|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
Co do karmienia to jak sie karmi samym modyfikowanym to powinno sie tak jak pisze na opakowaniu, dobrze nie pamietam a, ale chyba co 3 godziny.... DO tego powinno sie dopajac dziecko woda... (tez dokladnie nie pamietam ile tej wody) A na samej piersi powinno sie dawac na zawolanie... Gdyz jest to i mleczko i woda dla dla dziecka... Jak sie miesza (piers i modyf. ) to niewiem no ale wiadomo ze nie powinno sie dawac za czesto modyfikowanego... (tzn. zrobic dluzsza przerwe po nim) a jak twoje mleczko to widomo ze czesciej powinno sie dac.... Aha i tez na mieszanym powinno sie dopajac woda ![]() ...A ja ide budzic malza .... (wczoraj do pozna pracowal a teraz spi
Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2011-09-18 o 11:54 |
|
|
|
|
#3242 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
; wybacz za slownictwo ale ✂✂✂✂✂✂✂ca juz dostaje, nie dosc ze z tym ktg ciagle cos nie tak tam wychodzi i bede musiala je robic pare razy w tyg to jeszcze to czekanie i ta glupia wczesniejsza nadzieja ze maluszek bedzie juz wczesniej. Dżizas, musialam sie wygadac, w zyciu bym nie pomyslala ze napisze takiego posta, caly moj tok myslenia zmienil ten pieprzony szpital, gdyby nie to, to bylabym spokojna o zdrowie mikiego i czekalabym sobie na spokojnie a ja smece, jestem rozżalona, rozgoryczona i porzede wszystkim w**********a. Jeszcze sobie dodam ze od przedwczoraj leci mi krew z nosa wiec w ogole jest super i ogolnie jestem w takim nastroju ze nie bede wam go psula moimi dzisiejszymi przemysleniami, naprawde was przepraszam. I milej niedzieli mamunieoj miśka przytulam trzymaj sie dzielnie
|
|
#3243 | ||
|
Zakorzenienie
|
U mnie nadal nic i nic i zero Choć oczywiście teściu już rano dzwonił czy przypadkiem w nocy nie urodziłam ![]() stokrotka dzięki Stokrotuś Wiem, że przesadzam, że inni mają więcej problemów. Ale zaczynam się bać. Bo nie mam żadnej pomocy obok, żadnej dobrej ciotki jakby co. Mąż pojęcia nie ma co i jak przy dziecku. Pomocą będzie jedyni teściowa, a wiadomo, że nie chciałabym jej pokazać, że sobie nie radzę 3mam kciuki!! U mnie mąż się śmiał, że w niedziele mam nie rodzić, bo będzie nygusek ![]() Cytat:
SONIA004 Malgosia1983; dziś Twój dzień Cytat:
Acelinka Ty jak jechałaś do szpitala w pamiętny wtorek miałaś jakieś skurcze??? Jak to jest z tą oksy?? Po jednej dawce się zaczęło czy jak?? |
||
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Witajce!
AgnesD napisała: Mały jest słodki. Opanowaliśmy karmienie ale mówię Wam, wszystko przeszłam w szpitalu. Opisze jak wrócę i się ogarnę. Pozdrowionka.Pisałam do MAGiALENY jak samopoczucie i odpisała: Cieleśnie w porządku, duchowo gorzej (bo jutro chyba będzie cewnik i oksytocyna). Jestem na patologii i co jakiś czas mam ktg. To śmigam do nadrabiania. |
|
|
|
#3245 |
|
Zadomowienie
|
Pozwolę sobie umieścić info o naszej Luii z innego źródła.... mam nadzieję, że nie będzie mi miała za złe...
![]() "Maluch urodzil sie o 5.29 irlandzkiego czasu sn wazy 3.344kg"... trochę się uspokoiłam, że takie kłucie może być... Dzięki laseczki |
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Zabierzcie mi neta
Naczytałam się o wywoławaniu porodu, że taki poród bardziej boli, że jest groźniejszy dla dziecka... ![]() Niech się samo zacznie ... ![]() Luii gratulacje |
|
|
|
#3247 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
cudowne oczęta
Cytat:
Martusiaaa21 - jak tam po parapetówce??? Co do imprez- za tydz mam iść na wieczór panieński ![]() AneczkaJ ![]() Cytat:
![]() w dużej mierze mam podobnie teraz- chociaż mi się jakoś szczególnei jeszcze do porodu nei spieszy,a el te uczucia co opisywałaś to dokładnie to samo! A co do JUTRO- u nas jest ZARAZ, niekończące, się wieczne, je ba ne ZARAZ ![]() Cytat:
Wózek wypas Cytat:
![]() A powiedz- co Ci dokładnie nie teges wychodziło na ktg? Brak skoków? Przerwy? Za duże spadki/wzrosty?? Cytat:
Cytat:
I nie czytamy neta Agnys, Stokrotka- witajcie z powrotem!!! Agnyska- a nie wypożyczysz tej cioci jakby co???
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-18 o 12:22 |
||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3248 |
|
Zadomowienie
|
..... ach ta moja głowa....! dopiero teraz doczytałam... luii urodziła już 16!!!!!
... a miałyśmy ten sam termin![]() agnieszko wydaje mi się, że nie jest tak źle jak piszą na necie (już to też zdążyłam przeczytać) Moja przyjaciółka z liceum miała wywoływany poród 2 miesiące temu, ze względu ma zastój wody w nerce... i choć to wielka "panikara"... po wszystkim stwierdziła, że nie było źle, a w jej ustach to już coś znaczyło! ![]() Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#3249 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jak ze wszystkim, poczekamy - zobaczymy ![]() Cytat:
![]() Luluś, a zmierz sobie ciśnienie bo może Ci z tych nerwów podskoczyło? Cytat:
Aguś, a czemu Ty myślisz, że przesadzasz? Mamy prawo do wątpliwości, obaw, strachu, płaczu i wszystkich tych emocji związanych z ciażą i póżniejszym macierzyństwem. Mamy prawo prawo prosić o pomoc. A poradzisz sobie napewno. Już tu niejedna nasza mama miała wątpliwości czy będzie w stanie zaopiekować się maleństwem. A teraz jak czytam, to niebo, a ziemia. Taaa moj dzień... Pier.....le nie rodzę Może takie myslenie pomoże. Tak jak Stokrotka pisała: odkąd przestała o tym myśleć wzięło ją z zaskoczenia ![]() Cytat:
Magialena ![]() GRATULACJE LUII! WITAMY NA ŚWIECIE KOLEJNE DZIECIĄTKO
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziś oczywiście mąż jakby nigdy nic się zachowuje Chłopy to mają skleroze!! A mnie normalnie nosi "2. Żadne "wywoływacze domowe" na mnie nie działają, to może czary zaskutkują Jakby co - nie dziękuje Sonia może nie będzie tak źle... Tylko ja się nie nastawiam, że urodzę po tej oksy |
|
|
|
|
#3251 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
"Ostateczną ostatecznością" jest cc. edit: Tak czytałam w jakimś podręczniku.
"Moja matka nauczyła mnie aby stać prosto, siedzieć wyprostowaną i palić najwyżej sześć papierosów dziennie..." - Audrey Hepburn Edytowane przez Malgosia1983 Czas edycji: 2011-09-18 o 12:32 |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale o dziwo mój tatuś (z którym nie mamy dobrych relacji) ciągle pyta jak się czuje, kiedy rodzę ... Szok. Po 9 miesiącach się zainteresował wreszcie. Ciekawe na jak długo ![]() 2. Kurcze bo całą ciąże jakoś optymistycznie podchodziłam do tematu, a teraz jak czytam nasze mamuśki to zaczynam panikować. 3. No i tu mnie rozwaliłaś na łopatki !! DUUUUŻŻŻY BUZIAK za to ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Małgoś czy Ty wiesz, że jesteś kochana ??? Zwariowałabym bez Was!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już tu kiedyś pisałyśmy, że oni rano to już nic nie pamiętają, normalnie magia! Istna tabula rasa...2- nie dziękuj, a ja dalej czaruję |
|
|
|
|
#3254 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
A ja bez WAS ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Acha. Fasolka po bretońsku też się nie da dziecka wykurzyć
|
|
#3255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje kolejnej mamusi !!!!! ![]() kl aski:Cytat:
![]() Moja kolezanka urodzila po 6 godzinach od kroplowy i wogole mowila ze nie bylo tak strasznie, rozwarcie szybko jej szlo... mowila ze do 7 cm rozwarcia sie jeszcze smiala i zartowala.... Ja przy 5 cm to wylam do ksiezyca ![]() Takze nie stresuj sie nic kochana... Wiem ze trudno ale wrzuc na luz.... Bedzie dobrze zobaczysz... To juz nie dlugo.. Po prostu nie mysl o tym
|
||
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() nie pamietam czy juz gratulowałam wszystkim wydaje mi sie ze tak ale na wszelki wypadek gratuluje nowym mamusiomwstałam dzis po 11 widze ze biedne sie meczycie (oczywiscie nei wszystkie) to przesyłam wam moc uścisków i życze zeby zaraz was coś przy niedzielnym obiedzie wzieło i żebyście trafiły na porodówke ![]() Małgosia 1983 Ty sie nei opierdzielaj bo ja chce Stefka juz ucałowac-a zrobie to osobiście, nawet jak mi ni epozwolisz |
|
|
|
#3257 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia ja mam dzień pt. "pier..lę nie rodzę"
Zaraz Tż wróci z treningu, to jedziemy gdzieś na wycieczkę. A Wy macie jakieś plany na dzis\?
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes, Luii Gratulacje!!!
Ciekawe jak AneczkaJ? pewnie już po wszystkim.. Spray, Cotka, Wasze opisy porodów takie lajtowe, że wcale nie wygląda to tak źle Magialena będzie dobrze! Trzymam za Was kciuki
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no takiej to dobrze!!! Mam wieści od Pestki : Lenka od wczoraj ma terapię przerywaną na żółtaczkę i leży sobie koło mnie teraz Już chcemy do domu! Jutro może będę wiedziała jakie są szanse na wyjście w tygodniu.
|
|
|
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj myslelismy zeby gdzies jechac ale późno wstalismy wiec chyba bedziemy leniuchowac ![]() gotuje rosoła
|
|
|
|
|
#3261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
blisko chorzowa do szpitala na porodówke![]() gratuluje nowym mamusia ![]()
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
na poprawe humoru matka wariatka
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma bodziaków ma sie wietrzyć hehe
![]() mój mąz co przyjdzie do pokoju i popatrzy na łożeczko to jest popłakany ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- no ale sie nei mogłam oprzeć wczoraj w końcu zakupilismy pampersy i sa takie maciupkie ze na miska dobre hehe
|
|
|
|
#3265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rosół Ooooo do parku chorzowskiego szłoby się przejechać ![]() Asiaaaaa
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale krząta się po kuchni i gotuje obiad. No mąż do rany przyłóż a za czary może jakiś spacer zaliczę z tym moim chłopem, a potem na 19.30 lekarz kell zobaczymy jak to wyjdzie z tym szpitalem, nic nie wymyśle niestety Dziewczyny - kocham WAS!! Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-09-18 o 13:39 |
|
|
|
|
#3267 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę się kapac.
Do potem
|
#3268 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nastrój dzisiaj mam wcale nie lepszy Cytat:
GRATULACJE LUII Cytat:
![]() Nie czytaj tylko spokojnie czekaj ![]() A mnie dziś boli jakby prawy jajnik. I to dosyć mocno. Trochę się stresuję, bo cały czas mam tam 2 torbiele i w sumie nie wiem co z nimi będzie po porodzie ![]() No i mam pytanie jedno z tych głupich Jak to właściwie jest z tymi skurczami? Jak jest skurcz, to nie czuje się podczas skurczu ruchów dziecka? Przecież chyba podczas skurczu dziecko się przeciska niżej No i jak to się liczy tą częstotliwość? Jak długo taki skurcz trwa i od kiedy liczy się ten odstęp? To taka odczuwalna granica między jednym a drugim skurczem? Bo ja się boję, że będę miała np odczucie że ciągle boli, a w rzeczywistości skurcze będą np. co 8min. Albo że będę myślała, że po prostu boli a nie wpadnę na to że to skurcz![]() Idę na obiadek - pierogi (ale ja mam z serem )
|
|||
|
|
|
#3269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daj znać odrazu co i jak Ci tam lekarz wymyślił
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może w tym tygodniu![]() wiesz u nas była chwilowa zmiana koncepcji jesli chodzi o wózek, bo znależlismy taki kosmiczny co fajnie sie skłąda iytd no ale jednak zostajemy przy xlanderze ![]() no rosół własnei dawno nie robilismy dlatego gotuje juz mi slina leci ![]() Tusia, Małgos obie po chorzowskim sie szlajać bedziecie??? pieluszka jest git ![]() a miska musiałam ubrac bo do szpitala swoich rzeczy nie biore bo gadałam z połozna i powiedziała ze jak wezmą na badania albo co i przebiora to moje rzeczy moga nie wrócić -buuuuu a ja tak chciałam w swoich -no trudno |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.

Niepotrzebnie też mi nagadał 3-4 tyg. temu, że za chwilę będę po.... No, ale już nie chcę się denerwować.
trzymaj sie dzielnie

kl aski:
rosół 

Jak to właściwie jest z tymi skurczami? Jak jest skurcz, to nie czuje się podczas skurczu ruchów dziecka? Przecież chyba podczas skurczu dziecko się przeciska niżej