|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c
Cytat:
![]() oj zdziwiłbys się z tym spryskiwaczem.. czasem nawet nie wiadomo jaki wypasiony nie zwilży tak włosów jak dokładne ich splukanie bieżącą woda właśnie o to chodzi że fryzjer to widzi! ale jak taka jedna z druga przyjdzie i ci powie że myla dzisiaj włosy (no ok może i myla ale zaraz nałożyła 2kg lakieru) to z pewnością każdej klientce fryzjer będzie ufał że serio ma czyste włosy.. pianki czasami nawet nie widać.. dopiero jak się bierzesz do rozczesywania to ci grzebien staje.. mnie śmieszy że osoby które w życiu nie strzygly wypowiadają się na temat jak jest lepiej |
|
|
|
|
#4952 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c
Cytat:
Zawsze jak obcinali mi włosy na mokro, wtedy jeszcze miałam grzywkę, to byłą TRAGEDIA, bo się sporo unosiły i były śmiesznie krótkie. Mokre były oklapnięte i przyległe ... jak są suche to robi mi się "wicherek" i unosi więc śmiesznie to wyglądało btw. włosy myję codziennie ale i tak daje sobie umyć je jeszcze raz w salonie i nie zauważyłam, żeby na tym cierpiały Raz na jakiś czas nic im się nie stanie ![]() [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;29488716]No to przecież mówię że na sucho prawie każdy ci obetnie krzywo to chyba samo przez się rozumie że mało jest takich co potrafia na sucho.. myslalam że nie muszę tego dodawać ![]() oj zdziwiłbys się z tym spryskiwaczem.. czasem nawet nie wiadomo jaki wypasiony nie zwilży tak włosów jak dokładne ich splukanie bieżącą woda mnie śmieszy że osoby które w życiu nie strzygly wypowiadają się na temat jak jest lepiej[/QUOTE] to dlaczego jest gro osób wolących ciąć się na sucho i są zadowolone ?
Edytowane przez effulla Czas edycji: 2011-09-19 o 11:30 |
|
|
|
|
#4953 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
ja mówię z punktu widzenia fryzjera - jak jemu jest wygodniej i lepiej strzyc a nie z punktu wydziwiajacej klientki która to nie lubi zapachu szamponu u fryzjera.. jak jej zapach nie pasuje to niech przyniesie swój szampon |
||
|
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;29488716]mnie śmieszy że osoby które w życiu nie strzygly wypowiadają się na temat jak jest lepiej[/QUOTE]
Nie, w życiu nie strzygłam, ale mnie strzyżono, a to już wystarczy żeby mieć wiedzę odpowiednią do wypowiadania się na ten temat. Sorry, tu wielkiej filozofii nie trzeba, chyba widzę jak mnie ktoś lepiej strzyże - czy na sucho czy na mokro. A jak fryzjer nie potrafi obciąć na sucho, bo mu krzywo wychodzi to może powinien zmienić zawód? To taka wielka filozofia wyprostować wlosy prostownicą i je obciąć? A z tym spryskiwaczem - błaaagam, może zdarzy się jedna klientka, która ma MEGA grube włosy i z nią będzie problem, jednak większość ma włosy o normalnej grubości, które bez problemu można spsikać. ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;29488936] Bo trafiły na porządnego fryzjera który to potrafi? ja mówię z punktu widzenia fryzjera - jak jemu jest wygodniej i lepiej strzyc a nie z punktu wydziwiajacej klientki która to nie lubi zapachu szamponu u fryzjera.. jak jej zapach nie pasuje to niech przyniesie swój szampon[/QUOTE] Fajne podejście Mam nadzieję, że nigdy nie trafię na fryzjera z takim podejściem do klienta, bo to jest po prostu śmieszne, że takie osoby chcą pracować z ludźmi
|
|
|
|
#4955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4957 | |
|
.
|
Cytat:
![]() zalezy co cie interesuje - wedlug mnie sa bardzo ciekawe. szkoda tylko, ze tak niewiele uczelni ma ten kierunek w swojej ofercie. no i skonczyc takie studia to nie problem - gorzej z opcja co po nich. polska nie jest jeszcze przystosowana do zatrudniania ludzi po tym kierunku.
|
|
#4958 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jednak właśnie zastanawia mnie, jak z pracą pózniej, no i właśnie jak jest na studiach... Bo czytać o studiach to sobie można.
|
|
|
|
|
#4959 |
|
.
|
kiedys obilo mi sie o oczy forum studentow tego kierunku - tam udziela ci kompleksowych informacji
gdyby teraz zaczac ten kierunek to jest szansa, ze za 5 lat znalazlyby sie miejsca pracy w polsce. na "zachodzie" nie powinno byc z tym problemu juz w chwili obecnej pierwsze roczniki juz skonczyly ten kierunek, wiec powinni byc zorientowani na rynku pracy.
|
#4960 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chciałabym studiować albo ten kierunek, albo jakiś język, lub kierunek filologia angielska z innym językiem... Ale z tym też trudno.
|
|
|
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mam pytanie z innej beczki. Przeglądałam różne strony ale wolę też zaznać opinii inych osób. Więc chcę się umówić na depilację woskiem ( nogi i Hollywood). Wiem, że włoski muszą mieć około 5 mm długości, tylko ile mniej więcej dni po ogoleniu będzie to 5mm? I czy mam wykonać peeling przed samym zabiegiem. A po zabiegu mam nawilżać? Inaczej się tymi miejscami zająć?
|
|
|
|
#4962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli potrzebujesz prostowac włosy to naturalnym jest,że poprawki są na włosach prostowanych. przy krótkich włosach najlepiej sprawdza sie cięcie na mokro pozwala na precyzję, wydzielenie dokładnych granic tego co tniemy, a co nie, i na proste linie. na sucho można robić poprawki. powiem ci na przykładzie. ja chcę miec prosta grzywkę ,obciętą do linii brwi.według twojej teorii trzeba złapać włosy między palce i równo ciachnąć,bo przeciez będzie prosto.a jednak...nie moje włosy mają "suchego wilka",który wywija włosy,a one się skracają.włosy przycina się na luzie-bez dotykania-wtey sa idealnie proste-DLA MNIE |
|
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
TmargoT - wszystko spoko, tylko jakoś mało zrozumiały ten Twój post.
|
|
|
|
#4964 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i tak to filozofia bo złap sobie suche włosy i utrzymaj wszystkie pod jednym kątem a później złap mokre i zobacz jaka to różnica.. które ci będą z palców wypadały a które nie ![]() nie chodzi o to żeby włosy były wilgotne tylko mokre ![]() i wyobraź sobie że wiele klientek przychodzi z własnymi kosmetykami do włosów
|
|
|
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;29491702]
i tak to filozofia bo złap sobie suche włosy i utrzymaj wszystkie pod jednym kątem a później złap mokre i zobacz jaka to różnica.. które ci będą z palców wypadały a które nie ![]() [/QUOTE] No cóż, na szczęście mój fryzjer nie ma z tym problemu. |
|
|
|
#4966 | |
|
.
|
Cytat:
na lepszych uczekniach trza miec powyzej 90% z rozszerzenia (2 jezykow), zeby sie dostac *dla mnie np. jezyki - hiszpanski, arabski, japonski, chinski, koreanski, rosyjski
|
|
#4967 |
|
Raczkowanie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;29485915]może ja jako już fryzjerka z dyplomem
odpowiem na pytanie o mycie włosów![]() a więc: 1. włosy mokre łatwiej się strzyże.. lepiej je złapać w palce i obcięte nie latają po całym salonie i twarzy jak i ubraniu klientki suche mają to do siebie że się sypia gdzie popadnie.. suchych włosów prosto nie ostrzyzesz bo jeden się podkreci drugi będzie prosty trzeci wygnie się w prawo a czwarty w lewo a włosy mokre wyczesne są w jednakowej linii .. 2. spryskiwaczem to sobie można za przeproszeniem pipke zwilzyc.. no chyba że masz włosy do ucha i do tego bardzo rzadkie.. jakby chcieć zmoczyć włosy spryskiwaczem to by to 5 lat zajęło.. 3. fryzjer nie jest wróżka i nie wie czy ty serio mylas te włosy.. czasami potrafi przjsc kobieta niby włosy wygladaja świeżo ona mówi że dzisiaj myla a później się okazuje że ma na glowie mega tapir i 2 opakowania lakieru ![]() także nie wiem czy ty bys chciała dotykać takich włosów i takiej skóry głowy..[/QUOTE] To się dowiedziałam ![]() Do podpunktu 1.: No i nadal nie rozumiem, dlaczego fryzjerka musi koniecznie umyć włosy SZAMPONEM, może po prostu spłukać te włosy i już, jak się nie umie obejść ze spryskiwaczem. 2. Jak byłam młodsza i miałam włosy za łopatki fryzjerzy jakoś dawali radę ze spryskiwaczem i nie wydziwiali z tą myjką. Widocznie według ciebie to znaczy, że muszę mieć w takim razie 3 włoski na krzyż (chociaż tak nie uważam), ale przyjmijmy, że tak jest - dlaczego inni fryzjerzy już nie potrafią w ten sposób zmoczyć włosów? 3. Nigdy nie miałam na głowie lakieru itp., przychodzę zawsze ze świeżymi włosami, zresztą uważam, że to widać - proste, zwyczajne włosy. Dlaczego po prostu fryzjerka nie może o to spytać, jak ma takie obawy? Przecież bym jej nie okłamała... Po każdej wizycie u fryzjera chodzę przez kolejne kilka dni z zesztywniałym karkiem. Tłumaczę zawsze fryzjerkom w czym problem i jak grochem o ścianę. Czy uważasz więc, że powinnam w ogóle zrezygnować z usług fryzjerskich, bo ktoś może mieć złe doświadczenia z klientkami, które nie umieją się przygotować odpowiednio do wizyty? [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;29485915]ja mówię z punktu widzenia fryzjera - jak jemu jest wygodniej i lepiej strzyc a nie z punktu wydziwiajacej klientki która to nie lubi zapachu szamponu u fryzjera.. jak jej zapach nie pasuje to niech przyniesie swój szampon [/QUOTE] Tu już jak dla mnie przesadziłaś... Jako fryzjerka nie rozumiesz, że niektóre klientki mogą mieć problemy z alergią na "obce" kosmetyki i że na chemiczny, sztuczny zapach same mogą zareagować "alergicznie"? O tym, że mogłabym przynieść własny szampon nikt mnie nigdy nie poinformował, ale ja naprawdę nie widzę w tym sensu, skoro sama nim przed chwilą myłam głowę... Edytowane przez justmine2 Czas edycji: 2011-09-19 o 13:55 |
|
|
|
#4968 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
popracowałabys trochę w tym zawodzie to serio bys po jakimś czasie zrozumiała dlaczego wolę sama umyć komus włosy |
|
|
|
|
#4969 |
|
Raczkowanie
|
to ja jeszcze tylko podziękuje za pomoc co by sie nie wcinać w temat za bardzo
![]() dziękuje dziewczyny, uspokoiłyscie mnie
|
|
|
|
#4970 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale do rzeczy: moje włosy każdego dnia układają się w inny sposób, tak jak im pasuje, w zależności od dnia cyklu raz są bardziej puszyste, a raz mniej, raz się podkręcą a raz są proste. ścinając je na sucho zrobiłabym sobie krzywdę, bo na co dzień nie używam prostownicy, bo działa zbyt destrukcyjnie na moje włosy, więc dlaczego miałaby je w ten sposób niszczyć fryzjerka? a ścinając je na mokro mam pewność, że będą równo podcięte. takiej pewności nie mam, gdy fryzjerka zrobi to na sucho. raz ściełam włosy na sucho i wyszła z tego jedna wielka tragedia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
klientka-alergiczka dla własnego dobra powinna poinformować o tym fryzjerkę, która w 99% przepadków nie jest jasnowidzem. i inaczej niż Ty - nie widzę nic dziwnego w tym, by przynieść ze sobą własny szampon.
|
|
#4971 |
|
Przyczajenie
|
Witam wizażanki. Drogie panie mam 15 lat, i "mały" problem. Ostatnio mama "z ciekawości" sprawdziła głowę mojej 8letniej siostrze, i o dziwo, znalazła gnidy. Na głowie nie pojawiła się żadna wsza, tylko gnidy i co więcej zdechłe, nieżywe, martwe, no nie wiem jak to inaczej nazwać. Potem, dla pewności, sprawdziła mnie. Ten sam problem. Gnidy, nieżywe. Wpadłam w szał, dbam o higienę, myję włosy, zmieniam pościel, po prostu dbam o higienę. Ale mama powiedziała, że nie ma co panikować i żebym cieszyła się, że nie znalazła póki co żadnej wszy, bo byłoby gorzej. Zastanawia nas jedynie to, dlaczego one są nieżywe? Są małych rozmiarów, czasami białe, a czasami lekko brązowe. Czy może nie są nieżywe, lecz kiedy są małe nie mają jeszcze zdolności do uciekania czy jak? Głowa swędzi mnie rzadko, bardzo rzadko. Mama oczywiście powyjmowała ręcznie mi je, codziennie robi "selekcję", mnie kusi żeby kupić jakiś szampon "Pippi" podobno jest skuteczny, ale mama twierdzi, żebym nie przesadzała, tylko na razie sama się tym zajmie. Dziś znalazła 10 małych na głowie. Czytałam wiele stron na ten temat w internecie ale są to jakieś tematy sprzed 3-6 lat a ja potrzebuję rady na teraz. Czekam na pomoc i odpowiedź, może któraś z Was zna się na tym. Możecie pisać metody wszystkie jakie znacie.
Nigdy wcześniej nie miałam tego świństwa na głowie, dziwię się, że w szkole wprowadzono zakaz sprawdzania dzieci, uważam, ze to one są bardzo narażone na to, polskie prawo jest masakryczne. Pzdr i czekam na odp. |
|
|
|
#4972 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
czy jest jakiś magiczny sposób zmierzenia wkładki w kozakach, bądź botkach? |
|
|
|
#4973 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
90% z dwóch języków? Czyli polski, i angielski np.? To bez problemu się zrobi... Chyba, że miałaś na myśli dwa języki obce, pewnie tak... Ewentualnie arabski by mnie interesował... Lub jidysz.
|
|
|
|
|
#4974 |
|
Konto usunięte
|
Myślę że czas najwyższy skończyć ta dyskusję..
pytalyscie to wam Powiedzialam jak to wygląda ze strony fryzjera.. co zrobicie z ta wiedzą-mało mnie to
|
|
|
|
#4975 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, może nie w każdym salonie tak jest, bo jedyne, co mi proponowano to podłożenie czegoś pod kark i nie pomagało.Cytat:
Ja też jasnowidzem nie jestem, pierwszy raz się dowiedziałam o tym, że można przynieść własny szampon teraz, na tym wątku, po prostu sama nigdy o tym nie pomyślałam, nigdy też nie słyszałam, żeby ktoś tak robił, ale jak mówiłam - nie widzę najmniejszego sensu myć włosów, które były dosłownie przed chwilą myte i jak widzę nikt mi nie potrafi wytłumaczyć tej konieczności. Ogólnie jak tak dalej pójdzie to wyhoduję sobie włosy dłuższe niż dziewczyny z wątku "Pochwal się swoimi włosami" ![]() albo raczej moje pytanie w tym wątku powinno brzmieć: czy któraś z was dziewczyny samodzielnie podcina włosy albo może możecie mi podesłać jakiś tutorial, gdzie jest pokazane jak to zrobić?
|
||
|
|
|
#4976 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tylko czytac w myślach się nauczyłam i od razu wiem że klientka ma alergie na coś tam
|
|
|
|
|
#4977 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja kuzynka kiedyś sama ścinała sobie włosy - spuszczała głowę do przodu i cięła prosto. ale nie polecam robienia takich rzeczy samemu. więcej z tego krzywd niż pożytku.
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
200 gr startej dyni to ile to będzie?
szklanka?
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.

Raz na jakiś czas nic im się nie stanie 

, może nie w każdym salonie tak jest, bo jedyne, co mi proponowano to podłożenie czegoś pod kark i nie pomagało.