Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 11:23   #3631
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

darusia- sofka calkiem fajna i te mi się wydaje, ze wcale nie taka malusia. Choć dla mojego "kuśmidra" sie nie nada. Lądowałaby wiecznie na podłodze. Fakt, że to niskie i krzywda jej się nie stanie ale na bank by się budziła. Dla niej duze łózko nasze jest za małe bo i tak muszę ją cochwila przytrzymywać bo albo wali się w scianę (albo we mnie bo wtedy śpię od zewnątrz). A potrafi i górą "wychodzić" bo przewraca się na brzuch, dupa w górze i co jakiś czas prostuje nogi i się czołga w górę... ona to jakiś ewenement jesli chodzi o wygibasy. Już myslałam czy jej nie rozłożyć czegoś na całej podlodze i ściany na dole poobijać czyms miekkim U nas może by to zdało egzamin gdyby te boki były dluzsze- w sensie sięgały choćby do połowy.

Co do szkoły- nie pomogę ale nieciekawa sytuacja

Co do pisania po ścianach i innych... moja próbuje czasem po podlodze czy po czymś gdzie ma aktualnie kartkę- czyli po lóżku lub po stole. Ale wie, że nie wolno bo wtedy patrzy na mnie i kiwa "nu,nu" > Stosuję ten sam sposób co Sara i ana-zabieram, oddaję a jak dalej jest to samo to zabieram na dobre. I chociaż bywa, ze jest ryk, jestem nieugięta... szybko przechodzi. No i nigdy jej nie zostawiam z kredkami samej

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

darusia- jak ja Ci zazdroszczę tej kiteczki u Oliwki i wszystkim tym którym dzieciaczki pozwalają sobie cos "wczepić". Moja jak tylko lekko zacznę majstrować przy jej włosach dostaje wścieku. nawet jak jej nic nie wepnę to i tak "przejrzy" łapkami całą głowę dla pewnosci. A jak nie pzwalam jej zdjąć, trzymam rączki np, to krzyczy. W żaden sposób nie potrafię jej przegadać do rozumku. Juz róznych sposobów próbowalam. Wymiękam... ale grzywy jej nie obetnę, najwyzej nie będzie jej widać oczu ani twarzy... mozej zacznie jej to przeszkadzać ciagle jej zaczesuję na boczek ale wiadomo, jak grasuje to jej opada. na wietrze to istny oszołom ale pocieszam sie, ze niedługo czapki to jej przytrzymają

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:24   #3632
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Dziewczyny dziękuję za rady jak zmyć długopis ze skóryPrawie wszystko zastosowałam ale niestety dzieło mojego dziecka jest niezniszczalne. Chyba pozostaje tylko tapicer i wymiana. Ale z tym ta ja jeszcze poczekam.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:25   #3633
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

mam nadzieję,że jest tak jak piszecie tylko,że on po domu biega w skarpetkach,te buciki co chodził do tej pory były z odkrytymi palcami(trochę się teraz przymałe zrobiły,może dlatego ale miał je 4 tygodnie!masakra z tempem)a te co teraz kupiłam to są z tą oddychającą podeszwą i mają symbol zdrowej stópki
mam nadzieję,że to nie jakieś grzbiczneale niby skąd,bucików po nikim nie nosił,kąpany codziennie,na basenie w gumiaczkach wię chyba nie,no nic będę mu nawilżać mam nadzieję,że szybko przejdzie

Drcron to mnie przekonałaś,że chyba zadzwonię,że nie przyjdę.
Nie mam jakiegoś parcia na to,więc na portale też żadne nie będę go zapisywać,chociaż chłopak ma predyspozycje

Darusia współczuję bólu znowu a z tą szkołą spróbuj,może jednak rozłożą na raty.
fotki superaśne
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:25   #3634
P0P70
Zakorzenienie

Carolajka - zapomniałam sie spytać. A po czym poznałaś że jest coś nie tak ze wzrokiem Danusi?

Stary 2011-09-19, 11:35   #3635
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

a ja nawet sie nie przywitalam z Carolajka!!! ---wstyd.
PRZEPRASZAM

Fajnie, ze sie odezwalas, na kiedy masz termin??? jak sie czujesz???imie wybraliscie?
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:39   #3636
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
mam nadzieję,że jest tak jak piszecie tylko,że on po domu biega w skarpetkach,te buciki co chodził do tej pory były z odkrytymi palcami(trochę się teraz przymałe zrobiły,może dlatego ale miał je 4 tygodnie!masakra z tempem)a te co teraz kupiłam to są z tą oddychającą podeszwą i mają symbol zdrowej stópki
mam nadzieję,że to nie jakieś grzbiczneale niby skąd,bucików po nikim nie nosił,kąpany codziennie,na basenie w gumiaczkach wię chyba nie,no nic będę mu nawilżać mam nadzieję,że szybko przejdzie
Żadna grzybica,bo niby skądMówię Ci,stara skórka się złuszcza i tyle
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Carolajka - zapomniałam sie spytać. A po czym poznałaś że jest coś nie tak ze wzrokiem Danusi?
Też jestem ciekawa.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:40   #3637
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Dziewczyny dziękuję za rady jak zmyć długopis ze skóryPrawie wszystko zastosowałam ale niestety dzieło mojego dziecka jest niezniszczalne. Chyba pozostaje tylko tapicer i wymiana. Ale z tym ta ja jeszcze poczekam.
możesz sama w domu je naprawić jak to tylko krzesła. Ja już tez planuję za 5 lat odnawiać kolor przy moich chłopcach coś takiego
http://allegro.onet.pl/fraba-do-skor...777905973.html
lub wygodniejsza wersja http://allegro.onet.pl/delta-farba-q...778507006.html
tutaj w opisie napisali że doczyszcza po długopisie http://allegro.onet.pl/zestaw-do-czy...815225306.html
No i jeste jeszcze coś takiego co możesz kupić w IKEI http://allegro.onet.pl/ikea-srodek-d...815314999.html
Więc może na początek wypróbuj ten środek co w opisie ma że doczyszcza po długopisie, jak nie doczyści to go zareklamujesz

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:42   #3638
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
No to fotki
plus jedno takie tam ze spacerku.
sofka super
Oliwka spiąca słodziak

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Hejka ja tylko na chwilkę mam prośbę

dziewczyny które mają fb proszę weźcie udział w tym wydarzeniu
http://www.facebook.com/?ref=home#!/event.php?eid=11007607576 6381

chodzi o pomoc dla Natalki

zaproście wszystkich znajomych i napiszcie do nich wiadomość żeby przekazali to dalej i dalej .... plissssssssss
ja już wziełam

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Sofka bardzo fajna i wcale na jakąś małą nie wygląda.Ja chcę małej łóżko kupić,ale nadal nie wiem jakie i nie kupuje;/

Tak to jest już ten wiek gdzie dzieci są doskonałymi obserwatorami.My z tż dużo się przytualmy,miło do siebie się odnosimy,dajemy sobie buziaki(to samo w stosunku do dziecka) i ona to widzi i powtarza.Ja byłam bardzo zaskoczona tym jak do mnie podeszła z taką troską i miłościa,bo nie zdawałam sobie zupełnie sprawy z tego że mała może już papugować takie zachowania.

Teraz trzeba uważać co się przy dziecku robi,a niedługo trzeba będzie uważać na to co się przy dziecku mówi

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Aneczka taki sam tytuł dałyśmy
ja też chce kupić małej łóżko,ale nie moge się zdecydować jakie. Ale chyba wybiore coś z ikei.

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
darusia- jak ja Ci zazdroszczę tej kiteczki u Oliwki i wszystkim tym którym dzieciaczki pozwalają sobie cos "wczepić". Moja jak tylko lekko zacznę majstrować przy jej włosach dostaje wścieku. nawet jak jej nic nie wepnę to i tak "przejrzy" łapkami całą głowę dla pewnosci. A jak nie pzwalam jej zdjąć, trzymam rączki np, to krzyczy. W żaden sposób nie potrafię jej przegadać do rozumku. Juz róznych sposobów próbowalam. Wymiękam... ale grzywy jej nie obetnę, najwyzej nie będzie jej widać oczu ani twarzy... mozej zacznie jej to przeszkadzać ciagle jej zaczesuję na boczek ale wiadomo, jak grasuje to jej opada. na wietrze to istny oszołom ale pocieszam sie, ze niedługo czapki to jej przytrzymają
Zosia też zdejmuje wszytsko z włosków. Zrobie jej kitke to musze od razu ją czymś zająć żeby zapomniała że macoś na włoskach

a ja byłam w lidlu,kupiłam Zosi polarka, rajstopy i skarpetki. Rajstopy dwie pary za 14,99

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:42   #3639
P0P70
Zakorzenienie

Co do zbliżających się wyborów to ja będę głosowała drogą eliminacji.
Nie zagłosuję na pewno na PiS. I to nie z powodu ich programu tylko ludzi którzy tam są. Dla mnie to część powinna iść do jakiegoś specjalistycznego szpitala. I nie chę aby moim krajem rządzili ludzie typu Maciarewicz, Fotyga, czy Kępa. Oczywiście nie zapomniam o Kaczyńskim. Ziobry też nie lubię bo jest srasznie zakłamany a szczyci sie tym że jest taki niby praworządny.
JA po prostu ich nie trawię i dlatego na nich nie zaglosuję.
Nie zagłosuję na Palikota bo też jakoś nie bardzo mu ufam. To taki szpaner kory dużo zamieszania robi koło swojej osoby i nic poza tym. Programu też nie mają konkretnego.
PSL - niestety nigdy nie byli z mojej bajki no i za bardzo bronią KRUS a ja jestem za jego reformą.
SLD - JAkoś tak mnie ostatnio zraził do siebie Napieralski. No i też nie akceptuję wszystkiego w ich programie.
PO- oni też mnie niestety rozczrowali tym swoim rządzeniem 4-letnim. Miałam nadzieję na więcej reform i bardziej zdecydowane rządy.

Ale zagłosuję na PO bo wolę ich niż PIS a inni nie mają szans z PIS wygrać.

Stary 2011-09-19, 11:46   #3640
sara 85
Zakorzenienie

Carolajka pokaż Danusie

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:49   #3641
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
a ja byłam w lidlu,kupiłam Zosi polarka, rajstopy i skarpetki. Rajstopy dwie pary za 14,99
hehe lidlomaniaczkiJa też mam kupione 6 par tych rajstop w różnych rozmiarach,skarpetki i oczywiście tego fioletowego polarka

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-09-19, 11:52   #3642
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
kurde dziewczyny chyba mnie czeka dziekanka, bo mialam w szkole 3 miechy nie oplacone no i plus zaplacic za obrone ale sie okazalo ze odsetki sa dosc spore i nie mamy na razie tyle kasy!
kurrrr.....zebysmy wiedzieli wczesniej ze to jest nie oplacone!
a nie wiedzialam.....dopiero sie dowiedzialam w tamtym tygodniu!!!
taki maly szajs wyszedl, no ale coz....

p[owiedzcie mi bo ja mam wszystko zaliczone, tylko nie mam wpisow zrobionych , jak myslicie mozna wziasc dziekanke w takiej sytuacji? bo kurde jak zaplacimy to krucho bedzie, a mi za szkole mama placila i nie przyznala sie ze nie zaplacila za tamte miesiace bo myslala ze da rade!!!!i nie dala.....

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

NO I Z SPER NOWOSCI!!

PADLY MI PLECY--------- wrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!! !!!! jest troche lepiej niz ostatnio ale bolą znowu!!!
Jutro mam wizyte, ale na 99% bede mieć cesarke ze względu na te plecy wlasnie JA NIE CHCEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEE

idzie joba dostac noooooooooooo

a co do sofy my mamy na razie 3 nocki przespane......
Nie wiem czy to sofa jest - raczej sofka.
To jest maluuuuusie, no ale zamawiajac wiedzialam bo widzialam wymiary i chodzilo mi na razie o cos takiego , takie rozwiazanie czasowe.
Pozniej beda mialy laski do siedzenia , stolik im postawimy, czy nawet dla lalek.
Zdjecia....!
zaraz wkleje.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

ana to znow moja jak sie uderzy to zawsze dmuchamy zeby nie bolalo i calujemy i ja tez ostatnio sie ryplam drzwiami w palec i zawylam cos w stylu aaaaaaaaaauaaaaaa!!
no i mala podleciala wyciagnela reke zebym jej pokazala gdzie podmchala, pocalowana, przytulila , no normalnie boskie to bylo!

juz trzeba uwazac co sie przy dzieciaczkach robi, w takich sytuacjach to widac
darusia mi sie wydaje, że powinnaś mieś wpisy wszystkie... chociaż nie wiem, bo przeciez i tak dziekankę bierzesz no i pisz do rektora o raty! chociaż wiem, że ta twoja szkoła to dziwna jest

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Hejka ja tylko na chwilkę mam prośbę

dziewczyny które mają fb proszę weźcie udział w tym wydarzeniu
http://www.facebook.com/?ref=home#!/event.php?eid=11007607576 6381

chodzi o pomoc dla Natalki

zaproście wszystkich znajomych i napiszcie do nich wiadomość żeby przekazali to dalej i dalej .... plissssssssss
done

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

[/COLOR]darusia- jak ja Ci zazdroszczę tej kiteczki u Oliwki i wszystkim tym którym dzieciaczki pozwalają sobie cos "wczepić". Moja jak tylko lekko zacznę majstrować przy jej włosach dostaje wścieku. nawet jak jej nic nie wepnę to i tak "przejrzy" łapkami całą głowę dla pewnosci. A jak nie pzwalam jej zdjąć, trzymam rączki np, to krzyczy. W żaden sposób nie potrafię jej przegadać do rozumku. Juz róznych sposobów próbowalam. Wymiękam... ale grzywy jej nie obetnę, najwyzej nie będzie jej widać oczu ani twarzy... mozej zacznie jej to przeszkadzać ciagle jej zaczesuję na boczek ale wiadomo, jak grasuje to jej opada. na wietrze to istny oszołom ale pocieszam sie, ze niedługo czapki to jej przytrzymają
Asiulek Amelka od samego poczatku nosiła spineczki gumeczki itp. nagle jakieś 2 miesiące temu zaczęła wszystko wyrywać razem z włosami jak ona ma nieupięte włosy to wygląda jak Kopernik teraz jedyna opcja to zrobie jej kitki z tyłu i zaciągnięcie gumki tak mocno, żeby nie mogła tego zdjąć jak zapnę jej jakąś spinkę to jak pilnuje to nie zdejmie, ale za chwilę wyrywa z kłębem włosów zamyka oczy, zaciska zęby i ciągnie. Masakra, ale grzywkę ma obciętą to w oczy jej nie idzie, więc teraz najczęściej chodzi w rozpuszczonych albo właśnie w kitce.
Myślę, że przyjdzie czas, że przestanie jej przeszkadzać i da się zapiąć. Cierpliwości

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
hehe lidlomaniaczkiJa też mam kupione 6 par tych rajstop w różnych rozmiarach,skarpetki i oczywiście tego fioletowego polarka
o fuck!! zapomniałam mam nadzieję, że po 17 jeszcze coś będzie
Stary 2011-09-19, 11:55   #3643
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Co do zbliżających się wyborów to ja będę głosowała drogą eliminacji.
Nie zagłosuję na pewno na PiS. I to nie z powodu ich programu tylko ludzi którzy tam są. Dla mnie to część powinna iść do jakiegoś specjalistycznego szpitala. I nie chę aby moim krajem rządzili ludzie typu Maciarewicz, Fotyga, czy Kępa. Oczywiście nie zapomniam o Kaczyńskim. Ziobry też nie lubię bo jest srasznie zakłamany a szczyci sie tym że jest taki niby praworządny.
JA po prostu ich nie trawię i dlatego na nich nie zaglosuję.
Nie zagłosuję na Palikota bo też jakoś nie bardzo mu ufam. To taki szpaner kory dużo zamieszania robi koło swojej osoby i nic poza tym. Programu też nie mają konkretnego.
PSL - niestety nigdy nie byli z mojej bajki no i za bardzo bronią KRUS a ja jestem za jego reformą.
SLD - JAkoś tak mnie ostatnio zraził do siebie Napieralski. No i też nie akceptuję wszystkiego w ich programie.
PO- oni też mnie niestety rozczrowali tym swoim rządzeniem 4-letnim. Miałam nadzieję na więcej reform i bardziej zdecydowane rządy.

Ale zagłosuję na PO bo wolę ich niż PIS a inni nie mają szans z PIS wygrać.
Ja też mam teraz problem.Zawsze byłam za PO,ale teraz stracili moją wiarygodność i na nich raczej nie zagłosuję.PiS to o kant dupy rozbić i włożyć tych ludzi gdzieś gdzie im gęby pozamykają,by w końcu przestali tym swoim jadem rzucaćNa nich nigdy w życiu swojego głosu nie oddam.I żeby ich w końcu wygryzc z drugiego miejsca zagłosję na SLD i wszystkich z rodziny namawiam,żeby na nich głosowali.Nie łudzę się,że zajmą 2 miejsce,ale zawsze to będą bardziej deptać po piętach pisowcom

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Minka jak mogłaś zapomnieć

Stary 2011-09-19, 11:58   #3644
blistex
Rozeznanie

Baobabku cos specjalnie dla Ciebie i Kubusia
Uwaga! Pytanie konkursowe: Prosimy napisać dlaczego lubicie oglądać przygody bohaterów "Stacyjkowa". Autorzy 5 najciekawszych wypowiedzi otrzymaja płytę DVD "Zadanie naprawianie". Odpowiedzi prosimy przesyłać na adres konkurs@babyradio.pl
Stary 2011-09-19, 12:01   #3645
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]Minka jak mogłaś zapomnieć
a bo tej mój tz to zakręcony jak nie powiem co!! od rana przetrzepaliśmy całe mieszkanie, kosz na śmieci, trawnik pod balkonem, samochód w poszukiwaniu kluczy od firmy i w końcu zapytałam czy pracownik nie zamykał biura i co..... bingo!!! Zapomniał

ja pierdziu.... byliśmy spóźnieni i w ogóle masakra i ze łba mi wyleciało
Stary 2011-09-19, 12:01   #3646
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Darusia napisz pismo do Rektora że masz trudna sytuację finansową, podołanczaj zaświadczenia że jesteś w ciąży, i że byłaś niedawno w szpitalu, i napewno odsetki umorzą. W ich interesie jest abyś wogle zapłaciła, to już sobie te odsetki darują. Jak byłam z Erykiem w ciąży to ja tak robilam
I kończ pisanie tej pracy, żebyś zdążyla z obroną przed porodem
Ja aktualnie pisze na zamówienie dwie prace na razdałam sobie czas jeden miesiąc na każdą. Taka forma reperowania budżetu

Mały mi padłmaruda straszna przez katar, ale o dziwo sam fakt zakupienia czopków przeciwgorączkowych spowodował zniknięcie tempChyba chłopak przeczówał co go czeka

I kupiłam w aptece tran w kapsułkach doperherc czy jakoś tak. Pani aptekarka polecila zamiast mollersa, bo jedną kapsułkę jak przekłuje igiełką to mały jej nawet nie wyczuje jak mu na łyżeczce kaszki lub jogurtu podam, a po całej łyżeczce molersa pawia często puszczałNo i koszt mniejszy bo ten tran to 120 kapsułek i jako że on mały to tylko jedna dziennie, a nie dwie jak u starszych .koszt 14 zł to mam dla niego na 4 mc

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 12:03   #3647
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

minka szkoda mi bylo wladowanej kasy po roku zeby sie przenosic gdzies no i tez w ciazy nie chcialo mi sie dojezdzac gdzies dalej.
Gdyby rektor byl ten sam to nie byloby problemu, bo zlota kobieta byla a teraz jest taki mlody gosc po stdiach filozof no kosmos jakich malo!
Jutro sie dowiem co tam....
na II stopien myslalam o Łodzi albo Wrocławiu, Lodz blizej.... a we wrocku spokojnie mialabym sie gdzie weekendowo zatrzymac no nie wiem do tego sporo czasu najpierw musze tu zalatwic

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

co do wyborow powiem tak

ZOSTAJE MI PO.

PIS W ZYCIU.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 12:07   #3648
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
minka szkoda mi bylo wladowanej kasy po roku zeby sie przenosic gdzies no i tez w ciazy nie chcialo mi sie dojezdzac gdzies dalej.
Gdyby rektor byl ten sam to nie byloby problemu, bo zlota kobieta byla a teraz jest taki mlody gosc po stdiach filozof no kosmos jakich malo!
Jutro sie dowiem co tam....
na II stopien myslalam o Łodzi albo Wrocławiu, Lodz blizej.... a we wrocku spokojnie mialabym sie gdzie weekendowo zatrzymac no nie wiem do tego sporo czasu najpierw musze tu zalatwic

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

co do wyborow powiem tak

ZOSTAJE MI PO.

PIS W ZYCIU.
przenoszenie byłoby niekorzystne, ja przenosiłam się na dziennych po I roku z Nysy do Gorzowa Wlkp. bo mi się za tz tęskniło. Miałam 4 różnice programowe, za każdą musiałam zapłacić 100zł i stypendium socjalne mi wstrzymali na to półrocze ciężko było. Ale czego się nie robi dla miłości
ja jestem na II stopniu w Łodzi i nie śpię tam tylko dojeżdżam, mam 2 laki które jeżdżą ze mną więc jest tajniej niż pociągiem
Stary 2011-09-19, 12:12   #3649
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
I kończ pisanie tej pracy, żebyś zdążyla z obroną przed porodem
Ja aktualnie pisze na zamówienie dwie prace na razdałam sobie czas jeden miesiąc na każdą. Taka forma reperowania budżetu
Bardzo, bardzo tego nie pochwalam. .I nie pojmuję jak ktoś kto kończy studnia nie jest w stanie sam pracy napisać. Dla mnie to oszustwo.

Stary 2011-09-19, 12:16   #3650
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

To świadczy tylko o tych co zamawają takie prace.. a jesli ktos tak dorabia do wypłaty to mnie osobiscie to nie przeszkadza.. niech sie wstydzi ten co zapłącił.. ja bym sie wstydziła komus to potem mówić!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 12:21   #3651
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ja tez do osób które tak dorabiają nic nie mam ale tego, że komus "nie chce" sie napisac tak waznej jaby nie bylo pracy- nie rozumiem chociaż fakt- gdyby ludzie sie nie ogłaszali, to takie jednostki byłyby zmuszone napisac ja samodzielnie...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-09-19, 12:21   #3652
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo, bardzo tego nie pochwalam. .I nie pojmuję jak ktoś kto kończy studnia nie jest w stanie sam pracy napisać. Dla mnie to oszustwo.
racja! w ogóle nie kumam po co ktoś w obecnych czasach robi studia dla papierów, przecież studentów mamy tylu, że to żadnej gwarancji nie daje. Potem i tak wszystko w praktyce wyjdzie
temat można sobie samemu wybrać, więc jak ktoś nie umie znaleźć nic co go ciekawi i co chciałby opisać to niezły z niego musi być "orzeł"

fakt, że sama teraz dużo lepiej podchodzę do wiedzy przekazywanej na studiach, może to kwestia wieku, że dorosłam i jestem tam po to, żeby się czegoś nauczyć, a nie mieć magistra, ale nawet na licencjacie jakieś 7-8 lat temu nie przyszło mi do głowy żeby ktoś za mnie pracę napisał.
W ogóle wszystkie prace zawsze pisałam sama ew. w grupie, ale ja bym większego stresa miała jak bym miała bronić czyjąś pracę
Stary 2011-09-19, 12:23   #3653
sidorcia
Rozeznanie

Wy tu o studiach piszecie, a ja liceum jeszcze nie skończyłam. Jeden rok zawaliłam i od nowa teraz do 3 klasy idę, a w maju matura
Poza tym trochę ciężko może mi być ze szkołą, tak jak w tamtym roku - nie chodziłam przez zabieg Natalki, napisałam podanie, przyjęli mnie, ale mała była chora i nie byłam na egzaminach, więc zmieniam szkołę i idę od nowa. Ale muszę dać radę. Najważniejsze żeby uzbierać pieniądze na zabieg Natalki. Wtedy wszystko będzie już łatwo szło. Dziękuję dziewczyny za pomoc Biorę się za sprzątanie.

Darusia Oliwka śliczną ma kitkę, sofka fajna, bo mało miejsca zajmuje. Czy ta pianka jest bardzo miękka i wgniata się jak Oliwka leży?

ja sądzę tak jak Madziwnia Asiulek i Minka, jeśli dorabia sobie ktoś w ten sposób to ok, ale tych leni, którym nie chce się napisać pracy jest coraz więcej, i wolą zapłacić kilkadziesiąt zł, niż popracować trochę.

Edytowane przez sidorcia
Czas edycji: 2011-09-19 o 12:25
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 12:26   #3654
ASIULEK_23
Zakorzenienie

No właśnie też miałam pytać o tą sofkę. Czy ona miękka- czy mocno się zapada... i czy te części sie rozsuwają? Bo na fotce mam takie wrazenie, że miejsce łączeń sie rozsuwa...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-09-19, 12:28   #3655
blistex
Rozeznanie

Tylkooliwka jeśli chcesz to ja mogę Ci podac namiary na agencje, które nie pobierają opłat za umieszczenie u nich swojego portfolio. Jak pracowałam w pranzy telewizyjnej współpracowałam z wieloma takimi agencjami. Jakis czas temu znajomy do mnie dzwonił, bym Jule do katalogu dała, ale sie nie zgodziłam, tak jakos nie chcę by moje dziecko się w to bawiło, jak będzie większa tęż będę tego unikała, wiem co piszę i możecie mnie znów zbesztać ale stronię od świata mody i tv tam się dzieją cyrki.

jesli wypróbuj sposób babciny u nas pomógł.
Julce tak skórka schodziła latem byłysmy u lekarki kazała smarować maścią z wit.A ale to nic nie pomagało i Tżta ciotka to zauważyla kazała stopki wymoczyc w ciepłym mleku < takim od krowy najlepiej jak nie masz może byc z kartonu > posmarować stópki naturalnym masłem < takim prawdziwym nie ze sklepu > i założyć bawełniane skarpetki na noc, do tego unikać butów z tworzyw sztucznych. Smarowaliśmy tydzień czasu i codziennie moczyłyśmy nóżki Jula siedziała w misce z mlekiem po tygodniu problem minął do dziś nie powrócił
Stary 2011-09-19, 12:41   #3656
anakazar
Zakorzenienie

Oliwka napisz mi czy Danielek używa biegowego rowerku?bo ja też chcę małej kupić,ale chyba dopiero pod choinkę,bo wcześniej myślę,że nie ma sensu.

Stary 2011-09-19, 12:45   #3657
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
Tylkooliwka jeśli chcesz to ja mogę Ci podac namiary na agencje, które nie pobierają opłat za umieszczenie u nich swojego portfolio. Jak pracowałam w pranzy telewizyjnej współpracowałam z wieloma takimi agencjami. Jakis czas temu znajomy do mnie dzwonił, bym Jule do katalogu dała, ale sie nie zgodziłam, tak jakos nie chcę by moje dziecko się w to bawiło, jak będzie większa tęż będę tego unikała, wiem co piszę i możecie mnie znów zbesztać ale stronię od świata mody i tv tam się dzieją cyrki.
Dzięki,ale ja też nie chcę,tam miałam iść bo sami tego chcieli ale tak jak pisałam nie mam na to parcia,więc jak nie wyjdzie to też dobrze.Wolę z Danielkiem na placu zabaw się powygłupiać niż go męczyć jakąś kobitą z aparatem

musze spróbować z tym mleczkiem
ale ogólnie to chyba często nawilżać,nie?

Minka no niestety ten papier jest potrzebny bo co z tego,że wiesz dużo i znasz się na temacie do której pracy kandydujesz ale na dzień dobry pracodawca Cię ocenia po CV jeśli jest tylko średnie to często im się dalej czytać nie chce.A do mnie do pracy też laski przychodziły po studiach co nawet np vatu nie potrfiły wyliczyć itd ale cóż....

Carolajka właśnie pokaż Danusię
Ferrou miała pokazać Kubusia i znowu zniknęła

Ana dzięki

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Oliwka napisz mi czy Danielek używa biegowego rowerku?bo ja też chcę małej kupić,ale chyba dopiero pod choinkę,bo wcześniej myślę,że nie ma sensu.
tak śmiga tylko,że na stojąco bo nie sięga jeszcze z siodełka,więc trochę bez sensu ale i tak radochę ma.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
ja sądzę tak jak Madziwnia Asiulek i Minka, jeśli dorabia sobie ktoś w ten sposób to ok, ale tych leni, którym nie chce się napisać pracy jest coraz więcej, i wolą zapłacić kilkadziesiąt zł, niż popracować trochę.
za kilkadziesią złotych chciałoby się komuś to pisać
przecież to dużo pracy i czasu kosztuje

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-09-19 o 12:44
Stary 2011-09-19, 12:46   #3658
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

Minka no niestety ten papier jest potrzebny bo co z tego,że wiesz dużo i znasz się na temacie do której pracy kandydujesz ale na dzień dobry pracodawca Cię ocenia po CV jeśli jest tylko średnie to często im się dalej czytać nie chce.A do mnie do pracy też laski przychodziły po studiach co nawet np vatu nie potrfiły wyliczyć itd ale cóż....
tak, masz rację, ale ja mam na myśli ludzi, którzy nic z tych studiów nie wynoszą a myślą, że jak mają studia to na dzień dobra za nic dostaną 2500zł na rękę
Stary 2011-09-19, 12:53   #3659
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
tak, masz rację, ale ja mam na myśli ludzi, którzy nic z tych studiów nie wynoszą a myślą, że jak mają studia to na dzień dobra za nic dostaną 2500zł na rękę
a to potwierdzam
Stary 2011-09-19, 12:54   #3660
anakazar
Zakorzenienie

To pod choinkę jej kupię taki rowerek.Dziewczyny tylko jaki jest lepszy:drewniany czy "normalny"?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości