Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 13:01   #3661
sara 85
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
hehe lidlomaniaczkiJa też mam kupione 6 par tych rajstop w różnych rozmiarach,skarpetki i oczywiście tego fioletowego polarka
ja też kupiłam 6 par rajstop, 6 par skarpet i fioletowego polarka

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ja też mam teraz problem.Zawsze byłam za PO,ale teraz stracili moją wiarygodność i na nich raczej nie zagłosuję.PiS to o kant dupy rozbić i włożyć tych ludzi gdzieś gdzie im gęby pozamykają,by w końcu przestali tym swoim jadem rzucaćNa nich nigdy w życiu swojego głosu nie oddam.I żeby ich w końcu wygryzc z drugiego miejsca zagłosję na SLD i wszystkich z rodziny namawiam,żeby na nich głosowali.Nie łudzę się,że zajmą 2 miejsce,ale zawsze to będą bardziej deptać po piętach pisowcom

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Minka jak mogłaś zapomnieć
ja też na sld, bo moja sąsiadka startuje

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 13:05   #3662
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

dziewczyny polećcie mi jakąś gofrownicę !!!

http://allegro.pl/gofrownica-eldom-s...805568554.html

co myślicie o tej?? boję się, że to będzie jakiś szajs i wszystko będzie mi przywierało. Mam taki toster tani, kupiony gdzieś w kauflandzie i do niczego się nie nadaje od razu wszystko się pali i przykleja

na co zwrócić uwagę?? musi mieś teflonową powierzchnię czy powłoką antyadhezyjna wystarczy (co to w ogóle jest )
Stary 2011-09-19, 13:16   #3663
agnieszka09
Wtajemniczenie

dziewczyny ratujcie
co dziennie w domu znajduje pchle...nie mamy zwierzakow zadnych oprocz rybek.
z brudu mojego tez sie nie biora bo bardzo dbam o czstosc domu.codziennie odkurzam i myje podlogi,wycieram kurze i zawsze jest raczej czysto...janie wiem skad sie biora...czy mozliwe,ze po starym lokatorze sie zostaly .jestem przerazona.
jak je wytepic.blagam pomozcie

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 13:21   #3664
P0P70
Zakorzenienie

Minka- u mnie specjalistą od gofrów jest TZ. Robi takie dobre razowe . I my chyba mamy coś takiego
http://allegro.pl/pyszne-gofry-waflo...825604205.html

To co TZ mówi że ważne aby miala regulowaną temperature i coby te wyżłobienia nie były takie płytkie.

My chyba mamy ich ze 3 szt. w każdym domu jest jedna. Kupowaliśmy w supermarketach i były jakieś takie tanie.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
dziewczyny ratujcie
co dziennie w domu znajduje pchle...nie mamy zwierzakow zadnych oprocz rybek.
z brudu mojego tez sie nie biora bo bardzo dbam o czstosc domu.codziennie odkurzam i myje podlogi,wycieram kurze i zawsze jest raczej czysto...janie wiem skad sie biora...czy mozliwe,ze po starym lokatorze sie zostaly .jestem przerazona.
jak je wytepic.blagam pomozcie
Przyprowadź jakiegoś zwierzaka to na niego przejdą a potem oczywiście zwierzaka potrzktuj jakimś płynem na pchły.
<taki żarcik>

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 13:26   #3665
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Aga to cie uspokoję ale troszke.. u nas sa w prawdzie koty ale nigdy pcheł nie było i jakas epidemia czy co w tym roku.. ale wet mówił ze pcheł pełno w trawie ... wszedzie... i musielismy koty odpchlić... wiec te pchełki to z dworu przynosicie.. dla mnie to porażka zeby te pchły na człowieka wskakiwały i po domu sie szwedały!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 13:32   #3666
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

co do pisania prac - sa osoby ktore musza papier miec zeby sie utrzymac w pracy mimo tego ze pracja w danym miejscu dwadziescia pare lat- to sa te przypadki ktore zdecydownie ida po papier tylko i wylacznie.!

ja nigdy bym nie zlecila napisania pracy za mnie komus, bo bym nie potrafila
Po cos tam poszlam i nie potrafie zrobic to sama....

ja w ogole nie lubie gofrow, nooo lubie aleeee tylko z dzemem i kupione tylko w jednym miejscu, np takie nadmorskie W OGOLE MI NIE SMAKUJA!
mamy jakas gofrownice ale jak ja kupilismy to ze 3 czy 4 razy uzyta byla.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 13:33   #3667
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Minka- u mnie specjalistą od gofrów jest TZ. Robi takie dobre razowe . I my chyba mamy coś takiego
http://allegro.pl/pyszne-gofry-waflo...825604205.html

To co TZ mówi że ważne aby miala regulowaną temperature i coby te wyżłobienia nie były takie płytkie.

My chyba mamy ich ze 3 szt. w każdym domu jest jedna. Kupowaliśmy w supermarketach i były jakieś takie tanie.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Przyprowadź jakiegoś zwierzaka to na niego przejdą a potem oczywiście zwierzaka potrzktuj jakimś płynem na pchły.
<taki żarcik>
dzięki za gofrownicę, przystępna cenowo i faktycznie ma tą regulację jak kupię to wysępię od twojego tz'ta przepis na te gofry

a co do sposobu na pchły to myślałam, że ty tak poważnie
Stary 2011-09-19, 13:41   #3668
agnieszka09
Wtajemniczenie

MADZIWNIA my chodzimy do parku,ktory jest obok.a tam duzo psow jestwyprowadzanych...wiec moze faktycznie przynsimy.pierwsza pchle znalazlam wlasie po tym jakbylismy w parku i tz z Karinka glaskali psa...
kur...wicy dostane od razu mnie wszystko swedzi....

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-09-19, 13:42   #3669
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
MADZIWNIA my chodzimy do parku,ktory jest obok.a tam duzo psow jestwyprowadzanych...wiec moze faktycznie przynsimy.pierwsza pchle znalazlam wlasie po tym jakbylismy w parku i tz z Karinka glaskali psa...
mnie też
Stary 2011-09-19, 13:44   #3670
sidorcia
Rozeznanie

Agnieszka niestety nie pomogę, ale na allegro widziałam kiedyś preparat do dywanów przeciwko pchłom trafiłam przypadkiem jak szukałam czegoś na pchły dla naszego psa, bo złapał od jakiegoś psa z dworu, ale to kilka lat temu było więc nie wiem czy jeszcze jest takie coś.

Minka
my mamy gorfownicę, która jest starsza ode mnie, ma regulację temperatury, tak jak mówi Pop, i jest świetna, chociaż podejżewam że już jej nie produkują
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 13:47   #3671
minka26
Wtajemniczenie

Aga na necie piszą, żeby kupić spray na pchły i spryskać całe mieszkanie, podłogi itp. wyjść z domu na 2 godziny i potem wrócić i wszystko pomyć.
Tylko poczekaj na tz'ta bo ty raczej nie powinnas tego robić, raz że za ciężko a dwa, że lepiej by było jak byście z Karinką tego nie wdychały .

tu coż można znajdziesz, piszą też o jakimś środku w UK - frontline

http://www.planowo.pl/pokaz/2284/jak...e_pchel_z_domu
Stary 2011-09-19, 14:39   #3672
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
Minka my mamy gorfownicę, która jest starsza ode mnie, ma regulację temperatury, , i jest świetna, chociaż podejżewam że już jej nie produkują
Jak starsza od Ciebie to prawie nówka sztuka

Stary 2011-09-19, 14:40   #3673
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Ale zagłosuję na PO bo wolę ich niż PIS a inni nie mają szans z PIS wygrać.
P0P - jawna agitacja , dobrze, że mamy wolność słowa i nie ma jeszcze ciszy przedwyborczej
Wybór popieram

