|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
darusia- sofka calkiem fajna i te mi się wydaje, ze wcale nie taka malusia. Choć dla mojego "kuśmidra" sie nie nada. Lądowałaby wiecznie na podłodze. Fakt, że to niskie i krzywda jej się nie stanie ale na bank by się budziła. Dla niej duze łózko nasze jest za małe bo i tak muszę ją cochwila przytrzymywać bo albo wali się w scianę (albo we mnie bo wtedy śpię od zewnątrz). A potrafi i górą "wychodzić" bo przewraca się na brzuch, dupa w górze i co jakiś czas prostuje nogi i się czołga w górę... ona to jakiś ewenement jesli chodzi o wygibasy. Już myslałam czy jej nie rozłożyć czegoś na całej podlodze i ściany na dole poobijać czyms miekkim
U nas może by to zdało egzamin gdyby te boki były dluzsze- w sensie sięgały choćby do połowy.Co do szkoły- nie pomogę ale nieciekawa sytuacja Co do pisania po ścianach i innych... moja próbuje czasem po podlodze czy po czymś gdzie ma aktualnie kartkę- czyli po lóżku lub po stole. Ale wie, że nie wolno bo wtedy patrzy na mnie i kiwa "nu,nu" > Stosuję ten sam sposób co Sara i ana-zabieram, oddaję a jak dalej jest to samo to zabieram na dobre. I chociaż bywa, ze jest ryk, jestem nieugięta... szybko przechodzi. No i nigdy jej nie zostawiam z kredkami samej ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- darusia- jak ja Ci zazdroszczę tej kiteczki u Oliwki ciagle jej zaczesuję na boczek ale wiadomo, jak grasuje to jej opada. na wietrze to istny oszołom ale pocieszam sie, ze niedługo czapki to jej przytrzymają
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Dziewczyny dziękuję za rady jak zmyć długopis ze skóry
. Chyba pozostaje tylko tapicer i wymiana. Ale z tym ta ja jeszcze poczekam.
|
#3633 |
|
Wtajemniczenie
|
mam nadzieję,że jest tak jak piszecie tylko,że on po domu biega w skarpetkach,te buciki co chodził do tej pory były z odkrytymi palcami(trochę się teraz przymałe zrobiły,może dlatego ale miał je 4 tygodnie!masakra z tempem)a te co teraz kupiłam to są z tą oddychającą podeszwą i mają symbol zdrowej stópki
mam nadzieję,że to nie jakieś grzbiczne ale niby skąd,bucików po nikim nie nosił,kąpany codziennie,na basenie w gumiaczkach wię chyba nie,no nic będę mu nawilżać mam nadzieję,że szybko przejdzie![]() Drcron to mnie przekonałaś,że chyba zadzwonię,że nie przyjdę. Nie mam jakiegoś parcia na to,więc na portale też żadne nie będę go zapisywać,chociaż chłopak ma predyspozycje ![]() Darusia współczuję bólu znowu a z tą szkołą spróbuj,może jednak rozłożą na raty.fotki superaśne |
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
Carolajka - zapomniałam sie spytać. A po czym poznałaś że jest coś nie tak ze wzrokiem Danusi?
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nawet sie nie przywitalam z Carolajka!!! ---wstyd.
PRZEPRASZAM Fajnie, ze sie odezwalas, na kiedy masz termin??? jak sie czujesz???imie wybraliscie?
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też jestem ciekawa.
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś takiego http://allegro.onet.pl/fraba-do-skor...777905973.html lub wygodniejsza wersja http://allegro.onet.pl/delta-farba-q...778507006.html tutaj w opisie napisali że doczyszcza po długopisie http://allegro.onet.pl/zestaw-do-czy...815225306.htmlNo i jeste jeszcze coś takiego co możesz kupić w IKEI http://allegro.onet.pl/ikea-srodek-d...815314999.html Więc może na początek wypróbuj ten środek co w opisie ma że doczyszcza po długopisie, jak nie doczyści to go zareklamujesz ![]()
|
|
|
#3638 | |||
|
Zakorzenienie
|
sofka super
![]() Oliwka spiąca słodziak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja byłam w lidlu,kupiłam Zosi polarka, rajstopy i skarpetki. Rajstopy dwie pary za 14,99
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Co do zbliżających się wyborów to ja będę głosowała drogą eliminacji.
Nie zagłosuję na pewno na PiS. I to nie z powodu ich programu tylko ludzi którzy tam są. Dla mnie to część powinna iść do jakiegoś specjalistycznego szpitala. I nie chę aby moim krajem rządzili ludzie typu Maciarewicz, Fotyga, czy Kępa. Oczywiście nie zapomniam o Kaczyńskim. Ziobry też nie lubię bo jest srasznie zakłamany a szczyci sie tym że jest taki niby praworządny. JA po prostu ich nie trawię i dlatego na nich nie zaglosuję. Nie zagłosuję na Palikota bo też jakoś nie bardzo mu ufam. To taki szpaner kory dużo zamieszania robi koło swojej osoby i nic poza tym. Programu też nie mają konkretnego. PSL - niestety nigdy nie byli z mojej bajki no i za bardzo bronią KRUS a ja jestem za jego reformą. SLD - JAkoś tak mnie ostatnio zraził do siebie Napieralski. No i też nie akceptuję wszystkiego w ich programie. PO- oni też mnie niestety rozczrowali tym swoim rządzeniem 4-letnim. Miałam nadzieję na więcej reform i bardziej zdecydowane rządy. Ale zagłosuję na PO bo wolę ich niż PIS a inni nie mają szans z PIS wygrać.
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Carolajka pokaż Danusie
|
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam kupione 6 par tych rajstop w różnych rozmiarach,skarpetki i oczywiście tego fioletowego polarka
|
|
#3642 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i pisz do rektora o raty! chociaż wiem, że ta twoja szkoła to dziwna jest ![]() Cytat:
Cytat:
jak ona ma nieupięte włosy to wygląda jak Kopernik teraz jedyna opcja to zrobie jej kitki z tyłu i zaciągnięcie gumki tak mocno, żeby nie mogła tego zdjąć zamyka oczy, zaciska zęby i ciągnie. Masakra, ale grzywkę ma obciętą to w oczy jej nie idzie, więc teraz najczęściej chodzi w rozpuszczonych albo właśnie w kitce. Myślę, że przyjdzie czas, że przestanie jej przeszkadzać i da się zapiąć. Cierpliwości ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
mam nadzieję, że po 17 jeszcze coś będzie
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Minka jak mogłaś zapomnieć
|
|
#3644 |
|
Rozeznanie
|
Baobabku cos specjalnie dla Ciebie i Kubusia
Uwaga! Pytanie konkursowe: Prosimy napisać dlaczego lubicie oglądać przygody bohaterów "Stacyjkowa". Autorzy 5 najciekawszych wypowiedzi otrzymaja płytę DVD "Zadanie naprawianie". Odpowiedzi prosimy przesyłać na adres konkurs@babyradio.pl
|
#3645 |
|
Wtajemniczenie
|
a bo tej mój tz to zakręcony jak nie powiem co!! od rana przetrzepaliśmy całe mieszkanie, kosz na śmieci, trawnik pod balkonem, samochód w poszukiwaniu kluczy od firmy
i w końcu zapytałam czy pracownik nie zamykał biura i co..... bingo!!! Zapomniał ![]() ![]() ja pierdziu.... ![]() byliśmy spóźnieni i w ogóle masakra i ze łba mi wyleciało
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia napisz pismo do Rektora że masz trudna sytuację finansową, podołanczaj zaświadczenia że jesteś w ciąży, i że byłaś niedawno w szpitalu, i napewno odsetki umorzą. W ich interesie jest abyś wogle zapłaciła, to już sobie te odsetki darują. Jak byłam z Erykiem w ciąży to ja tak robilam
I kończ pisanie tej pracy, żebyś zdążyla z obroną przed porodem ![]() Ja aktualnie pisze na zamówienie dwie prace na raz dałam sobie czas jeden miesiąc na każdą. Taka forma reperowania budżetu![]() Mały mi padł Chyba chłopak przeczówał co go czeka ![]() I kupiłam w aptece tran w kapsułkach doperherc czy jakoś tak. Pani aptekarka polecila zamiast mollersa, bo jedną kapsułkę jak przekłuje igiełką to mały jej nawet nie wyczuje jak mu na łyżeczce kaszki lub jogurtu podam, a po całej łyżeczce molersa pawia często puszczał No i koszt mniejszy bo ten tran to 120 kapsułek i jako że on mały to tylko jedna dziennie, a nie dwie jak u starszych .koszt 14 zł to mam dla niego na 4 mc
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
minka szkoda mi bylo wladowanej kasy po roku zeby sie przenosic gdzies no i tez w ciazy nie chcialo mi sie dojezdzac gdzies dalej.
Gdyby rektor byl ten sam to nie byloby problemu, bo zlota kobieta byla a teraz jest taki mlody gosc po stdiach filozof no kosmos jakich malo! Jutro sie dowiem co tam.... na II stopien myslalam o Łodzi albo Wrocławiu, Lodz blizej.... a we wrocku spokojnie mialabym sie gdzie weekendowo zatrzymac no nie wiem do tego sporo czasu najpierw musze tu zalatwic ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- co do wyborow powiem tak ZOSTAJE MI PO. PIS W ZYCIU.
|
|
#3648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciężko było. Ale czego się nie robi dla miłości ja jestem na II stopniu w Łodzi i nie śpię tam tylko dojeżdżam, mam 2 laki które jeżdżą ze mną więc jest tajniej niż pociągiem
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.I nie pojmuję jak ktoś kto kończy studnia nie jest w stanie sam pracy napisać. Dla mnie to oszustwo.
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
To świadczy tylko o tych co zamawają takie prace.. a jesli ktos tak dorabia do wypłaty to mnie osobiscie to nie przeszkadza.. niech sie wstydzi ten co zapłącił.. ja bym sie wstydziła komus to potem mówić!!
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez do osób które tak dorabiają nic nie mam ale tego, że komus "nie chce" sie napisac tak waznej jaby nie bylo pracy- nie rozumiem
|
#3652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
temat można sobie samemu wybrać, więc jak ktoś nie umie znaleźć nic co go ciekawi i co chciałby opisać to niezły z niego musi być "orzeł" ![]() fakt, że sama teraz dużo lepiej podchodzę do wiedzy przekazywanej na studiach, może to kwestia wieku, że dorosłam i jestem tam po to, żeby się czegoś nauczyć, a nie mieć magistra, ale nawet na licencjacie jakieś 7-8 lat temu nie przyszło mi do głowy żeby ktoś za mnie pracę napisał. W ogóle wszystkie prace zawsze pisałam sama ew. w grupie, ale ja bym większego stresa miała jak bym miała bronić czyjąś pracę
|
|
#3653 |
|
Rozeznanie
|
Wy tu o studiach piszecie, a ja liceum jeszcze nie skończyłam.
Jeden rok zawaliłam i od nowa teraz do 3 klasy idę, a w maju matura ![]() Poza tym trochę ciężko może mi być ze szkołą, tak jak w tamtym roku - nie chodziłam przez zabieg Natalki, napisałam podanie, przyjęli mnie, ale mała była chora i nie byłam na egzaminach, więc zmieniam szkołę i idę od nowa. Ale muszę dać radę. Najważniejsze żeby uzbierać pieniądze na zabieg Natalki. Wtedy wszystko będzie już łatwo szło. Dziękuję dziewczyny za pomoc ![]() Darusia Oliwka śliczną ma kitkę, sofka fajna, bo mało miejsca zajmuje. Czy ta pianka jest bardzo miękka i wgniata się jak Oliwka leży? ![]() ja sądzę tak jak Madziwnia Asiulek i Minka, jeśli dorabia sobie ktoś w ten sposób to ok, ale tych leni, którym nie chce się napisać pracy jest coraz więcej, i wolą zapłacić kilkadziesiąt zł, niż popracować trochę.
Edytowane przez sidorcia Czas edycji: 2011-09-19 o 12:25 |
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie też miałam pytać o tą sofkę. Czy ona miękka- czy mocno się zapada... i czy te części sie rozsuwają? Bo na fotce mam takie wrazenie, że miejsce łączeń sie rozsuwa...
|
#3655 |
|
Rozeznanie
|
Tylkooliwka jeśli chcesz to ja mogę Ci podac namiary na agencje, które nie pobierają opłat za umieszczenie u nich swojego portfolio. Jak pracowałam w pranzy telewizyjnej współpracowałam z wieloma takimi agencjami. Jakis czas temu znajomy do mnie dzwonił, bym Jule do katalogu dała, ale sie nie zgodziłam, tak jakos nie chcę by moje dziecko się w to bawiło, jak będzie większa tęż będę tego unikała, wiem co piszę i możecie mnie znów zbesztać
ale stronię od świata mody i tv tam się dzieją cyrki.jesli wypróbuj sposób babciny u nas pomógł. Julce tak skórka schodziła latem byłysmy u lekarki kazała smarować maścią z wit.A ale to nic nie pomagało i Tżta ciotka to zauważyla kazała stopki wymoczyc w ciepłym mleku < takim od krowy najlepiej jak nie masz może byc z kartonu > posmarować stópki naturalnym masłem < takim prawdziwym nie ze sklepu > i założyć bawełniane skarpetki na noc, do tego unikać butów z tworzyw sztucznych. Smarowaliśmy tydzień czasu i codziennie moczyłyśmy nóżki Jula siedziała w misce z mlekiem po tygodniu problem minął do dziś nie powrócił
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka napisz mi czy Danielek używa biegowego rowerku?bo ja też chcę małej kupić,ale chyba dopiero pod choinkę,bo wcześniej myślę,że nie ma sensu.
|
#3657 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() musze spróbować z tym mleczkiem ![]() ale ogólnie to chyba często nawilżać,nie? Minka no niestety ten papier jest potrzebny bo co z tego,że wiesz dużo i znasz się na temacie do której pracy kandydujesz ale na dzień dobry pracodawca Cię ocenia po CV jeśli jest tylko średnie to często im się dalej czytać nie chce.A do mnie do pracy też laski przychodziły po studiach co nawet np vatu nie potrfiły wyliczyć itd ale cóż.... Carolajka właśnie pokaż Danusię ![]() Ferrou miała pokazać Kubusia i znowu zniknęła ![]() Ana dzięki ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() przecież to dużo pracy i czasu kosztuje Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-09-19 o 12:44 |
|||
|
|
|
#3658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3659 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
To pod choinkę jej kupię taki rowerek.Dziewczyny tylko jaki jest lepszy:drewniany czy "normalny"?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:20.

U nas może by to zdało egzamin gdyby te boki były dluzsze- w sensie sięgały choćby do połowy.
ciagle jej zaczesuję na boczek ale wiadomo, jak grasuje to jej opada. na wietrze to istny oszołom
ale pocieszam sie, ze niedługo czapki to jej przytrzymają

ale niby skąd,bucików po nikim nie nosił,kąpany codziennie,na basenie w gumiaczkach wię chyba nie,no nic będę mu nawilżać mam nadzieję,że szybko przejdzie

no i pisz do rektora o raty! chociaż wiem, że ta twoja szkoła to dziwna jest 
ciężko było. Ale czego się nie robi dla miłości