
|
|
#643 |
|
Przyczajenie
|
Hej Mamusie
Jak sie dzis miewacie? ![]() Fatal dobrze, ze jest wszystko ok, tylko sie oszczedzaj!!! Odnosnie materacykow, czy to prawda ze do lozeczka takiego turystycznego lepiej kupic materacyk jak do zwyklego? Jejku ale bola mnie zebra ale juz niedlugo
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, mam ulotkę z Leclerca i od 20.09 będą pampersy Sleep& Play za 35,49 zł!!!
A opłaca się, bo biedronkowe Dada kosztują ok. 30 zł. Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-09-17 o 10:49 Powód: dopisek |
|
|
|
#645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś na obiadek duszona szynka taki gulasz do tego kapusta pekińska ;-) A to młodzieniec do się wczoraj urodził
|
|
#646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem zdania że nie ma co przesadzać z zapasami pampków. Kupię jeszcze jedną paczkę Huggisów newborn i wezmę także paczkę pampersów 1 bo nie wiem które bardziej mi podpasują.
|
|
#647 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do pampersów to znajoma, która rodziła w połowie sierpnia uzywa tylko Pampersów.Od wszystkich innych mały ma uczulenie.
|
|
|
|
#648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc prać trzeba ![]() A co do Pampersów moja siostra trójkę dzieci na Huggiesach uchowała
|
|
|
#649 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana.
Juz sie cieszylam,ze mi przeszlo,pojechalam do sklepu i znowu zaczyna bolec.Na razie delikatnie,ale jednak. Kupilam sobie stanik do karmienia.Rozmiarowka mnie przerazila .Tzn miseczka ujdzie,ale obwod sie o 10cm powiekszyl .Darusia a czemu lekarze zalecaja bzykanko na wywolanie porodu??Nam lekarka tylko w gumkach pozwolila. Goldika ja bym jednak wybrala materac z oddzielnym pokrowcem.Pare razy musialam go wyprac,chociazby,zeby odswiezyc,srodek wywietrzylam i wytrzepalam. Czarnoak ja w turystycznym mialam normalny materacyk,bo chyba troche twardy ten oryginalny. Ja dzisiaj dalej piore ciuszki,przynieslismy wczoraj wszystko z piwnicy.TZ chcial juz lozeczko rozkladac ,bo stalo w piwnicy oparte o sciane i sie bal,ze sie powykrzywia,przyniosl do domu,zeby na plasko pod lozko wsunac ale sie nie zmiescilo i stwierdzil,ze rozstawi.Ale na razie wepchnal kolo szafy,bo na miejscu lozeczka stoi na razie kolyska.Nie mam gdzie z tym wszystkim sie pomiescic ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- UUaaaaa,laski,50 dni mi zostalo
|
|
|
|
#650 |
|
Rozeznanie
|
OlusiaS super
ostatnia prosta (no może nie taka prosta ;P)
|
|
#651 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokladnie,tak calkiem prosto to juz nie jest
.Ale mi ten czas leci,cos niesamowitego!!Z jednej strony fajnie,bo sie nie dluzy,ale z drugiej,po co tak szybko?!
|
|
|
|
#652 |
|
Zadomowienie
|
basiula19 - brat Tż-tab ma syna Mikołaja i zdrobniale mówią na niego Miki
![]() goldika - u mnie konfliktowa jest babcia Tż-ta,teraz wiem po kim ma charakterek teściowa :/ Babci też wszyscy idą "na rękę" i zawsze każdy się z nią zgadza. Ja miałam spięcie z babcią Tż-ta kilka miesięcy temu, oczywiście w sprawie ciąży wkurzyła mnie i wyszłam z mieszkania, Ona zawsze ma coś do powiedzenia na kogoś temat tak żeby kogoś dobić, skąd się biorą tacy ludzie?? Dobrze że Tż nie ma charaktru po mamie ani po babci ![]() U mnie dziś ładna pogoda ale moje samopoczucie słabe, tzn. zaziębiłam się katar mam i ciągle mi zimno, pije ciepłe herbatki z sokiem malinowym i mam nadzieję że mi przejdzie. Tż do 14 w pracy a później pewnie po jakieś zakupy pojedziemy - jak będę się dobrze czuła. Idę coś zjeść bo zgłodniałam od śniadanka
|
#653 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dzis tragedia z poranna toaleta
Az poprosiłam o zakup Lactulozy w aptece. Po paczce suszonych sliwek 2L wody i Activi nic.Tzn tragedia chyba cos w stylu SN.Wszedzie pisza ze trzeba sie wiecej ruszac,a ja mam zakaz.Wiec mam nadzieje, ze to pomoze.Az sie o dziecko boje.Pochwale sie, ze macica powoli sie uspokaja i juz nie szaleje z napinaniem
|
|
|
|
#654 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Jesli masz temperature,kup sobie herbate z lipy.Mozna tylko 2 filizanki dziennie,ale pomaga.Nie od razu,ja mialam 39,5 stopni jakos na poczatku ciazy,trzesla mna caly dzien,ale nastepnego dnia ani sladu. ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Fatal-spróbuj ejszcze kefiru. musi to wreszcie minąć chyba? współczuję
|
#656 |
|
Wtajemniczenie
|
Przez te ostatnie akcje z moją szyjką, to przestałam myślec o czymkolwiek dla dzidzi i przewidywałam najgorsze.Ale wczorajsza wizyta u Pani dr mnie na 90%uspokoiła i teraz mam zamiar zacząc szaleć.Oczywiście moja starsza mega przesadna siostra powie, że oszalałam ale co mi tam.Grunt to myśleć pozytywnie
Dogadałam się z Panem z allegro i zamówi mi w hurtowni taką komode i do tego łożeczko z kołyska i jak obliczyłam w porównaniu do sklepów ok 200zł taniej. Komoda http://allegro.pl/komoda-przemek-sos...774341487.html a łozeczko http://allegro.pl/lozeczko-kolyska-r...816970959.html Niestety ja mlecznolubna jestem i nabiał nie działa na mnie przeczyszczająco.Ale mam za swoje jak siorka rok temu była w ciazy to mówiłam, ze przesadza, bo lezała (tez szyjka) i miała toaletowe problemy...Wiec "nie smiej sie Jacku.... Edytowane przez fatal21 Czas edycji: 2011-09-17 o 11:38 |
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana a Ja chce juz z Jula czekałam i sie nie mogłam doczekac ale teraz myslę że na poczatku listopada bym mogła sie juz rozpakowac
|
|
|
#658 |
|
Zadomowienie
|
OlusiaS - dziękuję za radę, temperatury nie mam ale zapamiętam że jakby co to herbatka z lipy pomoże.
|
#659 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha jeszcze się Wam pochwale moim Tż.Wczoraj jak się dowiedział, że musze szkołe odpuscic w tym roku to nie ukrywał swojej radości (groziły mu samotne weekendy z niemowlakiem i widziałam, ze to go przeraza
![]() Ostatnio zanim zobaczylismy to łozeczko koniecznie chciałam kołyske,ale niestety ona na krótko starcza jak duże dziecko.Poszłam na kompromis, ale po ostatnich akcjach i strachu Tż powiedział, ze jak bede w szpitalu i chce ta kołyske normalna to on pojedzie i kupi nawet materacyk i pościel wybierze.Tylko dlatego, ze mnie kocha i chce, abym była szcześliwa Ideał ))))
|
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To samo bym mogła powiedziec o Janie Jan, Jaś podoba mi sie ale Janek o NIEEEEE
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

z jednej strony bardzo bym chciala, a z drugiej mam dosyc bycia pomiatana przez niektorych czlonkow rodziny. Odkad przestalam przepraszac matke bez powodu i sie jej postawilam to nasze stosunki sie polepszyly. Zrozumiala, ze nie moze sie na mnie wyzywac. 

jest jakiejs konkretnej firmy?

.Tzn miseczka ujdzie,ale obwod sie o 10cm powiekszyl
ostatnia prosta (no może nie taka prosta ;P)
katar mam i ciągle mi zimno, pije ciepłe herbatki z sokiem malinowym i mam nadzieję że mi przejdzie. Tż do 14 w pracy a później pewnie po jakieś zakupy pojedziemy - jak będę się dobrze czuła.