Cytat:
Wy tu o studiach piszecie, a ja liceum jeszcze nie skończyłam. Jeden rok zawaliłam i od nowa teraz do 3 klasy idę, a w maju matura
Poza tym trochę ciężko może mi być ze szkołą, tak jak w tamtym roku - nie chodziłam przez zabieg Natalki, napisałam podanie, przyjęli mnie, ale mała była chora i nie byłam na egzaminach, więc zmieniam szkołę i idę od nowa. Ale muszę dać radę. Najważniejsze żeby uzbierać pieniądze na zabieg Natalki. Wtedy wszystko będzie już łatwo szło. Dziękuję dziewczyny za pomoc Biorę się za sprzątanie.
Sidorcia- chyba mogłabys być moja córką. To mi nie poprawiło humoru, wcale, buuuuu
Tak, jak piszesz- teraz mała jest najwazniejsza, a jak będzie już po wszystkim wrócisz do szkoły. Dla pocieszenia- ja przerywałam studia dwukrotnie. Przy dłuższej przerwie, po powrocie chciałam być na tym roku studiów, na którym przerwałam - i dostałam DZIESIĘĆ różnic programowych. Poza normalną sesją miałam tyle nauki, że podziwiam siebie teraz, z perspektywy czasu. Nie chciałam płacić za kolejny rok nauki - bo sugerowano mi, żebym wróciła na niższy rok (studia były wieczorowe, płatne, horrendalnie drogie).

Jeśli będzie Ci na tym zależeć, to skończysz te szkołę, np. zaocznie/ wieczorowo, a nawet i studia są w zasięgu. Ja podyplomowe zrobiłam trzy lata temu, a wiek jaki mam, nie pytaj...

do akcji przyłączyłam, trzymam kciuki.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 14:42   #3674
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie laseczki
Naskrobałyście tyle przez 1 dzień że cieżko przeczytać wszystko.

Agnieszka - sprobój czymś na pchy dla piesków tylko musisz uważać żeby tego nie wdychać ani żeby Ci Karinka niczego nie wylizała.

Libra i inne lubiące normalne ciasta - ja też je wolę. Pozbawianych czegokolwiek nie trawię wiec wolę nie jeść. Moje jelita nie wytrzymują takich wynalazków.

Dziewczyny na wszelkich dietach eliminacyjnych
Tak mi się coś przypomniało po rozmowie z mamą. Ona ma taką koleżankę która stale się odchudzała i stale bez zadowalających efektów. Głodziła się różnymi wynalazkami głównie eliminacją różnych składników bo tylko one dawały oczekiwane rezultaty. Chudła po nich ładnie (niby niedużo miesiecznie) ale po zakończeniu diety, wcześniej czy później wracała do stałej wagi. Czasem wystarczyły 2 miesiące a czasem po roku. Zmierzam do tego co jest teraz a teraz to kobieta ma 65 lat i zniszczone zdrowie (osteoporoza, hipercholesterolemia, cukrzyca, zaburzenia krążenia itd). 5 lat temu miała wymieniane oba stawy biodrowe, jeden jest dobry a drugi od samego początku nie chciał się goić więc ma żywą ranę od tych 5-ciu lat, potworny ból i całkowita zależność od męża, kótry jej zmienia opatrunki, pomaga się myć i chodzić. Nie jest w stanie sama wyjść się wysikać. Kilka razy do roku jest w szpitalu na czyszczeniu tej rany.
To oczywiście Wasze życie i zdrowie ale zastanówcie się co robicie żeby nie było płaczu za 20 czy 30 lat. Ku zastanowieniu

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Ja to się najbardziej nocy boję - Ola jeszcze w nocy cyca woła, niby nie je, ale zawsze trochę pociumka. TŻ cyca nie da, mała będzie płakać
Córka koleżanki (karmiła a musiała iść na operację) to tylko w pierwszą noc płakała ale tatuś dzielnie tulił ją całą noc także później nie było już problemu. Miała 2 lata.

Cytat:
Napisane przez CAROLAJKA Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja was podczytuję jednak nie mamm czasu juz na odpisywanie
mój brzuszek mi dokucza strasznie wiemy juz, że będzie to dziewczynka
Danusia rośnie musi nosić okularki, bo pogłębiła jej się wada wzroku na początku się buntowała ale teraz nawet ich nie zauważa
wasze dzieci śliczne

Darusia gdzie zdjęcia sofy / bo ja chciałam coś podobnego jako dodatkowe łóżko do pokoju Danyt zakupić i nie wiem czy warto
Hej
Wszystkiego dobrego .
Powtarzam pytanie Pop jakie były objawy potrzeby noszenia okularków przez Danusię ?

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
kochana, ja wiem, że masz rację (niemniej jednak dobiłaś mnie już totalnie), ale na mnie żadna absolutnie żadna dieta i absolutnie żadne ćwiczenia (poza basenem) nie działają! Ja zawsze szczupła byłam, dało mi popalić leżenie w szpitalu sterydy w dupę co mi ładowali, ja tyłam i tyłam z minuty na minutę i to był szok dla mnie, z rozmiaru 36 nagle weszłam w 40/42 przy moim wzroście 158 cm to masakra, chwytałam się już wszystkiego, w ciążę jak zajdę będę akurat na IV fazie dukana, czyli w sumie wszystko ale z umiarem i liczę, że nie będzie powtórki z rozrywki

no to jest nas dwie, ja mam identycznie, wcześniej siłownia, basen, piłka, a teraz lipa, raz, że mając do wyboru godzina na basenie a godzina z dzieckiem - zawsze wybiorę to drugie....także, dukan i dukan jeszcze raz jak dla mnie mimo wszelkich sprzeciwów, ja widzę efekty, które będę umiała podtrzymać, a to dla mnie najważniejsze!
właśnie zjadłam pierś smażoną w curry i papryce węgierskiej z czosnkiem, posypana serem 16% i zapiłam kubkiem herbaty z cytryną i miodem (miód zakazany-ale jak już kiedyś wam pisałam, nie stosuję się aż tak rygorystycznie, a efekty i tak są)
Ja nie widzę żadnych przeciwskazań zebyś tej godziny nie spędzała na basenie z Kubusiem. Jak będziesz musiała nadążyć za nim w wodzie to dodatkowe kg lecą a do tego jeszcze woda wspaniale modeluje.

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
dziewczyny, co mozna podac dziecku na ból brzuszka? Gabrysia nie mogła zrobić porządnej kupki i teraz mówi, że boli ją brzuszek. Można zaparzyć delikatną miętę???
Pewnie już po problemie ale myslę że spokojnie można dać i to nawet taką mocniejszą. A na rozluźnienie kupki to lepsze są śliwki albo jabłka

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja już was nie zanudzałam, ale od zeszłej środy mam chore dziecko, a od piątku to już tak solidnie. Dzisiaj wkońcu zadzwoniłam do przychodni żeby z nim isć bo kaszle, gorączkuje, zasmarkany ropnym katarem i do tego chrypa, a pani w przychodni mi powiedziała że mnie nie zapisze bo mają tyle ludzi że lekarka nawet połowy tego nie przyjmiebo jakiś rewir dodatkowy ma Zapisała mnie na popołudnie, ale raczej nie mam szans żeby mnie przyjęla, to chyba nawet z nim nie pójdę, bo dziecko mocno chore, jeszcze coś dodatkowego załapie
A mój malec podobnie jak inne dzieci nie chce brać lekarstw, , tylko isoprinosine mu daję tak jak kiedyś mu lekarka zapisała bo ją pokruszoną do ostatniej łyżki jedzenia. A syropami pluje, i wymiotuje. W nocy wypił nurofen rozcienczony w kompocie i podawany strzykaweczką po troszku, może to i sposób, ale o 3 w nocy wykańcza
Zdrówka dla małego
Nie rozumiem dlaczego ma nie przyjąć skoro to po pierwsze dziecko a po drugie chore. Idź i nawet się bez kolejki wciskaj

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
kurde dziewczyny chyba mnie czeka dziekanka, bo mialam w szkole 3 miechy nie oplacone no i plus zaplacic za obrone ale sie okazalo ze odsetki sa dosc spore i nie mamy na razie tyle kasy!
kurrrr.....zebysmy wiedzieli wczesniej ze to jest nie oplacone!
a nie wiedzialam.....dopiero sie dowiedzialam w tamtym tygodniu!!!
taki maly szajs wyszedl, no ale coz....

