|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
witam sie i melduje, ze ciągle zasmarkani
![]() martwię sie o tego dziabąga mojego ![]() katarek jak był tak jest, ale dzisiaj w nocy spał spokojniej...i jak mu wyczyściłam wczoraj wieczorem tak nosek do rana czysty...ale rano tonę tego było...i nie wiem co robić...kropie mu regularnie, frida i woda morska co jakiś czas i ciągle nic ![]() agus
|
#1952 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
![]() U nas nocka w sumie ostatnio standard, od 20:40 do 5:30, później od 6:15 do 8:45, ale mnie od wczoraj napierdziela jedna strona głowy i twarzy i źle spałam ![]() Wczoraj Aluśka wycięła numer, zjadła z UU po kąpieli i zasnęła, myślałam, że się obudzi na butlę, tak jak to zawsze bywało, a ona spała do rana - już drugi raz tak....i powiem Wam, że u niej nie ma znaczenia czy zje UU+mm czy samo UU tak samo śpi - nie wiem jak to możliwe ![]() Katar już praktycznie przeszedł, jeszcze z rana słychac, że coś tam zalega a tak ok ![]() Dzisiaj jedziemy odwiedzic dziadka w senatorium, miłej niedzieli dziewczynki
|
|
#1953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nocka koszmarna. 1,20 pierwsza pobudka a potem co 1h i to z trudem zasypiał musiałam bujać. Oszaleje jak to się będzie utrzymywać. W dzień prawie nic nie chciał pić a w nocy chyba z 7 razy ![]() Atiz może to przejściowe, może przerwy w karmieniu się u niej wydłużają. U nas też coś dziwnego się zaczyna dziać - nie ogarniam tego ale czekam i staram się nie wariować. Wczoraj mój jadł bardzo kiepsko i albo właśnie następują jakieś zmiany tzn. najada się albo coś mu z brzuszkiem dolega. Pediatra powiedziała że to że robi z dwóch kupek na dzień teraz jedną na trzy dni to znaczy że pokarm lepiej się wchłania jest mniej wodnisty, jelita lepiej wykształcone i przez to. Więc sobie myślę że może teraz te przerwy się wydłużają. A u Ciebie jak jest? Czy tylko z tym karmieniem coś się zmieniło czy jeszcze coś???jest niespokojna? Mnie jedynie martwi że on puszcza strasznie cuchnące bączki????? Już nawet myślę czy nie przejść na jakąś wyjątkowo lekkostrawną dietę??// Dziewczonka to jak jej UU starcza to super to MM nie podawaj. jak ja Ci zazdroszczę że ona Ci tak pięknie śpi. Do tego sanatorium zabierasz małą???? Aguś co za gnojki, współczuję zwłaszcza wyrabiania od nowa dokumentów. Antropia wracajcie szybko do zdrówka
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-18 o 09:43 |
|
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK A, czyli mam na ten gluten jeszcze czas
Dzięki.atiz No spróbuj, może i u Was to przejdzie. Ja na początku dawałam pół na pół i z każdą butlą zmniejszałam o 5-10ml ilość mojego mleka i zwiększałam o tyle mm moniczka nadmorska Właśnie od wczoraj znów ładniej je ![]() Bo już bywało tak, że po 30ml jadł ![]() Ale wczoraj nawet 170ml w dzień zjadł antropia Dziewczonka nie wiem, ale Eda czy zje 100ml wieczorem, czy 180ml to śpi tyle samo Czyli obecnie do 2-4 (zależy, o której zasypia) i potem do 6-8 (tu zawsze 200-210ml)Noc standard. No, poza tym, że do północy mieliśmy gości Więc niewyspana jestem, ale za to wygadana ![]() Kolega opowiedział nam, jak robił porządki w rzeczach po zmarłym dziadku. Miał powyrzucać stare, zniszczone rzeczy. Coś go tknęło, żeby w jednej z podartych kurtek sprawdzić kieszenie. Okazało się, że w środku było 28 tys. nowych polskich zł Dziadek na czarną godzinę schował ![]() Szkok po prostu. Teraz kolega wszystko musi sprawdzać, zanim wyrzuci
|
|
#1955 |
|
Raczkowanie
|
gosiek217- Na pewno wszystko będzie dobrzez Michałkiem a jeśli chodzi o napletek t mi powiedzieli żeby tego nie robićgusiagatko- Ale obkupiłaś Nadie ![]() MoniaK- ![]() Grazin- Musze spróbować twoich placków z kurczakiem ![]() Mamaoptymiskta- Za ciężki dzień Lolka1212- Też musze pomyśleć o takiej hustawce dla Igorka Paulizia- Współczuje straty psiaka ja nie wiem jak sobie poradze jak mojego braknie też ma swoje lata juz ale jak na razie dobrze sie trzyma ![]() zosiaaa- My mamy od początku podusie i kołderke babcia fundnęła ![]() Paulizia- Do Sosnowca to i ja chętnie przyjade . Czekam na chichranie się Igorka powoli coś tam zaczyna ale jeszcze nie wychodzi tak do końca![]() eweska- Ja też nie skończyłam prawka musze się wziąść za siebie do szkoły już się zapisałam zaczynam od przyszłego weekendu :brzydal :![]() anula_81- Przytulam mocno będzie dobrze ![]() amarcia- śliczne te Twoje dziewczyny w nowym avku monika21121984- Uwielbiam reddsa cytrusowego ![]() gusiagatko- Chetnie bym zobaczyła jak sobie grają tymi fujarkami to musi być niezłe atiz- współczuje nocki i trzymam kciuki by było lepiej bo musi!! ![]() MoniaK- Za ciebie też trzymam i ściska was ![]() gusiagatko Nadia ![]() enchantresss- Przepraszam że tak późno Wszystkiego naj naj naj!!! Dziewczonka- ![]() matallewar- trzymam za nauke ![]() Delicadeza - Wiktorek ciekawy świata sandrunia1511- trzymam kciuki by wszystko było dobrze Nareszcie udalo mi się nadrobić troszke mnie nie było ![]() Ale i tak nie pobije postu matall U nas wszystko ok Igorek pięknie śpi w ogóle dziecko anioł mam nadzieje że za bardzo nie pochwaliłam ![]() dzisiaj ślonski obiadek u rodziców więc musze leciec się szykować ![]() Wielka prośba !!! też chce zobaczyć zdjęcia ze zlotu ![]() :prosi :![]() ![]() plissssss!!! A tak w ogóle to zazdraszczam wam tego ze się spotkałyście
|
#1956 |
|
Zadomowienie
|
Siasiek ale pyszności, nic dziwnego, ze tak się słodki Czaruś zajada
![]() MoniaK brawka dla synka z aprzerwociki ![]() Mój antuś też dzielnie ćwiczy i próbuje, jednak nadal z plecykjów na brzuszek nie umie.. zatrzymuje się na ramieniu i dalej nie przejdzie.. ale nie poddaj sie mały uparciuszek ![]() Antropia wydaje mi się, że Piotruś musi się po prostu wychorowac do końca i dopiero wtedy przejdzie Zdrowiejcie szybko Matall a to jednak byli goscie?! Myslała, że tylko siostra w ostateczności was odwiedza.. Ale sie kolega obłowił.. szkoda, ze dziadek nie wykorzystał kaski, ale dobrze też, że się nie zmarnowała w koszu Atiz wierzę, że u Poli okres z niejedzeniem tylko przejścowy! Paulizia super zabaweczka! Uwieeeelbiam zabawki.. Zaczynam mieć świra, już mnie ciuszki nie cieszą, tak jak to było w ciąży, tylko mania na zabawki.. boje się tylko, że zagracę mieszkanie ![]() Monika numerkowa ale Staś dobrze przybiera, tak? Jeśli tak, to chyba nie ma powodów do zmartwień ![]() Mamaoptymistka dalej was choróbsko trzyma czy tylko Ty jeszcze chorujesz? A co wobec tego z wyjazdem? Mam nadzieję, że jeszcze uda wam się wyskoczyć.. K19.. jakieś albumiki, zdjęcia Amarcia znalazłam te firany, które mi wczoraj przesłałaś ![]() ![]() U nas nocka super! Tym razem jedna pobudka ![]() Czyli u nas roletka - raz dwa razy sie budzimy, raz tylko jeden Wczoraj miałam dzień sprzatania i zmian w domu.. dziś dzień gotowania.. znajomi przychodzą, niby tylko na chwilę się zapowiedzieli, ale jak my u nich jesteśmy to zawsze mega wypaśne żarełko szykują, więc dziś ja muszę się postarać
|
|
|
|
#1957 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Nie mozna bylo wczoraj Antka uspic wypil 180ml i potem jeszcze 120ml i dopiero zasnal... od dwoch dni ma taki mega apetyt na noc, ale o co chodzi...![]() MoniaK Tymi za kilka dni konczy 4 miesiace mysle, ze nie zrobi roznicy jak mu zagescisz mleczko troszke wczesniej. Ja bede trzymala mocno by to dalo jakis efekt.Atiz super, ze dzis lepiej ![]() Agus87 jaka porazka wspolczuje... kurcze takim to lapy poucinac ech... k190 zazdroszcze slunskiego obiadku a jak tam Twoj tz... pali jeszcze przy dziecku?
|
#1958 |
|
Zadomowienie
|
witam
Agus masakra normalnie , u moich znajomych podobna sytuacja miała miejsce tyle że w poprawiny i ukradli tylko prezenty i całą kasę zebraną przez młodych ![]() MoniaK u nas nocka bardzo podobna bo o 3 był już z nami w łóżku , ale ja wstawałam jeszcze o 00.30 bo się obudził i od 5 już nie spał, o 7 położyliśmy go w końcu do łóżeczka pod karuzele i tam usnął, ale ani ja ani tż nie wie kiedy bo my przed nim padliśmy a o 8 już koniec spania Dziewczonka super że już lepiej, u nas właśnie jak katarek jest to tylko nad ranem, w ciągu dnia już nie ma od kilku dni Wszystkiego naj dla Aluni z okazji 4 miesiąca
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
agus Masakra jakas, strasznie mi przykro, co za chamstwo
k190172 dziekujemy ![]() Dobry ![]() Nadia wstala dzis o 4 wyspana Chyba nie chciala sie spoznic z rocznicowymi zyczeniami. Wstalismy oboje z Tz i bawilismy sie z nia do 7. Pozniej dospalismy do 9 ![]() Dziewczonka dla Aluni najlepszego
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-18 o 10:24 |
|
|
|
#1960 |
|
Wtajemniczenie
|
Matall i co zrobil z tymi pieniazkami?
![]() Aluniu z okazji 4 miesiecy zyczymy Ci duuuzo zdrowka, radosci i samych pieknych chwil!!!
|
#1961 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas nocka całkiem, całkiem. Pepe spał od 19.30 do 5.33 Jak wstałam o 3.30 doić, to znalazłam go w łóżeczku odwróconego o 180 stopni ( w śpiworku się odwrócił ).Zdążyłam już w kościele być i przygotować na obiad. Dzisiaj mało niedzielnie , ale będzie carbonaraDla naszej Aluni sto latek, dużo zdrówka ![]() Lecę, bo nasza marudka się budzi
|
|
|
|
#1962 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1963 |
|
Zadomowienie
|
Gusiu duuuużo miłości i jak najwięcej szczęśliwych rocznic dla was!!
|
#1964 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zabieram, a dlaczego pytasz? Była już raz z nami, poszliśmy z dziadkiem na spacer Cytat:
![]() Ładny, przypadkowy spadek się trafił koledze ![]() Paulizia Twój Antoś zjada nieziemskie ilości rośnie chłop jak dąb ![]() Antropia kochana przytulam przeszłam przez to samo, na pocieszenie powiem, że po 7 dniach widac było światełko w tunelu, teraz już jest nawet ok, ale czasami dalej chrumka jak świnka ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
)Gusiu wielu kolejnych lat spędzonych w miłości i zdrowiu!!!
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, to straszne
co za h... i niech ich drzwi ścisną dużo ukradli? Niestety po weselach często takie kradzieże się zdarzają i trzeba pilnować dobrze kasy ![]() Paulizia, dzięki zakupiłam dziś smoczki i będziemy działać. Twój Antoni tyle wcina na noc to może też mu zagęść? Chyba więcej potrzebuje już?Mamaoptymistka, oj też mieliście przerąbaną noc Zosia, u nas prawie identycznie ![]() Dla Alusi sto lat! Dziewczyny, gdzie można kupić stacjonarnie płyn do mycia butelek i smoczków NUK? Czy tylko na allegro?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-09-18 o 10:55 |
|
|
|
#1966 |
|
Zadomowienie
|
Alusia Dziewczynkowa sto buziaków dla Ciebie w tą śliczną buźkę
![]() Gusia rówież dla Ciebie życzonka rocznicowe Wklejam wam stronkę do konkursu pt. "Mój uśmiech" Może któraś z was będzie chciała wziąć udział ![]() Ja chętnie pomogę klikać i zbierać punkty
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
mattal gluten można w prowadzać na różne sposoby, możesz kaszkę glutenową dodać do mleka, możesz do zupki jak wolisz lub raczej jak Eda woli
![]() antropia z katarem to tak jest że nieleczony tydzień a leczony 7 dni trwa, oczyszczaj nosek i cierpliwie czekaj aż minie Dziewczonka jak tak miałam z Zosią, czy moje mleko czy mm i tak spała całą noc szkoda że Gabi tak nie potrafi ...gusia WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ROCZNICY Nadia baaaardzo mało Ci śpi, idzie spać późno i wcześnie wstaje ![]() dzień dobry lecę bo mała zasypia ![]() dość głośno ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- a i stwierdzam, że muszę kupić śliniako-wdzianko bo sam śliniak nie daje rady z rękami mojego dziecka ![]() dziś poszło pół słoiczka marchewki z jabłkiem ![]() Gabrysia aż sobie rękami dopychała łyżeczkę tak jej smakowało za to Zosia się popłakała że Gabi wszystko zjadła i ona nic nie mogła dojeść po siostrze
|
|
|
|
#1968 |
|
Rozeznanie
|
mamaopty u nas tylko kwestia niespokojnego jedzenia i nieprzesypiania nocy
Dziewczyny dziękuję BARDZO za miłe słowa i wsparcie, będzie lepiej !
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
szczegoly opisze w klubie wszystkim dzisiaj swietujacym duzo zdrowka ola tez ma katar i ja tez
|
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
Maz pod prysznicem, wiec doczytalam reszte
MoniaK ,atiz, zosiaaa, mamaoptymistka wspolczuje kiepskich nocek Nadia tez wyladowala z nami w lozku ![]() antropia Zdrowka przesylam ![]() zosiaaa, Paulizia, andziot, Dziewczonka, Lolka Dziekuje za zyczonka andziot ![]() tez wydaje mi sie, ze Nadia czasem po prostu za malo spi. Wczoraj poszla spac po 23 i o 4 juz wyspana, strzelala usmiechy na lewo i prawo. Nie sypia tez jakos za duzo w dzien, wiec caly czas sie dziwie dlaczego chodzi spac tak pozno ![]() Wczoraj nabyla nowej umiejetnosci. Zaczela lapac zabawki w raczki i pchala je do buzi (sama) andziotku Powinnam sie martwic jej problemami ze snem? Ostatnio juz pieknie sypiala w nocy (1-2 pobudki) i spala od 22.30 do 7-8 Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-18 o 11:15 |
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka, Paulizia przyjaciel z przyjaciółką wpadli ze spóźnionymi życzeniami urodzinowymi dla tż
![]() Przyjaciel oddał mamie kasę na remont mieszkania, bo ona potrzebowała ![]() A dziadek to był taki wyrwigrosz, że oficjalny spory spadek też zostawił Wydawał tylko tyle, żeby przeżyć i gromadził majątek całe życie ![]() Gusiu najlepszego!
|
|
#1973 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek....Nocka ok...pobudka 1:30 i 4:30 i o 8 wstawanie...Muszę się teraz zająć dzieckiem,bo małżu rosołek będzie gotować ![]() WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA SOLENIZANTÓW a i prosimy o głosiki ![]() GUSIA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO P.S. A będzie powtórka z nocy poslubnej
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-09-18 o 11:24 |
|
|
|
#1974 |
|
Wtajemniczenie
|
MoniaK zageszczam
ja nie wiem co mu sie stalo... wczesniej jadl normalnie, a wczoraj to przeszedl samego siebie. W naszym przypadku nawet zageszczanie nie pomoglo. Prbowalam mu wody dac, ale plul. Ma byc mleko i koniec... podejrzewam jeszcze, ze mu bardzo smakowalo to mleko z tym kleikiem, bo ten kleik calkiem smaczny ![]() Dzis nie zageszczam! ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Andziotku ja wczoraj dawalam marcheweczki i mialam ochote mu zwiazac te wszedobylskie lapki ![]() nowa fotka w albumie
|
#1975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Alunia dziękuje bardzo
Cytat:
|
|
|
#1976 | ||||
|
Zadomowienie
|
Rozmawiałam z inną lekarką dziś przez tel i ona mi powiedziała że Franek może mieć zaparcia skoro nie chce jeść i jest niespokojny. Poleciła zmienić dietę moją a jemu podawać wodę dwie łyżeczki chociaż. I tak zrobię bo teoria że robi kupę raz na 3 dni mnie nie przekonuje tym bardziej że do tej pory robił 2 dziennie.
Cytat:
Cytat:
a czemu w normalnym do mycia garów nie myjesz a potem nie wyparzasz????? Cytat:
tylko muszę pomyśleć jakie zdjęcie dodać.Cytat:
Dziewczonka dla Twojej Aluni wszystkiego co najlepsze. Gusia wszystkiego dobrego z okazji rocznicy, spełnienia najskrytszych marzeń. Co do kataru Franka to muszę przyznać że nie rozkręcił mu się chyba udało nam się wygrać. Od pierwszych chwil dużo Marimeru i leżenia na brzuszku i Frida i Nasivin. Bałam się tego kataru strasznie bo wiem że byłyby problemy ze ssaniem.
|
|
#1977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękujemy za życzenia Właśnie zapomniałam napisac, że śmierdzące bączki są jeżeli dziecko długo "przetrzymuje" kupkę, tak więc teoria z zaparciami raczej trafiona Dziewczyny ja znalazłam taki konkurs: https://mamotoja.pl/babyonline_polec...ykul,9736.html może któraś skorzysta, oczywiście będziemy głosowac
|
|
|
#1978 |
|
Wtajemniczenie
|
mamaoptymistka oby pomoglo
a jak teraz? Jest spokojniejszy?
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() mogę nie komentować nocy ? To w sumie 4 noc od początku istnienia mojego dziecka kiedy jestem niewyspana... a druga pod rząd.. Powiem tyle, Edziku, oddawaj Gabci sen Dziewczyny mam pytanie, co się daje dzidzi gdy nie może sobie pruknąć? Bo u nas ewidentnie o to chodzi, karmienie o 00,20 następnie chwilowy sen jej i mój i znów o 0,50, dalej o 3, o 5 , o 7 i o 9.30 no i spanie do 10.30 Oczywiscie jej, nie mojePo prawie każdym karmieniu przebudzała się po kilkunastu minutach i nózki bardzo podkurczała ciaglę marudząc przy tym. Masowałam brzuszek ale lipa. To są objawy braku pierdków? Dopiero po godz 9 sobie ulżyła pierdkową salwą... Wczoraj to samo było. Nie wiem o co kaman. Powiecie mi co jej podawać? Bo ja zielona w temacie, mam tylko delicol w domu Gusiaczku Duuuzo miłosci w tym pięknym Dniu !!!!!!!!!! ja jutro mam rocznice.. 2 anulinko, ale Ty masz dłuuugie włoski to może dlatego tak wydaje Ci się, że aż tyle wypada ? Choć jesli Cię to pocieszy to ja też garsciami zbieram moje Paulizia, cuuudne zdjecia Antosia na FB Andziotko, a to marchewka tak smakuje Gabuni ? Dziewczonko, a Ty jak się czujesz? Termin dalej na listopad? Najlepszego dla Aluni !!! ![]() aguś, szok, ale wiem, że złodzieje lubią obrabiać domy weselników... nie zdziwiło mnie to ania z cyferkami, gosiek, Sebulek głosy oddane atiz, moooocno trzymam kciuki za poprawę !!! MoniaK, w tesco widziałam ten płyn Loluś, dobra decyzja z kursem !! Ja wiem co czujesz.. czasem mam dzień, że ryczeć mi się chce iż czas przelatuje między palcami a czasem mam mega lenia i sobie myślę, że jeszcze bym mogła 3 lata siedzieć z mała na wychowawczym. Dobrze, że Ty wiesz czego chcesz !! anulko, jak po panieńskim ??? Miałam znów jakiś koszmar, śniło mi się, że Gabi odeszła w 8 dobie życia a jakoś za chwilkę czy w tym samym czasie urodziłam drugą dziewczynkę ważącą 3907g Cudowne było znów przeżyc poród natomiast wieści o Gabi... obudziłam się zlana potem, łzami i od razu ukochałam moją Gabunie
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-09-18 o 11:48 |
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaopt, to zwykłym płynem też można myć?
![]() Daisyy, co za sen
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.

tonę tego było...

Czekamy na Ciebie fasolko

Więc niewyspana jestem, ale za to wygadana 

a jeśli chodzi o napletek t mi powiedzieli żeby tego nie robić

:brzydal :

a jak tam Twoj tz... pali jeszcze przy dziecku?

, u moich znajomych podobna sytuacja miała miejsce tyle że w poprawiny i ukradli tylko prezenty i całą kasę zebraną przez młodych

dużo ukradli? Niestety po weselach często takie kradzieże się zdarzają i trzeba pilnować dobrze kasy