|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X
Cytat:
sukienka PMki i fryzura bardzo łądne szkoda że nie macie swoich zdjęc
|
|
#1562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X
Cytat:
bo bedzie tasiemka koloru fuksja z cyrkonia plus na dole kawalek takiej jakby koronki ))
|
|
|
|
|
#1563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sala prezentuje się bardzo gustownie i elegancko, kolor bordowy dodaje elegancji wg mnie podobają mi się ułożone filiżanki albo raczej nie ułożone rzeczywiście nie ma odrazu zimniej płyty ale na stołach wcale pusto nie jest
|
|
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() świetne udekorowali krzesła ale za brak Waszych fotek to należy się lańsko
|
|
|
|
|
#1565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrzucę jak dostaniemy od młodego zdjęcia, które robiła fotografka. Powinnam też do końca września dostać zdjęcia z wesela sierpniowego, więc to wrzucę hurtem Przy okazji was wykorzystam i powiecie, w której fryzurze lepiej A i po tych dwóch weselach widać, jak pogoda lubi płatać figla Nie ma co liczyć na to, że wakacje to ciepło, a wrzesień to już pogoda jesienna. Było zupełnie na odwrót, podczas sierpniowego wesela było chłodno i rano padał deszcz, a w sobotę było tak ciepło, że siedziałam na dworze w samej sukience.No i jeszcze raz powtarzam, żeby się cieszyć każdą chwilą wesela bo szybko mija ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
Ja właśnie jestem zdziwiona bo moja fryzura częściowo składała się z loków (taki ni to koczek, ni to pół upięcie- trochę loków zwisało z boku) i byłam pewna, że padnie bo loki mi się nigdy nie trzymały, ale o dziwo wytrzymały całe wesele. Nawet jak już wróciliśmy do TŻta i wyciągnęłam przed kąpielą wszystkie wsuwki to loki dalej były śliczne.
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1568 |
|
Rozeznanie
|
Witam wieczornie!!!
u mnie okropna pogoda, cały czas pada deszcz i popołudniu mocno zmokliśmy ![]() a poza tym weekend bardzo udany z moim ukochanym TŻ ![]() z powodu @ dostałam od niego standardowo dwie tabliczki czekolady i byliśmy w kinie ![]() a wczoraj "przekręcił" nam się zamek w drzwiach i mój tata musiał po drabinie wchodzić przez okno do mieszkania -( mieszkamy na parterze ) masakra!obczailiśmy też wyprzedaże w Sunset Suits - cały asortyment pół ceny mój TŻ nawet sam zaczął coś o tym przebąkiwać ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- moje ukochane gerbery |
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
no a jak to jutro ale niedługo idę spać i podpis zmieniłam
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
A i chciałam was jeszcze o coś zapytać - bo tak: młodzi przyjechali do kościoła ok 30 min przed mszą (bardzo wcześnie, zważywszy na to, że PMka mieszka podobno parę km od kościoła) i cały czas siedzieli w aucie, podczas gdy wszyscy goście stali przed kościołem, właściwie wokół samochodu. I co powinni zrobić młodzi (pomijam rozwiązanie- nie przyjeżdżać tak wcześnie
), skoro już zaparkowali pod kościołem- wyjść z auta i się przywitać czy dobrze zrobili, ze zostali w środku? Bo z jednej strony trochę tak dziwnie, że siedzieli w aucie i jakby udawali, że ich nie ma A z drugiej strony rozumiem, że nie chcieli zepsuć efektu "wow" przy wchodzeniu do kościoła. Jak myślicie?
|
|
#1572 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Kończy się właśnie weekend szkoda, że tak szybko mijają te dwa dni wolnego.Sobotę miałam trochę zabieganą bo pomagałam przy festynie z okazji 10 lecia istnienia świetlicy przy mojej parafii. Do domu wróciłam około 1 w nocy więc niedziele przeznaczyłam na odpoczynek szkoda tylko że bez Tż. Humorek mi się poprawił po meczu naszych fantastycznych siatkarzy Jeśli chodzi o koszta związane z weselem to na dzień dzisiejszy wydałam już ponad 6000 tyś. Zaliczka na sale, fotografa, kamerzystę, orkiestrę, oraz sukienka plus dodatki jak buty, biżuteria oraz papier i inne dodatki do tworzenia zawieszek na butelki i zaproszenia. Zostało jeszcze sporo do zapłaty po weselu, mam nadzieję że wszystko nas wyniesie 40 tyś. Mój zestaw piosenek i pieśni do zaśpiewania w kościele jest taki: Na wejście Ty tylko Ofiarowanie Bo jak śmierć Komunia Ave Maria grane na skrzypcach i waltorni oraz na organach Dziękczynienie Pieśń ślubna Podpisywanie dokumentów Nic nie musisz mówić Zakończenie Marsz Mendelsona
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co sama nie wiem też bym w sumie wolała żeby większość gości która nie była u mnie w domu zobaczyła mnie dopiero jak tata będzie prowadził mnie do ołtarza
|
|
#1574 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i chyba pojde w majtkach do slubu bo przy moim wybrednym guscie nic nie znajde...ehhh...dobrze ze zaczynaja sie powoli targi, moze cos wreszcie mi sie spodoba... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja tez, kolorowych snow dla wszystkich
|
||||||
|
|
|
#1575 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tu już nawet nie chodzi o to, że nie pasuje do kościoła, bo faktycznie słowa są mocno wątpiące, ale moim zdaniem i do miłości i do ślubu też zupełnie nie pasuje... Ja rozumiem, piękna melodia, ale jednak kiedy używa się przy takiej okazji piosenki ze słowami, to uważam, że powinno się na nie zwracać uwagę. Oczywiście to tylko moje zdanie, ja, choć kocham tę piosenkę w różnych wykonaniach, na ślub bym jej po prostu nie wzięła, bo wiem, że tekst mówi o czymś zupełnie innym, niż miłość dwojga ludzi.Z tego co wiem, w KK podczas mszy muszą być pieśni religijne. Przed i po mszy mogą być niereligijne, ale tylko wtedy, w środku muszą być "kościelne". Ja chciałabym w trakcie mszy kilka piosenek pielgrzymkowych, Jak łania, Już teraz we mnie kwitną twe ogrody, może Miłość jak śmierć. A na koniec straaasznie chcemy zamiast Mendelsona "Krainę miłości" Stuhra z Myslovitz Cytat:
Może jesteśmy zaginionymi siostrami bliźniaczkami? Bo wszystko mamy w życiu strasznie podobne ostatnio ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zdrowiej nam Kochana Cytat:
jak widzę takie grzyby to natychmiast mam ochotę lecieć do jakiegoś lasu!!Cytat:
1500zł za salę 400 za foto 400 za Dja 200 za video (wiem, że sporo za te usługi zaliczek, ale woleliśmy dać teraz więcej, żeby potem mieć mniej). Tyle na razie. O reszcie póki co nie chcę myśleć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Laski, czytam właśnie OSTATNI raz moją pracę przed jej złożeniem... I jak zwykle milion rzeczy jeszcze poprawiam Już się nie mogę doczekać, kiedy wreszcie ją zostawię w tym sekretariacie i nie będę już musiała oglądać aż do obrony
|
|
#1576 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Nic nie musisz mówić nic kocham, ale kocham tą drugą miłością miłością gdzieś tam z góry i do góry. No i bardzo chcielibyśmy niestandardowy repertuar ślubny, bardzo dla nas osobisty i bardzo boży, tylko wyśpiewany słowami młodych. Ale o tym już pisałam i na wątku PM20212 i na innym. A, że ślub mamy w okresie wielkanocnym to na sam koniec nie wyobrażam sobie nic innego niż http://www.youtube.com/watch?v=Z9S1k...eature=related Cytat:
U mnie jest w ogóle inna tradycja, bo większość gości i tak widzi Młodych pod Domem PMki. A co do relacji i fot ślubnych, to cieszę się, że dobrze bawiliście się. Suknia PMki nie w moim stylu. Fryzurki bardzo ładne. I wystrój sali mi sie spodobał. W mojej okolicy jednak królują domy weselne/ restauracje innego typu. Cytat:
![]()
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() nie mamy w ogóle czasu na nic niestety ani na przegadanie tego a co mówić o zamówieniu masakra Cytat:
Dobra lecę :P na szkolenie ![]() a u mnie w nocy burza była... byłam zakoczona
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki po weekendzie
dziś 8 miesięcy do ślubu ![]() a teraz idę Was nadrabiać ![]() i jutro idę na salony ze swoją świadkową
|
#1579 |
|
Zadomowienie
|
dosyć sporo. 5 zł, ale na prawdę juz sie tyle naszukaliśmy, nic nie pasowało tak jak my sobie ubzduraliśmy i na te mimo wszystko się zdecydowaliśmy.
Zaproszenia były na all, ale zamówiłam je na ich stronie. niuto łazienka super, chyba nawet lepsza niż sala a suknia PMki mi się wydaje, że ja poszerzała, a taka kruszynka była, bo widać po ramionach
|
|
#1580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też idę na salony jutro
|
|
#1581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej Hej
Cytat:
Cytat:
- u brata - brat z żoną siedzieli w aucie - ale to wybaczalne bo lało - na ślubach znajomych - zawsze rozmawiali z gośćmi pod kościołem a ja całą noc myślałam o grawerze do obrączek i wymyśliłam, że na swojej chcę pierwsze słowa, jakie powiedział do mnie Tż prawie 10 lat temu. Ile znaków max. może mieć grawer? |
||
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Grawer standardowo do 20 znaków
|
#1586 | |||
|
Wtajemniczenie
|
No mój geodeta, to duuużo po kraju jeździł, może i na Śląsk zawędrował
Cytat:
Także u mnie dekoracje na stołach będą bardzo minimalistyczne ![]() Cytat:
Cytat:
Może umówmy się przy tym murku, który prowadzi tą bezschodową ścieżkę w stronę Pajacu Kultury, co? Zawsze łatwiej się będzie znaleźć. No i proponuję, żebyśmy wymieniły się numerami, w razie problemów z namierzeniem czy spóźnień ![]() Ja za chwilę jadę składać pracę.. TŻ mi ją właśnie drukuje u siebie w pracy, muszę skoczyć jeszcze do BUWu oddać książki i wziąć obiegówkę, no i oprawić to, co TŻ wydrukuje... Już łapię stresa, a co dopiero będzie przed obroną
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was, moje kochane PM!!!
Przez cały weekend byłam na weselu, tzn może nie non stop, ale całą sobotę i pól niedzieli Było bardzo fajnie, wesele fajnie zorganizowane. Zauważyłam bardzo praktyczną rzecz - mianowicie Państwo Młodzi mieli zrobioną taką skrzyneczkę - jakby urnę - na koperty. Przed kościolem, gdzie skladano zyczenia i dawano kwiaty i koperty (ewentualnie prezenty), trzymał tę skrzyneczkę świadek i do niej wrzucalo się kopertę. Była dobrze zabezpieczona, obklejona kolorową tasmą. Pierwszy raz coś takiego widziałam, ale nie powiem - praktyczne rozwiązanie. Wszystkie koperty w 1 miejscu, nic nie spada, nie wypada, nie zgubi się. Na pewno coś takiego sobie zrobię. Jedna rzecz zwróciła moją uwagę. Kiedyś poruszałyśmy kwestię białego stroju gości na ślubie. Zauwazyłam, że aż 4 dziewczyny na tym slubie były ubrane w bieluśkie sukienki.Jedna przesadziła. Miala na sobie suknię prawie identyczną jak ta w załączniku. Długo szukałam takiej, by Wam mniej więcej przedstawić jak to wyglądało, ale była to właśnie bardzo, bardzo podobna suknia!!!! Byłam oburzona, jak to zobaczyłam! Szczerze mówiąc, można ją było pomysli z PM. Mimo że PM miala suknię w zupelnie innym stylu (klasyczną princeskę), to i tak było to przegięcie!!!! Co o tym sądzicie? NiutO - Twoja PM miała super fryzurę, też myślę o czymś takim |
|
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
Ojojo, nie dodał mi się załącznik. Oto suknia (może nie identyczna, ale w 90% podobna) jednej z zaproszonych dziewczyn na niedawnym weselu mojego kuzyna i jego żony. Jestem ciekawa, co o tym myślicie?
Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2011-09-19 o 09:16 |
|
|
|
#1589 |
|
Wtajemniczenie
|
Uważam, że to jak najbardziej przegięcie. Jeśli już ubierać białą kieckę, to nigdy długą! ta tutaj to jest chyba w ogóle ślubna i nawet jeśli wiedziała, że PMka będzie miała księżniczkę, to wg mnie popełniła straszny nietakt.
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

Dziękuję za gratulacje
spodziewałam się ogromnej bezy. Od siebie dodała rękawiczki, które wg mnie popsuły cały look. Suknia to rybka, dół tiulowy i koronki w miejscu łączenia tego materiału z góry i tiulu.
mam tylko takie zrobione komórką jeszcze w domu, ale to właściwie zdjęcia mojej fryzury, oraz makijażu, który zrobiłam sama (mój pierwszy makijaż smokey eye- robiłam go podążając za tutorialem z yt
)

bo bedzie tasiemka koloru fuksja z cyrkonia plus na dole kawalek takiej jakby koronki 

mój TŻ nawet sam zaczął coś o tym przebąkiwać 

szkoda, że tak szybko mijają te dwa dni wolnego.
przepraszam, ze sie smieje, ale wyobrazilam sobie jak zabiegana Chatka smiga po fotografach
zdrowiej nam Kochana
jak widzę takie grzyby to natychmiast mam ochotę lecieć do jakiegoś lasu!!

18.08.2010 - zaręczyny

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)