|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Dzień doberek,
ja tylko na chwilkę, mam dziś w planach sprzątanko i mycie okienka w kuchni, wiec się zabieram za porządki póki mi ochota nie przeszła. Cytat:
Mnie też w nocy brało jakieś choróbsko, przebudziłam się i wzięłam 2 rutinoscorbiny i już mi lepiej ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Tez bym chciała zobaczyć ale nie jestem w klubie ![]()
![]() |
#572 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
tu na prawdę jakiś wirus na wątku panuje ;/
mnie katara męczy, wczoraj w gardle drapało, zaraz mi mama kupiła prenalen no i miód i cytrynka i przezyjem jakos ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Własnie kupiłam trszokę rzeczy dla juniora tzn zamówiłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Zadomowienie
|
fajna ta sesja
![]() a wy macie jakieś pomysły??? bo w mojej głowie pustka ![]()
#574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe21870.html A skąd dziewczyny te info, że miód szkodzi w ciąży? Bo ja też szukałam takich informacji, ale znalazłam nawet, że jest zalecany, bo naturalny. uska000 aż zazdroszczę zdjęć, pewnie są piękne, chociaż nie mam możliwości ich obejrzenia ![]()
![]() |
#575 |
Raczkowanie
|
jejku dziewczyny jak Wy szybko piszecie... nie potrafię wszystkiego przeczytać a już kolejna strona
![]() Mam do Was pytani odnośnie Waszego brzucha. Kiedy u was zrobił się widoczny? ja już 17 tydzień rozpoczełam i jak ktoś nie wie to nie zauważy, że w ciąży jestem..... Jak tak czytam o Waszych zgagach itp. to pocieszam się ,że ja tego nie przechodzę... Kwaśne nadal mi smakuje... i oby na słodkie nie przeszło bo wtedy może będę tyć... choć na razie tylko 1 km do przodu. Z dzidzią wszystko ok. Byłam w takim szoku jak zobaczyłam na drugim USG jak macha rączkami, nóżkami a ja tego nie czuje i nie widzę bo brzucha brak. A skąd jesteście? ja z Wielkopolski, a dokładniej teraz z Poznania bo kończę ostatni rok studiów. Z mężem jestem troszkę na odległość. Jak jesteśmy trochę w domku razem to ja za chwile na zajęcia albo on w delegację i tak w kółko.... ale jeszcze ten jeden semestr mam tylko duzo do roboty a potem to już tylko pisanie mgr i będzie ok. Mam takie marzenie za rok w czerwcu mieć dobry humorek z prawie pół rocznym synkiem- bo prawdopodobnie synek tak na 80% i być już mgr inż po obronie... może się uda ![]() A co do dzidzi to możecie mi powiedzieć jak dokładnie wyglądało USG połówkowe? tzn nie wiem czy dobrze wiem o co chodzi. Dziecko jest wtedy "gruntownie" oglądane czy ma wszystkie narządy itp. i czy jest odpowiednio duże do swojego wieku? dobrze myślę? ja dopiero na nie idę za prawie 4 tygodnie wiec jeszcze troszkę muszę poczekać. pozdrawiam Was serdecznie i miłego weekendu... |
![]() ![]() |
![]() |
#576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam 90 km do Poznania, więc jesteśmy z tego samego rejonu ![]()
![]() |
#577 |
Raczkowanie
|
Maga83
Ja mieszkam kolo Gostynia tak "normalnie " ![]() Ja byłam na USG w czwartek teraz. Zawsze jak chodzę w czwartki to moja ostatni dzień danego tygodnia - więc byłam teraz w ostatnim dniu 16 tygodnia i obejrzeliśmy z p. doktor tylko stópki , nogi i tyłeczek - dosłownie bo dziecko tak było ułożone. Widziałam, że to chłopak ale p.doktor powiedziała ,że płeć jeszcze do potwierdzenia jednak mam takie zdjęcie ,że chyba nie ma wątpliwości. Po drugie powinien być chłopak bo wiem kiedy doszło do zapłodnienia a kiedy była owulacja więc bardziej pasowało na chłopaka. ![]() A co do brzucha hm? może i lepiej ,że jeszcze nie widać... będzie mały choć to nie przesądzone bo jak zacznie rosnąć....to się okaże dopiero. wieczorami tylko po całym dniu jedzenia tak mam ,że widać jakbym dużo zjadła.... |
![]() ![]() |
![]() |
#578 | ||
Zakorzenienie
|
ja juz wrocilam z zakupkami
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no wiec lecim, zakupy w Pepco, ceny smieszne, za wszystko dalam cos ponad 90 zł ![]() number one ![]() ![]() i dalej: pajacyk zebra (Nikola sie uparla ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Przyczajenie
|
WITAM!
