|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowe Panny Młode - część V
Cytat:
śliczna ![]() Cytat:
ja na szczęście znalazłam moją i sporo zaoszczędziłam ![]() Cytat:
szkoda że ja nie mam tak sporego budżetu na butki... włączyła mi się kontrolka oszczędzania :P
|
|
#4052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja się chyba skuszę na przymierzanie sukien z tafty i odpuszcze falbanki. Może w weekend jakieś kolejne przymiarki.
|
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia tak suknia bardzo w moim stylu
|
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ cudnie wyglądacie dziewczyny w swoich sukniach!!!
![]() |
|
|
|
#4055 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się razem z Tobą ze udało Ci się przyoszczędzić na sukni ja jednak mimo że wydałam dużo jak dla mnie, to bym żałowała jakbym się nie zdecydowała na tą ze względu na oszczędności, to była miłość od pierwszego wejrzenia, jak z TŻem Cytat:
ja zaczynałam z przekonaniem że chcę prostą muślinkę, a skończyłam na rybce w sumie nie wiem z jakiego materiału, ale to jest taki delikatny, zwiewny jakby z domieszką jedwabiu Cytat:
a teraz jeszcze mam słabo zawiązaną na tym zdjęciu, bo tylko ubierałam się po to żeby fotkę zrobić ![]() |
|||
|
|
|
#4056 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynki, czy wpadłyście gdzieś na jakieś ładne ozdoby do koków? jakieś grzebienie, spinki czy cokolwiek innego?szukam jakiejś ładnej ozdoby do włosów bo jakos nie widzi mi się kwiatek - planuję, najprawdopodobniej, bukiet z goździków i nie widziałam jeszcze tych kwiatów we włosach, welon po mszy ściągnę i tak jakoś goło będzie
|
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
alez macie śliczne te Wasze suknie, i Wasze wybory sukien
achhh, cudnie! Dusiia, przeglądaj sobie biżu w tych sklepikach ze spinkami,kolczyki i takimi pierdołkami w centrach handlowych... nie koniecznie pytaj o ślubną, bo to od razu cena dwa razy tyle.... jejku, wywiało mi nazwę tych sklepów.. coś na "B".... |
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duusiia, na wątku o kolorze różowym -> TU - Ifwka wskleiła kilka swoich zdjęć - chyba miała właśnie goździki w bukiecie jeśli dobrze rozpoznaję i goździka we włosach. Poproś, może wrzuci zdjęcie włosów i a nuż Ci się spodoba ![]() Takaya kupowała kolczyki w sklepie too wee - mają tam piekne rzeczy - są też grzebienie @Takaya - piękne te Twoje kolczyki - znalazłam wpis gdzieś na innym wątku i zakochałam się już w paru wzorach z tej strony TŻet dostanie listę prezentów na święta, dzień kobiet i jakie tam jeszcze w międzyczasie okazje wpadną
|
|
|
#4059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4060 |
|
Rozeznanie
|
gdyby suknie faktycznie tak szybko żółkły to żadna nie nadawałaby się do sprzedania a np Jagodzia odkupiła używaną suknie w świetnym stanie. Mam nadzieje, że nasze kupione wiele miesięcy przed ślubem nie będą żółte
poza tym, tak jak napisał Ewusia, na sprowadzenie do salonu nowej czeka się nawet 6 m-cy więc odłożenie tej decyzji na kilka miesięcy przed ślubem może być ryzykowne. Przeglądam właśnie stronę toowee i inne z biżuterią i dwa grzebienie mi się spodobały. Ceny trochę powalające, ten większy 169 zł... |
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Ojj tak oni mają śliczną biżu
To czy suknia żółknie zależy od rodzaju i jakości tkaniny oraz warunków w jakich jest przechowywana. Ja swoją suknię zamawiałam na początku grudnia wisi u mnie w pokrowcu schowana przed słońcem i ponad trzy miesiące po po ślubie wciąż jest bieluteńka. Dusia sporo dziewczyn decyduje się na goździki we włosach. Ja wczepiłam sobie dwa zielone na plener bo zostały mi z bukietów z sali (plener był 1,5tyg po ślubie) Na ślubie miałam eustomę, mimo, że nie było ich w wiązance ale się uparłam bo bardzo mi się eustoma we włosach podoba |
|
|
|
#4062 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie zastanawia mnie to żółkniecie, bo przecież są wypożyczalnie sukien, gdzie suknie wiszą po kilka lat i żółte nie są
![]() Ja też się pochwalę, bo właśnie dziś znalazłam idealną dla siebie biżuterię. Chciałam coś subtelnego i nieprzesadzonego i nareszcie znalazłam
|
#4063 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja suknia czeka na mnie w salonie, w okolicach marca będę szła na dopasowanie a odbiorę dopiero przed samym ślubem Cytat:
![]() Cytat:
i dobrze ![]() Też będę szukać delikatnej biżu, jakieś kolczyki niezbyt wielkie i delikatną bransoletkę. Na szyję już nic bo dekolt mam w sukni bardzo ozdobny |
|||
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
moja sukienka komunijna była taka jak ślubna :P tiul itd. wiecie nie alby tylko te takie księżniczkowe. Moja mama przechowywała ją w szafie. Po 8 latach oddała ją mojej cioci dla małej na przedstawienie i była bialuśka jak 8 lat wcześniej. Moja mama mówi że nie wolno trzymać sukni w worku foliowym lub w foli . Bo przez to suknie żółkną. Najlepiej w takich materiałowych bo materiał oddycha. A ta komunijna była przechowywana w poszewce na kołdrę.
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
ooo
dobra rada usze w takim razie przelozyc moja suknie do poszewki bo aktualnie jest wlasnie w worku foliowym i jeszcze takim futerale na ciuchy, ale bynajmniej nie jest on materialowy
|
|
|
|
#4066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja upatrzylam tam sobie kolczyki i byc moze bransoletke - za około 150zł, ale obie rzeczy, no i jak pisałam zgłosze TŻetowi i moze mamie listę prezentów ![]() Ja szukam biżuterii, jakiej co prawda nie noszę na co dzień, czyli bardziej strojnej, jak kolczyki, które miała Takaya - ale chcę mieć coś ślubnego, co będę mogła potem często zakładać na specjalne okazje No i sukienka w założeniu ma być bez ozdób.Duusiia, zajrzyj jeszcze na alle... Kiedyś widziałam tam ozdoby do włosów za około 40zł. Szukaj pod "stroiki" - fryzjer wplata je we włosy - mi się podoba. ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5, jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę" ![]() - George Elliot Edytowane przez ewuszkaaa Czas edycji: 2011-09-19 o 08:16 |
||
|
|
|
#4067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja swoją trzymałam w poszewce na kołdrę i nic jej się nie stało kupiłam ją pół roku wcześniej |
||
|
|
|
#4068 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pokrowiec na suknie dostałam z salonu, zazwyczaj są one robione z takiej jakby fizeliny i suknia wisi cały czas własnie w tym pokrowcu
Ewusia ja swoje kolczyki założyłam na jeszcze dwa wesela po swoim i będę nosic kiedy tylko nadarzy się okazja Dumna jestem, bo nie były drogie w sklepach z biżu takie same (też wykonane z metalu nie szlachetnego i szkła) kosztują ok 100zł!Mam delikatne uczulenie na nikiel (swędzą mnie uszy po jakimś czasie) a w tych ZERO swędzenia
|
|
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podaj mi maila na pw
|
|
|
|
|
#4071 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Zakładam, że już bym go więcej nie założyła.Alwa, bardzo ładne kolczyki wybrałaś, takie delikatne |
|
|
|
|
#4072 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
a ja w końcu jutro idę na saolony
a no i dziś 8 miesięcy do ślubu
|
#4074 | ||
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Planowałam też toczek (nawet śniło mi się ostatnio, że zamówiłam go u stylistki i go nie dostarczyła na czas - to był koszmar ślubny ) ale, żeby się zdecydować najpierw muszę pomierzyć Cytat:
|
||
|
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() słuchaj Madziu kiedy mam ci oddac te twoje katalogi z sukniami? bo może są ci potrzebne?
|
|
#4076 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4077 | ||
|
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() Katalogi mnie osobiście na razie nie są potrzebne, ale później chciała sobie przeglądnąć je "dziunia" Ale to dam Ci znać jak zapytam czy chciałaby je już teraz czy później Bo może przy okazji w piątek - zapytam ![]() Cytat:
Dla mnie wizja toczka w ogóle pasuje do look, a najbardziej chciałabym osiągnąć taki styl retro Tylko, że toczek też do tanich nie należy i dlatego wolę mieć alternatywę w postaci prostego kwiatka we włosach
|
||
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle wydatków a tu jeszcze tamci się wcisnęli
|
|
#4080 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
A tak serio, takie są uroki wpadek, choć i tak wszyscy zgodnie twierdzimy, że mogli poczekać jak już im się dzidzia urodzi, a nie tak teraz ślub brać - byłoby nam to na rękę nie ukrywam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

slub 12 maja o godzinie 15, od tej niedzieli przez 3 tyg leca juz zapowiedzi, bo ksiadz powiedzial, e pozniej bysmy ich nie widzieli

normalnie wysyp w tym tygodniu
mimo to przekroczyłam trochę budżet 
18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ja upatrzylam tam sobie kolczyki i byc moze bransoletke - za około 150zł, ale obie rzeczy, no i jak pisałam zgłosze TŻetowi i moze mamie listę prezentów