|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
czesc dziewczyny
przyznam bez bicia ze nie jestem na biezaco natlok w pracy do tego odwiedziny tesciowej i kompletny brak na kompa. wspolczuje dziewczyna ktore stracily fasolki,i mam nadzieje ze juz wiecej takich postow tutuaj nie bedzie bo az strach wchodzic na watek. nowym dziewczyna gratuluje II kreseczek jutro mam spotkanie z polozna a wieczorem usg strasznie sie niecierpliwie zeby sprawdzic czy wszystko ok z fasolka i moze uda sie podgladnac plec ![]() milej niedzieli zmykam gotowac rosol
|
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam fajny przepis na ciasto z malinami i mam zamiar je zrobić http://mojewypieki.blox.pl/2011/09/K...wa-pianka.html
Wieczorkiem napiszę Wam jak wyszło ![]() Miłego dnia! |
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
|
#1234 |
|
Wtajemniczenie
|
ja bede dzisiaj chyba piec ciasto cytrynowe, takie czesciowo z torebki....ale zawsze
hmm smacznie wyglada to ciasto malinowe
|
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-09-18 o 12:00 |
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
my wczoraj zaczelismy 16 tydzien ale czas leci ....
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
to tak jak ja
ja tez 14 ![]() emigra Ty jestes chyba jedna z pierwszych do rodzenia? ![]()
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam termin na 13.3 kochana
|
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam dzis 14 tydzien i 6 dzien a takze mam termin na 13 mrca wiec chyba u mnie albo u ciebie cos nie tak z suwaczkiem ;]
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- ojjjj nieeeee to ze urodzilam w maju nie znaczy ze siedzialm n tym watku - syn jest wczesniakiem i j siedzilm n watku lipiec/sierpien . Syn mial byc z 24 lipca ;] takze nietrafiony strzał hihi ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- ja jadłam słodkie a urodzil sie syn ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#1241 |
|
Zadomowienie
|
Mi dzis wybil 11 tydzien! Sprawdzilam brzuch na pusty zoladek rano i nic nic a nic nie widac
|
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie źle się dziś czuję.
Okropnie boli mnie głowa, nic nie pomaga (no, może minimalnie). Już dwa razy rozmawiałam z kibelkiem. Ogólnie kiepski dzień a taka piękna pogoda
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
no tak, spojrzalam sobie
ale ogolnie jedna z tych co na poczatku Cytat:
![]() wydaje mi sie ze tam tez sie udzielalas, ale moze sie myle
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
ze dwa rayz nie umialam sie zaaklimatyzowac i przestlm sie udzielac i n majowym i na lipcowym
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wasi mezczyzni tez zasypiaja przed tv?
![]() Ja prawie codziennie szturcham mojego meza, bo tv wlaczony a ten dobrze sobie juz chrapie...jak mnie to wkurza ![]() Ja nie rozumiem jak mozna zasnac przed tv czy przed kompem?? Jak czuje ze zaraz zasne to klade sie szybciutko do lozka... Cytat:
mnie tez ostatnio czesto pobolewa glowa i ciagle te odruchy wymiotne. A gdy cieplej na dworze ja gorzej sie czuje i dzis jak wstalam rano to tez bylo mi niedobrze;/
|
|
#1246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Owszem mój zasypia przed tv z tym że na cale szczęscie albo nieszczęście tv mamy również w sypialni więc on z reguły zasypia w łóżeczku już ![]() Dziewczyny ja dzisiaj zaliczyłam lot nad kukułczym gniazdem Powiedzcie wiecie może czy ciężarna może stosowac maśc z Arniki?
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze że mąż zachował powagę, bo ja bym chyba zabiła jakby się śmiał ze mnie w takiej sytuacji ![]() A nic Ci nie jest? Nie masz żadnych poważnych zadrapań ani opuchlizn? Witajcie |
|
|
|
|
#1249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak serio to musialo to pewnie komicznie wyglądac teraz sama sie smieje ale bolało i boli cholernie noga troche puchnie pewnie jest to stluczenie zaczyna siniec jakos to przezyje a mąż nie zaczal sie smiac bo wie czym to mu grozilo niewatpliwie by mu sie oberwalo no i buty do wyrzucenia bo cale przody zjechane
|
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam na śniadanie jajecznicę z cebulką, boczkiem i kiełbasą teraz strasznie mi się odbija...
![]() i ten przepis na ciasto z malinami jest super malin na chwile obecną nie mam, ale truskawki mam więc myślę, że zamiast malin dam truskawki i dziś zrobię
|
|
|
|
#1251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamy za to projektor i filmy wyświetlamy na całej ścianie- jak w kinie..Tylko wtedy, kiedy naprawdę chcemy oglądać film. Nie cierpię odbiorników TV. Na ogół chodzi toto paskudztwo cały dzień. Ostatnio odwiedzaliśmy 3 naszych znajomych w jeden dzień i w dwóch na trzy przypadkach weszliśmy do salonu , a gospodarze TV on, żeby nie było 'za cicho'. No nienawidzę i uważam za chamstwo. Przed kompem mój mąż nie zasypia. On na ogół czyta książkę przed snem. A ja po wczorajszym cholernie intensywnym dniu(pobudka o 4:50 powrót do domu dziś o 3 w nocy), jeszcze w wyrze.. Ale muszę wstać i dom ogarnąć.buuu Mdłości mnie wczoraj ominęły ![]() ![]() ![]() Buziaki |
|
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Głowa nadal mnie boli. Trudno... wzięłam dwa apapy i musi starczyć. Nie będę się więcej truła jeśli nie przechodzi. Herbata także nie pomogła.
Ale nie ma się co dziwić skoro ciśnienie na dworze szaleje. Parno, ciepło i kropi deszcz. Lepiej być nie może (cholernie taka pogoda męczy). Jeśli chodzi o zasypianie przed TV to lubię zasypiać oglądając Animal Planet albo jakiś program dokumentalny (pierwsze reklamy i zasypiam bez problemu ). Nie ma lepszego usypiacza jak nie mogę zasnąć.Mąż czasem po pracy przysypia przy komputerze, czego nienawidzę. Tłumaczę, że jeśli czuje się zmęczony ma położyć się do łóżka.
|
#1253 |
|
Raczkowanie
|
Ja podobnie jak anagat z telewizora nie korzystam. Uważam go za zbędny generator hałasu i od 7 lat takowego nie posiadam. Filmy oglądamy na monitorze komputera i mężowi często zdarza się w trakcie zasnąć. W tym przypadku to jednak problem niewielki, bo komputer wyłącza się automatycznie po zakończeniu filmu.
Również zauważyłam, że Ci którzy posiadają telewizory włączają je często tylko po to by były włączone... no cóż, co kto lubi
|
|
|
|
#1254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do kina już nie chodzimy, bo w kinie jest nam niewygodnie. A tak rozwalamy się na wyrku lub sofie w salonie i jest lepiej niż w kinie ![]() Dla mnie TV to też generator hałasu. To chyba najlepsza nazwa. Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-09-18 o 15:54 |
|
|
|
|
#1255 |
|
Zadomowienie
|
a ja znowu mam smaki
![]() ![]() przyszła mi okropna ochota na bagietkę na gorąco z rostbefem albo z tuńczykiem do tego sałata sos czosnkowy pomidorek ogórek ser tylko dupa nie mam bagietek :/ mam smak na wątróbkę smażona z cebulką ale wyczytałam że w 1 trymestrze niewskazane podobno znowu lipa , zjadlabym też jajecznicę z grzybami , cebulą i szynką ale jajecznice jadam bardzo słabo zciętą ( spływa z patelni) a ponoc surowe jajka tez niewskazane ![]() :roll eyes:i pozostaje ugotowac mi jajka na twardo i wszamac z majonezem na to też mam ochotę to chyba na pocieszenie przez te moje bolące kolana jak je zegnę nie moge rozprostowac a jak mam proste nogi to po chwili ciezko zgiac w kolanach kolor niedojrzałej śliwki juz zaczyna sie pojawiac i boli
|
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
Capsta to Ty wogóle telewizora nie masz??
---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- mi Mój TŻ przyniósł rogaliki nadziewane, loda w kubeczku i żelki żmije czy węże mniam ![]() ![]()
|
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
alez z moim suwaczkiem jest wszystko w porzadku - dzisiaj jest dokladnie 15t1d czyli zaczety 16 tydzien ciazy, a termin porodu mam wyliczony z usg, z OM byl na 10.3
|
|
|
#1258 | |
|
Raczkowanie
|
Nie mam i póki co nie planuję.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Ciasto z malinami wyszło pyszne
Edytowane przez alamig Czas edycji: 2011-09-18 o 18:34 |
|
|
|
#1260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A poza tym.. miny znajomych jak oglądają nasze domu(wynajmowane) są bezcenne.. Najpierw rozglądają się dookoła, bo coś im nie pasuje.. Siadają.. dalej się rozglądają i... nagle EUREKA.. i pyt: 'A gdzie trzymacie telewizor'??????????????? ???? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

). Nie ma lepszego usypiacza jak nie mogę zasnąć.