|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
ja się zmywarki jeszcze nie dorobiłam
|
|
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie
ale moja mama ma
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Laski
![]() ja włąśnie po obiadku znowu grilowany pstrąg był na tapecie wzięło nas ostatnio na takie jedzonko, a trzeba korzystac póki pogoda pozwala troche nas objadła szwagierka, która akurat na obiadek wpadła ale za to przywiozła moje wyczekiwane chorwackie winko i figi teraz winko bedzie czekać aż sie dziecko wypakuje ![]() Indygo Agatka jest cudna ![]() Natka ja też myślałam w sumie o kateringu na chrzciny, ale chyba sie skończy na restauracji. Zresztą moja mama stwierdziła, ze nam dołożą no to wolę taką opcję posprzatają za mnie ![]() Aguś u ciebie widze bez zmian....a kiedy masz sie zgłosić do szpitala jak nic nie ruszy? |
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
Bez zmian, bylismy dzisiaj na spacerku, poszlam spac i tz mnie obudzil na obiadek, niedawno przyjechala jego mama i sobie pijemy kawke, ona jak i moja pytaja mnie dzisiaj "to kiedy, kiedy" a Ty jak tam kcohana? cos sie ruszylo???
|
|
#3187 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka melduję się tylko i sprawdzam czy jakieś czerwone posty?? ale nic nie widać
![]() za godzinę goście przyjadą na parapetówkę, także muszę zmykać, a jestem tak narobiona i zmęczona, że najchętniej to nikogo bym nie przyjmowała ale co zrobić, muszę jakoś przetrzymać.A jutro parapetówa u teściów, tam to już będę tylko siedzieć i pachnieć ![]() miłego weekendziku, bo to chyba ostatni taki ciepły i słoneczny
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u mnie nic i nic i zero nawet już nie ma brązowoBrzuch twradnieje, ale nic poza tym Cisza.... Martuś ostatni ładny weekend? O nie! Ja się nie zgadzam! Udanej parapetówki |
|
|
|
|
#3189 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny
Nasze mamy z dzieciaczkami po drugiej stornie brzucha pewnie szaleją na spacerach...Piękna pogoda... My dziś od rana u moich rodziców. Pomagałam mamie lepić pierogi. Najadłam się jak dzika świnia Zdrzemnęłam się, potem pojechaliśmy na spacer no i jestem w domu...Aguś, Lula widzę, że u Was też nic i nic i zero ![]() Czekamy więc nadal Rabarbar Nooo za duże ryzyko...No i nie wiadomo co by Wam tam wyrosło na takim nawozie ![]() Celtea Jak tam? Dziewczyny śliczne macie te maluszki. Co jeden to ładniejszy
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
wynalazce suszarki chyba bym w stopy całowała
![]() ja nie wiem co mały słyszy w tym szumie, ale w sekunde się uspokoja, a do tego zasypia na raz -dwa -trzy ![]() patent niesamowity
|
|
#3191 |
|
Zadomowienie
|
hej Mamuśki
mam nadzieję,że mnie jeszcze pamiętacie... :pros i:przyznaje bez bicia...że tak się rozkochałam w swojej kruszynce,że świat zewnętrzny jakby byl poza zasięgiem. podczytuje Was dziś powoli i mam nadzieję,że przez weekend mi się uda nadrobić a póki co to : spa ,egwene, agnyska, miss ,spray, lausanne, cotka GRATULUJĘ WAM SERDECZNIE UŻO ZDRÓWKA DLA DZIECIACZKÓW I SIŁ DLA WAS ![]() ![]() ![]() ![]() wracam do czytania ![]()
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
... ale Ty głupotki wypisujesz
Chyba każda z nas zniknie na troszkę po narodzinach maluszka. A mi strasznie niedobrze, mdli mnie
|
|
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł.
Wpadłam się przywitać tylko bo humor zupełnie mi nie dopisuje. Opis na K. Może jutro będzie lepiej
|
|
|
|
#3194 | ||
|
Rozeznanie
|
Tylko się wpatrywać
Cytat:
A co brałaś z wyposażenia do wózka?Cytat:
Głupio mi było, ale cały dzień zachrzaniałam i po południu padłam. A w domu nie posprzątane, nic do jedzenia nie zrobione... Powiedziałam że nie mam siły i grzecznie przeprosiłam (żeby nie było Mam za to nastawione soczki z malin i z żurawin- na zimę do herbatki Mąż nalewki też porobił, ale to nie wiem dla kogo
|
||
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
I już mi się humor z lekka poprawił
Agnes D napisała: przez cc |
|
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
AGNES GRATULACJE
ale duży przystojniaczek
|
|
|
|
#3198 |
|
Zadomowienie
|
AgnesD gratulacje =)))
|
|
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes Gratulacje!! Aby maleństwo dało Wam mnóstwo powodów do radości |
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamcie!
Wielkie gratulacje dla nowo rozpakowanych! Dziękuję też za wszystkie gratulacje i miłe słowa Rano napisałam ładną wiadomość, ale poszła w eter. To na szybciutko: jakoś mi ciężko idzie karmienie, ale staram się patrzeć optymistycznie. Ale przyznam, że boję się nocy. Mały raczej grzeczny, staramy się zrozumieć nawzajem ![]() Poród to jedno, ale pobyt w szpitalu to materiał na epopeję Wyszłam w każdym razie prawie tak zielona jak przyszłam, a karmienie miało byc bajerem, żadnych problemów, hehe.Dla tych, przed którymi poród: - na sn polecam wygodne klapki (mam pęcherze od łażenia z oksy w za małych japonkach)- szlafrok mi się nie przydał (na oddziałach gorąc, a po porodzie jeszcze dużo kobiet ma uderzenia gorąca) - poduszka do karmienia (mam fasolkę z allegro, z tych wzorów co pościel) super sprawa, bardzo wygodna Nie wiem co się u Was dzieje, nic nie poczytałam, tyle co ostatnią stronę Całuski dla mam już rozpakowanych i uściski dla tych, co jeszcze czekają
|
#3201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: A ja nadrabiam dalej
|
|
#3202 | |
|
Rozeznanie
|
Przede wszystkim miałam na myśli fotelik samochodowy, który potrzebuję mieć w domu, by już na spokojnie siedzieć i czekać na akcję porodową
No ale do wózka zamówiliśmy śpiworek i skórzaną rączkę chyba tż zamówił. Ale to było tak dawno, że nie pamiętam co tam miało być![]() Cytat:
![]() AGNES WIELKIE GRATULACJE
|
|
|
|
|
#3203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
GRATULACJE!!! duży chłopczyk A u mnie na dziś zapowiadają burzę... - kolejna szansa na pęknięcie pęcherza... jaki ze mnie głupol ja naprawdę w takie rzeczy wierzę Dobrej nocki Edytowane przez kasiuleczkakuleczka Czas edycji: 2011-09-17 o 20:51 |
|
|
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Agnes gratulacje!!!! Malenstwo przesliczne!!!!
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#3205 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lepiej już? Cytat:
![]() GRATULACJE Też jesteście takie... do du... ...do tyłu dzisiaj?
|
|
#3206 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niewiedziałam że TO trzeba wyciągać ... myślałam że samo sobie jakoś wyjdzie / pójdzie ![]() Cytat:
![]() za położną ![]() za tapetę, może się pochwalisz ![]() Cytat:
kurcze mnie też pobolewa odbyt momentami, położna pytała czy miałam hemo w ciąży / nie miałam / gdy mi TAM zaglądała, nie wiem o co jej chodziło głupia jestem że nie zapytałam skąd to pytanie... Cytat:
![]() AGNES GRATULACJE ![]() kl aski:
|
||||
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agnyska i Stokrotka... Nie nadrabiajcie tylko piszcie na bierzaco co u Was.... Bo tutaj wszystkie jestesmy ciekawe jak sobie radzicie....
|
|
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Maluszek wykąpany, nakarmiony (wieczorem popisowo łapał pierś i ciągnął wyjątkowo wytrwale, co mnie nastraja lekko optymistycznie na noc, bo wygląda, że załapał o co chodzi ) i śpi ![]() Ja z wymienionym opatrunkiem Na razie na plusie jesteśmy. A mojej cioci za pomoc przy karmieniu to nie wiem jak się odpłacę, chyba musiałabym jej jakąś wypasioną brykę kupić Bez niej nie dałabym rady, tak bolało, że płakałam. Nie chcę jeszcze pisać, że najgorsze za nami, ale faktem jest, że piersi już AŻ TAK nie bolą i chyba dobrze mleko wypływa. U mnie akurat zastój zrobił się w momencie nawału pokarmu, więc wyobraźcie sobie, jakie miałam melony (z mojego małego B, jak to zobaczyłam w nocy, to zaliczyłam opad szczeny). Kto by pomyślał, że dam radę karmić piersią Mój mąż jest bohaterem Ale wcześniej już go o to podejrzewałam Idę troszkę poczytać bo też się stęskniłam Ale baranek ze mnie Miałam przecież podziękować Malamutce za to, że zgodziła się prowadzić listę i w ogóle za to, że jest taka kochana Edit: Wiecie co, pomyślałam, że poczytam sobie na necie co z tym naszym prawdziwym węzłem na pępowinie i normalnie się przeraziłam. Co za szczęście mieliśmy, że trafiliśmy akurat na tych lekarzy i tą położną! A wiecie, że obydwoje z mężem jesteśmy przeziębieni? Do dziecka podchodzimy w maseczkach na twarz. Jak już wyzdrowiejemy i je zdejmiemy, to mały nas nie pozna
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-09-17 o 22:33 |
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
zwymiotowałam i już ok.
Na necie czytałam, że to niby oznaka porodu. Tylko u mnie same "ozanki" a porodu brak. Jak agnyska zrobiła porządek na liście i jestem prawie na szczycie to jakoś mnie to jeszcze bardziej zdołowało. Pokłóciłam się z mężem (a właściwie wykrzyczałam mu wszystko co możliwe, a on wysłuchał i poszedł od tak się kąpać Agnyska Taki spokój i optymizm można "wyczytać" z Twoich postów, aż się miło czyta. A powiedz - jak ciocia "uratowała" Twoje karmienie? Co musiałaś robić? Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-09-17 o 22:41 |
|
|
|
#3210 |
|
Zadomowienie
|
jestem z powrotem..czytałam.. zaznaczałam..ale moja panna wstała.. i wcięło wszystko
ale z tego co pamiętam... mamuśką nowym już gratulowałam.. poczytałam Wasze opowieści porodowe..i aż się łezka w oku kręci.. to jest takie niesamowite..każda rodzi dziecko-niby to takie oczywiste..a tu co kolejna dziewczyna,to kolejna zupełnie inna historia z pięknym happy end-em ![]() teraz mocno z Sarą zaciskamy kciukasy za Nasze przeterminowane Ciocie.. i te wszystkie kurczowe,żebyście się jak najszybciej rozpakowały przepraszam..nie pamiętam kto.. pytał o wynik paciorkowca.. mi po prostu napisali,że wynik pozytywny i że znaleziono steptoccocus typ b (coś takiego było napisane) Agnyska.. kurcze z tym węzłem to normalnie szok... całe szczęście,że tak trafiłaś i dobrze jest wszystko ![]() Cotka chyba pytała o maść na sutki... ja miałam wielkie szczęście,bo Sara tylko jak położna mi ją podała do cyca złapała od razu i zaczęła ssać..także poogryzane sutki mnie omineły praktycznie i tych silikonowych kapturków nie użyłam nawet. a co do maści..to jak mimo wszystko zaczynały boleć,to stosowałam maść z mamma mia z zjaji z lanoliną. super gęsta maść,nie trzeba zmywać przed karmieniem a naprawdę przynosi ulgę. a co do dwójki... ja dopiero dziś do toalety dotarłam.. ale położna mówiła,że tak to czasem jest po naturalnym porodzie pozatym.. też mi wylazł hemoroid od parcia..najlepsze,że się dowiedziałam jak mi lekarka oglądała ranę.. dostałam maść na to. a u Nas do przodu .mała to istny Aniołek. kochana jest. dzisiaj co prawda po południu trochę jej się ulało.. i płaczliwa była..ale minęło szybko. wogóle...sama nie wiem co robić..moja Sara w dzień je na żądanie pierś.. czasem wisi na niej godzinę.. czasem tylko 10 min.. ale w nocy.. moja gwiazda śpi nawet po 6h ... np.dziś.usnęła koło 24...przed snem pojadła z godzinę.. potem przebudziła się koło 4.30... jadła 10 min..nawet nie. próbowałam ją obudzić..zmieniłam pieluchę.. nic... spała jak zabita to i ja poszłam spać.. i wstałam o 7.30...a moja panna smacznie spała jeszcze. budziliśmy ją z mężem na różne sposoby.. jak dla mnie to lepiej,że tak długo śpi..ale podobno dziecko musi jeść co 3-4 h i w szpitalu też mi ją kazali wybudzać.. wiecie coś na ten temat? czy to konieczne??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

19 osób będzie . No i ten komfort, że w każdej chwili mogę iść do siebie, przebrać czy nakarmić Małego
ale moja mama ma
wzięło nas ostatnio na takie jedzonko, a trzeba korzystac póki pogoda pozwala 
ale co zrobić, muszę jakoś przetrzymać.

:pros i:

A co brałaś z wyposażenia do wózka?
klask i:
Lepiej już?
niewiedziałam że TO trzeba wyciągać ... myślałam że samo sobie jakoś wyjdzie / pójdzie