jestem w 26tyg II ciąży chciałam się zapytać czy którąś z Was męczą może żylaki krocza i jak sobie z tym radzicie jeśli takowe występują czy tylko ja mam takie "szczęście" |
![]() ![]() |
![]() |
#580 | ||
Zakorzenienie
|
ja juz wrocilam z zakupkami
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no wiec lecim, zakupy w Pepco, ceny smieszne, za wszystko dalam cos ponad 90 zł ![]() number one ![]() ![]() i dalej: pajacyk zebra (Nikola sie uparla ![]() ![]() bluza z takiego misia z uszkami ![]() rampers cena 14,99 czepeczka 2,99 body 5,99 body 5,99 komplet jeansy kamizelka i bluza za 29,99 ![]() skarpetki za 2,99 ceny jak w lumpeksie kocham pepco ![]() ![]() ![]() i jeszcze tescowe body z kubusiem zakochalam sie ![]() yyyyyyyy ale cos namieszalam z dwoma postami przepraszam ![]() ![]()
Być może Bóg chciał, abyś poznał wielu złych ludzi zanim poznasz tę dobrą, abyś mógł ją rozpoznać kiedy ona się w końcu pojawi Niki ![]() Alex ![]() Edytowane przez kamciurka Czas edycji: 2011-09-17 o 12:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#581 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tez muszę do Pepco-widziałas moze czy są kombinezony zimowe?? ale to co zamówiłam w tym patryczku tez ma dobre ceny ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#582 |
Zadomowienie
|
Kama nasi synkowie komplet z tygryskiem beda mieli tak sam;p
#583 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#584 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też, pierwszy weekend października dopiero bo wtedy jadę do rodziców i w ich mieścinie jest akurat pod nosem ![]() ![]() A my z mężulem myjemy okna, znaczy ja mu pomagam w dole i piorę firanki i je prasuje a on wszystkie prace na wysokości ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#585 |
Zadomowienie
|
Nastapi era bobasow ubranych w Pepco
![]()
#586 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#587 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, aż w szoku jestem ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
Kamciurka, fajne zakupki ![]() ![]() ![]() Nie uwierzycie, jest sobota i znowu boli mnie głowa ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Zakorzenienie
|
Agatek się pewnie pakuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Zakorzenienie
|
Neska prawie trafiłaś
![]() ![]() ![]() To już jutro ![]() ![]() ![]()
#590 |
Wtajemniczenie
|
Witam mumusie i dzieciaczki
Ale u mnie dziś ładna pogoda, słoneczko odwiedziło Opolszczyzne. Trzeba zabrac sie za robotę, dzis mi idzie wszystko jak krew z nosa, tak mi sie nic nie chce... Fajne ubranka z Pepco kamciurko , fajnie, ze udało Ci się takie okazje złapać. Ja tam narazie nie kupuję nic, bo mam 3 duze pudła ubranek, no, ale jak sie trafi chlopak to dla niego mam mało ubranek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() No i dopadło mnie przeziębienie...buuuu!:ni e: Na szczęście na razie jest w miarę lajtowo i oby to się nie rozwineło! Miałam od wczoraj gości ![]() ![]() ![]() Czeka mnie jeszcze za godzinę wizyta u weta bo kici zrobił się guz wielkości śliwki w miejscu szwów ![]() ![]() Kamciurka zakupy cudne! Jak będę się czuć dobrze lecę dziś do Pepco ![]() Agatek wyobrażam sobie jaka musisz być podniecona przed wyjazdem ![]()
#592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() normalnie czuję się jak przed pierwszą randką ![]() A BebiBebi i peral siedzą ze swoimi tżtami i świata poza nimi nie widzą ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-09-17 o 15:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#593 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jetem z Legnicy ale dosyć dobrze znam Poznań bo przez 2 lata tam studiowałam na WSZiB Mam malutki sentyment do tego miasta., a szczególnie do Hotelu Orbis koło Cytadeli, bo tam nocowałam i imprezowałam ![]() Ja na połówkowe tż muszę jeszcze poczekać - jestem umówiona na 6 października. Mam nadzieję że dzidzia będzie chciała pokazać co ma między nóżkami bo jestem strasznie ciekawa czy to synuś czy córcia ![]()
![]() |
#594 |
Zakorzenienie
|
Nasmarowałam stópki amolem i pod kołderką leżę, bo męczę się z upierdliwym katarem
![]() ![]() ![]() ![]()
#595 |
Zadomowienie
|
jeeny... mój TŻ pobija wszelkie rekordy roztrzepania. Już drugi raz w ciągu tego roku zgubił dokumenty od auta. Wścieka się i złości. Rano jeździliśmy po sklepach więc może tam mu wypadły, właśnie pognał do tych sklepów popytać czy ktoś nie znalazł.
----------------------------------- Właśnie wrócił TŻ - znalazł! Dokumenty czekały na niego w Lidlu ![]() Dobrze że się znalazły, ufff.... ![]()
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2011-09-17 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#596 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
![]() a ja zmykam do szwagierki pewnie znowu wroce z darami ![]()
![]() |
#597 | ||
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Ja wczorajszy dzień w pracy ledwo przetrwałam a jak wróciłam do domu to zjadłam kolacje która długo w żołądku nie została ![]() W ogóle to jestem wpieniona, dzisiaj był mój drugi dzień w pracy po urlopie i wczoraj i dzisiaj ryczałam tak mnie szefowie wnerwili. Wczoraj otwieram kopert z czekiem a tu 220 euro mniej bo ponoc nie mam tyle urlopu, gdzie nalezy mi si od początku roku 9 dni(wyliczane na podstawie przepracowanych godzin) a zapłacili mi tylko za 4 dni a mieli za 6dni. A dzisiaj mówie właścicielce że szef kuchni zrobił źle grafik i poszedł na urlop i musze to zmienic(bez jakichkolwiek zmian finansowych) a ona zaczyna mi jakieś problemy robic,. Ja jestem zastepca szefa ikuchni pod jego nieobecnośc sama podejmuje decyzje ale z grzecznosci chciałam poinformowac właścicieli...a tu masz..... i do tego doszła jeszcze inna sprawa ale to za dużo pisania....no tak mnie wnerwili....oni tak jak by z góry zakładali ze pracownicy chcą ich oszukac. ![]() Cytat:
![]() Monika i Kamciurka dobrze ze wizyty udane i że stan si nie pogarsza ![]() Cytat:
![]() Ja jestem 25tc i żylaki odbytu meczą mnie już ponad miesiąc. W Ie nic na nie nic dostałam ale jak byłąm w Pl to lekarz pozwolił mi stosowac hemorektal który aplikowałam raz dziennie i widocznie za mało bo nie przeszły a w zasadzie po skończeniu teraz jest jeszcze gorzej. Pozwolił jeszcze na maśc aesculan i właśnie dzisiaj na noc zastosuje bo już chodzic nie umiem. Jak to mi nie pomoże to już nie wiem co mam robi.
![]() |
#598 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
-------------------------------------------- Byłam w Pepco i oto moje zbiory ![]() ![]() Upssss to chyba zebra a nie żyrafa :P
![]() ![]() Edytowane przez Mijus Czas edycji: 2011-09-17 o 18:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny śliczne nabytki
![]()
#600 | |
Zakorzenienie
|
Nie zjem, bo nie mam nic już
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.