|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X
Ja myslałam o takim:
"Goście drodzy, goście mili radość byście nam sprawili zatrzymując czar tej chwili. Nie kupujcie kwiatka z wstążką obdarujcie jakąś książką. Podpisując wielką gracją osobistą dedykacją. Albo dobry trunek w darze na pomyślność młodej parze.” co do welonów..ja chyba bede mieć na "MARYJE"...
|
|
|
|
#1382 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X
Cytat:
![]() Póki co kawa i śniadanko
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
witam sobotnie
niestety choróbsko nie przeszło, jak tak dalej pojdzie, to nie ide w pn do pracy. Mam masę nauki - za dwa tygodnie kolokwium, więc wstałam i z ogromnym bólem głowy próbuję się uczyć Ania_M fajne te naklejki, nam z Tżtem z racji stażu pasowałoby "nareszcie". Ale niestety u mnie spod sukni nie będzie ich widać, a Tżta wyglądałyby śmiesznie, bo to przecież zawsze laski naciskają na ślub. Znalazłam dwie pary boskich butów miłego dnia |
|
|
|
#1384 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny
Wypiłam już kawę, ale dalej ![]() ![]() ![]() Obudziła mnie moja mama, która wygrzewa się w hiszpańskim słoneczku. Tam jest 30 stopni w ciągu dnia ![]() Ale u nas też się piękny dzień zapowiada, a my się wybieramy popołudniu na długi spacer ze znajomymi ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- koocur w wierszu chyba powinno być " z wielką gracją" a wierszyk fajny, zgrabny taki |
|
|
|
#1385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z pod sukni w sumie też nie będzie tego widać ale w kościele jak będę klękać to powinno być widać a to fajnie wygląda na zdjęci lub filmie z wesela ![]() Dzięki za buciki ![]() ![]() Tak się zastanawiam a te trzecie zdjęcie to gdzie znalazłaś? jakaś aukcja? Bo całkiem fajne tylko nie wiem jaka wysokość
05.05.2012 Nasz Ślub ![]() Edytowane przez Ania_M_ Czas edycji: 2011-09-17 o 09:56 |
|
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
nena dużo zdrówka
teraz lecę na miasto kupić koperty na zaproszenia |
|
|
|
#1387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MARGIDA - nie wiem jak lepiej pasuje Ja tez znalazłam ten wierszyk.Zastanawiam sie jeszcze nas wierszykiem o kase...różne sa poglądy na ten temat..ale chyba tez dołacze. Mamy wyremontowany dom, niczego mi nie brakuje (pościeli mam na peczki,reczników też) a każde nawet 50 zł sie przyda do wyjazdu lub do odłożenia. Tak ustalilismy połowe zebranej kwoty wydajemy na podróż poslubna polowe odkładamy na czarna godzinę
|
|
|
|
|
#1389 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam jeszcze takie buty.
Te satynowe fajne ale czemu takie wysokie
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1391 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
OOoo poczekamy moż ktoś coś napisze:P
p.s. ustalilismy z Tż imiona dla dzieci wczoraj |
|
|
|
#1393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja chcę dla dziewczynki Marianna on mówi, że będą na nią mówić Marian ![]() Dla chłopca Miłosz - tu nie ma "walki" hhehe
05.05.2012 Nasz Ślub ![]() Edytowane przez Ania_M_ Czas edycji: 2011-09-17 o 10:31 |
|
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1395 |
|
Raczkowanie
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
nena- truskawki? O matko buciki również super, bardzo podobają mi sie ostatnie i pewnie sama będę miała w takim kolorze ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- hehe, zeby nie było zaskoczenia jak urodzą się trojaczki
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1398 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Miłej zabawyo jak miło imiona bardzo ładne
|
|||
|
|
|
#1399 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Ja się zastanawiam nad wierszykiem na zaproszeniu o pieniądzach. Wiem, że zdania są podzielone jednak uważam, że w tym nie jest nic złego. Pieniądze od gości chcemy przeznaczyć na formalności związane z budową domu i sam projekt. Czym więcej dostaniemy tym lepiej bo chcemy budować się bez kredytu.... Co do imion dzieci to u nas będą: DAGMARA I ADRIAN. A jeszcze mamy w zapasie imiona dla dziewczynek: Inetta i Marieta. A dla drugiego chłopczyka to będziemy mieli ogromny problem... ![]() Za dwa tygodnie o tej porze będę już na uczelni bo zaczyna się nowy semestr ;(. Muszę te 2 ostatnie weekendy jakoś fajnie przeżyć jednak nie mam pomysłu... Udanej soboty Wam życzę
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
dobra dobra już nic nie mówię
![]() Cytat:
|
|
#1401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
ja wczoraj jednak nie zawinelam sobie wlosow na ta skarpetke na noc, bo tak jakos glupio mi spac z TZ i skarpetkach na glowie dzizisiaj poszedl do pracy wiec rano to zrobilam i do wieczora chyba sie troszke zakreca TZ dzwonil, ze o 7 rano jak jechal do pracy bylo... 2 stopnie!!! i musial skrobac szyby! tak u nas sie juz zima zaczyna:/Cytat:
z praca dla kobiety ciezko, fakt... ja sie podejmuje kazdej roboty, bo przez miesiac siedzialam w domu i stwierdzilam, ze nie bede duzej tak siedziec za darmoche. I tak sie ruszylo powoli. Teraz po dwoch latach tutaj juz sie przyzyczailam do tego co robie Sama sobie ustalam godziny pracy, robie ile chce, moge jechac do Pl kiedy chce, a kasa bardzo mnie zadowala. Moj TZ ma bardzo dobrą prace, wiec oby tak dalej poza tym przyjechalismy tutaj zarobic pieniadze,wiec robic wszystko, zeby kasa wpadala na konto. Jakbym chciala szukac normalnej pracy, w sensie nie sprzatanie, pomoc to musisalabym perfekcyjnie znac norweski, a i tak zarabialabym mniej:P to najsmieszniejsze My poza tym mieszkamy na takiej malej wiosce, gdzie o prace ciezko a Twoja sis gdzie mieszka? Cytat:
To wlasnie tez zalezy od skory. Ja nie robilam zadnych peelingow, bo nie mialam na to czasu. Poprostu bylam blada jak sciana, a wyczytalam o natryskowym opalaniu i poszlam tak jak z bomby:P wiec moze dlatego takie efekty. Ciesze sie tylko, ze poszlam w dzien Sylwestra a nie dzien przed :P bo bym brzydko wyglądala:P Ogolnie kolor skory mialam super! Takze idz i sprobuj, zeby nie bylo niespodzianek swietne te buty z 3 fotki ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- a co do wierszykow o pieniądzach to juz kiedys byla tutaj syskusja ja Mowie NIE, poniewaz mi by bylo glupio tak.. a teraz i tak kazdy daje w koperte, nie ma juz tak jak kiedys 10 poscieli, zelazek itp.. a jak jakies wpadnie, to sie przezyje na Allegro sie opchnie
|
||
|
|
|
#1402 |
|
Zadomowienie
|
Ja przed chwilą pokłóciłam się z TŻem więc też nie będzie udany weekend ;(
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Dziewczynki na pewno sie pogodzicie z TZtami dzisiaj
|
|
|
|
#1404 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a ja już nie wiem jak z tymi wierszykami teraz dostałam dwa zaproszenia z wierszykami o kasie. My do tej pory nie planowaliśmy. I chyba tak zostanie. Nam też nie na rękę są prezenty typu żelazko pościel itp bo takie rzeczy mamy. Chcemy zainwestować w remont mieszkania bo chcemy położyć płytki w przedpokoju kuchni i na balkonie więc kasa bardziej by nam odpowiadała. Niby większość gości o tym wie.
|
|
#1405 |
|
Rozeznanie
|
ja dziś dostałam @ a mój TŻ pojechał do Wrocławia na seminarium sportowe więc ma szczęście - ominie go
|
|
|
|
#1406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja mam ciężki charakter i jak mnie wkurzy to żadne rozmowy nie pomoga tylko czas. I w sumie już mamy kilka cichych dni ale jest już lepiej. Wczoraj wyszła nawet jakaś głupota i TŻ stwierdził że pewnie gniewam się o to że mało się angażuje w wesele(aczkolwiek nie mam o to jakiś większych pretensji) i dzisiaj przyjechał, kupił papier wstążki itp na zaproszenia. I w sumie mogłam znów mu zrobić awanturę bo za te wszystkie rzeczy zpłacił znacznie więcej niż gdyby kupił na allegro.. ale już sobie darowałam bo widze że się biedak starał ![]() Zresztą On i dobór koloru wstążek do zaproszen i koloru przewodniego(nad któym wciąż mam dylemat) ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
|
|
#1407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja dostaje @ o moj TZ mowi: "o nieee znowu caly tydzien bedzie mi sie dostawalo opiernicz za nic" hehe:P wiec mu zawsze mowie, ze nie ma zbytnio zwracac uwagi na to co mowie, jak mam @:P bo ja naprawde sie o wszystko wtedy czepiam, a ze On jest najblizej to On musi tego sluchac:P Cytat:
Mysle, ze Twoj TZ to nawet nie wie, ze istnieje takie cos jak KOLOR PRZEWODNI 'Ja sie pare dni temu troche wkurzylam na mojego TZta, bo mowie mu, ze moze teraz obejrzelibysmy sie za obraczkami.. a On, ze on to zalatwi miesiac przed weselem Ale wczoraj przychodzi z pracy i mowi, ze w pracy ma takiego kumpla co kiedys pracowal u jubilera i, ze rozmawial z nim o obrączkach:P dzisiaj wziąl do pracy nawet tą starą obraczke swojej babci co mamy na przetopienie, zeby pokazac temu kumplowi:P i TZ powiedzial tez , ze teraz mozemy pochodzic po zlotnikah i sie popytac co i za ile:P Takze ja stwierdzilam, ze wiekszosc facetow to nie ma pojecia co i kiedy trzeba robic:P i trzeba im to jakos uswiadomic:P |
||
|
|
|
#1408 |
|
Raczkowanie
|
W moim przypadku goście również wiedzą, że mieszkam z narzeczonym od prawie 4 lat. Wiedzą też, że wszystko co mogliby mi dać (żelazko, garnki, roboty kuchenne itp.) to ja mam.
Więc nie spodziewam się prezentów tego typu. Jednak zamiast kwiatów poprosimy o coś innego typu: totolotek, zdrapki lub wspomniane wyżej książki i winko
|
#1409 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Ty gdzie mieszkasz? właśnie angielski sam podobno już nie wystarcza, moja sis od miesiaca chodzi na kurs norweskiego bo pracy nie mogła znaleśc wiec moze po tym kursie będzie ciut lepiej szwagier tez ma tam dobra prace wiec jakos zyja, zarabiaja na dom.widzisz dobrze że Twój TŻ ma fajna pracę więc kasa jakś jest a racja że to jest i tak więcej niż by tu w kraju zarobił. Ciebie rozumiem że pracujesz gdzie możesz bo kasa na ślub się każda przyda a siedzieć w domu to też bezsensu ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1410 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję, że uda Ci się znaleźć kogoś odpowiedniego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i gratuluję rocznicy, macie dziś więc podwójne świętowanie ![]() Zdecydowanie powinno być "Z wielką gracją" Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo wie, że to tylko przez te kilka dni i potem przechodzi...Ja się tylko boję, co to ze mną będzie w ciąży... ![]() Ja wierszykom o kasie również mówię nie. Wiadomo, że teraz Młodzi wolą dostać pieniądze w prezencie, niż jakieś konkretne rzeczy, ale jeśli np. któryś z gości nie miałby za bardzo kasy i wolałby mi kupić jakiś niedrogi prezent, to nie chcę nikogo takim wierszykiem "zmuszać" to wypełniania koperty mamoną. Wiadomo, że każdy chce Młodej Parze coś dać i nie chce przychodzić z pustymi rękami, więc wolę, żeby nam kupił drobiazg niż ciułał grosz do grosza, żeby w kopercie nie było "za mało". Ja zresztą każdemu mówię, że na to wesele zapraszamy po to, żeby przyszli i dobrze się bawili, a prezenty są dla nas nieistotne.
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-09-17 o 12:58 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

trudno jakos przezyje

i oczywiście czekamy na fotki z weselnym lookiem! 
A dzisiaj teoretycznie grill u "teściów"...

Ja tez znalazłam ten wierszyk.