|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Zadomowienie
|
Ja wyglądam jak Hitler. Włosy zaczesane w drugą stronę przyklejają mi się do czoła, nie wiem czemu. Ale po domu pochodzę, może jak się przyzwyczaję, to będę nosić raz tak, raz tak.
#993 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#994 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#995 |
Zadomowienie
|
Ostatnio kupilam sobie 2fazowa odzywke z sprayu Biovax do wlosow ciemnych i mam rowniez maseczke tej firmy
![]() Szampon i odzywke do włosów zniszczonych Schwarzkopf Rescue Repair, zapuszczam wlosy, ale eksperymenty z lekami przeciwgrzybicznymi chyba sobie daruję :P Moje wlosy rosną wolno ale bywalo gorzej ![]() Teraz kiedy mam ciemne wlosy i farbuje jedynie odrosty az tak bardzo ich nie niszcze, pamietam, ze kiedy mialam 18 lat i pol roku farbowałam na blond, to byl koszmar, wlosy sie tak poniszczyly, ze staly w miejscu i rosnąć nie chciały... I tak je niestety czesto niszcze prostownicą, bo nuestety mam naturalnie krecone wlosy, a w prostych czuje sie lepiej, bo kreconych ani uczesac nie moge, wywijaja sie we wszystkie strony no i na dodatek sa wtedy krotsze ![]() ![]()
#996 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dowiesz się jakie cuda potrafią kręcone włosy ![]() Po co zmieniać naturę? ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Raczkowanie
|
mam maly problem. Moj tz kupil mi zwykla rzepe 2kilogramowa
( http://www.google.com/imgres?q=steckruebe&u...1 aSXCw&zoom=1 ) zamiast czarnej rzepy (tak naprawde to nazwa tylko zwyczajowa, bo to jest czarna rzodkiew) http://www.biolebensmittel.at/ezimagecatalogue/...65878-400x500.jpg powiedzcie mi czy moge z tej zwyklej rzepy rowniez nakladac sok na skalp?
Ale tylko nieliczni mają cos do powiedzenia, bo tylko nieliczni potrafią zniesc ciszę, i napiecie, konieczne, kiedy się myśli. PANIE POMÓŻ MI DOPOKI NIE BEDE WIEDZIALATRZYMAC JEZYK ZA ZEBAMI, CO CHCE POWIEDZIEC. AMEN
|
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |
Konto usunięte
|
![]() Niee, nie może być aż tak źle. Cytat:
Czarna rzodkiew ma mocny, ostry smak. Rzepy są łagodne w smaku, więc to nie jest to samo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() sobie porównanie znalazłas ![]() Moja grzywka też się nie chce układać na drugą stronę, zawsze nosiłam ją na lewo, ostatnio mi coś odbiło i zaczesałam na prawo, pochodziłam tak przez kilka dni, ale nic z tego nie wyszło, bo nie mogłam jej przyzwyczaić do tej strony ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1002 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1004 |
Raczkowanie
|
Ja mam już swojego wcierkowego faworyta. Jest nim JANTAR. Jednak spośród wielu wypróbowanych on i seboradin niger lotion to moje KWC. Zaraz zrobię duże zamówienie na dozie-co by mi jantara w razie co nie zabrakło. Biorę 10 butelek
![]() ![]()
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1006 |
Raczkowanie
|
dziewczyny pomóżcie, gdzie mogę dostać owoce bluszczu?
U mnie w zielarskim nie ma i nie bywa w ogóle... szukałam w internecie, ale też nie widzę. Czy zostaje mi tylko zebranie świeżych? choć nie mam pojęcia gdzie to rośnie:P Potrzebuję tego do farbki ziołowej, ale może któraś z was orientuję się czym to zastąpić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | |
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2945274 6]KWC w sensie wpływu na porost?[/QUOTE]
Tatty i na porost i na baby hair ![]() Natomiast seboradin daje mi też przyspieszony wzrost, baby hair, ale wysusza włosy tam gdzie mi spłynie /mam cieniowane i siłą rzeczy od góry kłaki moczą mi sie przy aplikacji/. Inne wcierki /oprócz seborenu, ale tego nie testowałam teraz /- nic mi nie robią. Capitavit- skleja włosy, Rzepa wzmacniająca joanny- nic, a kłaki przyklapnietę i szybciej sie tłuszczą, Seboravit dopiero zaczynam, więc nie wiem na dłuższą metę. Oczywiście wspomagaczem jest oleje rycynowy, który mam dodany na stałe do szamponu. W tym przypadku liczę nie tyle na porost-co na pogrubienie. Któraś z Was pisała, że wyrasta jej po kilka włosów z jednego mieszka. Mi niestety tylko jeden włos z jednego mieszka/ gdzie niegdzie tylko po dwa ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
![]()
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja zdecydowałam się na swoją stałą farbę allwaves tylko mam dylemat jaki kolorek /wcześniej 4 lata gorzka czekolada, ale chcę troche jasniejsze teraz jak mam juz rozjasnione o 2 tony/. Kusi mnie kasztan, ale jeszcze myślę o jakimś jasnym brązie....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1010 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Więc jak rozjaśniłaś już troszkę włosy, to uważaj z doborem farby, żeby ich znowu nie przyciemnić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No a własnie wszystkie brązy wychodza mi czarne....
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem ![]() Edytowane przez czarnaaa33 Czas edycji: 2011-09-17 o 08:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Daj znać o efektach. Ja czasami bawię się w płukanki przyciemniające, jednak nie jest to zbyt dobre wyjście - stale stosowane wysuszają włosy. Czyli w ten sposób efektu na stałe dorobić się nie da bez poświęceń. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2945355 2]Nie dziwię się, że owoców nie mieli.
![]() Daj znać o efektach. Ja czasami bawię się w płukanki przyciemniające, jednak nie jest to zbyt dobre wyjście - stale stosowane wysuszają włosy. Czyli w ten sposób efektu na stałe dorobić się nie da bez poświęceń. ![]() oj tam oj tam ![]() myślałam że jakiś suszony bluszcz znajdę ![]() co do mojej farbki, to będę mieszała wywar z glinką białą, więc może nie wysuszy włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ten Jantar? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesli chodzi o szybki odrost to mi loxon 2% pomógł bardzo, ale jego trzeba uzywać na stałe/zresztą jak już sie zorientowałam wszystkiego trzeba na stałe jak sie ma problemy z wypadaniem/ . Mi po nim dużo odrosło i szybko tez rosły. Nie chciałam do niego wracać, bo jakoś nie miałam przekonania do dłuższego stosowania, ale jak patrzę na zdjęcia, gdzie po nim miałam geste włosy/avatarek/ i na obecne prześwity/zdjęcia załączone/ to jestem bliska zdecydowania się na niego. Po jantarze odrastają, ale nie w takich ilościach jak po loxonie.... -pierwsze-po loxonie2% -drugie -obecne prześwity -trzecie- kolorek jaki właśnie uzyskałam przez połączenie saszetek koloryzujących joanna multi color -orzechowy brąz z naturalnym blondem
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem ![]() Edytowane przez czarnaaa33 Czas edycji: 2011-09-17 o 11:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Zadomowienie
|
Czarna , kusisz tym Jantarem
![]() ![]()
![]() |
#1017 |
Raczkowanie
|
Kochana-a o kuszę bo włoski naprawdę po nim rewelacyjne.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1018 |
Wtajemniczenie
|
nie szampon a kapsułki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Śledzę wątek już od dawna i muszę powiedzieć, że bardzo mi pomogłyście, a raczej moim włosom ![]() magdaavon- Jeszcze nie potrafię cytować postów, a chcę szybko odpowiedzieć. Do rzeczy: może warto byłoby się rozejrzeć za tym bluszczem po parkach, lasach lub ogrodzeniach domów? U mnie w okolicy rośnie tego dużo nawet u mnie w ogrodzie. Ewentualnie mogę zrobić paczkę ale najpierw musiałabym je chyba wysuszyć, bo inaczej mogłyby sfermentować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Śledzę wątek od dawna i muszę powiedzieć, że bardzo mi pomogłyście, a raczej moim włosom. magdaavon- nie potrafię się jeszcze sprawnie poruszać po forum (cytować postów). Chcę szybko odp więc do rzeczy. Może warto by było rozejrzeć się za bluszczem po parkach, lasach lub ogrodzeniach domów? U mnie w okolicy rośnie tego dużo nawet w moim ogrodzie. Ewentualnie mogłabym zrobić paczkę, ale najpierw musiałabym wysuszyć, bo inaczej mogłoby sfermentować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.