Wegetarianki/wegetarianie - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-17, 08:36   #2941
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Dot.: Wegetarianki/wegetarianie

Konsystencją nie zachwyca, fakt.
Jednak na co narzekać, skoro za 6zł można mieć obiad dla dwóch osób? Na takiej imprezie wolę to niż kanapki z bułkami z Lidla.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-17, 09:36   #2942
miss venflon
Zakorzenienie

nie chodzi mi o konsystencje ino o smak-to jedzenie tam po prostu jest średnio smaczne-jadałam te potrawy wiele razy w swoim życiu i wiem jak pyszne mogą być
więc jak czytam jak ktoś się zachwyca t się zastanawiam czy na pewno jadłam to samo
i tak jak napisałam to jest jedyna opcja żeby zjeść na woodzie ciepły posiłek-nie ma innej alternatywy
miss venflon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-17, 09:47   #2943
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss venflon Pokaż wiadomość
nie chodzi mi o konsystencje ino o smak-to jedzenie tam po prostu jest średnio smaczne-jadałam te potrawy wiele razy w swoim życiu i wiem jak pyszne mogą być
więc jak czytam jak ktoś się zachwyca t się zastanawiam czy na pewno jadłam to samo
i tak jak napisałam to jest jedyna opcja żeby zjeść na woodzie ciepły posiłek-nie ma innej alternatywy
Ja się zachwycam bo mi zawsze smakowało (może byłam bardzo głodna ), aczkolwiek na Weście nie byłam już 2 lata - może się zmieniło co nieco

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez paniKA88 Pokaż wiadomość
Ja z jedzenie od nich lubię tylko halawe. Była głównym powodem, dla którego pojechałam na swój ostatni woodstock, pare lat temu Aż chyba jutro zrobię na śniadanie.

A książke też poproszę
Książka niestety ma taki rozmiar, że nawet spakowana w rar nie chce wejść na maila - przerobiłam to z tatty

"Kuchnię Kriszny" mam wrzuconą na moje konto na chomiku, dla chętnych link: chomikuj . pl / misskitsch

--> oczywiście wpisujemy bez spacji, cenzura na wizażu

Edytowane przez miss kitsch
Czas edycji: 2011-09-17 o 09:48
miss kitsch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-17, 11:33   #2944
agison
Zakorzenienie

uwielbiam kuchnię hinduską ale dokładnie tak jak pisze miss venflon, trzeba poswięcić trochę czasu i zaangazowania żeby jedzenie było smaczne ja kiedyś robiłam ghee i całą tę resztę, miałam dużo fajnych przypraw, a teraz totalnie brak mi czasu ale kiedyś wrócę do gotowania
a z "Kuchnię Kriszny" chyba sobie ściągnę do oblookania i na potem dzięki!

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-17, 12:26   #2945
miss venflon
Zakorzenienie

ja właśni mam weekend z indyjskim papu-będą papadamy i chutney oraz dal
miss venflon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-17, 12:56   #2946
agison
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśni mam weekend z indyjskim papu-będą papadamy i chutney oraz dal
o mammo
ja na jutro mam zaplanowane samosy ale niestety w knajpie kiedyś robiłam sama, dość dużo przy nich dłubania ale są pyszne
a w poniedziałek qmpela przynosi mi pierogi z kaszą gryczaną ciekawa jestem tego ustrojstwa, to ponoć jakiś regionalny przysmak

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-09-17, 13:14   #2947
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
"kuchnia kryszny" jest fajna o ile się ma dostęp do przypraw(polecam np.allegro) i robi się ghee lub panir samemu-bo próby dawania polskich zamienników powodują straty w smaku
jedzenie na woodzie jest średnie-to taka masowa wersja krisznowskiej kuchni-dla mnie mało smaczna
co roku halawa jest praktycznie papką bez smaku a dal za ostry-a sam ryż jest klejąca się papką
polecam ugotować samemu lub udać się do świątyni na program-różnica niesamowita
Mnie tam smakuje jedzenie u Kryszny na Woodstocku. Chociaż fakt - nigdy nie dostałam dwóch tak samo smakujących porcji. Zawsze były między nimi wyczuwalne różnice. Niektóre partie były lepsze, a inne gorsze. Niemniej zawsze mi tam smakowało jedzenie

Cytat:
co nie zmienia faktu ,że jest to jedyna sensowna opcja na tym festiwalu,żeby się najeść
Coś w tym jest. Jedzenie jest smaczne i tanie.
Można co prawda zjeść coś jeszcze w mieście, ale wybór dań wegetariańskich jest mały, a ceny nie są przyjazne...
Chociaż w zeszłym roku trafiłam na wegetariańską grochówkę Darmową Stali ludzie na drodze z miasta na pole, i dawali grochówkę Była przepyszna
A jakie dobre wspomnienia z nią mam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-17, 13:45   #2948
agison
Zakorzenienie

ja na woodzie nie wybrzydzalam ... generalnie uważam że takie festiwale nie sa po to żeby jeść, spać i myć się - to można zrobić po powrocie ale każdy wood był cudowny i wspominam go z sentymentem
a do kriszny zawędrowałam tylko raz, więc nie wypowiem się konstruktywnie doceniam fakt że w ogóle jest wegetariańskie jedzonko, bo bywałam na wielu festiwalach zagranicznych, transowych np., i byłam w szoku że naprawdę ciężko było znaleźć tam coś wege ...

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-09-17, 18:42   #2949
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
ja na woodzie nie wybrzydzalam ... generalnie uważam że takie festiwale nie sa po to żeby jeść, spać i myć się - to można zrobić po powrocie
Ja za to lubię dobrze zjeść. I się umyć. Dlatego w tym roku na Woodstocku zrobiliśmy sobie z TŻ-em prysznic obok namiotu

Cytat:
doceniam fakt że w ogóle jest wegetariańskie jedzonko, bo bywałam na wielu festiwalach zagranicznych, transowych np., i byłam w szoku że naprawdę ciężko było znaleźć tam coś wege ...
Akurat na Woodstocku jest sporo alternatywnych ludzi Wegetarianizm tam nikogo nie dziwi.
W tym roku w wiosce Kryszny był nawet marsz zwolenników weganizmu Nie dołączyłam się, bo jednak jestem wegetarianką, a nie weganką. Szkoda, że nie było marszu wegetarian

Za to rozczarował mnie namiot Krysznowców... Ten nt. wegetarianizmu. Były tam tylko plakaty, i koniec. I to na tych plakatach nie było żadnych ciekawych informacji.
Nawet nie napisali tam, że sami są laktowegetarianami, a nie laktoowo, co jest najczęstsze. O tym żeby wyjaśnili dlaczego są lakto, a nie laktoowo, to nawet nie ma co marzyć. A szkoda. Bo taki namiocik byłby fajny, gdyby tylko dobrze go zorganizować.
Stary 2011-09-18, 09:40   #2950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja za to lubię dobrze zjeść. I się umyć. Dlatego w tym roku na Woodstocku zrobiliśmy sobie z TŻ-em prysznic obok namiotu
Prysznic? Ciekawa jestem, jak to wyglądało
Na przeciwko mojego namiotu wykopali wannę. Ile razy mało co do niej nie wpadłam, zaparłam się później, że nigdzie sama nie chodzę.
Cytat:
Akurat na Woodstocku jest sporo alternatywnych ludzi Wegetarianizm tam nikogo nie dziwi.
Niestety, dziwi.
Przynajmniej ja tak trafiłam, że wszyscy się pytali głupio, co ja jem. A ja jeszcze bardziej głupio powiedziałam, to wszamali mi całe zapasy pierwszego dnia
Cytat:
W tym roku w wiosce Kryszny był nawet marsz zwolenników weganizmu Nie dołączyłam się, bo jednak jestem wegetarianką, a nie weganką. Szkoda, że nie było marszu wegetarian
Dobrze wiedzieć, też bym poszła
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-18, 10:33   #2951
agison
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2946911 6]
Niestety, dziwi.
Przynajmniej ja tak trafiłam, że wszyscy się pytali głupio, co ja jem. A ja jeszcze bardziej głupio powiedziałam, to wszamali mi całe zapasy pierwszego dnia [/QUOTE]nom, mam podobne odczucia może dlatego że jeżdże z ludźmi którzy nie sa wege
chociaż nikt mi nic nie wszamał, na szczęście

!!! NAKARM PIESA !!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-18, 18:00   #2952
Chatul
ma zielone pojęcie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2946911 6]Prysznic? Ciekawa jestem, jak to wyglądało [/QUOTE]

W załączniku jest zdjęcie.
Mieliśmy między drzewami rozwieszone sznurki do prania. A na tych sznurkach powieszony koc, jakieś przeciwdeszczowe kurtki do prania itd. Potem jeszcze wisiały worki na śmieci. A na podłodze była stara karimata.
Obok prysznica był też wykopany dół, który robił za odpływ.

Tylko z natryskiem był problem, więc jedna osoba się myła, a druga musiała ją polewać wodą z baniaczka. Ale nie mieliśmy z tym problemów z TŻ-em Zwłaszcza, że w kabinie było spokojnie miejsce na dwie osoby.

Cytat:
Niestety, dziwi.
Przynajmniej ja tak trafiłam, że wszyscy się pytali głupio, co ja jem. A ja jeszcze bardziej głupio powiedziałam, to wszamali mi całe zapasy pierwszego dnia
Ja się coraz rzadziej spotykam z takimi reakcjami. A jak ktoś ma reakcję w styl "to co Ty jesz" to z miejsca go zabijam śmiechem, a potem wyśmiewam, że niedouczony jest i niczego o wegetarianizmie nie wie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg prysznic.jpg (60,1 KB, 14 załadowań)
Stary 2011-09-19, 07:25   #2953
Konto usunięte

Cytat:
W załączniku jest zdjęcie.
Mieliśmy między drzewami rozwieszone sznurki do prania. A na tych sznurkach powieszony koc, jakieś przeciwdeszczowe kurtki do prania itd. Potem jeszcze wisiały worki na śmieci. A na podłodze była stara karimata.
Obok prysznica był też wykopany dół, który robił za odpływ.

Tylko z natryskiem był problem, więc jedna osoba się myła, a druga musiała ją polewać wodą z baniaczka. Ale nie mieliśmy z tym problemów z TŻ-em Zwłaszcza, że w kabinie było spokojnie miejsce na dwie osoby.
Cóż za patent ^^
Ja jednak pozostanę przy moich ulubionych kranach. A i umywalki przestrzenne, śmiało za wannę mogą służyć.
W kolejnym roku dla ułatwienia wezmę jednak szlauch jakiś. Widziałam kilka osób i na pewno taki pomysł ułatwia prysznic.
Stary 2011-09-19, 08:25   #2954
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Ma ktos jakies wiarygodne informacje co do witaminy d3?

Bo jakis czas nie jem margaryn, co tez sprawia, ze nawet kanapki sobie na miescie nie kupie Ani nie zjem u kogos domowego ciasta.

Ja chcialam byc na woodzie kiedys, ale to jeszcze za gowniarza. Teraz to jednak nie ma opcji- pokoj z lazienka to dla mnie minimum

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-19, 08:38   #2955
ona003
Zadomowienie

Przypadkowo znalazłam ten wątek i stwierdziłam, że się dołączę. Chyba nie macie nic przeciwko temu?
Wegetarianką jestem od 8 miesięcy. Wiem, że to niedługo ale od czegoś trzeba zacząć
ona003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 09:47   #2956
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość

Bo jakis czas nie jem margaryn, co tez sprawia, ze nawet kanapki sobie na miescie nie kupie Ani nie zjem u kogos domowego ciasta.

Ja chcialam byc na woodzie kiedys, ale to jeszcze za gowniarza. Teraz to jednak nie ma opcji- pokoj z lazienka to dla mnie minimum
Wyjdź na słonko, posiedź na ławeczce, przespaceruj się - będziesz miała witaminy D pod dostatkiem.

Poza tym i tak na zdrowie wychodzi, przecież utwardzane tłuszcze roślinne są niezdrowe, od dawna się o tym mówi. Chyba że coś się radykalnie zmieniło ostatnio i mam nieświeże informacje?
Stary 2011-09-19, 10:00   #2957
Chatul
ma zielone pojęcie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2948572 2]Cóż za patent ^^[/QUOTE]

Też mi się podoba

Cytat:
Ja jednak pozostanę przy moich ulubionych kranach. A i umywalki przestrzenne, śmiało za wannę mogą służyć.
Ja nie lubię kranów. Raz, że dokładnie się w nich nie umyję, dwa, że jest tam błoto pod nogami, trzy, że pełno ludzi i cztery, że mam zawsze krany daleko. Czyli umyję się pod kranami, a jak jestem już w namiocie to przydałoby mi się kolejne mycie
Ale co kto lubi

Cytat:

D3 jest pochodzenia zwierzęcego. Z tego, co widziałam to w każdej margarynie jest

Cytat:
Napisane przez ona003 Pokaż wiadomość
Przypadkowo znalazłam ten wątek i stwierdziłam, że się dołączę. Chyba nie macie nic przeciwko temu?
Wegetarianką jestem od 8 miesięcy. Wiem, że to niedługo ale od czegoś trzeba zacząć
Witamy
Stary 2011-09-19, 10:06   #2958
paniKA88
Rozeznanie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2948793 6]Wyjdź na słonko, posiedź na ławeczce, przespaceruj się - będziesz miała witaminy D pod dostatkiem.

Poza tym i tak na zdrowie wychodzi, przecież utwardzane tłuszcze roślinne są niezdrowe, od dawna się o tym mówi. Chyba że coś się radykalnie zmieniło ostatnio i mam nieświeże informacje? [/QUOTE]
Niestety sposób na słońce u nas działa tylko w okresie wiosna-lato, potem słońca jest za mało. Kiedyś w aptece pytałam się o suplementy, ale były dostępne tylko D3.

Cytat:
Nie wszystkie domowe ciasta robi się z margaryną

Edytowane przez paniKA88
Czas edycji: 2011-09-19 o 10:08
paniKA88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-19, 10:34   #2959
Chatul
ma zielone pojęcie

A właśnie... Wiecie coś co alkoholu i cukrze? Bo ostatnio się dowiedziałam, że mogą być niewegetariańskie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 10:58   #2960
agison
Zakorzenienie

Cytat:
A właśnie... Wiecie coś co alkoholu i cukrze? Bo ostatnio się dowiedziałam, że mogą być niewegetariańskie...
a co może być niewegetariańskiego w alko i cukrze? cukier robi się z buraków albo trzciny cukrowej ... ale może o czymś nie wiem

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-09-19, 10:59   #2961
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to
Z cukru co prawda nie korzystam wcale, okazyjnie bardzo mam karmelowy w szafce, więc to mnie raczej ani ziębi ani grzeje, ale alkohol ?? W tej sprawie rzeczywiście przydałyby się konkrety, to sobie powybieram co mi wolno pić

A poza tym: Chatul - świetny prysznic !!! My się raczej myliśmy w swoim obozowisku, ale na żywca przy ludziach lejąc sobie po prostu na głowy wodę z baniaka
I dobrze, że chłopaki chociaż tę wodę przynieśli, bo z myciem to niewiele mieli wspólnego
Stary 2011-09-19, 11:04   #2962
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
a co może być niewegetariańskiego w alko i cukrze? cukier robi się z buraków albo trzciny cukrowej ... ale może o czymś nie wiem
O alkoholu: http://www.vege.pl/str.php?dz=7#30
O cukrze: http://www.vege.pl/str.php?dz=7#36

Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość
Jak to
Z cukru co prawda nie korzystam wcale, okazyjnie bardzo mam karmelowy w szafce, więc to mnie raczej ani ziębi ani grzeje, ale alkohol ?? W tej sprawie rzeczywiście przydałyby się konkrety, to sobie powybieram co mi wolno pić
Linki do odpowiednich stron, podałam wyżej.

Cytat:
A poza tym: Chatul - świetny prysznic !!! My się raczej myliśmy w swoim obozowisku, ale na żywca przy ludziach lejąc sobie po prostu na głowy wodę z baniaka
I dobrze, że chłopaki chociaż tę wodę przynieśli, bo z myciem to niewiele mieli wspólnego
No ja miałam potrzebę umycia całego ciała W naszej kabinie było tak jak w kabinie prysznicowej w domu Tylko zamiast jednej osoby, mieściły się dwie (). Naprawdę chwaliłam sobie ten prysznic. Wstawałam rano brudna, spocona, szłam się umyć i już byłam czysta i świeża Uwielbiam to uczucie
Stary 2011-09-19, 12:44   #2963
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
No nieźle

Czyli bez wyrzutów sumienia pijemy Lecha, Warkę i Żywca
Ja to praktycznie tylko 3 rodzaje piję; Lech jest czysty, ale teraz muszę się zainteresować z których browarów jest Karmi i Gingers

Choć wcześniej już szukałam trochę i ktoś pisał, że Karmi jest ok.

edit:
Karmi - Browar Okocim
Gingers - Kompania Piwowarska (ta sama co robi Lecha)

Edytowane przez miss kitsch
Czas edycji: 2011-09-19 o 12:49
miss kitsch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 13:09   #2964
agison
Zakorzenienie

osobiście nie sądzę żeby u nas stosowało się takie praktyki ... mam na myśle te zwęglone kości zwierząt jednak są u nas normy których się trzeba trzymać i do oczyszczania stosuje się specjalny węgiel aktywny, sita molekularne, ziemię okrzemkową itd. Cukru bym się nie bała - to nie trzeci świat (chociaż sama prawie go nie używam )

gorzej z piwem ... lubię piwko ale piję głównie Ciechana niemniej jednak trzeba obczaić temat.
btw, fajna stronka

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-09-19, 13:42   #2965
Chatul
ma zielone pojęcie

Mnie też się nie chce wierzyć, że wszędzie jest żelatyna itd. Przecież żelatyna jest coraz droższa. Wystarczy spojrzeć na dżemy. Niemalże wszystkie mają w składzie pektynę, a nie żelatynę.

Cytat:
Czyli bez wyrzutów sumienia pijemy Lecha, Warkę i Żywca
One należą do Grupy Żywiec? Z tego, co pamiętam, to ta grupa też ma coś za uszami

Cytat:
osobiście nie sądzę żeby u nas stosowało się takie praktyki ... mam na myśle te zwęglone kości zwierząt jednak są u nas normy których się trzeba trzymać i do oczyszczania stosuje się specjalny węgiel aktywny, sita molekularne, ziemię okrzemkową itd. Cukru bym się nie bała - to nie trzeci świat (chociaż sama prawie go nie używam )
Skąd wiesz, że u nas się używa węgla aktywnego?
A, i czy to samo ma miejsce w przypadku cukru trzcinowego? Który bądź co bądź uwielbiam

Cytat:
gorzej z piwem ... lubię piwko ale piję głównie Ciechana niemniej jednak trzeba obczaić temat.
btw, fajna stronka
Ja uwielbiam piwa i wina. Codziennie piję Także wolałabym żeby te alkohole były jednak wegetariańskie...
Stary 2011-09-19, 16:44   #2966
Konto usunięte

Widziałam tę stronę, vege.pl, kilka lat temu. Z tego, co pamiętam, to są dane przestarzałe raczej. Poszperam jeszcze dzisiaj w temacie.
Stary 2011-09-19, 17:12   #2967
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też się nie chce wierzyć, że wszędzie jest żelatyna itd. Przecież żelatyna jest coraz droższa. Wystarczy spojrzeć na dżemy. Niemalże wszystkie mają w składzie pektynę, a nie żelatynę.
no właśnie ...
Cytat:
Skąd wiesz, że u nas się używa węgla aktywnego?
A, i czy to samo ma miejsce w przypadku cukru trzcinowego? Który bądź co bądź uwielbiam
bo, że tak powiem, nieco zahaczam o branżę nie spożywczą, ale te wszystkie molekuły nie są mi obce ale co się tam dzieje zagramanicą to nie wiem ...
Cytat:
Ja uwielbiam piwa i wina. Codziennie piję Także wolałabym żeby te alkohole były jednak wegetariańskie...
heh, no ja też sobie lubię piwko wypić, bądź lampkę wina trochę zgubna słabość, ale co tam i tak niedługo koniec świata, trzeba korzystac z życia

tatty, podziel się jeśli coś ciekawego wyszperasz
ja raczej nigdy z takich stronek nie korzystalam

!!! NAKARM PIESA !!!

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 18:15   #2968
miss kitsch
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2949764 3]Widziałam tę stronę, vege.pl, kilka lat temu. Z tego, co pamiętam, to są dane przestarzałe raczej. Poszperam jeszcze dzisiaj w temacie. [/QUOTE]

O! O! O! To jak coś znajdziesz - pisz od razu, bo w sobotę idę na wesele i muszę wiedzieć co się z czym je Znaczy pije
Stary 2011-09-19, 18:22   #2969
agison
Zakorzenienie

Cytat:
O! O! O! To jak coś znajdziesz - pisz od razu, bo w sobotę idę na wesele i muszę wiedzieć co się z czym je Znaczy pije
oj, wesele to ciężka przeprawa dla wegetarian przynajmniej te na których ja byłam - z reguły musiałam wbić zęby w przysłowiową ścianę (bądź kieliszek) albo w dekorację półmisków

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-09-19, 19:03   #2970
ona003
Zadomowienie

Ostatnio żałowałam, że nikt z rodziny wesela nie robi, bo bym sobie poszła. A tu się okazuje, że to nawet lepiej bo bym głodna siedziała

Chyba teraz alkohol nie jest klarowany substancjami zwierzęcymi bo wychodzi za drogo.
ona003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości