przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-18, 19:41   #4231
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A jak miałoby wpływać na przetłuszczanie? Przecież nakładasz jedwab na końcówki. A włosy przetłuszczają się od skóry głowy.
:
hmmm nie do konca sie zgodze, chyba, ze masz na mysli: nalozyc jedwab i juz nie czesac wlosow, nie przejezdzac po nich dlonia itp. zwykle jednak po nalozeniu jedwabiu nawet na same koncowki roznosi sie go podczas czesania na calosc wlosow. to przynajmniej zaobserowalam u siebie i u kolezanek. jednak im dluzsze wlosy, tym mniejszy wplyw na przetluszczanie (dluzsza droga do czubka glowy)
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 20:01   #4232
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
hmmm nie do konca sie zgodze, chyba, ze masz na mysli: nalozyc jedwab i juz nie czesac wlosow, nie przejezdzac po nich dlonia itp. zwykle jednak po nalozeniu jedwabiu nawet na same koncowki roznosi sie go podczas czesania na calosc wlosow. to przynajmniej zaobserowalam u siebie i u kolezanek. jednak im dluzsze wlosy, tym mniejszy wplyw na przetluszczanie (dluzsza droga do czubka glowy)
No tak, to się zgodzę. Można przypadkiem przenieść jedwab na skalp. No i to nieszczęsne czesanie... U mnie najgorsza jest szczotka z kulkami. Mogę nią świeżo umyte włosy uczesać, i już mam tłuste
Stary 2011-09-18, 20:04   #4233
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, to się zgodzę. Można przypadkiem przenieść jedwab na skalp. No i to nieszczęsne czesanie... U mnie najgorsza jest szczotka z kulkami. Mogę nią świeżo umyte włosy uczesać, i już mam tłuste
A jaką szczotkę używasz ? Bo ja mam bardzo rzadką, ale z kulkami na końcach i bardzo szybko po umyciu mam strączki na głowie
Szczerze to nie wiedziałam, że szczotka może mieć wpływ na przetłuszczanie.
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 20:06   #4234
tanizaki
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Ja mam średniej długości włosy, takie do łopatek. Dziękuję za ostrzeżenie Będę bardziej ostrożna przy rozczesywaniu włosów po nałożeniu.

INSTAGRAM
tanizaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 22:15   #4235
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
A jaką szczotkę używasz ? Bo ja mam bardzo rzadką, ale z kulkami na końcach i bardzo szybko po umyciu mam strączki na głowie
Szczerze to nie wiedziałam, że szczotka może mieć wpływ na przetłuszczanie.
Używam szczotki ze sztucznym włosiem
Stary 2011-09-18, 22:19   #4236
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Używam szczotki ze sztucznym włosiem
Pomyślę o zmianie szczotki, bo w sumie przyznam się, że od kilku lat używam tej samej, wiadomo że myję ją itp., ale może taka jak mówisz będzie lepsza, bo jakoś nigdy nie mogłam się do nich przekonać.
Czas to zmienić
Stary 2011-09-19, 07:47   #4237
agiiis
Raczkowanie

GG do agiiis

Hej
Wczoraj wieczorem miałam jeszcze całkiem niezłe włosy po tej Siarkowej mocy
Dzisiaj też nim umyłam i zobaczymy, może z czasem trochę mi się zmniejszy przetłuszczanie :P
Chyba zakupię jedwab na końcówki, nie używałam od jakiegoś miesiąca żadnej odżywki i włosy pozbawiły się życia... Zazwyczaj, jeśli już stosowałam, to na same końce taką do spłukiwania, ewentualnie maskę.
Kiedyś koleżanka mi powiedziała, że nakłada maskę na noc na głowę, zakłada czepek foliowy, owija ręcznikiem i ma piękne lśniące włosy. Zrobiłam tak kiedyś i rzeczywiście były super rano, ale około 13 miałam już na głowie przetłuszczone piórka Nigdy więcej tego sposobu! (Zrobiłam tak po trwałej ondulacji, gdyż moocno zniszczyły mi się końcówki i nic nie mogłam na to zdziałać).
A glinkę zamawiacie na allegro, czy może można ją dostać w jakimś dobrym sklepie zielarskim ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 08:38   #4238
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
A powiedz mi jeszcze jak długo już używasz szamponu Babydream?
Nie niszczą Ci się bardziej końcówki i nie wysuszają za mocno skoro nie używasz w ogóle odżywki?
A co do silikonów to wiem, że muszę ich unikać dlatego kupiłam tą odżywkę z Alterry i te dwa szampony bez nich.
Ale właśnie zastanawiam się jak to jest z tym BD, bo przyznam się szczerze, że mogę myć włosy codziennie, ale przy małym dziecku dodatkowe nakładanie odżywki codziennie jest zbyt czasochłonne, tym bardziej przy tak energicznej córeczce
hej

no wiec mam troche przechlapane z tymi koncowkami, bo na calej dlugosci mam wlosy postopniowane i faktycznie tam, gdzie sa te stopnie koncowki nie sa ladne, ale to tylko dlatego, ze od kilku lat wlosow w tych miejscach nie podcinalam, bo chce je odhodowac. aczkolwiek najdluzsza warstwa wlosow (ktora mam w pasie) jest zdrowa i piekna, podcinam ja sama od czasu do czasu i nie widze zlego dzialania BD na nia.

babydream jest dobry dlatego, ze nie zawiera sls. czytalam na niemieckiej stronie, ze sls moze przesuszac wlosy. dobry tez jest bo nie mi silikonow, ktore oblepiaja. z reszta szampon sluzy do umycia skory glowy, ja nie myje nim dlugosci wlosow - ta piana co splywa mi z glowy sama to robi.

zamiast odzywki daja plukanke octowa do ostatniego plukania wlosow i jest elegancko. wlosy sie tak nie placza no i na dodatek ladne lsnia

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Pomyślę o zmianie szczotki, bo w sumie przyznam się, że od kilku lat używam tej samej, wiadomo że myję ją itp., ale może taka jak mówisz będzie lepsza, bo jakoś nigdy nie mogłam się do nich przekonać.
Czas to zmienić
tak, tak, mam taka szczotke i jest swietna. dobrze rozprowadza sebum na calej dlugosci wlosow, wlosy dobrze trzeba wyczesac i pozniej ladnie lsnia ten tluszczyk jest rozprowadzany delikatnie na calej dlugosci wlosow - takze na konce wiec sie tak nie przesuszaja
Stary 2011-09-19, 10:25   #4239
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
hej

no wiec mam troche przechlapane z tymi koncowkami, bo na calej dlugosci mam wlosy postopniowane i faktycznie tam, gdzie sa te stopnie koncowki nie sa ladne, ale to tylko dlatego, ze od kilku lat wlosow w tych miejscach nie podcinalam, bo chce je odhodowac. aczkolwiek najdluzsza warstwa wlosow (ktora mam w pasie) jest zdrowa i piekna, podcinam ja sama od czasu do czasu i nie widze zlego dzialania BD na nia.

babydream jest dobry dlatego, ze nie zawiera sls. czytalam na niemieckiej stronie, ze sls moze przesuszac wlosy. dobry tez jest bo nie mi silikonow, ktore oblepiaja. z reszta szampon sluzy do umycia skory glowy, ja nie myje nim dlugosci wlosow - ta piana co splywa mi z glowy sama to robi.

zamiast odzywki daja plukanke octowa do ostatniego plukania wlosow i jest elegancko. wlosy sie tak nie placza no i na dodatek ladne lsnia

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

tak, tak, mam taka szczotke i jest swietna. dobrze rozprowadza sebum na calej dlugosci wlosow, wlosy dobrze trzeba wyczesac i pozniej ladnie lsnia ten tluszczyk jest rozprowadzany delikatnie na calej dlugosci wlosow - takze na konce wiec sie tak nie przesuszaja
Ja też chcę odhodować włosy tam gdzie są pocieniowane, ale i tak muszę co jakiś czas podciąć, bo jak są już mocno zniszczone to mi się łamią i to co mi urosło i tak idzie w zapomnienie
Dziękuję Ci za rady , zmienię szczotkę w najbliższym czasie i po zużyciu tych szamponów co mam przetestuję Babydream
Stary 2011-09-19, 10:40   #4240
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez agiiis Pokaż wiadomość
Chyba zakupię jedwab na końcówki, nie używałam od jakiegoś miesiąca żadnej odżywki i włosy pozbawiły się życia...
Jedwab niewiele pomoże na końcówki Oblepi je silikonami, i tyle. Lepiej zainwestuj w dobrą odżywkę
Stary 2011-09-19, 16:37   #4241
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też chcę odhodować włosy tam gdzie są pocieniowane, ale i tak muszę co jakiś czas podciąć, bo jak są już mocno zniszczone to mi się łamią i to co mi urosło i tak idzie w zapomnienie
Dziękuję Ci za rady , zmienię szczotkę w najbliższym czasie i po zużyciu tych szamponów co mam przetestuję Babydream
polecam tez sprobowanie tej plukanki octowej. bo mozesz miec problem z rozczesaniem wlosow przez babydream. szczotke mam 100 procent naturalnego wlosia nazywa sie helena i kupilam ja na allegro, ale firma, ktora je produkuje to chyba kaja (khaja) jakos tak. stron nie mozna chyba podawac, ale mysle, ze znajdziesz sama wiem tez ze dziewczyny sobie chwala szczotke z avonu, ale sadze, iz wlosie ma wiekszosci z nylonu a nie z dzika

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 19:40   #4242
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
polecam tez sprobowanie tej plukanki octowej. bo mozesz miec problem z rozczesaniem wlosow przez babydream. szczotke mam 100 procent naturalnego wlosia nazywa sie helena i kupilam ja na allegro, ale firma, ktora je produkuje to chyba kaja (khaja) jakos tak. stron nie mozna chyba podawac, ale mysle, ze znajdziesz sama wiem tez ze dziewczyny sobie chwala szczotke z avonu, ale sadze, iz wlosie ma wiekszosci z nylonu a nie z dzika
Jak chodzi o rozczesanie moich włosów, to nie mam z tym najmniejszego problemu, nawet po szamponach ziołowych bez użycia odżywki (mam strasznie cienkie i bardzo gładkie).
A tą szczotkę już znalazłam, nazywa się Khaja i kosztuje coś lekko ponad 30 zł z wysyłką.
Zobaczę tu w pobliskim sklepie, jak nie będzie to zamówię sobie.
Jeszcze raz dziękuję za wszystkie rady

Aha powiedz mi tylko jeszcze, bo ostatnio właśnie czytałam o tym, żeby myć tylko włosy przy skórze głowy, a resztę umyje spływająca piana i właśnie chciałam Ci się zapytać, czy wtedy włosy na całej długości są dobrze oczyszczone ? Jak myję włosy codziennie to na następny dzień mam już tłuste i chciałabym aby były dobrze umyte, więc czy taki sposób mycia się sprawdza ?

Edytowane przez izus_86
Czas edycji: 2011-09-19 o 19:44
Stary 2011-09-19, 19:49   #4243
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Aha powiedz mi tylko jeszcze, bo ostatnio właśnie czytałam o tym, żeby myć tylko włosy przy skórze głowy, a resztę umyje spływająca piana i właśnie chciałam Ci się zapytać, czy wtedy włosy na całej długości są dobrze oczyszczone ? Jak myję włosy codziennie to na następny dzień mam już tłuste i chciałabym aby były dobrze umyte, więc czy taki sposób mycia się sprawdza ?
Tak, ten sposób się sprawdza. Chyba, że po jednym dniu masz włosy tłuste aż do samych końcówek
Stary 2011-09-19, 19:57   #4244
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ten sposób się sprawdza. Chyba, że po jednym dniu masz włosy tłuste aż do samych końcówek
No niestety, ale dużo mi do tego nie brakuje
Chociaż po ostatniej zmianie szamponów niby jest troszkę lepiej, dzisiaj nawet pozwoliłam sobie nie umyć włosów, bo w sumie i tak padało, ale staram się korzystać z okazji i robić chociaż jeden dzień przerwy od mycia.
Stary 2011-09-19, 20:03   #4245
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
No niestety, ale dużo mi do tego nie brakuje
Chociaż po ostatniej zmianie szamponów niby jest troszkę lepiej, dzisiaj nawet pozwoliłam sobie nie umyć włosów, bo w sumie i tak padało, ale staram się korzystać z okazji i robić chociaż jeden dzień przerwy od mycia.
To po prostu w jakiś wolny dzień umyj skórę głowy szamponem, a włosy jedynie pianą. Wtedy zobaczysz czy włosy są domyte, czy nie. Jak Ci metoda nie podpasuje, to następnym razem już umyjesz szamponem całe włosy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 20:16   #4246
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4
Konto usunięte

Cytat:
Jedwab niewiele pomoże na końcówki Oblepi je silikonami, i tyle. Lepiej zainwestuj w dobrą odżywkę
a może coś polecasz ?
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:20   #4247
Chatul
ma zielone pojęcie

[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;29503389]a może coś polecasz ?[/QUOTE]

Z lżejszych odżywek do polecam emulsję Glorię i odżywki Joanny z serii Naturia
Stary 2011-09-19, 20:28   #4248
Konto usunięte

a używałaś odzywek(masek) Kallos?
Bo moje włosy przez częste mycie zaczęły wyglądać sianowato i zastanawiałam się czy taka maska by im pomogła, ale boje się ze za bardzo będzie je obciążać.

Edytowane przez 4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4
Czas edycji: 2011-09-19 o 20:35
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:29   #4249
la figa
Wtajemniczenie

Chatul juz chyba odpowiedziala na Twoje pytania

jezeli nie stosuje olejow na wlosy to wtedy myje tylko skalp. niestety czy stety ale czesto stosuje oleje i wtedy babydreamem myje cala dlugosc wlosow. aczkolwiek delikatnie, bo to kokos latwo schodzi.

teraz robie proby z jantarem, bo wlasnie jest on do wlosow cienkich, lamliwych, przetluszczajacych sie. licze na mniejsze przetluszczanie. zobaczymy co bedzie. kuracje koncze 28-go. zdam relacje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 20:39   #4250
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
To po prostu w jakiś wolny dzień umyj skórę głowy szamponem, a włosy jedynie pianą. Wtedy zobaczysz czy włosy są domyte, czy nie. Jak Ci metoda nie podpasuje, to następnym razem już umyjesz szamponem całe włosy.
Na pewno spróbuję, dziękuję

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Chatul juz chyba odpowiedziala na Twoje pytania

jezeli nie stosuje olejow na wlosy to wtedy myje tylko skalp. niestety czy stety ale czesto stosuje oleje i wtedy babydreamem myje cala dlugosc wlosow. aczkolwiek delikatnie, bo to kokos latwo schodzi.

teraz robie proby z jantarem, bo wlasnie jest on do wlosow cienkich, lamliwych, przetluszczajacych sie. licze na mniejsze przetluszczanie. zobaczymy co bedzie. kuracje koncze 28-go. zdam relacje
O to czekam na relację, bo też się nad tym zastanawiałam, ma dużo dobrych opinii, ale póki co muszę wykończyć dwie odżywki jakie mam
Stary 2011-09-19, 20:43   #4251
Konto usunięte

a co do szamponu dziegciowego o którym kiedyś pisałam mnie także nie pomógł
na te chwile troche odpuszczam walke z przetłuszczaniem sie na rzecz walki z wypadaniem ale mam nadzieje ze przez przypadek trafie na cos co pozwoli umyć włosy wieczorem by do rana były ładne.

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

i jeszcze co do mycia samego skalpu ja tak robię od dawna i nigdy nie zauważyłam by włosy były niedomyte.
Stary 2011-09-19, 20:43   #4252
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie można kupić tą emulsję Gloria ? Nie wiesz czy jest w Rossmannie?
No i które odżywki z Joanny Naturii polecasz? Te do włosów przetłuszczających na KWC mają średnią opinię, chociaż wiadomo każdemu co innego służy
Stary 2011-09-19, 20:45   #4253
Konto usunięte

Cytat:
a i jeszcze jedno odzywek Joanny używałaś tych do włosów przetłuszczających czy do zniszczonych?

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

izus ja tez właśnie przejrzałam KWC
Stary 2011-09-19, 20:45   #4254
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
A gdzie można kupić tą emulsję Gloria ? Nie wiesz czy jest w Rossmannie?
No i które odżywki z Joanny Naturii polecasz? Te do włosów przetłuszczających na KWC mają średnią opinię, chociaż wiadomo każdemu co innego służy
Glorię widziałam tylko w Auchan.
A co do odżywek Joanny to mnie pasowały wszystkie, których używałam (tej z lnem nie miałam). Sama musisz sprawdzić która jest dla Ciebie najlepsza.
Stary 2011-09-19, 21:03   #4255
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Glorię widziałam tylko w Auchan.
A co do odżywek Joanny to mnie pasowały wszystkie, których używałam (tej z lnem nie miałam). Sama musisz sprawdzić która jest dla Ciebie najlepsza.
A możesz mi jeszcze powiedzieć czy te z Joanny mają silikony,albo jakieś inne składniki obciążające, bo mam szampon i wiem, że on nie ma ?
Stary 2011-09-19, 21:04   #4256
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
A możesz mi jeszcze powiedzieć czy te z Joanny mają silikony,albo jakieś inne składniki obciążające, bo mam szampon i wiem, że on nie ma ?
Na 99,9% nie mają.
Stary 2011-09-19, 21:04   #4257
Konto usunięte

no to jutro wybiorę się do kosmetycznego i coś wybiorę nie są drogie wiec nie będzie żalu jak nie podpasuje mi.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 21:14   #4258
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Na 99,9% nie mają.
Dziękuję

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Ogólnie zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, bo niby przy włosach przetłuszczających się powinno się używać odżywki tylko na końcówki, a co w tym wypadku z odżywkami typowo do tego rodzaju włosów, przecież mają one właściwości tonizujące i przeciwłojkotowe, to czy jak nałożę ją tylko na końce to czy ona w ogóle coś da ?
Może trochę głupie pytanie, ale nie wiem jak to wszystko rozumieć
Stary 2011-09-19, 21:19   #4259
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ogólnie zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, bo niby przy włosach przetłuszczających się powinno się używać odżywki tylko na końcówki, a co w tym wypadku z odżywkami typowo do tego rodzaju włosów, przecież mają one właściwości tonizujące i przeciwłojkotowe, to czy jak nałożę ją tylko na końce to czy ona w ogóle coś da ?
Może trochę głupie pytanie, ale nie wiem jak to wszystko rozumieć
Odżywka jest do włosów, a nie do skóry głowy. Takich stricte do skóry głowy jest mało. Już lepiej zainwestować w jakąś wcierkę.
Stary 2011-09-19, 21:25   #4260
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Odżywka jest do włosów, a nie do skóry głowy. Takich stricte do skóry głowy jest mało. Już lepiej zainwestować w jakąś wcierkę.
To jakbym nałożyła taką joannę do przetłuszczających się włosów na końcówki, to ona w sumie nie zmniejszy przetłuszczania, bo wina leży w skórze głowy, dobrze to rozumiem ?
Bo mam też obecnie odżywkę z Joanny z Apteczki Babuni i niby ma zmniejszać przetłuszczanie i dobrze wpływa na skórę głowy (wg etykiety), ale nakładałam ją tylko na końce, bo bałam się na skórę głowy, że będę miała tłuste włosy, ale to chyba nie ma sensu.
Rozumiem jak komuś chodzi o zniszczone włosy, ale przy przetłuszczających się chodzi o skórę głowy.

Edytowane przez izus_86
Czas edycji: 2011-09-19 o 21:26
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości