|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Cytat:
|
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak przestałam karmić, to miałam takie przerwy i UU jak kamienie, ale masowanie i wyciskanie ręczne wystarczało ![]() Bylebyś się nie nabawiła zapalenia piersi! Może na wszelki wypadek zabierz laktator?
|
|
|
#1863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, jak radzą dziewczyny, jak masz możliwość, to zabierz laktator i odciągnij chociaż trochę. Sama tak zrobiłam w Częstochowie , odciagnęłam 100 ml i spokojnie dotarłam do domu bez bólu piersi.
|
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
no nie chce go brac bo jest duzy a nie mam takiej torebki duzej.... no zobaczymy choc z drugiej strony bardzo sie boje tego zapalenia piersi bo tez mi sie szybko zgrubienia robia. Zosia odsypia okropna noc a ja sie szykuje i plavcze ze ja zostawiam, taki ze mnei glupek
|
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
ania2631
dziekujemy, Nadusia oczywiscie kawalera juz ma![]() Lece zaraz albumik obczaic ![]() night25 dziekujemyAlez Macius maltretuje Sophie. Lebek jej ukreci My po spacerku. Nadia spala w wozku. Hurrrra! Teraz pizza ![]() aaaaaaaaaaaaa Anula u mnie nie sprawdzalo sie reczne odciaganie. Poleciala odrobinka a UU pozostawaly twarde. Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-17 o 16:28 |
|
|
|
#1866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mogę już powiedziec, że tak
Cytat:
Biedna żyrafka, ale za to zadowolony Maciuś ![]() Anula wystrzałowej zabawy na panieńskim Siasiu Nikoś zasnął jakby "w przelocie", super zagłosowałam na Alusie Ani - czy ja dobrze widzę, że ten konkurs trwa do grudnia 2012? ![]() jeszcze Sebuś....
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Ja melduję, że tak na nasze Dzieciaczki dziś Wszystkie zagłosowałam
ania z cyferkami, śliczniaste zdj w albumie !! gabcia moja calusi dzień w ogródku, mam nadzieje, ze w nocke ładnie spac bedzie Gusiu, pizza !! Mniam ! a ja własnie wyciagnęłam ulotke z furtki z reklamą telepizzy i bije sie z myślami co zrobić Smacznego ![]() Sliczna Twoja Niunia ! night, Maciuś to masakrator żyraf ! Aż paluszki białe ma od zaciskania łapek Anulka, powtórzę sie - powodzenia na panieńskim !! Baw się dobrze !! ![]() ![]() Zosieńka jest pod opieką
|
#1868 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko każdego dnia zadziwia nas coraz bardziej ![]() Zostawiłam w klubie filmik. Popatrzcie w wolnej chwili
|
|
|
|
#1869 |
|
Wtajemniczenie
|
Bylam na zakupkach i kupilam Antosiowi TO zajarany jest jak nie wiem! Ma baaardzo duzo melodyjek, uczy liczyc do 3
i w ogole bardzo fajna zabawka! Dziecko zaaferowane tak, ze mama ma troszke czasu dla siebie!night25 Macius&zyrafka Anula hmmm... bedziesz musiala chyba odciagnac recznie. Tylko nie wylewaj, bo moze ktos bedzie mial ochote na malibu z mlekiem ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Siasiek pozycja do spania Nikodema mistrzowska. Jak sie tylko obudzi to hop na brzuszek
|
#1870 |
|
Zadomowienie
|
Dla wszystkich odchudzających się
![]() Sorry za jakość ale foty z telefonu.
|
#1871 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla Maluszka, niech rośnie zdrowo ![]() O rany! Niezły widok Cytat:
![]() Cytat:
![]() ENCHAN - Sto lat kochana!!! Wcięło mi poprzedniego posta, why? W każdym bądź razie mój mąż zaproponował ogólnopolski zlot tatusiów na następnym zlocie mamusiek wizażowych... Co Wy na to? Kto się będzie wybierał z Tżtem, bo plakietki trzeba robić ?Ogłaszam wszem i wobec, że moje dziecię jest super grzeczne! Była u nas dziś rodzinka Męża z 14 miesięczną dzidzią, MASAKRA!!! Ciągle tylko rączki i rączki, walnęła naszego Kubola w oko, zabrała mu smoczek, rąbnęła go w głowę, aż się biedny spłakał. Istny wulkan z tej małej, a nasz Kubuś oaza spokoju leżał i się przyglądał Uwielbiam swe dziecię ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
|
|
#1872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślisz, że Twojemu nie będą różki wychodzić? Toć to przecież chłopak ![]() No i takie deserki akurat Tobie nie zaszkodzą
|
|
#1873 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() albo pogadają o fajnej Cytat:
A jak się dziś czujesz??? mam nadzieję, że lepiej odrobinę podpisuję się pod pytaniem dziewczonki ![]() Pauliziu ![]() jak skóra na główce syneczka dzisiaj? amarciu avatarek cudny ;night jak Maciuś rozkosznie MOLESTUJE rzeeraffkę aniu numerki zagłosowane na Alusie; anula_81 za udane wyjście wieczorne ![]() ja, podobnie jak anulinka odciągam co około 6 - 7 godzin, staram się trzymać tego rytmu, bo później boli; zdarzyło mi się kiedyś 9 godzin i nie było grudek ale bardzo bolało; u mnie ściąganie ręczne w łazience, tak żeby odciążyć nieco UU się nie sprawdziło ale jak dziewczyny pisały może u Ciebie będzie inaczej ![]() Zosieńka w dobrych rękach zostaje a Tż niech się cieszy, że ma tak fajną kobitkę;a teraz dla dziś świętujących: enchan spełnienia absolutnie wszystkich marzeń zosiuu dla Mateuszka;Migotko bzyczko antropia - ZDRÓWKA gusiu Nadeńka w ogrodniczkach jak zwykle ![]() Się witam ![]() Wiecie co, zauważyłam, że moje dziecię na spacerze przez ostatnie dni w połowie trasy robi wielką awanturę i drze się w niebogłosy, jak go tylko wezmę na ręce, to cisza rozgląda się chłopak dookoła ![]() jako, że klocek mały z niego a drugą ręką trzeba wózek pchać, to nie daję rady długo, jak go tylko do wózka chcę z powrotem wsadzić, to aż piszczy ![]() mecz obejrzałam, leczo czeka na cudowne się zrobienie ![]() dziewczyny czy potrzebuję coś więcej dla Małego do chrztu niż pelerynkę i gromnicę ??? ściskamy z Wikusiem Ciocie wizazowe siasku przez ten widok na zdjęciach poczłapałam po herbatniki
Edytowane przez delicadeza Czas edycji: 2011-09-17 o 18:54 |
|||
|
|
|
#1874 |
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek
to bialo czerwone Tak na marginesie to Tobie tez bardzo nie zaszkodzi. Tak mnie czarowalas, a na fotach niezla dupa!!! I gdzie te kilogramy he? Musze bardziej sie postarac do listopada, bo juz po nocach sni mi sie kebab u Jaho
|
#1875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż u nas to akurat chrzestni kupują |
|
|
|
|
#1876 |
|
Wtajemniczenie
|
Delicadeza ja tez zauwazylam, ze moj Antosiek chce juz obserwowac swiat i jak mi robi awanture w gondoli to skladam bude, Antosia hop na brzuszek i sobie synek oglada
przy okazji robi wielka furore, bo zwraca tym na siebie uwage A jesli wybieram sie na krotkie zakupy to wsadzam go w fotelik i dziecko tez zadowolone Sprobuj moze Wiktorkowi ogladanie swiata z pozycji 'na brzuszku' sie spodoba!Co do ciemieniuszki to jeszcze nie zeszlo, ale zakupilam dzis specjalny szampon na ciemieniuche i mam nadzieje, ze pomoze
|
#1877 |
|
Zadomowienie
|
Delicadeza mały ciekawy świata jest a leżenie w wózku to przecież kara
![]() No chyba, że jak to Mango mówi "plecy go bolą" ![]() Paulizia ja mam 15 kg do zrzucenia, wyglądam jak kluska, wielka w dodatku. Coś mi się zdaję, że Ty do okulisty musisz bo szkła masz za słabe
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dobra, po prawdzie Cię kocham, ale muszę sprawiać pozory A do mnie miała dziś dojechać paczka słodyczy od teściów i NIE DOJECHAŁA A od poniedziałku wracam do diety i nawet nie mam czym się cieszyć w tych ostatnich dniach wolności
|
|
|
#1879 |
|
Zadomowienie
|
Ja Wam mogę przesłać troszkę jak chcecie
Ciemne to mus czekoladowy, mega puszysty (jak ja )Jasne to mus z kaszy manny z sokiem truskawkowym ![]() Matallku dla Ciebie wielki słodki buziak Chcesz zobaczyć młodego jak jadł deserek?
|
#1880 |
|
Wtajemniczenie
|
a co tu tak pusto?
ja też poważnie muszę się wziąć za siebie... nie ma totamto... może sobie tu dołożę numerki do opisu i raz w tyg bede uzupełniac... taka motywejszyn... tylko ze wszyscy beda wiedziec ile waze albo ile mam cm... wrrrrrrrr
|
#1881 |
|
Zadomowienie
|
Anulinka Twój Piotruś to tak już prawie profesjonalnie
Ślicznie tymi paluszkami przebierał, długo się uczył?
|
#1882 |
|
Wtajemniczenie
|
ja chce zobaczyc, ja...
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy
Pospalas troszke w dzien?Siasiek podziel siedelicadeza ![]() Nadia tez od paru dni buntuje sie w wozku, zlozenie budy tez nic nie daje ![]() Paulizia Jak glowka Antosia? Lepiej? Jutro mamy z mezem 3 rocznice slubu |
|
|
|
#1884 |
|
Wtajemniczenie
|
gusia uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuu
|
#1885 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pauliziu ja go już i na brzuszek (z 5 minut pojeździ i krzyczy) i buda w dół to mu słonko co chwilkę świeci i się krzywi, bo my w lesie spacerujemy, parasolka wózkowa jakaś nie teges chwieje się i boję się, że na Wikusia spadnie, rozpieściłam go chyba w ostatich dniach rączkami za bardzo ![]() a ciemieniuszka zejdzie ![]() anulinko dziekuję za inf.
Edytowane przez delicadeza Czas edycji: 2011-09-17 o 19:20 |
|
|
|
|
#1886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chcę!Czaro jadł deserek? ![]() Cytat:
powiem, jak Cię spotkam Ja sobie nie wyobrażam odchudzania bez wizażu! Jak świętujecie? ![]() Idę tż pochwalić w K
|
|
|
#1887 |
|
Zadomowienie
|
Siasiek to biało czerwone poproszę, adres podać ???
i ja chce zobaczyć Czarodzieja ![]() Gusia a prezenty też sobie robicie?? Dalicadeza Bluberry do nas często zagląda kuzynka z 16 miesięczną córką, jak ona jet u nas 30 min to tak jak by burza przeszła przez dom i zastanawiam się co do będzie u nas za rok ![]() aaaa moje dziecko już śpi i to w dodatku w łóżeczku, bo do tej pory spał z nami w łóżku , dzisiaj mamy 1 nockę oduczania ciekawe o której przywędruje do nas do łóżka
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-09-17 o 19:30 |
|
|
|
#1888 |
|
Wtajemniczenie
|
nie bedzie tak zle, wszystko od dziecka zalezy...
wydaje mi sie ze Wiki potrafi teraz wiekszego bałaganu narobic niz gdy miala 2 latka ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- podejrzałam własnie tabele skoków... cos mnie tkneło... czy to moje dziecko skonczylo wczoraj 15 tygodni??? tak nie mam pytan
|
#1889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet nie wiedziałam, że mamy takiego małego artystę w domu. Tata gra, ciotka gra, to chyba wdał się w rodzinkę ![]() Artysta już śpi, tak w ogóle
|
|
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim dzieciaczkom świętującym miesięcznice
Siasiek Czaro na zlocie się przeziębił ??? ![]() NIkoś de beściak ![]() mattal tyle dziś zrobiłaś czuje że mam dwie lewe ręce przy Tobie ![]() antropia fajne te owieczki z ochraniacza ![]() night25 Maciuś słodziak ! blueberry_11 poczekaj aż Ci się dziecie trochę bardziej będzie ruszać, wtedy też się wulkan z niego zrobi ![]() Paulizu potwierdzam nie widziałam żadnych nadmiarowych kilogramów u Siasia !!! dzień na zewnątrz, zakupy i dłuuuugi spacer, Gabrysia poleżała na kocyku na trawce i non stop fikała na brzuszek i patrzyła jak się dzieci bawią, fajne jest to że Gabi przewraca się na brzuch zupełnie inaczej niż robiła to Zosia, Zocha to tak z rozpędu się przewracała, nogi do góry i bach na bok a Gabrynia to po kolei wszystko przekłada, nóżkę, rączkę, ramionko i główkę, jakaś taka bardziej elastyczna jest, często leży tak, że dupka i nóżki już na brzuszku a tułów i głowa jeszcze na boku, wygląda to tak jakby się połamała ![]() no i obraca się na razie tylko w prawo ( Zosia też od prawej strony zaczynała) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

, odciagnęłam 100 ml i spokojnie dotarłam do domu bez bólu piersi.

Zosienka jest juz z nami
dziekujemy, Nadusia oczywiscie kawalera juz ma

Czekamy na Ciebie fasolko

dla Maluszka, niech rośnie zdrowo 

Zosieńka w dobrych rękach zostaje a Tż niech się cieszy, że ma tak fajną kobitkę;
spełnienia absolutnie wszystkich marzeń 
muszę sprawiać pozory

, dzisiaj mamy 1 nockę oduczania