p[owiedzcie mi bo ja mam wszystko zaliczone, tylko nie mam wpisow zrobionych , jak myslicie mozna wziasc dziekanke w takiej sytuacji? bo kurde jak zaplacimy to krucho bedzie, a mi za szkole mama placila i nie przyznala sie ze nie zaplacila za tamte miesiace bo myslala ze da rade!!!!i nie dala.....
Uważaj na plecy

Niestety nie pomogę bo w każdej szkole obowiązują inne zasady. Jak pamiętam to jak ktoś nie zalacił czesnego to był skreślany z listy studentów. Tylko ciężka choroba mogła spowodować przywrócenie bez dodatkowych opłat no i wszystkie wpisy musiały byc zawsze do starania się o jakąkolwiek poprawkę czy dziekankę.
Szkoda że Cię mama nie uprzedziła ze ma problem.

Oliwka jak zwykle cudna i radosna

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Hejka ja tylko na chwilkę mam prośbę

dziewczyny które mają fb proszę weźcie udział w tym wydarzeniu
http://www.facebook.com/?ref=home#!/event.php?eid=11007607576 6381

chodzi o pomoc dla Natalki

zaproście wszystkich znajomych i napiszcie do nich wiadomość żeby przekazali to dalej i dalej .... plissssssssss
Niestety nie mam konta

Cytat:
Ja ćwiczyć lubię ale najbardziej zającia w grupie w klubie. Wtedy mnie inni motywują a jak sama ćwiczę to od razu jestem zmęczona.
I ja tez potrafię się przy ludziach zmobilizować w przeciwnym wypadku jestem zmęczona zanim zacznę ćwiczyć

Cytat:
Dziewczyny dziękuję za rady jak zmyć długopis ze skóryPrawie wszystko zastosowałam ale niestety dzieło mojego dziecka jest niezniszczalne. Chyba pozostaje tylko tapicer i wymiana. Ale z tym ta ja jeszcze poczekam.
Poczekaj jeszcze może Ci drugi bobasek poprawi .
Poza tym to wszyscy będą mogli podziwiać dzieło Oliwki a nie tylko domownicy

Cytat:
Wy tu o studiach piszecie, a ja liceum jeszcze nie skończyłam. Jeden rok zawaliłam i od nowa teraz do 3 klasy idę, a w maju matura
Poza tym trochę ciężko może mi być ze szkołą, tak jak w tamtym roku - nie chodziłam przez zabieg Natalki, napisałam podanie, przyjęli mnie, ale mała była chora i nie byłam na egzaminach, więc zmieniam szkołę i idę od nowa. Ale muszę dać radę. Najważniejsze żeby uzbierać pieniądze na zabieg Natalki. Wtedy wszystko będzie już łatwo szło. Dziękuję dziewczyny za pomoc Biorę się za sprzątanie.
A już kiedyś miałam pytać jak Twoja szkoła a tu sama mnie naprowadziłaś
Stary 2011-09-19, 14:56   #3675
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Jak starsza od Ciebie to prawie nówka sztuka
P0P -uwielbiam Twoje poczucie humoru

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Córka koleżanki (karmiła a musiała iść na operację) to tylko w pierwszą noc płakała ale tatuś dzielnie tulił ją całą noc także później nie było już problemu. Miała 2 lata.

Pewnie już po problemie ale myslę że spokojnie można dać i to nawet taką mocniejszą. A na rozluźnienie kupki to lepsze są śliwki albo jabłka
izazula- TŻ na pewno sobie poradzi, ale i tak bede miała do siebie żal, że obojga zostawiłam...

Pamiętacie może, jak pisałam kiedyś, że moje dziecko połknęło 10 groszy? Nie znalazłam go, niestety. Widocznie niezbyt dokładnie grzebałam w ku...pie. Przy jakiejś okazji zrobimy Rtg, żeby wykluczyć, że się pieniążek gdzieś w jelitkach nie zapodział.
A propos śliwek - ja je dałam wtedy Oli, na rozluźnienie, jak pisze Izazula. Po kilku dniach, zamiast 10 gr znalazałm PESTKĘ. Co ze mnie za matka, nie sprawdziłam tych śliwek A że pestka jest większa od 10 gr, to uśpiłam swoje sumienie-skoro z pestką sobie dziecko poradziło, to pewnie i 10 gr przeszło.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 14:58   #3676
agnieszka09
Wtajemniczenie

dziewczyny dziekuje za pomoc jak na razie poodsowalam wiekszosc mebli i na kolanach poodkurzalam i pomylam podlogi...

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-09-19, 15:02   #3677
P0P70
Zakorzenienie

Moja dobra kolezanka w czasie studiów zaczęła sie dość drastycznie odchudzać. Tylko że ona praktycznie wszystko z jedzenia wyeliminowała - jechala tylko na kawie. Oczywiście skończyło sie w szpitalu. Ledwo ją odratowali. Nie ma woreczka żółciowego, nie ma śledziony, została jej 1/6 trzustki. Strasznie żałowała że jej też trochę żołądka nie wycieli przy okazji. Do dzisiaj jest bardzo szczupła ale też musi dietę trzymac i wiele rzeczy jej nie wolno. I niestety ale cera jej sie znacznie pogorszyła bez tych narządów.

Ja wyznaję zasadę: mniej żreć więcej sie ruszać. Jedyną dietę jaką stosowałam w życiu tak naprawdę eliminacja słodyczy które niestety uwielbiam. I nigdy w życiu nie jestem w stanie z nich całkowicie zrezygnować. To jest jedyny mój nałóg. Coś w tym życiu mi też sie należy

Stary 2011-09-19, 15:11   #3678
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
P0P -uwielbiam Twoje poczucie humoru

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

izazula- TŻ na pewno sobie poradzi, ale i tak bede miała do siebie żal, że obojga zostawiłam...

Pamiętacie może, jak pisałam kiedyś, że moje dziecko połknęło 10 groszy? Nie znalazłam go, niestety. Widocznie niezbyt dokładnie grzebałam w ku...pie. Przy jakiejś okazji zrobimy Rtg, żeby wykluczyć, że się pieniążek gdzieś w jelitkach nie zapodział.
A propos śliwek - ja je dałam wtedy Oli, na rozluźnienie, jak pisze Izazula. Po kilku dniach, zamiast 10 gr znalazałm PESTKĘ. Co ze mnie za matka, nie sprawdziłam tych śliwek A że pestka jest większa od 10 gr, to uśpiłam swoje sumienie-skoro z pestką sobie dziecko poradziło, to pewnie i 10 gr przeszło.
Bo my, niektóre matki zamiast być "wyrodne" to takie głupie jesteśmy. Nie miej do siebie żadnego żalu, tym bardziej jak sobie poradzą. Ot mądra się wypowiedziała

10 gr to musiało wyjść niepostrzerzenie tak mi się wydaje. Skoro pestka wyszła

Cytat:
Moja dobra kolezanka w czasie studiów zaczęła sie dość drastycznie odchudzać. Tylko że ona praktycznie wszystko z jedzenia wyeliminowała - jechala tylko na kawie. Oczywiście skończyło sie w szpitalu. Ledwo ją odratowali. Nie ma woreczka żółciowego, nie ma śledziony, została jej 1/6 trzustki. Strasznie żałowała że jej też trochę żołądka nie wycieli przy okazji. Do dzisiaj jest bardzo szczupła ale też musi dietę trzymac i wiele rzeczy jej nie wolno. I niestety ale cera jej sie znacznie pogorszyła bez tych narządów.

Ja wyznaję zasadę: mniej żreć więcej sie ruszać. Jedyną dietę jaką stosowałam w życiu tak naprawdę eliminacja słodyczy które niestety uwielbiam. I nigdy w życiu nie jestem w stanie z nich całkowicie zrezygnować. To jest jedyny mój nałóg. Coś w tym życiu mi też sie należy
Piękna zasada
Słodycze to też mój nałóg
Stary 2011-09-19, 15:21   #3679
libra777
Zakorzenienie

No ja niestety też nałogowiec słodyczowy i codziennie do kawy muszę mieć coś słodkiego , bo jak próbuję nie jeść to później pół kilo czekoladek wpieprzam na raz
Głodzić tez się nie zamierzam , pobiegam , pojeżdżę i będzie git
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
No to fotki
plus jedno takie tam ze spacerku.
Fajna sofka i Oliwka jaka słodka
Cytat:

Libra - powaliłaś mnie na łopatki tym Twoim licznikiem słoikowym. Normalnie szok. U mnie na liczniku jest 0 - ZERO. I to nie w tym roku ale w całym moim życiu. Taka ze mnie dobra gospodyni. Chyba nikt mnie tu nie pobije z moim wynikiem
PoP nie przejmuj się jeden zbiera rybki drugi znaczki hoduje
a ćwiczysz coś teraz ?
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 15:36   #3680
agnieszka09
Wtajemniczenie

slodycze....uwielbiam...t o jest cos pieknego zatopic zeby w wafelku z czekolada

dzis rano mi sie przysnelo.a ze mam bardzo rozwiniete ruchowo i pomyslowo dziecie wiec znalazlam ja...na szafie.dziewczyny serce mi chyba stanlo na kilka sekund.

IZAIZULA moja kiedys polknela koralika ale malutkigo na szczescie.

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-09-19, 16:18   #3681
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
slodycze....uwielbiam...t o jest cos pieknego zatopic zeby w wafelku z czekolada
proszę nie opisywać takich szczegółów , wystarczy, że jak w markecie stoję przy kasie i te wszystkie wafelki mnie wołają a jeszcze ostatnio do mnie pani na kasie, że mają krówki w promocji

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

widzę, że Karinka też dobrze rozwinięta fizycznie

Edytowane przez minka26
Czas edycji: 2011-09-19 o 16:17
minka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:39   #3682
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
PoP nie przejmuj się jeden zbiera rybki drugi znaczki hoduje
a ćwiczysz coś teraz ?
Teraz to tak włąściwie nie za bardzo. Kołomnie otworzyli nowy klub fitnes i zastanawiam sie czy się tam nie zapisać. Codziennie staram sie tak z 15-20m mniut poćwiczyć sama w domu ale to badziej ze względu na kręgosłup. JA po prostu nie mam czasu na ćwiczenia

Cytat:

dzis rano mi sie przysnelo.a ze mam bardzo rozwiniete ruchowo i pomyslowo dziecie wiec znalazlam ja...na szafie.dziewczyny serce mi chyba stanlo na kilka sekund.

IZAIZULA moja kiedys polknela koralika ale malutkigo na szczescie.
Czkolada to prawie jak sex. No ale prawie robi dużą różnicę. Dlatego ja wolę czekoladę

To Ci numer Kalina wywinęła A powiedziałaś jej że mamusi teraz nie może denerwować

Moja tez sie uwielbia wspinać na wszystko co tylko może. Oto przykłdy.
1,2 może i nie pała miłością wielką do słupa ale uwielbia na nie wchodzić. A jak juz zobaczy taką rurkę dookoła której może chodzić to juz koniec. Kreci sie na niej wiesza - prawie zawodowo to robi TZ powiedział że juz wie co będzie w przyszłości robiła

3,4 każdy murek musi być zaliczony a jak jest możliwość wejścia wyżej to też dobrze.

5 - furtkę też sama otworzy.

6 - po schodach to uwielbia coś znosić. Nie bardzo widać ale ona tam znosi swój samochód
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0203.jpg (240,2 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0204.jpg (227,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0209.jpg (183,1 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0212.jpg (185,9 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0227.jpg (160,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0233.jpg (138,6 KB, 48 załadowań)

Stary 2011-09-19, 16:42   #3683
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
mnie tez swedziało cały dzien.. jak pchła zeskoczyła z sukienki m,ichasi na mnie.. myslałam ze mnie cos trafi...

dziewczyny a propo tej farmy co tu link był zapisałąm sie.. kojarzycie ta ze zwierzatkami.. i dzis przyszłą mi paczka od nich.. ale nie ta pierwsza z numerem 1 i 2 za pare groszy.. tylko 3 i 4 za 39,90 !!!!! szlag mnie trafił!!! bede pisac do nich ze to odsyłac chce!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-09-19, 16:52   #3684
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Dostałyście tą farmę?
Ja dzisiaj dostałam, i jutro im odsyłam, bo zaznaczalam że od numeru 1, a oni mi przysłali 3 i 4 z wyceną 39,99, więc coś nie tak, bo jak zamawiałam to wychodziło 19,99

Co do pisania prac, to ja już od szkoły średniej pomagam w pisaniu. Rzadko się zdarza ale kilka razy pisałam, i teraz mi się też udało, bo finansowego doła mamy, dzięki temu nie będę nigdzie z rachunkami zalegała A to już sumienie osób które dają takie zlecenie.

Coraz mniej czasu na wybranie kogoś na kogo będę głosować, a ja nie mam pojęcia na kogoJedno jest pewne nie na PIS.

Dzisiaj mój tata odbierał Eryka ze szkoły i się nasłuchał od wychowawczyni jaki to mój synek niegrzecznyAż strach iść za tydzień na wywiadówkęOd dzisiaj ma szlaban na tv, i będzie mógł oglądać może jutro jak pani powie że jest poprawa, jak nie to będzie szlaban dalej obowiązywał. Choć dla niego najgorsze by bylo nałożyć szlaban na słodycze

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
dziewczyny a propo tej farmy co tu link był zapisałąm sie.. kojarzycie ta ze zwierzatkami.. i dzis przyszłą mi paczka od nich.. ale nie ta pierwsza z numerem 1 i 2 za pare groszy.. tylko 3 i 4 za 39,90 !!!!! szlag mnie trafił!!! bede pisac do nich ze to odsyłac chce!
No patrz to równo dostałyśmy i to to samo

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:56   #3685
madziwnia
Zakorzenienie

Madzia dzwoniła do DE AGISTINI i własnie pani przyjeła moja rezygnacje z kolejnych numerów. Natomiast ten numer 1 i 2 dosla.. powiedziała że nie musze odbierać z poczty..ale ten pisrwszy wezme bo tani
a tee 2 numery mam odesłac na swój koszt.

Dziewczyny 2 cienkie ksiązeczki i pojedyncze części farmy oraz zwierzatka.. w zyciu 39,9 nie dam co 3 tygodnie chyba!!!!!
Tak jak pisałyście duzo wiecej i taniej kupic mozna gotowe albo samemu skompletowac!!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-09-19, 16:58   #3686
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

to co jest w tej przesyłce to około 15 zł warte

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:01   #3687
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Co do pisania prac, to ja już od szkoły średniej pomagam w pisaniu. Rzadko się zdarza ale kilka razy pisałam, i teraz mi się też udało, bo finansowego doła mamy, dzięki temu nie będę nigdzie z rachunkami zalegała A to już sumienie osób które dają takie zlecenie.

Coraz mniej czasu na wybranie kogoś na kogo będę głosować, a ja nie mam pojęcia na kogoJedno jest pewne nie na PIS.
i tu i tu się zgadzam
Stary 2011-09-19, 17:15   #3688
sidorcia
Rozeznanie

Pop - no powiedziałabym nawet że nówka
na punkcie Twojej Oliwki mam poprostu iskierki w oczach jak ją widzę, jest taka idealna

Dusiaka - nie martw się, wiek masz odpowiedni, ładna kobieta z Ciebie, nie powinnaś narzekać

madziwnia, madzia - ja tez odwołam w takim razie,jeszcze nie doszło ale już odmówię przyjmowania tych gówienek :P
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:18   #3689
madziwnia
Zakorzenienie

Powaznie dziewczyny jak pl madzia pisze to może z 10-15 zł warte!! a nie 40 !!!!

jaakie zdzierstwo!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-09-19, 17:32   #3690
madziwnia
Zakorzenienie

Fotki z Gdańska....
i zdjęcie z kiteczkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fontanny.jpg (73,6 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gdansk2.jpg (64,1 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gdańsk.jpg (77,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kiteczki.jpg (36,4 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Michasia.jpg (45,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg miska.jpg (45,7 KB, 32 załadowań)

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości