|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Siema
![]() Cytat:
jak się dosprzątam to zrobię Meble kupiliśmy Indi z BRW bo akurat promocja była.Bo to niespodziewanka była ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() uuu a ja z bolącym gardłem Zdrówka ![]() skierka1981 cieszę się, że z Amelka lepiej, współczuję weekendów bez małża ![]() Cytat:
Karo trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło po twojej myśli Jesteś silną kobitką, na pewno dasz sobie radę W nocy Amela się budziła co chwilę więc pół nocy wisiałam nad jej łóżeczkiem ale za to wstałyśmy o 9:30 dopiero się zabieram za sprzątanie u małej w pokoju Zamówiliśmy jej też łóżko takie, ciekawe czy będzie chciała w nim spać. U nas dziś piękna pogoda ponad 20 stopni, przesyłam wam trochę słonka
|
|
#1502 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dla Antosiawidze że nastawienie ma super, więc napewno będzie dobrze ważne że przegoniliście choróbsko ![]() to ci Jola Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas tez cieplutko, Zuza w krótkich spodenkach io koszulce w piasku siedziała uciekam do sprzatania, bo mąz przywiózł dzis nowa lodówke i mam bajzel :/ *** już przez chwile myslałam że dołącze do grona podwójnych mamusi ![]() @ mi sie ponad 2 tyg spóźnia, ale byłam u giina i tradycyjnie Luteinę dostałam, kurcze a miałam nadzieje że po ciąży trochę sie poprawi a tu d..a bo tyle co odstawiłam tabsy a tu juz problem, oczywiście stwierdził że moje jajniki typowo policystyczne, że można na ich podstawie książke napisac o PCO i jeszcze porobiły mi się żylaki macicy, miała/ma któraś z Was? podobno to sie nie leczy, nie czytałam jeszcze nic na necie bo nie chce się dołowac....
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2011-09-17 o 15:40 |
|||||
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze doczekamy sie zdjec, jak pokoik bedzie skonczony ![]() wspolczuje nocki Maju,a nie mial na mysli miesniakow macicy? Antos mega marudny, bo dzis nie mial drzemki na wlasne zyczenie, a normalnie spi przynajmnie 1-2 godziny w dzien, moze bedzie ladnie spal, bo ostatnio wyczynia rozne rzeczy, aby nie zasnac Tatusiowi, bo wiadomo- mamusi nie odwazylby sie, a jak mama jest w pracy, to...![]() czuje sie podle, wiec troche polezalam, teraz przygotowuje sie psychicznie do kolejnego dyzuru , fizycznie wygladam koszmarnie, wiec nic sie nie da w tym temacie zmienic, przynajmniej dzisiaj.
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
heloł...korzystając z momentu wolnego, czyt. Zu oglądała Georga wrzuciłam zdjęcia sówek do albumu...plus misiu pokolorowany przez Zuzkę Zdjęcia nieciekawe bo robione wieczorem telefonem, ale już coś mogę pokazać ładniejsze zdjęcia zrobię jak już będą wisiały![]() Teraz lecę się bawić...wpadnę wieczorkiem
|
#1505 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie, bo On się nie odbijał
![]() Cytat:
![]() No i widzisz, jak takie niespodziewanki mogę się skończyć , śliczne łóżeczko Cytat:
Musisz podszkolić Tatusia ![]() , trzymaj się Cytat:
Miś super , co to za książeczka? Poproszę o namiar
|
|
|
#1506 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wolę tak niż chodzić z nocnikiem![]() wczorajszy wieczór sporo mi dałdziękuję ![]() ehhh to jest straszne że nawet jakby chciał to go pieniądze zatrzymują ![]() nie pozostaje nic innego jak czekać ja niedawno pół dnia lepiłam pierogi z kapustą i grzybami...uwielbiam:slin a: Cytat:
Cytat:
![]() zależy co robi ale minimum 100 ![]() Cytat:
Cytat:
Zaglądaj do Nas w miarę możliwości...TĘSKNIMY ZA WAMI i ucałuj Maciulka ![]() Cytat:
wczoraj przed 3 w nocy było 5 ![]() Cytat:
kilka razy użyłyśmy ale mi zdecydowanie bardziej "leży" Euphorbium
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Głowa mnie boli, do jutra
Kolorowych snów
|
|
#1508 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale za nim dorośnie,pokończy szkoły,to pewno się mu odwidzi ![]() Ja czytałam,że w cieńkie krążki,ale to chyba bez różnicy i zdrowszy miód niż cukier Cytat:
![]() Ładne to łóżko U mnie 21 było ![]() Cytat:
słyszałam o czymś takim,ale nie zgłębiałam nigdy tematu ![]() Trzymam żeby to nic strasznego nie było Cytat:
No tak,przecież Kubuś ma jeszcze za krótkie nóżki ![]() Ja w sumie,to wpadam pomachać Wam na dobranoc ![]() Spokojnej nocki ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- I wzajemnie Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-09-17 o 21:25 |
||||
|
|
|
#1509 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() dziękuję ![]() no ale kupiłaś czy nie? ![]() ![]() ![]() plasterków nie próbowałam, ale podobne działanie ma Oilbas Oil...polecam Cytat:
![]() ![]() Super że zdrowie wraca do Was i za przedszkole...P.S. My też pierwszy dzień w poniedziałek będziemy miały ![]() Poka zdjęcia ![]() No wiesz Jola ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
teraz leży z brzuchem na wierzchu i co ją kocem przykryje to za kilka sekund to samo![]() Cytat:
P.S. Moja branża ![]() Cytat:
wypocznijcie
|
|
#1510 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() łóżeczko ładne i czekamy z niecierpliwością na zdjęcia ![]() Cytat:
nigdy nie miałam problemów(odpukać)Cytat:
albo zbyt intensywny![]() Cytat:
![]() Pokazałam koleżance jednej z pracy zdjęcia to w całej firmie pokazywała i wszyscy zgodnie że mam sprzedawać te sówki ![]() w imieniu Zu![]() Książka akurat TA Dobry wieczór nadrobiłam ![]() Chciałam Wam tylko powiedzieć o filmie...POLECAM POLECAM POLECAM...skóra w której żyję...zaskakujący, szokujący trochę przerażający...typowy dla Almadóvara jeśli ktoś lubi jego filmy to musi zobaczyć dużo ludzi było, ale warto było
|
|
#1511 |
|
BAN stały
|
Karo można robić technikum po studiach
to jest szkoła policealna i są tylko przedmioty zawodowe, szkoła kończy sie egzaminem potw kwalifikacje zawodowe. a Ty w Primie może?sówki super, zgadzam się z koleżankami z pracy to zawsze dodatkowa kasa Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2011-09-17 o 22:30 |
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko jakby ktoś chciał to jeszcze kupić
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tatus chyba niereformowalny ![]() ![]() wzajemnie
|
|
#1514 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, miewam tak samo Znasz moje zdanie, ale ![]() No i się uzbiera , mam nadzieję, że w końcu uda Ci się wyjść na prostą z tymi zębami.Mam Euphorbium, nie mam zdania na jego temat, bo użyłam raz, ale nasz lekarz mówi, że to taka droższa woda morska ![]() Cytat:
![]() Ja chętnie kupię, po ile są? ![]() Cytat:
![]() Nie poddawaj się
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Wrocilismy wczoraj wieczorem,Werka byla tak umeczona jazda ze zwymiotowala jak juz pod dom dojechalismy, musialam zdjac pokrowiec fotelika bo masakra w tamta strone nic jej nie byloa wyjazd superr poszlismy na Bledne skaly i na Szczeliniec Wielki- mala dzielnie wspinala sie po schodkach i ucieszona jak juz na szczycie bylaodwiedzilismy tez park dinozaurow znajdujacy sie u podnoza Szczelinca , aqua park tez fajny- Werka 1 raz w takim basenie na poczatku sie bala a potem to byl placz jak wychodzilismy , no jeszcze bylismy na Szlaku Ginacych Zawodow gdzie byly zwierzatka -dla Werki raj ![]() apartament tez fajny, mala miala osobny pokoj i sama w nim spala oczywiscie w nocy przychodzila do nas pozniej wrzuce fotki do albumu doczytalam ze Cass urodzila zdrowka dla chorowitkow i buziak dla Magi
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale za Twoje kciuki muszę Cię ![]() no właśnie ja przed ciążą też miałam wszystko wyleczone, jeden w ciąży leczyłam...a po ciąży masakra się porobiła...co chwilę coś nowego plus stare wyleciały/ukruszyły się![]() ale ostatnio moja dok mnie pocieszyła troszkę...powiedziała ze w tym wszystkim mam super kolor zębów, że używa najjaśniejszego wypełnienia a i tak musi go rozjaśniać ![]() ja najczęściej używałam euphorbium i jestem z niego zadowolona, może jest to coś ale woda morska ale Nam pomaga więc się go trzymam ehhh może o tym pomyślę ![]() no właśnie...tylko po ile ![]() cieszę się że wyjazd udany Dzień dobry... ![]() mamy "w"...a później już na forever and ever do siebie, więc
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
milej niedzieli Gotuje sie niedzielny obiad , chlopcy spia, wiec mam pol chwilki dla siebie![]() Cytat:
Karola, powodzenia na swoim ![]() Oooo juz chlopcy nie spia , wiec
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz, już masz szklankę do połowy pełną ![]() Pomyśl koniecznie ![]() *** Kurczę, Kubuś ma bardzo suchą skórę pod okiem, czym mogę to potraktować, ktoś wie?
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zu wyciągnęła ze mnie wiele...plus powychodziły "błędy" mojej poprzednniej...np. leczenie kanałowe na pół gwizdka![]() ![]() to by było coś co chciałabym robić o kurcze, nie mam pojęcia...
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Wszyscy zakatarzeni jesteśmy. Zuzia dodatkowo kaszle tak brzydko i na dodatek nie chce robić inhalacji. Chyba po tych przebojach z kuleczką Jej zostało bo jak widzi fridę to wrzeszczy. Zuzka zaraziła się od niani córki a my od Niej. Mam nadzieję, że szybko minie. Martuś, cieszę się, że zajrzałaś. Ucałuj Maciejkę ![]() Cass, serdeczne gratulacje Czytam Was w miarę na bieżąco. Pisałyście o kasztanach i żołędziach. Mogę wysłać bo u nas dużo ich Sporo już nazbierałyśmy. Gry zamierzam też jakieś kupić, na razie mamy jedną z granny. I też już myślę o prezentach gwiazdkowych ale pomysłów brak. Może tablica z mazakami i magnesami? Tylko tyle mi przyszło do głowy póki co. Ściskam wszystkie |
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja poproszę kasztanów, bo nawet jednego nie mam ![]() Jak sytuacja z kupką?
|
|
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pisałam o kuleczce w nosie i 3 pogotowiach jednego dnia? Naprawdę nie macie żadnego? Dziś idziemy na dalsze poszukiwania bo teściowa chce sobie zrobić jakiś specyfik na kolana to mogę nazbierać i wysłać ![]() Hmm od wtorku do piątku codziennie była kupka u niani w majtki bez płaczu. W piątek wieczorem udało się do nocniczka a dziś dwa razy robiła i sama poprosiła i bardzo się cieszyła. Tak bym chciała, żeby już tak zostało Ogólnie kupki są miękkie, więc na bank zatwardzenia nie ma żadnego.
|
|
|
|
|
#1523 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wpadlam powiedziec, ze wszystko sie udalo myslalam, ze maly w ogole nie wysiedzi w kosciele i bedzie z niego wybiegal ale nie bylo tak zle - troche siedzial na kolanach, troche pobiegal ale w granicach rozsadku, no i najwazniejsze, ze podczas samego chrztu ladnie siedzial na rekach, a jak go przechylilam i ksiadz zaczal go polewac to tak ladnie sie polozyl i patrzyl do tego mielismy fotografa po kosztach i beda super zdjecia z kosciola i z samego sakramentu ![]() impreza po tez sie udalo, dzieciaki troche szalaly ale nie bylo zle, wszyscy zadowoleni a potem after party u mnie w domu z kuzynka i mezem i z chrzestna z mezem a tescie wzieli malego na nocbylo fajnie
|
|
#1524 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
Magi witaj ![]() Svinecko ciesze się że chrzciny udane, z takim dużym dzieckiem to pewnie dużo trudniej Tomek zakatarzony Do tego nabił sobie dziś ogromnego guza na policzku o kaloryfer, jak na niego patrzę to aż mi się płakać chcę tak biednie wygląda![]() Aga jak wrocisz to musisz koniecznie napisac jak bylo w tym pensjonacie, bo po naszym pobycie będe teraz zatrzymywać się tylko w sprawdzonych miejscach... Z dobrych informacji to wytapetowaliśmy dzisiaj pokój Tomali ma tapetę w samochody Oczywiście Tomek musiał pomagać i na krok nie odstępował taty. Jeszcze dzisiaj nie byliśmy na dworzu , pogoda już się psuję. Czekamy aż Tomuś wstanie, zjemy obiad i lecimy na spacerek i zakupy Miłej niedzieli!
|
|
#1525 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli wyjazd udany Super Cytat:
a nie masz jakiegoś kremu natłuszczającego,Lipobase np?Myślę,że czymś takim chyba byś mogła Cytat:
My Ciebie również Cytat:
a może ja przegapiłam ![]() Nie zazdroszczę takiej sytuacji i aż 3 pogotowia ![]() Trzymam żeby Zuzka nie miała juz problemów kupkowych.Cytat:
dla Marcela,że dał sobie główkę polać Cytat:
Zdrówka dla Tomusia Co raz więcej zakatarzonych dzieciaków mamy ![]() Karo bo mi zjadło Twój cytat jak już jesteś,taka ciekawska to nie kupiłam dziecku szczotki Niedobra matka ![]() A my na 10.30 byliśmy w kościele,później prosto do Rodziców na obiadek i dopiero przed chwilą wróciliśmy.Bartosz chyba padnie jak mucha,bo całe popołudnie spędził na dworze,grali z tatusiem w piłkę ![]() Miłego wieczoru |
||||||
|
|
|
#1526 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() też,ale też kilka innych właściwości.Moja nie kaszle po nim. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() czekam na fotki Brakowało czegoś tu,i właśnie wpadłam na to że ciebie ![]() Cytat:
w takim razie zdrówka wszystkim wam życzę Cytat:
podawałaś dicoman? Svi no to miło że wszystko się udało.Z ciekawości zapytam jaki koszt fotografa?ten po kosztach. Wracam do pakowania torby do szpitala
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||||||
|
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No to pewnie nie pisałam. Zuzia znalazła na podwórku kulkę małą taką plastikową, naprawdę malutka. Przyniosła ją do domu. Tego dnia mieliśmy jechać z Nią do parku zwierząt. Czesałam Jej włosy przed wyjściem a Ona do mnie: mamo kulkę mam w nosie Pierwsze co przyszło mi do głowy to fridą pociągnąć. Próbowaliśmy razem z Małżem ale na nic się zdało. Najpierw pierwsze pogotowie - nie ma w ogóle u nich laryngologa. Później drugie - nie ma laryngologa na dyżurze. No to biegiem dalej. Ale zanim pojechaliśmy to zadzwoniłam zapytać i miła pani kazała przyjechać jak najszybciej. Dojechaliśmy na miejsce - mieliśmy jakieś 80km. Bada Ją lekarz a kulki brak. No i do tej pory nie wiem co z nią. Albo wciągnęła i później wydaliła (sprawdzałam kilka dni kupki pod rząd ale nic nie było) albo z tego płaczu wysmarkała a my nie zauważyliśmy. Była naprawdę mała i to jest możliwe. Dziś jak tylko widzi taką kulkę (dzieci strzelają nimi z takich pistoletów więc sporo u nas ich) to od razu mówi, że nie wolno. Nosa też dotknąć nie da sobie. Strachu nam napędziła ale dobrze, że tak to się skończyło.![]() Dziś w jednej chwili serce mi zamarło. Napiszę w klubie. |
|
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogóle to wczoraj zabalowałyśmy
![]() Mąż na ślubie był a my na imieninkach u siostrzeńca ![]() Dzieciaki po 22 pięknie farbami malowały i tak zgodnie się bawiły, jak nigdy Nim wróciłyśmy do deomu i się znalazłyśmy w łóżku to też trochę minęło. Laura spała dziś do 10:20 i to jeszcze hałasowałam żeby się sama rozbudziła.Ohhh skończą się te czasy,skończą lada chwila
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę i ja umyć zanim dam do zabawy. Nie, 3 razy chyba podałam lactulosum. Tak na wszelki wypadek bo widziałam, że wstrzymuje a nie chciałam żeby miała zatwardzenie i płakała z bólu. |
|
|
|
|
#1530 | |||
|
Wtajemniczenie
|
nawet sprawdzał mi na nogach czy nie mam żylaków ale nie mam Cytat:
Cytat:
![]() no ja tez sobie nie przypominam Cytat:
![]() Zuza nie wysiedzi w kościele nawet 5 min więc dla Marciego
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

za odpieluchowanie

Zdrówka 
Zamówiliśmy jej też łóżko 

za odpieluchowanie
NIE LUBIĘ TROLLI
Np. męża siostra tak samo sie rozkręciła, w wieku prawie 4 lat 
Przepraszam, że nędzne te moje podziękowanie, ale brak mi słów.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale za nim dorośnie,pokończy szkoły,to pewno się mu odwidzi 

nigdy nie miałam problemów(odpukać)