|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Niestety to szczera prawda
Bo ja jestem taką psią mamą. Przez wiele lat byłam zaangażowana w pomaganie bezdomnym psiakom, szukanie im domów, wspieranie schronisk itp. Mój mąż czasem mi wyrzucał, że daję zawsze kasę na psy ( i inne zwierzaki) a na biedne dzieci nigdy...Ale teraz i dzieci powoli zaczynają do mnie "przemawiać " ![]() Sukienunia piękna Ładnaś Cytat:
A może po prostu za mało czasu minęło, odkąd poszłam na urlop żeby się czuć "wypadniętą z obiegu"? Nie wiem...A co do Ciebie youyou to znalazłam optymalne wyjście - wracaj do Warszawy Będziesz mogła wrócić do swojej starej pracy, a ze mną regularnie wypadać na kawkę! ![]() W końcu dziś kupiłam torbę do wózka I folię przeciwdeszczową na gondolę, bo coś mi się zdaje że teraz już coraz częściej będzie potrzebna Torbę myślałam że kupię taką dedykowaną do naszego Mutsiaka, ale jak ją obejrzałam i przymierzyłam to ... płakać mi się zachciało. Po portu brzydka! Próbowałam się do niej przekonać z 15 minut, ale wiem, że codziennie patrząc na nią żałowałbym tego zakupu. A tania też nie była bo ponad 2 stówki kosztuje ![]() I w końcu wyszliśmy ze sklepu bez torby. Ale jeszcze w akcie desperacji zajrzeliśmy do Smyka i tak było kilka takich fajnych kolorowych toreb. I dwie mnie zachwyciły. Tylko 20 zł droższe od tej Mutsowej, a piękne (jak dla mnie), ładnie zrobione, wesołe, kobiece (bo tamta to taka krowa niewyględna ). No i wreszcie ją mam :dO taka: http://www.torbydlamam.pl/product.php?id_product=15
|
|
#3302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
nie ma sensu męczyć się i próbować dopasować do rozpiski z opakowania, moja mała za chiny nie wypije więcej a tym samym dłużej jej nie przetrzymam Cytat:
ciężko mi to jednoznacznie określić, na początku bałam się, że własnie robi później bo główki nie chciał trzymać tak jak dzieci urodzone miesiąc później, ale potem to tak poleciał, że byłam w szoku, 6 miesięcy sam siedział i siadał 7 miesiący wstawał, 9 miesięcy sam chodził wszystkie umiejętności fizyczne osiągnął szybko, ale z mową dłuuuugo zwlekał, teraz mają 2,5 roku dopiero się rozkręca, mówi wiele słów, probuje tworzyć zdania, choć rozumiał od zawsze wszystko co do niego się mówi, a to że zaczął mówić późno nie znaczy że był cichym dzieckiem, buzia mu się nie zamykałam ale mówił w swoim własnym języku ![]() żadnych problemów zdrowotnych nie miał, mimo że wcześniak, żadnych problemów nie było z Lenką mamy trochę pod górkę
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie doznałam silnego przeczucia, że u Bridy coś się dzieje
![]()
|
#3304 |
|
Wtajemniczenie
|
no wiedziałam, że o czymś zapomniałam
Stapelka fajowy ten hipcio, ale Zuzanka jeszcze lepsza (blondynka? dobrze widzę?) bardzo dziękuję za zdjęcia ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- nasza Czarownica
|
|
#3305 |
|
Wtajemniczenie
|
Spłodziłam wiadomość na komórce i mi nie dodało
No to przerzuciłam się na laptopa. Sygine mój 7-tygodniowy Brzdąc je 6 a czasem (choć rzadko) 7 razy po 110 - 120 ml. Tak średnio co 3,5 godziny, ale zdarzy się nawet 2,5 lub 5. Ciężko go wyczuć Brunetko ściskam wirtualnie Żaneta sama układam sobie dietę. Kiedyś bardzo się interesowałam tematem, więc wiem co mogę i kiedy zjeść by mądrze chudnąć i nie zwolnić metabolizmu. Choć po ciąży gorzej idzie niż wcześniej. Kiedyś zrzucałam 1 kg w tydzień, teraz około 10 dni. Zanka gdzieś była? ![]() Brumek fajna torba
|
#3306 |
|
Wtajemniczenie
|
brumek masz jakieś zdolności telepatyczne??
|
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
jacieeee codziennie zaglądam, ale niestety mała nie daje popisać z Wami
teraz jeszcze nie śpi ![]() śmieje się leżąc na leżaczku i spać nie chce, pewnie zaraz się rozpłacze
|
#3308 | |||
|
Zakorzenienie
|
moja znowu dziś usnęła w 3 minuty ale tfu tfu nie chwalę jej wcale co by się nie popsuła
Cytat:
zresztą do teraz jestem ale zaczynam dostrzegać że świat nie kręci się tylko wokół moich dzieci ![]() Cytat:
. tylko ceny mieszkań mnie powalają a z dwójką to już jakieś większe bym chciała kupićmamy działkę tutaj więc w planach budowa domu, ale jak sobie myślę ile to kasy..... panicznie boję się kredytu na całe życie ![]() boję się że wybudujemy dom i dojdziemy do wniosku że chcielibyśmy żyć w innym miejscu na świecie a będziemy uwiązani do domu i kredytu ![]() tż to urodzony warszawiak więc dla niego wyprowadzka na wieś to był mały szok i trudno mu się było na początku odnaleźć ale teraz twierdzi że mu się podoba. on pracuje w wawie i codzienne dojazdy są frustrujące, to niby tylko 30km do centrum ale w porannych korkach 1-1,5h się zejdzie chyba ze jedzie motorem to pół godziny ![]() Cytat:
świetna ta torba ![]() oooooo
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Stapelko Zuzanka śliczna Aniu ale tęsknił Adaś za mamusią, to takie słodkie i wzruszające ![]() Brunetko wracaj do nas szybkoIustyna absolutnie nie możesz tak o sobie myśleć! Napewno znajdziesz na siebie pomysł jak tylko dzieciaki podrosną Brumek śliczna torba ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Oby nie zawiodło! ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Napisałam sms-a do karolineee bo nie ma jej od jakiegos czasu, ale nieodpisała... |
|
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Miło mi że sie podoba
![]() Cytat:
A to sie okaże, jak Brida da znać co u niej ![]()
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj Domek miał dzień na gaworzenie, prawie cały dzień mu się buzia nie zamykała
Byliśmy dzisiaj w pizzeri ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Olśniło mnie! Czy te gazy nie są czasem od zagęszczacza?! Bo chyba od kiedy zagęszczam przyszły takie gazy Muszę to sprawdzić |
|
|
|
#3312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj była Kumpela z córką (najlepsza przyjaciółka Kuby, razem chodzą do przedszkola). Od 11.00 do 18.00 i przez ten czas Zuziak wcale nie płakała, nie złościła się, nie trzeba było się nią zajmować bo albo leżała pod karuzelą albo w leżaczku albo sobie spała, nawet jeść się specjalnie nie domagała. Normalnie jakby dziecka nie było. Kumpela się śmiała, że drugi raz u mnie jest a mała aniołek i co ja od niej chcę. Ledwo drzwi się za dziewczynami zamknęły a Zuziak w ryk i Syndrom Wkur****** Niemowlaka . Aż zadzwoniłam do Kumpeli, żeby jej dać posłuchać koncertu mojego "aniołka" .A Kuba po 2 dniach wymiotów dzisiaj dla odmiany ból gardła i biegunka, ja nie wiem co z tym moim synem, wirus jakiś czy co
|
|
|
#3313 |
|
Zadomowienie
|
No wlasnie, ciekawe co u Bridy? Na pewno trzyma juz dzieciaczka w objeciach
. Uciekam spac, dobranoc.
|
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli nasze dzieci są poprostu baardzo gościnne ![]() Biedny Kuba :/ Może faktycznie jakiegoś wirusa złapał
|
|
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Oho, ktoś się obudził za ścianą
Idę więc spełnić matczyny obowiązek ![]() Dobranoc dziewczynki
|
#3316 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc Brumku
ja swój obowiązek Juz spelnilam. Wicia słodko śpi i ja tez szykuje sie do spania. Musze korzystać póki moge bo i tak cierpnie na chroniczny brak snu i wyglądam jak zombi za dnia. Miłych snów wszystkim |
|
|
|
#3317 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
Pierwsza jestem niesamowite o tej porze. Zmykam do lozeczka jeszcze. Miłego dnia
|
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamuśki
![]() kierunek na Mińsk Maz ![]() Cytat:
przy gościach moje dzieci to aniołki
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Karolineee odpisała, wszystko unich wporządku, mała jest absorbująca dlatego też mamusia nie ma czasu na wizaz, ale jak tylko znajdzie troszkę czasu to napewno zajrzy ![]() Ja idę dalej spać |
|
|
|
#3320 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze ![]() Cytat:
Może mama da się jeszcze przekonać... choć jak się boi to może być ciężko. Trochę się jej nie dziwię, pewni odwykła od takich maluchów... bardzo ładne zakupy! Cytat:
![]() ooo...jasnowidz ciekawe kiedy da znać...oj, to prawda... Cytat:
a taki dzień to coś pięknego!
|
|
|
#3321 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zuzanka Cytat:
u nas tak było Krystianek twardym piersiom mówił nie ![]() [QUOTE= Kup jakakolwiek karuzelke na baterie (u nas czesto u uzyciu i nakrecac by mi sie nie chcialo )[/QUOTE]Też polecam karuzelki na baterie bo wygodniejsze Cytat:
takie jesienne bo na zime za cienkie ![]() Cytat:
Witajcie A u nas dziś cudna noc potem szamanko i sen do 8 ![]() ![]() klask i:Dzisiaj śpiewałam synkowi przy przewijaniu jego mina bezcenna ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- U nas też tak było do wczoraj był na urodzinach u cioci i tam wylazł z niego diabełek uciekliśmy po 2 godz ![]() Brumek bardzo fajna torba |
||||
|
|
|
#3322 | |
|
Zadomowienie
|
Wpadam z rana, po wczorajszych chrzcinach. Było cudownie, pogoda nam się udała i pół dnia przesiedzieliśmy u dziadków na tarasie
. Nie wiem czy nadrobię wczorajszy dzień, bo moje małe słoneczko już się obudziło... Moje dziecko zdradza smoczek na rzecz własnych paluszków. Muszę ją pilnować, przestraszyłam się waszych opowieści o zdeformowanych paznokciach. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3323 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Melduję się po chrzcinach. Wczoraj już nie miałam siły... Szymon wczoraj był cudowny! ![]() Zaraz wrzucę jakieś zdjęcia do klubu.
|
#3324 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dla Waszych dzieciaczkówMadziulka my chrzcimy za tydzień i msza też jest o 11.30 mam nadzieje że mój synek też bedzie taki grzeczny jak wszystkie wątkowe dzieciaczki ![]() Ok lece do dentysty
|
||
|
|
|
#3325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzieci po prostu wyczuły kiedy i jak należy się zachować ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- ja dzisiaj też tylko ciut później ![]() Na razie mały śpi w chuście a ja próbuję coś napisać (uczelnia wzywa.... ) i tak się zbieram
|
|
|
#3326 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrzuciłam kilka zdjęć do klubu
|
#3327 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dbać o różnorodność tematów w mojej głowie, żeby nie popaść w monotonię i taki stan. Tylko nie zrozumcie mnie źle, nie chcę żeby nagle to był jedyny temat na który można ze mną porozmawiać. Cytat:
|
||
|
|
|
#3328 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny
![]() Dziękuję za wszystkie odpowiedzi o karmieniu ![]() Strasznie wam zazdroszczę takich przespanych nocy. U nas dzisiaj po raz pierwszy Natan przespał 4 godziny - od 23.30 d0 3.30, ale później już nie było tak pięknie i pobudka po 2 godzinach... A teraz mam dylemat - cały czas u nas siąpi deszcz, a chcę iść z małym na spacer i nie wiem czy lepiej w chuście pod parasolem czy wózek targać ze sobą
|
#3329 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka, Crazy super że chrzciny się udały
![]() My już po szczepieniu. Dominik był bardzo grzeczny. Chwilkę popłakał (dosłownie minutę) i zasnął na rękach ![]() Nasze Maleństwo waży 5050 gram czyli przytył 800 gram w 3 tygodnie.
|
#3330 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona jeszcze nie skończyła 8 tygodnia a tak wcina. Nawet wcz kupiłam nowe butelki większe dr browna...głupek ze mnie, od początku mogłam kupić te duże a nie 120...Zastanawiam się jeszcze, czy nie przejść na smoczki level 2. Cytat:
Bo nie widzę aby coś złego się działo, tym bardziej że tyle zjada. Ale się strachu najadłam...i nie powiem, nadal w głowie czarne myśli. Ja mam taki kombinezonik jak carmela wstawiła. Bardzo podobny. NA szmatach kupiłam. I 2 dostałam, muszę je zaraz z pudła wyciągnąć i wyprać ![]() Cytat:
Doczytałam, że ok. Cytat:
I pani kelnerka: "o dzidziuś już jest" JA: " Jest, w domu została" PANI: " i co wyrosła na pizzy"? " ale pani chuda po porodzie" ![]() Nie powiem, miło się zrobiło. Wiecie co? mi się coś w łeb robi. Narzekam wam że siedzę ciągle w domu z dzieckiem, a wczoraj jak ją zostawiliśmy to tylko wsiadłam w samochód i tęskno mi się zrobiło.. Cytat:
Sara uwielbia byc osłuchiwana przez lekarzy. Zuzia lubi się gościć ![]() Wybierasz się z Kubą do lekarza? Cytat:
Cytat:
![]() Coś o mnie: Bierze mnie choroba Teściowa wczoraj do Sary przy mnie: "mały żyd jesteś, może cię ochrzczą przed zimą" ja: "no może" Podtekst bo myślała że jej powiem kiedy chrzciny planujemy Albo ubrana była Sara w spodnie jeans. " przynieś mama inne majtki dziecku bo te twarde przeszkadzają" Kur***** I ciągle co dzień że zimne rączki ma Nie mogę z tą kobietą. W ciązy jest moja była przyjaciółka. Szkoda że była, ale może będzie okazja poprawić stosunki między nami? |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

I folię przeciwdeszczową na gondolę, bo coś mi się zdaje że teraz już coraz częściej będzie potrzebna 

No to przerzuciłam się na laptopa. 

a z dwójką to już jakieś większe bym chciała kupić

wracaj do nas szybko

ciekawe kiedy da znać...
Może ma skok? Co by się zgadzało z tym schematem.
potem szamanko i sen do 8
klask i: