|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
I tak wystarczająco dużo prezntów będę musiała pokupić,bo u nas sie robi wszystkim więc duzo tego jest A tak trochę z głowy!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-09-19 o 10:31 |
|
|
|
|
#2072 |
|
Rozeznanie
|
no tak, pamiętam...
no dobra zbieramy się do lekarza..
|
#2073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a myślałam, że umiem czytać ze zrozumieniem. wydawało mi się że wszędzie pisze, że 2-3g glutenu. i nawet ten przelicznik z bobovity podaje 2-3g glutenu = 7,7g kaszy = 1 łyżka stołowa kaszy chyba zacznę tak jak Eirene od pół łyżeczki kaszy Eirene podajesz pół łyżeczki ugotowane kaszy? czy suchej pół? dajesz zwykłą kaszę? i te pół łyżeczki to przez jaki czas dawać? m-c? a później zwiększyć ilość? |
|
|
|
|
#2074 |
|
Rozeznanie
|
ja wlasnie malemu ugotowalam kaszke manna na wodzie i zmielilam banana i sie zajada tym
|
|
|
|
#2075 | ||
|
Zakorzenienie
|
iza straszne z tą Odrą
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja zaraz idę gotować kaszę manną,bo niedługo pora na obiadek. Kupiłam wczoraj zwykłą manną i będę podawać po pół łyżeczki do słoiczka kazdego dnia ![]() Maja dzisiaj była przecudowna. W nocy standardowo musiałam wstawać 'na smoka',ale za to rano spała z nami prawie 2 godziny w łóżku! -zwykle to już po 7.00 schodzę z nią do salonu,bo tak wyje ![]() Teraz też grzeczniutka-myślałam,że moze ząbek wyszedł,ale nadal nic nie widać
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marta nie żeby byłam czepialska ![]() ale się wystraszyłam jak napisałaś, że to chodzi o gluten i na stronie BoboVita, jeśli chodzi o ten przelicznik http://www.bobovita.pl/przelicznik_glutenu tez wyraźnie pisze że chodzi o 2-3g kaszy manny Ponieważ mają w sobie owoce i witaminy oraz składniki mineralne, a niektóre również mleko modyfikowane – nie zawsze ekspozycyjna dawka glutenu (2-3 lub 6 g zboża zawierającego gluten) odpowiada 2-3 lub 6 g kaszki BoboVita. Podczas tych dwóch miesięcy powinnaś podawać dziecku 2-3 g produktu glutenowego na 100 ml posiłku dziennie. A jeśli chodzi o kaszkę której trzeba dać 7,7g, to pewnie piszesz o Mlecznej kaszce Bobovita, więc muszą napisać ile jej podać, żeby było 2-3 g czystej kaszy manny, bo ona zawiera jeszcze mleko modyfikowane
|
|
#2077 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a zębole super a nocki nie zazdroszczę sama taką miałam... ehh te nieprzespane noce... Cytat:
Cytat:
tylko Oliwier dostanie od wszystkich coś hehe ![]() Cytat:
ale ja wolę na noc.
|
|
#2078 |
|
Rozeznanie
|
Witam![]() Witam wszystkich po weekendzie
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wysyłam słoneczne pozdrowienia spod palemki
![]()
|
#2080 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() poczytałam te wasze mądrości dotyczące glutenu i trochę mi się to rozjaśniło. także dziękuję ![]() dziś kupię tą kaszkę mannę z Bobovity. czyli jeszcze trochę mamy się oswajać z tym glutenem ![]() czy kupujecie dzieciakom cieplejsze kurteczki takie na późną jesień czy kombinezony odrazu? montii daj trochę słoneczka!!!!!
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-09-19 o 12:33 |
|
|
|
#2081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moi tez świetowali w tym roku,ale 30 rocznicę ślubu Fajnie,ze impreza udanaA ja wróciłam z Lidla,kupiłam dwie piżamki i rajstopki Zrobiłysmy również małe zakupy obiadowe,żurek juz sie robi![]() .My jeszcze zdrowe jestesmy,ale nie wiem na jak długo,bo miałam Lilkę w chuście i zaczęło siepić,trochę zmokłyśmy ![]() U was tez taka pogoda do kitu?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#2082 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie przyzwoicie, nie pada, dość ciepło. młodzież spi jak wstanie pójdziemy na spacer jakiś
|
|
|
|
#2083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A szkoda,bo ja I lila sie przyzwyczaiłyśmy do codziennych spacerów.
|
|
|
|
|
#2084 | |
|
Wtajemniczenie
|
oooo a ja od początku daję łyzeczkę albo dwie do mleka
![]() ale nic mu nie jest Cytat:
a glosiki poszły |
|
|
|
|
#2085 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla grzeczniutkiej Mai - coś jej dajesz, że taka jest?? Chętnie skorzystam z podpowiedzi![]() co do manny, to ja też taką zwykłą gotuję i dodaję do deserku lub obiadku nasłoneczniaj się i baw dobrze zrodzinką ![]() Cytat:
Wróciłam już z Lenką od lekarki - na szczęście poza katarem osłuchowo jest ok, katar za to okropny Poza solą fizjologiczną do nosa nic nie mamy dawać... W buzi pleśniawki tak jak podejrzewałam, dalej mamy dawać aphtin + wit.c na gaziku smarować no i dała nam jeszcze nystatynę antybiotyk, ale chyba wstrzymam się jeszcze kilka dni z nią bo może po aphtinie przejdzie, a wolałabym antybiotyk jeszcze oszczędzić Lence.Aa i możemy na spacery chodzić jak nie ma gorączki i pogoda taka jak dziś
|
|
#2086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a teraz to nie wiem jak to będzie, cały dzień w domu i tylko spacer raz dziennie nie chce mi się tej zimy
|
|
|
|
|
#2087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na pleśniawki dawałam własnie nystatynę,ale Lila miała okropne
|
|
|
|
|
#2088 |
|
Rozeznanie
|
Lenka też ma dużo tego - cały język, trochę na podniebieniu i wewnętrzna strona warg. Ma też czerwone gardło. Czy dawałaś coś osłonowo przy podawaniu nystatyny?? waham się czy ją podawać... a po jakim czasie Lili przeszły pleśniawki??
|
#2089 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz już wszystko rozumiem, hehe ![]() Cytat:
a jak ja chce dodać do obiadku to ten obiadek nie będzie za rzadki jak dodam wszystko z garnka?
|
||
|
|
|
#2090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Acha Lila wstała,muszę "bar mleczny" otworzyć
|
|
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Montii zazdroszczę
Cytat:
Idalka też miała Nystatyne, u nas 2 opakowania poszły
|
|
#2092 |
|
Rozeznanie
|
Chyba jednak podam już dziś, bo poczytałam trochę i rzeczywiście chyba Lence to przeszkadza a aphtin, który stosuję od kilku dni jest na to za słaby. Zwłaszcza, że te pleśniawki mogą być już w gardle jeśli gardło czerwone i Lenka od kilku dni bardzo mało mi je, a zawsze jadała z chęcią i sporo. Miałam opory przed podawaniem antybiotyku, ale z tego co czytam to nystatyna nie jest wchłaniana z przewodu pokarmowego i zastosowana wewnętrznie działa jedynie na powierzchni błon śluzowych przewodu pokarmowego.
|
#2093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2094 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadłam tylko napisać że jesteśmy po wizycie u lekarza, Natalka dostała antybiotyk jak gorączka nie zejdzie po samych czopkach. Zobaczymy. Zmykam do niej bo jest marudna że szok, noce mamy też zarwane i wszystcy padamy na pyszczki.
|
|
|
|
#2095 |
|
Wtajemniczenie
|
Monti przegapiłam twoje pozdrowienia
Wyslij jakis promyk słońca do mnie
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
izunia zagłosowane
Zębole super. Zdecydowanie już dwójkę widać ![]() Montii ohhh jak super, że palemki i słoneczko masz ![]() Dziewczyny, ja nie wiem co z tym moim Leonkiem....co pójdę na spacer to wyje po niecałej godzinie......ile Wasze dzieci wytrzymują? I daję mu pić, wychodzimy bezpośrednio po jedzeniu, po zmianie pieluchy ale on i tak wyje. Parę razy się zdarzyło tylko, że wytrzymał 2 godziny. Do tego dzisiaj jakiś smutny i marudny. Ale za to, w tym kojcu pociąga się na tych uchwytach do tego stopnia, że sam staje
|
|
|
|
#2097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zmykam zaraz do apteki... blackrose - trzymaj się i dużo zdrówka
|
|
#2098 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie od wczoraj pogoda do kitu. Niby ciepło jest ale co chwilę pada Szymelka jakie dobre wieści w zasadzie nie do końca ale ważne, że to żadne choróbsko nie jest.Tity no właśnie też mi się wydaje, że dwójka się pcha a tym bardziej, że Maja wszystko gryzie po tej stronie. Kurcze moja mała prawie najmłodsza na wątku a już trzeci ząb się pcha
|
|
#2099 | |
|
Zadomowienie
|
strasznie jestem ciekawa jak Fabianek się tam sprawuje, mam nadzieję że nie podrywa żadnych lasek Cytat:
castia ja mam kurteczkę na jesień i zimę troszkę przydłużę bo rozmiar 74 (moja mama kupiła :P ) ale co tam tity Nadia wytrzymuje ok 2-3 godzin, najdłużej prawie 4 i nawet jeść nie wołała ale to był jednorazowy wyskok, najczęściej po 3 godzinach zaczyna trochę marudzić brawa dla Leonka, silny chłopak z niego ![]() szymelka dobrze że to nic poważnego chociaż wiem jaki katar potrafi być męczący
|
|
#2100 |
|
Raczkowanie
|
hejo!
wpadłam się tylko przywitać wróciliśmy ![]() wyjazd udany, pogoda dopisała bo przez większość czasu było ciepło (temperatura powyżej 20 C ) więc mogliśmy trochę pochodzić, choć rano i wieczorem wiatr już raczej jesienny wiał ![]() głównie chodziliśmy po dolinach, a na wyjścia gdzieś wyżej w końcu się nie zdecydowaliśmy bo Łucja lekko się przeziębiła i nie chcieliśmy jej męczyć lecę ogarnąć trochę bałagan po przyjeździe oczywiście nie dam rady Was nadrobić gaduły bo "tylko" 30 stron naprodukowałyście ale może wieczorkiem poczytam chociaż ostatnie dnipozdrowienia dla wszystkich mam i ich maluszków i trochę spóźnione ale najserdeczniejsze życzenia z okazji ukończenia pół roczku dla: Emilki , Tymka , Majeczkia z okazji ukończenia 5-ciu miesięcy dla: Michałka , Krystianka , Kalinki , Basieńki , Kacperka , Dawidka oraz dzisiejszych jubilatów Oli![]() mam nadzieję, że nie pominęłam nikogo do później
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

I tak wystarczająco dużo prezntów będę musiała pokupić,bo u nas sie robi wszystkim więc duzo tego jest
A tak trochę z głowy!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Poza solą fizjologiczną do nosa nic nie mamy dawać... W buzi pleśniawki tak jak podejrzewałam, dalej mamy dawać aphtin + wit.c na gaziku smarować no i dała nam jeszcze nystatynę antybiotyk, ale chyba wstrzymam się jeszcze kilka dni z nią bo może po aphtinie przejdzie, a wolałabym antybiotyk jeszcze oszczędzić Lence.
Wyslij jakis promyk słońca do mnie