|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
wyszly
nawet niezle...teraz czekoladaja daje na cale mieszkanie bo dodalam aromat czekoladowy i nugatowy
|
|
|
|
#3572 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
a aromat taki zwykły do ciasta czy jakiś specjalny np. beztłuszczowy??
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
taki do ciasta ale zamawiany z jakiegos sklepu interentowego bo w marketach nigdzie nie ma takich zapachow... mam jeszce tiramisu i orzechowy... orzechow do nutelli dukana potrzebowalam:P
---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- o stad: http://www.yerbamatestore.pl/product...spozywczy.html ale nie zawieraja ani tluszczow ani cukrow Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2011-09-17 o 23:40 |
|
|
|
#3574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no i muszę się w klubie czymś podzielić
|
|
#3575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie też czeka pierwszy, dwudniowy wyjazd służbowy, tym razem już potwierdziłam, że jadę. Tylko choroba (odpukać) może zmienić moje plany. Mam jeszcze prawie dwa tygodnie, ale już to przeżywam, boję się, że moje dziecko się na mnie obrazi, że cyca już nie będzie chciała, i że w nocy będzie płakać. A na cycki - zabieram laktator. Na wszelki wypadek bo ręcznie mi jakoś nigdy nie szło odciąganie. Jak tak czytam te Wasze przepisy na dukanowe ciasta, to się zastanawim po co to wszystko - kiedyś skończycie te diety i wrocicie to dawnych przyzwyczajeń. Chyba, że planujecie całe życie piec dukanowe ciasta ![]() Wczoraj upiekłam baaardzo kaloryczne ciasto ze śliwkami, węgierkami - mniam ![]() A ja w dalszym ciągu jestem gruba jak Foka. Zacznę się odchudzać, jak mała przestanie cycac. Tylko, ze ja wolę diety a'la Darusiaaa. Kilka lat temu, po konsultacji z dietetykiem miałam ustaloną dietę. Jadłam zdrowo, kilka razy dziennie, to, co lubię i chudłam ok. 2-3 kg na m-c. Gdyby nie ciąża, a raczej roztycie się po ciąży ( w ciąży nie byłam taka gruba - w dniu porodu ważyłam mniej, niż dziś Ktoś przyjmie 15kg? ![]() Pl_madzia-nic nie widać, że to zdjęcie jest po biegu. Czy Ty się wogóle zmęczyłaś? Nic nie widać
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiaka - na wyjeździe tyle się działo, że nie miałam czasu tęsknić. Tylko jak dzwoniłam i słyszałam Iguśka, to łezki mi leciały.
Cycki jak najbardziej pamięta, nie obraził się, raczej był euforyczny - aż zasnąć wczoraj nie mógł - kładł się na mnie, tulił, patrzył na mnie i śmiał się... I cały dzień biegał, głaskał i widać, że był szczęśliwy. Ja teraz za 2 tygodnie jadę znów na jeden dzień z nocą. Już się cieszę. Jednak to jakiś powrót do normalności.
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiaka , ja też wolę zwykłe ciasta niż dietetyczne , to samo myślę że po dukanie waga skoczy chyba że dziewczyny już nigdy nie będą jadły weglowodanów ,cukru ,tłuszczu ale tak się chyba nie da
Megi widzisz tak się bałaś a już się cieszysz na następny wyjazd |
|
|
|
#3578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3579 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja pękłam i zamówiłam małej arke noego z serii tego domku kidder coś tam ![]() Dobrze wyglądałaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
ale to nie ejst tak ze do konca zycia sie czegos nie je.... do konca zycia w jeden dzien trzeba jesc tylko bialko... eszte pokarmow stopniowo sie wprowadza choc wiadomo ze nie wszytsko.... ale pozniej to nie jest takie rygorystyczne jak teraz.... nawet raz w tygodniu moze byc obiad krola:P
|
|
|
|
#3581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tygodniu muszę kupić czarną bluzke do biegania to będę jakoś lepiej wyglądała, bo jakoś grubo na zdjęciach wyszłam ![]() Cytat:
|
|
|
#3582 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja to się najbardziej nocy boję - Ola jeszcze w nocy cyca woła, niby nie je, ale zawsze trochę pociumka. TŻ cyca nie da, mała będzie płakać ![]() Cytat:
, a wczoraj zrobiłam makaron penne w sosie śmietanowo-serowo-szpinakowym z boczkiem.Niech żyją moje boczki i fałdki
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
|
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj jeszcze nic nie jadłam ale czeka na mnie pierś i jak mały wstanie to sobie ją usmażę w curry i poleję sosem czosnkowym no i efekty powalajace - nareszcie moge przebierać w swoich kieckach pod kątem - ten kolor nie na dzisiaj, nie do tych butów itp, a nie że ta nie dzisiaj bo się w cyckach nie dopnie, ta nie, bo na biodrach się zatrzymuje itd. Ueiwlbiam dukana
|
|
#3585 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja was podczytuję jednak nie mamm czasu juz na odpisywanie
mój brzuszek mi dokucza strasznie wiemy juz, że będzie to dziewczynka ![]() Danusia rośnie musi nosić okularki, bo pogłębiła jej się wada wzroku na początku się buntowała ale teraz nawet ich nie zauważawasze dzieci śliczne Darusia gdzie zdjęcia sofy / bo ja chciałam coś podobnego jako dodatkowe łóżko do pokoju Danyt zakupić i nie wiem czy warto |
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
Carolajka fajnie że się odezwałaś , który to tydzień już?
Madzia a w jakich butach biegasz jakiej firmy , bo ja właśnie sobie zamówiłam asicsy te z dolnej półki za 400 z hakiem to nie kupię butów ![]() Dziewczyny wy tak nie ograniczajcie całkiem tłuszczów bo witaminy A D E K są rozpuszczalne w tłuszczach a Ty Bao nie powinnaś się teraz wyjaławiać. Coś wam powiem ,walczę z nadprogramowymi kilogramami już 13 lat czyli tyle ile ma mój pierwszy syn, kilogramy zawsze wracają czasem mniej a czasem więcej , zapomnijcie że będziecie takie jak przed ciążą , wasza gospodarka hormonalna już jest zupełnie inna a hormony w organiźmie kobiety w dużej mierze są odpowiedzialne za tycie niestety. Poza tym komórki tłuszczowe które się namnożą nie znikają nigdy tylko się kurczą i czekają w uśpieniu aż sobie pofolgujecie ,więc walka o szczupłą sylwetkę to walka do końca życia. Ja bardziej stawiam na ruch bo myślę że to znacznie korzystniejsze dla mnie zostawcie te dukany i ruszcie tyłki z domu będziemy się wspierać ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Ana u nas to samo Miko widzi jak my się odnosimy do psa i kota i też nigdy nie uderzył ani nie szarpał , kota próbuje nosić ale ona nie zawsze się godzi na to ,ale widział kiedyś jak teściowa nakrzyczała na swojego psa i teraz też mu pokazuje nunu i krzyczy |
|
|
|
#3587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja już tak mam, że wolę tydzień nie jeść nic niż np. iść biegać wiem, że to złe i że powinnam to zmienić, ale zawsze mówię "jutro".Teraz tez chodziłam miesiąc na fitness, karnet mi się skończył i już jakoś nie poszłam. Nie umiem się zmobilizować, choć wiem, że powinnam
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wolę zjeść kawałek ciasta i godzinę dłużej na rowerze pojeździć, ćwiczenia w pomieszczeniu to nie dla mnie nuda totalna , nie ma to jak na powietrzu, po prostu muszę się ruszać bo inaczej to chora jestem , czasem to sobie lubię tak w kość dać że ledwo żyję
|
|
|
|
#3589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mimo wszelkich sprzeciwów, ja widzę efekty, które będę umiała podtrzymać, a to dla mnie najważniejsze!właśnie zjadłam pierś smażoną w curry i papryce węgierskiej z czosnkiem, posypana serem 16% i zapiłam kubkiem herbaty z cytryną i miodem (miód zakazany-ale jak już kiedyś wam pisałam, nie stosuję się aż tak rygorystycznie, a efekty i tak są
|
|
#3590 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja też mam 158cm (ale ciiiii bo w dowodzie mam 161cm). Ile teraz ważysz i ile chcesz?? Ja zaczynałam z 57kg, teraz mam jakieś 54, ale jeszcze 4 bym chciała zobaczymy...
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic się z nimi nie dzieje, śnieżno białe. Piorę przynajmiej raz w mc w pralce, teraz jak więcej biegam to i raz w tyg prane. Jak zszarzeją to dodaję odplamiacza.No i jeszcze jeden plus że normalnie adidaski brałam 40, a te kupuję 38 i tak się cieszę że mam takie małe stopy![]() Teraz chce wypróbować te z falowaną podeszwą i raczej czarne kupię ![]() Moje dzieci maja koszatniczkę, i jak Eryk ją męczył, czyli mocno dość ściskał, to Erwinek jest bardzo delikatny, i ją drapie za uszkiem tak jak ona lubi najbardziej. Co do diet, to przychodzi taki czas że tyje się od naprawde niewielkich dawek
|
|
|
#3592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3593 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny proszę zajżyjcie do klubu
|
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, co mozna podac dziecku na ból brzuszka? Gabrysia nie mogła zrobić porządnej kupki i teraz mówi, że boli ją brzuszek. Można zaparzyć delikatną miętę???
|
#3595 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej ale naprodukowałyście:brzydal :
Ja miałam intensywny weekend,w piątek byłam na panieńskim(było super )ale rano wczesnie wstałam i wzięłam się do pracy między innymi zrobiłam buraczki te z papryką LIbra,Madziwnia pychotkatylko ja zrobiłam tak,że buraki za grubych oczkach strłam a paprykę i cebulę w kostkę,a że 2 słoiki mi się nie zakręciły to dzisiaj jedlismy do obiadu,bardzo dobre ![]() Wczoraj tez byli u nas znajomi i dzisiaj czuję się trochę jak koń po westernie ![]() Megi super,że wyjazd się udał ![]() Cytat:
[QUOTE=sara 85;29444890]ja bym zbarała ten kubek. Zosia jak cos zle robi to zabieram od razu. Ryczy jak nie wiem , ale ja nie ugięta. Pytam się czy nie bedzie tak robiła,to kiwa głową, że nie. To jej oddaje, ale jak jeszcze raz zrobi tak samo to zabieram już całkiem. Zosia juz wie że ja wreedna i nie popuszcze jej. jasne,że zabieram ale i tak jest faktem,że podłoga juz polana Cytat:
![]() Amelka mame chciała nakarmić ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- wydaje mi się,że można spokojnie |
||
|
|
|
#3596 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
bo ona w wannie ma kubek i ładnie sie polewa ![]() ja tez się staram reagować odpowiednio, ale nie zawsze to łatwe
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiaka - Igor dokładnie tak samo w nocy czasem musi sobie chwilę possać, wtedy ładnie uspokaja się i usypia. Nie sądzę, że chodzi o jedzenie, ale o chwilkę ciumkania. Pierwsza noc była taka: Igor obudził się raz i płakał dość długo, później miał kilka pobudek i picie soczku z butelki go uspokajało. Nie tknie nawet przez sen mleka modyfikowanego ani wody. I tak tej pierwszej nocy potrzebował uspokojenia, pijąc ten sok, że wypił 3 butelki * 250 ml... w nocy tż mu zmieniał pieluchę.
Kolejna noc była spokojniejsza, tylko jedna butelka poszła i tż nie odkładał go do łóżeczka - Igor w nocy tulił się. Podobno wieczorami zwłaszcza był niespokojny, szukał mnie, dość marudny, ale przeżył. Tego się musimy trzymać.
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
Wow!Gmyrcia Ty żyjesz
|
#3599 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak ja się cieszę że moja już o nic w nocy nie woła . szacun Cytat:
No właśnie na kiedy masz termin /? zaglądaj częściej Cytat:
U mnie dziś koleżanka z dzieciem była i tak mi dzionek zleciał. mąż dżemy robił i grzybki więc kuchnia wyglądała jak po przejściu huraganu ![]() Ale przynajmniej jest co jeść /.
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madzia ja miałam adidasy ,wytrzymały 4 lata i właśnie wołają o wymianę i właśnie sobie te asicsy wypróbuję ponoć są dobre ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Ania mmm grzybki , ja chyba nie będę mieć nie będzie komu nazbierać zliczyłam dzisiaj moje dżemy -180 chyba mi starczy na zimę co?sałatek różnych też ponad 100 , jeszcze będą później mięsa i pasztety ze świnki ![]() ja to się chyba powinnam urodzić 100 lat temu ![]() Oliwka to tak zrobiłaś buraki jak ja też na tarce tre ,mówiłyśmy że pycha |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

nawet niezle...teraz czekoladaja daje na cale mieszkanie bo dodalam aromat czekoladowy i nugatowy

tj. nieźle mi idzie z trafianie z krótkich odległości, ale trafienie w piłeczkę to cud tak ogólnie. Fajnie było i integracyjnie - jednak pod prysznicem spędzałam trochę więcej czasu, spuszczając mleko - za to cycki wyglądały nieźle takie nabrzmiałe.

, a wczoraj zrobiłam makaron penne w sosie śmietanowo-serowo-szpinakowym z boczkiem.
na początku się buntowała ale teraz nawet ich nie zauważa