|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
|
|
|
|
#3212 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() ale mały dziś mamusi daje wciery "spórny" od rana teraz zasnął ciekawe na jak długo ale co tam biorę na klatę wszytko co mi serwuję mój dzieć ![]() Nerolka juhuuuuuuu??
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze jakie to pięknie i niesamowite jak dziecko szybko się rozwija.
Wczoraj bawiła się 30 min na macie, dzisiaj rączki wkłada do buzi i świadomie ssie. Zaczyna wydawać z siebie inne dźwięki, gaworzy , mówi " Aaa" "Uu" "Eee" kolor oczu się powoli zmienia. No moje cudo Emilie dzisiaj skończyła 7 tydzień ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Ja we wtorek mam szczepienie ![]() i powiem ponownie, ze ulewa serkiem nawet 3 razy po jedzeniu, mniej ulewa taką wodą, mlekiem. Zdecydowanie serek przeważa ![]() Nie raz się zastanawiam,czy nie za dużo je jak tak ulewa tym serkiem.. Przeszłam na 3, a 3 dni temu kupiłam pakę 2jek Spróbuję zamienić, chyba nie będzie problemu nie, jak ta sama cena ? ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Aaaa i wczoraj przed spaniem, zamiast Ja czytać bajki to Emilie się za to zabrała mówiła i mówiła i mówiła... Dopiero jak sobie pogadała to zasnęła. Jak zawsze usypianie trwało 30min max do 1h tak wczoraj 1,5h. Ciekawe co sobie wymyśli.. |
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 7 tydzień.Wiesz, co Dominik częściej ulewał jeszcze niestrawionym mlekiem, serkiem baaardzo rzadko i to aż tak wylewało się z niego jakby wszystko co zjadł. Ulewanie rzecz normalna, znajoma mówiła, że jej syn ulewał do 1 roku życia, a mojej pediatry córka do 1,5 roku... Ja zagęszczam bo szkoda mi dziecka, co zje to leci i znowu głodny, przebieranie i tak w kółko to szło. Ja już jak go brałam do odbicia to tak, żeby leciało nie na nas a na panele, bo łatwiej zetrzeć. Podejrzewam, że wpływ mają na to też gazy, które go męczą, bo pierdzi strasznie i się męczy, spina się i mu się podnosi przez to. Przed karmieniem podaję mu infacol i jakoś mu te gazy lepiej idą. Myślę, że jak będą normlane panie w sklepie to powinny wymienić bez problemu. My też już na 3, bo Domka 2 uciskały. Ja też chłonę każdą nową umiejętność mojego dziecka. Najpiękniejsze są uśmiechy, którymi obdarza mnie codziennie. Strasznie podoba mi się kiedy wstaję od niego i gdzieś idę to wodzi za mną wzrokiem "gdzie ta mamusia idzie". To pięne chwile, których nikt mi nie zabierze ![]() Dzisiaj leżał na macie i gaworzył z zabawkami, śmiał się, wymachiwał nóżkami i rączkami. Czasem mam wrażenie, że jakby mógł to by wstał i poszedł hehe. Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-09-17 o 19:35 |
|
|
|
|
#3215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez agadus Czas edycji: 2011-09-17 o 20:17 |
|
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tak mam kanapę i swoje bluzki brudne ![]() Tak gazy na pewno mają jakiś wpływ, bo mam wrażenie że teraz mniej narobi w gacie, a za to więcej ulewa, a ulewanie to przecież przez powietrze, które się nazbierało. Ja mam cały czas zdanie przed oczami od pediatry: " Jak ulewa serkiem nie będzie miała kolek" i chyba się sprawdza,bo kolek (odpukać) nie ma i nie miała. Ja czekam na dzień kiedy będzie wyciągać rączki do zabawek i zaśmieje się głośniej i chyba powoli coś kombinuje ![]() Kurcze jak usypiałam mała to myślałam o Tobie i o Domku, i miałam się coś pytać, ale zapomniałam ![]() Dzisiaj sprawnie poszło, Zjadła, smok i sen ![]() I nie ulała OJ kocham moja kruszynkę !! Co tu tak cicho ?! ![]() |
|
|
|
|
#3218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze jest taki lek euphorbium homeopatyczny niby dziala ale sama nie wiem na ile dziala. Zanetko Emilie jest cudna, ja juz ci pisalam, ze uwielbiam twoja ksiezniczke. I czasami na zdjeciach przypomina mi Szymka Avatar piekny.Kapalismy sie w wiaderku, krzyku mniej ale nadal byl :/ nie wiem juz co robic aby temu mojemu kochanemu synkowi uprzyjemnic pluskanko. Chyba bede go kapac na sposob skandynawski czyli raz na tydzien
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też kolek brak, więc może coś w tym jest ![]() Nic, musimy czekać aż z tego wyrosną szkarbki. Ja kończę to opakowanie zagęszczacza i więcej nie kupuję, zobaczę jak to będzie. Nie chcę go uczyć jedzenia samego zagęszczonego mleka, bo boję się że później żołądek nie będzie sobie w ogóle radził z takim "lejącym". U nas pieluchy tetrowe to tak schodzą od tego wycierania, że szok-jedna za drugą. Ubieram śliniaki już jemu ![]() Pytaj pytaj ![]() Super, że Emilie nie ulała |
|
|
|
|
#3220 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo Ja na początku podałam wciskając po kropelce do każdej dziurki, ale teściowa powiedziała że w ten sposób w zapaść może wpaść ![]() więc dałam na patyczek i do nosa - choć nie wiem czy coś działa.. Czytałam, czytałam - zapomniałam odpisać. Cieszę się, ze Emilie ma już kawalera Ja po kolacji i mi mało ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
bo moja pięknisia poczuje nie raz wiatr między nogami i siura na przewijak i pierwsze co mam pod ręką to pielucha ![]() więc już sobie kupiłam ich więcej, aby nie prać codziennie. A ona jak uleje mi serkiem to zaraz pielucha tzn rogi pieluchy do wody i czyścimy buzię w środku z mleka aby pleśniawek nie było ![]() Też ubieram śliniak wczoraj dopiero na to wpadłamIdę jeszcze coś zjeść ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------
|
||||
|
|
|
#3221 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny proszę Was skromniutko o kciuki za jutrzejsze chrzciny Szymona
Jakiś stres mnie zaczął ogarniać ![]() Oby był grzeczny w kościółku ![]() Dobranoc
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja była cały dzień OKROPNIE marudna, a w Kościele totalny spokój. Powodzenia
|
|
|
|
|
#3224 |
|
Zadomowienie
|
Zanetko ja mam ta sol morska w spreju, co prawda maly niezbyt lubi jak psikne ale to tylko chwileczke. A jeszcze jak kichnie, to juz zupelnie gilki sie odrywaja. A co do patyczka, tez na poczatku tak robilam ale on coraz bardziej ruchliwy jest i juz sie boje.
Kurcze piers mnie bardzo boli mam nadzieje, ze nie przewialam
|
|
#3225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że mówisz o moim Dominiku??? A cicho bo weekend Ja się zbieram do kąpania, ale mi się nie chce
|
|
#3226 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Bry wieczór
![]() U nas przemiły dzień Mieliśmy tę imprezkę u teściów na działce, o której Wam pisałam (że pozazdrościli mojej mamie ). No i wcale się na nią za bardzo nie cieszyłma, aż do wczoraj, kiedy to dowiedziałąm się, że teściu zaprosił nie swoją rodzinę i swoich znajomych, ale ... moją rodzinę i znajomych!!! Czyli dokłądnie tych ludzi którzy byli na pępkkowym u mojej mamy Dziwne to nieco. Ale on po prostu nie tyle chciał pokazać Tymka komuś, co pokazać swoją działkę tym "moim". A zna tych wszystkich ludzi, bo od wielu lat (jeszcze przed ślubem) moi rodzice i męża rodzice nawzajem sie zapraszają na wszystkie imieniny it. No i siłą rzeczy znają też swoich znajomych nawzajem Tak więc spędziłam miły dzień na dworze w towarzystwie ludzi, z którymi czuję się najlepiej ![]() Cytat:
Zmartwiłaś mnie, słonko ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I jak tylko goście się rozejdą to przychodź prędko zdać nam relację ![]() Dzięki dziewczynki za odpowiedzi w sprawie krwawienia. Widzę że oprócz Żanetki, to krótko to u Was trwało. Mam nadzieję że taki mój "urok" po prostu, a nie że coś się kiepsko goi. No i cały czas mam tam szwy Te wewnętrzne znaczy się...I jeszcze na koniec ponawiam pytanko, co takiego fajnego jest w zabawkach lamaze? Bo ja się pierwszy raz zetknęłam z tą nazwą i ciekawa jestem co to za cudeńka i czym się wyróżniają spośród innych
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nieźle twoj maz musi miec przedramie wycwiczone od noszenia Dominiczka, my przy Sarce juz wysiadamy
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2011-09-17 o 22:01 |
|
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek one jakoś tam wpływają na rozwój dzieciątka, którąś podała linka na allegro i tam fajnie pisze co i jak
Ja krwawiłam długo i przestałam dopiero kiedy mi skrzep wypadł z środka a wypadł dlatego że wstrzykiwałam sobie tam 10m3 wody utlenionej - zalecenie od gina, aby wypłukać właśnie wszelkie dziwactwa, bo też głęboko byłam poszyta.
|
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() nie było nas caly dzień , bo byliśmy dziś na wycieczce ![]() Pojechaliśmy do Sochaczewa do Muzeum Kolejnictwa i mieliśmy trasę kolejką wąskotorową do Kampinosu. Filip kocha ciuchcie i był wniebowzięty! A Lilka przespała cały kurs w chuście, w puszczy poleżała na słoneczku (na chuście), pośmiała się i pogugała, a potem w drodze powrotnej znowu przespała w chuście. ![]() Było super bo i pogoda dziś świetna. Planujemy choć raz w miesiącu robić sobie takie dzienne wycieczki z Glutkami. Też mamy konika FP włączam przy usypianiu ![]() Cytat:
co się dzieje??
|
|
#3230 | |
|
Zadomowienie
|
Cieszę się, że kolejna impreza się udała
.Tak, te krosteczki są czerwone z białymi czubkami. Mam wrażenie, że intensywność koloru nasila się, gdy Mała się pręży .Cytat:
będzie dobrze.youyou świetny pomysł z takimi wycieczkami. Kajool jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy . Proszę o więcej rad, wszystkie chętnie przeczytam i zarejestruję .
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-09-17 o 21:55 |
|
|
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
MAdziulka
za chrzciny ![]() Cytat:
szczególnie Pan Metka jest chwlony i zyrafka Sophie
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
a ja oglaszam wszem i wobec ze kinga przerecila sie z brzuszka na plecy! trzy razy probowala - mega zawziecie - i raz sie udalo. a ile sie namarudzila to szok. tak dlugo probowala ze maz nawet zdazyl zauwazyc
za to ja mam fajna twarz od jakiegos tygodnia. zaczelo sie od mega tradzikub (na szczescie powoli mija) a teraz mam jeszcze zajady i pękajace kapicki ust. wyczytalam w madrym necie ze to za malo nienasyconych kwasow tłuszczowych. by sie zgaddzalo bo mi sie tabletki z wiesiolka niedawno skonczyly i zaczal sie problem a zbyt wielu olejow roslinnych nie jadam. kunga zaczela powaznie wieczorami gaworzyc |
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
JA kupiłam nowy płyn do płukania,
bo ten lovela to jakiś szajs dla mnie. Pieluchy mam tak sztywne,że aż szorstkie a miałam próbkę z lenora sensitive, wyprałam pieluszki i takie miękkie )i czuć zapach Monika dla Kingi ! Jak masz internet to chwal się swoją królewna !! Nerolka Max nie zrobił?! |
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
fotki
|
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
Monia to Kinga ma takie uczulenie po tym Twoim eksperymencie z mlekiem?
ile ma włosków ile ma cm? bo wyglada na bardzo długą )
|
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
no policzki ma po mleku - ładnie wyszło, nie? a jaka duza to nei wiem, w ciuszki na 62 wchodzi. tylko pulpet - 5200 g
|
|
|
|
#3238 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny kochane jesteście
Naprawdę Wszystkie Ale nic szczególnego się nie stało, zaczęło się od strasznie stresującej jazdy po Kubę (pozabijam kiedyś się z dzieciakami w aucie, z mojej winy i głupoty Tż próbuje mnie mobilizować, chce mnie wspierać a ja nie potrafię się do niczego zabrać. Miałam założyć firmę, żeby być niezależną a boję się. On mnie namawia, wspiera, chce pomóc a ja taka D*** ŻYCIOWA jestem No to się wyżaliłam...
|
|
#3239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
You You u mnie konik się super sprawdza ale też włączamy go tylko przed snem wieczornym żeby mały kojarzył że to już noc super się patrzy jak zasypia wpatrzony w jego brzuszek ![]() no to trzymam za jutrzejsze chrzciny !!!faktycznie tu cicho ale w weekendy to chyba standard ![]() w klubie wrzuciłam kolaże (dzięki Żanetce przypomniałam sobie jaka to fajna zabawa ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo teraz, przy chorującym parolatku i wiecznie wymagającym opieki niemowlęciu, nawet człowiek nie ma sekundy żeby się w siebie wczuć i zastanowić co by chciał w życiu robić. Nie mówiąc już o realizacji tych planów.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:07.

Zła jestem 

za 7 tydzień.

Jakiś stres mnie zaczął ogarniać 

zębole